Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 09:18   #4591
pysia222
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
pysia,
jest to mozliwe , aczkolwiek... nie wiadomo czy Twoj organizm pozwoli Tobie na to ... ale trzeba być dobrej myśli

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Możliwe... do tego ja nie rodzilam silami natury zadnego maleństwa... mialam 3 cesarki... wszystkie w znieczuleniu ogolnym... za każdym razem bylam "pocięta", więc moze dlatego tak przyzwoicie poradzilam sobie z bólem

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Mya,
ja to wszystko wiem, ale... nie miałam wyjscia dzieciaczki musialy być na spacerze
Na bolu przodow to sie nie znam , ale prawie kazdy wie , ze wiekszosc kobiet po to bieze cesarke , zeby nie przezywac porodu naturalnego bo sie boja ( oczywiscie sa wyjatki w ktorych cesarka jest konieczna , ale ostatnio cesarka stala sie bardzo modnym sposobem na szybki "nowoczesny"porod)
Wiec nie sadze , zeby to mialo cos wspolnego z tym jak sie czulas po op. Mysle , ze to raczej kwestia Twojej silnej osobowosci i sytuacji w ktorej sie znalazlas a nie tego czy rodzilas naturalnie czy przez cesarke.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A jesli chodzi o moj organizm to tez nie wiem jak na to wszystko zareaguje , juz pisalam moze byc tak ,ze z lozka nie wstane i bede potrzebowala pomocy ,bo bede sie z bolu zwijac.
Zobaczymy jeszcze 2 tyg. i sie wszystko wyjasni , ale i na ta ewentualnosc jestem przygotowana, maz jest na wszystko przygotowany i w ostatecznosci , ale bardzo niechetnie wezme dodatkowe wolne w szkole .

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Tak czy inaczej bedziecie mialy ze mna urwanie glowy miesiac bez pracy to ja chyba zwarjuje , a na forum to .........nocowac bede

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Jeszcze mam takie pytanie , na stronie doktorka pisze ze mam wykonac ;
-morfologie
-uklad krzepniecia:APTT,oraz czas protrombinowy
-grupe krwi
-EKG
-USG piersi lub mamografie

Czy to wystarczy
Stary 2009-11-16, 09:54   #4592
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Jeszcze mam takie pytanie , na stronie doktorka pisze ze mam wykonac ;
-morfologie
-uklad krzepniecia:APTT,oraz czas protrombinowy
-grupe krwi
-EKG
-USG piersi lub mamografie

Czy to wystarczy
Nie dostałaś skierowanie od Dr do ręki?
Nie zawsze się wykonuje wszystkie badania..

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili_jp Pokaż wiadomość
No a ja wlasnie dostalam wiadomosc od Kolasinski i okazuje sie chyba ze jest jakis blad w internecie,bo oni wcale nie kredytuja operacji...
uuu to niedobrze, moze postaraj się o jakiś kredycik w swoim banku? Pewnie nie bedzie z tym większego kłopotu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:31   #4593
marchwianka
Rozeznanie

Podczytuje Was od jakiegoś czasu i w końcu odważyłm sie napisać, tak naprawdę jestem zielona w temacie...wiem tylko jedno, nie mam cycków a chcę mieć!
marchwianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:44   #4594
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili_jp Pokaż wiadomość
No a ja wlasnie dostalam wiadomosc od Kolasinski i okazuje sie chyba ze jest jakis blad w internecie,bo oni wcale nie kredytuja operacji...
hej
najplepiej zadzwon do kliniki, panie w recepcji s bardzo mile i uziela Tobie informacjija sie nie orientuje, boplacilam gotówką

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:25   #4595
pysia222
Zakorzenienie

[QUOTE=Miskaa78;15307495]Nie dostałaś skierowanie od Dr do ręki?

Ja z doktorkiem kontaktuje sie tylko przez internet , konsultacje bede miala w 1 dzien a op w drugi Badania robie na wlasna reke tutaj .

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez marchwianka Pokaż wiadomość
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i w końcu odważyłm sie napisać, tak naprawdę jestem zielona w temacie...wiem tylko jedno, nie mam cycków a chcę mieć!
Milo , ze napisalasskoro chcesz cycki miec to juz na dobrej drodze jestes. Tutaj napewno znajdziez duzo inf. na ten temat
Stary 2009-11-16, 11:26   #4596
Miskaa78
Kazar Lady

[QUOTE=pysia222;15309176]
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Nie dostałaś skierowanie od Dr do ręki?

