|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hand-made plotkowy część 6
siemię bleeee kiedyś musiałam wypić niewiem na co!
no to może niedługo zrobię ze zwykłym cukrem, chyba że tanio znajdę gdzieś brązowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Modermistrz bobkowy :D
|
A wiecie co...ja nie mam chorego zoladka,nigdy mnie nie boli,nie mam zadnych problemów oprocz..jedzenia surowych jabłek.No nie moge jesc ich na surowo,od razu zle się czuję,jest mi okropnie niedobrze.Zeby zjesc jablko musze byc dobrze najedzona,albo zaraz po jabłku zjesc kanapkę czy cos innego....kiedys na rower sobie jabłuszko wzielam,zjadlam po drodze i musialam zajechac do szwagierki i poprosic o chleb z masłem,bo niedojechala bym do domu chyba...co to moze byc?
![]()
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z budyniem toffi tez moze byc ciekawe niezłe wymiatacze z was ale przynajmniej rodzinę uszczęsliwisz szybko i smacznie ja w okolicy swiat zrobie apple crumble z mincemeat - to takie swiateczne nadzienie z cynamonem, rodzynkami, wszelkimi przyprawami i brandy - niesamowicie słodkie ale baardzo oryginalne i baaardzo swiateczne ![]() nie wiem czy mincemeat jest dostepny w pl, ale moze warto rozejrzec sie na polkach w duzych sklepach, wystepuje w sloikach Integra, wstawiam dla ciebie diety lekkostrawne, byc moze info sie przyda niektore sa dla wrzodowców, oraz dla tych co mają problemy z trawieniem i watrobą ogolnie wszystko dotyczy zdrowszego odzywiania sie, czy to nadwaga, czy woreczek, czy zoładek mysle, ze warto sie przyjrzec temu spisowi
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
|
Integra..krokodylki precz z diety
![]()
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
pagata, moze jabłka zakwaszaja ci zoładek i nie moze on sobie poradzic z ich trawieniem
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
![]()
Krysiu lepiej śmigaj na badanie-przynajmniej będziesz wiedziała czy masz te wrzody czy też nie.
Agatko surowe jabłko Ci szkodzi??? O masz ![]() A ja odebrałam dzisiaj suknię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
|
ale nic innego mi nie szkodzi,mogę jesc doslownie wszystko,tluste,kwasne ,ostre,sznurek,drut ...tylko jablka tak na mnie dzialają
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Joasiunia, smietanka powiadasz, a ilu procentowa? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
![]()
Martuś ehe a bo ja wiem
![]() ![]() Agatko a może Tobie właśnie te sznury i druty przeszkadzają? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
mnie kiedys zoładek bolał, i nie wiedziałam co mi bylo, podrażniony jedzeniem czy cos, w koncu uwierzylam ze to wrzody chociaz ja nie pale ani nie pije i poszłam na usg jamy brzusznej a tam lekarz mowi ze ja mam kamienie w woreczku
![]() potem mnie zoladek przestal bolec na jakis czas, ale kamienie rosly sobie przez dobrych pare lat do momentu az zaczeły mi przeszkadzac i mialam ataki woreczka oraz skurcze zoładka od tych kamieni, ktore nachodziły mnie o roznych porach, najczesciej nieprzewidziane wtedy bylam juz w uk i jakos tak po niecałym roku pobytu wyladowałam w szpitalu w uk na laparoskopii, od tamtej pory woreczek juz mnie nie boli... bo go nie ma ![]() ale zołądka z żelaza niestety nie mam ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 20:21 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki!
Titania - ja wydrukowalam przepis na crumble i zrobie jutro ![]() ![]() Ja od czasu do czasu probuje cos angielskiego i jeszcze kolega daje mi nieraz ang. przepisy i robie ![]() Ide odpoczac - lekcje jazdy do kitu dzis...nakrzyczalam na anielskiego, cierpliwego instruktora ![]() ![]()
#4603 |
Zakorzenienie
|
no tak, srutu tutu, kupa z drutu
![]() powodzenia w kiblu! ![]() może mąż pomoże w wyciąganiu sznurka ![]() potem uprac i znowu użyc ![]() recykling! ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
|
lubie ten brzęk metalu w sedesie
![]()
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
... brzęk metalu o porcelankę
![]() no ładnie pagata, ładnie, czego my sie tu dowiadujemy o sobie ![]()
![]() |
#4606 |
|
e..tam..sznurków ci u nas dostatek..co paczka slomy to sznurek,co jedna bela siana to 10 sznurków
![]()
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Marta dzięki, z tego wynika, że nie moge jeść wszystkiego co lubię
![]() ![]() Joaś a gdzie zdjęcia? Co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
integra, no własnie, jak patrze na to co nie wolno mi jesc to normalnie człowiek tylko z gołą łyżką zostanie
![]() ![]() kartofle z wody? how exciting! ![]() ![]() moze wezmę sie za jacket potatoes, tutaj sa popularne, mozna do nich zrobic nadzienie - od serka twarogowego po kurczak tikka czy coronation chicken jak cos wykombinuje to podam wam przepis, moze wam sie nastepny przepis brytyjski spodoba ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 20:31 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
![]()
Krysiu wstawiałam fotkę w zeszłym tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Joaś widziałam, ale ja jestem ciekawa jak leży na Tobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
![]()
Krysiu a to dopiero w maju
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Nie gadaj tyle, tylko przymierzaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie znam żadnych "pyrów" z gzikiem
![]() ![]() wiecie, ja te wszystkie pomysły na jedzienia ze stołówki szkolnej przynoszę ![]() ![]() zimne wrapy z tortilli juz sciągnełam, potem apple crumble, a teraz będa jacket potatoes ![]() ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witajcie z dalekiego świata, jakoś udało mi się neta namierzyć w Nimcach
![]() Marta gdzie jest ten przepis na apple crumble ze śmietanką i budyniem? Nie mogłam znaleźć, jakaś chyba zrobiłam się mało spostrzegawcza i mi umknęło ![]() ![]() ![]() Integra zrób sobie najpierw z krwi test na helicobakter pylori. Jeśli go masz to najczęściej wystarcza 3 czy 5 miesięczna antybiotykoterapia. Gadzina odchodzi w siną dal ![]() ![]() Znikam bo zaraz mi ten sygnał wifi czy jak on tam się zwie umknie i nie wyślę nawet tej wiadomości ![]() Miłego plotkowania kobitki, postaram się Was podczytywać na bieżąco... jak mi warunki na to pozwolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ewa, u mnie na planetowym blogu jest post z przepisem
![]() a o przesyłke sie nie martw ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
![]()
Krysiu już pisałam,że na mnie zobaczycie dopiero w maju
![]() Qrczę moi rodzice są na imprezie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Osiołek z zakątka :)
|
Marta dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() No i zapomniałam - Krysiu takie objawy jak masz może dawać oprócz wrzoda także refluks żołądkowy. Wredna choroba, leczy się ją dość skutecznie omeprazolem i jego pochodnymi - ale nie każdy dobrze znosi takie leczenie bo omeprazol uszkadza co niektórym np.stawy ... i wtedy trzeba się męczyć do końca życia...albo do wynalezienia kolejnego leku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
juz mniej niz 400 postów do konca wątku
![]() ![]() Ewa, znalazłaś? co tak nagle ucichło? zwiałyście czy co? kici się boicie? ![]() no to jak tak, to ja tez zwiewam sie myc, do 22 powinnam byc w łożku ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-10-04 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
na refluks moj dziadek chorował, do momentu aż mu nie wycięli woreczka tak jak Marcie
![]() ja musze sie wybrac do ogolnego, co teraz z tymi moimi kamieniami na nerkach mam robić ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.