|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zadzwon do niej w poniedzialek 2 sierpnia jak nie urodzisz przez weekend to moze juz we wtorek sie Tobą zajmie! Cytat:
flanelke, jakby bylo trzeba przykryć, a tetrową jakby coś się Maleństwu ulało czy coś... ja po wizycie.. jestem pozamykana na 3 spusty, jak powiedziala Ginka.. ponoc nie ma szans zebym urodzila przed poniedzialkiem wiec mam juz wpisane w książeczkę że mam przyjść 2 sierpnia o 8.00 na Oddział i będą mi wywoływać.. z jednej strony boję się kroplówki z OXY ![]() a z drugiej.. nie chcę rodzić bez mojej ginki a ona weekendy nie ma dyzurow.. bezpieczniej dla mnie i przede wszystkim dla dziecka jest rodzić z moim lekarzem wiec obym dotrzymała... bo wlasnie zaczely mi sie brązowe plamienia i brzucho boli okresowo... mam nadzieje, ze to tylko po badaniu taki efekt.. trzymajcie kciuki zeby to byl falszywy alarm, bo na dokladke meza mi zatrzymali w delegacji i wroci dopiero jutro... a od poniedziałku ma miesiąc urlopu.. za radą Siali - zrobiłam sobie fyty i ide sie polozyc przed TV..
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
pilotka, napewno po badaniu te plamienia i bol brzucha
![]() pszczolka, ja zawsze brzuch mialam wysoko i kazdy teraz gada ze opadl. a dzisiaj to juz tez sie do tego przekonalam, szczegolnie po nocy kiedy mnie ten bol dopadl... mala musiala schodzic jeszcze nizej jak jest bo doslownie czulam takie parcie ze zaczelam sie zastanawiac czy lezec dalej czy leciec budzic matke hehe. zreszta zaczal mi juz przeszkadzac w funkcjonowaniu. no nic, jutro ktg i wizyta... okaze sie jakie ma dla mnie newsy hehe. hanolinka... mam dzisiaj tak jak ty, czuje sie zrypana jak kon po westernie i od 16 do teraz spalam, a z checia dalej bym lezala ale mnie mezus obudzil ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni w tą czy w tą? Pilotko, to raczej nie to... Moje dziecko dziś ma ADHD, a ja po prostu jestem wyczerpana. Jakiś tam katar się przypałętał (tymczasowo mam nadzieję) i ogólnie jakoś tak...dupowato. Pszczolko, śnił mi się Twój poród- że to już i że parłaś..i że ja Cię wspierałam i też jakby parłam i mi nóżki wyskoczyły mojej małej. Ale ryczałam ... ![]()
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Lazurka 100 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj pakowalam ciuchy ktore TZ ma mi przyniesc jak bede wychodzic do szpitala dzwonie do meza i zamiast powiedziec, ze naszykowalam ciuchy ktore mi przywieziesz jak bede wychodzic to powiedzialam: ... ktore mi przyniesiesz jak przezyje... ?!?! ja wiem ze wszystko MUSI byc OK i nie ma innej opcji i ale widac moj mozg dorabia wieksze teorie niz bym chciala :/ och ale gafa... Lazurku 100 LAT!!!! jak sie czujesz Kochana w taki wielki dzien?? :G
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-07-29 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
Witajcie kobietki!!!
Co do ubrania dzidzi na wyjscie ze szpitala. Jakby byly takie upaly to tylko body skarpetki i czapeczka, ewentualnie przykryc pieluszka. Przy takiej pogodzie jak dzis to chyba bodziak, pajacyk lub spiochy, skarpetki, czapeczke no i kocyk. u nas w szpitalu daja do wyboru albo fotelik albo rozek. Ja chyba wezme fotelik. Ogorasy zakiszone. Teraz pakuje torbe do szpitala. Dziewczyny ja tez sie zaczynam bac. A taka bylam odwazna. U mnie zostaly 2 tyg i 1 dzien.
25.02.1997 ![]() 20.06.2009 ![]() Edytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-07-29 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Lazurka oczywiscie wszystkiego najlepszego!!!!! ja glupia sie pomylilam i zyczenia ci na odchowalni napisalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bierzemy jakieś ogłupiające tabletki i czekamy? Co ty na to? ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-07-29 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny nie możecie myśleć tak negatywnie... trzeba myśleć pozytywnie!!! Bez sensu się stresować i schizować niepotrzebnie
![]() Dzidzia, pilotka tulam! ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- dziewczyny zapomniałam, miałam info papeterii SMS OD PAPETERIA: Hej dopiero teraz w miarę doszłam do siebie, ubyło mi dużo krwi i dostaję w zastrzykach żelazo, jak wstawałam to szumiało mi w uszach i musiałam leżeć. Mały jest kochany, zdjęcie wstawię jak już będziemy w domu - może w sobotę. Dziś przystawiłam go do piersi i pocyckał trochę, bo wiadomo pokarmu nie mam wiele,ale ważne że załapał . Miał najpierw 7pkt, ale potem już 9. Wymęczył się biedny. Buziaki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale moja Gina mowi, ze bedzie wywolywac i patrzec czy cos sie dzieje czy tentno zanika i w razie czego szybko cesarke zrobi a ja jestem wlasnie przerazona tym czekaniem - bo jak bedzie tentno zanikac to poddusi mi sie Malenstwo - z tej perspektywy patrzac to cesarka 'na zimno' jest zbawieniem ale tak na 100% nie bedzie z drugiej strony wiem, ze bede /OBY/ pod opieka mojego lekarza wiec MUSI byc dobrze echh no normalne sa chyba te nasze obawy - w koncu tylko glupi by sie nie bal a co do badan na krzepliwosc to Gina kazala mi dzis zrobic i powiedziala ze sa aktualne do poniedzialku i mam je ze soba zabrac - wiec to chyba nie musi byc z tego samego dnia ? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
ale wszystko jakos tak dzis na opak po badaniu jakos zle sie czuje, cisnienie niskie i pogoda okropna i na dokladke maz bedzie dopiero jutro wieczorem i znowu nocka samotna, a nastawilam sie ze bedzie juz dzis.. - nie lubie tego... achhh jedna rzecz dzis mi wyszla ![]() jagodzianki! mialy byc pyszne i swieze dla meza, ale go nie ma wiec sie podziele z Wami ![]()
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-07-29 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że schizuję. To już jest jak paranoja. Ale dwoje dzieci już straciłam. Trzecie ma się urodzić całe i zdrowe, bo chyba nie wytrzymam jeszcze raz straty. Zwłaszcza tak drastycznej... ;(
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
Pilotka Fr16 - ale mi smaka narobilas.
Basienko - ja wiem, ze nie nalezy sie martwic niepotrzebnie, ale tak sie tylko mowi. Uciekam poprasowac. Troszke posprzatam, wykapie sie i do wyrka. Dobrejnocki. ![]()
![]() |
#4606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
byl moment, ze zastanawialam sie nad prywatna kliniką - maluska i tylko poloznicza (20 lozek) i nawet tam maja mini labo, w ktorym robią podstawowe badania wlasnie w razie cesarki! sprawdzilas ile sie czeka u Ciebie np. na krzepliwosc? poza tym mowie Ci, ze moja Gina mowi ze na poniedzialek wystarcza moje dzisiejsze wyniki - wiec to nie musi byc jakies strasznie swieze moze jak bedziesz blisko terminu albo cos bedzie Cie niepokoic to zrob sobie takie badania podstawowe zeby miec ze sobą - ja dzis za mocz, morfologie i krzepliwosc zaplacilam 22 zl aa i powiem Ci ze moja Mloda fiknela glowa w dol jakies 2,5 tygodnia temu dopiero - wiec moze i Twoja jeszcze da rade ![]()
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-07-29 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gadałas z Twoim lekarzem o Twoich obawach? (przepraszam, moze o tym juz pisałaś ale często nie byłam tutaj na bierząco).. pytałas się czy da Ci skierowanie na jakiś termin na cesarkę? Jak się tym tak bardzo stresujesz a on nie będzie chciał Ci takiego skierowania dac to pujdź do innego lekarza i walcz o swoje... Po co masz się stresować.. wcale tym sobie i malutkiej nie pomagasz.. teraz powinnaś być szczęśliwa i w spokoju czekać na rozwiązanie
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja korzystam z prywatnego pakietu medycznego i myślę, że w razie "W" w ciągu doby wynik będzie...tylko czy nie za późno ![]() A co do fikania- przypominam, że mam jeszcze wadę macicy- w dnie, pod żebrami jest bardzo ciasno- już w 31 tygodniu było na styk dla główki, więc myślę, że dzieciątko jest tam w pewnym sensie zaklinowane. Chyba jak mój gin pójdzie na urlop, to się przejadę do tego szpitala i z ordynatorem pogadam...
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
Madziorek GRATULACJE
![]() hd bedzie dobrze, trzeba być dobrej myśli!
#4610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym Twoj Gin wie o tej macicy wiec powinnas go wprost zapytać czy to jest wskazanie do cesarki i jesli tak wymoc skierowanie na nią - albo zeby Cie uspokoil bo moze serio martwisz sie niepotrzebnie, a to ani na zdrowie Tobie ani Malenstwu nie wychodzi!
![]() |
#4611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to byłam na KTG, właśnie wróciłam. Skurcze? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Dziękuję ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21010366]lazurowa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() [/QUOTE] Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Jak się czuję? Fizycznie ok. Jak na złość nie miałam dziś nawet malutkiego skurczu. Psychicznie- w miarę ok. Zaskoczyło mnie zachowanie mojego taty. Przyszedł do domu z ogródka. Ogolił się, jak to powiedział "żeby Marty nie pokłóć", zjadł ciasto z nami, pogadał, wypił kawę. Przyniósł mi róże z ogródka i dał od siebie stówkę. Jak wychodził to mama do taty "jak jutro będziesz robił w tym kościele to pomódl się żeby wszystko było dobrze" (tata w trakcie urlopu dorabia sobie u mojego wujka i robią jakąś tam instalację elektryczną w kościele) a tata na to ze łzami w oczach "cały czas się modlę". Po za tym (nie pisałam Wam wcześniej, bo nie wiedziałam czy to spotkanie dojdzie do skutku) spotkałam się dzisiaj z M. Jakiś czas temu zapytałam go czy gdybym mu zaproponowała spacer w moje urodziny to by ze mną poszedł. Powiedział "czemu nie". No to zapytałam czy pójdzie. Zgodził się. Przyjechał dziś po mnie. Wysiadł z samochodu, przytulił mnie, powiedział "wszystkiego najlepszego", otworzył drzwi do samochodu, wsiadłam, on też. Zapytał "gdzie jedziemy" a ja, że do parku. Pojechaliśmy. Pospacerowaliśmy. Posiedzieliśmy na ławce. Porozmawialiśmy. Jak Mała wypięła dupkę to wzięłam jego dłoń i położyłam na brzuchu i zapytałam "czujesz?", on "coś czuję, co to?", ja "dupcia", on "robi kupkę?" i śmiech. Odwiózł mnie potem do domu. Pod domem, w samochodzie, dał mi prezent (wczoraj gadaliśmy na gg, że ma całą dyskografię zespołu Universe na komputerze, a ja palnęłam, że mu zazdroszczę). Teraz i ja mam całą dyskografię. 14 płyt z wydrukowanymi okładkami i spisem piosenek na każdej płycie. Wysiadłam z samochodu. A on jak zawsze czekał w samochodzie aż wejdę do klatki i machał do mnie. Ogólnie to mam wrażenie, że jest przepracowany, zmęczony i mimo, że ma podobno dużo przyjaciół- samotny. Cytat:
![]()
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na odchodne z zimnem w głosie powiedziałam mu, że takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje, to powiedział, że na następnej wizycie jeszcze o tym porozmawiamy (za tydzień w czwartek). Jeśli dalej będzie napierał na czekanie, to sama stawię się w szpitalu i zapytam innych lekarzy (jedna z lekarek w HAHSie, która też pracuje w Policach twierdziła, że przy mojej wadzie to ja decyduję, czy CC czy SN, więc jest opcja, że on chce mnie po prostu przetrzymać). Tak łatwo się nie dam. Tylko te głupie nerwy już trochę trzymają. Chciałam popracować nad jakimś rozwarciem, żeby go nastraszyć, że za szybko urodzę i żeby się sprężył jednak z wyznaczeniem terminu, ale boję się, że Mała jest za mała. Przepraszam dziewczyny za te wywody ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Może sama wywołasz? A jeśli nie, to widocznie maluszkowi dobrze, nic mu nie grozi... Dasz radę. Ja to wiem!!! Cytat:
Co do M.- miły prezent. Też słucham Universe namiętnie... I tak mi się zdaje, że on jest rozbity. Jesteś dla Niego ważna, ale wkroczył ktoś jeszcze, kto nie pozwala mu myśleć o Tobie, o Was tak jak kiedyś. Ale teraz to już raczej jego problem- bo albo zaakceptuje Was obie albo będzie męczył się podobnie do Ciebie- przez większość życia... Bardzo bym chciała. Przepraszam ![]()
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie z moim ojcem... Myślałam, że Universe jest znany głównie tutaj na śląsku. Moja mama znała Mirka... Oboje się będziemy męczyć.. czuję, że tak będzie...
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
anuszka- pierwszy raz słyszę o płaceniu za ktg jak masz skierowanie.. strasznie to dziwne dla mnie...
dzidzia- pojedź sobie do polic pogadać.. może Cię to uspokoi.. ja ostatnio jak byłam tam na ktg to byłam bardzo miło zaskoczona uprzejmością personelu.. i położne spoko.. i lekarz który później mi wszystko pięknie wytłumaczył co mam dalej robić jakby coś się działo i jakby się nic nie dzialo ![]() a swojemu lekarzowi powiedz przy najbliższej okazji konkretnie o Twoich obawach.. że boisz się że jak zacznie się akcja to Ci malutka wypadnie tymi nóżkami..... i zapytaj się czy Twoje obawy są słuszne... jak będziesz w Policach to tez się o to zapytaj bo wiadomo co lekarz to opinia i zawsze warto znać opinie kilku specjalistów.... nie boj się pytać o takie rzeczy... Ty masz prawo nie wiedzieć i się obawiać w końcu nie jesteś ekspertem w tej dziedzinie no i jest to dla Ciebie nowa sytuacja... głowa do góry!
#4617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
ufff, nareszcie nadrobilam
![]() hd moje kciuki nadal zacisniete, a mowil lekarz jaki jest charakter tych zmian. trzymaj sie kochana, choc wyobrazam sobe jakie to trudne ![]() dzidzia, pilotka na koncowce ciezko odgonic niepokoje, ale spokojnie, wszystko bedzie dobrze, jestescie pod opieka lekarska cala ciaze i z pewnoscia na koniec tez bedzie dobrze ![]() lazurka jak milo sie czyta takie posty ![]() ![]() my dzis bylismy na usg bioderek i wszystko ok, za 2 mies kontrola. i Zosia w tydzien przybrala 300g wiec bardzo ladnie ![]()
#4619 |
Zadomowienie
|
na izbie przyjęć... to jest na parterze jak tylko wejdziesz pierwszy korytarz po lewej stronie i któreś drzwi z kolei.. ale znajdziesz.. wszytsko jest opisane na drzwiach
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Itakasiu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.