|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
o kurka to ja nie wiem czemu zrozumiałam, że córeczka coś mi na oczy siadło
![]() truheart dzieki za gratulacje ![]() svinecka - ja też se jeszcze dziewuszkę zrobię
|
#4592 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hehe to bedziemy razem matki polki z trojka dzieci
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie jeszcze może na4 zdecyduję
zawsze mówiłam, że będę 3 razy w ciąży a że bliźniaki za pierwszym razem to kto wie ile tych dzieci będzie heheh
|
#4594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sieć mi padła, na 3 godziny
, no normalnie, jak bez ręki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Ja z niczego nie wyrosłam, ze staników niestety też nie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
agadom, czekamy na wiadomości
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-04 o 14:53 |
||||||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce krakac ale co zorbisz jak bedziesz miala za 2 razem trojaczki ;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
no nic fajnie będzie
![]() tak szczerze mówiąc to chciałabym mieć za drugim razem też bliźniaki - tylko 2 dziewuszki - komplet by był
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście niesamowite. Odrobinke mniej aktywna jestem, wchodzę a tu 5stron do przodu. Już zapomnialałam z tego wszystkiego co chciałam napisać.
Ale najpierw dla Uliki. Tak jak Miramej wspomniała i ja mam problemy z szyjką.U mnie ona wynosiła 2cm, w około 12tyg. ciąży, co nie było dobrą wróżbą w połączeniu z macicą wykazującą tendencję do skurczy. Jesteś w lepszej sytuacji skoro mogą założyć szew (nie zszywaja) jest jeszcze krążek pessar, mogą też regulować to farmakologicznie. U mnie 2 pierwsze propozycje odpadaja, ze względu na wspomniane skurcze, a leki obojetnie jakie nie będą, nawet te przewidziane dla kobiet w ciąży to zawsze jednak leki=chemia (takie jest moje zdanie) Każda metoda stosowana jest w zalezności od objawów i dostosowana do kobiety w ciąży. Najlepszym lekiem jest odpoczynek, leżenie, drzemanie, odpoczywanie. Uwierz mi Oprócz tego luteinka raz dziennie.Przeleżałam 10tygodni, bo najpierw delikatnie plamiłam, potem wyskoczyła ta szyjka na 3 wizycie. No i są efekty. Przetrwalismy najgorszy okres, co nie znaczy że już jest super i elegancko, ale moge coraz więcej robić, gotować obiad (co było szczytem marzeń, jak spacer z psem) No i został zdjęty zakaz sexu. Wczoraj były przytulańce pierwsze od początku ciąży. Bo ja już mistrzynią w snach erotycznych bym się stała ![]() Przez to leżenie przytyłam 5kg. Gin powiedział ze troszkę dużo, ale gdybym nie leżała wiecznie to by tak nie było. Myśle że teraz będzie inaczej jak mogę sie poruszać ![]() Dziękuje za wszystkie gratki Jak wcz męża przeganiałam z kompa mówiąć mu że dziewczyny czekają za info co na wizycie to się smiał skubany, a ja np. wyczekuje wieści co na waszych wizytach i się tym pasjonuję ![]() Ja nie mam żadnych przeczuć co w bebzolku siedzi, więc czekam na nastepną wizytę. Svinecka i Tru świetnie, że już wiecie. Wszystkie byśmy już chciały znać ten sekret. |
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
miramej, Svinecka, truheart, megi b
katarzynka00 ogromne dzięki Ja to taka panikara jestem, że wczoraj po badaniu i pierwszym zdaniu lekarza o tej szyjce miałam wrażenie, że ktoś mi wizje i fonie wyłączył. Normalnie docierało do mnie co drugie zdanie Gin pokazywał mi, że ta szyjka jest wygięta ku dołowi (?) ale już o jej ewentualnym skróceniu chyba nie, albo nie dotarło. Zastosuję się do zaleceń doktora i dobrych bo wypróbowanych rad katarzynki00 i musi być dobrze! |
|
|
|
#4600 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym jest tyle literatury, ze jesli chodzi np o pielegnacje to mozna wyczytac o wiele wiecej niz powiedza w szkole no ale kazdy robi jak chce ja po prostu uwazam, ze mi takie ceregiele nie sa potrzebne
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
SoNeRa gratuluję synków!
Truheart ubranka słitaśne! Cytat:
Liczę, że pogoda wkrótce się zmieni i będę mogła więcej spacerować i ogólnie ruszać się więcej. Jak sobie pomyślę o mojej mamie, która przytyła w ciąży 9 kg, a mój brat ważył 4 kg, to.. Ja już mam 5 kg na plusie, mimo, iż jestem aktywna zawodowo, nie jadam ogromnych porcji, ani słodyczy , a dietę mam dobrze zbilansowaną. Z drugiej strony, nie ukrywam, brzuszek mnie cieszy, bo tyle czekałam, aby zostać wreszcie mamą i kupowanie ciążowych ubrań sprawia mi ogromną przyjemność ![]() Jestem przekonana, że i ty wkrótce będziesz się cieszyć zgrabnym, pięknym brzuszkiem ulika, trzymam kciuki, miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Musi być!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-02-04 o 16:33 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może zbyt wiele sobie obiecuję po tej szkole, ale chcę iść, mój Małż chce chodzić ze mną, myślę sobie, że jeśli szkoła nie pomoże, to przecież nie zaszkodzi.Cytat:
). Mariola, Ty się znasz, czy liczba kilogramów "zdobytych" przez mamę w ciąży jest bezpośrednio związana z wagą dziecka?Źle napisałam w poprzednim poście - wyrosłam przecież ze spodni , w tym sensie, że mnie uciskają i jest mi niewygodnie, a dzidziusiowi pewnie jeszcze bardziej. Więc mam 2 pary ciążowych i się cieszę . Brzuszek też trochę już widać (zwłaszcza wieczorem), przyjmuję to, co się dzieje z moim ciałem z cierpliwością i czułością, też bardzo czekaliśmy na ciążę i dziecko, pewnie, jak dziewczyny piszą, że znają już płeć, albo czują ruchy, to też bym chciała, ale to oczekiwanie jest również przyjemne, jest obietnicą kolejnego cudu. I pomyśleć, że przed ciążą byłam "w gorącej wodzie kąpana"
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wpadłam w bek i zalecił mi picie melisy na wyciszenie ![]() Mi skróciła się w 12 tygodniu wiem że siora miała 2cm w 9mc jadąc do porodu ![]() U mnie występowały jeszcze skurcze, na które nie miałam wpływu, i były nie wyczuwalne dla organizmu, więc nawet jeśli coś by się działo to byłabym w pierwszej fazie nieświadoma. Skurcze powodują skracanie szyjki, a w dalszej kolejności poronienie Mogłam się tylko profilaktycznie nie denerwować żeby ich nie generować.Tak więc głowa do góry, bo nie jest źle, i nie takie problemy kobiety mają.(Tak sobie ja to tłumaczyłam) Jeśli lekarz zalecił odpoczynek, lub całkowite leżenie, nie bagatelizuj. Świat się nie zawali. Mój dom zarasta brudem, choć tak po tzw. wierzchu Mąż robi i chwała mu za to, bo tak juz kompletnie syf by był. Zakupy tez do niego należały, całe prowadzenie domu, wszystkie obowiąki.Spisuję się na medal. Trzymam za ciebie i dzieciątko kciuki. Kiedy masz nast. wizyte? |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie chciałabym tak tyć w późniejszych miesiącach, ale wątpię
|
|
#4605 |
|
Ola-Unhola
|
Hejka, ja właśnie wróciłam z zakupów
Nałaziłam się, aż mnie cały kręgosłup boli w dolnej części. Marzę o leżeniu za dużo nie pokupowałam dla siebie 3 bluzeczki a dla synka bluzę, 2 koszulki w długi rękaw i odjazdowy zapinany sweterek w paseczki szaro zielone. Jak dla mnie bomba. Dla malucha w zarze jeszcze trafiłam na przeceny, a dla siebie to tak w różnych sklepikach. Ogólnie jestem zadowolona, bo kupiłam jeszcze w aptece mleczko Pharmaceris, peeling do twarzy Dermiki i krem półtłusty na mój suchy nosek Ivostin - a takie duperelki to tygryski lubią najbardziej ![]() A i jeszcze najadłam się w Tukan Salad Barze mniam, 5 różnych sałateczek i tzw. cygaro z szynki parmeńkiej. Pychotka, po prostu miód w gębie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i odezwę się pewnie później, jak obrobię się koło małego, bo właśnie odebrałam go z przedszkola.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-04 o 17:17 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Pochwal się bluzkami .
|
|
|
#4607 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wieczorkiem zamieszkę na spokojnie zdjęcia i jeszcze tego odjazdowego sweterka dla synka
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi, to nie zakładaj od razu, że aż 25 kg Ci przybędzie, bo może wcale nie Mój brzuszek też już wygląda zdecydowanie ciążowo, z czego się cieszę, bo wcześniej wyglądałam poprostu jakbym za dużo zjadła![]() Wczoraj zważyłam się na teście-w ciężkich butach i ubraniu było 59 więc podejrzeważ, że koło 58 ważę sama ja..to znaczy, że przytyłam około 2,5/3 kilo od początku. Edit-Unholy, o tak tygryski lubią najbardziej kosmetyki a jaki ten peelieng kupiłś? enzymatyczny czy z ziarenkami?
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-04 o 17:28 |
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a ja od kilku dni siedzę i czytam o wózkach, wiem czego oczekuję i chyba... takiego wózka nie ma (bo za 3-4 tysiące to stanowczo za drogi )
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie nic nie kupuję, pierwsze ciuszki kupię może w czerwcu, a resztę rzeczy tzn. wózek, łóżeczko itd. w lipcu. Narazie nieśmiało przeglądam rzeczy na allegro i tyle.
|
#4611 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a czego oczekujesz?
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
O, lista jest długa:
![]() - duża gondola (min. 80 cm, ale lepiej jeszcze trochę dłuższa) - duże pompowane albo gumowe koła (piankowe nie wchodzą w grę) - przekładana rączka, albo chociaż montowanie spacerówki tyłem i przodem do kierunku jazdy - spacerówka rozkładana zupełnie na płasko - płynna regulacja oparcia spacerówki i podnóżka - regulowana wysokość rączki - skrętne przednie koła z możliwością blokady - długa powierzchnia leżąca spacerówki, dość szerokie siedzisko i wysokie oparcie (co oczywiście się łączy) - cicho składana budka - dobra amortyzacja - łatwe składanie i mieszczenie się do bagażnika naszego auta - lekkość w prowadzeniu To są tylko punkty "główne" . Do tego mój Małż dokłada, że nie może być trójkołowy.
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie i ich fasolki! Chciałabym dołączyć do Was. Nasza dzidzia ma zawitać do nas 6 lipca
Niedawno wpadłam na to forum i usiłuję przeczytać wszystkie posty od poczatku, a trochę tego jest Pozdrawiam gorąco! |
|
|
|
#4614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porady na forum poradami, ale chyba najlepiej rozwiejesz wątpliwości pytająć się lekarza Bardzo ładne macie to łóżeczko i w ogóle cały pokoikAż się rozmarzyłam My naszą sypialnię musimy przeznaczyć na pokój dziecięcy i przenieść się do drugiego pokoju - uniwersalnego i będziemy spać na składanym łóżku ![]() Cytat:
i mam okropnego stresa. Cytat:
Znajomi byli i bardzo sobie chwalili. Poza tym mam zamiar rodzić w tym szpitalu gdzie jest właśnie ta szkoła rodzenia, więc będą mówić m.in. co zabrać ze sobą do szpitala, jak karmić cycem, jak kąpać, pokażą cały oddział, itp, idt. Uważam, że dla osoby która nigdy nie była w szpitalu, nigdy nie rodziła takie "oswojenie" się jest jak najbardziej potrzebne. Ale to jest również moje zdanie, więc proszę mnie za nie, nie linczować
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4616 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tym razem kupiłam z ziarenkami. Mam już enzymatyczny i jest taki średni, tzn. ja muszę sobie co nieco pościerac. W ciązy skóra na twarzy mi się troochę wysuszyła i łuszczy mi się na nosku. A taki enzymatyczny sobie na długo nie daje z tym rady. Miramej a oglądałaś Bebecara Vector At http://allegro.pl/item541922212_woze...tisy_w_wa.html http://www.bebecar.pl/ Albo np tańszą Jedo http://allegro.pl/item536772596_woze..._promocja.html albo baby design atlantic lub chicco http://allegro.pl/item546682611_woze...y_gratisy.html Lub jeszcze Jane slalom pro http://allegro.pl/item539656797_woze..._h65_etna.html gondola 81x40 dobra dobra już kończę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-04 o 20:06 |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardziej lubię te z drobinkami, po enzymatycznym mam wrażenie, że nic się nie zmieniło..
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vectora At oglądałam, ale widziałam go w dużo wyższej cenie, no i czytałam, że ma skrzypiący stelaż, ale nie skreślam go całkowicie. W Jedo trochę psują mi całokształt te mniejsze koła z przodu i dziewczyny narzekają na spacerówkę. W Baby Design Atlantic spacerówkę montuje się tylko przodem do kierunku jazdy. A Chicco i Jane są trzykołowe. Wiem, wiem, będę musiała zrezygnować z niektórych wymagań, ale na razie jeszcze szukam. A Ty wybrałaś już wózek? Co liczy się dla Ciebie, co się sprawdziło przy synku, a co nie ma znaczania Twoim zdaniem? Czekamy na fotki ![]() tru, a próbowałaś Kanebo Silk Peeling Powder?
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tego dokonasz to chylę czoła ![]() No co Ty mamuśka dobrze będzie ![]() Z nowości: Mój Tż nareszcie poczuł pod ręką ruchy naszego dzieciątka ![]()
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaka nowość
. Napiję się z Wami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

, no normalnie, jak bez ręki

. 

i odezwę się pewnie później, jak obrobię się koło małego, bo właśnie odebrałam go z przedszkola.