|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
na parapecie lezą nasze małe tęsknoty. moje 'kocham' i Twoje 'na zawsze'.
nie potrzebuje czasu, by zrozumieć, że wszystkie litery układają się w Twoje imie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
;**
grise, to ty jesteś geniuszem ![]() Cytat:
![]() ![]() ___ Zwyczajnie lubię twoje czarne, połyskliwe oczy ukryte w cieniu gęstych brwi ♥ NIGDY NIE MÓWILI DO SIEBIE SŁOWA, NIE MIELIBY ZRESZTĄ O CZYM MÓWIĆ ZE SOBĄ..
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
Daj mi namiastkę siebie bym poczuła, że jestem Ci potrzebna.
Uczucia zaszczute jak psy rwą się szponami do gardeł. Bo najgorzej jest wtedy, gdy wystawiają nam nekrolog za życia. Spada na mnie wieczór,za duży ciężar i płaczę. Jesteś moim linoleum w kuchni, ręcznikiem którym wycieram twarz, pogniecionym prześcieradłem i brudną szybą widokową na świat. ...i pamiętaj: zadając pytanie, ryzykujesz odpowiedź. Uwolnić siebie, od siebie. Niczyj wzrok nie przeszywał tak mojej duszy jak jego. Wiem, że to, czego doświadczyłam to nie zmysłowe doznania, lecz wymiana myśli. Kiedy subtelnie dotykasz moich ust,czuję jakby przepływał przeze mnie wodospad szczęścia.Bliżej nieokreślony. Nastaje taki moment w życiu kobiety gdy odkrywa, że nie lubi posiadać, a jedynie zdobywać. Nadmiar słów jest często bez wartości, jak butelka wody demineralizowanej. Niekiedy, gdy czuła na sobie jego dłonie, wydawało jej się, że lada chwila przemieni się w obłok pary i rozwieje w powietrzu. Męczę się, męczę. Zabrali mi Ciebie, hen daleko. Boli to że nie ma Ciebie przy mnie. Męczę się. I teraz już rozumiem te wszystkie załamane i opuszczone kobiety rodem z brazylijskich seriali. Teraz już wiem, że kochać to bardzo rzadko znaczy być kochanym. Człowiek spragniony największych uczuć umiera zawsze dwa razy. Sekundy chwil nieodmienione w miliardach znaczeń kolidują z nami. My! - złączone pustki wdzięczne za zbudowanie w nieistotności ze wszechświatem. Czy istnieją okoliczności łagodzące na rozdrapywanie starych ran? Szkoda, że listy odchodzą w niepamięć. Ciemnoto ludzka, ty jesteś jak krosta! Jak trzeba się bać ciebie, ten tylko się dowie, kto cię dostał. Czasami, męczy mnie ta zagadka, którą jest moje serce. Z uwielbienia do spokoju - pomilczę.
#4594 |
Przyczajenie
|
"Mów tylko wtedy, gdy Twoje słowa mogą coś zmienić.
W innych sytuacjach - szkoda słów. Po co mają się zużywać?" Jak wytłumaczyć Tobie mam , Że jesteś wszystkim tym co mam !. ;* Teraz już wiem... Kochać chciałam, lecz nie umiałam... wokół wzburzone morze tylko Twoja dłoń stały ląd. I'm going out of my head ` / Odchodzę od zmysłów.. Noteven death can make us part.. / Nawet śmierć nas nie rozłączy. Ty nie znasz treści mojego smutku, Ty nie wiesz jak słone są me łzy, Ty nie wiesz jak bardzo Cie kocham, I kim dla mnie jesteś Ty... |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
primadonna - poprostu nie dorastam ci do pięt. Wielka.
![]() ------- I chciałam cie pocałować tak poprostu lecz w twoje ramiona wtuliła sie ona. A twoje usta o smaku dopiero co zerwanej truskawki poprostu kocham. Ogrzewa mnie swoim sercem.
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
Nagle coś drobiażdzek wręcz Na manowce złości wywiódł mnie. Jeśli zwątpisz choć raz To choćbyś z pistoletem zaszedł mi drogę Powrotów nie będzie... Czasem coś.. tyci czort, Zdania szyk przestawi mi.
