storczyk (orchidea) cz.III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 08:10   #4591
Malina666
Raczkowanie

Dot.: storczyk (orchidea) cz.III

bichett no moze zalezy ktora i o ktorej tam bedzie,
Malina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:49   #4592
bierka83
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny

Wszystkiego dobrego w dniu Kobiet zycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stylisch-fleurop-blumen-versand-id69277.jpg (31,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-03-08, 10:06   #4593
anoli101
Rozeznanie

"ZAKOCHANA "...Hmm no nie wygląda o za dobrze. Może coś da sie uratowac jak podpowiadały Wizażanki. Ja też miałam pięknego storczyka po długim czasie wypuścił w końcu łodygę z 15-oma pączkami po 5 na każdej (na głównej i dwóch po bokach) ale niestety nie mam pojęcia dlaczego nagle zaczoł schnąć od góry i tak po każdym pączku aż do ostatniego i tyle po moim storczyku . Teraz stoi znowu łysy.

Moja Wymiana

Edytowane przez anoli101
Czas edycji: 2011-03-08 o 10:09
anoli101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:27   #4594
MotyleX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoli101 Pokaż wiadomość
"ZAKOCHANA "...Hmm no nie wygląda o za dobrze. Może coś da sie uratowac jak podpowiadały Wizażanki. Ja też miałam pięknego storczyka po długim czasie wypuścił w końcu łodygę z 15-oma pączkami po 5 na każdej (na głównej i dwóch po bokach) ale niestety nie mam pojęcia dlaczego nagle zaczoł schnąć od góry i tak po każdym pączku aż do ostatniego i tyle po moim storczyku . Teraz stoi znowu łysy.
u mnie bardzo podobnie, na pędzie pojawiło się 10 pączków, po czym 5 się rozwineło a 5 uschło i odpadło ale po jakimś czasie pęd poszedł dalej i pojawiły się kolejne pączki, teraz kwiatek wygląda tak , to ten biały

ten drugi to moja wczorajsza marketowa zdobycz musze kupić mu osłonkę, te powietrzne korzenie strasznie mi sie nie podobaja

ostatni to sztuczny pęd w doniczce , czekamy na nowego kwiatka a tymczasem symulujemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5379.jpg (60,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5380.jpg (84,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5382.jpg (74,7 KB, 76 załadowań)
MotyleX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:29   #4595
bichett
Raczkowanie

Dzięki bierka, dzisiaj niektóre z nas pewnie dostaną nowe storczykowe pociechy, inne tulipany, róże, myślę że dzisiejszy dzień mimo przyziemnych problemów będzie miły dla nas wszystkich.
Malina ja pojade wobote ale nie mam pojęcia o której bo muszę się z mamą dogadać jak jej bedzie pasowało, bo chce ją zabrać
bichett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:15   #4596
Leyla89
Zadomowienie

Dziewczyny co myślicie o tych wszystkich mgiełkach do listków i korzonków?
Wybierając ostatnio nawóz natknęłam się na takie właśnie mgiełki. Warto wydać 15-20zl?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MotyleX Pokaż wiadomość
u mnie bardzo podobnie, na pędzie pojawiło się 10 pączków, po czym 5 się rozwineło a 5 uschło i odpadło ale po jakimś czasie pęd poszedł dalej i pojawiły się kolejne pączki, teraz kwiatek wygląda tak , to ten biały

ten drugi to moja wczorajsza marketowa zdobycz musze kupić mu osłonkę, te powietrzne korzenie strasznie mi sie nie podobaja

ostatni to sztuczny pęd w doniczce , czekamy na nowego kwiatka a tymczasem symulujemy

piękny
Ostatnio też byłam na poszukiwaniach storków...i niestety wróciłam do domu z pustymi rękoma
były białe (mam), cytrynowo-groszkowe (też mam) i fioletowe (również mam). Liczyłam na jakąś krówkę...ale nic kompletne pustki.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez bierka83 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wszystkiego dobrego w dniu Kobiet zycze
Dziękujemy
Życzę Wam kobietki, żebyście dostały dzisiaj STORCZYKA i jutro nam się nim pochwaliły

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:24   #4597
MotyleX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość

Ostatnio też byłam na poszukiwaniach storków...i niestety wróciłam do domu z pustymi rękoma
były białe (mam), cytrynowo-groszkowe (też mam) i fioletowe (również mam). Liczyłam na jakąś krówkę...ale nic kompletne pustki.

dzieki

może następnym razem się poszczęśći, a szukasz gdzieś w marketach czy kwiaciarniach???

ostatnio w gazetce chyba realowej widziałąm niebieskiego storczyka, intrygujacy kolorek, ale szukam w googlach i rzeczywiście takie są

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

o kurczaczki właśnie doczytałam że to farbowane te niebieskie , biedne kwiatki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 11:46   #4598
bichett
Raczkowanie

Ja miałam mgiełkę do liści firmy agrecol, oraz do liści i korzeni Biopton, i zielony dom do korzeni. Nie widziałam żadnych rewelacyjnych zmian na liściach, korzenie chłoną to jak szalone oczywiście jesli są korzenie powietrzne, a najmilej pryska się tym z firmy Zielony Dom do korzeni bo jako jedyny przyjemnie pachnie cytrusami, może grejfrutem którego wyciąg ponoć zawiera, nie wiem, ale da sie bez tego żyć.
Stary 2011-03-08, 11:50   #4599
anoli101
Rozeznanie

Cytat:

Piękne Piekne Storczyki są cudowne

Moja Wymiana
anoli101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:54   #4600
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
dzieki

może następnym razem się poszczęśći, a szukasz gdzieś w marketach czy kwiaciarniach???

ostatnio w gazetce chyba realowej widziałąm niebieskiego storczyka, intrygujacy kolorek, ale szukam w googlach i rzeczywiście takie są
szukałam i tu i tu licze, że dzisiaj może jakiś nowy nabytek będzie

a ja mam niebieskiego...ładnie rozkwita i jest nadal niebieski, ale żyje z faktem że niedługo przestanie być mimo wszystko nie przeszkadza mi to

Stary 2011-03-08, 11:55   #4601
sylwiajasinska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
jak będzie miał z 3 korzonki

u nas też wysyp w Castoramie mam 1 nowego za 18,90 i mąż kupił mojej mamie Elegant beauty na dzień kobiet jak ja zazdroszczę, chciałam się zamienić ale niestety kosztowały coś ok 50zł. Podjadę za 2 tygodnie, może wtedy przecenią i wtedy mi się uda kupić
Dzieki wielkie
sylwiajasinska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 11:57   #4602
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bichett Pokaż wiadomość
Ja miałam mgiełkę do liści firmy agrecol, oraz do liści i korzeni Biopton, i zielony dom do korzeni. Nie widziałam żadnych rewelacyjnych zmian na liściach, korzenie chłoną to jak szalone oczywiście jesli są korzenie powietrzne, a najmilej pryska się tym z firmy Zielony Dom do korzeni bo jako jedyny przyjemnie pachnie cytrusami, może grejfrutem którego wyciąg ponoć zawiera, nie wiem, ale da sie bez tego żyć.
To dobrze, że nie kupiłam. A już mnie kusiło

Stary 2011-03-08, 11:58   #4603
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o tych wszystkich mgiełkach do listków i korzonków?
Wybierając ostatnio nawóz natknęłam się na takie właśnie mgiełki. Warto wydać 15-20zl?
Moim zdaniem warto. używałam całe lato sprayu Agrecolu i przyrost liści był oszałamiający a i pędów dużo nowych po lecie się pokazało - rok wczęśniej tego nie było wiec musiała zadziałać mgiełka.
Pryskałam codziennie rano i wieczorem, liście i korzenie powietrzne.

Ale ja te mgiełki rozcieńczam przynajmniej 50/50 wodą demineralizowaną a często i jeszcze bardziej.

W zimę nie pryskam, bo u mnie w domu chłodnawo,. liście wolno przesychają i bałam się ze mi jakiś grzyb albo zgnilizna się zalęgnie. Ala jak tylko się ociepli to zacznę znów pryskać.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 12:46   #4604
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Moim zdaniem warto. używałam całe lato sprayu Agrecolu i przyrost liści był oszałamiający a i pędów dużo nowych po lecie się pokazało - rok wczęśniej tego nie było wiec musiała zadziałać mgiełka.

Ale ja te mgiełki rozcieńczam przynajmniej 50/50 wodą demineralizowaną a często i jeszcze bardziej.

W zimę nie pryskam, bo u mnie w domu chłodnawo,. liście wolno przesychają i bałam się ze mi jakiś grzyb albo zgnilizna się zalęgnie. Ala jak tylko się ociepli to zacznę znów pryskać.
ok dzięki hm może rzeczywiście kupię przy następnej okazji
chociaż u mnie storki w listki rosną ale spróbuje

MotyleX

tutaj masz linka d mojego niebieskiego, jeżeli oczywiście byś chciała zobaczyć:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25135449

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

u mnie w domu jest ok 25 stopni więc spryskuje listki wodą przefiltrowaną bądź przegotowaną i odstaną

Stary 2011-03-08, 13:29   #4605
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny przenioslam 2 stroki z jedengo pokoju do drugiego_na tej samej "scianie" mieszkania i zastanawiam sie czy takie przeniesienie nie spowoduje ze klapną?

wogole jestemu bialaskowi zaczynaja opadac kwiatki, niedlugo zostane ze storkami bez kwiatków ale kwitnie juz od grudnia wiec chyba ma prawa padac, co myslicie?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:07   #4606
MotyleX
Raczkowanie

Cytat:

MotyleX

tutaj masz linka d mojego niebieskiego, jeżeli oczywiście byś chciała zobaczyć:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25135449
pewnie!!!
piekny jest, trche avatara przypomina ale super wygląda klask i:

gapie sie na tego mojego nowego i wydaje mi sie ze jeden paczek usycha

ja swoje wodą kranów traktuje psika z góry tylko na korzenie i liscie i ok jest
Stary 2011-03-08, 15:30   #4607
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

o kurczaczki właśnie doczytałam że to farbowane te niebieskie , biedne kwiatki
ostatnio był na all niebieski storczyk

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Przyszły moje storczyki Mam nadzieję że za bardzo nie zmarzły ale wtglądają ok

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:09   #4608
MotyleX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

pokażesz je ???
Stary 2011-03-08, 16:40   #4609
karolca
Zakorzenienie

wiecie co... byłam w Auchan, storczyki w przecenie... normalne i grandiflora po 6.99, chciałam się skusić, bo ogólny stan względny ale jak na jednym zobaczyłam oblepione liście (CAŁE!!) małymi, brązowymi pancerzykami to uciekłam. Kawałek dalej były przekwitnięte miniaturki, takie urocze kurdupelki... stan nawet dobry, ładne korzenie, niezbyt przelany mech... ale po 10 zł!! Oszaleli!! I to cena po obniżce, bo wczesniej były po 19!! Złodziejstwo!!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:02   #4610
bichett
Raczkowanie

Pokaż co tam do Ciebie przyszło, u kogo kupowałaś, w jakim są stanie???
Stary 2011-03-08, 17:03   #4611
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:

martwi mnie tylko, ze jak teraz wszystkie kwitną (nawet "Głupi Jasio" się wziął i zakwitł jak człowiek a nie jak wyżyut sumienia), to na lato będę miała puste parapety a na nich tylko "sałatę".

Swoją drogą- co to jest że kwiatki kupowane w tak różnym czasie kwitną wszystkie na raz
różnie to może być, ja mam takiego co juz rok prawie kwitnie bez przerwy

Cytat:

ja latem używałam i też mi się wydawało, że liście szybciej rosną, ale kiedyś dziewczyny pisały, że to ściema, więc nie wiem
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

pokaż

ja mam nowego białego z różowymi środkami i różowymi obwódkami od męża i jeszcze mi obiecał, że musimy kupić jeszcze tę Elegant Beauty

no i przy okazji, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET DLA WSZYSTKICH STORCZYKOMANIACZEK
Stary 2011-03-08, 18:18   #4612
BabaZMiasta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
wiecie co... byłam w Auchan, storczyki w przecenie... normalne i grandiflora po 6.99, chciałam się skusić, bo ogólny stan względny ale jak na jednym zobaczyłam oblepione liście (CAŁE!!) małymi, brązowymi pancerzykami to uciekłam. Kawałek dalej były przekwitnięte miniaturki, takie urocze kurdupelki... stan nawet dobry, ładne korzenie, niezbyt przelany mech... ale po 10 zł!! Oszaleli!! I to cena po obniżce, bo wczesniej były po 19!! Złodziejstwo!!
To muszę się przejechać do mojego Auchana Rozumiem, ze były już przekwitnięte wszystkie? Czyli kolor nieznany?

A mam jeszcze głupie pytanie, czym różni się grandiflora od normalnego storczyka?
BabaZMiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:25   #4613
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BabaZMiasta Pokaż wiadomość
To muszę się przejechać do mojego Auchana Rozumiem, ze były już przekwitnięte wszystkie? Czyli kolor nieznany?

A mam jeszcze głupie pytanie, czym różni się grandiflora od normalnego storczyka?
grandiflora ma takie bardzo duże kwiaty jak dłoń lub większe. Normalnie kosztują około 40-60 zł

Szkoda, że te miniaturki po 10 zł są, za 5 bym się zastanowiła... widac wolą wyrzucić niż sprzedać :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 18:40   #4614
BabaZMiasta
Rozeznanie

Cytat:
grandiflora ma takie bardzo duże kwiaty jak dłoń lub większe. Normalnie kosztują około 40-60 zł

Szkoda, że te miniaturki po 10 zł są, za 5 bym się zastanowiła... widac wolą wyrzucić niż sprzedać :/
Dzięki, teraz to już na bank odwiedzę Auchana Storczyk jest opisany, że to Grandiflora, prawda? Hmm... Nigdy ich u mnie nie widziałam, ale sprawdzę, a nóż widelec... Chętnie bym się w takie zaopatrzyła, nawet same białe Chociaż u mnie nigdy wyboru nie było w storczykach, same różowe, fioletowe, białe i białe z różowymi warżkami - nuda.

U mnie miniaturki kwitnące są po ok. 15 zł, więc 10 zł za przekwitnięte to dla mnie marna promocja. Powinni przecenić min. 50%
Stary 2011-03-08, 18:59   #4615
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Ja dostałam. Jednopędowego takiego ciemno bordowego, ma 3 kwiaty i kilka pączków i chyba jest przelany Korzenie ma ładne, jędrne i zielone. Jutro przy świetle dziennym zrobię w nim dokładny przegląd.
Stary 2011-03-09, 09:31   #4616
nieinna
Raczkowanie

No to zebrałam się w końcu i przyczłapałam z moimi kwiatuszkami: nowe zakupy przemieszane z częścią moich kwitnień
Nie powiem, że nie jestem z nich dumna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2135139.jpg (43,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1314806.jpg (54,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2135173.jpg (39,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2225321.jpg (29,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2225291.jpg (48,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2225262.jpg (49,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3055366.jpg (70,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3055377.jpg (50,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2225292.jpg (37,4 KB, 23 załadowań)
nieinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:04   #4617
kajaja
Zadomowienie

cześć jestem tu nowa bo wczoraj dostalam storczyka od męża i zupelnie nie wiem jak go pielęgnować...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kwiatek.jpg (211,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08032011264.jpg (124,8 KB, 17 załadowań)
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2011-03-09 o 10:08
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:08   #4618
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie kwitnące są prawie po 30 zł!

Cytat:

pokażesz je ???
Cytat:
Napisane przez bichett Pokaż wiadomość
Pokaż co tam do Ciebie przyszło, u kogo kupowałaś, w jakim są stanie???
zaraz zrobię fotki. Jestem zadowolona, stan wydaje mi się ok, ale zobaczymy jak się będą rozwijały

Cytat:
Napisane przez nieinna Pokaż wiadomość
No to zebrałam się w końcu i przyczłapałam z moimi kwiatuszkami: nowe zakupy przemieszane z częścią moich kwitnień
Nie powiem, że nie jestem z nich dumna
śliczne

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-09, 10:26   #4619
bianeczkaa
Zakorzenienie

3 pierwsze zdjęcia to to co kupiłam
2 następne to moje obecnie kwitnące, niestety zaniedbałam podlanie i pączki opadły
4 ostatnie to mój umierajacy storczyk a na ostatnim co z niego zostawiłam. Widać tam maleństwo ale też nie wiem czy nie uszkodzone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00452.jpg (77,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00453.jpg (98,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00454.jpg (105,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00450.jpg (75,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00451.jpg (79,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00455.jpg (109,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00456.jpg (122,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00457.jpg (101,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00459.jpg (110,5 KB, 25 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-09, 10:27   #4620
BabaZMiasta
Rozeznanie

Woow Śliczna kolekcja. Dziewczyny, gdzie Wy takie cuda kupujecie? U mnie nigdzie takich nie ma U mnie tylko biel, róż, fiolet i tak do znudzenia... Tylko dwa razy udało mi się dorwać storki w prążki. Akurat trafiałam na dostawę Wśród kilku stojaków był on - prążek Szkoda tylko, ze na cały wysyp był tylko jeden.

Nakarm głodne brzuszki

www.pustamiska.pl
www.pajacyk.pl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości