|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
O rany anulka widzę że jesteś
co u Was dziewczynki to znaczy że przemyciłas laptopa ![]() a może jesteś w domku ale chyba nie jak masz siłę i możliwość napisz coś
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka wieczorem
My dzisiaj zrobiliśmy sobie Walentynki, bo mój mąż jutro pracuje popołudniu Byliśmy na pizzy, obżarłam się jak świnia i teraz zdycham, no i oczywiście dostałam od męża i synka Ta moja wczorajsza wizyta u lekarza i to co powiedział nie dawało mi spokoju, coś mi się nie zgadzało Przecież to jest niemożliwe, bo termin porodu mam na 29 maja (według mojego lekarza, a jak byłam na usg połówkowym to wyszedł mi termin nawet 3 czerwca), co daje mi teraz dopiero 25 tydzień On sobie to wszystko musiał policzyć z daty ostatniej miesiączki i wtedy rzeczywiście byłabym w 27 tygodniu, ale nie jestem, bo ciąża nie trwa 42 tygodni taki stres serwować kobiecie w ciąży ![]() Sashka20 Marika2121 mi mama zawsze mówi, że jak się śnią zęby to niedobrze Kathi75 masz wypoczywać, a nie pucować mieszkanie na glanc ubranka śliczne., a ten wierszyk cudowny ![]() Gabi jak kiedyś byłam na obchodzie w szpitalu to też dostałam taki zestawik, tylko że bez wody ![]() Kuroikaze wszystkiego najlepszego z okazji spóźnionej studniówki Karmienie mam nadzieje karmić piersią tak max 6 miesiecy, bo potem czeka mnie powrót do pracy niestety ![]() Aguśkaa83 trzymam za egzamingratuluję 9 rocznicy a ciacho pyszności wysłałam Ci wiadomość na privFasolka87 fajnie, że z dzidzią wszystko oki Rozaliontka trzymam mocno żeby wszystko było dobrze z Tobą i maleństwem Manolita brzoskwinie z bitą śmietaną ![]() Esti1984 faworki i ciasto ![]() Paula_26 gratuluję córeczki Dziewczynki zmykam się wykąpać Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-13 o 21:09 |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki... za mna dzien bez komputera
wpadlam tylko z dwa razy zeby poczytac kilka pstow bo pozniej bylo by ciezko ![]() bylam na zakupach i kupilam malemy sliczne spodenki sztruksowe nie moglam sie opanowac... hihi... pozatym wczoraj moj tz mial wolne wiec zrobilismy sobie walentynki bylo by fajnie gdyby final byl inny no nic poszlismy si polozyc i sie przytulamy.... i ??? NIC!!! moj tz na maksa rozgrzany i moj synek rowniez dawaj.... znowu az sie poplakalam bo mialam taka ochote na seksik ze hej... ale moj tz powiedzial mi wtedy kilka waznych slow... ze bardzo mnie kocha i jezeli nie moge to on sie nie gniewa.... nie gniewa sie bo za kilka miesiecy urodzi sie najwiekszy i najukochanszy seksik na swiecie mowil ze ja i maly jestesmy dla niego wszystkim i on rozumie ze moge odczuwac dyskonfort, ale nas kocha i poczeka tyle ile bedzie trzeba.... a ja zamiast sie uspokoic jeszcze bardziej sie poplakalam tym razem ze szczescia dzis zrobilam przelomowy dzien i stanelam na wage.... tak sie tego balam ze szok ale mysle ze nie jest najgorzej przez miesiac 3 kg na plusie (od 4 stycznia) ... a od poczatku ciazzy 8 kg nie tak najgorzej mi sie wydaje ja sie ciesze bo myslalam ze bede miec juz z 14 kg na plusie... ![]() pozniej wkleje zdjecie brzusia, tylko musze je zgrac na kompa ![]() przepraszam ze nie odpisuje kazdej z osobna ale sie juz pogubilam kto co pisal... wiem ze z rozaliontka cos nie zabardzo ale mysle ze bedzie okej... trzymam kciuki zeby wszysto dobrze sie skonczyloi wkoncu pojawila sie shaska cos ty pieronie robila tyle dni??? ja sie tu martwie o was :P
|
#4594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteśmy w szpitalu.Cytat:
Cytat:
nie chcieli mnie przyjąć, wypytywali po co mi skierowanie skoro nic mi nie dolega i z ciążą wszystko w porzadku. Ostatecznie po 4 godzinach spedzonych na izbie przyjec przyjeli mnie na oddzial. Jakby nie mozna tego bylo szybciej załatwic Mialam juz kilka razy ktg i raz usg, wszystko w porzadku, maluchy ważą 1000 g i 954 g, smyrają mnie po brzuszku i wszyscy są zadowoleni Teraz ide spac, jutro sie odezwe.Pozdrawiam maciorki!
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
malutka dobrze ze my ciezarne jestesmy takie madre
wydaje mi sie ze ten lekarz cos Ci pomieszal rzeczywiscie...pakusia oj Twoj tż wspaniale sie zachowal, nareszcie jakis porzadny tatus sie znalazl co do wagi to slicznie...tak trzymaj kochana!anulka to dobrze ze wszystko u Was w porzadku, kobitki Ci rosna w brzuszku, ucaluj je od nas a na tych izbach przyjec zawsze takie zamieszanie maja ...cala polska sluzba zdrowia ze az niedobrze sie robi....a jak tam na sali? masz jakies fajne towarzystwo???
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
anulka jak dobrze cie widziec
*pakusia cudownie jest uslyszec takie slowa od tz.. tym bardziej ze my teraz takie niedopieszczone i wogole... ![]() te lozeczko to typowe gtylko dla noworodkow.. malutkie.. jak kolyska.. wiem nie wiem... ![]() wiecie co? zabralam sie do jedzenia.. i czuje cos dziwnego w buzi.. patrze.. a tu kolczyk mi wypadl..KULKE POLKNELAM juz drugi raz mi sie zdarzylo od kad jestem w ciazy..raz na samym poczatku ciazy no i dzis.. dobrze ze szybko sie zorietntowalam i kolczyka nie polknelam bo moglobybyc niefajnie.. ![]() a ja mierzzylam sie w pasie(tzn w miejscu gdzie jest pepuszek) i mam 96 cm hehe gruubas ![]() wazyc sie nie wazylam ale jak zwykle sie boje... moze dzis sie zwaze.. a moze jutro
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-13 o 21:46 |
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mnie ucieszylo jego zachwoanie bo mialam troszke dola ze nie moge go wpelni zaspokoic ... ruszam sie jak stara baba, wyglad mi sie nie podoba czuje sie taka ociezala i stara :/ czytalam tez cos o obiadkach ze waszym tz'om cos nie tak... u mnie sprawa jasna... moj tz ciagle mi mowi ze gotuje milion razy lepiej niz jego mama, w sumie sie nie dziwie bo ona talentu zadnego nie ma trzeba sie zmusic zeby cos zjesc heheheale nie rozpieszczam go za czesto... pracuje na nocki wiec popoludniami spi... jak zrobie obiad to zrobie a jak nie to mu kanapki do pracy przygotuje .... sobie jedynie jakis szybki obiadek i zglowy... za gotowanie sie biore jak ma wolne wiec myrda ogonkiem
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam Was od końca a potem dziwię się że nie wiem o co chodzi
hehehno i Magda Schejbal urodziła wczoraj ![]() http://film.onet.pl/zwiastuny/0,6468...,fotonews.html |
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
anulka
super że u Was okey jakie już duze dziewczyny nono ![]() poiglot kochana ty juz nie masz innych zachcianek w ciąży tylko kolczyki jesz
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda brzydkie imie wybrala..przeproaszam jesli kogos uraze.. ale dla mnie jest okropne jak dla dziecka ![]() kojarzy mi sie raczej ze starsza osoba.. a nie malenkim slodkim bobaskiem dzis czytalam w wiadomosciach ze dzis tatusiem zostal.. 13latek!!!!!!!!!!! i jego 15 letnia dziewczyna..a co najsmieszniejsze...''CHCI ELI MIEC DZIECKO I SIE O NIE POSTARALI'' ![]() ![]() ![]() WODYY! 13 lat.. to przeciez podstawowka.. a 15.. 2 klasa gimnazjum... http://wiadomosci.onet.pl/1916389,28...adomosceu.html Bercia hahahhaa to nie tak jak myslisz kochana!! same mi sie do gardla pakuja.. teraz znowu bede bala sie jesc..;P
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-13 o 22:04 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wazne ![]() ignacy??? moja siostra tak nazwie swojego synka jeszcze go nie ma ale juz ma imie bedzie maly Ignas a ten 13 to nizemy tatus bedzie, sam ledwo z pieluch wyrosl a ojcem dostal szok
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-02-13 o 22:10 |
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka witaj Kochana !!!!!
Świetnie, miło przeczytac , zę macie się dobrze - Ty i dziewczynki ![]() Aguśka , normalnie przez to Twoje ciastko , to aż za sprzatanie sie wzięłam , żeby przestac myślec o tej polewie... ale mnie wzięło ![]() Malutka - no widzisz , dobrze , ze doszłaś sama do tego ![]() Sorki Dziewczynki za plątanie słów i nieskładne zdania, ale juz nie myślę ![]() Znalazłam na alll sprzedawcę , który ma praktycznie większość żeczy , które musze jeszcze kupić i chyba jutro będę go atakowac. Która z Was miała okrycia kąpielowe z Baby Ono ? Bardzo sa cieniutkie? Nie pamiętam jak wyglądały z Drewexu, bo tez ma i to w fajnej cenie
|
|
|
|
#4603 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() m asakraCytat:
![]() Cytat:
jeżeli to ja mam rację to on juz jest biedny ![]() i jeszcze raz Ci dziękuję Cytat:
a na temat polskiej slużby zdrowia to si,ę juz nie wypowiadam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia to przepraszam jesli urazilo
![]() ja mam inny gust co do imion i mi sie takie nie podobaja-chce byc szczerA ![]()
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki co moge zrobic na kolacyje walentynkowa???
![]() chcialabym tzta zaskoczyc czyms smacznym ![]() ale kompletnie brak mi pomyslow ![]() poradzicie?? tylko zeby to nie bylo zatrudne.. bo ja to tak srednio gotuje
|
#4606 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Jestem
Moja dzidzia to mi nie da dzis spokoju. Daje czadu na calego . Jutro jade do tego szpitala na to usg. Boje sie troszke.Ciekawe czy potwierdzi sie plec mojego malenstwa....Nic nie mam dla mojego Tzcika na walentynki i co ja teraz zrobie.... Cytat:
Ja objadlam sie rogalikami z marmolada. Moja mamusia napiekla. Obzarlam sie jak swinia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe ile ja mam kg na plusie.... Az strach wchodzic na wage Oj Pakusiu lepiej nie bede o tym mowic co sie dzialo ze mna jak mnie tu nie bylo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aguska jak mozesz takie ciasto pokazywac...... Bed zie mi sie snilo po nocach Oj Ty nie dobra...
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
sahska to ja w takim razie nie wiem..
ja obliczam i na specjalnym kalkulatorze.. i oblicza mi lekarz i wynik ten sam.. ![]() no nie wazne.. ja tez nic nie mam dla tzcika.. ale chce przygotowac pyszniutkie zarelko.. ![]() kolacje i jakis deserek..
|
#4608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to nie urazilo wcale... ja bym swojemu synkowi tez tak nie dala ale moja sis to strasznie zakrecona... jej sie podoba i to najwazniejsze kazdy ma inny gust i chwala Bogu za to.... bylo by nieciekawie jakby wszyscy mieli taki sam heheh Cytat:
okej to nie pytam wazne ze jestes i wszystko okej z wami mojego tz juz nie bede chwalic bo wiadmo jak to bywa Cytat:
![]() spagethii, popkorn, film, i pepsi
|
|
#4609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tez chce upichcic jakos kolacyjke.... A deserkiem to zamierzam byc ja ![]() Musze sie jakos zmotywowac. Moj Tzcik to taki zaniedbany jesli chodzi o te sprawy
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro z okazji walentynek pomaluje sobie włosy jakos ładnie sie ubiore i odszykuje i upieke ciasto a co na kolacje?zupełnie niewiem mam chec na rosołek i udka z ziemniakami ale to takie oklepane danie trzeba cos przygotowac zeby sie wiazało z tym swietem.Poszukam cos w necie
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam w ogóle weny twórczej w związku z jutrzejszym dniem ...
...i jesli znowu TŻ czegoś nie wymysli to ja nie będę obchodzic tego nieploskiego, przereklamowanego święta, ale pewnie i tak dostanę moje ulubione czekoladki
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic dziewczynki zmykam spać, bo mi się już oczka zamykają.
Do juterka i słodkich snów |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wklejam cos specjalnie dla was..
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
O to zdjecia mlodych rodzicow..![]() 13latka i 15 latki ( ja jak to zobaczylam-padlam )jak oni wygladaja....![]() 13.jpg 13-2.jpg a tu brzuszek kobitki ktora urodzila osmioraczki.. .. ![]() ![]() oct_380_732944a.jpg
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
sashka i poiglot już Wam piszę jak to u Was jest
sashka ma prawidłowo wpisane 83 dni do porodu a poiglot 79, bo między Waszymi terminami jest 4 dni różnicy. Tylko że poiglot pisze że ma 28 tyg bo liczysz skończone tygodnie a sashka liczy zaczęte tygodnie czyli skończyła 28 tc a zaczęła 29 tydzień. Rozumiecie???? Tak jak ja mam w suwaczku 26 i 3 dzień ale mówię że jestem w 27 tc bo suwaczek liczy skończone tygodnie a więc: skończyłam 26 tc i mam już 3 dzień z 27 tygodnia więc obie macie dobrze |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nic innego mi sie nie narzuca na mysl tylko k**wa mac ![]()
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
![]() rozwalilas mnie kobieto hahahahahahahaha
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
boze on wyglada jakby do 1 klasy chodzil....
masakra... a gdzie ich rodzice??? nie no patoligia... jak sie 13 latek zajmie takim malenswtem?? sam jeszcze potrzebuje opieki.....
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice dziewczynki biedni.. mieszkaja w mieszkaniu z councilu.. a chlopczyka ojciec rozwodnik na boku ma 9 dzieci.. kobieta ktora urodzila osmieoraczki rowniez patologiczna... ![]() ma 6 dzieci...(nieliczac tych osmioro) utrzymuje ja panstwo bo ona nie ma pieniedzy.. a teraz jeszcze osmiooraczki jej doszly
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta z osimioraczkami podobno jakas nawiedzona jest... nie chcieli jej dac zadnego dziecka do adopcji bo nie przeszla testow psychologicznych...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

SYNEK

Byliśmy na pizzy, obżarłam się jak świnia i teraz zdycham, no i oczywiście dostałam od męża i synka
Przecież to jest niemożliwe, bo termin porodu mam na 29 maja (według mojego lekarza, a jak byłam na usg połówkowym to wyszedł mi termin nawet 3 czerwca), co daje mi teraz dopiero 25 tydzień
taki stres serwować kobiecie w ciąży
ubranka śliczne., a ten wierszyk cudowny 

za egzamin
wysłałam Ci wiadomość na priv

nie chcieli mnie przyjąć, wypytywali po co mi skierowanie skoro nic mi nie dolega i z ciążą wszystko w porzadku. Ostatecznie po 4 godzinach spedzonych na izbie przyjec przyjeli mnie na oddzial. Jakby nie mozna tego bylo szybciej załatwic 

heheh