![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
WiolaFrytka, jejku, to karygodne co ta baba Ci zrobiła! Specjalistka jedna! Same przekleństwa mi się cisną na usta na takich specjalistów od 7 boleści!
Czemu odrazu nie kazała Ci zrobić zdjęcia? Powinna Ci zlecić to na samym początku, chyba że ma rentgen w oczach ![]() ![]() Dobrze, że się skończyło i wszystko jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Wtajemniczenie
|
WiolaFrytka - o matko, współczuję Ci bardzo. Co za głupia baba! Zamiast Ci pomóc, to odsyłała Cię do innych "specjalistów".... Cieszę się, że już dochodzisz do siebie i mam nadzieję, że to zdarzenie nie zniechęci Cię do dalszej walki o proste ząbki. Myślę, że co Cię nie zabiło, o Cię wzmocni, najgorsze masz za sobą i teraz tylko śmiało do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
wiolafrytka - wiadomo, co ciśnie się na usta jak czyta się o takich "lekarzach".
![]() podziwiam, że dałaś radę ![]() ![]() Edytowane przez Gladys del Carmen Czas edycji: 2009-11-23 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak do tamtego co napisałam to lekarz ktorzy mnie zszywał to nie chciał to powiedział że bardzo ambitna była bo ta rwała że całą kość miałam poharataną i mi ją troche szlifował że tak powiem. kawałki zęba sama wypadały itd.. brr tam u niej tak się złożyło że była ze mną koleżanka to aż na korytarz slyszała jak sie na mnie darła żebym sie uspokoila bo je ientów odgonie. oj nawepno teraz bedzoe miala jednego jakiegos desperate na miesiąc. alebo teksty oj uspooj sie ciekawe jak dziecko bedziesz miala rodzic co bedziesz mowic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie możesz tego zostawić, koniecznie idź do niej z rachunkami - to raz, a dwa - powinnaś zażądać nie tylko zwrotu kasy za wyrwanie zęba, którego Ci nie wyrwała, za dodatkowo poniesione koszty, ale też za szkody moralne... No i ja na pewno bym się postarała o wystawienie we wszelkich możliwych miejscach odpowiedniej opinii tej pani. Co do Sadu to na pewno ja nim postrasz, zwlaszcza, jak nie bedzie Ci chciala oddac kasy, a na pewno nie bedzie chciala. Wiadomo niestety jak to jest z tymi sadami, ale jesli masz jakiegos prawnika w poblizu, to na pewno mozesz sprobowac. Rozumiem, ze moglo jej cos nie wyjsc, ze zab sie zlamal, a ona fizycznie nie miala sily wyrwac resztek, ale to nie do pomyslenia, zeby zostawic kogos w takim stanie! Mialam podobne przeboje z wyrywana do aparatu piatki. Zlamala sie dwa razy podczas wyrywania i zeby wydobyc korzen facet rozwalil mi pol dziasla i przy okazji jakas przegrode nosowa. Ale bylam tak dobrze znieczulona, ze nic nie czulam, wszystko mi od razu zaszyl i po dwoch tygodniach zapomnialam, ze mialam wyrywanego zeba. Dlatego wlasnie ja na wyrywanie, nawet potencjalnie prostego zeba (kto by sie spodziewal komplikacji przy piatce?), nie wybralabym sie do zwyklego dentysty, tylko do chirurga. No i mysle, ze plec tez nie jest bez znaczenia, do tego jednak trzeba sporo sily. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny dziękuje za wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do korzenia, który pozostał to przede wszystkim powinnaś spytać ortodontę, czy będzie przeszkadzał, czy nie. Ale na mój chłopski rozum to jeśli w miejsce szóstki mają przesunąć się inne zęby to raczej nie powinno nic tam być... Może nie będzie potrzeba narkoza, bo przecież nawet niewyrośnięte ósemki wyciąga się tylko przy znieczuleniu miejscowym. Na traumę mogę ci jedynie polecić, byś mądrze i świadomie wybrała dentyste, który będzie Ci wyrywał czwórkę i ewentualnie wyciągał tego korzenia. Wybierz chirurga stomatologicznego, z odpowiednim zapleczem i z rtg na miejscu. Zastanawiam się nawet, czy nie lepiej byłoby zrobić to w państwowym szpitalu za własną kasę. Tam przynajmniej mają wszelkie sprzęty potrzebne przy operacji, jest w razie czego kilku lekarzy itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zadomowienie
|
teraz na pewno wybiorę chirurga
![]() co do tego pozostałego korzenia to jutro się dowiem gdzie on dokładnie jest. bo ona ta rwała że on automatycznie gdzieś dalej się schował. więc jak bede wiedziec to zadzwonię do ortodontki ale też myślę że na moje nieszczeście będzie trzeba go usunąć. swoja droga ciekawa jestem ile by kosztowało usunięcie w szpitalu Edytowane przez wiolafrytka Czas edycji: 2009-11-23 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Wtajemniczenie
|
wiolafrytka tu już wszyscy powiedzieli prawdę. Nie dziwię się, że tak Ci z tym ciężko.
Ja też bym się bała na Twoim miejscu kombinować coś z zębami i pewnie czwórkę wyrywałabym najwcześniej za pół roku. A wcześniej wszystkie gabinety omijałabym szerooookim łukiem xP.
#4600 |
Raczkowanie
|
Zawsze można skorzystać z internetowych porad prawnych lub spytać studentów prawa, którzy w ramach zdobywania doświadczenia doradzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
wiolafrytka - ja z moja niewyparzona geba napewno bym tej su.ce nie odpuscila...oj nieee...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Konto usunięte
|
wiolafrytka, aż mnie zmroziło jak przeczytałam przez co przeszłaś. Bardzo Ci współczuję. Warto byłoby skorzystać z jakiejś porady prawnej, bo po prostu to jest szczyt szczytów co ta lekarka zrobiła. I tak szczęście w nieszczęściu, że nie skończyło się to tragicznie.
**** Muszę się podzielić moim szczęściem, dziewczyny. Za 43 dni pozbędę się hassa i spełni się moje marzenie o aparacie na górne ząbki. Czuję się jakbym miała 7 lat i odliczała dni do Mikołajek albo coś w tym stylu ![]() ![]() ![]() ![]() I mam czerwone ligaturki, bardzo mi się podobają, w sumie to już takie trochę świąteczne hehe Ząbki bolą po wizycie, ale to bardzo dobrze, niech się przestawiają skubańce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Wtajemniczenie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15461389]wiolafrytka, aż mnie zmroziło jak przeczytałam przez co przeszłaś. Bardzo Ci współczuję. Warto byłoby skorzystać z jakiejś porady prawnej, bo po prostu to jest szczyt szczytów co ta lekarka zrobiła. I tak szczęście w nieszczęściu, że nie skończyło się to tragicznie.
**** Muszę się podzielić moim szczęściem, dziewczyny. Za 43 dni pozbędę się hassa i spełni się moje marzenie o aparacie na górne ząbki. Czuję się jakbym miała 7 lat i odliczała dni do Mikołajek albo coś w tym stylu ![]() ![]() ![]() ![]() I mam czerwone ligaturki, bardzo mi się podobają, w sumie to już takie trochę świąteczne hehe Ząbki bolą po wizycie, ale to bardzo dobrze, niech się przestawiają skubańce.[/QUOTE] Cieszę się Twoim szczęściem ;] Też tak miałam (z tym odliczaniem) ;D.
#4604 |
Raczkowanie
|
hey za niedługo też dołączę do grona osób z aparatami
![]()
There's a lady who's sure all that glitters is gold And she's buying a stairway to heaven. When she gets there she knows, if the stores are all closed With a word she can get what she came for. And she's buying a stairway to heaven. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
dzisiaj byłam na wizycie u orto i pani mi powiedziała że jestem typowym przypadkiem chirurgicznym dolna szczęka jest na tyle wysunięta że nie da się tego zakamuflować.operację mam teoretycznie przewidzianą na następny rok ale ciągle się wacham czy w ogóle warto
![]()
There's a lady who's sure all that glitters is gold And she's buying a stairway to heaven. When she gets there she knows, if the stores are all closed With a word she can get what she came for. And she's buying a stairway to heaven. |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wspolczucia!!! Niezle sie musialas nameczyc. Nie wiem jak tak mozna wogole - i jeszcze kase bezczelna wziela!! ![]() Po przeczytaniu tego ciesze sie, ze jestem juz po wyrwaniu dwoch 8, bo Twoj przypadek pewnie skutecznie by mnie przestraszyl i balabym sie tysiac razy bardziej tego wyrywania. P.S. Tez odliczam dni a nawet godziny - juz za 40 godzinek sciagam Hassa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
Jej a ja dzis wyrywalam 1 ósemke i tez się ciesze ze pzred przeczytaniem tegoż wpisu bo bym chyba nie popełzła do tego chirurga ze strachu :| Co tam ze jeszcze 3 ósemki do wyrwania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja wada nie jest właśnie aż tak widoczna gołym okiem.wiadomo że specjalista zauważy od razu ale np moi znajomi i przyjaciele w ogóle nie wiedzą że istenieje coś takiego jak progenia i w dodatku że ja to mam. wada jest dopiero widoczna po głębszym przyjrzeniu się. Co do kompleksów to nie,bo praktycznie tej wady nie widać,może trochę z profilu.wszystko jest okey,a jeśli chodzi o jedzenie to po prostu nie mam porównania jak jest gdy zgryz jest prawidłowy więc się już przyzwycziałam i nie zauważam pewnie tego. Jestem dlatego bardzo ciekawa opinii osób które te operacje przeszły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak więc czeka mnie jednak operacja ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na operacje sie nie decyduję, bo wszytsko mam wyprostowane tylko ta brpda wydłuzona, ale na razie zabki rpste, nic sie nie dzieje wiec czekam na dalszy rozwój wypadków. kosheen bedzie miała operacje, wiec jak tutaj sie zajwi kiedyś to możesz jej sie podpytać. i nikt tutaj wiecej z aparatek nie mial operacji progeni, wiec niestety ci nie pomogą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
hej wszystkim
![]() już jestem po ściągnięciu szwów. Więc jest w porządku a za 2 tyg. wizyta kontrolna. Lekarz powiedział że ten korzeń 3ci został w zatoce ![]() Poza tym już lepiej się czuje, trochę mam wycieńczony organizm i złapało mnie przeziębienie, ale nie ma najgorzej. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mogla mi orto za bardzo dokrecic zamek tymi metalowymi drucikami bo wydaje mi sie ze jedna z jedynek zaczyna sie nie rownac z 2 ale wychodzic z rzedu bardziej do przodu ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() QUOTE=gorzalkaa;15474836]dziewczyny mogla mi orto za bardzo dokrecic zamek tymi metalowymi drucikami bo wydaje mi sie ze jedna z jedynek zaczyna sie nie rownac z 2 ale wychodzic z rzedu bardziej do przodu ;|[/QUOTE] a mi po hyraxie wyszły trojki do przodu wrrr ![]() a tak w ogółe to jutro ściąganie hyraxa i zakładanie góry i dołu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Morfinko ciesze sie razem z Toba ;D a jutro bd w Rz. jade na new moon do heliosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.