|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak tu: http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-eva-2 A nie tak jak tu: http://balkonetka.pl/katalog/bra/masquerade-isis-2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wklejam zdjęcia Niestety nie dałam rady lepszych sama wstawić bo aparat kiepski. Mam nadzieje że coś doradzicie. W obydwóch zapinam się bez przedłużki z tym że są dość ciasne.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmm jak sie wkleja zdjęcia? Edytowane przez adela_w Czas edycji: 2009-08-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Winter is coming
|
Z maskaradkami to różnie bywa, tak jak z innymi markami. Są i mało, i duzo i normalnomiseczkowce, niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
i jeszcze raz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze chciałabym Wam Wszystkim bradzo podziękować za UŚWIADOMIENIE!
Wpadłam na ten wątek przypadkowo i ..... po przeczytaniu lektury wyrzuciłam wszystkie swoje 17 staników (gąbkowych!!! ![]() ![]() Zmierzyłam się ciasno (tak że wydech był pełny) pod biustem - mam 74, w biuście luźno 86 (choć nie wiem dlaczego w zeszłym miesiącu miałam 83. Kalkulator wyliczył mi 30D ale czy to poprawny rozmiar. Może jednak C? Moje piersi są bardzo spłaszczone (wiem wiem sama im to zrobiłam) i osadzone prawie że pod pachami, sutki nie są na tzw swoim miejscu tylko rozchodzą sie na boki ![]() Wybrałam kilka staników (ze sklepów w UK bo tu obecnie mieszkam) i chciałabym Was prosić o radę, jaki model i rozmiar wybrać. Mogę kupić kilka i oddać. Czytając porady to chyba najlepiej wybrać miękki stanik... nadal się boję czy będę miała tam co włożyć? Propozycje: 1. dostępne w 30C i 30D http://www.figleaves.com/uk/product....-p606356-front http://www.figleaves.com/uk/product....-p491867-front http://www.figleaves.com/uk/product....-p451005-front 2. dostępne w 30D http://www.figleaves.com/uk/product....-p647651-front http://www.figleaves.com/uk/product....-p645016-front 3. tylko 30 C http://www.marksandspencer.com/gp/pr...1%3A30C&page=2 http://www.marksandspencer.com/gp/pr...1%3A30C&page=3
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kolejny problem.
![]() Pewnie nie pamiętacie, ale będąc w Niemczech kupiłam sobie stanik 75C. Pokazywałam Wam go tutaj i stwierdziłyśmy, że lepszy będzie jakieś 70E. Teraz zmierzyłam się naprawdę ciasno i bez stanika, wyszło mi 65 D. To chyba możliwe, bo z C robiły mi się buły i był za luźny. Sama nie wiem, słuchać bardziej Was, czy tego kalkulatorka, bo wcześniej wyszedł mi chyba jeszcze inny rozmiar. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- A, i moje wymiary to pod biustem 70, w biuście 86. |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy zmierzyłaś się maksymalnie ciasno pod biustem?A ile masz cm w biuście w pochyleniu? Masz identyczne wymiary co ja miesiąc temu. Próbuj 65DD, ewentualnie okolice, zależy ile masz w zwisie (jak to brzmi ![]() Ponawiam swoje pytanie - jakie staniki mają fiszbiny węższe niż Curvy Kate? Jestem niska fiszbiny w CK sięgają mi za daleko, tzn 2cm za linię biustu. I jeszcze jedno - czy w Effuniakach jest szansa na migrację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Anti, to w te numery będę celowała, dziękuję!
![]() Julka, mierzyłam się naprawdę ciasno. W pochyleniu mam 88, tak normalnie przykładając miarkę do piersi. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Wtajemniczenie
|
Wielkie dzięki!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- No i kaszanka, mój rozmiar chodził w tym sklepie po 260 zł. ![]() Zdaję się na Was i na allegro.:P Pani w sklepie powiedziała, że obwody 70 już nie są takie drogie, ale to dlatego, że 65 produkuje mało firm i dlatego takie ceny z kosmosu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Antii89;13593635]Na twoje 86 cm w biuście brałabym nawet 30DD, bo ono jest na 86,5 cm, więc powinno pasować. Najlepiej zamów sobie conajmniej 2 rozmiary 30D i 30DD i zostawisz sobie ten, który będzie lepiej pasował.
Wow 30 DD!!! czyli C w ogóle nie brać pod uwagę ??
#4605 |
Konto usunięte
|
Przyszedł dzisiaj do mnie stanik z allegro. La Senza rozmiar 60c. Starałam się go założyć, tak jak było w instrukcji, ale nie wiem, czy mi to dobrze wyszło i czy w ogóle pasuje ten rozmiar na mnie...
Dołączam zdjęcia i czekam na ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
30C jest na 81,5cm w biuście.
![]() 30D/30DD, ale bardziej 30DD. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Wg mnie to on jest za maly, nad krawędzią miski tworzą się bułki.
#4607 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() w tym wątku jestem nowa ![]() ![]() i właśnie dzisiaj kupiłam sobie nowy stanik ![]() ![]() Jak myślicie które zdjęcia są w dobrze dopasowanym, a które w tym starym biustonoszu? Tylko się nie przestraszcie mojego ogromnego brzucha, bo wyglądam tu jak kobieta w ciąży ![]() ![]() I przepraszam za rozmazane zdjęcia, ale coś aparat na samowyzwalaczy wariuje ![]()
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
BAN stały
Lokalizacja: Wysyłam zaproszenia do *******.com - genialne nagrody.Pisać pw ze swoim mailem
|
też uważam że 1 i 3
różnice bardzo widać |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
a ja uważam, że 3 ma za wąskie fiszbiny i robi buły wszędzie albo to przez tą bluzkę
![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-05 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
No i mnie trochę załamyłście
![]() bo to 2 i 4 jest dobry ![]() no dobra więc dam wam zdjęcia w innej bluzce ![]() ![]()
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co ja wiem to La senza nie produkuje 60tek, co masz napisane na metce? a w ogóle to jakie masz wymiary? ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
z tego 2 w bluzce widać, że miseczka jest za mała bo na prawej piersi robi się buła z resztą na 4 też widać, że jest za mały ![]() jakie masz wymiary i jaki to jest rozmiar? Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-05 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Ja jestem poczatkujaca w tym temacie, mogłam się pomylić ![]()
![]() |
#4615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wymiary: pod biustem luźno 67cm, ścisło 62cm, w biuście 72cm, w zwisie 76cm Ten stanik na allegro kupiłam tak w ciemno. Widzę, że po prostu muszę poczekać, aż pracę znajdę i przejdę się do sklepu i wtedy może coś znajdę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to teraz już wiesz żeby szukać ścisłych 28D/60D albo nawet 28DD/60E, bo liczy się nie tylko sam rozmiar w biuście, ale też różnica w i pod, masz taką samą różnicę jak ja 76-62=14 82-68=14 i noszę 28DD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli możesz kupić i odesłać, albo masz gdzieś u siebie możliwość pomierzenia tego na żywo to chyba warto spróbować (na stronie są adresy sklepów sprzedających bieliznę ewy bien www.ewabien.com) a ja dorwałam na allegro górę do kostiumu - fantasie jaipur - cudo! i jak fajnie leży ![]() ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
Dobra w innej bluzce i bez stanika (choć teraz widać, który jest nowy, bo stary strasznie brudny - balsam brązujący
![]() co do wymiarów to nie wiem jakie mam (nie mam centymetra tutaj), a mierzyła mnie pani w sklepie i wyszło 32dd, chociaż w 75e też czułam się dobrze. wrr. załączniki nie chcą się ładować :/
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans Edytowane przez fioletowakasia Czas edycji: 2009-08-05 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
to nie moje obszary rozmiarowe, więc nie wiem za bardzo co poradzić
![]() a z prawd ogólnych przy dużym zaniżaniu trzeba brać pod uwagę różnicę w i pod przy dobieraniu miseczki a nie sam rozmiar w biuście, może dlatego są za duże |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.