|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Gang Iren
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
A to moje U(chociaż jem już chyba jak za czasów P): IS: dwie grahamki: jedna masłem i twarożkiem President z rzodkiewką,druga z masłem i pastellą śródziemnomorską oliwkową,jabłko,kalarepa, herbata z cytryną Przekąska: jogo-buła,banan,2 herbatniki maślane,kawa z mlekiem IIS: ok 250 gr sałatki z makaronu,brokułów,pieczar ek,papryki i majonezu,2 paszteciki grzybowe,mała kiść winogrona,zielona herbata O: 4 ziemniaki z sosem,dwa udka kurczaka,marchewka z groszkiem,talerz zupy ogórkowej,kompot truskawkowy D: kawałek babki,świeży sok pomarańczowy P: jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi oraz otrębami pszennymi śliwkowymi,duża garść orzechów włoskich,czekolada na gorąco K: pół dużej wędzonej makreli,dwie kromki chleba orkiszowego z masłem,sałata i pomidorem,jabłko,herbata owocowa Przekąska: 500 ml soku warzywnego.2 sezamki Oceni ktoś???
![]() |
#4592 |
Wtajemniczenie
|
Jutrzejsze R
Sniadanie; Owsianka (3,5 lyzki owsianki, 1 lyzka otrąb orkiszowych, jedna łyżeczka xenei błonnik, jabłko, cynamon, suszona morela, 4 kawałenieńki suszonych ananasów) +100g twarożku poltustego albo 100g wieśniaka ze szczypiorkiem i rzodkiewką godzina twistera IISniadanie; 2 razowe kromki (jedna z poledwica z indyka, salata, serkiem tofuu, polową jajka, papryka ogórkiem, szczypiorkiem i maselkiem oczywiscie, druga z pasztetem sojowym, salata, druga polowa jajka, pomidorkiem i szczypiorkiem) + kiwi i kawałek arbuza 8min buns legs arms stretch + 5 dzien A6W Obiad; 4/5 kotletów sojowych gotowanych, 1/3 torebki kaszy gryczanej, warzywa na patelnie (gotowane) Podwieczorek: serek homo naturalny chudy + garska orzechów włoskich Kolacja: polowa wedzonej makreli + kalarepka 1.5 litra wody w ciągu dnia PS; Juz nei mgoe doczekac sie sniadania, kocham owsianke, te kanapki na IIs, obiady, podwieczorki, kolacje. Kto by pomyslal ze jadlospisy na redukcji mogą byc tak pyszneeee, zaluje ze wczesniej nie zmienilam diety. Swietna sprawa ![]() prosze o srrrogą ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skomentujecie? ![]()
![]() |
#4594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Dziś mam pół dnia wolnego, więc może będzie 5 posiłków!
![]() R. 1. 3 kromki razowca kwadratowego, 1/4 łyżeczki ramy z nnkt, sporo szynki, kawałki makreli wędzonej, 3/4 pomidora, kubek mleka z kakao nat. 500 2. mały jogurt nat/ kefir (zobaczę co będzie w sklepie), garść mieszanki studenckiej, jabłko duże 300 3. surówka z olejem, 4 kotlety sojowe obtoczone w jajku i łyżce płatków migdałowych smażone na łyżeczce oleju`400 4. 2 kromki kwadratowe grahama z twarogiem półtłustym i ogórkiem (to nie wiadomo czy będzie, jak będę głodna bardzo ![]() 200 trening 1,5h 7km rower 5. serek wiejski zwykły, sałata, rzodkiewki, cebula 220 Proszę o ocenkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
RRR! pięknie proszę o ocenę
![]() wczoraj: I. puszka tuńczyka, łyżka oliwy, pomidor, jajko,łyżka serka naturalnego, kilka oliwek, kawałek papryki,3 kromki pełnoziarnistego chleba, kubek zielonej herbaty, mała pomarańcza II. nie było :/ III. 100 gram wołowiny usmażonej z cebulą na oliwie z oliwek,250g fasolki szparagowej,pomidor, 1/3 cebuli, kawałek papryki, kilka oliwek, łyżka octu jabłkowego IV. nadal byłam najedzona po obiedzie, nic nie mogłam wcisnąć ![]() V. serek wiejski, 2 suszone pomidory, odrobina oliwy dzisiaj: I. sałatka: serek wiejski, łyżka serka naturalnego, pomidor, kawałek papryki, pół cebuli, kilka oliwek, łyżka oliwy+po łyżce pestek dyni i owsa nagiego, 3 kromki chleba własnej roboty, jabłko, actimel II. kromka chleba pełnoziarnistego, 1 jajko, łyżka serka naturalnego wymieszanego z oliwą i pieprzem( wymyśliłam sobie taki zastępnik majonezu ![]() III.200 gr mintaja,250g gotowanych brokułów, sałata z oliwą i octem IV.plaster polędwicy, 100g fasolki szparagowej V. serek wiejski, łyżka pestek słonecznika
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-14 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w ogole nie wiem co jedza normalni ludzie, zapomnialam juz co jadlam wczesniej. A jesli chcodzi o owoce to myslalam,ze to juz starczy, dla mnie to i tak duzo bo teraz jem od tyg. a wczesniej nie jadlam yyyy od listopada,grudnia. A Twoj jadlopspis? wzorowyyyy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, to prawda, ze lody (owocowe) wspomagaja odchudzanie? bo zmuszaja żołądek do cieższej pracy? kolezamka mi wcisneła taki bajer
![]()
Dietka ![]() * zapuszczam włoski - są poniżej połowy pleców, będą do pasa ![]() * dbam o pazurki * dbam o uśmiech ![]() * nie hoduję cellulitu, nigdy więcej! ![]() Edytowane przez mary69 Czas edycji: 2009-05-14 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
upup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Wtajemniczenie
|
Jak na moje oko to całkiem ok,ale te warzywa do obiadu polej oliwa z oliwek.
Tak powinno byc- odchuddzanie powinno byc przyjemnoscia a nie meczarnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do serków homo TSM, to znajdziesz je w Carrefour, są pyszne! Produkuje je Łowicz, są dostępne w wielu smakach, ale ja chyba najbardziej lubię właśnie ten czekoladowy z rodzynkami i orzechami i kokosowo- migdałowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Rrrrr
Śn: grahamka z szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką 2 śn: jabłko, kilka orzechów włoskich O: gołąbek, dwa gotowane ziemniaki (bez masła,żadnych sosów itp.), mizeria ze świeżego ogórka i jogurtu nat. , owoc. P: grahamka z makrelą wymieszaną z ogórkiem kiszonym, gotowanym jajkiem (taka mamałyga do smarowania kanapki ![]() K: serek wiejski z warzywami. Zastanawiam się czy drugie śniadanie i obiad są w porządku, podpowiecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
ajj glupia jesteeem musze tu na aktywnie wrocic chyba. planuje sie odchudzic poniewaz przytylo mi sie z rozpusty ostatniej, i codziennie sie oszukuje ze bede jesc mniej i zamiast zaplanowac 5 pozadnych redukcyjnych posilkow to sie staram tak ograniczac ze w wyniku tego jem wiecej!! :[ np. jakis baton czy drozdzowa wpada albo kupe musli na sucho albo dwa jogurty na raz ze wszystkim i owocxe do tego i wafle ryzowe zamiast obiadu grr poprosze mnie kopnac w tylek!
![]() jak bede jesc tak po 1300 kcal dziennie to schudne? tylko nie wiem jak z moim metabolizmem (jeden dzien 3000 kalorii inny niecaly 1000...) troche off ale prosze o pomoc! A dzisiejszy jadlospis jeszcze do uratowania? 1. kupa musli platkow owsianych otrebow zdrowego blonnika siemienia slonecznika itp. jogurt nat 200g, pol szkl mleka, fitella jogurtowa na sucho, pol big jablka, marchewka, pol serka wiejskiego, aktivia truskawkowa (piekna redukcja nie ma co) 2. mysle ze na obiad zjem tunczyka z puszki, w sosie slodko-kwasnym- ta biedronkowa, i do tego zobacze moze sprobuje w jajku wafla ryzowego obtoczyc i przyrumienic (z ciekawosci co wyjdzie ![]() 3. pewnie jablko, lub marchewka bo bede poza domem, serek homo lub jogobella light otreby i wafel ryzowy 4. wiesniaka reszta z rzodkiewka i innymi swiezymi warzywkami, ziarenka, pol wasy na zagryche w sumie tak jem ostatnio, mozecie skomentowac? proszeee wlasnie tak to wyglada: wielkie sniadanie, bo mam czas i apetyt, potem na obiad wlasnie albo jakas salatka albo w greenie jakis zestaw zieleniny lub zupka, lub salatka z tunczyka, potem jablka i marchewki i w domu wiesniak lub serek homo i do tego warzywa i jakies suche pieczywko na zagryche. niby malo, troche nudno, ale mam wyrzuty sumienia za weekendy w ktore sobie pozwalam za duzo ;/, zreszta jak sie podliczy to znosnie wychodzi hm kurczeee ale jak sie tak przyzwycxzailam ze tak sie redukuje to jak jem wiecej to mi sie wydaje duzo jak na redukcje, dziewczyny na R jak wam idzie chudniecie?;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To podsunę też moje RRRR do oceny kogoś bardziej kompetetnego ![]() śniadanie: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki płatków Bran Flakes, łyżka rodzynek, jogurt naturalny + cynamon drugie: bułeczka orkiszowa z 2 plastrami szynki drobiowej, pomidor, ogórek zielony obiad: 2 jajka sadzone na odrobinie oliwy, pół paczki warzyw na patelnię tu będzie bieganie kolacja: serek wiejski z ogórkiem zielonym i przyprawą fit up |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
aniaesz88, na szczęście nie chciało mi się rozbijać orzechów na drugie śniadanie
![]() A makrelowa sałatka jest tak pyszna,że w takim razie zjem bez pieczywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
ś- płatki- (szklanka płatków Kangus, pół szklanki mleka 2%, pół banana)
plus owoc- pozostała połówka banana plus pół chleba ciemnego z liściem sałaty i połówką jajka 2ś- brak. o- malutki kawałek kotleta schabowego (smażony w bułce tartej) 3 małe łyżki ziemniaków duszonych ze śmietanką jeden dużo banan pozostała połówka jajka p- zjem pewnie takie same płatki jak na śniadanie. k- brak, nigdy nie jem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie nic się nie stanie z tym mlekiem 5% bo czytając jego skład a skład mleka 0,5% jest duża różnica co do białek . ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
to w 100% nie przypomina diety ! makabra poczytaj sobie o zdrowym odżywianiu . a tak w ogóle na czym ty jesteś P,U,R ? ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
śniadanie : 2 kromki chleba z wieśniakiem rzodkiewką szczypiorkiem ogórkiem , cherbata bez cukr II śniadanie : jabłko , jogurt , Kubuś (bez cukru) obiad : mięsko gotowane , sałatka bądz surówka ziemniaki . podwieczorek : 4 wafle ryżowe z dżemem lub jakimś light jogurtem , kako kolacja : chudy twaróg z cynamonem + twoje ukochane wafle ryżowe . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R:
I śniadanie koło 8:40: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/2 szklanki mleka 2% [zwiększyłam ilość mleka bo lepsza jest ![]() ![]() II śniadanie 13:15: 2 kromki chleba żytniego (z biedronki ![]() obiad 16.45: Pół woreczka kaszy gryczanej, gotowana pierś w vegecie z duszoną cebulka i kilkoma pieczarkami,curry, zioła, pół gotowanego brokuła z sałatą i 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Strasznie się najadłam ![]() ![]() Będzie... kolacja koło 20.00: Serek wiejski lekki, z ? jakieś pomysły ![]() Proszę o ocenę ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Moje W/U, bardzo proszę o ocenę
