|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
a wiec dlaczego sadze ze nr. 1 poszla a nie 2.Jesli uznac ze recznik to sprawca albo bala sie poprostu go a widac na filmiku ze wolno nie szla tym bardziej ze kamera spowalnia to wybrala szybsza droge i bezpieczniejszą oraz krotszą do glownej drogi. pozatym jest stacja i sa kamery i wzdluz drogi idzie do domu. pasowaloby ze przechodzi kolo czarnego dworu tego budynku pozatym uwazam tez ze jesli byl swiadek i recznik mogl nim byc to zdecydowanie mogl cos widziec w okolicy stacji no bo az tyle drogi za nią dalej nie szedl co? mijala jakies osiedle jeszcze na deptaku i chyba to jest to luksusowe tak? podobno byla rozsadna wiec ja bym tak zrobil. wiadomo wyjscie nr 2 praktycznie pod sam dom ale czy w obliczu tego ze niema telefonu naladowanego i ktos za nią idzie wybralaby taką trase?
|
|
|
|
#4592 |
|
BAN stały
|
z moniuszką nie dają rady awaria za awarią a co dopiero z czipami
to jest nierealne i myślę, że na tym zakończmy o czipach Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-19 o 20:52 |
|
|
|
#4593 |
|
BAN stały
|
nawet w obliczu tego ze znasz te historie i z obawy o dziecko? moim zdaniem dziecko wazniejsze niz moje poglady polityczne.Co do baterii w chipach to spoko bo rozruszniki serca tez sa na baterie a nikt ich co chwila nie laduje
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za scana... cholera to ona niezly kawalek szla do tego domu
bo pewnie dyskoteka byla jeszcze dalej od tego monitoringu |
|
|
|
#4595 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czy naprawdę wolność bez czipa jest ważniejsza od bezpieczeństwa? Ja tam bez problemu bym się zgodziła na coś takiego. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- 6 albo 8 km miała do domu (różne źródła różnie podają). |
|
|
|
|
#4596 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To powiem Ci tak: moja mama ma arytmię ( nie wymaga jeszcze rozrusznika) i ma zakaz wszelkich zaqbiegów z prądem np jonoforezy bo prąd działa niekorzystnie na rytm serca. Nie mylić z rozrusznikiem, który zastepuje węzeł zatokowy i za niego zmusza serce wogóle do pracy Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-19 o 21:14 |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę być wolna i niezaczipowana ![]() Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-09-19 o 21:18 |
|
|
|
|
#4598 |
|
BAN stały
|
ale są już na świecie wszczepiane ludziom mikroczipy.
Może nie powszechnie,może w formie eksperymentu ale są. Nikt tego przecież nie wyjmuje i nie ładuje, bo się nie da. "Mikroczipy są urządzeniami wielkości ziarenka ryżu, które bezboleśnie można implantować w ciele człowieka, dzisiaj najczęściej w górnym ramieniu. Jak twierdzą lekarze, usunięcie zaimplantowanego czipu jest skomplikowane, gdyż trudne jest do ustalenia dokładne położenie mikroczipu, nawet przy pomocy zdjęć rentgenowskich." Są niby też już stosowane też w banknotach, ich też nikt nie ładuje przecież: "W 2005 r. w dzienniku EETimes pojawił się artykuł o planach Europejskiego Banku Centralnego dotyczących wprowadzenia do banknotów euro mikrochipów RFID, które miały zostać upowszechnione już w 2005 roku. Obecnie jest to technologia stosowana powszechnie, co ciekawe - bez wiedzy użytkowników Mikrochip Hitachi o wdzięcznej nazwie "Mu-chip" jest tak mały, że może być wbudowany w papier. Dzięki zastosowaniu najnowszej generacji technologii półprzewodnikowych, Mu-chip zapewnia mikrowielkości obszar pamięci, który może unikalnie identyfikować, śledzić i uwierzytelniać obiekty o dowolnej wielkości. Mu-chip jest tagiem pasywnym, nie wymagającym zasilania, dzięki czemu ma bardzo długą żywotność. Mu-chip posiada 128 bitów pamięci ROM, umożliwiającej przechowywanie 1038 unikalnych numerów identyfikacyjnych (ID) i pracuje na częstotliwości 2.45 Ghz" Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-19 o 21:19 |
|
|
|
#4599 |
|
BAN stały
|
i nie wiem czy jest możliwe wszczepienie małego nadajniczka i odbiorniczka, który łączył by się z btsami bez szkodliwego promieniowania.
ja też nie chcę chipa i nie dam wszczepić mojemu baby |
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę tu z zaznaczoną dyskoteką
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
no ciekawe kto miałby dostęp do tej mapy z z zaznaczonymi "zaczipowanymi",bo jeśli dostęp byłby ogólny,to hmn...
...-kochanie jadę do koleżanki na kawę- TŻ cyk na mape a tu mój czip loguje się u sąsiada z parteru ![]() ps.sorry za offtopa
|
|
#4602 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś chce, tak jak Ty - powinien mieć możliwość. Ale nigdy OBOWIĄZKOWE. |
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
co do czipow to bez sensu:/ nikt nie chcialby byc w ten sposob inwigilowany(chyba).. a pozatym jakby kazdy taki mial to i sposoby na jego oszukanie lub wydobycie z ciala ofiary by sie znalazlo tylko wtedy np zamiast kogos przetrzymywac ktos musialby racsej odrazu zabic...
btw sledze watek i inne artykuly czy reportaze o iwonie i szkoda np ze nie potwierdzila sie np wizja(Jackowskiego?) o tym ze sprawa sie wyjasni ok 5 wrzesnia(?) o i ostratnio czytalam ze jest cos takiego w tel kom pt.. gdzie jest dziecko chodzi o to ze mama wysyla sms pod dany nr i przychodzi loklizacja pociechy nie wiem czy to dziala tez przy tel wylaczonym ale mogliby takie cos robic w kazdym tel...
|
#4605 |
|
Konto usunięte
|
Dalej nic nie wiadomo??
|
|
|
|
#4606 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dokladnie dokladnie i pewnie by to dzialalo jak BTS wiec spokojnie Karo bo dokladnej pozycji by nie znali a moglabys byc wtedy w piwnicy ze wszystkimi sasiadami hahahah.zart
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A z tym zabójstwem to nie zrozumiałaś. Tak jak ja na początku ![]() Jak ktoś zabije "Basię",to sprawdzą, gdzie jej chip był ostatnio, i jaki inny chip w tym czasie był razem z nią. A potem po numerze odnajdą dane tego człowieka i nawet jego samego. Komórka jest zawodna. Wystarczy wyjąć baterię i lipa. A chipu nikt nie wyjmie. Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-19 o 21:34 |
|
|
|
|
#4608 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
rozumiem ciebie ale skad wiesz do czego moze byc wykorzystane twoje dziecko i bez czipa? nieznam cie i byc moze potrafisz zapewnic bezpieczenstwo swojemu dziecu ale czy wystarczające? dasz sobie reke uciac ze to potrafisz? |
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem sie ukrywac teoretycznie to chyba dla takiego przestepcy byloby lepsze wyjscie niz odsiadka i ogolne potepienie przez spoleczenstwo a jesli to porwanie/morderstwo byloby planowane to czipa moznaby pozbyc sie wczensiej..
|
|
#4612 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Mam lepszy pomysł, nie będę w ogóle mojego dziecka z domu wypuszczać to będzie pewność że jest bezpieczne
|
||
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety zgadzam się z Alushi ;P
Wiecie co jest dziwne? W Anglii babcia wrzuciła kota do śmietnika, z monitoringu - wytropili ją............... A tutaj... a tutaj coś nie możemy, ZERO ŚLADU! Dziwne po prostu ;/ ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak słyszałam w telewizji o tej akcji z kotem na śmietniku, to przez cały czas miałam myśli na temat Iwonki - jak to jest, że tutaj przez kota ludzie tak się zaangażowali i szybko wytropili oprawcę... a u nas w sprawę zaginięcia Iwony jest zaangażowanych wieeele osób, a i tak nic nie możemy zrobić... totalna bezsilność
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla pewności mogliby go wstrzykiwać i nie mówic konkretnie gdzie. robson w jednej kwestii możemy się nie zgadzać, a w innej jak najbardziej ![]() Z tą śmiercią to wiem, że chip by dalej działał, tak jakoś dziwnie napisałam,chodziło mi o to że doszliby kiedy przestał się "przemieszczać" i jaki inny chip był wtedy razemz tamtym. Alushi mnie nie obchodzi czyje to hasło.Chciałabym się czuć bezpiecznie, nigdy nie przeżywać dramatu że nie mogę odnaleźć własnego dziecka i nie wiem co się z nim stało. Jak mnie ktoś napadnie to chciałabym miec pewność że ta osoba zostanie złapana i ukarana. Mam gdzies czy jakieś służby będą sprawdzać, że poszłam do pracy, potem do banku, a następnie do kochanka. Nie jestem przestępcą,za nic takiego nie mogą mnie wsadzić do więzienia, a dzięki temu prawdziwi przestępcy mogą rzeczywiście tam trafić. Nie mam złudzeń, i tak jak ktoś będzie chciał to mnie namierzy (choćby po kom) to już niech to namierzanie się do czegoś przyda. Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-19 o 21:54 |
|
|
|
|
#4616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale rozumiem Twój punkt widzenia, i właśnie dlatego że każdy ma swoje zdanie jestem przeciwna OBOWIĄZKOWI wszczepiania. Bo to, że Tobie odpowiada że jesteś śledzona, nie znaczy że wszystkim
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
ano chyba ze nie mowiliby gdzie bo inaczej no to nie wiem mogl by ktos jednak probowac jakos sie go pozbyc, ludzie sa zdolni do wszystkiego...np ostatnio koles(z programu megan wants a miliner czy cos takiego z reszta nie wazne) zabil zone odcial jej wszystkie palce i wyrwal zeby (aby nie mozna jej bylo zidentyfikowac) pocwiartowal na kawaleczki wsadzil do waliski i zostawil daleko daleko gdzies tam w parku i zidentyfikowali ja dopiero po nr seryjnych implantow silikonowych... i kiedys tez cos widzialam czy czytalam o odcinaniu palcow czy cos tam robieniu z opuszkami zeby linie papilarne nie byly mozliwe do identyfikacji a jednak chyba nawt najmniejszy czip jakos jakims sprzetem daloby sie pod cialem znalesc... ale fakt z tego linka co dalas to ten czip jest mega malutki.. no ale w akcie desperacji tonacy brzytwy sie chwyta jak to sie mowi..
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
spory kawalek ja bym nie zdecydowala sie na powrot samej a jak juz to napewno nie szlabym dalej prosto przez te lasy tylko skrecila kolo parasolek zielonych i szla ulica Piastowska osiedlem - bezpieczniej... kurde te lasy mnie juz z mapkii przerazaja a isc kolo nich nad ranem to masakra wogole juz
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
chodzi zapewne o to ze ta kobiete raz dwa zidentyfikowano itp a np pan recznik to nadal anomnimowy koles... byla tez taa sprawa z chomikiem(?) to po skrawku wykladziny i czyms tam w domu znalezli i tez internauci...
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

Trąci totalitaryzmem.

...

a potem sie ukrywac teoretycznie to chyba dla takiego przestepcy byloby lepsze wyjscie niz odsiadka i ogolne potepienie przez spoleczenstwo a jesli to porwanie/morderstwo byloby planowane to czipa moznaby pozbyc sie wczensiej..