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Dookoła ocean ludzi, ale my jesteśmy sami..
a ja idę po marzenia ![]() Szkoda tylko, że w życiu nie ma takich opcji, jak np. `usuń`. Odpłynąłeś gdzieś daleko.. Ze snu wyrwał mnie odgłos zatrzaskiwanych drzwi. Nie wiem, czy byłeś rzeczywistością, czy byłeś snem.. Dziękuję ludziom za lekcję życia, ich słowa i niewiarę.. Niszczysz wszystko następstwem jednego ruchu.. uśmiercasz wszystko, co żywe, w moich marzeniach.. a wciąż wątła niczym roślina nazywam Ciebie zbawieniem.. W otchłani dźwięki milkną. Dziś idziemy tańczyć z nocą i szarymi godzinami. Rzuciłeś mnie na pastwę samotności i niepogody.. to był koniec tego tygodnia..
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dawno wracam stamtąd gdzie ty dopiero idziesz
Są takie oczy, nie pozna pan po nich, że płakały. Wystarczy je otrzeć. A są takie, że płacz długo w nich stoi, nawet gdy dawno płakały.. Piękna z daleka, z bliska daleka od piękna ![]() Gdy się rodziłam - płakałam, a wszyscy wokół się śmiali. Żyję tak bym umierając śmiała się, gdy inni będą płakali. Robię co uważam za słuszne, by niczego nie żałować gdy ten świat opuszczę
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
może właśnie tak wyglądają związki mężczyzn i kobiet?
zaledwie się muskamy, dotykamy na dystans przez czas, który nas dzieli -wierze. zawsze mówisz prawdę -tobie tak to tylko kobieta dziecko, nieprzewidywalna, nieobecna. Obojetna egoistka -ale przecież nie jest wariatka, prawda? -nie. ty tez nie jesteś. lecz obu wam może się to zdarzyć -zwariować dla kogoś? -nie, przez kogoś to nie światło z niej emanuje. to ciepło.ona rozpala lustro jest czymś magicznym, jak kino. zwłaszcza, gdy gramy kogoś, innego niż my sami
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
Kochaj mnie, to takie łatwe, wystraczy tylko za siebie nie patrzeć .
_____________ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
A wszystko przez te jego oczy patrzące zza firany długich rzęs.
Gdybyś był dalej niż jesteś.. wszystko byłoby łatwiejsze. Stan rozklekotania emocjonalnego. A najbardziej cię kocham za te słodkie dołeczki w policzkach. A gdy mówisz 'spierdalaj' i tak wiem, że chcesz bym została. dwukropek i gwiazdka. dla ciebie dwa kliknięcia. dla mnie spełnienie marzeń. miłość. samolubne zaślepienie krzywdzące wszystkich dookoła. W czterech ścianach. Tak najbezpieczniej. Pić, palić, ćpać. Na złość Tobie. i coraz częściej leżę na łóżku i patrzę w sufit, jakby to właśnie tam przyklejone było Twoje zdjęcie. ewentualnie mnie pokochasz. 'ewentualnie' gdy ona Cię nie zechce. chamski, bezczelny, wredny, NAJUKOCHAŃSZY dupek na świecie <3
#4602 |
Raczkowanie
|
znów widzę Twój uśmiech, znów czuje Twoje usta.
sypie śnieg, ja uciekam, a Ty łapiesz mnie. kocham śnieg na Twoich rzęsach jest taki rzęsisty. skacze po trybunie. Ty krzyczysz, że spadnę. nie boję się wcale, bo wiem, że mnie złapiesz. Tylko mnie mocno przytul.
nie jestem pewna. nie wiem czy jestem, czy mnie nie ma. może stoję obok Ciebie... [caroline060 ![]() Edytowane przez CookieCrisp Czas edycji: 2010-01-22 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
W ogóle nieustannie bezczelnie Was okradam ![]() Ta pierwsza miłość cudna, trudna, zła. Ta najboleśniejsza i najprawdziwsza i ta co trwa najdłużej… Żyję w ogrodzie przekwitłych uczuć i zwierzęcych pragnień. Wyobrażam sobie, że idę z Tobą i trzymam Cię za rękę i przytulam się do Twego ramienia <3 Twoja obecność budzi we mnie irracjonalny niepokój.
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Bo Ty byś chciał hop, siup i pod ołtarz..
Sto gorących słów, gdy na dworze mróz ![]()
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kradne! genialne ![]() __ moze Go nie kocham , tak to prawdopodobne , ze tylko Go lubie , ale ciagle o nim mysle , i zastanawiam sie co robi , i jak sie czuje , czy wszystko Mu sie udalo , czy mysli o mnie tyle co ja o Nim .
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
Dni i noce zlewały mi się w zwykłą zupę codzienności mieszaną przez siłę, na którą nie miałam wpływu. Doprawiona obojętnością i bezsilnością, nie smakowała tak, jak powinna.
Każdy chciałby przeczytać scenariusz swojego życia, ale jaką przyjemność daje nam oglądanie filmu, którego znamy zakończenie? Nie mów o sobie, że jesteś idiotą- nawet jeżeli tak myślisz...po co wkładać wrogom broń do ręki?
#4607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kradnij kradnij ;** A ten zabieram. ;] Siedzę i patrzę w wyświetlacz telefonu. Ale przecież nie czekam na sms-a. Więc tak sobie siedzę i wcale nie czekam.
![]() |
#4608 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynyy.
![]() to może i ja się dorzucę ![]() taka nasza mała więź. narkomanka życia.. muzyka we mnie, ja w muzyce. po tym opisie ewentualnie dodaję tytuł ulubionej piosenki ![]() nastawienie: peace ! ;D nastawienie: kill me ;x łyk inspiracji. świeżo malowane szczęście. a to ciekawe porównanie: It's like 10 thousand spoons, when all you neeid is a knife -.- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
niespełniona grzeszność mi zakłóca sen
koi nikotyna wdycham stres emocjonalna indolencja (indolencja- (łc. indolentia ‘nieczułość’) brak zaradności, nieporadność; zobojętnienie, nieczułość, bierność.)
#4610 |
Zadomowienie
|
dziękuję za miłe słowa
![]() _____________
#4611 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oto słyszę jak w popiół przemieniam się i kruszę. I coraz mniejsza ciałem, wierzę we własną duszę Znam świat na pamięć, każdą gwiazdę i ból wieków, rzeczywistość granitową na co dzień.
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
niby cię nie ma. a jednak spojrzenie w porannej kawie zostało.
miło było trzymać boga za palec. koniuszkiem dłoni zabierać mu kawałek nieba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
złotkoo genialna jestes ![]() ![]() - dobranoc. - dobranoc. tęsknisz za nim? - dobranoc. - to znaczy, że tęsknisz. a mój język na twej szyi jest szybszy niż twój puls Czuję twój krótki oddech na moich wargach. słońce w odcieniu czerwieni . Chciałabym tak bezwiednie poczuć dotyk Twoich ust... wtedy dałabym sobie za niego rękę uciąć.. i co ? i teraz bym ręki nie miała. Jesteś hipokrytką. Mówisz o wielkiej miłości , a kiedy ją spotykasz odwracasz się do niej plecami . Chyba przegraliśmy nasze szczęście . Miłego życia. ... -wiesz jak ona się teraz musi czuć ? - nie mam pojęcia, ja od zawsze dbam tylko o swoje dobro .. - no właśnie - o co ci wogólę chodzi chodzi ?! -ona też o nie zadbała i poczuła wiatr we włosach lecąc z 12 piętra idioto! Fajna zabawa,przystojny mężczyzna, jego dom, jego kanapa. Budzisz się rano z karteczką 'Wrócisz taksówką'.
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
![]()
' W naszym sercu jest największy skarb....'
