Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 20:51   #4591
robson1979
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

a wiec dlaczego sadze ze nr. 1 poszla a nie 2.Jesli uznac ze recznik to sprawca albo bala sie poprostu go a widac na filmiku ze wolno nie szla tym bardziej ze kamera spowalnia to wybrala szybsza droge i bezpieczniejszą oraz krotszą do glownej drogi. pozatym jest stacja i sa kamery i wzdluz drogi idzie do domu. pasowaloby ze przechodzi kolo czarnego dworu tego budynku pozatym uwazam tez ze jesli byl swiadek i recznik mogl nim byc to zdecydowanie mogl cos widziec w okolicy stacji no bo az tyle drogi za nią dalej nie szedl co? mijala jakies osiedle jeszcze na deptaku i chyba to jest to luksusowe tak? podobno byla rozsadna wiec ja bym tak zrobil. wiadomo wyjscie nr 2 praktycznie pod sam dom ale czy w obliczu tego ze niema telefonu naladowanego i ktos za nią idzie wybralaby taką trase?
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:51   #4592
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alushi Pokaż wiadomość
Chipy obowiązkowe? W życiu się na to nie zgodzę Trąci totalitaryzmem.
z moniuszką nie dają rady awaria za awarią a co dopiero z czipami
to jest nierealne
i myślę, że na tym zakończmy o czipach

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-19 o 20:52
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:53   #4593
robson1979
BAN stały

Cytat:
nawet w obliczu tego ze znasz te historie i z obawy o dziecko? moim zdaniem dziecko wazniejsze niz moje poglady polityczne.Co do baterii w chipach to spoko bo rozruszniki serca tez sa na baterie a nikt ich co chwila nie laduje
Stary 2010-09-19, 20:53   #4594
Brook
Zakorzenienie

dzieki za scana... cholera to ona niezly kawalek szla do tego domu
bo pewnie dyskoteka byla jeszcze dalej od tego monitoringu

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:01   #4595
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
nawet w obliczu tego ze znasz te historie i z obawy o dziecko? moim zdaniem dziecko wazniejsze niz moje poglady polityczne.Co do baterii w chipach to spoko bo rozruszniki serca tez sa na baterie a nikt ich co chwila nie laduje
No ja też takich sprzeciwów nie rozumiem, zwłaszcza że mieliby je mieć wszyscy ludzie. Przecież człowiek czułby się bezpieczniej,ewentualne przestępstwa byłyby wykrywane. Super.
Czy naprawdę wolność bez czipa jest ważniejsza od bezpieczeństwa?
Ja tam bez problemu bym się zgodziła na coś takiego.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
dzieki za scana... cholera to ona niezly kawalek szla do tego domu
bo pewnie dyskoteka byla jeszcze dalej od tego monitoringu
6 albo 8 km miała do domu (różne źródła różnie podają).
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:05   #4596
burgund1234
BAN stały

Cytat:
ale nie mają gpsa a ten wymaga baterii jak komórka

To powiem Ci tak:
moja mama ma arytmię ( nie wymaga jeszcze rozrusznika) i ma zakaz wszelkich zaqbiegów z prądem np jonoforezy bo prąd działa niekorzystnie na rytm serca.
Nie mylić z rozrusznikiem, który zastepuje węzeł zatokowy i za niego zmusza serce wogóle do pracy

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:14
Stary 2010-09-19, 21:14   #4597
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też chcę być wolna i niezaczipowana

Cytat:
a wiec dlaczego sadze ze nr. 1 poszla a nie 2.Jesli uznac ze recznik to sprawca albo bala sie poprostu go a widac na filmiku ze wolno nie szla tym bardziej ze kamera spowalnia to wybrala szybsza droge i bezpieczniejszą oraz krotszą do glownej drogi. pozatym jest stacja i sa kamery i wzdluz drogi idzie do domu. pasowaloby ze przechodzi kolo czarnego dworu tego budynku pozatym uwazam tez ze jesli byl swiadek i recznik mogl nim byc to zdecydowanie mogl cos widziec w okolicy stacji no bo az tyle drogi za nią dalej nie szedl co? mijala jakies osiedle jeszcze na deptaku i chyba to jest to luksusowe tak? podobno byla rozsadna wiec ja bym tak zrobil. wiadomo wyjscie nr 2 praktycznie pod sam dom ale czy w obliczu tego ze niema telefonu naladowanego i ktos za nią idzie wybralaby taką trase?
Gdyby bała się pana ręcznika to w ogóle nie wchodziłaby do parku tylko skręciła w ul. Piastowską - tam gdzie są te bary i ludzie a później szła by osiedlem.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:18
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:16   #4598
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
ale nie mają gpsa a ten wymaga baterii jak komórka
ale są już na świecie wszczepiane ludziom mikroczipy.
Może nie powszechnie,może w formie eksperymentu ale są.
Nikt tego przecież nie wyjmuje i nie ładuje, bo się nie da.

"Mikroczipy są urządzeniami wielkości ziarenka ryżu, które bezboleśnie można implantować w ciele człowieka, dzisiaj najczęściej w górnym ramieniu. Jak twierdzą lekarze, usunięcie zaimplantowanego czipu jest skomplikowane, gdyż trudne jest do ustalenia dokładne położenie mikroczipu, nawet przy pomocy zdjęć rentgenowskich."

Są niby też już stosowane też w banknotach, ich też nikt nie ładuje przecież:

"W 2005 r. w dzienniku EETimes pojawił się artykuł o planach Europejskiego Banku Centralnego dotyczących wprowadzenia do banknotów euro mikrochipów RFID, które miały zostać upowszechnione już w 2005 roku. Obecnie jest to technologia stosowana powszechnie, co ciekawe - bez wiedzy użytkowników

Mikrochip Hitachi o wdzięcznej nazwie "Mu-chip" jest tak mały, że może być wbudowany w papier. Dzięki zastosowaniu najnowszej generacji technologii półprzewodnikowych, Mu-chip zapewnia mikrowielkości obszar pamięci, który może unikalnie identyfikować, śledzić i uwierzytelniać obiekty o dowolnej wielkości. Mu-chip jest tagiem pasywnym, nie wymagającym zasilania, dzięki czemu ma bardzo długą żywotność. Mu-chip posiada 128 bitów pamięci ROM, umożliwiającej przechowywanie 1038 unikalnych numerów identyfikacyjnych (ID) i pracuje na częstotliwości 2.45 Ghz"

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:19
Stary 2010-09-19, 21:18   #4599
burgund1234
BAN stały

i nie wiem czy jest możliwe wszczepienie małego nadajniczka i odbiorniczka, który łączył by się z btsami bez szkodliwego promieniowania.

ja też nie chcę chipa i nie dam wszczepić mojemu baby
Stary 2010-09-19, 21:18   #4600
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

proszę tu z zaznaczoną dyskoteką

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:20   #4601
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Ja też chcę być wolna i niezaczipowana
no ciekawe kto miałby dostęp do tej mapy z z zaznaczonymi "zaczipowanymi",bo jeśli dostęp byłby ogólny,to hmn......
-kochanie jadę do koleżanki na kawę- TŻ cyk na mape a tu mój czip loguje się u sąsiada z parteru
ps.sorry za offtopa
Stary 2010-09-19, 21:24   #4602
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
no ciekawe kto miałby dostęp do tej mapy z z zaznaczonymi "zaczipowanymi",bo jeśli dostęp byłby ogólny,to hmn......
-kochanie jadę do koleżanki na kawę- TŻ cyk na mape a tu mój czip loguje się u sąsiada z parteru
ps.sorry za offtopa
nie,no bez przesady. Powinno być jak z komórkami teraz. Nikt z bliskich Cię nie sprawdza gdzie chodzisz, co najwyżej operator i specjalne służby (jak jesteś o coś podejrzana). Ale w razie co, gdy zaginiesz albo coś (odpukać)to rodzina zgłosi policji i będzie mogła Cię namierzyć. jak nie będziesz chciała to tak jak teraz, idziesz i mówisz,że nie zaginęłaś, ale nie chcesz utrzymywać kontaktu i tyle
Stary 2010-09-19, 21:25   #4603
Alushi
Raczkowanie

Cytat:
Nawet w obliczu tego. Niestety świat to nie bajka i nigdy nie wiesz do czego zostanie wykorzystany czip dziecka.

Jeśli ktoś chce, tak jak Ty - powinien mieć możliwość. Ale nigdy OBOWIĄZKOWE.
Alushi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:25   #4604
kasieni887
Wtajemniczenie

co do czipow to bez sensu:/ nikt nie chcialby byc w ten sposob inwigilowany(chyba).. a pozatym jakby kazdy taki mial to i sposoby na jego oszukanie lub wydobycie z ciala ofiary by sie znalazlo tylko wtedy np zamiast kogos przetrzymywac ktos musialby racsej odrazu zabic...
btw sledze watek i inne artykuly czy reportaze o iwonie i szkoda np ze nie potwierdzila sie np wizja(Jackowskiego?) o tym ze sprawa sie wyjasni ok 5 wrzesnia(?)

o i ostratnio czytalam ze jest cos takiego w tel kom pt.. gdzie jest dziecko chodzi o to ze mama wysyla sms pod dany nr i przychodzi loklizacja pociechy nie wiem czy to dziala tez przy tel wylaczonym ale mogliby takie cos robic w kazdym tel...

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:26   #4605
201610310857
Konto usunięte

Dalej nic nie wiadomo??
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:29   #4606
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
nie,no bez przesady. Powinno być jak z komórkami teraz. Nikt z bliskich Cię nie sprawdza gdzie chodzisz, co najwyżej operator i specjalne służby (jak jesteś o coś podejrzana). Ale w razie co, gdy zaginiesz albo coś (odpukać)to rodzina zgłosi policji i będzie mogła Cię namierzyć. jak nie będziesz chciała to tak jak teraz, idziesz i mówisz,że nie zaginęłaś, ale nie chcesz utrzymywać kontaktu i tyle

dokladnie dokladnie i pewnie by to dzialalo jak BTS wiec spokojnie Karo bo dokladnej pozycji by nie znali a moglabys byc wtedy w piwnicy ze wszystkimi sasiadami hahahah.zart
Stary 2010-09-19, 21:32   #4607
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
co do czipow to bez sensu:/ nikt nie chcialby byc w ten sposob inwigilowany(chyba).. a pozatym jakby kazdy taki mial to i sposoby na jego oszukanie lub wydobycie z ciala ofiary by sie znalazlo tylko wtedy np zamiast kogos przetrzymywac ktos musialby racsej odrazu zabic...
btw sledze watek i inne artykuly czy reportaze o iwonie i szkoda np ze nie potwierdzila sie np wizja(Jackowskiego?) o tym ze sprawa sie wyjasni ok 5 wrzesnia(?)

o i ostratnio czytalam ze jest cos takiego w tel kom pt.. gdzie jest dziecko chodzi o to ze mama wysyla sms pod dany nr i przychodzi loklizacja pociechy nie wiem czy to dziala tez przy tel wylaczonym ale mogliby takie cos robic w kazdym tel...
ale i tak nie masz pewności czy służby w żaden sposób Cię nie inwigilują teraz. Komórki, internet... Ja uważam że jak człowiek nie ma nic do ukrycia i nic złego nie robi to nie ma czego się bać.

A z tym zabójstwem to nie zrozumiałaś. Tak jak ja na początku
Jak ktoś zabije "Basię",to sprawdzą, gdzie jej chip był ostatnio, i jaki inny chip w tym czasie był razem z nią. A potem po numerze odnajdą dane tego człowieka i nawet jego samego.

Komórka jest zawodna. Wystarczy wyjąć baterię i lipa.
A chipu nikt nie wyjmie.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:34
Stary 2010-09-19, 21:32   #4608
robson1979
BAN stały

Cytat:
Nawet w obliczu tego. Niestety świat to nie bajka i nigdy nie wiesz do czego zostanie wykorzystany czip dziecka.

Jeśli ktoś chce, tak jak Ty - powinien mieć możliwość. Ale nigdy OBOWIĄZKOWE.

rozumiem ciebie ale skad wiesz do czego moze byc wykorzystane twoje dziecko i bez czipa? nieznam cie i byc moze potrafisz zapewnic bezpieczenstwo swojemu dziecu ale czy wystarczające? dasz sobie reke uciac ze to potrafisz?
Stary 2010-09-19, 21:34   #4609
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Dalej nic nie wiadomo??

nie...
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:37   #4610
robson1979
BAN stały

Cytat:
ale i tak nie masz pewności czy służby w żaden sposób Cię nie inwigilują teraz. Komórki, internet... Ja uważam że jak człowiek nie ma nic do ukrycia i nic złego nie robi to nie ma czego się bać.

Jak ktoś zabije "Basię",to sprawdzą, gdzie jej chip był ostatnio, i jaki inny chip w tym czasie był razem z nią. A potem po numerze odnajdą dane tego człowieka i nawet jego samego.

A chipu nikt nie wyjmie.
ty mnie normalnie kolezanko zaskakujesz hehhe. bardzo madrze. a czipy sa saamodzielnym ukladem wiec nawet jak ktos umrze to sygnal wysyla. Podczas atakow 11 wrzesnia strazacy w kombinezonach mieli wszczepione czipy ktore jak strazak sie nie ruszal dluzej anizeli 30 sekund wysylaly glosny sygnal jak i pozycje strazaka i dlatego wielu jeszcze uratowali.
Stary 2010-09-19, 21:38   #4611
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:

A chipu nikt nie wyjmie.
teoretycznie w akcie desperacji z siebie tez mozna wydobyc czip... a potem sie ukrywac teoretycznie to chyba dla takiego przestepcy byloby lepsze wyjscie niz odsiadka i ogolne potepienie przez spoleczenstwo a jesli to porwanie/morderstwo byloby planowane to czipa moznaby pozbyc sie wczensiej..

Stary 2010-09-19, 21:46   #4612
Alushi
Raczkowanie

Cytat:
Ja uważam że jak człowiek nie ma nic do ukrycia i nic złego nie robi to nie ma czego się bać.
Wybacz ale to było hasło służb PRL

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
rozumiem ciebie ale skad wiesz do czego moze byc wykorzystane twoje dziecko i bez czipa? nieznam cie i byc moze potrafisz zapewnic bezpieczenstwo swojemu dziecu ale czy wystarczające? dasz sobie reke uciac ze to potrafisz?

Mam lepszy pomysł, nie będę w ogóle mojego dziecka z domu wypuszczać to będzie pewność że jest bezpieczne
Stary 2010-09-19, 21:47   #4613
muszynianka
Zakorzenienie

Niestety zgadzam się z Alushi ;P
Wiecie co jest dziwne?
W Anglii babcia wrzuciła kota do śmietnika, z monitoringu - wytropili ją............... A tutaj... a tutaj coś nie możemy, ZERO ŚLADU! Dziwne po prostu ;/

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Mam lepszy pomysł, nie będę w ogóle mojego dziecka z domu wypuszczać to będzie pewność że jest bezpieczne
w pokoju bez klamek z poduszkami ;p
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:49   #4614
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wiecie co jest dziwne?
W Anglii babcia wrzuciła kota do śmietnika, z monitoringu - wytropili ją............... A tutaj... a tutaj coś nie możemy, ZERO ŚLADU! Dziwne po prostu ;/

dokładnie.
jak słyszałam w telewizji o tej akcji z kotem na śmietniku, to przez cały czas miałam myśli na temat Iwonki - jak to jest, że tutaj przez kota ludzie tak się zaangażowali i szybko wytropili oprawcę... a u nas w sprawę zaginięcia Iwony jest zaangażowanych wieeele osób, a i tak nic nie możemy zrobić... totalna bezsilność
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:51   #4615
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
teoretycznie w akcie desperacji z siebie tez mozna wydobyc czip... a potem sie ukrywac teoretycznie to chyba dla takiego przestepcy byloby lepsze wyjscie niz odsiadka i ogolne potepienie przez spoleczenstwo a jesli to porwanie/morderstwo byloby planowane to czipa moznaby pozbyc sie wczensiej..
nie można go wyjąć -zobacz przykładowe zdjęcie: http://www.aferyprawa.com/index2.php...tykuly&id=3285
Dla pewności mogliby go wstrzykiwać i nie mówic konkretnie gdzie.

robson w jednej kwestii możemy się nie zgadzać, a w innej jak najbardziej
Z tą śmiercią to wiem, że chip by dalej działał, tak jakoś dziwnie napisałam,chodziło mi o to że doszliby kiedy przestał się "przemieszczać" i jaki inny chip był wtedy razemz tamtym.

Alushi mnie nie obchodzi czyje to hasło.Chciałabym się czuć bezpiecznie, nigdy nie przeżywać dramatu że nie mogę odnaleźć własnego dziecka i nie wiem co się z nim stało. Jak mnie ktoś napadnie to chciałabym miec pewność że ta osoba zostanie złapana i ukarana.
Mam gdzies czy jakieś służby będą sprawdzać, że poszłam do pracy, potem do banku, a następnie do kochanka. Nie jestem przestępcą,za nic takiego nie mogą mnie wsadzić do więzienia, a dzięki temu prawdziwi przestępcy mogą rzeczywiście tam trafić.
Nie mam złudzeń, i tak jak ktoś będzie chciał to mnie namierzy (choćby po kom) to już niech to namierzanie się do czegoś przyda.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:54
Stary 2010-09-19, 21:57   #4616
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wiecie co jest dziwne?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

w pokoju bez klamek z poduszkami ;p
widocznie kot komórke mial naladowaną. sorka ale nie widze związku
Stary 2010-09-19, 21:57   #4617
Alushi
Raczkowanie

Cytat:
Alushi mnie nie obchodzi czyje to hasło.Chciałabym się czuć bezpiecznie, nigdy nie przeżywać dramatu że nie mogę odnaleźć własnego dziecka i nie wiem co się z nim stało. Jak mnie ktoś napadnie to chciałabym miec pewność że ta osoba zostanie złapana i ukarana.
Mam gdzies czy jakieś służby będą sprawdzać, że poszłam do pracy, potem do banku, a następnie do kochanka. Nie jestem przestępcą,za nic takiego nie mogą mnie wsadzić do więzienia, a dzięki temu prawdziwi przestępcy mogą rzeczywiście tam trafić.
Nie mam złudzeń, i tak jak ktoś będzie chciał to mnie namierzy (choćby po kom) to już niech to namierzanie siędo czegoś przyda.
Ja bardziej cenię wolność niż bezpieczeństwo, bo jeśli myśleć tymi kategoriami to najbezpieczniej jest we własnym domu bez wychodzenia z niego.

Ale rozumiem Twój punkt widzenia, i właśnie dlatego że każdy ma swoje zdanie jestem przeciwna OBOWIĄZKOWI wszczepiania. Bo to, że Tobie odpowiada że jesteś śledzona, nie znaczy że wszystkim
Stary 2010-09-19, 21:58   #4618
kasieni887
Wtajemniczenie

ano chyba ze nie mowiliby gdzie bo inaczej no to nie wiem mogl by ktos jednak probowac jakos sie go pozbyc, ludzie sa zdolni do wszystkiego...np ostatnio koles(z programu megan wants a miliner czy cos takiego z reszta nie wazne) zabil zone odcial jej wszystkie palce i wyrwal zeby (aby nie mozna jej bylo zidentyfikowac) pocwiartowal na kawaleczki wsadzil do waliski i zostawil daleko daleko gdzies tam w parku i zidentyfikowali ja dopiero po nr seryjnych implantow silikonowych... i kiedys tez cos widzialam czy czytalam o odcinaniu palcow czy cos tam robieniu z opuszkami zeby linie papilarne nie byly mozliwe do identyfikacji a jednak chyba nawt najmniejszy czip jakos jakims sprzetem daloby sie pod cialem znalesc... ale fakt z tego linka co dalas to ten czip jest mega malutki.. no ale w akcie desperacji tonacy brzytwy sie chwyta jak to sie mowi..

Stary 2010-09-19, 22:00   #4619
Brook
Zakorzenienie

spory kawalek ja bym nie zdecydowala sie na powrot samej a jak juz to napewno nie szlabym dalej prosto przez te lasy tylko skrecila kolo parasolek zielonych i szla ulica Piastowska osiedlem - bezpieczniej... kurde te lasy mnie juz z mapkii przerazaja a isc kolo nich nad ranem to masakra wogole juz

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:00   #4620
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
widocznie kot komórke mial naladowaną. sorka ale nie widze związku
chodzi zapewne o to ze ta kobiete raz dwa zidentyfikowano itp a np pan recznik to nadal anomnimowy koles... byla tez taa sprawa z chomikiem(?) to po skrawku wykladziny i czyms tam w domu znalezli i tez internauci...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości