|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Haniu, dzięki za przepis - już wydrukowany...
Ja też nie cierpię rajstop pod spodniami-nie noszę nigdy...choćby było - 100 ![]() Co do przyłażenia w jedym domu, to jest ciężko, autentycznie...ale dziwi mnie asiuk, że Twój TŻ komentował, że miałaś zanieśc itp...ja stoję za moim TŻ murem w czasie takich akcji...dziś przez to pokłóciłam się z ojcem i rołączyłam w trakcie rozmowy, bo się zaczął wydzierać... Ja staram się jednak nie przyłazić, żeby rodziców też nie zchęcać do tego-dzwonię ![]() Asiuk, a Wy nie macie drzwi do swojego mieszkania, że teściowa nie miała w co zapukać? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2010-01-26 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek podziwiam bo nawet ja zbojkotowałam chodzenie i jeżdzę do pracy autem ![]() Nie w każdym domu jest możliwość zamontowania drzwi na górze. Np w takim domu jak mam mój brat nie ma opcji na to. Trzeba by było ścianę stawiać specjalnie ![]()
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wiesz - zdrowie, świeże powietrze, no i jakoś lepiej się budzę po spacerze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Być może sa takie domy, ale Asiuk jako pani architekt powinna postawić ścianę, zrobić drzwi, klucz i pożegnać z uśmiechem przyłażącą teściową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Ja tam myślę, że wszędzie się da drzwi wstawić. Jak się chce... szczególnie, że to jedyna możliwość uzyskania prywatności w sytuacji mieszkania z rodzicami w jednym domu. Drzwi być muszą bez dwóch zdań!!
Asiuk, pomyślcie o tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przesadzaj z tym L4. To chyba wręcz przeciwnie działa - hartuje. Pomyśl o tych, co się kąpią zimą w jeziorach czy w morzu... Asiuk, zgadzam się dziewczynami - musicie bezwzględnie mieć drzwi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż był chowany w małej sauence...wiecznie kaloryfery rozkręcone na ful, mieszkania nie wietrzone, na spacery nie chodził i był wiecznie chory. Odkąd żona go hartuję ![]() ![]()
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, bo w przyszłym tygodniu od wtorku mam urlop ![]() ![]() ![]() PO nocach mi się śni nasze mieszkanie ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-26 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli w końcu coś sie ruszyło w sprawie mieszkania!! super!! Masz już pomysł na kafle i panele?. Jakie kolory?
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie przemarzam idąc do pracy. Co innego jak się siedzi czy stoi w miejscu na mrozie. Ja się ciepło ubieram i idę żwawo, że mi czasem nawet się gorąco zrobi, także nie ma tragedii. Nie dziwię się, że się cieszysz tym mieszkaniem. A masz już konkretne pomysły na to mieszkanie? pochwal się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. stoi zawsze za mną murem. Wiadomo, że na osobności może stwierdzić, że trochę przesadziłam. Chodziło mu o to, że gdybym to zaniosła, to teściowa by nie przyszła - bo on sam wie, jaka ona jest, i też go czasem drażni ![]() Nie mamy drzwi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak to jest, jak się myśli o tymczasowym pobycie - było do przewidzenia, że trochę tam zabawimy. Najlepiej byłoby mieć osobne wejście ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle to trwało, że mam znowu mętik w głowie, wszystko co wcześniej wymyśliłam teraz bym modyfikowała ![]() Inna sprawa, że budżet się skurczył w porównaniu z tym pierwotnym więc z kalkulatorem będę robiła zakupy. Generalnie ma być nowocześnie, jasno i przestronnie , bo takie wnętzra lubię. Zamaist desek drewnianych panele. Nie wiem co z kuchnią, teraz mam fazę na jasną kuchnię, najlepiej ecru- lakierowany mdf ![]() Zaraz pokażę Wam terakotę o jakiej myślałam w łazience ![]() Cytat:
![]() Butter miała zdjęcia mieszkanka wstawić i nie wstawiła, niedobra ![]() http://www.paradyz.com.pl/Collection...om/hanabi-hiro Te z linka mi się ostatnio bardzo spodobały, z czerwonymi dodatkami bym robiła ...ale nie umiem sie zdecydować. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-26 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i te pasują tylko do jasnego i dużego pomieszczenia moim zdaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
cześć
dzięki za fotki, całkiem fajna sukienka dałoby się w niej wyjść bo te inne jakieś zwydziwiane ![]() a w ogóle jaka radość bije od Ciebie - co też miłość robi z człowieka ![]() Cytat:
ja bym się tylko zastanowiła przy wyborze czy to tylko chwilowe upodobanie i czy dobrze się będziesz czuć w takiej łazience za np. 3 lata ![]() bo jednak łatwiej przemalować ściany jakby co niż kuć kafle ![]() ja teraz też zaczynam myśleć o dokończeniu urządzania mieszkanka - tzn. właściwie wszystko jest poza dodatkami i np. jednym oświetleniem w przedpokoju i jest tam też wolna ściana - myślałam pierwotnie o lustrze ale w sumie jest zaraz obok w drugim przedpokoju takie wielkie na szafie i zastanawiam się czy by na tą ścianę nie zawiesić różne ramki z naszymi zdjęciami? myślicie że to dobry pomysł w takim miejscu?
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-01-26 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Dori, przepraszam...wybacz... całkiem o tym zapomniałam. Obiecuję, że zmniejszę dziś zdjęcia kuchni i powstawiam. Sypialnię już kiedys wstawiałam...a zdjęć pokoju nie mam..
Asiuk, a ile planujecie jeszcze mieszkać z teściami?? Bo może faktycznie opłaca się te drzwi wstawić...ja sobie bez drzwi nie wyobrażam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ściana ze zdjęciami fajny pomysł moim zdaniem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mają mikroskopijną...2 osoby ledwo sie mieszczą , położyli czarne kafle..tylko połyskują tak jakby rdzawo i wygląda to rewelacyjnie ![]() Do tego mają duże lustro w drewnianej ramie i dużo punktowych światełek więc jest bardzo ciepło i przytulnie. Dori mi sie kafle bardzo podobają. Fajnie że nie wenge ![]()
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
aaa babeczki miałam pytać co polecacie szczególnie z BU?
zbieram się do zamówienia, pojawiło się sporo nowości odkąd ostatnio zamawiałam i myślę co by tu wybrać na liście mam tonik BHA 2% tonik BHA/AHA 10% serum wit.flavo C serum olejek 3xROSE płyn rozmarynowy - podobno przeciwdziała wypadaniu kudełków i zastanawiam się nad masłem Shea ![]()
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ciemne łazienki są bardziej stylowe co by nie mówić, myślałam też, że jak będzie biała umywalka, biała wanna to może jakoś się przełamie tę szarość ![]() Mój architekt też jest za ciemną.... A z kuchnią mi sie zmieniło tak, ze zamiast ciemnej chcę jasną ![]() Zuza serum 3 rose mnie rozczarowało, nic ciekawego ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-26 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Dori wybierz co Ci się podoba
![]() tylko czy na tych kaflach nie będzie bardzo widać śladów po wodzie? ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- oooo a takie zachwyty wyczytałam na stronie, a polecasz coś czego nie mam na liście?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam PHA tonik i to mogę polecić z czystym sumieniem. Miałam sporo rzeczy, też się zbieram do zamówienia, jaką masz cerę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten 10% jest kilerem. Po użyciu na twarz skóra złazi. Polecam za to do przemywania skóry po depilacji. Zapobiega wrastaniu włosków. No i super na stopy..złuszcza zrogowaciały naskórek ![]() Serum flavo C obowiązkowo. Ja jeszcze bardzo lubię serum Lemon. Specyfiki na włosy na mnie nie działają. Weź sobie kilka hydrolatów bo one są ekstra do przemywania twarzy po demakijażu. No i obowiązkowo żel hialuronowy- do serum to podstawa ![]() Cytat:
Wszyscy moi znajomi mają ciemne i narzekają ![]() Ja jestem zdecydowanie za szarymi kaflami.
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
flavo C używałam i byłam zadowolona Cytat:
![]() specyfik do włosów chcę wypróbować bo jak już kiedyś wspominałam znowu lecą hurtowo ![]() żel też miałam i super - zapomniałam wciągnąć na listę ![]() a hydrolanty to które szczególnie polecasz?
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-01-26 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Problemów z cerą nie mam, więc używam tych łagodzących i odżywczych...lubię rumiankowy, lawendowy (chyba go już nie ma) aloesowy i z kwiatu pomarańczy.
Jak masz przesuszoną cerę wybierz któryś z tych ![]()
#4619 |
Zakorzenienie
|
no zamówienie złożone
![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę i główkuję dalej z mieszkaniem
![]() Chyba skłonię się ku ciemnej łazience i jasnej kuchni ![]() I pytanie jak do jasnej kuchni będzie wyglądała czarna lodówka, wolnostojąca, tak wygląda jak ze szkła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.