' Patrząc w gwiazdy widzę Twoją twarz.' 'Bierz! Bierz chłopcze! Możesz teraz mieć mnie.' ' Przesiąknięta szczęściem...obsypana czarem miłości....' 'Zatracam się w Tobie...' 'Wiesz...Bardzo mi przypominasz mojego PRZYSZŁEGO chłopaka ![]() 'I na łące kwiatów, wydeptać ścieżkę szczęścia...' ' Gdy szczęście zamyka drzwi, trzeba pchać się przez okno' 'Tak wielu na mnie patrzy, dlaczego Ty masz zamknięte oczy?' W kierunku życiowego optymizmu . 'Wlasnie z Tobą chcę osiągnać to, czego inni nie mogą.' 'Bo są momenty, gdy tęcza przestaje błyszczeć kolorami'
Sometimes you just have to accept that some people can only be in your heart, not in your life. _________________________ _ Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14 ![]() Norway 27.04 - 31.05 ![]() London 1.01 - ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
' Twój pocalunek musi dawać mi siłe
aby on był napędem,aby przejść każdą milę! ' Żyć choćby na kredyt,a nie lecieć na kasę... ' Musisz mnie kochać, a nie bycie w samym byciu |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Wtajemniczenie
|
Sprawiłeś że znowu poczułam się kobietą,kimś wyjątkowym. Przywróciłeś uśmiech i pokolorowałeś mój świat. Prawdziwy mężczyzna... to nie tylko zwykła istota z krawatem pod szyja. Prawdziwy mężczyzna ma swój honor, którego nie zlekceważy nawet ukochana kobieta. Prawdziwy mężczyzna wie kiedy pojawić sie z szampanem w ręku i kiedy zniknąć po angielsku. Prawdziwy mężczyzna z szacunku do swej kobiety wymawia jej imię z dużej litery. Prawdziwy mężczyzna o krok wyprzedza kobiece myśli. Prawdziwy mężczyzna ma silne ramiona gotowe do kobiecych wzruszeń i żalu. Prawdziwy mężczyzna nie obiecuje Złotych Gór, nie przynosi bukietów róż nie zapewnia o dozgonnej miłości. On sprawia ze kobieta codziennie chce znajdować nowa, usłaną różami drogę na szczyt możliwości bycia kochaną...
są tacy ludzie, takie zdarzenia i takie słowa, o których nigdy nie zapomnisz. Marika (*) Gloria (*) On. Dla mnie nie ma innej definicji szczęścia. Łukasz ![]() Edytowane przez Siatkarka18 Czas edycji: 2010-01-22 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy w ogóle istnieje coś takiego , jak miłość ? . jeśli tak , to dlaczego ludzie się ranią ? a może robią to , bo się nie kochają ? no bo jak można skrzywdzić kogoś , komu chcesz dać cały świat ? a może po prostu lepiej być samemu ? .. wierzysz w milość od pierwszego wejrzenia, czy mam przejść obok jeszcze raz ? 234356664689632 rzeczy do zrobienia , a zero ochoty . ale jakoś sobie poradzę , zawsze sobie radzę . a że wychodzi z tego chuj , inna sprawa . może go nie kocham, tak - to prawdo podobne,że tylko go lubię,ale ciągle o nim myślę i zastanawiam się co robi i jak się czuje,czy wszystko mu się udało,czy msli o mnie tyle co ja o nim. a przecież nie tak miało być..
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabieram wszystkie ![]() Coś ode mnie ![]() Weźniemy z sobą butelkę wina w tej sytuacji każdy procent sie przyda. Któregoś dnia znajdę Cię, nawet jesli nie wiem gdzie mam szukać. Może to kolejny błąd, może to nie byłeś Ty !! I znikną te fałszywe twarze, które nienawiścią daże!! Wciąż tyle dla mnie znaczysz... Nie rozumiem dlaczego!! Na zawsze już beze mnie będziesz Ty...
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
nou problem
![]() ![]() spadasz w przepaść potykając się o własną naiwność. - Nie widziałaś mnie nigdy zakochanego? - Nie w innej. -A i zapomniałem czegoś. - obdarował mnie swoim najcudowniejszym uśmiechem . -Czego? -Powiedzieć, że Cię Kocham. -Nigdy mi tego nie mówiłeś.. -Ale czułem każdego dnia coraz mocniej. - Odeszła. To boli, aż trudno uwierzyć jak bardzo... - rozumiem .. Wiem nawet, gdzie cię boli, tuż pod mostkiem, jakby siedział tam jakiś potwór i ściskał mocno przewód pokarmowy. Czasem coś zaboli w okolicy serca, jakby wyciągał swe szpony po więcej. Co gorsza samemu nie da się go wyrzucić, trzeba czekać aż sobie pójdzie... A to bardzo boli, wiem... - Skąd wiesz? - Też jestem człowiekiem... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- dziękować *; kłamiam się nisko ![]() ![]()
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
Chciałabym umrzeć przy Tobie.
Jesteś moim zakazanym owocem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.