![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Tzn butter, z tym, że "królik jest ważniejszy ode mnie" to było w cudzysłowiu oczywiście.
Królika mam od 2 lat ponad, więc nie mieszkałam jeszcze z Tż. Ja rozumiem, że to może byc uciążliwe dla Tż, b nie jest z nią związany tak jak ja, i to on właśnie naprawia wszystkie zniszczenia i tak dalej. Niczego na mnie nie wymusza (zresztą nie może ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Madlen wpółczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Poemi piękny Bohater ![]() Skąd wiesz że prawdopodobnie jesteś w ciąży?? Madlen co za pechowe dni. Może rzeczywiście nie domknęliście zamrażary. Ja tak kiedyś zrobiłam...na cały dzień zostawiłam niedomkniętą o jak wrócilismy w domu była powódź. Co do królika....ja bym nie oddała, nie umiałabym. Zresztą nasza jamniczka wszystko zżerała...płaszcze, rękawiczki, buty, łóżka, podłogi, drzwi..no caly dom zżarła. Często z bezsilności płakalysmy z mama..ale oddać nie oddałybyśmy jej za żadne skarby. To zreszta kolejny powód przez który nie mam żadnego zwierzaka. Mamy małe mieszkanie, często wychodzimy z domu...na szkody nie jestem przygotowana, a brac zwierzaka do domu i męczyć siebie i jego nie ma dla mnie sensu. Nie jestem gotowa na dziecko więc tym samym nie jestem gotowa na posiadanie "pieskiego przyjaciela"
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() ![]() ![]() Haniu, czy dorobiłaś się już The Mentalist? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek u nas póki co i tak by się to nie sprawdziło...bo nawet rodzice zbuntowaliby się gdybym im co wieczór dziecko czy psa podrzucała ![]() Nie ściągnęlismy bo ja znowu zasnęłam zaraz po YCD a mąż oglądał jakiś durny film " Szybki i wściekły" czy jakoś tak ![]()
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie myślicie teraz o mnie źle. Po prostu jestem troszkę przybita, zastanawiam się, nie wiem czy jest sens się upierać...kocham ją strasznie.
Ale nie wiem czy to wystarczy, czy moja miłość jest cenniejsza od życia jakie bym jej mogła zapewnić? Dostaje najlepsze karmy, ma rozpiskę co je i kiedy (wg weta), cieszy się bardzo dobrym zdrowiem i staram się jej dac to co najlepsze. ale ona się garnie do wolności, ja jej chyba tego nie dam. Najszczęśliwsza jest jak jesteśmy na działce i biega luzem. Teraz tata będzie mi robił dla niej duży kojec, żeby miała z ogrodzeniem. Nie chodzi o to, że ucieknie, bo przybiega jak ją wołam, i nie wychodzi poza granice działki (nie wiem jakim cudem wie gdzie się kończy skoro ogrodzenia nie ma..). Wtedy się zachowuje jak powinna. Je mlecze, robi sprinty między drzewkami i jest po prostu wolna. Boję się tylko psów, czasem ludzie zabierają na działkę pupila, więc muszę ją uchronić w razie czego. Królik się przywiązuje inaczej niż kot/pies. Mam porównanie. To jest na zasadzie, że ja ją swiłam, nauczyłam przychodzić do ludzi, nauczyłam, że głaskanie jest miłe, i człowiek może dać coś dobrego, jest fajny. Ale teraz to czego ją nauczyłam ona stosuje wobec wszystkich ludzi, bardz kontaktowa jest. Ja nie jestem ponad innymi, może poza tym, że przybiega jak ja ją wołam bo mój głos zna najlepiej. No nic, smęcę strasznie. ale dla mnie moje zwierzęta są strasznie ważne. Teraz np zaangażowałam się w ratowanie kociaka z owej działki, schorowany strasznie. Wezmę, pojedziemy do weta, już znalazłam dziewczynę z Cieszyna ktra mu zapewni dom tymczasowy, bo ja nie mogę. Nie mogłam go zostawić biednego chorego samemu sobie, musiałam coś zrobić, bo mi serce pękało.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj oglądaliśmy kolejny odcinek Mentalist - podoba mi się, śmieszny ten gość, który go gra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem wkurzona. Moje Hula hop, które zamowiłam 26 kwietnia KURIEREM nie dosżło jeszcze. wczoraj pisałam do tego goscia ale nawet nie raczył odpisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Madlen ale masz przygody. Współczuję. Napisz do TŻ smsa z bramki z netu. Ja mojego króliczka za nic w świecie bym nie oddała. Łobuziak z niego okropny- ma mnóstwo przegryzionych kabli na koncie czy pogryzionego dywany albo obicia łóżka. Ja odkąd się przeprowadziłam nie zamykam królika na noc. Biega sobie swobodnie a my śpimy w 2 pokoju. Wcześniej jednak spaliśmy z nim w 1 pokoju i też w nocy nie raz musiałam wstawać i go uspokajać, bo przewracał porcelanową, ciężką miseczkę. Mój się bardzo przywiązał-do mnie najbardziej. Mnie zawsze daje się dotknąć i pogłaskać. Potem moja mam i siostra są natsępne w hierarchii. Do obcych ludzi mój królik nie podchodzi z przyjaznym nastawieniem, nie daje się głaskać a wręcz rzuca się na nich z pazurami, zębami i warczy. A do mnie podbiega, zeby go pogłaskać. Wskakuje na łóżko i kładzie się obok a czasem liże po ręce czy plecach- to taki jego dowód wdzięczności.
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Madlen....rodzice i teściowie tez mieszkają w bloku? Bo rzeczywiście skoro ona tak kocha wolność to może lepiej by jej było tam gdzie ogród jest w zasięgu jej skoku
![]() Cytat:
![]() Ja w domu nie umiem na dupie usiedzieć. ![]() Mąż już wsysa. ![]() ![]()
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Twin: moja robi to samo tyle, że do wszystkich jest taka miła. Każdy to przyjaciel, podbiega i się nadstawia do głaskania.
W nocy te wstaję jak do dziecka. Rodzice moi mieszkają w bloku, rodzice Tż w kamienicy z dużym psem, labradorem. To by było dla niej zbyt stresujące. Nie lubi swojej klatki : jak nie śpi to rzuca miseczką, gryzie klatkę lub rzuca kuwetą. (jest nauczona do niej siusiać, ma taką narożną, nigdzie indziej się nie załatwi. Najbardziej zadowolona jest jak biega, lub jest głaskana. Mogłaby cały dzień. Sprzątnę sobie troszkę i ją wypuszczę w kuchni. W pokoju nie biega z uwagi na zniszczenia. Ktoś kt pilnował zwierzaki nie wiedział, stąd telefon. no i uciekinier straszny z niej, wieje z klatki średnio co 2gi dzień. Ps: pytałam jakiś czas temu o rowentę brush activ. Używał ktoś?
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra przez pierwsze pół roku nie dopuszczała w ogóle do siebie myśli, że mogłaby wyjść z domu i zostawić córeczkę pod czyjąś opieką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
Nie potrafiłabym oddać zwierzaka i zresztą wiem, że mój kochany psiak też by tego nie przeżył... Nie miał u nas dobrych warunków jako takich( wiadomo jak to w bloku) poza tym przez dobrych kilka godzin był sam w domu ( szkoła, praca) i może niektórzy powiedzą, że psiak się męczy, ale wiem, czułam to ,że był z nami na prawdę szczęśliwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka jak wyszła do kanjpy po raz pierwszy, zostawiając synka pod opieka babci, non stop o dziecku gadała, co pół godziny dzwoniła czy wszystko jest OK, a w ogóle po 2 godzinach stwierdziła że musi iść już do domu ![]() ----------- ładnie, piszesz do 28 letniej kobiety "jak dorośniesz..." ![]()
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, wszystkie młode mamy nawijają o dzieciach cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------------ Ale mi się dziś nie chce....kryzys czwartkowy mam ![]() Niby do weekendu juz blisko a jednak tak daleko. Jak przychodzę do pracy na 9 czas mi płynie niepostrzeżenie...a jak przychodzę na 11 już od 15 mam kryzys ![]() Dziś niestety jestem od 11.
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to się w ogóle ten tydzień ciągnie jak nie wiem...jakby trwał już z 10 dni ![]() A już się nie mogę doczekać soboty, bo jestem umówiona ze znajomymi ze studiów na koncert plenerowy i picie winka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki koncert? My nie mamy żadnych póki co..o dziwo ![]() W niedzielę tylko jedziemy odebrać kolegę z lotniska w Warszawie...i mamy w planach zajrzeć do Ikei- z tego powodu bardzo się cieszę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na plenerowym koncercie gra Coma i Hey ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
ooo, sama bym poszła na Comę i Hey
![]() Lubię bardzo
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
A mi ten tydzień zleciał nawet szybko
![]() Dzisiaj zgrzeszę w mcdonaldzie ![]() ![]() Zakręcone frytki z sosem śmietankowym też bym zjadła ![]() Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-05-07 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała pod nosem co chwila bym coś kupowała ![]() Uwielbiam robić zakupy do domku ![]() Tym razem ograniczymy się do jakiegoś wygodnego fotela...bo póki co cały czas przy kanapie w pokoju stoi krzesło kupione na balkon ![]() Troszkę kichowato to wygląda. Comę lubię ![]() ![]() Cytat:
![]() Za mną od paru dni chodzi wielkie napoleonka ![]() Musze w końcu ją zjeść.
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez lubię Ikeę, ale nie wszystko mi się tam podoba. Dodatki tak, meble nieszczególnie, no chyba, że piękne kanapy, które kupiliśmy z TŻ. Jakość tych mebli jest niestety nienajlepsza ![]() Ja też średnio lubię Hey... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mąż marudzi..poza tym teraz to juz mi sie nie podoba tak bardzo..bo jakiś czas był w ofercie Ikea Famili i kosztował tylko 199 zł..a teraz już 299 zł ![]() Także w sumie nie mam nic na oku. Czuję że będziemy z mężem walczyc w tym temacie ![]() EDIT. Mąż jest uparty na ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20106152 ...ale nie rozumie, że ni cholery nie pasuje nam do całego wystroju mieszkania. A mi się podoba ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90157077 .....ale jest tak tani że pewnie po miesiącu się rozwali. ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-05-07 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że plany weekendowe na topie
![]() ![]() Poza tym chyba dzisiaj wdepnę do natury po tusz Essence, słyszałyście coś o nim ? Byłam dzisiaj na wątku i laski bardzo chwalą więc pójdę na zwiady, może jeszcze róż sobie kupię, ceny tam mnie rozwalają a póki co wszystko super ![]() Haniu mi też się podoba ten sam fotel, nie wiem jak na żywo, ze zdjęcia super ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-05-07 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Zaraz mnie szlag trafi!! Nie cierpię tej pracy!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...n-mascara.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.