Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-30, 18:48   #4591
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

kupilam Olusiowi kaszke ryzowa czy jakos tak i mu dalam na noc jak narazie szybko mu sie oczka zamknely i grzecznie spi! mam nadzieje ze bedzie sal cla noc bo wciagnol 2 porcje!!!!! ehhhh
oby by spal
Stary 2008-12-30, 18:57   #4592
Dorotka@
Zadomowienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Anuhaaaaaa- po czym lekarz rozpoznał to napięcie mięśni???? i jakie ćwiczenia macie wykonywać poza noszeniem?
p.s. trzymam kciuki za Piotrka, by szybko wszystko się wyklarowało jak powinno!
Stary 2008-12-30, 19:09   #4593
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

anuhaaaa mysle ze Piotrus szybko sie wyKlaruje i bedzie wszytko dobrze!!!!!! trzymam kciuki za WAS
Stary 2008-12-30, 19:12   #4594
Dorotka@
Zadomowienie

no dobra,zmykam-musze jeszcze zrobić liste zakupów do Tesco.trzymajcie się ciepło!
Stary 2008-12-30, 19:14   #4595
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Samira, witam serdecznie
mamy kolejną mamę lasencję na wątku i następnego przystojniaczka

Aniu Piotrkowa trzeba być dobrej myśli, że te 3 tygodnie na poprawę porządnie Piterka zmobilizują

Aniu Fabiankowa witaj po przerwie od wizażu trzymam kciuki żeby synek szybko przyzwyczaił się do nowego mleka. u nas tego problemu nie było wcale na szczęście.

sałatka z zupek chińskich - pyyychota!!! nawet się nie spodziewałam, że będzie aż tak dobra
poszłam za ciosem i zrobiłam ciasto ala sernik (bo z serków homo) na kruchym spodzie i z brzoskwiniami + kruszona z kokosem. pierwszy raz wyszło mi dobre kruche ciasto bo tak to zawsze mi się rozwalało.
będzie co jutro zażerać na Sylwestrze
jeszcze mam w planach powtórkę bananowca

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 19:33   #4596
goga144
Rozeznanie

Iwonko, Dorotko dzieciaczki super

Samira witam serdecznie nową mamuśkę i jej cudnego synka - ależ On cudny

Magdo ta Wasza lekarka chyba coś jara , bo tak zmienia swoje diagnozy. Chyba ma niezły towar

Byliśmy dziś z Maciejem u ortopedy "na bioderkach". wszystko jest wzorowo i mamy wróci dopiero jak mały będzie już sam stabilnie chodził - super.
Dziewczyny nie chciałam wcześniej pisać, żeby nikogo nie dołować i skonsultować się wcześniej z lekarzem. Maciej jak mu podajemy rączki to podnosi się już nie do siadu tylko sztywno wstaje. Uwielbia by w pozycji siedzącej odbija się nóżkami i podnosi dupkę . Ortopeda powiedział, że wszystko dobrze bo on sam "się rwie" źle by było gdybyśmy to my próbowali go na siłę pionować. Sam zresztą przetestował Macka i się uśmiechał.

anuhaaaaa
będzie dobrze, trzymam kciuki za Piterka to dzielny chłopak i ze wszystkim sobie poradzi

Iwonko cóż za smakołyki - wpadam do Ciebie z rodziną

Aaaaaa zapomniałam napisać, że mój syn dostał dziś mieszankę zupki jarzynowej z łyżeczką kaszy manny - ciekawe jak będzie w nocy

Edytowane przez goga144
Czas edycji: 2008-12-30 o 19:34
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 19:36   #4597
Wiktorynka
Zadomowienie

Heloł,
Od rana usiłuje cokolwiek przeczytac, ale co siąde przy komputerze, to zaraz musze od niego wstac, bo Ignas protestuje.

Acha.... teraz tez nie ma szans na poczytanie ... no nic, zmykam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 19:55   #4598
żabulka21
Rozeznanie

Oj dziewczyny kiedy Wy macie czas na pisanie tylu postów

Trochę czasu się nie odzywałam ale mam terz straszny sajgon.
Przed świetami udało mi się skonczyć pracę inżynierską i już złożyłam ją w dziekanacie
Szymek to już duży chłop, byliśmy dzisiaj na szczepieniu i waży już 6900 zaliczyliśmy także ortopede i tu też wszystko ok.Zajada ze smakiem kaszki kleiki i papki jarzynowe i pewnie dzięki temu taki silny jest bo już zaczął pełzać Podnosi przy tym tak śmiesznie pupkę i wygląda jak mała glista
Co do spania to budzi się raz lub wcale i dzięki temu ostatnio wyskoczyliśmy sobie ze znajomymi do pubu i posiedzieliśmy az do 1 w nocy Szymuś został pod opieką babci (mojej mamy) Stwierdzam że babcia to cudowna instytucja
Sylwestra spedzamy w domu.Zrobiłam właśnie ciasto 3 BIT i maynuję miśo do sałatki z gyrosem.Szmpan też już się chłodzi

Wasze dzieciaczki cudne jak zawsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pppppo.jpg (15,9 KB, 15 załadowań)
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 19:56   #4599
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

nie no tak piszecie o tej "chinskiej" sałatce, że może i ja jutro zrobię Tż lubi sobie zjeść zupkę, to pewnie i sałatka mu zasmakuje

a z Piotrkiem, to jak lekarz go przekładał na rękach w różne pozycje, to było widać, że w niektórych młody wygina się do tyłu, czy mocno prostuje. Np gdy lekarz trzymał go plecami do sebie, ale bokiem do podłoża to mały rączki miał przykurczone przy sobie, a niby powinien sobie nimi swobodnie machać. No i ogólnie mówił, że takie napięcie niesie za sobą jedną taką rzecz za drugą i trzeba to rehabilitować, ale że młody nie jest jeszcze w tym taki zaawansowany to da nam te 3 tyg na zmiane nawyków. W sumie żadnych konkretnych ćwiczeń nie dał narazie, więc chyba tak źle nie jest. Po prostu mamy nie dopuszczać do sytuacji kiedy będzie się wyginał do tyłu.

Musi się chłopak wyluzować, a nie prężyc jak żołnierz na musztrze

a tak wogóle to dałam się dziś ponieść na zakupach. Wchodzę do carrefoura, między innymi po pieluchy. I tak jeżdzę między półkami i co chwila widzę, że ktoś ma dwa opakowania pamperów w wózku, czasem nawet trzy. Więc czym prędzej pospieszyłam do półki z pieluchami, a tam dwa ostatnie opakowania czwórek, więc wzięłam oba, w końcu wszyscy brali to szczegół, że w domu jeszcze zapas mam, ale w końcu promocja była Nakupowałam jeszcze pierdółek samych do jedzenia na Sylwka, 8 piwek bezalko dla tż (sam poprosił), no nic konkretnego, a kasy poszło tyle, że wyrzuciłam rachunek, co by tż nie padł na zawał.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 20:12   #4600
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Goga no to gratuluję samych wspaniałych wieści. A tam odrazu dołować... ja tam wiem, że ty Macieja karmisz drożdżami i wysyłasz na siłownie, by mu to żaden nie podskoczył Niezły z niego zawodnik, ale jak się ma ojca wojskowego to trzeba wysoko stawiać poprzeczkę innym. A na kontrolę macie przyjść jak młody zacznie chodzić, to już chyba za miesiąc tak?? Nie no muszę Piotra bardziej motywować, żeby się wziął za robotę.

Żabulka Szymek prześliczny!!! Gratuluję oddanej pracy, no i synka glisty I jaki ma już rozbudowany jadłospis! Tyle dzieciaczków już degustuje nowe potrawy, aż mnie korci
Stary 2008-12-30, 20:27   #4601
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dziekuje za wszytskie komplementy

mandarynka jak patrze do ksiazeczki to dziecko podciaga sie do siadu w 4miesiacu czyli spokojnie masz jeszcze co nnajmniej miesiac

Dorotka gdzies cos czytalam o zobkach. Natalce tez juz wychodza??

widze, ze macie juz obcykane te dodakowe potrawy. my dzis probowalismy przecier jablkowy gerbera, jutro brokuly. zastanawiam sie jeszcze nad kleikiem i zupka jarzynowa. wedlug wskazan w 5miesiacu dziecko powinno dostac 4porcje mleka po 180 i jeden posilek w postaci zupki. nie wie jak sie do tgeo zbarac i ile Antek wytrzyma na zupce? ten kleik dodaje sie do mleka? przyz kazdym karmieniu? kiedy dziecko moze zjesc caly taki maly sloiczek marchewki czy jabluszka? mojemu szlo dzis super, ale zatrzymalismy sie na 2lyzeczkach bo nie chce przesadzic na poczatku

anuhaa chyba cos mnie ominelo. trzymam kciuki zeby problemy jak najszybciej minely

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 21:08   #4602
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Goga no to gratuluję samych wspaniałych wieści. A tam odrazu dołować... ja tam wiem, że ty Macieja karmisz drożdżami i wysyłasz na siłownie, by mu to żaden nie podskoczył Niezły z niego zawodnik, ale jak się ma ojca wojskowego to trzeba wysoko stawiać poprzeczkę innym. A na kontrolę macie przyjść jak młody zacznie chodzić, to już chyba za miesiąc tak?? Nie no muszę Piotra bardziej motywować, żeby się wziął za robotę.

Aniu Piotrkowa, zabawnie to wszystko ujęłaś ale miło . Wiesz ja to Ci zazdroszczę tego balkonowego "spacerowania" i oczywiście tego że Piotruś mimo, że cycowy to potrafi takie długie przerwy między karmieniami w nocy sobie robić.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 21:17   #4603
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Cześć mamusie. ja tylko wpadłam dziś na moment, a tu tyyyle do nadrobienia. cały dzień byliśmy poza domkiem. a to rehabilitacja, a to wizyta u rodziców, zakupy i zleciało. wróciliśmy do domu po 19. i zabrałam się za robienie ciast tak się rozpędziłam, że zrobiłam trzy bananowca, fale dunaju i karpatkę. dopiero teraz mam chwilkę. oczywiście zapraszam was jutro na urodzinowe ciacho

Anuha, jest jeszcze jedno fajne ćwiczenie na napięcie, oprócz noszenia - kiedy Piotrek będzie leżał na brzuszku, wyciągaj mu rączki do przodu. albo możesz też położyć go na brzuszku na swoich złożonych udach, ale bokiem do siebie. jedna noga, tam, gdzie będzie strona główki, wyżej, rączki luźno spuszczone w dół. to też obniża napięcie. jeśli masz dużą piłkę, możesz też położyć na niej Piotrka na brzuszku i kulać. trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło

Samira, witaj Aleks fajowy fryzura wymiata!

JAroszania, Żabulka, przystojne te Wasze chłopaki no, no, no...

Iwa, Hania taka malutka, a tatusia dała radę wykończyć ma kobietka siłę

Dorotka, ślicznie się prezentujecie pod tą choinką i bardzo fajny avatar wstawiłaś
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 21:44   #4604
anah
Zakorzenienie

Dorotko, super zdjęcia. Bardzo ładny avatarek sobie wstawiłaś Natalka jest przesłodka.

Magda, może nareszcie Emi wydobrzeje. Życzę wam tego bardzo bardzo

Witaj samira
Aleks jest super. Fryzurę ma genialną.

Aniu Piotrusiowa, czyli Piotr ma nadrobić zaległości sam, bez pomocy rehabilitacji.
Mi pediatra na skierowaniu napisała "asymetryczne ułożenie ciała". Mieliście to samo napisane?
Troche stresuję się ta sytuacją. Młody nie chce ostatnio w ogóle leżeć na brzuszku. Męczy sie i płacze. Dobrze, ze sie uśmiecha i głośno gada, to mnie uskrzydla i zapominam o innych przykrych sprawach.
Pocieszam się też tym, ze Gabi tez nie cierpiała leżeć na brzuszku, zawsze bardzo protestowała aż wreszcie jej się spodobało. U niej nie było żadnych problemów z asymetrią, nadmiernym napięciem czy innymi tego typu sprawami. Siadać zaczęła poźniej po prostu, bo tak chciała

Żabulka, Szymus jest fajowy. Nie dość, ze najstarszy, to jeszcze szybko prze do przodu. Zanim się obejrzymy, to będzie chodził

Dzis Król Maciej Pierwszy poszaedł spać o 22. Zwykle zasypia ok. 20. Za długo spał w dzień i to w dodatku po południu. Na spacerze biedak się nie wyspał, bo pół godziny ryczał w wózku, ze mu źle a jak juz zasnął to budziły go petardy. Myślałam, że zrobie cos tym dzieciom.

Kurczę, chyba znowu gość sie budzi
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 21:53   #4605
samira22
BAN stały

GG do samira22

anuhaaaa jasne, że chcemy być na liście Jesteś kolejną osobą, która dostrzegła diabełki w oczkach mojego synka... oj oj oj czuję, że mam przechlapane
Dorotka@ ciekawe, czy kiedyś przechodziłyśmy obok siebie w tesco, ja tam ostatnio ciągle zakupy robię z jakiego osiedla jesteś? Ja z Kazika...
Iwa, Goga bardzo mi miło
Żabulka ale Ci zazdroszczę... Ja od porodu nigdzie nie wyszłam oprócz spacerów z małym... o pubach, imprezach i znajomych nawet mowy nie ma... raz, że Aleks co chwila chce cycusia, dwa że mieszkamy sami, a do dziadków mamy około 40 km... Ale mam nadzieję, że jak podrośnie to chyba da mi wyskoczyć na wieczór i zostanie z dziadkami Zgadzam się z tym, że babcia to cudowna instytucja! Gratuluje oddanej pracy!

Tak czytam te Wasze wypowiedzi i widzę, że Wasze pociechy jedzą już różne rozmaitości... zastanawiam się czy mojemu też już mogę podawać coś? Karmię go wyłącznie piersią, podobno do 6 miesięcy nie musi dostawać nic innego, ale czasem na noc może mógłby zjeść coś bardziej sycącego bo budzi się dośc często na cycusia, a tak to może by dłużej pospał bez pobudki... co o tym myślicie?
Aha, Aleksowi dzisiaj wyszedł ząbek dolna jedynka, póki co nie widzę, żeby był marudny, nie gorączkuje...
samira22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 22:20   #4606
anah
Zakorzenienie

Gosiu, gratulacje dla Macieja. Niezły jest. Może jakiś sportowiec z niego będzie

Samira, gratulacje pierwszego ząbka

Maciej znowu śpi. Nie wiem dlaczego taki niespokojny. Ostatnich kilka nocy, to tragedia. Młody budzi się bardzo często i oczywiście domaga się jednego. tak wałściwie to jestem ciągle niewyspana i zastanawiam się czemu jeszcze tu siedzę
Stary 2008-12-30, 22:40   #4607
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Gosiu oczywiście zapraszam na słodkości no i na śledziki też bo spróbowałam i wyszły super

Beatko Twój synek to taki już duży, do mojej Hani to uuu przepaść

Aniu Maciejowa może skok rozwojowy? u Hani pokrywały się jej dziwne nocne pobudki i jedzenie właśnie ze skokiem rozwojowym. po nocach pobudki minęły i znowu przesypia całe noce.
w związku z tym właśnie już dzisiaj pisałam, że obawiam się, że młoda za dużo śpi. pół godziny temu nakarmiłam ją na śpiocha bo gdyby nie to to przez cały dzień zjadłaby tylko 5x130 ml + 80ml herbatki (rozlożone na 2 razy), więc trochę mało i po 23 na śpiocha dałam jej jeszcze 130 i zjadła bez problemu.

jutro podejdziemy do pediatry i zapytam bo ja już jakieś dziwne myśli mam....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-30, 22:43   #4608
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

samira gratuluje zabka!!!! nie moge sie doczekac kiedy mojemun Antosiowi wyjdzie pierwszy

ps ktos jeszcze od nas ma zabki oprocz Emi?

anah moze to zeby jak juz jestesmy w tym temacie? podobno dzieci sygnalizuja potrzebe rozszerzenia diety np szybko po jedzeniu sa znowu glodne i jedza min 6razy na dobe. tak mi sie jakos skojarzylo bo ostatnio czytalam

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 22:53   #4609
anah
Zakorzenienie

Aniu, ja nawet nie wiem ile mój młody zjada razy na dobę, bo on nieraz je na raty. Ssie pierś i jak zaspokoi największy głod, to zamiast najeść się maksymalnie, on zaczyna się rozglądać, stroi miny, gada, śmieje sie do mnie. I juz za godzine znów jest głodny. jak naje się dużo, to wytrzymuje 2 godziny. Maciej jest dużym dzieckiem i potrzebuje sporych porcji. Sama nie wiem niestety ile on z tego cyca wypija. Najgorzej jest w nocy, bo podaję mu cyca , on jeszcze nie całkiem jest obudzony, głytnie kilka razy i zasypia. Nie naje sie dostatecznie, więc się czesto budzi.

edit:mam nadzieję, ze dzieciaczki nie ucza się w tych bucikach stawiania pierwszych kroczków
http://dziecko.onet.pl/18987,6,0,obc...1,artykul.html

Edytowane przez anah
Czas edycji: 2008-12-30 o 22:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 23:22   #4610
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

rany co za ludzie wymyślają takie rzeczy?takie buty dla niemowlaka?? chore!!

mamuśki tak się zastanawiam już od jakiegoś czasu....
wczoraj minęły 2 m-ce od cc, kiedy powinna odwiedzić mnie pierwsza @? jak wiecie piersią nie karmię i trochę mnie nurtuje, że @ jeszcze mnie nie nawiedziła...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-31, 00:23   #4611
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
rany co za ludzie wymyślają takie rzeczy?takie buty dla niemowlaka?? chore!!

mamuśki tak się zastanawiam już od jakiegoś czasu....
wczoraj minęły 2 m-ce od cc, kiedy powinna odwiedzić mnie pierwsza @? jak wiecie piersią nie karmię i trochę mnie nurtuje, że @ jeszcze mnie nie nawiedziła...

no to troche dziwnie ja karmilam piersi nie cale trzy miesice i po ok 2 tyg przyszla @ no i leci ze mnie jak z kranu masakra!!!!!!!!
Stary 2008-12-31, 07:53   #4612
freshona
Zadomowienie

Wszystkie Wasze dzieciaczki super

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
tak jak wczesniej obiecałam wrzucam fotki z okresu świątecznego
Dorotko - jeśli to nie tajemnica, to gdzie dorwałaś tę słodką bluzeczkę z napisem "córunia tatunia" ?
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 07:59   #4613
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

witajcie sylwestrowo

Ania ja życzę żeby z Piotrkiem przez te trzy tygodnie wszystko doszło do normy - jeśli chodzi o odbijanie to ja z kolei odwrotnie praktycznie tylko nosze Emi w pozycji plecami do mnie, niezwykle rzadko jest twarza do mnie a odbija wiec bedzie good

Samira gratulacje białego kła

to jak gotowe na nocne szeleństwa????my si śmiejemy że mamy z kumpelą bar mleczny bo ona tez karmi

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 08:04   #4614
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Justyna dzięki za rady, bo właśnie się zastanawiałam co z nim robić gdy leży na brzuchu. To, że leży źle mi powiedział, ale nie dopytałam jak go kłaść inaczej, to już wiem no i ty chyba masz dziś urodziny tak??? datę urodzenia masz niesamowitą

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Anah my mieliśmy na skierowaniu napisane obniżone napięcie w odcinku (a teraz swoimi słowami) od szyjki do pupki Dziwne to bo lekarz już tylko mówił o napięciu Ja się póki co nastawiam pozytywnie, myślę, że jakby było to coś bardzo poważnego to odrazu by nas skierował na rehabilitację, bo i tak zapowiedział, że terminy są takie, że będzie trzeba to robić prywatnie. Trzymam kciuki za Macieja Nasze chłopaki wezmą się za siebie i jeszcze kiedyś dogonią szeregowca Gogowego

Piotrek je zazwyczaj 7 razy na dobę, nie wiem czy to dużo czy mało herbatę mu daję tylko na czkawkę, choć ostatnio daję tylko przegotowaną wodę, bo on weźmie dwa łyki, czkawka przechodzi i butla do zlewu. A skoro samą wodę ciągnie, to niech się przyzwyczaja.

No i Piotrek na raty nie je. U nas to wogóle z tym jedzeniem przeboje ostatnio. Muszę czekać aż on sam zacznie marudzić, bo jak go dostawię np po 3 godz, "bo może być głodny" to wpada w szał. Nie da rady go namówić na jedzenie wtedy w żadnym wypadku. Ale np. za godzinę jak się dorwie do cyca to wydudni całego w 5min i zadowolony.

No i tak sobie wczoraj pomyślałam, że sama narazie nie będę niczego wprowadzać, 14 stycznia mamy szczepienie to się zapytam. W sumie gdyby młody urodził się w terminie to dopiero 16 stycznia skończyłby 4 miesiące. Tyle wytrzymałam, to i teraz wytrzymam. Ale gluten postaram się wprowadzić w 5 miesiącu, zobaczymy jak nam wyjdzie.

Wczoraj Piotrek zasnął o godzinę później niż normalnie, więc liczyłam na to, że sobie pośpimy do 8, a on 6.30 pobódka jeszcze tż mnie wczoraj zmolestował i niewyspana jestem strasznie, nie wiem jak dotrzymam do północy. A młodego męczyło kupsko, ostatnio robił w piatek, więc masowałam mu brzuszek, dałam trochę koperkowej herbatki i poszło. Biedaczek, on ostatnio tak rzadko robi te kupki.

Dziewczyny cyckowe jak często wasze maluchy robią kupska, bo zaczynam się martwić, że z moim coś jest nie teges. No i pewnie to tez wina słodkości, na które sobie pozwalam ostatnio, no ale nie mogę się powtrzymać, wszędzie tylko widzę ciasta, cukierki, czekolady

Magda to muszę go spróbować teraz tak odbijać, przynajmniej jak puści pawika to nie na mnie

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-12-31 o 08:07
Stary 2008-12-31, 09:02   #4615
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

kurde laski probuje wyszukiwarka ale nie daje rady szukam przepisu bananowca Justyny - podrzuccie ktora to strona

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:47   #4616
Wiktorynka
Zadomowienie

No, moze tym razem sie uda coś napisac... mały dokazuje w łozeczku... wywija kończynkami na wszstkie mozliwe strony i ani mysli sie zdrzemnac ... wyczaił ze miekne całkowicie jak on robi to swoje piskliwe hihih i teraz jak tylko mnie widzi to piszczy i zniewalająco sie uśmiecha ... ot cwaniak mały ...

Ogromnie mi miło było czytac Wasze komentarze na temat Ignaśka, jako zakochana w synu mamusia po prostu sie rozpływam ... agawiecka, JagnaK, Nabuko, Amaretta,anuhaaaaaaaaaa, anah, Iwa_iw, jaroszania, Dzinks_Dz - dziekujemy

Zaraz wracam ... mój zartowniś juz sie zaczyna wkurzac

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:02
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:48   #4617
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ja tylko na szybcika

Justynko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!!! spełnienia wszystkich marzeń

jadę do weta bo mój szanowny szynszyl złamał w nocy nogę, później z Hanią do pediatry i już wiem, że zwiariowany dzień będę mieć aszzzz szkoda gadać

Magda str., 103 przedostatni post

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2008-12-31 o 09:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 09:54   #4618
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Iwonko, Aniu, dziękuję za życzenia

Magda, tu jest przepis:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...anowe&page=103
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:18   #4619
Dorotka@
Zadomowienie

Anuhaaaaaaaaaaaa-ja objadam się słodyczami i Natalce a raczej jej kupkom to nie przeszkadza robi kupki raz dziennie,czasem co 2 dni dwie-nie ma reguły. Piotruś może tak ma... na szkole rodzenia mówli, że kupki mogą się pojawiać nawet co 10 dni

Freshona-te body z napisem "córunia tatunia" Natalka dostała od swojej przyszłej chrzestnej, która zamówila je przez internet-więcej nie wiem na ten temat Mam jeszcze inne z napisem "Kocham Cię mamusiu-Natalka"

Jaroszaniu-Natala nie ma jeszcze ząbka, ale czuję że niedługo się pojawi-męczy się czasami przeogromnie i bardzo mi jej żal. My stosujemy Bobodent, ale słyszałam np że Dentinox jest lepszy- choć najlepsze są pewnie STOPERY

Justyna-STO LAT!!!!!!życzymy ci z Natalką duuuużo uśmiechu na twarzy i powodów do tego uśmiechu co dzień!a swoją drogą to świetna data urodzin- pogratuluj rodzicom

Samira-gratuluję ząbka! a ja jestem z Zazamcza i właśnie wróciłam z Tesco tłok nieprzeciętny...

co do okresu- mój gin na podstawie usg powiedział, ze w moim przypadku narazie nic nie zwiastuje miesiączki...i dopóki będę karmić piersią-raczej się nie pojawi

dziewczyny mam od koleżanki fajną książkę "Uśnij wreszcie"... jakby co do dawać mi maile to powysyłam

Edytowane przez Dorotka@
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:19
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:43   #4620
Wiktorynka
Zadomowienie

ewe_dz - Robercik ma fantastyczna minę na tym zdjęciu w czapie mikołają
agawiecka - ochrzczona Emilka wydaje się byc całkiem zadowolona , śliczna dziewuszka.

Co do wprowadzania innego jedzonka, wg zalecen naszego pana doktora, mamy zacząc wprowadzac zupki juz pod koniec tego tygodnia(Ignas będzie mial 3,5 m-ca). No i kazał zaczynac od zupek, za dwa tygodni będziemy mogli wprowadzac przeciery owocowe...

Dorotka@ - Ignas też odkrył ze ma stópki, fantastyczny widok
A podgrzewacz mam Aventa, hmmm, brakuje mi w nim pstryczka do wyłaczania, wyciąganie i wkładanie wtyczki za kazdym razem jest niewygodne, no i sama regulacja temperatury tez taka sobie, ale darowanemu koniowi... wiec dobrze ze jest.
Rodzinke masz sliczną

Amaretta - jesli Ci to Humor poprawi, to ja tez nie dosypiam, młody je co 3 godziny i niezaleznie od pory zawsze musi ze mną po dyskutowac.
No i wielkie dzięki, za informacje w sprawie naszych urlopów . Ciekawe tylko jak to załatwic, znając życie i mojego walnietego szefa, to lepiej sama sie za to zabiorę...

kaolinait - zaniedbujesz nas ...

kasieek23 - Twojemu mezowi kopa w d... za takie zachowanie

magflieg - brawo dla Emi za pierwszą kaszkę

JagnaK - własciwie to może zacznij pisac wszystkie posty gwarą, nic nie zrozumiem ale przynajmniej bedzie mi sie rogal hahał, jak sobie poczytam

Co do kombinezonów - mamy 3... 2 w spadku, jeden kupilismy, no i jeszcze kurtka... wszystkie mają paskudnie wądkie rękawy, jeden byłby niezły ale ma nie rozpinane nogawki, drugi za wąskie rękawy i całkiem nie trafiony kaptur ( za duży i bez sznurków do sciąganie go przy buźce), a trzeci jest na 18m-cy .... i ten ostatni zaczęlismy ignaśkowi ubierac, co prawda jest stanowczo za duży ale przynajmniej nie ma problemów z ubieraniem...

jaroszania - Antos ma juz bardzo wyraźne rysy buźki, juz taki z niego stuprocentowy chłopczyk

Iwa_iw - Hania ma długasne nózki, zapowiada się śliczna figura

... przerwa...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości