|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Cytat:
I życzę zdrowia!Dokładnie! Zmykam do nauki!
|
|
#4592 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Poczyniłam trochę zakupów, ale sumie zaraz sporo rzeczy mi się pokończy i już nie mam zapasów, więc musiałam kupić (deo, płyn ho hig.int., odżywkę do włosów, szampon oczyszczający). Zet gratulacje!!
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2011-01-26 o 10:58 |
|
|
|
|
#4593 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ej dziewczyny nie ma nie pokazywania!!!
ja dzisiaj po egzaminie idę na jakieś zakupowe szaleństwo, muszę odreagować
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już raczej nic.
Jak zobaczyłam balsamy po 5 zł za 400 ml to nie mogłam się oprzeć. Tym bardziej że tego zapachu już ma nie być. No i jeszcze dorwałam letnie perfumy przecena ze 117 zł na 35 za 75 ml.
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
zetafon - MEGAGRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszly dzis do mnie 2 zakupy z Allegro - podklad Healthy Mix Gel Bourjois (5 saszetek na sprobowanie) i serum Liiv Botanicals Avon z pipetka (naczytalam sie na KWC o nim i uleglam...) ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Koshatka - super zakupy z YR U mnie nie ma ich sklepu, mam dopiero w Rzeszowie, buuu...
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wydałam już 325,07 zł ![]() A pff ![]() Kupiłam sobie i TŻ-owi na citydeal karnet na cztery 1,5-godzinne wejścia na lodowisko za 18 zł każdy
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:51 |
||
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tego pewna. Niektóre osoby poprostu są skazane na samotność albo lepiej, że są same i dla nich i dla innych. I ja do nich należe. Poza tym ... z osobami niepełnosprawnymi nikt nie chce się wiążać bo to ... bo tak jest.
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Kwotowo Cię nie przebiję ale ilościowo pewnie dam radę.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Zużyłam:
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
ja się stałam antykosmetyczna w ostatnim czasie.nic mi sie nie chce kupowac.potrzebuje jedynie ruborilu na naczynia i effeclar duo.miałam te dwa kremu kupic z 2 miesiace temu ale zawsze to odkładałam na bok.
porzeczko jesli bedziesz z góry tak zakładac ze nie powinnas byc w zwiazku to sama robisz sobie krzywde.każdy może sobie znaleźć drugą połowe,myśle ze ty też.zobacz na monike kuszynska z varius manx.ona po wypadku tez sobie wmawiala że nikt jej nie bedzie kochał bo jest na wózku,a znalazł się fajny facet z którym jest szczesliwa.nie poddawaj sie. wiecie o, zastanawiam sie czy nie odstawic leku który mi dala lekarka.dostałam efferalgan codeine i od wczoraj po nim kręci mi sie w głowie i strasznie mnie łeb boli.przeczytalam ulotke i to są skutki uboczne.nie wiem czy nie lepiej by bylo jakbym wziela pyralgine.ona tez zbija gorączke i usuwa ból mięśni,ale przynajmniej nie miałabym zawrotów głowy i nie czuła się jak naćpana.
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Zet, ja bym nie ryzykowała z pyralginą. Z tego co słyszałam to straszne świństwo i powinno być wycofane z rynku.
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
serio? nie wiedzialam. w sumie wczoraj wzielam jedna tabletkę i mi zbiła szybko gorączkę.nic mi nigdy po niej nie było.
ale tu cisza.siostra poleciała dziś do Super Pharm i kupiła mi zestaw ruboril z wodą miceralną w zestawie za 49zł.w aptece ruboril kosztuje 60 zł a tak mam taniej i do tego micel, a poprzedni mi sie skonczyl.
![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2011-01-26 o 18:42 |
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latami całymi miałam podejście, że będę sama i nic się nie zmieni, aż w końcu powiedziałam sobie: DOŚĆ . I bardzo dobrze, spotykam się teraz z D. (to mój pierwszy związek "na serio", a drugi tak w ogóle, a mam prawie 30 lat ) i nawet, jeżeli na dłuższą metę nic z tego nie wyjdzie, to nie zamierzam żałować wyjścia ze skorupy . Dziś zamierzam pierwszy raz w życiu sama zrobić pierogi z racji braku pomysłów na wykorzystanie mrożonego szpinaku |
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
z mrozonego szpinaku mozna zrobic fajny sos do spagetti.trzeba go rozmrozic,osdączyc wode,dać na patelnie, podam dać troche mleka, jak sie zagrzeje to potem do niego daje sie podsmażone mieso mielone,czosnek i gotowe.najlepszy jest z kokardowym makaronem.nie podam dokładnych promocji bo widzialam tylko jak tesciowa robi.
gani nie ważna ilość, ważna jest jakość.można sie spotykac jak moja znajoma z kilkoma facetami na raz, jeden żonaty, drugi po rozwodzie ale ma narzeczoną, trzeci w sumie wolny wiec nikomu nie robi krzywdy. ale mimo że ona z kazdym sypia to z żadnym nie chce być.no i gdzie tu logika?
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze jedno. Jeżeli gorączka nie jest b.wysoka to lepiej jej nie zbijać bo to znak że organizm walczy z infekcją a leki mogą ten proces upośledzić.
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Gani: nie przejmuj się
Ja miałam kilkunastu facetów (bardziej czy mniej powaznie), ale co z tego, skoro teraz, jak chcę przysiąść na dupie i powoli się wziąć za powazne zycie to ni mo chętnych ![]() Cytat:
![]() Na roztopione masło wrzucam zamrożony szpinak, dodaję sól, jak już się rozmrozi to wyciskam czosnek (tak żeby było czuć, bo słabo przyprawiony szpinak nei ejst dobry), na chwilę podkręcam gaz i ściagam pokrywkę żeby się woda odparowała i dodaję później smietanę (tak od razu do szpinaku). świetne do makaronu czy naleśników Na gorącego naleśnika lubię jeszcze położyć żółty ser ![]() Zgrzeszyłam ![]() Dotarła limitowanka Essence I love Berlin i kupiłam 2 lakiery i 2 linery. Do tego zamówiłam na Allegro 4 lakiery Golden Rose i 2 ich linery.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-26 o 19:44 |
|
|
|
|
#4607 | |
|
|
Cytat:
![]() a ja kupiłam sobie dzisiaj trzy maseczki w saszetkach Mincera, ale to tak w miarę rozsądnie, prawda?
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zużyłam 2 maseczki w saszetce z Ziaji: oczyszczajacą (tak se) i regenerujacą (fajna). A które?? Ja bardzo lubię melonowo-miodową i pomarańczowo-awokadową. Widziałam nowe balsamy Garniera - wszystkei 4 cudnie pachną. Ciekawe, jak się spisują na skórze
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-26 o 20:00 |
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hosenko ja to ostatnio stwierdziłam że mogłabym żyć bez lakieru do paznokci.od ślubu paznokcie malowałam raz, na sylwestra.nie wiem czemu tak ... tak przy okazji wam powiem ze mi przedłużono umowe o prace.oczywiscie firma wykorzystała jakąś nową ustawę która pozwala dawać pracownikowi umowy na czas określony w nieskończoność, i mimo że mialam obiecaną umowę na rok a potem na czas nieokreślony, to jednak mam na 7 miesięcy.ogolnie sama rozmowa z szefem była ciekawa. myslał że bede stawac na rzęsach zeby mi przedłużył, a ogolnie w rozmowie wyszło że on sie zmartwił ze bedzie znowu szukał nowej osoby.mimo że sytuacja na rynku pracy jest fatalna to jednak rotacja pracowników na moim stanowisku jest duża.co najlepsze, ludzie odchodzą sami i czasem nawet bez uprzedzenia.no a jesli chodzi o mnie to szukam ofert i uciekne z tamtąd jak najszybciej.w sumie to wszystkie osoby z biura codziennie szukaja nowej roboty i jęczą że jest źle.ja postaram sie nie jeczec tylko działac.
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakby co to aspiryna chyba jest najlepszym wyjściem. Gratuluję przedłużenia umowy. Zawsze to jakaś kasa a w międzyczasie można szukać czegoś lepszego.
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Zet: to weszło w związku z kryzysem, ale też nie jest tak, że w nieskończoność, jest jakies ograniczenie - już nie pamiętam jakie
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
hosenko a nie orientujesz sie co daje firmie i pracownikom takie dawanie umów na czas określony?
koshatko z gorączką czuje sie okropnie i nie jestem w stanie wstac z łóżka.w zasadzie to choruje raz na rok, ale gorączki nienawidze.
|
#4613 | |
|
|
Cytat:
nie mogę się doczekać testów
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tą i tą można rozwiązać w dowolnym momencie z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
|
|
#4615 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie ma tak.
![]() Cytat:
Zakupy świetne poczyniłaś, przy takich okazjach to trzeba korzystać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z zakupami czegokolwiek chyba poczekam do końca stycznia, żeby nie psuć licznika. Ale już mnie nosi.
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
moze okres wypowiedzenia jest inny ??
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, a co to za nowe balsamy Garnier?
![]() Ja dziś miałam 2 korki i już było fajnie, czułam się już pewnie
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4619 |
|
|
No chodzi chyba o okres wypowiedzenia..
Umowę o pracę zawartą na czas nieokreślony pracownik może rozwiązać poprzez wypowiedzenie takiej umowy bądź na mocy porozumienia stron (art. 30 § 1 pkt 1 i 2 K.p.). Przy rozwiązaniu umowy o pracę za wypowiedzeniem pracownik składa oświadczenie, w którym oznajmia pracodawcy swoją wolę, co do zakończenia trwającego stosunku pracy. Rozwiązanie umowy następuje po upływie okresu wypowiedzenia, który zgodnie z art. 36 § 1 K.p. wynosi:
W przypadku umów zawieranych na czas określony powyżej 6 miesięcy, bez względu na czas ich trwania, długość okresu wypowiedzenia umowy wynosi 2 tygodnie. Umowy zawarte na czas określony mogą być rozwiązane za wypowiedzeniem, w sytuacji gdy:
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w umowie na czas określony ma się prace na ten okres a co potem to nie wiadomo. I to chyba taka największa wada tej umowy. Na czas nieokreślony jest bardziej pewna niż na określony. balsamy: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...iv-7-tage.html
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-26 o 21:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Z obrony 5, za prace 4,5 i na dyplomie 4,5. to i tak cud że mi się udało bo rano wstałam z gorączką 38,5 stopnia,mega bólem głowy,dreszczami,kaszlem i bólem mięśni.prawde mówiąc to jakbym nie napakowała w siebie dwóch pyralgin na gorączkę i tabletek przeciwbólowych to bym nawet nie wstała z łóżka. nawet się nie denerwowałam bo mnie wszystko tak bolało że nie byłam w stanie myśleć o niczym.
I życzę zdrowia!
Zaszalałaś, to przyjmij na klatę skutki 
A było już tak pięknie. 
Jak zobaczyłam balsamy po 5 zł za 400 ml to nie mogłam się oprzeć. Tym bardziej że tego zapachu już ma nie być. 

Ja wydałam już 325,07 zł 

I tą i tą można rozwiązać w dowolnym momencie z zachowaniem okresu wypowiedzenia.

Zakupy świetne poczyniłaś, przy takich okazjach to trzeba korzystać.