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych i dwóch łyżek serka wiejskiego - do tego kiwi, suszone banany i jabłka, kandyzowane ananasy. II. Kromka grahama z pastą jajeczną, sałatą i pomidorem, marchewka, kawa z mlekiem i cynamonem. III. Serek wiejski lekki z garścią mieszanki studenckiej. IV. Duuuży talerz ( a właściwie miska ![]() V. Szklanka mleka 3,2 % z odrobiną miodu --> jakoś tak miałam ochotę ![]() Trening: 45 minut biegania. VI. Kromka chleba orkiszowego z białym serem, pomidorem i listkiem bazylii, ogórek małosolny. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-05-14 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj chciałabym prosić o ocenkę jadłospisu koleżanki,która mnie o to poprosiła.Wychodzi z ED (bulimia,kompulsy
![]() ![]() 1.owsianka (5 łyżek płatków,2 otrębów),3/4 szklanki mleka 0,5%,duże jabłko,cynamon,łyżeczka miodu 2.grahamka z sałatą,filetem z indyka,papryką,ogórkiem,p lasterkiem sera żółtego 3.ok.200 g makaronu pełnoziarnistego,warzywa na patelnię z curry i chili 4.kromka razowca z plasterkiem sera żółtego,filetem z indyka,ogórkiem i papryką;3 duże garście orzechów;Grzesiek bieganie (ok.30 min) 5.jabłko i kiwi To jest dużo? Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-05-14 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję Naughtyprincess za ocenę mojego jadłospisu i rady odnośnie zapotrzebowania
![]() Dzisiejsze R: (dodam, że wstałam dziś o 11, więc nie byłam specjalnie głodna, a godziny posiłków całkowicie się poplątały ![]() Śniadanie: dwie kromki ciemnego Schulstada posmarowane Almette + plaster żółtego sera + cały pomidor + kawa z 1 łyżeczką cukru 2 śniadanie: dwa jabłka (uwielbiam owoce...) Obiad: trochę (naprawdę niewiele) grochówki babcinej roboty + garść truskawek Deser: banan, jabłko (wiem, że nie jemy po 16 owoców, ale raczej mi nie szkodzą, gdyż chudnę, a bardzo ciężko mi zrezygnować z tych pyszności ![]() Podwieczorek: jabłko (ludzie, wariuję z tymi jabłkami! ![]() Kolacja: jajko + serek wiejski (cały) Idę dziś późnym wieczorem na bilard z TŻ i zastanawiam się co zamówić w pubie zamiast tradycyjnego piwa... Macie jakieś pomysły? Jestem też ciekawa czy istnieje alkohol, na który mogę sobie od czasu do czasu pozwolić w większych ilościach niż "lampka np. szampana". Szykuje się nasze (moje i TŻ) święto, więc pewnie nie obejdzie się bez alkoholu, zresztą przyznam że mam chrapkę np. na whisky z colą lub malibu ze spritem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Przyczajenie
|
U:
czy mogę prosić o ocenkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
mało
keeps getting better Edytowane przez gosienkaa Czas edycji: 2009-05-14 o 17:02 Powód: źle napisałam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
P:
Ś: owsianka (ok.350ml mleka koziego+ 90g płatków owsianych+ duże jabłko+ cynamon+ siemie lniane+ otręby) IIŚ: serek wiejski+ mix meksykański z felixa O: pierś z kurczaka ok.170g + 80g (suchej) kaszy gryczanej+ dużo sosu pudliszki chińskiego+ warzywa gotowane na parze (sporo)+ na deser ciasteczko otrębuś P: kanapka z: razowiec+ makrela wędzona+ rukola+ pomidor mniaam! K: omlet z: 2 jajka+ mąka razowa+ mleko+ polędwica sopocka+ cebula+ bazylia+ pomidor+ pieczarki + dwie łyżki sosu chińskiego pudliszki -> inspirowane przepisami airwaves i kawwwy ![]() jak oceniacie???
#4619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
R..
wiem,że tylko 4 posiłki,ale nie dam rady zjeść nic więcej..to i tak wydaje mi się całkiem sporo...jak to wygląda?
prośba o ocenkę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.