|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
a jaki wpływ?i do 3 miesiąca ciąży czy życia dziecka??sorki że tak wypytuje ale nie wiem co robić
#4592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() moim zdaniem nie musi z każdym... sama pamiętam czasy, kiedy się bawiłam (także w piaskownicy) i zwyczajnie - z jednymi dziećmi fajnie się dogadywało, a z innymi nie. osobiście nie widzę w tym nic złego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zadomowienie
|
Emerald, no ja właśnie to samo napisałam
![]()
#4594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak wyrwałam tego zeba to też się przestraszyłam ale w necie piszą,ze już od II trymestru można rwac zęby beż żadnej szkody dla dzidziusia.No i pewnie musi byc specjalne znieczulenie.I chyba jest bo dawno temu w pl rwałam zeba i jak znieczulenie przestało działac to na tabletkach leciałam a tutaj znieczulenie przestało działac przed spaniem i nic cała noc przespałam spokojnie i teraz też jest ok. Dzis byłam u położnej. Było śmiesznie i tragicznie zarazem. Mala się tak wierciła, że nie można bylo posłuchac serduszka.Za każdym razą jak położna przystawiła to coś to ta kopała w to miejsce. Mala ma dużo miejsca więc kopie w różnych miejscach. A tragicznie bylo bo położna dwa razy mnie kuła bo za piewrwsza raza to nie trafiła w żyłe.A potem jak krew pobrała to tak mi leciało, ze nie mogłam tego zatamować. No ale najważniejsze, że wszystko ok. No i wiadomośc dnia. Taki właśnie kupiliśmy samochodzik dla mnie i dziecka. Oczywiście nie ta cena ale się opłacalo.Tylko, że od cyganów i troche się martwię czy wszystko bedzie ok.Sprawdzaliśmy jego dane na necie - to co się wykupuje- i samochód ma "czystą" historię. http://cgi.ebay.co.uk/2003-RENAULT-S...item439e34ba60 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski.
Nie bylo mnie pare dni, ale coraz czesciej tardnieje mi macica i staram sie odpoczywac włożku. Odebralam wyniki krwi i glukozy-wszytsko ok. Ale jest mi coraz ciezej, zaczynam odczuwac ucisk na kosc łonowa, tak jak juz wczesniej niektore z Was mialy. Dzisiaj sie w ogole wnerwilam, bo kolezanka ktora urodzila miesiac temu, a z ktora rozmawialam przez telefon zaczela mi mowic zebym sie juz przygotowala na psychicznie na dziecko i porod, ze niby niewazne w jakim szpitalu bede rodzila i tak bede miala kiepska opieke itp. (ona rodzila w naszym miescie, ja bede rodzila w sasiednim, w szpitalu ktory w tym roku zdobyl nagrode na najlepszy szpital niepubliczny, a w ktorym pracuje moj lekarz-obie chodzilysmy do tego samegolekarza, ale ona zdecydowala sie rodzic w inym szpitalu). I tak mnie tym zdenerwowala, ze szok. Bo nie dosc, ze sama z siebie sie panicznie boje porodu, to mnie jeszcze straszy, a poza tym to , ze ona miala ciezki porod nie oznacza, ze ja tez taki bede miala. Tak sie pocieszam przynajmniej. A tak w ogole, to obliczylam, ze biorac tp z om czyli 10 czerwiec, w 38 tc bede pod koniec maja czyli juz od polowy maja bede na ostatnich nogach, masakra jak malo czasu zostało... |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Konto usunięte
|
Daf, bardzo zacny samochodzik
![]() Lili, olej głupią babę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Marta mnie strasznie bolał, dosłownie ryczałam z bólu. Zadzwoniłam do gina z pytaniem co robić, kazał wyrywać
![]() Darianna fajne autko, takie rodzinne ![]() Puma Mój mały to ma teraz różnie, czasem ma dni, że wszystko oddaje, a czasmi jest tak, że jak tylko zobaczy, że inne dziecko dotyka coś co jest jego to od razu histeria. Jak już jest histeria to tłumaczenie nic nie da, wtedy ignoruje. Tyle, że on taki ciapuś, że nawet nie zabierze temu dziecku swojej zabawki, tylko jest od razu ryk, łzy jak grochy...Kiedyś wpadła do mnie znajoma z 7 miesięcznym synkiem, to zrobił taką awanturę, że przez 5 minut się darł, bo synek znajomej leżał na jego miśku. Mam nadzieję, że jak przyjdzie na świat braciszek to nauczy się dzielić, ja przynajmiej nie będę pozwalała na takie zachowanie.
#4598 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to ja byłam ostatnio u koleżanki która też niedawno rodziła i powiedziała mi tylko, że poród wcale nie jest taki straszny jak o nim się mówi tylko jest kilka zasad których należy się trzymać a mianowicie przede wszystkim kazała mi słuchać położnych bo One wiedzą co mówią, to nie pierwszy ich poród no i kazała mi się koniecznie wyciszyć w ostatnim miesiącu, bo to niby pomaga w czasie porodu, po prostu jest się spokojniejszym ![]()
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18137850]
Lili, olej głupią babę ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie zawsze wkurzało jak ktoś na mnie trąbi.Dziś na skrzyżowanie na czerwonym, dobrze się swiatlo nie zmieniło na pomaranczowe i ja nie zdążyłam wrzucić biegu a ten na mnie trąbi, jeszcze mnie minął i cos tam wymachuje rękami. To ja go wtedy otrabilam. Miałam straszną ochote pojechac za nim i mu nawrzeszczeć. I diota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny samochodzik ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się boje porodu ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Konto usunięte
|
A ja chyba mam skurcze BH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Darianna ładne autko
![]() Wiecie jak mój M sobie wyobraża uczestniczenie w porodzie? Że będzie stał koło mnie i głaskał mnie po głowie ![]() ...a poza tym to dzięki pięknej pogodzie ostatnio jestem jakaś taka pełna energii, poprałam kurteczki zimowe pochowałam już niektóre grube ciuszki mam nadzieję że ciepłe wełniane swetry już się nie przydadzą, a póniej relaksowałam się w słoneczku na balkonie i czytałam książkę ![]() Wstąpiłam wczoraj do lumpka bo była dostawa i kupiłam małej dwie pary cienkich bawełnianych spodenek-takie jakby leginsy, śliczną tunikę w kolorowe kropki, sweterek robiony na szydełku, jeansy taka za kolanko niby alladynki i jasno różowe opalacze na ramiączkach mają wykończenie szydełkowe a nogawki można ściągnąć sznureczkiem. Zdjęcia jutro wkleję, bo poprałam i czekają na prasowanie ![]() Szajajaba no śmieszne uczucie, ja mam już od kilku tygodni te skurcze i brzusio się momentami jak arbuz robi ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-25 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
gratki
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18136286]A ja wrzuciłam do pralki tetrowe pieluchy, kocyk, okrycie kąpielowe z kapturkiem i ręcznik ![]() ![]() u mnie też wczoraj tetra opanowała dom, i tak ładnie pachniało małym dzieckiem ![]() Cytat:
![]() fajny samochodzik, gratki zakupu ![]() Cytat:
![]() ![]() a my po wizycie, ogólnie ok, wyniki jak na koniec ciąży okazje się wcale nie takie tragiczne, choć oczywiście warto by było żeby były lepsze... za dwa tygodnie mam końcowe usg określające wielkość i ułożenie Bruna, a potem mam już pozwolenie na rodzenie ![]() muszę się tylko przez święta jeszcze przebujać, jak to powiedział mój gin "pisanka się nie przemęcza, nie myje okien i nie lata z mopem" ![]() jeśli wytrzymam to rodzimy najprawdopodobniej w ostatnim tygodniu kwietnia, niestety w związku z zawirowaniem ze szpitalem, gin w tym nowym szpitalu ma umowę z dyrektorem, że cc robi jak najbliżej terminu porodu... ale według gina i pani która pracuje razem z nim raczej do tego czasu się rozsypie, wróżą, że na następną wizytę 22 kwietnia ju nie dotrę bo się rozpakuję ![]() w każdym razie jak tylko coś się zacznie dzwonię do niego i dojeżdża do mnie bez względu na porę dnia i nocy powiem szczerze boję się co raz bardziej... te cztery tygodnie , które mi zostały stały się tak bardzo krótkie i namacalne....
![]() |
#4605 |
Konto usunięte
|
No to, Pisaneczko, teraz czekamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() liliputek, następnym razem odłóż słuchawkę, jak Ci będzie tak przez telefon mędzić. ![]() Cytat:
Podjeżdżam pod dystrybutor, przede mną stało auto, ale nikogo przy nim nie było, więc pomyślałam, że ktoś zatankował i poszedł zapłacic, no to muszę chwilkę poczekać... Ale po chwili widzę, że tam facet za kierownica siedzi, wysiadłam z auta, patrze na kasy, a tam pusto.. ten facet jeszcze nawet z auta nie wysiadł, nie zatankował, tylko przez telefon gadał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Rozeznanie
|
Witam, widze że już atmosfera zaczyna być nieraz gorąca..mówimy o porodach..ja tez się boje bardzo ale właśnie tłumacze sobie że każda to przechodzi i jakos daje rade..niedługo się spakuje,już w sumie wszystko mam tylko podpaski i tantum rosa musze kupić.
Dziś mialam piękny a zarazem straszny sen..miałam na ręku swoją córeczke..takie to było piękne uczucie jak mogłam ją przytulać..szłysmy tak sobie na ulicy do auta aż tu nagle wyskoczył jakiś menel i wyrywa mi z ręki torbe..ja zaczynam sie szarpać więc on chce zrobić krzywde mojemu dziecku...dobrze że wtedy mnie mój M. obudził bo okropne to było ![]() wczoraj pisałam o pensji że nie dostałam całej kwoty ale dziś już cofam to zapytanie bo reszta kaski właśnie wplynęła..a nawet troszke więcej niż zawsze ![]()
#4608 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18146457]No to, Pisaneczko, teraz czekamy
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18146894] no, masz rację, to tak niewiele.... ![]() ![]() ano niewiele, z jednej strony strasznie się boję, a z drugiej nie moge się już doczekać taka lekka paranoja ![]() laski, ile ja dostała badań do zrobienia przed porodem ![]() okazuje się, że do szpitala muszę powtórzyć praktycznie wszystkie badania, które robiłam na początku ciąży: WR, HIV, HBS, HCV... wyniki nie powinny być starsze niż dwa tygodnie lekarz pobrał mi też na samolocie próbkę na posiew, też niezbędny w szpitalu za względu na bezpieczeństwo dzidka podczas porodu... ja nie wiem czy to tylko w wawie takie wymogi czy jakieś ogólne zalecenia?
#4609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Obiecuję wkleić dziś, tylko muszę się do zelazka dorwać i doprasować. Na razie idę sie pogrzać trochę bo pogoda piękna
![]() Daf nie tylko u Ciebie. Ja posiew miałam robiony miesiąc temu ale to w związku z infekcją, a raczej żeby sprawdzić czy się wyleczyła całkowicie. Ale już kazał mi zrobić wymaz na paciorkowca niezbędny do porodu- przynajmniej w tym szpitalu gdzie będę rodzić. A wiem już na pewno że te badania które wypisałaś na pewno będę musiała powtórzy c bo już mi kiedyś coś mówił, pewnie teraz jak we wtorek pójdę to każe mi po wizycie zrobić. Na WR i HBS to wiem że na 100% robi się w ciąży dwa razy, właśnie dla bezpieczeństwa dziecka ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-26 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Konto usunięte
|
A my ruszamy po wózeczek zaraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
o posiewie to wiedziałam, z Olą jak byłam w ciąży też robiałam, chodzi o to, żeby wykryć bakterie którymi podczas porodu może się dzidek zarazić i co może doprowadzić nawet do sepsy u dziecka... jak je wykrywają to jest to podstawa do cc
z tego co czytałam na stronach szpitali to pozostałe też są wymagane własnie nie starsze niż dwa tygodnie, położna z którą rozmawiałam też o nich mówiła. w sumie to nawet jest logiczne, nie wiadomo czy ktoś gdzieś czegoś nie załąpał, a w końcu chodzi o bezpieczeństwo dziecka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18147845]A my ruszamy po wózeczek zaraz ![]() ![]() tylko prawka nie zapomnij, zeby Cię policja nie zatrzymała ![]() i koniecznie wklej zdjątka
#4613 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18140186]A ja chyba mam skurcze BH
![]() też mam te skurcze... ale trochę czasu mi zajęło zanim ząłapałam, że to TO. wcześniej myślałam że się zmęczyłam, albo mała się wypina... no znowu sobie myślę że przegapię poród, albo załapię o co kaman dopiero jak już główka wylezie ![]() tak na poważnie to nie lubię tego uczucia. zaraz mi serce zaczyna walić, czuję niepokój, duszno, ciężko na płucach... jakieś to u mnie połączone z paniką trochę... ![]() a dzisiaj mi też się śniła mała. miałam ją nakarmić, ale przystawiłam do cyca, wzięła go do buzi i się skrzywiła, już więcej nie chciała. pamiętam że we śnie wiedziałam że jej nie smakuje i ktoś mi powiedział że mam niedobre mleko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
To ja Wam powiem co mi się dziś śniło. Przypuszczam że to z racji tego że wczoraj stwierdziłam że body z krótkim rękawkiem na 56 to mam z tych raczej mniejszych i możliwe że mała w nie nie wejdzie jak będzie duża... no i śniło mi się że chodzę w body, że JA w nich chodzę, w tych które kupiłam i ze rozmawiam z moim M że przecież dobre są
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje zakupu samochodu ja własnie godz temu wróciłam z tż z serwisu bo nam sie turbinka wył i samochód nie chcial jechac ![]() ![]() kurde jakas głupia ta położna tylko dodatkowy stres ci dała wrrrrr ja bym zemdlała na bank ![]() dzielna Mamusia Cytat:
nie słuchaj głupiego gadania niektóre chca być traktowane jak ksieżniczki i mysla ze tylko one sa w szpitalu dlatego narzekaja po drugie kazda z nas ma inny próg bólu i inny poród wiec nie ma 2 tych samych porodów panicznie to ja sie tez boje ale pociesza mnie mysl ze nie ja jedna i nie ostatnia grunt by mała była zdrowa i nie było zadnych komplikacji tobie mało czasu zostało mi to juz zegar tyka ![]() ![]() Bruno też się kręcił strasznie u lekarza wczoraj, ale gin się śmiał, że jak się wierci i jest ruchliwy to znaczy, że zdrowy i szczęśliwy ![]() a my po wizycie, ogólnie ok, wyniki jak na koniec ciąży okazje się wcale nie takie tragiczne, choć oczywiście warto by było żeby były lepsze... za dwa tygodnie mam końcowe usg określające wielkość i ułożenie Bruna, a potem mam już pozwolenie na rodzenie ![]() muszę się tylko przez święta jeszcze przebujać, jak to powiedział mój gin "pisanka się nie przemęcza, nie myje okien i nie lata z mopem" ![]() jeśli wytrzymam to rodzimy najprawdopodobniej w ostatnim tygodniu kwietnia, niestety w związku z zawirowaniem ze szpitalem, gin w tym nowym szpitalu ma umowę z dyrektorem, że cc robi jak najbliżej terminu porodu... ale według gina i pani która pracuje razem z nim raczej do tego czasu się rozsypie, wróżą, że na następną wizytę 22 kwietnia ju nie dotrę bo się rozpakuję ![]() w każdym razie jak tylko coś się zacznie dzwonię do niego i dojeżdża do mnie bez względu na porę dnia i nocy powiem szczerze boję się co raz bardziej... te cztery tygodnie , które mi zostały stały się tak bardzo krótkie i namacalne....[/QUOTE] no ty to z nas chyba masz najszybciej ale niewiadomo moze cie która przescignie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie, jak jedna baba ode mnie z pracy powiedziała, że wreszcie nie wyglądam szczurowato? od tatmtej pory traktuję ją raczej chłodno..
dziś byłam tam na chwilkę i ona koniecznie chciała wiedzieć ile ważę. powiedziałam, że 10 kilo więcej, ale to jej nie usatysfakcjonowało, próbowała mnie przycisnąć, ale się nie przyznałam, bo co ją to obchodzi. na koniec stwierdziła, że WRESZCIE wyglądam ładnie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Konto usunięte
|
Margoś, no to już postęp, komplement ci walnęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty to masz sny Olivka ![]() Cytat:
![]() a czy będę druga to zobaczymy, jest nas kilka z terminem na sam początek maja, a dzidki już od 37 tygodnia mogą zacząć się sypać ![]() ja się jakoś nie nastawiam na podium, ale w głowie cały czas mi się tłucze 36 tydzień... ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
mnie przybyło przez 4 tyg 1,5 kg, od początku ciąży 9,5 kg ale buzię dalej mam jak Pani Łyżeczka ![]() ![]()
![]() |
#4620 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale głupia baba. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.