|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
O pazurkach nic nie mów-co tydzień obcinam.
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zazdroszczę. Mi mniej więcej od 3 m-ca włosy wypadają jakbym raka miała ;/. Poza tym się łamią i rozdwajają. To jest tragedia normalnie ;/. Ostatnio już nawet tata znajduje moje włosy w swoich majtkach i skarpetach ;]. A przypominam że mam długie włosy.. nieźle muszą po jajkach drażnić xD
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Ankazar fajnie ze udalo ci sie zalatwic z paczusia
a do mnie dzwonil kurier i bedzie kolo 22 dopiero dzisiaj ale fajnie ze bedzie ![]() a ja dzisiaj jak bylam na zakupkach to dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila nikt nie wiedzial ze jest w ciazy do pracy chodzila do ostatniego dnia dopiero jak ja bole porodowe zlapaly to powiedziala szefowej ze rodzi nawet nie bylo widac ze jest w ciazy zawsze byla pulchna i nikt na to uwagi nie zwrocil ze troche jej przybylo hehe ![]() a moj maz biedny rozchorowal sie umiera z bolu brzucha twierdzi ze to ja go tak uraczylam racuchami ale ja jadlam i mi nic nie bylo i smutno mi bo ja mu sniadanko zrobilam a teraz mowi ze przez to sniadanko boli go brzuch wiecej mu nie zrobie a ja dzisiaj poszalalam wywleklam dywan na snieg i go wytrzepalam teraz jest czysciutki i bialutki suszy sie na poreczy < tylko nie krzyczcie to taki maly dywanik 1,70 x 1,70 i nie dzwigalam go tylko walilam trzepaczka >
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
Jupi
Mamy łóżeczko dla Oli, nasze własne anakazar- żyrafka i tak na wpół zasłonięta. Mrowak - chyba podobnie jak u Ciebie, z braku miejsca. Nasz pokój ma tylko 15m, Ola będzie spała z nami. Mały pokój jest naszego 12 latka. Na pewno tak musimy sobie poradzić do czasu kupna większego mieszkania, na co w najbliższym czasie się nie zanosi. TŻ ciągle bez pracy a przybornik powiesiłam na tej części, na której są szczebelki. Anakazar-Dobrze, że paczka wreszcie dotarła ![]() aneczkaaa- fajnie mieć takich przyjaciół. Ale jak widać po moim przykładzie są przyjaciele i przyjaciele. Wszystkie ubranka dla Małej dostałam od koleżanki, która w wakacje urodziła bliźnięta (chłopca i dziewczynkę). Sama kupiłam dosłownie kilka ciuszków. Wczoraj dostałam od niej kolejną paczkę ubranek, z której wyrosła jej córcia. I nic za to nigdy nie chciała. minka 26 - łączę się w bólu (bioder). Mnie dziś humor poprawiło składanie łóżeczka. Jesli masz jeszcze coś do zrobienia co potrzebne jest Amelce, to spróbuj. mnie takie rzeczy sprawiają radość. Albo słusznie -na spacer. Dziś jest całkiem ładnie, mimo, że zimno to jednak słonecznie. madziwnia - kupiłam w sklepie zielarskim suszone liście malin - kiedy powinnam zaczać robić sobie taką herbatkę? W 38/39 tygodniu? pl_madzia - co o tym (Wiesiołek i liście malin) mówiła położna na SR? JoannM, AniaP - pościel i przewijak są dostępne na oddzielnej aukcji. Ja juz ich nie potrzebowałam - mam kilka kompletów pościeli, w tym Drewexu - misia na chmurce (na zdjęciach). Przewijak już miałam, nie z żyrafką, taki zwykły. Kupiłam do niego dwa prześcieradełka. Darusiaaa- gratuluję zaliczenia semestru
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo iz co miesiac podcinam to i tak sie lamia i wypadaja
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko fajnie pasuje Ci do komody-takie delikatne,naturalne kolory.izumi i drcron nie przejmujcie się włosami-tak jest jednej w ciąży wypadają,drugiej nie-ja słyszałam,że po porodzie jest ponoc masakra z wypadającymi włoskami,no zobaczymy... A ja wcinam sobie delicje i popijam je sokiem z ogórków
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
dusiaka slicznie wyglada to lozeczko, z ta posciela !!
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Megi.... - naprawdę jakiś niesubordynowany ten Twój Igor. Ileż można siedzieć u mamusi??
A tak na poważnie to siedząc w szpitalu spotkałam dziewczynę która także urodział z opóźnieniem. Lekarze nie chcieli wcześniej jej wywołać ciąży i dziecko potem miało problemy. Około miesiąca przesiedziały na intensywnej. Tak że czasami warto się postawić lekarzą i wymusić na nich wymuszenie porodu. Karolcia... - jak fajnie wyglądasz i brzuszek już całkiem całkiem. Drcronku - mój TZ jest Twoim fanem. Twierdzi że jemu też przydałaby się taka pracowita kobieta. Madziwina - mi grypa przeszła po około 2 dniach. Brałam tabletki na wstrzymanie biegunki i na wstrzymanie wymiotów oraz inne na odbudowanie flory bakteryjnej i oczywiście dieta. A jeżeli chodzi o samopoczucie jako nowa mama to mogę stwierdzić że myślałam że dziecko jest bardziej absorbujące (odpukać w niemalowane). Moja Oliwka jest bardzo prosta w obsłudze. Co 3 godziny przewijanie i karmienie a tak to śpi. Od czasu do czasu trochę pomarudzi ale nie za dużo. A że mój tz w pełni partycypuje w obowiązkach (4 karmienia ja 4 karmienia on) więc nawet jesteśmy w stanie się wyspać . A dzisiaj np. wybraliśmy się razem we trójkę do Opola. I na zmianę jedno chodziło po sklepie a drugie siedziało w samochodzie z Oliwką. Więc gdybym sama się zajmowała dzieckiem to byłabym wykończona.A na koniec podjechaliśmy do schroniska i "zarezerwowałam pieska". Mają do mnie przyjechać i sprawdzić warunki i będę miała nowe dziecko na 4 łapkach.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-03-06 o 16:50 |
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Brzuchatki
![]() Dołączam do tych z bolącymi biodrami Spać nie mogę w żadnej pozycji by nie bolały i mam takie uczucie "rozpierania" Może już się nieco rozstępują do porodu bo jak inaczej to wytłumaczyć ... ![]() dusiaka nam położna na SR polecała picie herbatki z liści malin od 35tc (skończonego) 3x1 saszetka na dzień i łykanie oeparolu 3x2tabletki. Tym co mają pessar radziła wstrzymać się do 37tc Terminowe dziewczyny do boju, przesyłam fluidy Do tego skóra mi z brzucha schodzi!! Jakbym z solarium przesadziła I swędzi mnie okrutnie!! Ostatnio koleżanka się mnie pyta czy chodzę na solarium bo taka opalona jestem, a ja ostatni raz miałam kontakt ze słońcem w sierpniu ...A ten oeparol to właśnie olej z nasion wiesiołka A czy liści malin nie kupi się w aptece??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-06 o 16:56 |
|
|
|
#4601 |
|
BAN stały
|
Mnie juz chyba nic nie zaskoczy ;P
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html Sa nawet spioszki-mop dla raczkujacej juz dzidzi-dziecko w tym samym czasie raczkuje i sprzata podloge, super huh od razu pomyslalam o jednej z naszych lasek ktora nie moze usiedziec na tylku .... hehe
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wstałam z drzemki. Ostatnio rzadko zdarza się dzień żebym nie poszła się położyć.
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy idziesz na zdjęcie krążka?? bo ja jestem umówiona na piątek ale coś czuję, że nie będzie mi chciał zdjąć i mnie wyśle do szpitala coby sobie rąk nie brudzić u mnie będzie to skończony 37 tydzień i 1 dzień
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj się wystraszyłam,bo podniosłam koszulke i oglądałam swój brzucholek i miałam po obu stronach brzucha coś co wyglądało jak rozstępy ale odczekałam i okazało się,że to szew od koszulki tak mi się odcisnął-ufffpop ale Ty masz pomoc w swoim tż,kochany z niego facet musi byc ![]() wstawiłabyś jakieś nowe fotki Oliwci,bo ja tak lubię na nią patrzec,a dawno nam jej nie dawałaś-a ona już pewnie urosła
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.. dusiaka ja skonczyłam 37 tydz. dziś i w poniedziałek mam wizyte i od poniedziałku tez chce zacząc pic i łykac maliny i wiesiołek.
a liście malin to tylko w zielarskim niestety... wiecie jakie mam filmy.... chciałam sie w czwartek zarejstrowac ponownie na "kuroniówke" bo 10 dni mi zostało zanim załozyłam działalnośc. Działanośc miałam od 5 .01 do konca lutego i z dniem 1 marca ja zamknełam.... a w Urzędzie pracy mi mówia że musze miec zaświadczenie z ZUSU o opłacanych składkach... szok.. i szybko napisałm list- prosbe do ZUSU.. i maja tydzien na wysłanie.. wiec jakbym teraz zaczeła rodzic to nawet nie jestem nigdzie ubezpieczona przez cholerna biurokracje!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Ewent. może podejde do ZUSU w pon. i może mi dadza na miejscu chodź watpię..... Claire9 trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!i Pamiętaj SN teraz!
|
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
madziwnia- to znaczy, że z liśćmi malin i wiesiołkiem powinnam jeszcze z tydzień/dwa zaczekać? Dziś zaczęłam 36 tydzień.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pościeli mam jakieś inne zwierzaki-cudaki, ale mi nie przeszkadza, że wzorek pościeli i na łóżeczku nie będą się zgadzać. Pościel jest kremowo-bordowa, łóżeczko kremowo-brązowe i przybornik też kremowo-bordowy. A żyrafki ze zwierzakami-cudakami się dopasują
![]() Claire, trzymaj się dzielnie!
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na zdjęcie pessara idę w piątek I zdejmie mi na pewno bo tak jesteśmy umówieni Ciekawe ile mój spaślaczek waży ... i kiedy się zdecyduje przyjść na świat. Teraz tak mi napiera na dół że szok!! Boje się że prosto z wizyty na porodówkę pojadę A przecież muszę uskutecznić chociaż jedną swoją słynną akcję Czekam na to już tyyyyyle czasu
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też napiera strasznie, nie mogę dużo chodzić...dzisiaj pojechaliśmy za spodniami mojemu tż i jeszcze kilka sklepów chciałam zaliczyć i jak wróciliśmy do domu to tak mnie dół bolał strasznie, że aż mi się płakać chciało
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziwnia masz taki sam termin jak ja.. ale ja troche boje sie cokolwiek przyspieszac. powiem szczerze ze troszke mnie przeraza haslo "porod".
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś najadłam się strachu z mężem, a zaraz po tym ubaw po pachy
Przeważnie zamykamy drzwi jak siedzimy w domu ale dziś jak tz wrocił z zakupow to mu się zapomniało. No i tak po obiadku sobie leżeliśmy na łożeczku i nam się usnęło. I nagle słyszymy, że ktoś wchodzi do mieszkania. Z tego miejsca nie widać kto wchodzi wiec tż jak nie wyskoczy, a ja za nim... pikawa mi prawie stanęła. Patrzymy a tam jakaś starsza pani o kulach. Zamknela drzwi, patrzy na nas zsapana i mówi, że tak się zmęczyła i zaczyna się rozbierac. My na nia patrzymy pytamy o co chodzi a ta dalej się rozbiera (i wciąz sapie ). na co mój tż mowi "chce pani sobie odpocząc? proszę bardzo... ona nagle tak spojrzała na mnie, rozejrzala sie dookoła i mowi... "oj, a ja chyba nie tu weszlam, ja do Asi". Ja zgłupiałam bo ja przecież też Asia No ale skumalam, że pewnie chodzi jej o sasiadkę z góry. Przeprosila i wyszla. Pewnie załamana ze musi pokonać jeszcze jedno pietro... ale się uśmialiśmy. Ale już drzwi nie zapomnimy nigdy zamknąć
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
oo jestem w szoku...
cały dzień mnie tu nie było a wy tylko 2 str naprodukowałyście ja sie zbuntowałam... tak jak moja mała... stwierdziłam że nie będę siedzieć na dupie... i pojechaliśmy z mężem na zakupy znowu nakupiłam pełno ciuszków dla małej... za chwile będzie miała więcej ciuchów ode mnie... a zapewne wyrośnie z nich w mgnieniu oka ehh chciałabym w końcu kupić coś ładnego sobie;/
|
|
|
|
#4613 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
Nie wiem czy dam radę was nadrobić, bo znowu miałam gości i dwa dni z domem pełnym ludzi chyba mnie przerósł - nie mam siły nawet myśleć czy oddychać. Do tego synek kopie boleśnie po różnych częściach mojego organizmu i zwyczajnie wymiękam ![]() Aha zapomniałam dodać, że od wczoraj mam gastrofazę i wciągam wszystko co mi w ręce wpadnie - do tego stopnia, że aż mnie rano brzuch bolał, ale nie powstrzymało to mnie przed dalszą konsumpcją ![]() A no i od dziś zaczynamy 38 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dusiaka śliczne łóżeczko, a powiedz gdzie kupiłaś ochraniacze? Czy razem z pościelą czy może jakoś osobno? ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Ze wszystkim się zderzam tym brzuchem. A jestem mała i krucha raczej więc tym bardziej mi ciężko z balastem z przodu---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Anakazar kurcze ale masz sny, aż mi się zrobiło nie przyjemnie, bryyy A włosy mi prawie wogóle nie rosną w ciąży, a kiedyś rosły jak oszalałe Dusiaka to ci twoi znajomi naprawde nie w porządku. Jak chcieli zarobić to było wystawić gdzieś na sprzedaż a nie tak do znajomych, bo to nie ładnie ![]() Karolcia a co z biodrem masz konkretnie jeśli można spytać? Megi nie smutaj Claire a możesz tak bardziej opisać jak to było u ciebie z tym czopem śluzowym, bo niby wiadomo co to i jak to, ale póki nie wypadnie to się nie wie jaki jest przebieg zdarzeń uff ale zakręciłam tą wypowiedźDarusia gratulację zdanego egzaminu ![]() Drcron ja też mam nadzieje, że po ciąży moje włoski się wzmocnią ![]() Pop tylko pozazdrościć tak spokojnej córeczki Asiulek muszę przyznać, że historia z zagubioną staruszką mnie ubawiła. O co chodzi z tym wiesiołkiem i malinami?? ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Chyba się udało jednak z nadrabianiem :confuse d:
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja paznokcie mam wszystkie połamane masakra jakas wystarczy ze gdzieś uderze i już połamany do samej skóry
Cytat:
Cytat:
U nas znajomi byli z któryumi do włoch jedziemy . Kolegi żona ma termin na czerwiec i we wrześniu jedziemy czyli jeszcze jest lepsza niż ja he he .
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale takie fazy miałam kilka razy juz w ciazy raz twarde i długie a raz pekały jak skorupki od jajek ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jeszcze 390 postów i zakłądamy NOWY WĄTEK.........
Czy propozycja poprzednia ma zostać czy jakies nowe ktos podrzuci??? ![]() "MARZEC-KWIECIEŃ dwa miesiące gdy Witamy Nasze Brzdące- 2010" ![]()
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nazwa wątku super ![]() A ja się boje że nie zdążę pojechać do Kielc i będę musiała w Wawie rodzić Brzuch mnie boli, syn mi naciska główką strasznie i mam gęste żółte upławy ... Mam nadzieje że nie są to fragmenty czopu "przedzierające się" przez pessar Baobabek nie daj się wysłać do szpitala!! Niech Ci zdejmie w gabinecie, ubłagaj Go!! O której masz wizytę?? Ja 19:15 ... więc pewne 21 wejdę ehehehehe (daj Bóg dotrwać piątku ...)
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-06 o 23:18 |
|
|
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam....my po wizycie - cali i zdrowi....
MAly wazy juz prawie 3 kg....lekarka twierdzi ze bedzie wazyl od 3,5 do max 4 kg jak sie urodzi.... Dalej ma jaja i fiutka wiec synalek..... Co po za tym mamy juz rozwarcie, szyjka skrocona i rozpulchniona i jedyne co nas jeszcze trzyma w calosci to lozysko...... jeszcze nie jest dojzale do porodu..... Mialam wymaz i cytologie - ale bol.....ponoc normalne bo pod koniec ciazy szyjka jest wrazliwa O malo nie zemdlalam w gabinecie Ciekawe jak ja wytrzymam masaz szyjki przy porodzie buhahahaha Ginka twierdzi ze powinnam urodzic ok 27 marca - czyli w sumie w terminie To tyle.....
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga chwale sie...tezet w koncu zrobil mi zdjecia...masz 36 tydzien
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-03-09 o 13:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

bo mi masakrycznie-nie,żeby mnie to martwiło,bo teraz mam fajne,takie dłuższe.

ale fajnie ze bedzie
nawet nie bylo widac ze jest w ciazy zawsze byla pulchna i nikt na to uwagi nie zwrocil ze troche jej przybylo hehe 

od razu pomyslalam o jednej z naszych lasek ktora nie moze usiedziec na tylku
.... hehe 
ale odczekałam i okazało się,że to szew od koszulki tak mi się odcisnął-ufff
- do tego stopnia, że aż mnie rano brzuch bolał, ale nie powstrzymało to mnie przed dalszą konsumpcją