Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 10:09   #4591
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo ładnie wyglądacie w tych sukniach. Calinkinia czy ta suknia nie była na targach wystawiona? Bo właśnie zwróciłam na nią uwagę i chyba nawet zrobiłam jej zdjęcie ale nie mogę go teraz odnaleźć.
Tak faktycznie była na pokazach i szczerze mowiąc była to druga suknia jaka mi sie spodobała, ale nie az tak rewelacyjnie dopóki jej nie przymierzyłam.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
BARDZO ŁADNIE wygladasz
Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Nie ładnie a przepięknie
Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie Kurcze dziewczyny, każda z Was będzie tego dnia błyszczeć A tak spytam, bo widzę, że masz welon założony, gdzie go wpinacie?? Pod czy nad fryzurą?? Wybaczcie dziewczynki, że zawracam głowę może takimi mało ważnymi pytaniami, bo u Was przygotowania całą parą idą, ale bardzo mnie to ciekawi
Dziękuje wam bardzo za komplementy Ciesze się że wam się podoba. A jesi chodzi o welon to chciałabym miec upiety pod fryzurką a na pewno nie od czubka głowy bo nie chce by okrywał mi cała głowe

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
dopiero teraz poznałam:P -slicznie wyglądasz Kinga i żaden tam z Ciebie bałwan... kto by pomyślał,ze się znamy.... ...
(chodziłyśmy razerm do L.O. - byłam w klasie z Halszką -zreszta masz mnie na NK)
A juz sobie skojarzyłam po tym Panu ze zdjęcia No faktycznie...kto by pomyslał Taki ten świat mały. A Ty już wybrałas sukienkę??

"A dream is a wish your heart makes...."
calinkinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 10:16   #4592
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calinkinia Pokaż wiadomość
A juz sobie skojarzyłam po tym Panu ze zdjęcia No faktycznie...kto by pomyslał Taki ten świat mały. A Ty już wybrałas sukienkę??
calinkinia i maciejka83 hmm a czy to było LO w Świdniku a dokładnie bronek? i piszecie tutaj o h.d-g?
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 10:47   #4593
martucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pokropce Pokaż wiadomość
Mnie też będzie malowała pani Ola
dziewczyny a macie kontakt do pani Oli?? bo ja szukam wizazystki i albo drogie albo brak terminu!!??...a myslalam ze kwiecień to jeszcze nie jest sezon na śluby

---------- Napisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Czy któraś z was zamawiała/jadła bądź słyszała o cukierni/ piekarni z ul. Zemborzyckiej?? to sa lubelskie zakłady piekarskie czy coś takiego? oferte mają dobrą a ceny niewysokie, dodają gratis do gościńców pudełeczka więc nie trzeba się już z nimi bawić i ciasta też ok
mi nie zmakują ciasta z Niny, sa drogie a po snikersie to mi sie mdło zrobiło
w Staropolskiej mają dobre ciasta tylko tortu drogie sa.....a już niedługo trzeba sie na coś zdecydować

martucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 10:52   #4594
martucha
Raczkowanie

i znalazłam w nine west śliczne buciki..już prawie je kupiłam po czym doszłam do wniosku że do sukni ślubnej są za masywne i mają za duzo kamieni...ale sa ślicznenie iwem jak wam sie podobają i co myślicie o nich?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (28,7 KB, 30 załadowań)

Stary 2009-02-19, 10:53   #4595
Tenaya24
Rozeznanie

Edytka myślę, że kolega zechce robic zdjęcia, bo on praktycznie nie rozstaje się z aparatem na takich imperazach, czasem mamy juz go nawet dośc

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 11:02   #4596
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia

Cytat:
calinkinia i maciejka83 hmm a czy to było LO w Świdniku a dokładnie bronek? i piszecie tutaj o h.d-g?
Oj nie Joasiu My mówimy o V LO w Lublinie na Lipowej. Tam razem z Maciejka chodziłysmy. A Ty pewnie w Świdniku??

A jesli chodzi o wizarzystkę Olę Szymanek to tutaj sa wszystkie dane oraz jej prace
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=54802

Też ją sobie zamówiłam

A jeszcze mam pytanko czy wg was taki komplet ślubny będzie pasował do sukni mojej. Wiem że część z was widziała ja na żywo. Dodam że suknia będzie biała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bransoletka-swaroski.jpg (20,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lzy.jpg (19,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swarovski-naszyjnik-slubblackdiament.jpg (50,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez calinkinia
Czas edycji: 2009-02-19 o 11:10
Stary 2009-02-19, 11:13   #4597
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie Joasiu My mówimy o V LO w Lublinie na Lipowej
no to pomyłka

Komplet jest bardzo ładny i wg mnie powinien pasować, choć ja bym nie zakładała bransoletki do tego, myśle że kolczyki i naszyjnik wystarczą w zupełności

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 11:21   #4598
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia

Cytat:
no to pomyłka

Komplet jest bardzo ładny i wg mnie powinien pasować, choć ja bym nie zakładała bransoletki do tego, myśle że kolczyki i naszyjnik wystarczą w zupełności
Pewnie masz rację. Ja generalnie nie lubię bransoletek, więc pewnie i tak bym nie zamówiła

Stary 2009-02-19, 11:23   #4599
Gosiaa M
Raczkowanie

Cytat:
O tak Zdecydowanie tak Muzyka jest idealnie dobrana A macie jeszcze jakieś namiary na innych dobrych fotografów? Jestem ciekawa ile inni biorą. Czy raczej wszyscy mają zbliżone ceny?

My polecamy Pana Marcina Kamińskiego
www.marcinkaminski.eu
zdjecia super i cenowo ok pozdrawiam
Gosiaa M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 11:50   #4600
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

co do fotografa to my tak jak i Silia mamy Pana Cezarego Zielińskiego i bardzo serdecznie Go polecam.
Silia my również się załapaliśmy na tą promocje i ten pakiet full serwis mamy w cenie 1400zł. czyli tak jak WY
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 11:53   #4601
AniaBosen
Raczkowanie

[quote=brrawurka;11047814]my mamy 26 wrzesnia 2009, wiec w sumie to nie wiem czy jakos wplywa termin, tak naprawde dla pana Zomera, to chyba caly rok jest 'sezon'

ja mialam jedna propozycje od innego fotografa: zdjecia + film dvd + jakas spiewajaca pani w kosciele za ok 2100 zl, no wiadomo cena taka sama a wiecej w pakiecie, aczkolwiek my nie chcielismy zadnej spiewajacej kobiety w kosciele ani nie zdecydowalismy sie na film dvd, bo pewnie obejrzymy go raz w zyciu a pozniej gdzies odlozymy, poza tym niektorzy goscie moga sie krepowac itd wiec stwierdzilismy ze mozemy wiecej wydac na fotografa
a z tego co slyszalam to wlasnie w granicach 1500-2500 zl kosztuje pakiet zdjecia + film

---------- Napisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Justynka ja sie na pewno krępować nie bede
AniaBosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 12:03   #4602
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja płace 2000zł i też mam firme ze świdnika a dokładnie matbis i też kamerowanie i fotograf a co masz w pakiecie porównamy :p
To jest firma z Kraśnika ( www.dk-film.pl ). Bedziemy miec 3 zestawy płyt dvd po ok 4 godz. każdy. Wybraliśmy tez pakiet 'ślub + wesele' tj. 50 zdjęć + ok 1000 na płycie, no i zdjęcia w plenerze - 25 ujęć (format 15x21), ślubny album szyt, portret 20x30 w ramie, płytę CD/DVD z plikami zdjęć z pleneru. Płacimy 1700zł.Pokazali mi swoje filmy, wg mnie sa ciekawe. Maja duzo pomyslow. Filmuje chłopak a zdjecia robi dziewczyna. Sa na weselu do ok 2-3 i mysle ze to wystarczy. My mamy wesele bez poprawin, z poprawinami cena wzrasta.

NASZ ŚLUB:

WIEK NASZEGO SYNKA:

kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 12:10   #4603
aniaPr3
Raczkowanie

dzieczyny mam pytanie do was czy moze któraś kiedyś była na weselu gdzie było ciast z Nasutowa. albo może wiecie ile oni tam biorą za ciasto i za tort?
aniaPr3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 12:19   #4604
czerwonafasolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha Pokaż wiadomość
i znalazłam w nine west śliczne buciki..już prawie je kupiłam po czym doszłam do wniosku że do sukni ślubnej są za masywne i mają za duzo kamieni...ale sa ślicznenie iwem jak wam sie podobają i co myślicie o nich?
Jak dla mnie super, jeśli pasują do sukienki, to czemu nie?;-)

