|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
wow!! ja tez takie chce!mi jedni ortodonci zalecali wyciecie wedzidelka-juz nawet trafilam na fotel chirurga, ten zajrzal i sie strasznie zdziwil,ze jest bardzo glebokie i duze ale w rezultacie do naciecia nie doszlo-wtedy mialam inny pomysl na kompozyt czy licowki i do tego tez mi kazali usunac wedzidelko, a kiedy chirurg powiedzial,ze bede wygladac,jak krolik, to mu podziekowalam.ten ortodonta pow.ze nie trzeba go usuwac zwarjowac mozna...w takim razie o zabki zapytam,co wyrywac,a czego nie. A ten kiretaz bolal?na czym to polega? PS. CARLA a szybko zeszla sie ta szpara miedzy zebami?czy ta szpara zostala przesunieta gdzies miedzy ostatnie zabki,czy w ogole zniknela?bo mialam takich ortodontow,ktorzy powiedzieli,ze ewentualnie moga moja szpare przesunac miedzy trojki, i tam wstawia jakis implant-cos sztucznego, albo jedna chciala mi zrobic mnostwo malych szpar...moze trafialam do nie tych specjalistow co trzeba..hmmm w sumie ordynator powinien znac sie na rzeczy, choc to on mi powiedzial,ze w ogole nie widzi u mnie problemu;/ Edytowane przez zuza1133 Czas edycji: 2009-02-13 o 23:35 |
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Rozeznanie
|
oooo, to dół zakładałaś mniej więcej wtedy co ja
Mi w poniedziałek stuknie dokładnie 1,5 roku Ale wydaje mi się że i tak stosunkowo krótko nosiłaś aparat, szczególnie górę ![]() A jaką masz retencję? Przezroczyste szyny czy taki jakby wkładany aparat?
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe komentarze!!! Dziś mojej orto powiedziałam, że tak naprawde to nie tylko uśmiech się zmienił. Czuje, że ja sama się zmieniłam więcej radości i pewności siebie wiem wiem, że to takie banały, ale tak jest....zuza1133 szpara zeszła mi się baaaaardzo szybko i pomiędzy innymi zębami nie mam innych przerw. nie wiem jaka dokladnie jest sytuacja u Ciebie i dlatego trudno mi się wypowiedzieć dlaczego ten lekarz chciał Ci implant wstawiać. ~Gonia~ mam dwie stale retencje, czyli podklejone druciki i dwie ruchome. ta na dół jest całkiem zwyczajna, ale za to na górę mam śmiechowe urządzenie. jest to tzw aparat moralesa z dziurą na język i takim wałem, który ma za zadanie kierować język do podniebienia a nie na zęby.
Ex - aparatka Edytowane przez carla_87 Czas edycji: 2009-02-13 o 23:45 |
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z ta pewnoscia siebie tak jest niech no tylko rozprawie sie z tymi zebami |
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kładę się już spać dobranoc dziewczyny i chłopaki!!!
|
|
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez ide spac, niestety uzaleznilam sie od forum-mam nadzieje,ze potrwa to kilka dni, choc szczerze w to watpie, bo jak zaloza mi aparacik, to pewnie dopiero sie zacznie ![]() |
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
A ja po aktywacji i szczerze ćmi mnie cholernie dzisiaj.. Wrr..
Zuza - ja miałam wyrywane zęby w styczniu 2008 - do dnia dzisiejszego mam szpary na górze, dół już zszedł się praktycznie całkowicie. Natomiast na górze - daleko do spójności. |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak widac, nieraz tak pieknie nie jest czytalam,ze mozna poprosic o takie 'nakladki', ktore wygladaja jak zab i przyczepic je do aparatu i w miare zmniejszania sie szpary, zmieniac wielkosc tej 'nakladki', wiec jak do sierpnia sie to nie zlezie, to moze zrobie cos takiego...najgorsze jest to,ze mialam sen,ze Dr byl niekompetentny, okazalo sie,ze nie ma kwalifikacji, a ten jego gabinet to podpucha i teraz mam do niego jechac i wydac GRUBE pieniadze. a czy kazdy z Was podpisal umowe z ortodonta? |
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylam u dentysty i okazalo sie ze po borowaniu zeba dentystka zauwazyla ze mam jeszcze ubytek jeden... I znowu mi ise przeciagnie zakladanie aparatu...
![]() I dentystka mi powiedziala, ze jak ma sie krzywe zeby to czesciej sie psuja...
|
|
#4600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ludzie, kilka dni tu nie zaglądałam, a ile nowych aparaciarzy, a ile postów. Uczyć się, pracować, a nie wizaż molestować ^^.
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
mi też wkładają aparat 19. , ale lutego, po raz pierwszy, górę
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niczego nie podpisywałam.
|
|
|
|
|
|
#4603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
fuksiara
![]() Cytat:
ja miałam zęby usuwane przed założeniem aparatu i mój dentysta nieźle się z nimi naszarpał, a do słabeuszy nie należy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale nie miałaś stłoczeń, to już dużo daje.Cytat:
![]() Dla wszystkich niezoreintowanych-carla jest na trzecim roku higieny stomatologicznej Tu macie dopiero eksperta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj się, jest nas więcej ![]() ja nie Cytat:
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-14 o 12:59 |
|||||||
|
|
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
ja też nic nie podpisywałam... ani u jednego ani u drugiego..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę u TŻ, to dorwę jego aparat i cyknę fotę |
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zęby mam dość duże i korzenie długie, do tego wtedy miałam stłoczenie, więc tym trudniej było zęby rozruszać wyglądało to tak, że dr chwilę rozchwiewał, jak już widział, że zaczynam szybciej oddychać i zaciskać pięści, to robił przerwę i mówił-"spokojnie A najlepiej jak podczas jednej ekstrakcji przyszedł dentysta z gabinetu obok, rzucił okiem na moje skierowanie na ekstrakcje od orto i mówi do mojego dr: "ortodoncja powiadasz...", a mój dentysta szarpiąc się z moim zębem odpowiadał "no...tttak...pa...ni...d ooo...ktor...kazała dwa...ząąą...bki...paaa.. ..ni...u...su...nąć"-przerwy w wypowiedzi to były szarpnięcia zębem ![]() A potem po wyrwaniu stanęli obaj nad tacką i zachwycali się, że taki ładny, duży ząb a ja wstałam napakowana wacikami i oczy mi wyszły jak zobaczyłam jakie toto długie ale wszystko ładnie w całości wyszło ![]() Aaa strasznie mi było szkoda tych wyrwanych zębów, bo na prawdę mocne i zdrowe po obu się poryczałam jak wróciłam do domu, nie mogłam ich odżałować no ale tak musiało być. Teraz nie ma po nich śladu i jakby mi poszerzyli szczękę zamiast wyrywać, to miałabym wyszczerz jak kobyła
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-14 o 15:30 |
|
|
|
|
|
#4608 |
|
BAN stały
|
Udzielałam sie juz tu niebawem bede tu stale zzagladac opisalam juz moj klopot ale przy[pmne w skrocie brakuje mi zebow czterech nie mam zawiazkow wiec nowe naturalne to juz zapomnienie 19 lutego ide na konsulatacje do chirurga poniewaz brak mi zebow orto dala mi 2 opcje do wyboru zeby zeby byly proste po zdjeciu aparatu jeszcze go nie mam ale musze zdeydowac otoz moge wstawic sobie implanty to ta drozsza wersja lub po zakonczeniu leczenia gdy zeby sie przesuna i znikna luki to orto moze mi podkleic szzeke takimi listwami przepraszam nie wiem jak to sie nazywa ale ma za zadanie utrzymac zeby na miejscu czy ktos tu ma takie listwy noszone na stale w buzi ?Jak z tym sie myje zeby czy gromadzi sie przez to bardziej jedzenie czy moze sie nie oczekiwanie odkleic?Szczerze mie wiem ktora mozliwosc wybrac implanty sa drogie z drugiej str chce zrobic raz a dobrze i nie miec klopotow. 19 lutego ide na juz 2 konsultacje tym razem z RTG panoramicznym jesli sie zgodze na to co mi oferuja bede juz miec robione wyciski i tu jest problem 3 tyg temu bylam u dentysty i mam wlozonelekarstwo poniewaz mam stan zapalny miazgi kolejna wizyta jest 24 lutego i chyba juz koniec leczenia czy w takim razie czy mogemiec robione wyciski z lekarstwen w zebie czy nie jest to wskazane?
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-14 o 16:09 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 |
|
BAN stały
|
przepraszam mam problemy z oczami ;/ wiec pisze szybko bo mnie bola
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
No tu już można wybaczyć.
Zależy jeszcze których zębów Ci brakuje. Nie będziesz miała bardzo wąskiego uśmiechu bez tych zębów? Co do szyny-może chodzi o drut? Retainer stały? Nie jest to uciążliwe(jeśli o to chodzi). A lekarstwo i wyciski...Nie mam bladego pojęcia czy to przeszkadza
|
|
#4612 |
|
Przyczajenie
|
Ja założyłam aparat samoligaturujący wczoraj. Muszę powiedzieć, że już mam go dosyć. Dał mi troche popalić :P W nocy nie za dobrze spałam i jem same miękkie rzeczy. Troszke mi to przeszkadza, ale spodziewałam się, że będzie dużo gorzej ;P Zastanawiam się, czy przy aparacie zwykle tak strasznie sie ślini, czy tylko ja tak mam? Trochę mnie to już denerwuje... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
czekam z niecierpliwością
![]() no i oczywiście życzę wszystkim udanych walentynek
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Hejka.
Wczoraj miałem usuniętą ósemkę,obyło się bez spuchnięć całe szczęście. Pani chirurg jednak mocno mnie zszyła,ciężko mi się otwiera szerzej buzię,też tak miałyście/miałeś? Troszkę mnie to niepokoi bo z tego co się orientuję to do zakładania aparatu trzeba bardzo szeroko otworzyć buzię... A termin mam już pojutrze,w poniedziałek na górną szczękę Co teraz robić?
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a najlepsza była 1-sza noc z aparatem.. już wiem, że jakbym miała ściągany aparat to 1-go dnia bym go rzuciła w kąt z bólu!!!
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-02-14 o 17:43 |
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Blond forever!
|
Wróciłam po półtora miesiąca do domu, a mama do mnie mówi: "Pokaż ząbki...
Jakie Ty masz szpary między zębami, czy one oby nie są za duże?? ""Mamo, tak musi być, za tydzień wizyta u orto szpary zlikwidujemy"
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4620 |
|
Raczkowanie
|
ej dżagusie
jestem tu nowa, nie mam jescze aparatu ale za tydzien w poniedziałek mam drugą wizyte o ort, i bedzie aparacik.... nie chciało się Wam wymiotować jak ortodontka robiła Wam wyciski?? ja nie moglam wytrzymac )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

ja tez takie chce!
zwarjowac mozna...

Mi w poniedziałek stuknie dokładnie 1,5 roku

więcej radości i pewności siebie
niech no tylko rozprawie sie z tymi zebami

i teraz mam do niego jechac i wydac GRUBE pieniadze. a czy kazdy z Was podpisal umowe z ortodonta?

fot0: #
zęby mam dość duże i korzenie długie, do tego wtedy miałam stłoczenie, więc tym trudniej było zęby rozruszać
a ja wstałam napakowana wacikami i oczy mi wyszły jak zobaczyłam jakie toto długie