|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Cytat:
My jeszcze wódki nie kupiliśmy, ale też planujemy Pana Tadeusza ![]() a wracając do rejsu ilonkiczapeli, Wy dziewczynki planujecie podróż poślubną, jakies konkretne miejsce macie upatrzone? Ja bym chciała pojechać na Malediwy albo Seszele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oprócz wódki zamówiliśmy już obrączki ![]() Wzór taki jak na stronie (szerokość 6mm). Ale zamawialiśmy u mnie u jubilera. Pan powiedział nam cenę ok. 900zł (90zł za gram). Przy ważeniu okaże się ile będą kosztowały. http://www.wenc.pl/wz60,3032,1.html
![]() |
#4594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wino kupiliście?/kupujecie? Jeśli tak to ile butelek? Bo my się wciąż zastanawiamy ile tego brać.
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takie http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-T-000-OBR-605 albo takie http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-T-000-OBR-602 nie mozemy sie dogadac jakie ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-01-01 o 18:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Takie proste. Nie chcieliśmy cudacznych.
Też zastanawiałam się nad tytanowymi kiedyś, ale jak przyszło co do czego to stwierdziłam, że tytan nie wydaje się być za bardzo szlachetnym materiałem i jakoś tak odeszłam od tego pomysłu... Ale podobają mi się nadal, są takie oryginalne, niespotykane. No i będą leciutkie ![]() Pokażesz jaki wzór wybraliście? A widzę ![]() Rzeczywiście ciężki wybór... Ja bym brała chyba te pierwsze, bez brylancika i szersze (5mm wydają mi się za cieniutkie). kasiaaX my tak myśleliśmy o 20 butelkach. 10 białego i 10 czerwonego, raczej jakieś półsłodkie, ewentualnie kilka butelek półwytrawnego. A wy ile planujecie gości? Bo my tak ok. 80-90.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2009-01-01 o 18:48 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Azis bardzo ładne obraczki, ale cena 900 zl jest za pare czy za jedna?
![]() My bedziemy kupowac wino napewno, na 80 gosci planujemy tak z 15 butelek, mysle ze wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To planujecie podobną liczbę gości jak my... i myślałam o podobnej ilości wina ![]()
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my chyba pół litra na głowę bo wesele dwudniowe i na pożegnanie flaszeczkę dajemy takie plany są na razie a jak wyjdzie w praktyce to się okażę
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie koleżanka na innym wątku mi napisała, że na ok 80 gości miała 10 butelek wina i 5 zostało jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
A to pomyślimy jeszcze nad ilością (ale tak max. 20 butelek myślę, nie więcej). Najwyżej skoczymy do Czech po jakieś likiery itp. i dołożymy na stół, żeby była większa różnorodność.
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o te: http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-T-000-OBR-607 ja chce miec z brylancikiem ![]() Ciezki wybor,ale nie podobaja nam sie zlote obraczki,a biale zloto wydaje mi sie takie nijakie.wiec padlo na tytan.Troche martwi mnie to ze tytanu nie mozna zmniejszyc.Podobno ze zwiekszeniem nie bedzie problemu.Ale moj tato powiedzial ze teraz nie mamy sie tym przejmowac,moze nie utyja nam paluchy...Skoro takie nam sie podobaja to je wezmiemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlaczego nie można niby zmniejszyć? ![]()
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Tych z brylancikami nie można zmniejszać, bo się luzuje chyba brylant, czy jakoś tak a tytan jest bardzo mocny, ale mało plastyczny i pęka przy zmianie wielkości..
U mojego brata był też Pan Tadeusz pamiętam. Ładnie wyglądał na stołach. A wino to chyba zależy od ilości młodych ludzi, bo tacy starsi to z reguły wolą wódkę, łodzi natomiast preferują wino. Tak przynajmniej mi się wydaje. A podróże poślubne kupujecie z dużym wyprzedzeniem, na first minute czy wolicie czekać na jakieś last minute? Bo ja nie wiem kiedy zamawiać, a kiedy bym sie pospieszyła to moglibyśmy oszczędzić nawet ze cztery tysiące na nas dwoje ![]() Edytowane przez ilonkaczapela Czas edycji: 2009-01-01 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie podrozy to bedziemy rozgladac sie juz w styczniu,bo tak jak mowisz mozna conieco zaoszczedzic.Z wlasnego dosiwadczenia wiem ze niawarto czekac na last minute.Bo my tak zrobilismy w zeszlym roku i okazalo sie ze nie ma zadnych wycieczek...weic pojechalismy do Egiptu ale znacznie przeplacilismy...niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Ilonka no własnie ja do mojego Tz mowiłam, żebysmy sie za wycieczka rozgladneli na poczatku roku, bo sa rabaty rozne, ale on mowi, ze oferty Last minute korzystniejsze
![]() ![]() w każdym razie moim marzeniem jest znaleźć, Grecja, Hiszpania odpadają, ja chce tropiki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
oj piękne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem szczerze, że kwota za osobe ponad 4 tys mnie przeraża ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
To zależy na czym ci zależy
![]() ![]() ![]() Popatrzcie tylko na prezentacje tych statków, w linku który podałam wcześniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, ze to nie jest głupi pomysł. My z Tz pare miesiecy temu, jak gadalismy o weselu to oczyma wyobraźni widziliśmy małe przyjęcie. Prawda jest taka, że w dużej mierze wesele robi się dla rodziców, żeby nie odbierać im tej przyjemności. Ale na podrózy poslubnej nie ma co oszczędzać, w końcu nie dośc, że jest raz w zyciu to jakie to musi być piekne przezycie. Wiadomo, że z ukochaną osoba może być pięknie nawet w domku w Bieszczadach, ale jednak te plaże tropikalne, woda, istny raj ![]() Nie moge sie oprzec, żeby nie pokazać Wam tego http://pl.youtube.com/watch?v=HLbXYz7SKhQ powiedzcie mi co ona ma w głowie????zeby wystepowac w stringach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
tak, wiem, że dla rodziców. U nas, z jednej strony było łatwiej ale to dlatego, że rodzice mojego narzeczonego i tak mają nijaki stosunek do ślubów i chyba nie wierzą w miłość. Sami wzięli ślub, kiedy ich dzieci miały już po 5-8 lat, bo ktoś im coś powiedział i chcieli udowodnić jakąś swoją rację (idiotyczne, wiem).
Z moim ojcem trochę inaczej było, kiedy powiedzieliśmy jaki mamy plan, bo on jest tradycjonalistą raczej, więc miał małe opory, o których nam nie mówił, tylko słychać było po głosie (mieszka w innym kraju więc mówiłam mu to przez telefon). Ale stwierdził, że my to taki typ, że idziemy trochę pod prąd, więc się nie czepiał. Co jakiś czas tylko stwierdza, niby dla żartu, że zrobi sam wesele dla siebie. Ale my od rodziców pieniędzy nie chcemy, więc w sumie nie mieliby za bardzo jak się wtrącać, czy nam czegoś zabraniać. Ale naszą miłością się cieszy, więc jest dobrze ![]() A doda mnie niczym nie zdziwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
przypomniałam sobie z jakiego wątku Cie kojarze
![]() ![]() Tylko ciekawe w czym taka doda wystapi za rok, ale szczerze to ma bardzo nieładny, płaski tyłek, ja bym takiego nie pokazała ![]() A powiedz mi Ilona jakie kraje obejmuje ten Wasz rejs? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
witam nowe panny młode.
jak juz dzis wspominałam od 10 do 18 mielismy z TZ maraton ilomowy. godzinka przerwy na obiad i znowu do łózka na filmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
podroz poslubna my zamiawiamy z FIRST MINUTE jutro moze zaklepiemy, bo placimy 2.250 , hotel 4 gwiazdkowy z 2 prywatnymi plazami, jedziemy do egiptu do hirghady 26 czerwca bo wtedy nie ma az rtakich upalow a my chcemy zwiedzic kair ![]() gratis mamy wycieczke na wyspe giftun czyli nurkowanie oraz vouchery na 2 osoby w sumie na 300 dolarow na zakupy ![]() Cytat:
![]() - o 21 tak mnie rozbolala glowa niewiadomo od czego, pozniej wymiotowalam i mialam takie dreszcze, ze nawet wrzate mi nie pomagal, okropnie sie czulam zadzwonilismy po mojego tate o 23 bylam w domu u tzta u niego spalam ![]() ![]() nie wiem co mi sie stalo, jadlam jajko przepiorcze gotowane z kawiorem, bycmorze zatrulam sie nim.. szkoda imprezy 300 zl wydalismy, ja makijazystka, fryzjerka, ehhh szkoda gadac ale rano juz okej sie czulam nawet na 12 pojechalismy do kosciolka mialam isc do pracy ale poprosilam kolezanke kelnerke abymnie zastapila, nie miala nic przeciwko a tzt byl w 7 niebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
to zależy jaki rejs akurat byś wybrała. My myślimy o morzu śródziemnym. Wtedy mamy też spory wybór, ale z reguły i najwięcej jest takich, które zawierają włochy, grecję, wyspy kanaryjskie, wyspy na morzu śródziemnym itp.
Ja też mam tak jak ty, że kiedy podłapię jakiś temat a mam czas wolny, to zajmuję się nim aż do przesady ![]() A co do tamtego wątku, to pozwolisz, że nie skomentuję, bo było to dla mnie zaskakujące i niezbyt miłe. Ale większość dziewczyn i tak mnie poparło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no między innymi ja ![]() Agus87 ta cena do Egiptu jest za Was dwoje? ![]() My z Tz marzymy, że nasza wycieczka to nie będzie zwiedzanie, ale wylegiwanie się na plaży, a super byłoby, gdyby plaza była bezludna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.