Cytat:
Napisane przez aniaPr3 Pokaż wiadomość
dzieczyny mam pytanie do was czy moze któraś kiedyś była na weselu gdzie było ciast z Nasutowa. albo może wiecie ile oni tam biorą za ciasto i za tort?
Ja słyszałam, że mają dobre ciacha, w piątek będę degustować. Cofnij się parę postów dalej to zobaczysz jakie ciasta mają, jedna z wizażanek zamieszczała skan oferty. Za blachę ciasta płaci się 40zł, a blasze tak od 3 do 4kg Gratis doworzą na terenie Lublina, poza trzeba dopłacić.
czerwonafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 12:40   #4605
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z was zamawiała/jadła bądź słyszała o cukierni/ piekarni z ul. Zemborzyckiej?? to sa lubelskie zakłady piekarskie czy coś takiego? oferte mają dobrą a ceny niewysokie, dodają gratis do gościńców pudełeczka więc nie trzeba się już z nimi bawić i ciasta też ok
a czy ta cukiernia/piekarnia kroi od razu do tych gościńców ciasto zakupione u nich?
bo ja poszukuję takiej co też mi pokroi i zapakuje ...
mój lokal nie kroi ciast jeśli są nie przez nich...wiem to od koleżanki, która miała jeczcze u nich opcję taką, że cena bez ciasta i owoców i oni nie chcieli kroić miała z tym problem, więc myślę że jak chcę go więcej niż to co oni proponują (czyli 5 różnych ciast) będę musiała zadbać również o krojenie...bo my mamy poprawiny w lokalu ale tylko dla najbliższych więc po pierwszym dniu musze mieć gościńce żeby porozdawać tym których nie będzie w niedzielę i mam problem jak to ugryźć...
Stary 2009-02-19, 13:03   #4606
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość

współczuję, wiem coś o durnej biurokracji, normalnie do szpitala mnie nie chcieli przyjąć przez jakieś durne meldunki.. a byłam sparaliżowana od pasa w dół swoje przeszłam z tymi urzędniczkami i teraz jak pomyśle że musze iść do niej ze zmianą nazwiska i innymi ślubnymi rzeczami.. to normalnie już TŻ nawet nie wie jak mi tłumaczyć żebym tak emocjonalne na nią nie reagowała... ach... dziwne jak mozna znienawidzić ludzi i życzyć im jak najgorzej..

ale WY jakoś to przebrniecie, w końcu to ważna sprawa ślub nie można go ot tak sobie wziąć "przez telefon", trzeba sobie jakos to wytłumaczyć...
Sama nie wiem jak to wszystko się nam teraz ułoży z formalnego punktu widzenia. Właśnie dzisiaj dostaliśmy certyfikat więc teraz okazuje się że nie będzie on ważny w sierpniu kiedy bierzemy ślub w Polsce. Nie wiem jak łatwo będzie dostac drugi dokument tego typu czy urzędy w Nowej Zelandii nie zaczną robic problemów. Ech.... Poza tym nie uśmiecha mi się latanie po urzędach w Polsce kilka razy plus załatwianie spraw w kościele - gdzie też potrzebujemy więcej czasu i formalności bo musimy uzyskac dyspensę od biskupa. Ksiądz u mnie w parafii powiedział mi że musimy się u niego stawic w okolicach wielkanocy więc myślałam że za jednym zamachem załatwimy USC a teraz okazuje się że to za wcześnie na urząd więc musielibyśmy conajmniej dwa razy przyjeżdżac do Polski w ciągu miesiąca. Pewnie o wiele łatwiej byłoby załatwi cywilny ślub w Anglii - registry office mamy dosłownie po drugiej stronie ulicy a mój TŻ ma już certyfikat. Z drugiej strony sama nie wiem jak mi się podoba pomysł ślubu cywilnego kilka miesięcy przed kościelnym. Wprawdzie nie miałabym nic przeciwko temu żeby wyjsc za mąż wcześniej ale nie wiem czy to nie odbierze kościelnej ceremonii części atmosfery. Jak myślicie czy cywilny ślub wcześniej sprawia że "właściwy" ślub staje się mniej wyjątkowy?

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 13:40   #4607
martucha
Raczkowanie

Cytat:
a czy ta cukiernia/piekarnia kroi od razu do tych gościńców ciasto zakupione u nich?
bo ja poszukuję takiej co też mi pokroi i zapakuje ...
mój lokal nie kroi ciast jeśli są nie przez nich...wiem to od koleżanki, która miała jeczcze u nich opcję taką, że cena bez ciasta i owoców i oni nie chcieli kroić miała z tym problem, więc myślę że jak chcę go więcej niż to co oni proponują (czyli 5 różnych ciast) będę musiała zadbać również o krojenie...bo my mamy poprawiny w lokalu ale tylko dla najbliższych więc po pierwszym dniu musze mieć gościńce żeby porozdawać tym których nie będzie w niedzielę i mam problem jak to ugryźć...

no własnie ta piekarnie przygotowuje ci całe gościńce, tzn mowisz ile potrzebujesz i oni kroja i od razu pakuja do pudełeczek i to gratis- płacisz tylko za kg ciasta które pakujesz go gościńców. ja bylam sie wywiedzieć co i jak i bardzo konkretne Pani tam sa widać ze juz od bardzo dawna się tym zajmują, ta piekarnie polecała mi właścicielka Bosmana, gdzie mam wesele, bo sama zamawia tam ciasta na ślub swojej córki ale hciałąbym troszkę więcej opinii na temat tej cukierni zeby już na 100% wiedziec ze bedzie ok

btw tort kosztuje tam ok 32 zl/kg a ciasta 16,50 zl/kg (wszystkie rodzaje) mają duzy wybór stojaków na tort

Stary 2009-02-19, 13:41   #4608
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak to wszystko się nam teraz ułoży z formalnego punktu widzenia. Właśnie dzisiaj dostaliśmy certyfikat więc teraz okazuje się że nie będzie on ważny w sierpniu kiedy bierzemy ślub w Polsce. Nie wiem jak łatwo będzie dostac drugi dokument tego typu czy urzędy w Nowej Zelandii nie zaczną robic problemów. Ech.... Poza tym nie uśmiecha mi się latanie po urzędach w Polsce kilka razy plus załatwianie spraw w kościele - gdzie też potrzebujemy więcej czasu i formalności bo musimy uzyskac dyspensę od biskupa. Ksiądz u mnie w parafii powiedział mi że musimy się u niego stawic w okolicach wielkanocy więc myślałam że za jednym zamachem załatwimy USC a teraz okazuje się że to za wcześnie na urząd więc musielibyśmy conajmniej dwa razy przyjeżdżac do Polski w ciągu miesiąca. Pewnie o wiele łatwiej byłoby załatwi cywilny ślub w Anglii - registry office mamy dosłownie po drugiej stronie ulicy a mój TŻ ma już certyfikat. Z drugiej strony sama nie wiem jak mi się podoba pomysł ślubu cywilnego kilka miesięcy przed kościelnym. Wprawdzie nie miałabym nic przeciwko temu żeby wyjsc za mąż wcześniej ale nie wiem czy to nie odbierze kościelnej ceremonii części atmosfery. Jak myślicie czy cywilny ślub wcześniej sprawia że "właściwy" ślub staje się mniej wyjątkowy?
współczuje ci ogromnie takich stresów związanych ze ślubem i tą beznadzieją polskich urzędów i bezradnością gdy się przebywa za granicą
Myślę jednak, że wcześniejszy ślub cywilny nie powinnien odebrać wam radości kościelnego, bo tu jest inna otoczka, mówicie sobie TAK przed Bogiem a nie urzędnikiem....
Jeśli tylko miałoby wam to ułatwić formalności w Polsce, to czemu nie
Chyba, że jednak uda wam się jakoś wziąć jeden dzień wolnego np. w piątek, przylecieć w czw późnym wieczorem po pracy już i od samego rana załatwiać wszystko w urzędach, przy okazji korzystając z możliwości spędzenia weekendu w Lublinie....
Wszystko zależy od tego czego chcecie, czy jednak wolicie mniej załatwiania i tam, czy poświęcić się troszkę i załatwiać tutaj
Stary 2009-02-19, 13:58   #4609
silia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolcia88 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was słyszała kiedyś o zespole VENTURO (Mełgiew) lub FORMATX (Świdnik) ??

Jeśli tak to bardzo cenne będą dla mnie jakiekolwiek informacje i opinie o tych zespołach... nic za bardzo o nich nie znalazłam w sieci (może dlatego że nie są tak popularni jak np Avis) i dlatego do Was zwracam się z tą prośbą...
Bawiłam się przy formatx, całkiem spoko. Przed ślubem ustalają z młodymi repertuar (dają spis utworów które grają) i ustalają przebieg oczepin. Bawiłam się dobrze choć na kasecie wyszło trochę fałszy, ale ogólnie ok.
Cytat:
Wizażanki, życze smacznego Tłustego Czwartku.... porzućcie swoje diety i skuście się na choćby jednego pączka bądź parę faworków... Ja właśnie zaraz się rzucam na pączki
Też zarzuciłam na dzisiaj dietę Już 4 pączki pochłonęłam
Cytat:

Ja będę najprawdopodobniej stamtąd miała ciasta. Są dobre. Torty też ok. Mają tam pyszny torcik waniliowy tzn. ciasto w formie prostokątnej, które może być podane jako tort, naprawdę palce lizać Ale no właśnie - bardzo nam smakuje tort z villiamsa - opłaca się przepłacać Jak myślicie?
Cytat:
Bardzo ładne buciki
Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
co do fotografa to my tak jak i Silia mamy Pana Cezarego Zielińskiego i bardzo serdecznie Go polecam.
Silia my również się załapaliśmy na tą promocje i ten pakiet full serwis mamy w cenie 1400zł. czyli tak jak WY
To nam się udało
Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Jak myślicie czy cywilny ślub wcześniej sprawia że "właściwy" ślub staje się mniej wyjątkowy?
Wydaje mi się, że nie. Jak się domyślam mieszkacie przecież razem - wobec tego dla was będzie to tylko papierek. I myślę, że nie odbierze Ci on wzruszenia przy zawieraniu ślubu kościelnego.

Apropos urzędów i papierków - dzwoniłam dzisiaj do USC, aby dowiedzieć się czy potrzebuję odpisu aktu urodzenia, aby uzyskac to zaświadczenie do ślubu konkordatowego i nie - Jeśli urodziłyście się w Lublinie i ślub jest tu nie potrzebujecie.

---------- Napisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
btw tort kosztuje tam ok 32 zl/kg a ciasta 16,50 zl/kg (wszystkie rodzaje) mają duzy wybór stojaków na tort
Dobrze wiedzieć W williamsie tort ok 50 zł/kg Ale pyszny...

Edytowane przez silia82
Czas edycji: 2009-02-19 o 13:55
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 14:17   #4610
OlaSzt
Przyczajenie

Cytat:
[/COLOR]Czy któraś z was zamawiała/jadła bądź słyszała o cukierni/ piekarni z ul. Zemborzyckiej?? to sa lubelskie zakłady piekarskie czy coś takiego? oferte mają dobrą a ceny niewysokie, dodają gratis do gościńców pudełeczka więc nie trzeba się już z nimi bawić i ciasta też ok
w Staropolskiej mają dobre ciasta tylko tortu drogie sa.....a już niedługo trzeba sie na coś zdecydować
Także się nad ta cukiernią zastanawiam, ale jesli mnie pamięć nie myli to niedawno ją na jakiś czas sanepid zamknął. W tej sytuacji mam lekki dylemat. Jutro jadę do Leonowa poskamować i zobaczyć jak prezentuje sie ich oferta.

Cytat:
Napisane przez Gosia M
www.marcinkaminski.eu
My też go mamy, gdzie robicie plener?

Edytowane przez OlaSzt
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:19
OlaSzt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 14:26   #4611
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie Joasiu My mówimy o V LO w Lublinie na Lipowej. Tam razem z Maciejka chodziłysmy. A Ty pewnie w Świdniku??

A jesli chodzi o wizarzystkę Olę Szymanek to tutaj sa wszystkie dane oraz jej prace

Też ją sobie zamówiłam

A jeszcze mam pytanko czy wg was taki komplet ślubny będzie pasował do sukni mojej. Wiem że część z was widziała ja na żywo. Dodam że suknia będzie biała.
No to jest nas więcej ja też chodziłam do V LO

---------- Napisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaa M Pokaż wiadomość
www.marcinkaminski.eu
Rzeczywiście fajne zdjęcia Dzięki za informacje Powiedz mi jeszcze czy poniżej 2000 zł kosztuje?

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 14:31   #4612
OlaSzt
Przyczajenie

Cytat:

---------- Napisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Rzeczywiście fajne zdjęcia Dzięki za informacje Powiedz mi jeszcze czy poniżej 2000 zł kosztuje?
My za pakiet full płacimy 1400, ale to jakaś promocja z tego co mówił.

Edytowane przez OlaSzt
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:39
Stary 2009-02-19, 15:01   #4613
Gosiaa M
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlaSzt Pokaż wiadomość
Także się nad ta cukiernią zastanawiam, ale jesli mnie pamięć nie myli to niedawno ją na jakiś czas sanepid zamknął. W tej sytuacji mam lekki dylemat. Jutro jadę do Leonowa poskamować i zobaczyć jak prezentuje sie ich oferta.

My też go mamy, gdzie robicie plener?

co do pleneru to chciałabym w botaniku lub w skansenie ale zobaczymy co nam Pan Marcin zaproponuje

---------- Napisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

my tak jak i OlaSzt załapaliśmy się na ten pakiet full za 1400
Gosiaa M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 15:01   #4614
bubububu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Wiesz nam się udało okazyjnie, bo w dniu naszego ślubu Pan Pliszko miał tylko wolną kamerę do HD(a my chcieliśmy normalne DVD 16:9 a ono kosztowało 1500zł)- ale jak usłyszeliśmy cenę 2500zł za full HD no to miny nam zeszły, ale jakoś podebatowaliśmy z Panami i stanęło na tym, że zrobi nam full HD za 1500zł.
Także super - w zasadzie to mój TŻ się cieszy, bo on maniak, audiofil i w ogóle
to rzeczywiście świetnie Wam się trafiło, zarówno jeśli chodzi o fotografa jak i kamerzystę Już się umówiłam z nim na spotkanie,wię czobaczymy co uda mi sie wynegocjować
Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Hehe szkoda, że mnie teraz nie widzisz, bo miesiącu siedzenia na tyłku po operacji, już czuję że z 3-4kg jestem do przodu. Dobija mnie zakaz ruchu, wysiłku jakiegokolwiek.
Orbitrek stoi i się kurzy, no ale boję się, że coś mogę sobie naruszyć jak tak nagle zacznę ćwiczyć.
Właśnie mam nadzieję, że moja przymiarka się opóźni, bo mnie normalnie kobitki nie dopną
Nic się nie martw,teraz na pewno zgubisz ewentualny nadmiar

Cytat:
Dziewczyny, z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować kamerzystę i fotografa?? Czy już muszę, jeśli ślub planujemy na sierpień 2010? Czy mogę sobie jeszcze dać chwilę wytchnienia?? Coś czuję, że już muszę, prawda??
jak chcesz jakiegoś konkretnego to lepiej dowiedz się jak z terminami,bo możesz już nie mieć szczęścia i Twój termin może byc zajęty,ale jak nie skupiasz się na jednym-wybranym to się nie spiesz

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
jestem w mocnym szoku my płacimy 1100zł za plener Marcina i cała resztę brata Pana Kańtocha.
To ja jestem w mocniejszym szoku. pytałam o 09.2009 i uslyszałam dokładnie2500. Boże czy mam jakiegoś superhiper wielkiego niefarta do tych wszystkich załatwień wszystko,do kogo nie zadzwonię jest 1,5-2,5 razy droższe niz u Was...
Cytat:
Także się nad ta cukiernią zastanawiam, ale jesli mnie pamięć nie myli to niedawno ją na jakiś czas sanepid zamknął. W tej sytuacji mam lekki dylemat.
Sanepid to zamknął cukiernię Ambasador na krakowskim przedmieściu...
bubububu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 15:06   #4615
OlaSzt
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaa M Pokaż wiadomość
co do pleneru to chciałabym w botaniku lub w skansenie ale zobaczymy co nam Pan Marcin zaproponuje
My się własnie nad skansenem zastanawiamy, ale ponoć 100 zł płaci się od wejścia z fotografem . Myślelismy jeszcze o torach i ewentualnie takich wiejskich klimatach, typu polanki itp

---------- Napisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bubububu Pokaż wiadomość
t
Sanepid to zamknął cukiernię Ambasador na krakowskim przedmieściu...
No tak ale to było własnie tydzień po tym jak zamknęli tą na Zemborzyckiej. W między czasie był nalot na kilka innych cukierni i niektóre także źle na tym wyszły Czytuję sobei codziennie kurier to wiem co i jak Dlatego teraz mam ten dylemat. Zamawia któraś z was może ciasta własnie w Leonowie? Jak tam cenowo wygląda i smakowo sprawa
Stary 2009-02-19, 16:45   #4616
ladyinred85
Rozeznanie

Cytat:

Też ją sobie zamówiłam

Też chodzilam do V LO który rocznik?
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 16:52   #4617
chocolla1
Raczkowanie

ZESPOŁY MUZYCZNE

www.zespolkaktus.pl
www.venturo.nazwa.pl/
www.agat.lub.pl
www.bruno.com.pl
www.ex-solaris.kom.pl/
www.czabanband.pl,
www.dzinos-band.webpark.pl/
www.fraglesi.republika.pl/
www.convers.pl/
www.navis.lublin.pl/
www.megidoband.pl/index.htm,
www.zespolmagnum.prv.pl
www.alien.fr.pl,
www.beta.lublin.pl
http://www.online.biz.pl/
www.simon.net.pl
http://salsaband.pl/index.html
http://www.amigos.hg.pl/index.html
http://kapelanawesela.com/
http://www.galileo.media.pl/galileo/..._na_wesele.htm
http://imprezka.com.pl/
http://www.formatx.pl/index.html
http://www.mayday.com.pl/

LOKALE
- Zajazd gościnny www.goscinny.lublin.pl na ten rok było 110 zł/osoba Konopnica 163 d
- Graf-Marina ul Krężnicka 6 , www.graf-marina.pl
- www.elita.lublin.pl al. Zygmuntowskie 4
- www.restauracja-esencja.pl, Nadbystrzycka 38 H
- Anastazja, ul Osmolicka 35a
- Zajazd „POD GWIAZDAMI“ Lublin, ul. Lipska 37 tel. (0-81) 75-00-196 www.podgwiazdami.com.pl-
- Hotel & Restauracja „HOTEL KORONA” Zemborzyce Tereszyńskie 97a, tel. (0-81) 503-20-02 www.hotelkorona.lublin.pl
- Zajazd „GOŚCINNY” Lublin – Konopnica 163d, tel. (0-81) 723-58-58, 0-501 676-406
www.goscinny.lublin.pl
- Dom Weselny & Hotel „FIRMA MISIARZ” 20-388 Lublin, Dominów 110
tel. (0-81) 751-86-54, www.domweselny.n.net.pl
- Restauracja "VANETT" Lublin-Zemborzyce, ul. Niezapominajki 1
tel. (0-81) 750-08-30www.vanett.lublin.pl
- Sala bankietowa „BARTEK” Lublin, ul. Kruczkowskiego 14, tel. (0-81) 744-49-36, (0-81) 742-02-57, www.bartek-wesela.pl
- Grand Hotel „LUBLINIANKA” Lublin, ul. Krakowskie Przedmieście 56 tel. (0-81) 446-61-00 www.lublinianka.com
- Restauracja "VIKING CLUB" Lublin, ul. Janowska 61, tel. (0-81) 527-81-99
www.vikingclub.prv.pl
- Restauracja „NOWY GRAF” Lublin, ul. Łęczyńska 118 tel. (0-81) 746-34-31, 0-602 301-774
- Restauracja "FIESTA" Lublin, ul. Prusa 8, tel. (0-81) 533-43-63, 0-507 182-911
www.fiesta.lublin.pl
- Kompleks Restauracyjno - Noclegowy "RELAX" Lublin, ul. Mełgiweska 7/9
tel. (0-81) 710-14-00 www.relax.lublin.pl
-Dom Weselny Turka 241tel. (0-81) 443-83-48, 0-504 040-223
- "DWÓR ANNA" Jakubowice Konińskie 28Atel. (0-81) 501-22-40
www.dwor-anna.com.pl
- http://www.hoteljedlina.pl/
- http://www.gastromax.pl/bankiety.php?i=5
- http://restauracja-bosman.strona.pl/index.php?id=1
- http://www.hotelfocus.pl/
- http://www.impuls.art.lublin.pl/
- http://www.hotel-lublin.pl/content/view/13/29/
- http://www.restauracjacalvados.p l/?mod=o_nas
- Marzanna - Niedrzwica Kościelna - tel. 501225190
- www.kasynopolicyjne.pl
- Klub LABIRYNT w Świdniku http://labirynt.swidnik.pl/dom/index.htm
Dom Weselny ROBERTINO w Mełgwi (90zł sala klimatyzowana na 120-300 osób).
- Europejski Ośrodek Integracyjny http://integracyjny.netshock.pl/ Niemce 90/os. 120/os.z poprawinami

KAMERZYSTA
- www.profil.net.pl
Grzegorz Szewczyk, tel. 0815243288
- www.promix.lublin.pl
- Studio Foto-Video „Denver” ul Fabryczna 13, www.denver.of.pl,
- Studio filmowe „Ska”, www.ska.com.pl
- www.video-artstudio.pl
- www.filmowanie.com.pl, Pan Serafin
- www.bracia-studio.pl
- www.weramix.republika.pl
- www.emkafilm.pl
- www.thorg-studio.info
- p. T.Mikulski 502 052 987
- http://www.filmed.pl/
FOTOGRAF
- www.embinger.phg.pl (zł plener + ceremonia ślubna + 200 zł za płytę ze wszystkimi zdjęciami)
- www.bracia-studio.pl
- Fotograf Artur Zomer- www.fotograf.fr.pl
- Art Foto – www.fotograf.lublin.pl
- www.fotografika.lublin.pl
- www.2F.com.pl
- www.videoart.nsf.pl
- www.emkafilm.pl
- www.kornet.enterpol.pl
- www.melafoto.pl
- www.fotoplener.pl
- www.artcreo.com.pl
- www.photograph.com.pl
- www.embinger.phg.pl
- www.foto.lublin.pl
- http://aleksanderwolak.com/
chocolla1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 17:08   #4618
grusiaczek84
Raczkowanie

Cytat:
My się własnie nad skansenem zastanawiamy, ale ponoć 100 zł płaci się od wejścia z fotografem . Myślelismy jeszcze o torach i ewentualnie takich wiejskich klimatach, typu polanki itp
Faktycznie od zeszłego roku płaci się za sesje w skansenie 100zł
Ja osobiście nie widzę siebie na takiej sesji w starych chatkach ubijając masło Ale przepięknie wyglądają zdjęcia w zieleni albo w sianie. My z TŻ wybraliśmy stare miasto i ogród botaniczny - ustaliliśmy z fotografem, że mamy 2 miejsca w cenie Najlepiej pooglądać zdjęcia robione w Lublinie i w okolicy i wtedy zobaczycie co do Was najbardziej przemawia. Zobacz np zdjęcia robione nad zalewem, w życiu nie przyszło by mi do głowy że mogą być tak świetne:
http://kstepniak.republika.pl/beata/

Co do listy z namiarami na lokale zespoły itd to jest ona w podpisie u Joasi:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=9732

Edytowane przez grusiaczek84
Czas edycji: 2009-02-19 o 17:12
grusiaczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 17:20   #4619
carolcia88
Rozeznanie

Dziewczyny...właśnie się dowiedziałam że zespół AGAT nie gra wesel dwudniowych
Więc jeśli któraś będzie planowała wesele dwudniowe to od razu możecie go sobie odpuścić...a szkoda.... bo fajnie grają...
Stary 2009-02-19, 17:33   #4620
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja koleżanka miała stamtąd ciasta - nie pamiętam czy były smaczne czy nie, ale wiem na pewno(bo ostatnio rozmawiałam z jej mamą), że coś było nie tak z rozliczeniem - najpierw wiem, że była zamówiona ilość x, potem mama koleżanki zmieniała na ilość y, a Pani z ciastkarni policzyła i tak jak za ilość sprzed zmiany- taki jakiś dziwny galimatias...

Cytat:
super butki!w Plazie je widziałaś?

Cytat:
Napisane przez aniaPr3 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez czerwonafasolka Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że mają dobre ciacha, w piątek będę degustować. Cofnij się parę postów dalej to zobaczysz jakie ciasta mają, jedna z wizażanek zamieszczała skan oferty. Za blachę ciasta płaci się 40zł, a blasze tak od 3 do 4kg Gratis doworzą na terenie Lublina, poza trzeba dopłacić.
Za blachę płaci się nie 40zł a 50zł, a tort 30zł/kg

Cytat:
Jutro jadę do Leonowa poskamować i zobaczyć jak prezentuje sie ich oferta.
Ola czy możesz później napisać ile kosztują ciasta, tort, no i czy smaczne?Może załączysz fotkę z ich oferą

Cytat:
to rzeczywiście świetnie Wam się trafiło, zarówno jeśli chodzi o fotografa jak i kamerzystę Już się umówiłam z nim na spotkanie,wię czobaczymy co uda mi sie wynegocjować

Nic się nie martw,teraz na pewno zgubisz ewentualny nadmiar
Bubububu dam ci dobrą radę, ale to na PW
No od następnego tyg planuję się rozruszać bardziej

Cytat:
To ja jestem w mocniejszym szoku. pytałam o 09.2009 i uslyszałam dokładnie2500. Boże czy mam jakiegoś superhiper wielkiego niefarta do tych wszystkich załatwień wszystko,do kogo nie zadzwonię jest 1,5-2,5 razy droższe niz u Was...
Ja się cieszę, że wesele w maju, bo za ten miesiąc wszystko było taniej i w sumie nie załatwialiśmy tego jakoś specjalnie wcześniej(sala i zespół pod koniec września, kamerzysta i fotograf w październiku).

Cytat:
Napisane przez grusiaczek84 Pokaż wiadomość
Faktycznie od zeszłego roku płaci się za sesje w skansenie 100zł
Ja osobiście nie widzę siebie na takiej sesji w starych chatkach ubijając masło Ale przepięknie wyglądają zdjęcia w zieleni albo w sianie. My z TŻ wybraliśmy stare miasto i ogród botaniczny - ustaliliśmy z fotografem, że mamy 2 miejsca w cenie Najlepiej pooglądać zdjęcia robione w Lublinie i w okolicy i wtedy zobaczycie co do Was najbardziej przemawia.
hahah ja też

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości