|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI
Hej! Ja juz po - pierwszy dzień był dość miły, ale wiedzy do opanowania mnóstwo.
Justyś - sto lat!
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2010-05-04 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
Justys- zdrowka, szczescia i wszystkiego co naj... Wypije za Ciebie duzy kubek cieplej herbatki
![]() Qudlatek- my papiery z US dostalismy od razu, podpisalismy, oplacilismy oplate 87 zl i dostalismy papiery, tylko, ze to nie w Ostrowcu bylo. Wlasnie obzeram sie pysznymi truskaweczkami |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Pierwszy pościk, więc wypada chyba troszkę o sobie napisać. Jestem na 4 roku budownictwa w CK. Z moim Skarbem jestem 2 latka i ok. 1 m-c, a do ślubu mamy jeszcze 1 rok i nie całe 4 m-ce. Data ślubu 27.08.2011 czyli zaraz po obronie magistra. Wesele mamy na Smykowie, na dolnej sali. Do ślubu jeszcze daleko, a ja już mam pierwsze kłopoty za sobą. Szukaliśmy zespołu i wybraliśmy, ale pan powiedział, że nie ma się co spieszyć z podpisaniem umowy, że jest na to czas. Zapisał nas i nawet numery kontaktowe. Wszystko potwierdzone i pięknie tylko bez umowy. I co? Minęło 2 miesiące, stwierdziliśmy że trzeba podpisać umowę, żeby spać spokojnie. Dzwonimy i się okazuje, że zespół już podpisał umowę z kimś innym. No po prostu rozerwać ludzi. Teraz zespoły pozajmowane. Próbujemy coś znaleźć tylko problem taki jest, że moja rodzina jest muzykalna i zespół musi w miarę czysto śpiewać... Może coś polecicie? Dołączam się do życzeń dla Justysi, wszystkiego naj. Edytowane przez Khava Czas edycji: 2010-05-04 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
No to mamy pannę młoda 2011
![]() Khava witaj - nawet nie wiesz jak się cieszę - już myślałyśmy, że panny młode o nas zapomniały ![]() Tam też masz wypisaną listę zespołów polecanych przez nas - przejrzyj sobie, podzwoń i sprawdź czy jakiś nie ma czasem wolnego terminu na ten dzień. Napisz jeszcze w którym kościele będzie Twój ślub.
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja moge polecic zespol ktory gral u nas na weselu. SEKRET z sandomierza. grali naprwde super sala byla caly czas pelna bawiacych sie gosci. naprawde bardzo jestesmy z nich zadowoleni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Khava witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
A nawet dłużej
![]()
#4601 |
Rozeznanie
|
Justys wszystkiego co najlepsze, niech spełni sie wszystko o czym marzysz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Qdlatku my czekalismy na papiery krótko, w poniedziałek poszliśmy a w piątek juz były ![]() Khava witaj, fajnie ze jestes, mam nadzieje ze dłużej z nami zostaniesz. Masz wesele tam gdzie ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Waniliaania ja najprawdopodobniej przyjme nazwisko Tzta, choc bardzo bym chciała zachowac swoje i wogole nie zmieniac bo jestem J.J, a poźniej juz nie bede J. J, tylko J. P:/ No i troche to tak jakby tracic własna tożsamośc:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
Ja zostawiłam sobie swoje, no i Tż bedzie jako drugie. Nigdy nie chciałam zmieniać nazwiska. Ale oczywiście rodzinka nosem kreci, ze jak to tak?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Kfava witaj, ja tez mam nadzieje ze bedziesz pisać z nami. Co do zespolu to niezle postąpili. Ale juz miałam takie sytuacje i nic mnie nie zdziwi juz. Ja tez mam na Smykowie, bedziesz miec co najmniej dwie relacje slubów stamtąd.
Ja sie zastanawialam nad nazwiskiem i z jednej strony mysle ze jesli mamy byc do konca zycia razem i wchodze w jego rodzine to przyjme jego bo poza tym jego jest krótsze bo denerwowałoby mnie pisanie Magdalena W.........-C...... ale z drugiej strony kiedys sobie powiedziałam ze nie zmienie swojego a dopisze tylko bo na mnie moje nazwisko sie konczy. Ja jestem jedynaczka i tata też wiec dla dziadka chciałam zostać przy swoim. Moze to głupie ale bylam bardzo zzyta z dziadkiem i tak sobie kiedys postanowilam. Ale chyba pierwsza koncepcja zostanie tzn. przyjme TŻ ze względów praktycznych a ja i tak zawsze zostane W.... z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę nad dwuczłonowym, chociaż tż nie bardzo się chce zgodzić...dla niego to troche przykre, że wogole się zastanawiam...
sama niewiem, chociaż zawsze chciałam się uwolnić od swojego nazwiska, bo np w szkole zawsze się naśmiewali...a tera je polubiłam, i nie przeszkadza mi ono, mam czas na zastanowienie, ale chyba zostanę przy tż nazwisku. Witam nową panne mlodą ![]() fajnie , że nasze grono się powiększa, dzwoń do zespołów z 1 strony- napewno na sierpień 2011 maja wolne terminy, ja w styczniu szukałam zespołu na sierpień tego roku i znalazłam ![]() wszystko da się załatwić ![]() z resztą ja jestem przykładem, że można wszystko zorganizować w pół roku, łącznie z salą na sierpień, co ciężko dostać na pół roku wcześniej, z tym ,że dostaliśmy ją z czyjegoś nieszczęścia...komuś się nie udało, związek się rozpadł... ale widocznie było nam pisane tak ![]() ja klade się spać. Gusiak zajrzyj na poczte ![]() Pozdrawiam, dobranoc
#4606 |
Zakorzenienie
|
U mnie troche długo by wygladało moje imie z nazwiskiem + Tzta:/ I to tez kolejna przeszkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Raczkowanie
|
Ślub w Ćmielowie -to moja parafia. Kościółek ma dobrą akustykę, może nie wygląda z zewnątrz za ciekawie, ale w końcu jest bardzo stary, więc ma prawo.
![]() ![]() Przydadzą się relacje z domu weselnego oj tak, bo tak się złożyło, że jeszcze na weselu tam nie byłam, a mieszkam bardzo bardzo blisko. Qdlatek wszystko w pół roku? O rany ![]() ![]() A nazwisko zdecydowanie zmieniam, narzeczonego ładniejsze, poza tym On musi zachować ciągłość jest jedynym, który może przekazać nazwisko dalej. Edytowane przez Khava Czas edycji: 2010-05-04 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Rozeznanie
|
Ja albo zostawiam swoje albo będę miała dwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słyszałam ze z Opatowa dobry jest zespól, ale nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa... My sie zgapiliśmy bo mieliśmy ich wziąć, a pozniej byli zajęci. Jak cos to napisze Ci. Trzeba bylo tez zapytać Dróźdza ze Smykowa, on kogoś poleca z Kunowa... ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Khava wysłałam Ci prywatną wiadomośc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja też miałam dużo watpliwości co zrobić z nazwiskiem. Ostatecznie przyjęłam Tż-a bo jak dwuczłonowe jakoś nie pasowały do siebie ![]() Khava witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Rozeznanie
|
Hej
Khava moja babcia mieszka bardzo blisko Smykowa, wiec znam tamte okolice, ale ludzi to juz prawie w ogóle. Mi sie zawsze podobały dwuczlonowe nazwiska, choć pewnie to problem pozniej w dokumentach itd. Nadal jestem zła o te buty, na boso chyba pojde ![]() Ale pogoda... |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Beatrice a co z tymi butami? Żadne ci się nie podobają?
Pogoda faktycznie paskudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Mehja, chciałabym rózowe, odcien juz mało ważny w tej chwili. Moga byc też fioletowe ale nie ciemne, na obcasie i najlepiej na platformie. Niestety obchodziłam całe Kielce wczoraj, i znalazłam dwie pary które mogłyby być, z jednych nie było na mnie rozmiaru, a te drugie straszne nie wygodne, nie umiałam w nich przejsc do lustra zeby sie zobaczyć.
Nie wiem czy dać sobie z nimi juz spokój i kupić normalne slubne, czy jeszcze szukać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Beatrice a szukalaś w sklepach ze ślubnymi butami czy w normalnych? Bo ja bede szukac w normalnych i na pewno jeszcze bedą. Nie martw sie. Masz jeszcze troszke czasu. Ja chyba pojade w weekend do Łodzi i tez juz sie rozejrze. W Ptaku jest pelno butów od polskich producentów wiec jakbyscie były w tamtej okolicy to zajrzyjcie. No własnie Mehja a Wy jedziecie?
Musze poza tym kupic sobie cos na te komunie i nie moge nic znaleźć. Jak tak dalej bedzie to pojde w tym co mam...:/ I koszule i krawat TŻowi trzeba kupić tylko nie wiem w jakim kolorze bo nie wiem w czym pojde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
|
Madziaciu szukałam w normalnych sklepach... bo w slubnych to nieliczyłam nawet na takie, choc byłam w emmi mariage bo tam jak przymierzałam sukienke to były fajne, ale panie sie ich pozbyły bo kosztowały ok 1000zł i nikt ich w kielcach nie chciał
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Beatrice a myślałaś żeby zaryzykować i kupić w jakimś sklepie internetowym albo na allegro? Azakowana i Igoolek pamiętam że kupowały buty przez internet i obie były zadowolone a w razie czego zawsze można odesłać
Madziaciu no chcemy się wybrać ale na razie Tż nie może za bardzo wolnego wziąć w pracy. A ptak to w jakich godzinach jest czynny? Trzeba tam w nocy jechać jak do Tuszyna? |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dwa i nie narzekam, a nawet jestem zadowolona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
No tak ale czasem mozna zapomnieć podać drugie, albo od razu ktoś napisze w jakiejs umowie nazwisko męza tylko, a potem trzeba to odkrecać, zreszta bede miała dwa to sie okaże
![]() Moja babcia ma na imie Marianna ale we wszystkich dokumentach była Maria i po jakims czasie zaczęły sie schody ![]() Mehja no najwyżej ostatecznie tak zrobie, tylko ze ja tą stopę to mam dziwną, wczoraj jak przymierzałam jakies buty to jedne 37 były za małe a drugie 35 dobre, albo to buty jakies dziwne produkują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Beatrice ja na plantach mierzyłam buty roz.35, jak dała mi 37 niby moj rozmiar to były o wiele za duze. I własnie nie wiadomo nigdy jak to jest z tymi rozmiarami.
Ja w poniedziałek bede miała sprawozdanie z budżetu gminy za 2009 i ostro biore sie za pisanie pracy, a do konca tyg. mam zamiar poprawic ją troszkę:/ Na sama mysl juz mi sie nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Beatrice tam gdzie ja kupowałam buty przy każdej formie sprawdza się rozmiar. Dodatkowo podaje się obwód śródstopia. Ja mam wysokie podbicie i buty zrobili mi szersze i wyższe.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.