Ja z doktorkiem kontaktuje sie tylko przez internet , konsultacje bede miala w 1 dzien a op w drugi Badania robie na wlasna reke tutaj .
to popros go o wykaz badań, które masz wykonać, nie będziesz musiała sie zastanawiac które robić których nie - badania na stronach internetowych z reguły wymienione są wszystkie a faktycznie do zrobienia możesz mieć mniej (część jest uzależniona od wieku część od schorzeń współistniejących ..)
Dobrze że tak sobie ustaliłas nie będziesz miała zbyt wiele czasu by się zastanawiać po konsultacji czy aby na pewno Dr ma rację

Stary 2009-11-16, 11:36   #4597
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
pysia,
to i tak masz mase czasu Ja o 16 mialam pobieraną krew na badania, ok. 17 konsultację i zaraz po niej szykowalam się do operacji ... więc cycuchy mozna mieć w ciagu paru godzin (wlącznie ze wszystkimi formalnosciami ) ... a pomyśleć, ze tyle lat czekalam aż mi urosna

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
marchwianka,
pytaj o wszystko, a już niedlugo nie tylko bedziesz dobrze zorientowana w temacie, ale... pewnie umówiona na operację albo chociaz na konsultację

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:37   #4598
pysia222
Zakorzenienie

[QUOTE=Miskaa78;15309269]
Cytat:
to popros go o wykaz badań, które masz wykonać, nie będziesz musiała sie zastanawiac które robić których nie - badania na stronach internetowych z reguły wymienione są wszystkie a faktycznie do zrobienia możesz mieć mniej (część jest uzależniona od wieku część od schorzeń współistniejących ..)
Dobrze że tak sobie ustaliłas nie będziesz miała zbyt wiele czasu by się zastanawiać po konsultacji czy aby na pewno Dr ma rację
Masz racje tez tak zrobie
Jesli chodzi o czas konsultacje i op. to faktycznie duzo czasu na namysly mi nie zostanie , ale ja duzego problemu nie mam . Zostane miedzy 325 a 350 doktore da mi to bez problemu , wiec nie mam sie czym przejmowac.
Stary 2009-11-16, 11:40   #4599
Miskaa78
Kazar Lady

[QUOTE=pysia222;15309463]
Cytat:

Masz racje tez tak zrobie
Jesli chodzi o czas konsultacje i op. to faktycznie duzo czasu na namysly mi nie zostanie , ale ja duzego problemu nie mam . Zostane miedzy 325 a 350 doktore da mi to bez problemu , wiec nie mam sie czym przejmowac.
bierz 350 i będziesz miała spokojną głowę już do samej OP

Stary 2009-11-16, 11:46   #4600
pysia222
Zakorzenienie

[QUOTE=horo;15309435]pysia,
to i tak masz mase czasu Ja o 16 mialam pobieraną krew na badania, ok. 17 konsultację i zaraz po niej szykowalam się do operacji ... więc cycuchy mozna mieć w ciagu paru godzin (wlącznie ze wszystkimi formalnosciami ) ... a pomyśleć, ze tyle lat czekalam aż mi urosna

Wiem , wiem tutaj juz podobnie agnessa robila jesli dorze pamitam .

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Miskaa78 - a Ty jak sie czujesz , boli Cie jeszcze ? Opowiadaj prosze .

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-11-16 o 11:50
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:51   #4601
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Miskaa78 - a Ty jak sie czujesz , boli Cie jeszcze ?
nie już od paru dni nie biore przeciwbólowych, nic już nie puchnie ..
jeszcze na noc jej hydroxizinkę bo jak raz nie wzięłam to mnie ból pleców obudził a tak to przesypiam całą noc
mam jeszcze dzikie wrażenia w tym lewym jak się położyłam wczoraj to wydawało mi się że wlazł mi między żebra i tak obco go czułam nieraz jeszcze zakłuje ale to juz pikuś
Pan pikuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 12:04   #4602
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
nie już od paru dni nie biore przeciwbólowych, nic już nie puchnie ..
jeszcze na noc jej hydroxizinkę bo jak raz nie wzięłam to mnie ból pleców obudził a tak to przesypiam całą noc
mam jeszcze dzikie wrażenia w tym lewym jak się położyłam wczoraj to wydawało mi się że wlazł mi między żebra i tak obco go czułam nieraz jeszcze zakłuje ale to juz pikuś
Pan pikuś
Ciesze sie , ze dochodzisz do siebie

Dobra zmykam do pracki i na badania , wieczorkiem bede znowu
Stary 2009-11-16, 13:00   #4603
marchwianka
Rozeznanie

Chyba Was zamęczę pytaniami, ale widzę iz jesteście wyjątkowo dobrze obeznane w temacie, więc nim gdzies pójdę to będę miała jakies pojęcie by mi przypadkiem cycka na głowie nie zrobili

325 a 350 to jest mowa o ml
Stary 2009-11-16, 13:02   #4604
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Chyba Was zamęczę pytaniami, ale widzę iz jesteście wyjątkowo dobrze obeznane w temacie, więc nim gdzies pójdę to będę miała jakies pojęcie by mi przypadkiem cycka na głowie nie zrobili

325 a 350 to jest mowa o ml
zgadza się... to są mililitry

Stary 2009-11-16, 13:21   #4605
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
ewitanna-ja pierwszą op miałam rok temu-nikt nie wiedział. Nawet Manuel . A w domu mam dziesięcioletnią pociechę.I tak zostało do teraz, (no tylko przed Manuelem nie dało się długo ukrywać).
Fakt, że ja po operacji byłam sprawna, przeszłam wszystko bez bólowo. Gdybym była cierpiąca musiałabym odesłac dziecko do dziadków-bo inaczej ciężko by było ukryć moją niedyspozycję. A czy bym sobie poradziła sama gdybym walczyła z bólem?-a jakie bym miała inne wyjście? Jednak będąc w domu w ostateczności zawsze można kogoś poprosić o pomoc-i tak bym zrobiła, gdybym musiała.
Teraz jestem przed drugą operacją, którą będę miał na drugim końcu Polski. Nie wiem jak będę się czuła-tu nie ma reguły. Pani dr robi operacje inną techniką i bardzo możliwe, że będę umierać, i wtedy wracam do Warszawy-na miejscu zawsze jak już będzie taka konieczność poproszę kogoś o zrobienie chociaż kanapki , bo z bólem to przecież i tak trzeba sobie samemu poradzić.
Jeśli będę czuła się tak jak po pierwszej op to rozważę zostanie w hotelu do zdjecia szwów -bo akurat u mnie to nie wyjdzie drożej niż dojazd za pięć dni tyle kilometrów w dwie strony.
Nie wiem gdzie będziesz miała op-jeśli w W-wie to skoczę do apteki i zrobię Ci kanapkę jeśli będzie trzeba, nie ma problemu

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Mya ja nie jechalam do p dr na zdjecie szwow- zdejmowałam na miejscu, na co p dr chetnie przystala, zaznaczyla tylko, ze ma to byc DELIKATNY lekarz, bo moze zniszczyc efekt jej pracy

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:31   #4606
marchwianka
Rozeznanie

Horo wczoraj wlałam do woreczka 250 ml wody i patrzyłam ile by to było bo naczytałam sie o metodzie Body jet i sie napaliłam...pozbyłabym się tłuszczyku gdzie mi zbywa i swoiskim powiekszyła gdzie brakuje...ale nigdzie nie znalazłam zdjęć jak to wygląda
Stary 2009-11-16, 13:37   #4607
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horo wczoraj wlałam do woreczka 250 ml wody i patrzyłam ile by to było bo naczytałam sie o metodzie Body jet i sie napaliłam...pozbyłabym się tłuszczyku gdzie mi zbywa i swoiskim powiekszyła gdzie brakuje...ale nigdzie nie znalazłam zdjęć jak to wygląda
rownież nie widzialm fotek z efektami takich zabiegow ale ja zdecydowanie stawiam na silikon
wg mnie tluszcz wlasny moze się nierownomiernie rozłozyć, a poza tym z tego co wyczytalam, to ok. 30-40 % tluszczu, ktory wstrzyknie się w piersi ulega wchlonięciu, więc

Stary 2009-11-16, 13:41   #4608
marchwianka
Rozeznanie

Cytat:
rownież nie widzialm fotek z efektami takich zabiegow ale ja zdecydowanie stawiam na silikon
wg mnie tluszcz wlasny moze się nierownomiernie rozłozyć, a poza tym z tego co wyczytalam, to ok. 30-40 % tluszczu, ktory wstrzyknie się w piersi ulega wchlonięciu, więc
i własnie mnie to załamuje, ponadto mozna wstrzyknąc max 250ml, niby zachwalaja metode ale zdjęć z efektami totalny brak, jakos na odsysaniu mi nie zalezy, ponadto jak zaczne chudnąć to oczywiście z cycków
Stary 2009-11-16, 13:41   #4609
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
niestety nie wiem gdzie można znaleźć zdjęcia po takim powiększaniu ale o metodzie masz tutaj
http://www.broma.pl/modelowanie_sylwetki_body_jet.html

i poczytaj jeszcze tu
http://www.beautywpolsce.com/forum/v...p?f=64&t=10957

Stary 2009-11-16, 13:51   #4610
vikuska
Raczkowanie

Witam, jestem tu nowa i tak czytam i czytam i postanowiłam sie zarejestrować
Właśnie zdecydowałam sie na operację ale mam dylemat co do kliniki.

Na forum wprost znalazłam że najlepsza jest w Warszawie dr Sankowski,
aczkolwiek polecono mi też klinike w Poznaniu dr Kolasińskiego.

Może ktoś mi udzielić rady?
vikuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:57   #4611
marchwianka
Rozeznanie

Vikuska ja również nowiutka

Miskaa78 dzięki bardzo, wczoraj naczytałam sie tyle, że nie powiem co mi sie dzis śniło
Stary 2009-11-16, 14:00   #4612
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez vikuska Pokaż wiadomość
Może ktoś mi udzielić rady?
Jasne - poczytaj uważnie o czym tu dziewczyny piszą i zweryfikuj jeszcze raz forum wprost

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Vikuska ja również nowiutka

Miskaa78 dzięki bardzo, wczoraj naczytałam sie tyle, że nie powiem co mi sie dzis śniło
Ja jestem bardzo szczupła nie wyobrażam sobie lipo..w ogóle te dziurki jakoś do mnie nie przemówiły..a żelki..

Stary 2009-11-16, 14:08   #4613
vikuska
Raczkowanie

Miskaa78 czytałam forum aczkolwiek każda piszę o innej klinice.
ja dobrze słyszałam o tych i moje pytanie było do dziewczyn które robiły w której z tych klinik albo cos słyszały o nich...

Czekam na jakieś informacje
vikuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 14:15   #4614
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
ja dobrze słyszałam o tych i moje pytanie było do dziewczyn które robiły w której z tych klinik albo cos słyszały o nich...

vikuska,
klinika KOlasińskiego jest zachwalana przez dziewczyny, które robily tam biust
A jeśli chodzi o Sankowskiego, to... Mya u niego robiła i ... uchowaj Boze

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

agnes,
juz chyba przywyklam do tego, ze na forum mają być Twoje świeże fotki a tu lipa... nie ma

Stary 2009-11-16, 14:15   #4615
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Ależ ja właśnie dlatego..poczytaj historię MyaDiva ona miała u Sankowskiego

Stary 2009-11-16, 14:17   #4616
agnes281
Wtajemniczenie

Cześc Wam Dupeczki ;-)) chce was tylko pozdrowic i uściskac nie mam czasu przez ostatnie 3 dni pisac z wami, jestem zabiegana, szukaniem pracy, sprzataniem...jestem z wami myslami i widze ,ze duzo nowych dziewczyn nam doszło superasto! Całuje wszystkich!

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2009-11-16, 14:18   #4617
marchwianka
Rozeznanie

Cytat:

Ja jestem bardzo szczupła nie wyobrażam sobie lipo..w ogóle te dziurki jakoś do mnie nie przemówiły..a żelki..
ja akurat do szczupłych nie należę...mam miesca z których byłoby co odessać
Stary 2009-11-16, 14:19   #4618
Miskaa78
Kazar Lady

Horo ja już znudzona siedzeniem w domu mogę za moderatora robić

Stary 2009-11-16, 14:20   #4619
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
vikuska,
klinika KOlasińskiego jest zachwalana przez dziewczyny, które robily tam biust
A jeśli chodzi o Sankowskiego, to... Mya u niego robiła i ... uchowaj Boze

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

agnes,
juz chyba przywyklam do tego, ze na forum mają być Twoje świeże fotki a tu lipa... nie ma
hha a taki zły dzien mi sie zapowiadał a tu zaczęło sie klarować- praca, zwiazek itd i do tego TY malo ci po wczorajszym? ohh ty niedobra..juz sie rozbieram dla ciebie i wklejam zdjecia:hah aha:

Stary 2009-11-16, 14:26   #4620
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horo ja już znudzona siedzeniem w domu mogę za moderatora robić
Wyobraź sobie, ze ja z pracy nadaję
Weekend mialam wolny, więc malo mnie bylo na forum, bo caly czas z dzieciaczkami... a pogoda taka, ze dopiero na wieczór wracaliśmy do domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości