|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() ahh wyjatkowo dobrze mi sie spi na formule 1 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
Cytat:
![]() oj 270 m to ogromny dom, my mamy ok.150 i juz uważam, że to jest w sam raz na 4 osoby a 270 na 3 to masakra jakaś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My juz po cmentarzu, obiadku i teraz czekamy na reszte rodzinki, która ma do nas przyjechać ![]()
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() a ja wczoraj powiedziałam P., że jak do końca tego roku nie będziemy mieli pracy by się utrzymać samemu to ślubu nie będzie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Ech jestem tak zmulona tą chorobą, że nie potrafię się wyrazić jasno
![]() To nie jest tak, że się zastanawiam czy chcę ślubu. Bo wiem, że Tż kocham i jeśli kiedykolwiek mam ślubować miłość to tylko jemu. Natomiast opinie, że 2 lata to za krótko na poznanie się, na decyzje o ślubie i wspólnej przyszłości, powodują u mnie niepokój. Z drugiej strony wiem, że dla wielu związków te pierwsze 2 lata to spotkania kilka razy w tygodniu na kilka godzin, randki, imprezy, a prawdziwe wspólne, codzienne życie następuje później. W naszym przypadku te dwa lata to dwa lata wspólnego życia na codzień, wspólnych decyzji, opieki nad kotami i nad sobą wzajemnie. Jesteśmy dla siebie przyjaciółmi, rozmawiamy o wszystkim, większość spraw załatwiamy wspólnie i najczęściej jesteśmy wszędzie razem (moja obrona, wizyty u lekarzy, zakupy-Tż ćwiczy cierpliwość chodząc ze mną po sklepach z ciuchami ![]() ![]() Jestem natomiast świadoma, że drugiego człowieka nigdy nie da się poznać do końca, bo i samych siebie tak nie znamy, ani tego jak zareagujemy w różnych sytuacjach życiowych.
#4595 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A z innej beczki czy któraś próbowała takich biostonoszy? http://allegro.pl/item792381312_bius...iar_b_9_3.html Jeśli tak to jak wrażenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też macie bardzo ładny domek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiula, Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo. Z resztą nawet zrobiłam, bo TŻ na początku wymyślił ślub w 2009 roku. Rok 2010 to był mój pomysł. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A jak już jesteśmy przy projektach domów, to my z TŻ gdybyśmy mieli budować domek, to chyba byśmy nie brali gotowego projektu, tylko zamówili taki specjalnie dla nas, bo mamy swoje 'wymagania'. TŻ nie chce garażu przy domu (Ja bym chciała, ale nie jakoś koniecznie, więc niech mu będzie). No i co do wnętrza domu, to Ja bym chciała właśnie takie miejsce na duży stół między kuchnią a salonem. No i na dole chciałabym, żeby część domu była tylko nasza, czyli byłyby takie duże drzwi, a za nimi z jednej strony nasza sypialnia a z drugiej nasza łazienka, a pomiędzy nimi nasze garderoby (a coś takiego jak dotąd widziałam tylko w swojej głowie). Dzieci by miały swoje 2 pokoje i jakiś mały salonik na górze, no i łazienka dla nich. A jeszcze bardzo bym chciała mieć osobną pralnię. No i być może jakaś maluteńka piwniczka dla TŻ. Może być nawet taka wielkości łazienki, ale TŻ miałby z tego wielką radochę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do F1,skądś to znam.Tyle,że ja siedziałam obok tz-ta z lapem na kolanac,najpierw siedziałam a potem zjeżdzałam w dół ( kładłam się na tej sofie ![]() ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;15029800]Toska Krk my poznaliśmy się w lipcu 2008, w lipcu 2009 się razęczyliśmy i ślub w kwiertniu 2009 czyli w sumie rok i 9 miesięcy. Mieszkamy razem rok i ja jestem pewna, że to jest ta osoba z którą chcę być do końca życia! Wszystko jakoś szybko się potoczyło ale może to ze wględu na to, że oboje jesteśmy po długich związkach i trochę doświadczenie nas nauczyło...[/QUOTE] To My podobnie,z tym że to ja mam za sobą długoletni związek.Noi w lipcu 2008 się poznaliśmy,w lutym 2009 zamieszkaliśmy razem w tym samym roku tż mi się oświadczył to był sierpień noi ślub w 2010 we wrześniu. ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Wróciliśmy z cmentarza i czekamy aż udka się upieką,a jestem/smy taaacy głodni że zjadłabym konia z kopytami. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj szaro i ponuro
![]() ![]() W dodatku mam dzisiaj taki dzień, że wszystko mnie irytuje ![]() Popatrzyłam na PM2009, strasznie mi przykro że ją coś takiego spotkało ![]() ![]() Kasia mam nadzieję, że znajdziecie wkrótce pracę. A pamiętam, że już parę miesięcy temu pisałaś o tym, że Twój Tadzik miał szansę na jakąś dobrze płatną pracę. Nic z tego nie wyszło? ![]() ![]() ![]() Anesh my z TŻ też mówiliśmy cały czas, że nie wyobrażamy sobie zamieszkać w bloku (też obydwoje wychowani w domach), a teraz TŻ już któryś rok mieszka w bloku a ja będę mieszkać po ślubie i powiem Ci, że cieszymy się bardzo, bo najważniejsze że jest to własne gniazdko. Zresztą wszystko ma swoje plusy i minusy. Na pewno będzie nam brakowało możliwości zrobienia grilla ze znajomymi, ale jest też druga strona medalu-> wygoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak są dwie dojrzałe osoby i mniej więcej wiedzą czego chcą to po 3 -4 latach powinny iść do przodu... Pewnie masz rację że ta granica się trochę do przodu przesunęła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
mamy nową współlokatorkę
![]() ![]()
#4602 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My widujemy się tak właśnie jak piszesz (dwa, trzy razy w tygodniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mnie chyba grypa próbuje wpakować do łóżka ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kuruj się koleżanko, kuruj pożądnie, bo A/H1N1 nie śpi, a Ty masz kontakt z dziećmi, które nie wiadomo gdzie bywały. Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-11-01 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja niedawno wróciłam do domku ![]() Co do stażu w związku, mi również wydaje się, że to zależy nie tyle od samej długości, co od dojrzałości partnerów. Niektórzy są gotowi, żeby wziąć ślub po 2 latach, inni są ze sobą 8 i dopiero decydują się na ślub, a jeszcze inni są gotowi wcześniej, ale świadomie go odkładają, żeby np. skończyć studia czy odłożyć kasę na ten ślub ..... Nie ma reguły .. A co do mieszkania w domku, to i ja, i TZ całe życie mieszkamy w blokach, ale właśnie dlatego marzy nam się domek z ogródkiem ![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2009-11-01 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię rozumiem, w szczególności, że mówiłaś, że po bardzo krótkim czasie zamieszkaliście razem. I powiem Ci, że my też mamy podobny staż - 2 i pół roku. I też po bardzo krótkim czasie zamieszkaliśmy razem, więc w ogóle nie mam wątpliwości co do slubu. W szczególności, że już cztery miesiące jesteśmy po cywilnym ślubie i nie zmienilo się nic, a do slubu kościelnego zostało 9 miesięcy i wtedy nasz staż to będzie 3 lata i 3 miesiące, więc na upartego to też nie jest wcale długo, ale ja po prostu wiem co czuje. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Pewnie, że masz rację- o niebo lepsze są indywidualne projekty. I oczywiście w dzieciństwie marzyłam o domku z wieżyczką i jak najbardziej rozbudowanym dachem, bo one są śliczne i też o własnej łazience (przy pokoju) i żeby był taki przynajmniej jeden pokój dla gości... itd. Ale jak przychodzi co do czego to "rozbija się świnkę - skarbonkę" i patrzy na to wszystko realnie, tzn. my wybraliśmy taki projekt z prostym dachem bo jest najtańszy (oczywiście nie możemy oszczędzać na materiałach, bo dom musi być stabilny i służyć nam do końca życia), a reszta też nam w miarę pasuje, więc nie mieliśmy się nad czym zastanawiać. No i gotowe projekty są o wiele tańsze- my placiliśmy za swój 1700, a za idywidualne 5000 - do nawet 10000. Oczywiście nie mówię, że Wy takiego nie będziecie mieć, wręcz Wam życzę, żebyście mieli taki domek prosto "z Twojej główki" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak jest zima, to palimy w piecu i woda jest gorąca, ale w lecie mamy bojler na prąd, który pobiera masę energii i przez to jest włączany tylko okazjonalnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, to są mega plusy mieszkania, ale my na szczęście wybór -mieszkanie czy domek mamy za sobą i byliśmy jednomyślni, więc już się nie mogę doczekać naszego wspólnego gniazdka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się nawet nie orientowałam, bo na razie z TŻ szukamy mieszkania, a że pisałyście o projektach domków, to też napisałam jaki mi się marzy. Kurde ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy jakiś taki piec elektryczny w kotłowni i mamy czasowy włacznik ustawiony( taki, ktory jest w marketach, że wkładasz to do kontaktu i dopiero do tego wkladasz wtyczke od urządzenia) i mieliśmy (bo teraz mama nie pracuje) tak ustawione, ze były godziny, kiedy nikogo nie było w domu i od bodajże 10.30 do 16 piec nie grzał, mial tylko jeden zasobnik ciepłej wody. Jak ktos był w tych godzinach w domu i potrzebował wodę to w pokoju goscinnym mamy sterownik od tego i trzeb anacisnąc przycisk i to wtedy włącza ciepłą wodę. A w zimie mamy ustawione tak, ze dopiero jak temperatura spada poniżej iluś tam stopni to włącza nam się centralne ogrzewanie. I jeszcze rodzice ustawili jakies tam godziny grzania w lazienkach, śmery bajery, ale ogólnie fajne to, bo mozna sobie programować kiedy chce sie grzać i nie zużywa się energii bez sensu. A my i tak malo grzejemy centralnym, bo mamy tak rozprowadzone ciepło z kominka do kazdego pokoju, że jest cieplo w domku, także oszczędność energii jest spora ![]() ![]()
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Człowiek cieszy się z własnego gniazdka jak dziecko - tylko się szybko przyzwyczaja i potem mu mało.
Ja się bardzo cieszyłem ze swoich własnych 50 m2 jak je kupiliśmy. Było tak w sam raz na mnie i żonę a odkąd mamy córeczkę to się straszna klitka z naszego mieszkania zrobiła. Nasi znajomi podniecają się tak samo jak my przed kupnem swojego pierwszego mieszkania a po 2 -3 latach ten czar własnego M w bloku pryska. Bo małe, bo sąsiedzi się czasem tłuką a jak mi córkę z trudem uśpioną obudzą to mam ochotę zamordować itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mimo wszystko uważam, że wspólne mieszkanie bardziej zbliża, niż spotykanie się 2-3 razy w tyg., bo widzimy jak się człowiek zachowuje w każdej sytuacji (np. czy sprząta, bo dla mnie też to jest ważne- chociaż tego to można się nauczyć). Jeżeli chodzi o studia, to ja też nie mam studiów skończonych i nie mam pracy, a ślub mimo wszystko planujemy. Pracę straciłam trzy miesiące temu, a ślub planowaliśmy wcześniej i jeszcze na dodatek wzieliśmy cywilny, a miesiąc po tym straciłam pracę i tż mnie utrzymuje, ale przecież za kilka lat może być odwrotnie, albo możemy pracę stracić oboje... (oby nigdy tak nie bylo), więc powinniśmy sobie radzić i pomagać w każdej sytuacji. Oczywiście nie wiem jak jest u Kasi, uważam że cokolwiek zdecyduje to i tak będzie dobrze, bo przecież jest dorosła osobą. A ja w mieście nie chciałabym mieszkać (wieśniara jestem ![]() Ja też nie wyobrażam sobie nie posiadania schowka, spiżarni itp. a już w ogóle ogródka. A jeżeli chodzi o wychodzenie w kłótni to... w sumie czasem to chyba może być lepsze... jeszcze by powiedzial parę słów za dużo, a tak ochłonie, przemyśli, wysunie kilka argumentów i może będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zależy od lokalizacji, czasem mieszkanie może być droższe- jeżeli jest w bardzo dobrej lokalizajci. Jeżeli dom w mieście to napewno dom droższy (licząc z działką). A jak bez działki to wszystko zależy od rodzaju, bo np. kolega budował dom (podobny jak nasz) i za dach płacił 11 tys., a taki inny płacił za dosyć urozmaicony dach ponad 30 tys.. Ceny są też różne w zależności od materiałów i od sposobu budowania np. strop gęsto- żebrowany (czyli takie druty, które się zalewa i strop jest całościowy) jest droższy, a np. można strop zrobić z płyt (to też jest trwałe, ale jak się go pomaluje to po pewnym czasie na łączeniu płyt widać kreski, bo farba tak jakby "pęka"), ale płyty są o wiele tańsze. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Dobrze zrozumiałam, że macie kominek, który ciepło rozprowadza po całym domu, tak? TŻcik takie coś by chciał zrobić u nas. A ta turbina służy do rozprowadzania ciepła, tak? Faktycznie świetna sprawa. AAA i w kominku pali się tylko drewnem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nic mnie nie zdziwi, bo co juz miało z niego wyleźc to wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie bardziej wolę naszą kolejność ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
A w kominku my palimy drewnem, zdaje sie, ze dębowe jest najlepsze, bo daje najwięcej ciepła aż nie można ustac przy kominku, bo taki żar. Chyba nawet najdłużej sie pali. NIe wiem czy można jeszcze czyms innym palić.
![]() |
#4619 |
BAN stały
|
.Nie wyobrażam sobie wyjść za mąż,kiedy to narzeczona/narzeczony nie mają stałych dochodów i potem po ślubie będą "ciągnąć" kase na życie od rodziców.Ja rozumiem rodzice mogą pomóc przy organizacji/finansach ślubno-weselnych,no ale ślub/małżeństwo świadczy o dojrzałości,a nie chęci ohajtania się i jakoś to będzie
![]() Chociaż,do slubu jest jeszcze czas,więc czasami może się u Was Kasiu zmienić na początku roku,więc rizik fizyk. ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-11-01 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak żeby mieszkać na wsi a być w centrum Krakowa czy Tarnowa szybciej niż nie jeden mieszkaniec miasta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.