Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 17:42   #4591
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI

Hej! Ja juz po - pierwszy dzień był dość miły, ale wiedzy do opanowania mnóstwo.
Justyś - sto lat!

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2010-05-04 o 17:46
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:49   #4592
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
J
Co do naszych przygotowań to staramy się na bierząco zalatwiac co się da, teraz po niedzieli urzad stanu cywilnego załatwimy bo tam się czeka na papiery przy ślubie konkordatowym prawie 3 tygodnie a na zapowiedzi chcemy w czerwcu dac a wtedy musimy dac juz te papiery ksiedzu z USC.
a wogole to jakie nazwiska planujecie? swoje, TZta czy oba?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:37   #4593
ona1010
Raczkowanie

Justys- zdrowka, szczescia i wszystkiego co naj... Wypije za Ciebie duzy kubek cieplej herbatki

Qudlatek- my papiery z US dostalismy od razu, podpisalismy, oplacilismy oplate 87 zl i dostalismy papiery, tylko, ze to nie w Ostrowcu bylo.

Wlasnie obzeram sie pysznymi truskaweczkami
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:49   #4594
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Ja planuję zmianę na nazwisko tż
Stary 2010-05-04, 20:07   #4595
Khava
Raczkowanie

Witam wszystkich.
Pierwszy pościk, więc wypada chyba troszkę o sobie napisać. Jestem na 4 roku budownictwa w CK. Z moim Skarbem jestem 2 latka i ok. 1 m-c, a do ślubu mamy jeszcze 1 rok i nie całe 4 m-ce. Data ślubu 27.08.2011 czyli zaraz po obronie magistra. Wesele mamy na Smykowie, na dolnej sali. Do ślubu jeszcze daleko, a ja już mam pierwsze kłopoty za sobą. Szukaliśmy zespołu i wybraliśmy, ale pan powiedział, że nie ma się co spieszyć z podpisaniem umowy, że jest na to czas. Zapisał nas i nawet numery kontaktowe. Wszystko potwierdzone i pięknie tylko bez umowy. I co? Minęło 2 miesiące, stwierdziliśmy że trzeba podpisać umowę, żeby spać spokojnie. Dzwonimy i się okazuje, że zespół już podpisał umowę z kimś innym. No po prostu rozerwać ludzi. Teraz zespoły pozajmowane. Próbujemy coś znaleźć tylko problem taki jest, że moja rodzina jest muzykalna i zespół musi w miarę czysto śpiewać... Może coś polecicie?
Dołączam się do życzeń dla Justysi, wszystkiego naj.

Edytowane przez Khava
Czas edycji: 2010-05-04 o 20:12
Khava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:15   #4596
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość

Wlasnie obzeram sie pysznymi truskaweczkami
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:18   #4597
azakowana
Zakorzenienie

No to mamy pannę młoda 2011
Khava witaj - nawet nie wiesz jak się cieszę - już myślałyśmy, że panny młode o nas zapomniały Zaraz dopisze Cię do listy na pierwszej stronie.
Tam też masz wypisaną listę zespołów polecanych przez nas - przejrzyj sobie, podzwoń i sprawdź czy jakiś nie ma czasem wolnego terminu na ten dzień.
Napisz jeszcze w którym kościele będzie Twój ślub.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 20:18   #4598
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Khava Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.
Pierwszy pościk, więc wypada chyba troszkę o sobie napisać. Jestem na 4 roku budownictwa w CK. Z moim Skarbem jestem 2 latka i ok. 1 m-c, a do ślubu mamy jeszcze 1 rok i nie całe 4 m-ce. Data ślubu 27.08.2011 czyli zaraz po obronie magistra. Wesele mamy na Smykowie, na dolnej sali. Do ślubu jeszcze daleko, a ja już mam pierwsze kłopoty za sobą. Szukaliśmy zespołu i wybraliśmy, ale pan powiedział, że nie ma się co spieszyć z podpisaniem umowy, że jest na to czas. Zapisał nas i nawet numery kontaktowe. Wszystko potwierdzone i pięknie tylko bez umowy. I co? Minęło 2 miesiące, stwierdziliśmy że trzeba podpisać umowę, żeby spać spokojnie. Dzwonimy i się okazuje, że zespół już podpisał umowę z kimś innym. No po prostu rozerwać ludzi. Teraz zespoły pozajmowane. Próbujemy coś znaleźć tylko problem taki jest, że moja rodzina jest muzykalna i zespół musi w miarę czysto śpiewać... Może coś polecicie?
Dołączam się do życzeń dla Justysi, wszystkiego naj.
witaj
ja moge polecic zespol ktory gral u nas na weselu. SEKRET z sandomierza. grali naprwde super sala byla caly czas pelna bawiacych sie gosci. naprawde bardzo jestesmy z nich zadowoleni
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:42   #4599
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Khava witaj i przy okazji dziekuje za życzenia A ten zespoł to niezbyt fajnie Was potraktował, przejrzyjcie liste i dzwoncie a uda Wam sie cos znaleźć. No i mam nadzieje ze zostaniesz z sami do samego slubu
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:48   #4600
azakowana
Zakorzenienie

A nawet dłużej
Stary 2010-05-04, 20:55   #4601
beatrice1234
Rozeznanie

Justys wszystkiego co najlepsze, niech spełni sie wszystko o czym marzysz

nie kupiłam butów i jesem wsciekła

Qdlatku my czekalismy na papiery krótko, w poniedziałek poszliśmy a w piątek juz były

Khava witaj, fajnie ze jestes, mam nadzieje ze dłużej z nami zostaniesz. Masz wesele tam gdzie ja Ten zespół to jakiś niepoważny chyba

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 20:59   #4602
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Waniliaania ja najprawdopodobniej przyjme nazwisko Tzta, choc bardzo bym chciała zachowac swoje i wogole nie zmieniac bo jestem J.J, a poźniej juz nie bede J. J, tylko J. P:/ No i troche to tak jakby tracic własna tożsamośc:/
Stary 2010-05-04, 21:03   #4603
beatrice1234
Rozeznanie

Ja zostawiłam sobie swoje, no i Tż bedzie jako drugie. Nigdy nie chciałam zmieniać nazwiska. Ale oczywiście rodzinka nosem kreci, ze jak to tak?!

Stary 2010-05-04, 21:11   #4604
madziaciu
Zadomowienie

Kfava witaj, ja tez mam nadzieje ze bedziesz pisać z nami. Co do zespolu to niezle postąpili. Ale juz miałam takie sytuacje i nic mnie nie zdziwi juz. Ja tez mam na Smykowie, bedziesz miec co najmniej dwie relacje slubów stamtąd.
Ja sie zastanawialam nad nazwiskiem i z jednej strony mysle ze jesli mamy byc do konca zycia razem i wchodze w jego rodzine to przyjme jego bo poza tym jego jest krótsze bo denerwowałoby mnie pisanie Magdalena W.........-C...... ale z drugiej strony kiedys sobie powiedziałam ze nie zmienie swojego a dopisze tylko bo na mnie moje nazwisko sie konczy. Ja jestem jedynaczka i tata też wiec dla dziadka chciałam zostać przy swoim. Moze to głupie ale bylam bardzo zzyta z dziadkiem i tak sobie kiedys postanowilam.
Ale chyba pierwsza koncepcja zostanie tzn. przyjme TŻ ze względów praktycznych a ja i tak zawsze zostane W.... z domu.
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:14   #4605
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Ja też myślę nad dwuczłonowym, chociaż tż nie bardzo się chce zgodzić...dla niego to troche przykre, że wogole się zastanawiam...
sama niewiem, chociaż zawsze chciałam się uwolnić od swojego nazwiska, bo np w szkole zawsze się naśmiewali...a tera je polubiłam, i nie przeszkadza mi ono,
mam czas na zastanowienie, ale chyba zostanę przy tż nazwisku.

Witam nową panne mlodą
fajnie , że nasze grono się powiększa,
dzwoń do zespołów z 1 strony- napewno na sierpień 2011 maja wolne terminy, ja w styczniu szukałam zespołu na sierpień tego roku i znalazłam
wszystko da się załatwić
z resztą ja jestem przykładem, że można wszystko zorganizować w pół roku, łącznie z salą na sierpień, co ciężko dostać na pół roku wcześniej, z tym ,że dostaliśmy ją z czyjegoś nieszczęścia...komuś się nie udało, związek się rozpadł...
ale widocznie było nam pisane tak
ja klade się spać.

Gusiak zajrzyj na poczte

Pozdrawiam, dobranoc

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:17   #4606
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

U mnie troche długo by wygladało moje imie z nazwiskiem + Tzta:/ I to tez kolejna przeszkoda.
Stary 2010-05-04, 21:27   #4607
Khava
Raczkowanie

Ślub w Ćmielowie -to moja parafia. Kościółek ma dobrą akustykę, może nie wygląda z zewnątrz za ciekawie, ale w końcu jest bardzo stary, więc ma prawo. Dziękuję za podpowiedzi co do zespołu, na pewno się przydadzą. A kamerzysta i fotograf to Piwowarczyk z Ćmielowa, nagrywał wesele mojego brata ciotecznego i bardzo mi się podobało, od razu zrobi też zdjęcia (też całkiem, całkiem). Jakość pracy naprawdę dobra, a cena zupełnie inna niż w Ostrowcu
Przydadzą się relacje z domu weselnego oj tak, bo tak się złożyło, że jeszcze na weselu tam nie byłam, a mieszkam bardzo bardzo blisko.
Qdlatek wszystko w pół roku? O rany To faktycznie Wam się udało z tą salą. Tak przy okazji: to już dwa zespoły mówiły mi, że wypadło im na ten rok po 5 wesel, z czego większość z powodu rozpadu związku, a nieliczne z innych powodów np. przeniesione. Szok.
A nazwisko zdecydowanie zmieniam, narzeczonego ładniejsze, poza tym On musi zachować ciągłość jest jedynym, który może przekazać nazwisko dalej.

Edytowane przez Khava
Czas edycji: 2010-05-04 o 21:44
Khava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:29   #4608
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Ja albo zostawiam swoje albo będę miała dwa A. nie chce dwuczłonowego więc chyba zostanę Igą P.
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:45   #4609
madziaciu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Khava Pokaż wiadomość
Ślub w Ćmielowie -to moja parafia. Kościółek ma dobrą akustykę, może nie wygląda z zewnątrz za ciekawie, ale w końcu jest bardzo stary, więc ma prawo. Dziękuję za podpowiedzi co do zespołu, na pewno się przydadzą. A kamerzysta i fotograf to Piwowarczyk z Ćmielowa, nagrywał wesele mojego brata ciotecznego i bardzo mi się podobało, od razu zrobi też zdjęcia (też całkiem, całkiem). Jakość pracy naprawdę dobra, a cena zupełnie inna niż w Ostrowcu
Ooo to moze sie znamy, bo ja czesto bywam w Ćmielowie i rodzine mam blisko... Albo przynajmniej mamy wspólnych znajomych.
Ja słyszałam ze z Opatowa dobry jest zespól, ale nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa... My sie zgapiliśmy bo mieliśmy ich wziąć, a pozniej byli zajęci. Jak cos to napisze Ci. Trzeba bylo tez zapytać Dróźdza ze Smykowa, on kogoś poleca z Kunowa...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Khava wysłałam Ci prywatną wiadomośc.
Stary 2010-05-05, 08:03   #4610
mehja
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Ja też miałam dużo watpliwości co zrobić z nazwiskiem. Ostatecznie przyjęłam Tż-a bo jak dwuczłonowe jakoś nie pasowały do siebie i w ogóle jakoś za długie mi się wtedy wydawało.

Khava witaj
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:27   #4611
beatrice1234
Rozeznanie

Hej
Khava moja babcia mieszka bardzo blisko Smykowa, wiec znam tamte okolice, ale ludzi to juz prawie w ogóle.
Mi sie zawsze podobały dwuczlonowe nazwiska, choć pewnie to problem pozniej w dokumentach itd.

Nadal jestem zła o te buty, na boso chyba pojde Zawsze ocs wymysle a potem tego kupic nie moge

Ale pogoda...

Stary 2010-05-05, 09:35   #4612
mehja
Zakorzenienie

Beatrice a co z tymi butami? Żadne ci się nie podobają?

Pogoda faktycznie paskudna
Stary 2010-05-05, 09:46   #4613
beatrice1234
Rozeznanie

Mehja, chciałabym rózowe, odcien juz mało ważny w tej chwili. Moga byc też fioletowe ale nie ciemne, na obcasie i najlepiej na platformie. Niestety obchodziłam całe Kielce wczoraj, i znalazłam dwie pary które mogłyby być, z jednych nie było na mnie rozmiaru, a te drugie straszne nie wygodne, nie umiałam w nich przejsc do lustra zeby sie zobaczyć.
Nie wiem czy dać sobie z nimi juz spokój i kupić normalne slubne, czy jeszcze szukać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-05, 09:56   #4614
madziaciu
Zadomowienie

Beatrice a szukalaś w sklepach ze ślubnymi butami czy w normalnych? Bo ja bede szukac w normalnych i na pewno jeszcze bedą. Nie martw sie. Masz jeszcze troszke czasu. Ja chyba pojade w weekend do Łodzi i tez juz sie rozejrze. W Ptaku jest pelno butów od polskich producentów wiec jakbyscie były w tamtej okolicy to zajrzyjcie. No własnie Mehja a Wy jedziecie?
Musze poza tym kupic sobie cos na te komunie i nie moge nic znaleźć. Jak tak dalej bedzie to pojde w tym co mam...:/ I koszule i krawat TŻowi trzeba kupić tylko nie wiem w jakim kolorze bo nie wiem w czym pojde
Stary 2010-05-05, 10:00   #4615
beatrice1234
Rozeznanie

Madziaciu szukałam w normalnych sklepach... bo w slubnych to nieliczyłam nawet na takie, choc byłam w emmi mariage bo tam jak przymierzałam sukienke to były fajne, ale panie sie ich pozbyły bo kosztowały ok 1000zł i nikt ich w kielcach nie chciał

Stary 2010-05-05, 10:20   #4616
mehja
Zakorzenienie

Beatrice a myślałaś żeby zaryzykować i kupić w jakimś sklepie internetowym albo na allegro? Azakowana i Igoolek pamiętam że kupowały buty przez internet i obie były zadowolone a w razie czego zawsze można odesłać

Madziaciu no chcemy się wybrać ale na razie Tż nie może za bardzo wolnego wziąć w pracy. A ptak to w jakich godzinach jest czynny? Trzeba tam w nocy jechać jak do Tuszyna?
Stary 2010-05-05, 10:30   #4617
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Mi sie zawsze podobały dwuczlonowe nazwiska, choć pewnie to problem pozniej w dokumentach itd.
problem jest wiekszy jak zmienisz na Tz-ta bo wtedy nazywasz sie zupelnie inaczej.
Ja mam dwa i nie narzekam, a nawet jestem zadowolona Jak masz dwa to zawsze mozesz wytlumaczyc, ja np tylko dowod zmienilam reszty dokumentow jeszcze nie i jest narazie ok
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-05, 10:38   #4618
beatrice1234
Rozeznanie

No tak ale czasem mozna zapomnieć podać drugie, albo od razu ktoś napisze w jakiejs umowie nazwisko męza tylko, a potem trzeba to odkrecać, zreszta bede miała dwa to sie okaże
Moja babcia ma na imie Marianna ale we wszystkich dokumentach była Maria i po jakims czasie zaczęły sie schody

Mehja no najwyżej ostatecznie tak zrobie, tylko ze ja tą stopę to mam dziwną, wczoraj jak przymierzałam jakies buty to jedne 37 były za małe a drugie 35 dobre, albo to buty jakies dziwne produkują

Stary 2010-05-05, 10:53   #4619
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Beatrice ja na plantach mierzyłam buty roz.35, jak dała mi 37 niby moj rozmiar to były o wiele za duze. I własnie nie wiadomo nigdy jak to jest z tymi rozmiarami.

Ja w poniedziałek bede miała sprawozdanie z budżetu gminy za 2009 i ostro biore sie za pisanie pracy, a do konca tyg. mam zamiar poprawic ją troszkę:/ Na sama mysl juz mi sie nie chce.
Stary 2010-05-05, 10:55   #4620
azakowana
Zakorzenienie

Beatrice tam gdzie ja kupowałam buty przy każdej formie sprawdza się rozmiar. Dodatkowo podaje się obwód śródstopia. Ja mam wysokie podbicie i buty zrobili mi szersze i wyższe.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości