|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Essence cz. III
Ja miałam czarną... Strasznie mi się rolowała na powiece, zbierała w załamaniach
Niby można ją było na nowo rozetrzeć i rozprowadzić po całej powiece, ale za chwilę było to samo
|
|
|
|
#4592 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
mam tą kredeczke, właśnie w odcieniu grafitu. Powiem, że jest to najgorszy kosmetyk Essence jaki kupiłam. Jest mięciutka, dobrze sie rozprowadza, ale cieniuje już gorzej. Nie jest trwała, roluje sie w załamaniu i pierwszy raz w swoim życiu widziałam jak kosmetyk spływa mi z oka ku skroni. MAKARBA!
|
#4594 |
|
Raczkowanie
|
Oj to chyba zrezygnuję ze Smokey. Na kumpeli wyglądała ok ale zaraz po pomalowaniu...
A to moje ostatnie zakupy
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy ja bym mogła prosić o zdjęcie na skórze pasiaków z SunClub? najlepiej oba kolory
bo kuszą chłopaki... w sumie matowe bronzery też mnie ciekawią, więc jeśli ktoś coś ma i ma chwilkę to ja będę bardzo wdzięczna ![]() i nie wiecie może który lakier dobrze nadaje się do stempelków? pytałam już ale nie dostrzegłam odpowiedzi
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka sama jest kredka Black mania. Kupiłam ją do smokey, ale się masakrycznie roluje i przemieszcza. A na moich oczach zazwyczaj wszytko się trzyma jak przymurowane
|
|
#4597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do lakieru do stempelków... Ja używam Moonlighta... więc zbytnio nie pomogę.
Narzeczeństwo od... 25.12.2007r. Małżeństwo od... 08.08.2008r. Essence... ![]() Edytowane przez Gosiaczek21śl Czas edycji: 2009-12-02 o 11:31 |
|
|
|
|
#4598 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie było mojej wymarzonej limitowanki, to z następnych nic nie kupuję Cytat:
logiczne, niezwykle Edytowane przez Lavanda Czas edycji: 2009-12-02 o 13:18 |
||
|
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tak. Są podzielone. Jedna część (w zamierzeniu chyba) jest bardziej matowa a druga błyszcząca. Niestety mat nie trwa długo, bardzo szybko się wytarł. Teraz wygląda to tak, że mat ma ciemniejszy błyszczący kolor a ten "od początku błyszczący" bledszy :P
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 2. w każdej naturze w jakiej byłam wszystko co najciekawsze w Essence jest po chwili wyprzedane i szafy sa puste, nie tylko w Warszawie jest popyt na te produkty. po 3. dlaczego w Warszawie musi być wszystko? Jakaś wyjątkowa jest? jak coś nie dotrze do Gdańska to też się boczę, ale nie w ten sposób... może nie ma tam jednak takiego zainteresowania tymi produktami jakby sie wydawało
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to domyslam się, że Lavanda po prostu wyraziła swoje oburzenie - przyzwyczaiła się, że przecież w stolicy zawsze "coś" musi być. (a sprawdziłaś ostatnio wszystkie stołeczne Natury? Może gdzieś już druga szafa stoi, a gdy ją znajdziesz - będzie już pusta, bo przecież wszystko schodzi od razu
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-12-02 o 12:31 |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi, że się tak urażacie, trudno. nie kontynuuję tematu chodziło mi o to, ze wstawiają do jakichś małych miasteczek, przynajmniej o takich też zdaje się tu dziewczyny wspominały, a pisze się, że warszawa jako jedno z większych miast w kraju nie jest reprezentacyjne pod względem sprzedaży takich towarów. trudno widocznie jakiś zamysł w tym mają, na pewno zbawienny dla mojego budżetu |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej chodzi o to, co jest reprezentacyjne, a co nie. Nie mamy pojęcia, czym kierowało się kierownictwo Drogerii Natura przy wstawianiu szaf, jednak to, że wstawili także w mniejszych miastach musiało mieć coś na celu. Może znaczenie ma też ilość DN w danym mieście? W Gd. wiem o pięciu, w czterech na pewno jest Essence (piątej jeszcze nie odwiedzałam ).
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to różnica.Myślę, że nie jest, właśnie dlatego, że ogólnie ludzie więcej kupują, co nie jest reprezentatywne w skali całego kraju. Reprezentatywność polega na tym, że na podstawie takich danych można przewidywać jak np. sprzedaż będzie się ogólnie kształtowac, w całym kraju. W Warszawie, "z definicji" produkty z drugiej szafy będa szły jak woda, a w mniejszym miastach - nie koniecznie i dlatego dystrybura interesuje, jaki popyt będzie własnie na , jak to określiłaś, "zadupiach". Warszawiak nie jest przedstawicielem "przeciętnego Kowalskiego" (oczywiście jest to uogólnienie i uproszczenie ) dlatego nie jest reprezentatywny dla całej Polski.(chyba trochę pogmatwanie napisane)
|
|
#4608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem o czym piszesz, znam te mechanizmy, tym bardziej mnie dziwi taki marketing sieci Natura, ale nikogo nie chciałam urażać trudno, nie ma i moze nie będzie, nie będę szukać na siłę, polezę do inglota, dla mnie to podoba półka cenowa i jakościowa, i przerzucę się na ichnie bajerki ![]() Cytat:
![]() nieważne nie chciałam, napisałam z rozpędu, faktycznie, można było dobrać lepsze słowo, ale już trudno. wyedytuję tamtego posta i po sprawieco nie zmienia faktu, że drugich szaf w stolicy brak (ja kojarzę w mieście 5 Natur) - podobnie jak limitowanki.. i jak człowiek uczciwie chce zostawić trochę zł to nie ma na co Edytowane przez Lavanda Czas edycji: 2009-12-02 o 13:20 |
||
|
|
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez blebleble22 Czas edycji: 2009-12-02 o 13:46 |
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
-jne czy -wne, i tak wszyscy wiedzieli, o co chodzi.
Ja chcę nową limitowankę.
|
|
#4611 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno się niedługo coś pojawi, już czas przecież
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
patrze, że zaczełam temat który wywołał burze
wydaje mi się, że w Wawie powinna być druga szafa bo po prostu by dobrze schodziło, a że wprowadzają ją testowo to widać do Natur w mniejszych miejscowościach (tak jak dziewczyny już mówiły ) żeby zobaczyć czy im się opłaca a jak się okaże, że tak to wprowadzą do wszystkich (mam nadziejea limitowanki jak nie było, tak nie ma
|
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
a na mojej wsi nie ma
|
#4615 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest pewne, że towar zejdzie, co widać po obecnej sytuacji z limitowankami, one się przyjmują, więc przyjmie się i nowa szafa, pytanie tylko czy przyjmie się i w innych miastach - stąd testowe wprowadzanie do innych miast... Cytat:
Warszawa kupi pytanie, czy kupi "zadupie" (jak to zostało tu nazwane) Edytowane przez katatarzyna Czas edycji: 2009-12-02 o 17:22 |
||
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Ja jednakowoż wyrażę swój żal, że w miejscach dzie spżedarz jest pewa szaf nie wstawią. Ba wydaje mi się dziwne, że mniejsze miasta (np. taka natura w 'na zadupiu' w której czasami bywam jeśli odwiedzam rodzinę) są dużo lepiej zaopatrzone w Naturach, niż taka Galeria Łódzka, w której limitowanka nie jest w stanie przetrwać popołudnia - jak nie trafisz 'akurat' to na drugi dzień nic już prawie nie ma. Mechanizm rozumiem, ale ta nutka zazdrości...
![]() Tak na marginesie - dziewczyny, jakieś wieści z Łodzi?
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to nnawet nie chodzi o to, ze Warszawa to stolica i trzeba szafe dac. Ale to jest glupie ze w zadnej w Warszawie nie daja, chociazby dlatego ze jest u nas z 5 czy 6 Natur chyba teraz.. .. Mogliby w 1 chociaz dac! Juz bym sie mogla nawet poswiecic i pojechac przez cale miasto, ale przynjamniej mialabym gdzie. Bo przeciez do innego miasta po glupie stempelki za pare zl nie bede jechac :/.
|
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie, że sprawa drugiej szafy tak wygląda w Polsce. U mnie całkiem na odwrót... Na mojej "wsi" są pojedyncze szafy. Podwójne są w większych miastach i to takie logiczne raczej jest bo tak czy siak się jeździ do większych miast przynajmniej raz w tygodniu na większe zakupy i przy okazji można zaopatrzyć się w Essence z drugiej szafy
Narzeczeństwo od... 25.12.2007r. Małżeństwo od... 08.08.2008r. Essence... ![]() Edytowane przez Gosiaczek21śl Czas edycji: 2009-12-02 o 18:08 Powód: literówka |
|
|
|
#4619 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
bo to są badania marketingowe, sprawdzenie jak się sprzeda...
Widocznie Drogerie Natura uważają, że w Warszawianki i tak wszystko wykupią, więc po co tam jakieś badania :P
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Niby można ją było na nowo rozetrzeć i rozprowadzić po całej powiece, ale za chwilę było to samo 

bo kuszą chłopaki... w sumie matowe bronzery też mnie ciekawią, więc jeśli ktoś coś ma i ma chwilkę to ja będę bardzo wdzięczna 

.