|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część III
Teraz są inne metody znieczulania, bezbolesne.
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- THE WAND - BEZBOLESNE ZNIECZULENIE KOMPUTEROWE Znieczulanie przy pomocy aparatu The Wand jest bezbolesne dla pacjenta, ponieważ płyn podawany jest bardzo wolno, pod kontrolą mikroprocesora. Jest on wchłaniany miejscowo, a nie wtłaczany pod dużym ciśnieniem (jak przy zastosowaniu klasycznych strzykawek) - co eliminuje uczucie rozpierania i bólu. The Wand umożliwia wykonanie znieczulenia nie powodując "skurczu twarzy" oraz zniekształceń rysów twarzy spowodowanych działaniem środka znieczulającego.
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczełam czytać i to chyba niestety nie każdą dziurę ta się tym wyleczyć. no ale jeszcze poczytam.
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o ile mi wiadomo to chodzi o jakość filmu,ostrość obrazu. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- nie wiem,czy to to samo,ale młodemu leczyli zęby podając gaz rozweselający
|
||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo to może by było dobre a ile kosztowała wizyta, jeden ząb? każdy ubytek sie sa tym leczyć? jak to wyglada? w sensie po wizycie u denstysty musi w domu cos robic dodtakowo?bo po ozonie wyczytałam, ze się dostaje specjlana pastę i płyn do płukania aby szybciej się ząb zmineralizował czy jakoś tak.
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka lat temu płaciłam 60 zł za gaz. |
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam sie przestać bać dentysty, chociaż domyślam się, że to nie jest łatwe. Moja pani dentystka jest bardzo sympatyczna, miałam borowane bez znieczulenia ale naprawdę było ok
Też nie lubię tego smaku w buzi, ale to uczucie zdrowych ząbków jest świetne No i banie się dentysty i unikanie jak sie tylko da musi być bardzo niekomfortowe, im rzadziej sie chodzi do dentysty tym gorzej jest jak już sie zdecydujesz... To naprawdę nie boli mocno, zastrzyk też nie, nie trwa długo sama bardziej bym sie bała jakichś nietypowych, nowych metod leczenia albo znieczulenia, niż zwykłego borowania 'na żywca'.
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie ma co przeginać z tym strachem przed dentystą - nie trwa to długo, nie jest bolesne, jakoś da się przeżyć chwilę nieprzyjemnego borowania (w końcu ile w życiu mamy tych nieprzyjemnych chwil...trzeba przywyknąć
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
mam do was pytanie może któraś będzie znała odpowiedź, jestem na stażu od 1kwietnia na staż poszłam z UP ale organizowany on jest przez EFS i teraz mam pytanie, wynagrodzenie za staz wynosi 860zł a słyszałam że staż z EFS jest nieopodatkowany i nie będą mi odciągać kasy z tych 860zł ale nie mam żadnego potwierdzenia tej informacji czy któraś z was wie jak to jest naprawdę?? nie mogę znaleść informacji na ten temat
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś wie co mam zrobić jak pisząc normalnie w wordzie od początku linijki, pisze mi się na końcu poprzedniej
?
|
|
|
|
#4600 | |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko. Może dla niektórych błache, ale nigdy nie wysyłałam żadnych paczuszek, a teraz bede musiała wysłać książkę. Ktoś ma mi za nią zapłacić. Jak to jest z tą płatnością, żebym nie została oszukana??? Przesyłka za pobraniem - jak i kiedy dojdą do mnie pieniądze?? Ile mam sobie doliczyć za przesyłkę??? Jakie są inne formy odbioru pieniędzy i dostarczenia przesyłki??? Proszę o pomoc.
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Znalazłam pewien konkurs w internecie i nie jestem pewna czy mogę brać w nim udział. Regulamin opisuje tak : 5.2. w roku szkolnym 2009/2010 jest uczniem szkoły ponadgimnazjalnej. Jestem studentką i mam taki dylemat czy moja szkoła jeszcze zalicza się do ponadgimnazjalnej ? Wiem ,że głupie pytanie :P ale wole się upewnić
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobisci eowl e płatnosc z góry al ejak ktos ni ema konta to nie ma wyboru. koszty przesylki sa rozne w zaleznosci od ciazkosci n astronie poczty jest cennik. przedmioty do 2 kg mozna wysylas listem poleconym (wypelniasz maly jasny druczek)do wyobru prio. lub ekonomiczny prio idzie w ciagu 3 dni ,ekonomiczny do 2 tygodni. lub paczką wypelniasz duzy żółty druk. list jest tanszy ,paczka droższa bez wzgledu na wagę. |
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuje szybko odpowiedz. reklamowalam buty, reklamacja zostala przyjeta i moge za ta kwotę kupić sobie inne. Mam te zgłoszenie reklamacyjne, które trzeba okazać i widnieje tam mój podpis. Czy zatem może kupić mi te buty ktoś inny? Iść z tym drukiem i podpisac się potem przy odbiorze? czy muszę to być ja. z góry dzięki
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje z księgami do których teraz ludzie wspiują sie po smierci prezydenta.
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
paula78 dziękuję
|
|
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Mam pytanie, dotyczące gier przeglądarkowych (np. Travian, Ikariam, Grepolis). Czy one są w jakiś sposób płatne? Czy gracz jest do czegoś zobowiązany? Bo często wyskakiwały mi reklamy tych gier, co mnie niezwykle irytowało, więc odrazu je kasowałam. A bardzo lubię gry strategiczne i pomyślałam, że z chęcią bym w nie sobie pograła. Pozdrawiam
|
#4607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że szkoły ponadgimnazjalne to licea i technika. Studia raczej się nie zaliczają. Ale zaznaczam że tylko tak mi sie wydaje
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
Illuvies, dzięki
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. szkoła ponadgimnazjalna to szkoła średnia. 2. napisali wyraźnie '''uczniem szkoły ponadgimnazjalnej'' a nie studentem.
|
|
#4612 |
|
Konto usunięte
|
a studia to nie szkoła? student to nie uczeń?
bez sensu.. Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2010-04-13 o 16:32 |
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiem, ze ponadgimnazjalnych średnia to licea i technika.. a zawodówki? chyba mimo ze nie średnia to też ponadgimn.?
"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.." Edytowane przez Jamajka007 Czas edycji: 2010-04-13 o 16:32 |
|
|
|
|
#4614 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18547450]zawodoówka też średnia .. po ukończeniu masz wykształcenie niepełne średnie..[/QUOTE]
naprawdę? ![]() w gimn jedna nauczycielka zawsze powtarzała, że jak chcemy iść do szkoły średniej to mamy sie uczyć, inaczej tylko zawodówka..
|
#4616 |
|
Konto usunięte
|
no bo miała rację TYLKO.. bo po zawodówce nie masz matury.. masz niepełne średnie..
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18547450]zawodoówka też średnia .. po ukończeniu masz wykształcenie niepełne średnie..[/QUOTE]
zawodówka to nie średnia szkoła,ale ponadgimnazjalna ona uczy przede wszystkim zawodu i podstaw innych przedmiotów. liceum i techników to wyszktałcenie średnie.niepełne średnie to zakończona szkoła,ale bez matury potem sa studia,gdzie uczy się przedmiotów wyzszych (szczegółowo),dlatego nazywa się "szkoła wyższa" Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-04-13 o 16:55 |
|
|
|
#4618 |
|
Konto usunięte
|
a no.. chyba masz rację kończąc
ZSZ masz wykształcenie :zawodowe.. a LO LP masz średnie.. bądź niepełne średnie.. a T średnie (ew. niepełne) + zawodowe ? ale to bez sensu.. pogubiłam się xD przecież uczeń zawodówki nie powi że się uczy w szkole ponadgimnazjalnej tylko w szkole średniej się chyba mówi.. |
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18548154]a no.. chyba masz rację kończąc
ZSZ masz wykształcenie :zawodowe.. a LO LP masz średnie.. bądź niepełne średnie.. a T średnie (ew. niepełne) + zawodowe ? ale to bez sensu.. pogubiłam się xD przecież uczeń zawodówki nie powi że się uczy w szkole ponadgimnazjalnej tylko w szkole średniej się chyba mówi..[/QUOTE] kiedys mówiło się uczę się w zawodowce. tak technikum i leceum zawodowe ucza zawodu i średniego kształcenia.jeśli ktoś nie zda egzaminów dyplomowych nie ma prawa mówić o średnim wykształceniu.można nie miec matury,ale dyplom MUSI być.jesli go nie ma liczy sie tylko gimnazjum. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-04-13 o 17:06 |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18547405]a studia to nie szkoła? student to nie uczeń?
bez sensu..[/QUOTE] Ty tak na poważnie? Wyraźnie napisali, że konkursu nie adresują do studentów uczelni wyższych, tylko do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, czyli tych które rozpoczynasz tuż po zakończonym gimnazjum. Nie wliczają się do tego szkoły policealne ani uczelnie. zalicza się.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

czym odtwarzasz? allplayer ma wbudowane połączenie z napiprojekt.
a ile kosztowała wizyta, jeden ząb? każdy ubytek sie sa tym leczyć? jak to wyglada? w sensie po wizycie u denstysty musi w domu cos robic dodtakowo?
Też nie lubię tego smaku w buzi, ale to uczucie zdrowych ząbków jest świetne
). Nie ma co przeginać z tym strachem przed dentystą - nie trwa to długo, nie jest bolesne, jakoś da się przeżyć chwilę nieprzyjemnego borowania (w końcu ile w życiu mamy tych nieprzyjemnych chwil...trzeba przywyknąć