Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 11:58   #4591
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III

Jakie my chorowite jesteśmy Mi wszystko siada jak nie tańczę. Jak tylko mam dłuższą przerwę w treningach - zaczynam się sypać. Ostatnim razem tak mnie bolał bark, że nawet mini torebki nie mogłam nosić. Wróciłam na tańce - wszystko przeszło

Zajadam się właśnie plackami bananowo-owsianymi Siemię lniane lubię tylko w słonych rzeczach, a zrobiłam sobie do syropu klonowego, więc zamiast siemienia dałam chia seeds Mleko sojowe i płatki owsiane (bo mąka kukurydziana się skończyła) i do blendera Nawpycham się, niech we włosy idzie
Stary 2014-04-30, 12:10   #4592
wicherek1989
Zakorzenienie

A co fajnego tańczysz?
Stary 2014-04-30, 12:18   #4593
Aziddee
Zadomowienie

Łacinę solo i taniec brzucha Chodziłam też na zumbę, ale musiałam z czegoś zrezygnować, bo za bardzo chudłam
Stary 2014-04-30, 13:53   #4594
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No ja dziś cierpię lewostronnie mi promieniuje ciężko się siada i wstaje, eh już drugi dzień, wczoraj z przodu ciała od serca dziś z tyłu kręgosłup jak tam bezglutenowe gotowanie, ja mam kryzys ostatnio wkurza mnie to wszystko bo kombinuję by mężowi smakowało a on i tak wymyśla ostatnio

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

A na kręgosłup u mnie joga pomagała ale ostatnio zarzuciłam chyba muszę wrócić do niej

a niezle w sumie. Tylko ja tak jak Ci mowilam gotuje podobnie jak do tej pory tylko np make zastepuje jakas inna maka i tak probuje kombinowac, tz narazie nie narzeka za bardzo chociaz ostatnio jak go wkurzylam to mi powiedzial, ze przez ta diete bezglutenowa mi sie w glowie pomieszalo

ostatnio mam bardzo malo czasu, zeby probowac cos ciekawego bo przeprowadzamy moja mame na wies i praktycznie od razu po pracy jedziemy tam wiec jemy w biegu.
Ten nowy chleb od azidee pieklam juz 2 razy ale musze go zmodyfikowac, same ziarna zle sie je, za duzo ich i po prostu sie przesypuja w buzi. Sprobuje dodac troche mak i dac mniej siemienia i slonecznika i zobaczymy jak wyjdzie

Ja oststnio wieczorami wlasnie probuje troche rozciagac ten kregoslup i delikatnie pomaga ale najbardziej to by pewnie pomogl basen, ale przeraza mnie wizja moczenoa wlosow wchlorze co chwile i takie suszenie ich na szybko

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Jakie my chorowite jesteśmy Mi wszystko siada jak nie tańczę. Jak tylko mam dłuższą przerwę w treningach - zaczynam się sypać. Ostatnim razem tak mnie bolał bark, że nawet mini torebki nie mogłam nosić. Wróciłam na tańce - wszystko przeszło

Zajadam się właśnie plackami bananowo-owsianymi Siemię lniane lubię tylko w słonych rzeczach, a zrobiłam sobie do syropu klonowego, więc zamiast siemienia dałam chia seeds Mleko sojowe i płatki owsiane (bo mąka kukurydziana się skończyła) i do blendera Nawpycham się, niech we włosy idzie
Dasz przepisa?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:25   #4595
wicherek1989
Zakorzenienie

Ja chleb od Azi zmodyfikowałam i najbardziej podpasowała mi taka wersja:

CHLEB BEZGLUTENOWY MIESZANY

SKŁADNIKI:
‒ ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
‒ pół szklanki mąki gryczanej
‒ pół szklanki mąki ryżowej
‒ szklanka mielonego siemienia lnianego
‒ 2 łyżki mąki kukurydzianej
‒ ¼ łyżeczki soli
‒ 1-1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
‒ 5 jajek
‒ 1/3 szklanki roztopionego masła, trochę oleju
‒ 1-1,5 łyżka maślanki lub jogurtu naturalnego (ja daję 2)
‒ 1-2 łyżki miodu
Dodatki:
‒ słonecznik wg uznania
‒ pestki dyni

PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę, sprawdzałam czy jest wielka różnica między wersją z oddzielaniem żółtek od białek i biciem piany i wersją leniwą, otóż nie zauważam różnicy, więc przygotowanie tego chleba jest błyskawiczne. Dodatki sypiemy na końcu, mieszamy, przelewamy do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min, a potem zostawiamy w wyłączonym jeszcze na 10.
Stary 2014-04-30, 15:28   #4596
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chleb od Azi zmodyfikowałam i najbardziej podpasowała mi taka wersja:

CHLEB BEZGLUTENOWY MIESZANY

SKŁADNIKI:
‒¼ szklanki mąki ziemniaczanej
‒pół szklanki mąki gryczanej
‒pół szklanki mąki ryżowej
‒szklanka mielonego siemienia lnianego
‒2 łyżki mąki kukurydzianej
‒¼ łyżeczki soli
‒1-1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
‒5 jajek
‒1/3 szklanki roztopionego masła, trochę oleju
‒1-1,5 łyżka maślanki lub jogurtu naturalnego (ja daję 2)
‒1-2 łyżki miodu
Dodatki:
‒słonecznik wg uznania
‒pestki dyni

PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę, sprawdzałam czy jest wielka różnica między wersją z oddzielaniem żółtek od białek i biciem piany i wersją leniwą, otóż nie zauważam różnicy, więc przygotowanie tego chleba jest błyskawiczne. Dodatki sypiemy na końcu, mieszamy, przelewamy do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min, a potem zostawiamy w wyłączonym jeszcze na 10.
Ten to wiem, bo mi juz podawalas(jeszcze nie probowalam, ale w koncu sprobuje), chodzilo mi o ten co ostatnio azidee podawala

Stary 2014-04-30, 16:13   #4597
wicherek1989
Zakorzenienie

A to tego ost, to jeszcze nie próbowałam. W ogóle to mi tak kasa ucieka przez to bg że masakra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 16:30   #4598
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Matko mi tez tak kregoslup siada, ale do lekarza to pewnie pojde jak juz sie nie podniose z lozka
- Lepiej się jednak przełam i wybierz do lekarza. Ja mam dyskopatię i spondylolistezę i bywa beznadziejnie, są dni kiedy naprawdę nie jestem w stanie się podnieść z łóżka. Z plastrami rozgrzewającymi zaprzyjaźniłam się do tego stopnia, że nie robią już na mnie większego wrażenia, podczas gdy większość ludzi jest w stanie je znieść przez kilka minut.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:39   #4599
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Lepiej się jednak przełam i wybierz do lekarza. Ja mam dyskopatię i spondylolistezę i bywa beznadziejnie, są dni kiedy naprawdę nie jestem w stanie się podnieść z łóżka. Z plastrami rozgrzewającymi zaprzyjaźniłam się do tego stopnia, że nie robią już na mnie większego wrażenia, podczas gdy większość ludzi jest w stanie je znieść przez kilka minut.
Wiesz u mnie sie zaczelo dosc niewinnie, bo jak np bardzo duzo chodzilam lub stalam, ale tez odwrotnie jak duzo siedzialam to wtedy mnie zaczynaly bolec ledzwia wiec uznalam, ze to normalne, kregoslup sie meczy itd. Ale teraz boli co raz bardzirj i rano jak wstaje to nie jestem w stanie usiasc w siadzie prostym bo czuje takie rwanie w ledzwiach. Jak juz unormuje sie sytuacja z przeprowadzka i remontem mojej mamy i bede miala czas to w,koncu pojde bo staje sie to uciazliwe. I przeraza mnie mysl co bedzie jak bede w ciazy, ze wtedy to juz kompletnie nie dam rady bo wiadomo, ze kregoslup meczy sie wtedy jeszcze bardziej..

Stary 2014-04-30, 16:46   #4600
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wiesz u mnie sie zaczelo dosc niewinnie, bo jak np bardzo duzo chodzilam lub stalam, ale tez odwrotnie jak duzo siedzialam to wtedy mnie zaczynaly bolec ledzwia wiec uznalam, ze to normalne, kregoslup sie meczy itd. Ale teraz boli co raz bardzirj i rano jak wstaje to nie jestem w stanie usiasc w siadzie prostym bo czuje takie rwanie w ledzwiach. Jak juz unormuje sie sytuacja z przeprowadzka i remontem mojej mamy i bede miala czas to w,koncu pojde bo staje sie to uciazliwe. I przeraza mnie mysl co bedzie jak bede w ciazy, ze wtedy to juz kompletnie nie dam rady bo wiadomo, ze kregoslup meczy sie wtedy jeszcze bardziej..

W ciąży można próbować stosować pasy ciążowe, których zadaniem jest częściowe podtrzymywanie brzucha i odciążanie kręgosłupa
Stary 2014-04-30, 17:35   #4601
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Niestety, kręgosłup potrafi dokuczyć :/. I ten, kto tego nie doświadczył, to raczej nie zrozumie, że problemy z kręgosłupem potrafią wykluczyć z życia. Kiedyś miałam "atak" podczas powrotu z wakacji (dobrze, że nie przed ani podczas) przez 8h w samochodzie siedziałam maksymalnie wciśnięta w fotel, bo każdy ruch powodował taki ból, że momentami brakowało mi powietrza.

Z kręgosłupem nie ma żartów, zwłaszcza jak się planuje dzieci. Bo sama ciąża to nie wszystko, potem jest kilka lat podnoszenia, noszenia, pochylania się, itd. Tak więc: koniecznie wybierz się do lekarza!

Mój gine zapytał mnie ostatnio czy planuję dzieci, bo może lepiej nie Choć szczerze, to wolę już to, niż słyszenie od 19 roku życia, że właśnie ten wiek jest najodpowiedniejszy na posiadanie dzieci: już, teraz, jest idealnie. Nie ma co tego odkładać! Za każdym razem!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 21:14   #4602
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Ten nowy chleb od azidee pieklam juz 2 razy ale musze go zmodyfikowac, same ziarna zle sie je, za duzo ich i po prostu sie przesypuja w buzi. Sprobuje dodac troche mak i dac mniej siemienia i slonecznika i zobaczymy jak wyjdzie
No to ten co robiłam to mokry wyszedł prawie. Ja nie wiem jak Wy te chleby robicie Chia seeds to teraz moja ulubiona rzecz, dodaję sobie nawet co rano do kaszy jaglanej z mlekiem sojowym

Cytat:
Dasz przepisa?
Szczerze mówiąc na oko sypałam do blendera Płatki owsiane, 2 banany, mleko sojowe, ciutek cynamonu, kilka łyżek chia seeds zalanych mlekiem sojowym żeby zrobił się żel, kapka oleju kokosowego, ah i pół łyżeczki sody dodałam. Nie dosładzałam nic, bo wystarczył mi potem syrop klonowy do polania.

Wtrążoliłam górkę placków I regret nothing!

Cytat:
A to tego ost, to jeszcze nie próbowałam. W ogóle to mi tak kasa ucieka przez to bg że masakra
Weź nic nie mów, ja od kiedy się uber zdrowo odżywiam to na samo burżujskie żarcie ucieka mi od cholery kasy Jeszcze teraz chia mi się kończy, oleju kokosowego (virgin, a jakże) zostało może pół łyżeczki, orzechów jakichkolwiek brak, syrop klonowy wyszedł...
A jeszcze mam zachciankę kupić sobie sok z acai Kasa leci, ale moja twarz mnie za to kocha

Ostatnio widziałam przepis na tofu z mąki z ciecierzycy - oczywiście muszę zrobić
Stary 2014-04-30, 22:10   #4603
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Niestety, kręgosłup potrafi dokuczyć :/. I ten, kto tego nie doświadczył, to raczej nie zrozumie, że problemy z kręgosłupem potrafią wykluczyć z życia. Kiedyś miałam "atak" podczas powrotu z wakacji (dobrze, że nie przed ani podczas) przez 8h w samochodzie siedziałam maksymalnie wciśnięta w fotel, bo każdy ruch powodował taki ból, że momentami brakowało mi powietrza.

Z kręgosłupem nie ma żartów, zwłaszcza jak się planuje dzieci. Bo sama ciąża to nie wszystko, potem jest kilka lat podnoszenia, noszenia, pochylania się, itd. Tak więc: koniecznie wybierz się do lekarza!

Mój gine zapytał mnie ostatnio czy planuję dzieci, bo może lepiej nie Choć szczerze, to wolę już to, niż słyszenie od 19 roku życia, że właśnie ten wiek jest najodpowiedniejszy na posiadanie dzieci: już, teraz, jest idealnie. Nie ma co tego odkładać! Za każdym razem!
Moja mamcia ma problemy z kręgosłupem spore, ale obstawiam że to pewnie przez to że ma sporo kilo za dużo i to obciąża kręgosłup po prostu bo też jej lekarz coś o tym napominał. I przysparza to dużo problemu no bo masz problem żeby przynieść jakaś cieższa torbe z zakupami czy wysiedzieć dłużej albo pracować fizycznie bo a to ręka drętwieje albo coś.
No a mnie i mojego rodzeństwa jest łącznie 4 i wszyscy ważyliśmy po jakieś 4-5 kilo, z czego ja się urodziłam gdy mama miała 33 lata to tez było to duże obciążenie, zresztą mama wspominała że w czasie gdy sie rodziłam to ona prawie schodziła i widziała już światełko w tunelu.. więc z tym wiekiem kiedy mieć dzieci też warto uważać, żeby nie za późno bo moze być problem u niektórych A mając problem z pleckami stanowczo warto z tym lekarzem się skontaktować co by trochę doradził i sprawdził co się moze stać w razie co.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:11   #4604
Doe
Rozeznanie

Ech te schorzenia...

Klaudenc, za Twoją sprawą zaczynam dzisiaj picie gluta - codziennie, a od siebie dodam jeszcze dwa razy w tygodniu kozieradkę. Zobaczymy jakie będę efekty.

A tak zupełnie odbiegając od tematu zdrowia czy urody, to może macie do polecenia jakieś książki z wątkiem miłosnym - to nie są moje klimaty, więc nie za bardzo wiem w co mam "wdepnąć", a ostatnio naszła mnie ochota na coś lekkiego
Stary 2014-05-01, 15:02   #4605
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Klaudenc, za Twoją sprawą zaczynam dzisiaj picie gluta - codziennie, a od siebie dodam jeszcze dwa razy w tygodniu kozieradkę. Zobaczymy jakie będę efekty.
Ja zacznę w kolejny weekend pić. Moje włoski zdecydowanie potrzebują odżywienia od wewnątrz, a siemie ponoć też może zmniejszac bóle w czasie miesiączki.. jeśli to prawda to bardzo bym się ucieszyła bo ostatnio to już nie wyrabiam a nigdy mnie nie bolało, dziś musiałam zostać w domu : (

a tak z innej beki też to wczoraj odsłuchałam album Epici, ten nowy i jest nudny i chaotyczny, chyba najgorszy ze wszystkich., jestem rozczarowana, ledwo dotrwałam do ostatniego kawałka. Myślałam, że gorszego od Requiem nie zrobią, szczególnie jak usłyszałam intro i jeden kawałek live które są naprawdę przyjemne do słuchania. Tak długo się czeka i rozczarowanie, be

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-01, 18:27   #4606
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nic nie mów, ja od kiedy się uber zdrowo odżywiam to na samo burżujskie żarcie ucieka mi od cholery kasy Jeszcze teraz chia mi się kończy, oleju kokosowego (virgin, a jakże) zostało może pół łyżeczki, orzechów jakichkolwiek brak, syrop klonowy wyszedł...
A jeszcze mam zachciankę kupić sobie sok z acai Kasa leci, ale moja twarz mnie za to kocha
No ja aż tak burżujsko nie jem jak Ty ale to kwestia czasu i pieniędzy, bo najbardziej mnie wku*rwia że śladowe ilości glutenu są prawie wszędzie i moja twarz mnie kocha i żołądek i brzusio i głowa
Stary 2014-05-02, 06:40   #4607
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
W ciąży można próbować stosować pasy ciążowe, których zadaniem jest częściowe podtrzymywanie brzucha i odciążanie kręgosłupa
Nie orientowalam sie w tym temacie jeszcze, bo poki co to nie planujemy, ale dzieki na pewno bede pamietala

Cytat:

mi tez moja gin mowi, ze juz powinnam miec dzieci, ale to ze wzgledu na torbiele na jajnikach, bo dopoki nie urodze to beda wracaly ciagle..

Cytat:
No to ten co robiłam to mokry wyszedł prawie. Ja nie wiem jak Wy te chleby robicie Chia seeds to teraz moja ulubiona rzecz, dodaję sobie nawet co rano do kaszy jaglanej z mlekiem sojowym

Szczerze mówiąc na oko sypałam do blendera Płatki owsiane, 2 banany, mleko sojowe, ciutek cynamonu, kilka łyżek chia seeds zalanych mlekiem sojowym żeby zrobił się żel, kapka oleju kokosowego, ah i pół łyżeczki sody dodałam. Nie dosładzałam nic, bo wystarczył mi potem syrop klonowy do polania.

Wtrążoliłam górkę placków I regret nothing!

Ostatnio widziałam przepis na tofu z mąki z ciecierzycy - oczywiście muszę zrobić
Moj tez mokry i nawet sie bardzo nie rozwala tylko po prostu za duzo tych ziaren, nie ma to smaku chleba, jak jadlam kanapke z nutella i dalam tz to stwierdzil, ze to nie jest kanapka z nutella tylko nutella z ziarnami. Generalnie bardzo lubie ziarna i jak jest ich duzo w chlebie wiec sprobuje zmodyfikowac przepis

Stary 2014-05-02, 08:51   #4608
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
No ja aż tak burżujsko nie jem jak Ty ale to kwestia czasu i pieniędzy, bo najbardziej mnie wku*rwia że śladowe ilości glutenu są prawie wszędzie i moja twarz mnie kocha i żołądek i brzusio i głowa
O brzusio też mnie kocha Niech jeszcze włosy pokochają to będzie bosko

Cytat:
Moj tez mokry i nawet sie bardzo nie rozwala tylko po prostu za duzo tych ziaren, nie ma to smaku chleba, jak jadlam kanapke z nutella i dalam tz to stwierdzil, ze to nie jest kanapka z nutella tylko nutella z ziarnami. Generalnie bardzo lubie ziarna i jak jest ich duzo w chlebie wiec sprobuje zmodyfikowac przepis
Daj znać jak wyjdzie

Jakbyście chciały poczytać i pooglądać fajne, zdrowe przepisy to polecam mynewroots.org i ohsheglows.com - cuda robią

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:52
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:00   #4609
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Doe pracuję, ale za dużo nie mogę napisać, jednak na pewno większy rynek pracy jest na "main landzie" w większych miastach, tutaj na wysepce gdzie raczej jest prowincja można coś znaleźć☠na farmach przy zbieraniu albo w szklarniach A Ty gdzie mieszkasz, bo domyślam się, że w UK tylko w jakim mieście?
- Ach... mi się tak marzy wysepka... Ja mieszkam w okolicach Birmingham... W małej mieścinie, ale ja takie lubię najbardziej, ale college i kilka sklepów, a nawet kino mamy i duuuużo pubów :P Ale w UK, to sklepu mogłoby nie być, ale Pub musi być :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 19:13   #4610
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

No pub to podstawa i po pracy każdy pędzi do pubu a tylko ja pędzę do domu :P Hahah. Z resztą tu gdzie mieszkam ryneczek jest bardzo malutki, zaledwie tyci Boots, kawiarenka, mini bank i jakieś tam sklepiki a i tak do tego ryneczku się idzie 20 min Na większe zakupy to właśnie większe miasta <3 Widzisz, mnie teraz ciągnie do metropolii

Pytanie trochę z innej beczki: wiecie czy można kupić osobno sam dyfuzor? Mam suszarkę z Bootsa z taką nakładką wąską (jak odkurzacz) a widzę, że w stylizacji najwięcej dyfuzor daje O.o (po zdjęciach na codzienniku) :P
Stary 2014-05-02, 19:16   #4611
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie trochę z innej beczki: wiecie czy można kupić osobno sam dyfuzor? Mam suszarkę z Bootsa z taką nakładką wąską (jak odkurzacz) a widzę, że w stylizacji najwięcej dyfuzor daje O.o (po zdjęciach na codzienniku) :P
oczywiście, że tak ja swoje dwa zamawiałam przez neta

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:27   #4612
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

To super! Zaraz poszukam Tak w ogóle nie dawno myślałam, że dyfuzor to to http://uradka.pl/img/8eae44fabe57d49...859474d04m.jpg i że skoro tak bardzo dbacie o włosy to jesteście strasznie bogate skoro macie taki sprzęt w domu Wybaczcie, ja się☠dopiero wszystkiego uczę
Stary 2014-05-02, 19:36   #4613
Doe
Rozeznanie

Cytat:
No pub to podstawa i po pracy każdy pędzi do pubu a tylko ja pędzę do domu :P Hahah. Z resztą tu gdzie mieszkam ryneczek jest bardzo malutki, zaledwie tyci Boots, kawiarenka, mini bank i jakieś tam sklepiki a i tak do tego ryneczku się idzie 20 min Na większe zakupy to właśnie większe miasta <3 Widzisz, mnie teraz ciągnie do metropolii
- Nie lubię dużych miast. Uwielbiam małe, klimatyczne mieściny, a gdybym mogła, to najchętniej zamieszkałabym na jakimś totalnym odludziu, do pracy dojeżdżałabym zdezelowaną półciężarówką , a gdybym miała kasy jak lodu, to wyniosłabym się na wyspę XD

Cytat:
- Można http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_tr...1854&_from=R40

W ogóle, zastanawiam się o co z tym "dyfuzorem" chodzi:

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-02 o 19:44
Stary 2014-05-02, 19:53   #4614
Klaudenc
Moderator

Doe, powiem Ci że ja też kocham takie miasteczka itd. a w Polsce zyłam na wsi, ale jak wiadomo Polska wieś to takie że każdy wszystko o Tobie wie i bajki mówią lepsze jak Andersen. Teraz sobie mieszkam w dużym mieście (Bristol), ale jest milutkie, nietłoczne i bardzo ładne. A plus na to, że mam spokój, nikt mnie nie obgaduje, nikt mnie nie zna i nie męczy, mam maleńką ilość znajomych z którymi czasem sie widuję i generalnie dobrze mi się żyje Chociaż życie na wysepce musi być naprawdę fajne, ja akurat lubię przyrodę itd. i np. brakuje mi lasów takich typowych. Nie trybię tlyko jak ludzie mogą żyć w Londynie, ja na sama myśl o tym że będę musiała jechać tam robić paszport dostaję paraliżu, wrrrr.
Stary 2014-05-02, 21:21   #4615
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Ten "dyfuzor" wygląda jak bazuka albo jakaś luneta, wielgachny mikrofon? ciekawe jak się☠tym suszy włosy hmmm

Doe dzięki za link! zaraz dopasuję☠sobie wtyczkę
Stary 2014-05-02, 23:08   #4616
Doe
Rozeznanie

Ja się wychowywałam w małej mieścinie i mam do takich słabość. Lubię dobrze znać okolicę, a tutaj bardzo szybko poczułam się dobrze. Mam blisko park, jezioro i po prostu czuję się tu pewnie. W dużych miastach się duszę.

Londyn... podejrzewam, że już po paru godzinach będę marzyła o powrocie do domu :P

cassie, nie powiem z czym mi się on kojarzy :P na pewno nie z dyfuzorem do włosów. I proszę bardzo, akurat miałam jeszcze otwartą kartę, bo sama zastanawiałam się nad kupnem samego dyfuzora, bo koleżanka zaproponowała mi odstąpienie suszarki, ale ostatecznie stwierdziłam, że chcę mieć swoją. I takim oto sposobem dorobię się pierwszego sprzętu z angielską końcówką - zapuszczam korzenie, nie ma co .
Stary 2014-05-03, 08:43   #4617
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja się wychowywałam w małej mieścinie i mam do takich słabość. Lubię dobrze znać okolicę, a tutaj bardzo szybko poczułam się dobrze. Mam blisko park, jezioro i po prostu czuję się tu pewnie. W dużych miastach się duszę.

Londyn... podejrzewam, że już po paru godzinach będę marzyła o powrocie do domu :P

cassie, nie powiem z czym mi się on kojarzy :P na pewno nie z dyfuzorem do włosów. I proszę bardzo, akurat miałam jeszcze otwartą kartę, bo sama zastanawiałam się nad kupnem samego dyfuzora, bo koleżanka zaproponowała mi odstąpienie suszarki, ale ostatecznie stwierdziłam, że chcę mieć swoją. I takim oto sposobem dorobię się pierwszego sprzętu z angielską końcówką - zapuszczam korzenie, nie ma co .
Teraz to padłam naprawdę, angielskie wtyczki XD ja już mam wszystko na angielskie poza ładowarą do telefonu, który obchodzi w tym roku swoje 6 urodziny i tlyko klawiatura nie działa od roku <3 ale dla mnie no problemo bo ja smsów nie lubię i nie piszę i dzwonię do 2 osób praktycznie, a muzyka i foty wszystko cacy chodzi, jakby to kogo obchodziło..

Ja zaraz obok mam rzeczkę i duży park oraz pół godziny dalej wiszący most bristolski, więc na spacerki mam gdzie chodzić bo jest tam pięknie. W ogóle Bristol jest uroczy, wszędzie te maleńkie domki, zielonego dużo, jakieś gotyckie budowle ;D przyjemnie się tu mieszka i jest spokojna okolica, więc nawet nie odczułam przeskoku z małej wsi do miasta bo tu tego miasta typowego nie czuć. Żałuję że będąc w Polsce tego naszego kraju za bardzo nie zwiedziłam, ale moze pojadę w góry za rok to troszkę nadrobię.

W sumie w ten dyfuzor by łapę wsadził, ale jak tego na włosy używać, hah ;D
Stary 2014-05-03, 09:00   #4618
Doe
Rozeznanie

Ja Polskę dość dobrze zwiedziłam i jeśli miałabym się gdzieś w PL osiąść, to albo pod Lublinem, albo Poznaniem. Teraz chciałabym pojeździć trochę po UK, może kiedyś uda mi się również zobaczyć Bristol .

Już wiem o co kaman z tym dyfuzorem, on jest do zakręcania włosów:
Stary 2014-05-03, 10:03   #4619
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Polskę dość dobrze zwiedziłam i jeśli miałabym się gdzieś w PL osiąść, to albo pod Lublinem, albo Poznaniem. Teraz chciałabym pojeździć trochę po UK, może kiedyś uda mi się również zobaczyć Bristol .

Już wiem o co kaman z tym dyfuzorem, on jest do zakręcania włosów:
taki trochę śmieszny z moich króciaków to by wichry namiętności zrobił

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:42   #4620
Doe
Rozeznanie

Bo to raczej nie dla nas takie dyfuzory, chyba że któraś by marzyła o wicherku we włosach... Muszę o tym poczytać, bo może siostrze bym kupiła - jako jedyna z rodziny ma włosy bardziej proste niż kręcone i trochę nad tym ubolewa.

Pakowanie się na 2-3dni to istny koszmar, bo nie wiadomo co wziąć, zdecydowanie wolę się pakować na tydzień-dwa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości