Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 19:30   #4591
uzytkowniczka71
Raczkowanie

Dot.: Jak najwcześniej można wykryć ciążę?

no przeciez test nie wyjdzie!! . ja jestem stara panikara i same mi co niektóre z tego forum mówiłyście żeby test zrobić conajmniej 14 dni po. weż tabletkę i czekaj ... tyle....
uzytkowniczka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:34   #4592
krecha93
Przyczajenie

Dot.: ciaża przez peeting?

potrzebuje konkretnej odpowiedzi ;p i prosze sei nei smiac;p
krecha93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:35   #4593
Neciak89
Zakorzenienie

Przeszukaj forum, poczytaj o pettingu to się dowiesz. To już było wałkowane tysiące razy. Myślisz, że jak Tobie się nie chce doczytać, to nam się chce podać konkretną odpowiedź?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:36   #4594
lala2506
Zakorzenienie

Wink Dot.: ciaża przez peeting?

Cytat:
Napisane przez krecha93 Pokaż wiadomość
mam pytanie bo ostatnio z dziewczyna uprawiałem peeting i rano sie masturbowałem i mialem wytrysk na rece i tak sie zastanawiełm czy jezeli umyłem rece mydłem i wodą czy to jest mozliwe ze np. na spotkaniu ktore odbylo sie 3 godziny pozniej mogło dojsc do zapłodnienia? i dodam ze nie robilismy tego pierszy raz i nie raz byla taka sytuacja tlyko czasami mylem tylko wodą ?? czy coś może być z tego ?
prosze odpowiedzi potwierdzoną jakims stwierdzeniem a nie tylko "moze" lub nie moze
plemniki nie przeżyją w chlorowanej wodzie jaka występuje w kranie a do tego mydło. Nie istnieje szansa na zapłodnienie. To pytanie jest w stylu: "Braliśmy razem kąpiel i on miał wytrysk do wody, czy mogę być w ciąży?"
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:37   #4595
kycia1
Wtajemniczenie

Spokojnie- nie ma takiej mozliwosci . Plemniki gina w wodzie
Stary 2010-06-14, 19:37   #4596
Neciak89
Zakorzenienie

A poza tym petting a nie peeting.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-06-14, 19:41   #4597
krecha93
Przyczajenie

sorki literowka
dobra dzieki wam za odpowiedzi troche jestem spokojniejszy;p
Stary 2010-06-14, 19:58   #4598
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez uzytkowniczka71 Pokaż wiadomość
no przeciez test nie wyjdzie!! . ja jestem stara panikara i same mi co niektóre z tego forum mówiłyście żeby test zrobić conajmniej 14 dni po. weż tabletkę i czekaj ... tyle....
jeżeli ginekolog wykrył ciążę, to może oznaczać, że jest to ciąża z wcześniejszego stosunku prawda...?

A jeżeli faktycznie jest w ciąży, to branie Escapelle nie jest mądrym pomysłem.

Nie zmienia to faktu, że coś tu jest zdrowo pokręcone, bo nie wyobrażam sobie wypisywanie Escapelle kobiecie w ciąży...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:23   #4599
matitusia27
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

mam do was małe pytanko - od 4 miesięcy mam założoną spiralę , i dość często z mężem poza normalnym seksem uprawiamy petting- zwykle po stosunku. 10 06 miałam dostać miesiączkę i nie wiem co o tym myśleć bo nie dostałam natomiast w nd dostałam skąpe plamienie a kolejne 24 godz potem i jak narazie to wszystko czy to możliwe żebym zaszła w ciążę? proszę o odpowiedź
matitusia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:23   #4600
krecha93
Przyczajenie

penis

czy podczas drażnienia pochwy penisem lub ewentualnym wytryskiem mozna zajsc w ciaże?
Stary 2010-06-14, 21:28   #4601
afadro
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..

Możesz zajrzeć na forum miastokobiet.net doradza fajny ginekolog. Doradza na bieżąco, nie trzeba tygodniami czekać na odpowiedź
afadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:28   #4602
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: penis

to juz przesada, bo podobny wątek byl wczoraj ;/
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:29   #4603
Neciak89
Zakorzenienie

Geez... nudzi Ci sie?

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-06-14, 21:30   #4604
krecha93
Przyczajenie

nie bo wlasnie z dziewczyna sie tak nad tym zastanawiamy? a wizyte u ginekologa ma wyznaczona dopiero za 2 tyg
Stary 2010-06-14, 21:36   #4605
monius9
Zakorzenienie

kasowanie treści postów jest zabronione regulaminem
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 21:38   #4606
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
czy podczas drażnienia pochwy penisem lub ewentualnym wytryskiem mozna zajsc w ciaże?
tak, podczas drażnienia pochwy wytryskiem można zajść w ciążę
Stary 2010-06-14, 21:40   #4607
inc0rrect
Zakorzenienie

koles moze sie nie bierz za ten petting, bo to twoj drugi watek na takim poziomie

zreszta za edycje w tamtym powinienes bana dostac
Stary 2010-06-14, 22:27   #4608
krecha93
Przyczajenie

to zle ze wole sie dopytać? niż być tatą ? a to forum ma chyba pomagać a nie poczuczać ... o ile dobrze mi wiadomo... więc wolałbym bez głupich komentarzy... a co do tamtego wątku to już się wszystkiego dowiedziałem więc treść nie była nikomu potrzebna już
Stary 2010-06-14, 22:30   #4609
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
to zle ze wole sie dopytać? niż być tatą ? a to forum ma chyba pomagać a nie poczuczać ... o ile dobrze mi wiadomo... więc wolałbym bez głupich komentarzy... a co do tamtego wątku to już się wszystkiego dowiedziałem więc treść nie była nikomu potrzebna już
dobrze, ale... wypadałoby najpierw się dokształcić, a potem dopiero zabierać się za petting, a nie odwrotnie...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:55   #4610
krecha93
Przyczajenie

czytałem na ten temat sporo a że to jest dział ginekologia to myślałem że tu dowiem się paru nowych rzeczy żeby nie popełnić jakiś błedów ale sie troche zawiodłem bo każdy okazał sie wymądrzałym wujkiem który coś tam poklepał w poscie a tak naprawde nie dał odpowiedzi... tylko nabił sobie jedną odpowiedź do swojego rankingu postow.... myślicie że jak bd mieli koło swojego nicku 4 mln wysłanych wiadomości to będziecie uważani za bogów?
Stary 2010-06-14, 23:01   #4611
Neciak89
Zakorzenienie

A Ty myślisz, że jak będziesz się wymądrzał, to będziesz więcej wiedział? Kolejność jest najpierw teoria, później praktyka. Ty robisz odwrotnie, a do tego zakładasz 2 praktycznie takie same wątki i nieregulaminowo usuwasz treść z pierwszego.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-06-14, 23:30   #4612
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
czytałem na ten temat sporo a że to jest dział ginekologia to myślałem że tu dowiem się paru nowych rzeczy żeby nie popełnić jakiś błedów ale sie troche zawiodłem bo każdy okazał sie wymądrzałym wujkiem który coś tam poklepał w poscie a tak naprawde nie dał odpowiedzi... tylko nabił sobie jedną odpowiedź do swojego rankingu postow.... myślicie że jak bd mieli koło swojego nicku 4 mln wysłanych wiadomości to będziecie uważani za bogów?
jeżeli chodzi po błędy, to popełniłeś w 1 poście jeden, który kompletnie zmienił sens twojej wypowiedzi.

i możesz nam jeździć że jesteśmy 'wymądrzałymi wujkami nabijającymi sobie ranking postów' - ale my przynajmniej wiemy, skąd się biorą dzieci
Stary 2010-06-14, 23:36   #4613
inc0rrect
Zakorzenienie

jakbyś nie zauwazyl na tym forum jest świetny porządek, a ty zakladasz dwa bezsensowne, podobne wątki (raczej nie pomocne innym ludziom), nie mozna sie bylo w tamym zapytac o to? tylko balagan robic?;/

zresztą mowilam, odpowiedz na Twoje pytanie padla na tym forum wczoraj, więc nikt Ci nie bedzie powtazal milion razy, jak juz jestes tutaj to powinienes dostosowac sie do zasad, ktore są powtazane na kazdym kroku: WYSZUKIWARKA. wiec nie dziw sie że odpowiedzi nie dostales

no i jak nie potrafisz nadac nawet tytułu wątkowi to bez komentarza;/ nie pisz lepiej

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2010-06-14 o 23:40
Stary 2010-06-15, 07:02   #4614
wranes
Raczkowanie

Witajcie,
Proszę bardzo odpowiedzcie mi, czy jak zrobiłam test i ta druga kreska wyszła bardzo bardzo blada ledwo widoczna /ja ją widzę / to czy jest szansa, że jestem w ciąży? Robiłam test "bobo-test", w którym było napisane, że jak robię przed terminem spodziewanej @ to z porannego moczu a jak po to pora obojętna. Ja @ mam dostać jutro, ale już nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano. Dzisiaj idę zrobić też betę. Ale czy mogę mieć odrobinę nadziei że to ciąża? Może poprostu jeszcze stężenie hcg było za niskie?

pliiiis odpowiedźcie
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:20   #4615
uzytkowniczka71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
jeżeli ginekolog wykrył ciążę, to może oznaczać, że jest to ciąża z wcześniejszego stosunku prawda...?

A jeżeli faktycznie jest w ciąży, to branie Escapelle nie jest mądrym pomysłem.

Nie zmienia to faktu, że coś tu jest zdrowo pokręcone, bo nie wyobrażam sobie wypisywanie Escapelle kobiecie w ciąży...

a z tym sie zgodzę, wczesniejszy stosunek tak, i escapelle w tym przypadku -dziwne .
uzytkowniczka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:32   #4616
lolusia1
Przyczajenie

Każda kreska nawet słabo widoczna może oznaczać ciąże. Najlepiej powtórzyć wtedy test bo stężenie może być jeszcze małe . Chyba, że ta słabo widoczna kreska pojawiła się po jakimś czasie (ponad 5 min) to może to być sfałszowany wynik, bo później już zachodzą reakcje (poczytaj dokładnie ulotkę) Pozdrawiam i życzę powodzenia
lolusia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:48   #4617
kamilka:)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witajcie,
Proszę bardzo odpowiedzcie mi, czy jak zrobiłam test i ta druga kreska wyszła bardzo bardzo blada ledwo widoczna /ja ją widzę / to czy jest szansa, że jestem w ciąży? Robiłam test "bobo-test", w którym było napisane, że jak robię przed terminem spodziewanej @ to z porannego moczu a jak po to pora obojętna. Ja @ mam dostać jutro, ale już nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano. Dzisiaj idę zrobić też betę. Ale czy mogę mieć odrobinę nadziei że to ciąża? Może poprostu jeszcze stężenie hcg było za niskie?

pliiiis odpowiedźcie
Ale masz fajowo...ja nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj ale po południu i zonk ... ale @ dalej brak...także mam maleńką nadzieję....ale za Ciebie to trzymam moooocno kciuki pozdrowionka daj znać...
Ja chciałam iść na bete ale u mnie to nie dość, że kosztuje ok 50 pln to jescze się czeka kilka dni na wynik ;] bez sensu.
Ja już z siebie wychodzę, bo już jak mam nie być w tej ciąży to niech juz ta @ przylezie
kamilka:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 09:38   #4618
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witajcie,

pliiiis odpowiedźcie
wranes jezeli kreska jest widoczna to ciąza Zrób bete potwierdzi, mam nadzieje
gratuluję Mamusiu

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:12   #4619
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilka:) Pokaż wiadomość
Ale masz fajowo...ja nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj ale po południu i zonk ... ale @ dalej brak...także mam maleńką nadzieję....ale za Ciebie to trzymam moooocno kciuki pozdrowionka daj znać...
Ja chciałam iść na bete ale u mnie to nie dość, że kosztuje ok 50 pln to jescze się czeka kilka dni na wynik ;] bez sensu.
Ja już z siebie wychodzę, bo już jak mam nie być w tej ciąży to niech juz ta @ przylezie
Dziękuje kamilko jeszcze się tak nie napalam . Ja dzisiaj poszłam zrobić bete za 26 zl a wynik bedzie jutro o 12 . Na pewno się odezwę i dam znać.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
wranes jezeli kreska jest widoczna to ciąza Zrób bete potwierdzi, mam nadzieje
gratuluję Mamusiu
Na wynik testu wg ulotki trzeba było czekać od 3 do 5 minut, no i w tym czasię pojawiła się tak druga kreska ale kurcze naprawdę tak słabo widoczna, że sama nie wiem czy ona tam była . Taki lekki blady różowy zarys. Czekam do jutra i w południe się okaże.
lato -
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:22   #4620
greyday
Raczkowanie

GG do greyday

Cytat:
Napisane przez uzytkowniczka71 Pokaż wiadomość
a z tym sie zgodzę, wczesniejszy stosunek tak, i escapelle w tym przypadku -dziwne .
I ja się z tym zgadzam, jak można kobiecie w ciąży zapisać taki lek!!!
Przepraszam jeśli nosisz w sobie dziecko a nie TO COŚ jak ktoś nadmienił zmień lekarza, zrób badania, weź się w garść tu chodzi o Twoje potencjalne maleństwo!!!
Trzymam kciuki!

greyday jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości