|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ostatniego semestru, powiem Ci szczerze ze ja na licencjacie mialam jakos duzo zajec niestety.. dopiero na mgr mam niewiele.. A poki mozesz to ucz sie ![]() ![]() ale to mi w pewnym momencie sie znudzilo i brakowalo kasy bo chcialo sie wiecej wydawac i bylo wiecej zachcianek wiec mimo stypendium poszlam do pracy na III roku licencjatu, popracowalam 10 miesiecy, nic zwiazanego z zawodem tylko typowo studenckie dorabianie na umowe zlecenie w galerii handlowej zaraz po zajeciach ![]() ![]() W sumie to zawsze mnie ciagnelo do pracy, tak jak moja siostra nie wysilala sie za bardzo tak ja pojechalam do pracy w niemczech na miesiac, fakt ze plakalam przez 2tyg i wytrzymalam miesiac a nie dwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z kolei moja dobra znajoma (24lata) pracuje od 3 lat mniej wiecej, w zawodzie (mimo studiow dziennych) no ale u swojego faceta wiec to inaczej. Z tym ze to troche inna sytuacja niz u gohs, moim zdaniem kolezanka ma o tyle przerabane ze jej praca zabrala "zycie studenckie", na wiekszkosc zajec nawet nie dojezdzala itp. Takze taka praca to juz wejscie w doroslosc bez powrotu do zycia studenckiego. A jesli sie ma prace w branzy w ktorej chce sie pracowac i nie koliduje z zajeciami, mozesz i tu i tu swododnie sie poruszac to moim zdaniem wymarzona praca ![]() Oglaszam wszem i w obec ze mam dosc slodyczy!! ![]() ![]() Wiem skad mi sie to wzielo.. Bo ja nie pale od pazdziernika ale przy alokoholu zapale, ostatni tydzien caly czas swietowalam ![]() ![]() ![]() och jak zwykle sie rozpisalam ![]()
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Mischi, uważaj z tym chromem, pisałam tutaj jakie mi paskudne uczulenie wyszło. I z tego, co wiem, to mnóstwo ludzi ma uczulenie na chrom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze nic nie wyskoczy pierwszy raz wzielam 2 tabletki. A generalnie to moje drugie opakowanie i nic sie nie dzialo wczesniej wiec moze bedzie ok
![]()
#4596 |
Zakorzenienie
|
Mi się na początku też nic nie działo
![]() A potem wylądowałam u dermatologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz biore od dluzszego czasu tylko z przerwami, ze dwa lata temu zaczelam, mialam tak ze poki pamietalam bralam codziennie potem jak mi mijala chec na slodkie zapomnialam i tak czas sie wydluzal ale nigdy nic nie zaobserwowalam wiec jestem pozytywnej mysli i nie bede sie nastawiac negatywnie ze moze mi cos wyskoczyc ![]()
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Jedną, zgodnie z ulotką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waga poranna 72,8 ![]() ![]() Zaolejowałam wreszcie włosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to dobrze ze zwiekszylas skoro mowisz ze dziala ![]() ![]()
![]() |
#4601 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja teraz mam ok. 390h w semestrze, na V semestrze mam 280 i na VI 210h, więc myślę, że dość znacznie odczuję różnicę ![]() Ja też uważam, że jednak nieco inaczej się patrzy na studentów dziennych i niestacjonarnych. Nie mówiąc o tym, że znam parę ludzi z niestacjonarnych i są raczej "olewaczami", choć oczywiście nie wszyscy, to jeszcze komentarze wykładowców też nieraz mówią same za siebie... "Nawet u niestacjonarnych udało nam się nawiązać dyskusję, co się rzadko zdarza" itp... Ja jestem nie dość, że domator (ogrooomny, nigdzie ani u nikogo nie lubię za długo przebywać), to jeszcze trochę leń (choć ambitny, więc jak trzeba to się mobilizuję), więc pracy pewnie będę unikać dopóki tylko siła wyższa nie nakaże wziąć się do roboty ![]() Ja na chwilę obecną konam, rano do ginekolog, potem pędem na zajęcia, około 13 miałam taki kryzys, że bałam się, że zasnę na zajęciach... Później referat mi trochę podniósł ciśninienie (adrenalina :P), ale teraz znów tragedia, a za 1,5h muszę wracać na warsztaty i będę siedzieć do 21... ![]() Jeszcze robiłam referat z filmoznawstwa i się nie zrozumiałam z prowadzącym i opracowałam z jednego rozdziału USA, a nie musiałam, to nie dość, że i tak się napracowałam (caaaały weekend 2 tygodnie temu), to jeszcze muszę DOPRACOWAĆ o USA z kolejnego rozdziału... Pomijając to, że za 2 tygodnie mam już jedno zaliczenie (prezentacja) z animacji kultury O.o Kill me... Okej, wymarudziłam się, już mi lżej ![]() Cytat:
![]() Ach, i czekam na zdjęcia! ![]() Ja się dzisiaj ważyłam i było 72,3kg (tydzień temu 72,7kg), więc spadek tylko 0,4kg, ale ważyłam się bez porannej wizyty w toalecie, więc mam nadzieję, że w rzeczywistości jednak to "minimalne" 0,5kg spadło. Jutro może też się zważę, jak "warunki" będą bardziej sprzyjające ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-21 o 16:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już dzisiaj ćwiczenia zaliczyłam ![]() ![]() A teraz biorę się za mgr ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witaj w klubie ambitnych leni ![]() dzis Tz do mnie powiedzial ze "jakas praca na pewno sie znajdzie" a ja na to do niego "ja nie szukam jakiejs pracy tylko koknretnej, bo ja jestem konkretna kobieta" ![]() ![]() Och zdjecia zapomnialam!:P Jutro bedzie chyba mozliwosc, bo rano ide na zajecia i Tz bedzie jeszcze domu wiec jak sie ubiore to mi cyknie ![]() Hm mimo wszystko bije ![]() ![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
W związku z tym, że jestem już po kolacji, mogę zameldować swoje menu
![]() 1. musli z jogurtem 2. placki z serka wiejskiego 3. klops, pekinka z ogórkiem kiszonym 4. garść nerkowców (sprawdzałam, miała ok 200kcal), dwa plastry świeżego ananasa ![]() 5. wasy z szynką i ogórkiem I wracam do roboty.. ![]()
![]() |
#4605 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3K słodkie ![]() ![]() U mnie waga spada zawsze o jakieś ~0,5kg/tydz, tylko jeden raz spadła o 1,4kg. Więc uznałam po prostu, ze mój organizm ma takie tempo (bo nie ważne czy jem odrobinę mniej czy odrobinę więcej, spada i tak 0,5kg) i jak co tydzień widzę chociaż te 0,5kg mniej to już uznaję, że jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dopiero 10 min temu wróciłam do domu, ale zdążyłam się już umyć i wskoczyć do łóżka. Tylko brzuch mnie leciutko z głodu pobolewa, bo ostatni posiłek zjadłam przed wyjściem na wieczorne zajęcia, o 17:45 (zwykle jem ok 19)... No ale teraz jest już stanowczo za późno, więc mam nadzieję, że jakoś dotrwam do śniadania ![]() 1. Płatki Just Fit i odrobina musli z mlekiem 2% 2. Batonik musli 3. Bułka bez mąki (z przepisu na Dietetycznie Siostro) z fetą, aiwarem (pasta paprykowa) i oliwkami 4. 2 kiwi 5. Filet z mintaja w panierce, niestety smażony, 2 wasy z odrobiną masła i trochę czerwonej kapusty "Szyk przestawny", ze względu na to, że z pierwszej tury zajęć wróciłam o 16:45, a na uczelni nie miałam czasu zjeść obiadu... Ćwiczenia: 30 day shred, level 1, day 7 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój TŻ się ze mnie śmiał ostatnio, bo się kładłam głodna spać i walnęłam tekst, że "nie mogę się już doczekać rana, bo będę mogła śniadanie zjeść" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
No mogłam, ale kiwi jadłam na jakieś 30min przed rybą, więc nie chciałam nic dorzucać, żeby zmieścić na spokojnie tą obiado-kolację. No i taki jadłospis mnie nasycił w ciągu dnia (bo jakieś takie równe odstępy czasowe w miarę były, nie za długie), tylko tyle, że teraz dopadł mnie głód :P Ale jestem dzielna i wytrwam do rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj:
I. owsianka z rodzynkami, jabłkiem i cynamonem II. 2 tosty z serem i szynką III. 2 gołąbki od teściowej (pyszne!) oprócz tego piwko. Robiliśmy od 11 do 20.30 ![]() Ale najgorsze za nami, teraz będzie już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
Anethesia twoja opinia o studentach zaocznych troche mnie zabolala, ja studiowalam zaocznie i wcale nie uwazam zebysmy byli gorsi od studiujacych dziennie bo po pierwsze my musimy sami zarobic na nasza szkole i znalezc czas na nauke, a dzienni maja tylko nauke na glowie bo za studia rodzice im placa wiec moga tylko sie uczyc i imprezowac.zaoczni musza sami na wszystko zarobic.wiec niewiem kto tu jest "olewaczem"
#4610 |
Wtajemniczenie
|
Ewelain, zaznaczyłam, że to oczywiście nie tyczy się wszystkich zaocznych studentów. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam. Mówię tylko tyle, co wiem z własnego doświadczenia i komentarzy moich prowadzących. Niektórzy zaoczni rzetelnie pracują i do tego pilnie studiują, ale niestety znam bardzo dużo osób, które jednak studia zaoczne robią właściwie dla papierka, a nie dla zdobycia wiedzy (a nawet przypadki, gdy za studia płacą im rodzice, a oni 5 dni w tygodniu spędzają tylko na imprezowaniu...). Rozumiem, że takie studia są prawdopodobnie nawet trudniejsze, bo trzeba je łączyć z pracą, ale nawet patrząc po stypendiach, jakie w tym roku przyznano na moim wydziale - o wiele wyższe średnie są na studiach dziennych, niż zaocznych, a nie jest to kwestia faworyzowania, bo często prowadzący otwarcie mówią o tym, że niestacjonarnych oceniają łagodniej, bo oni nie mają całości materiału itp. Poza tym co semestr na kurs do naszego roku dołączają 1-2 osoby, które "nie zaliczyły przedmiotu na niestacjonarnych" i muszą powtarzać w trybie dziennym. Nie chcę generalizować, w każdej grupie studenckiej są osoby i pilne, i takie, które studia mają w głębokim poważaniu. Mówię po prostu to, co sama zaobserwowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dodam od siebie ze znam na zaocznych kilka osob ktore widze ze sie ucza i staraja sie miec lepsze oceny itp, ale z kolei wiekszosc to faktycznie osoby ktore mowia "place wymagam", zauwazylam tez ze tam maja mniej warunkow, nie to co na dziennych. Bo placa i juz z nich nie chca zdzierac za to z dziennych to i owszem ![]() Cytat:
![]() ![]() a Ty znowu ladnie ![]() ![]()
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Ja też często sobie myślę, że chciałabym już rano żeby zjeść śniadanie jak mam coś dobrego na śniadanie w planach
![]() Aktualnie marzy mi się jajecznica na pomidorach i z zieloną cebulką ![]() Ale jeszcze nie sezon na pomidory ![]() Wszamaliśmy z TŻtem na śniadanie owsiankę z połówką banana i bierzemy się dalej do roboty.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A co do studiów to niestety ale taka prawda - na zaocznych jest mniej materiału, mniej godzin i mniej wiedzy się z tego wynosi. Ale jeśli ktoś ma do wyboru studiować zaocznie niż wcale to oczywiście, że lepsze to niż nic. Inna sprawa, że to też kwestia kierunku - wyobrażam sobie, że na wydziałach humanistycznych jak ktoś chce to nadrobi materiał w domu - po prostu to przeczyta. Na polibudzie laborków samemu w domu się nie zrobi raczej.
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to moze @ spowodowala wzrost.. bo kolacja raczej nie byla az tak strasznie weglowa, a podwieczorek powinien zdazyc sie przetrawic. An nie wstawie Ci zdjec obecnych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Jeeezu, marzę o zaolejowaniu włosów, bo po tym remoncie mam coś strasznego na głowie
![]() Ratuję się odżywką nawilżającą z Alterry, kupiłam ją TŻtowi i jest nią zachwycony ![]() A ja mu troszkę podbieram ![]() Ja mam wagę constans, stoi cały czas. Może za mało kcal w stosunku do wysiłku fizycznego. Jak robimy po 7-9h dziennie, a jemy tylko 3 posiłki dziennie, to może organizmowi brakuje. Ale powiem Wam, że jak człowiek tyle robi, to nawet nie chce mu się jeść, zresztą czasu nawet nie ma. Siedzimy w kuchni, robimy i tylko co chwilę fakty w radiu, a nam się wydaje jakby 5 minut minęło. Ale jesteśmy już bliżej niż dalej ![]() Jestem z siebie dumna, że tyle pomogłam TŻtowi ![]() ![]() Idę gruntować ściany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak zaczęłam brać to nie przytyłam jakoś gwałtownie, ogólnie 0 efektów ubocznych, uff (chyba że "efektem ubocznym" można nazwać łagodniejsze bóle menstruacyjne ![]() Być może faktycznie jest łatwiej nadgonić materiał na studiach humanistycznych, ale ja ogólnie nie wyobrażam sobie niechodzenia na wykłady i ćwiczenia, jakoś o wiele więcej zostaje mi w głowie jak słucham, niż jak uczę się "na sucho". Cytat:
![]() ![]() ![]() Ok, na zdjęcia nadal grzecznie czekam ![]() Ja się dziś znów zważyłam, ale znów bez porannego wc :/ Jednak jest mniej niż wczoraj, przed ćwiczeniami 72,2kg, a po ćwiczeniach 71,9kg ![]() ![]() W ogóle do tej pory nie miałam jakichś wyraźnych celów, poza tym "ostatecznym", po prostu chudłam i się z tego cieszyłam, a jak teraz sobie uświadomiłam, że za jakiś miesiąc jak nadal będzie tak dobrze szło zobaczę na wadze w końcu cyferkę "6" na początku wagi... To będzie fajne uczucie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pośrednie cele są przydatne bardzo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
Aha
![]() ![]() I tak a propos, przy przed-ostatnich badaniach krwi miałam cukier blisko górnej granicy, a jako że ostatnio zrobili mi wszystkie badania krwi, tylko cukru brakło, to mam zrobić teraz... I jestem bardzo ciekawa, czy mi spadł cukier przez dietę ![]() Ja właśnie wcześniej o pośrednich celach nie myślałam bardzo dużo, ale jak jeden z nich pojawił się naprawdę dość blisko na horyzoncie, to mam większą charpkę ![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-22 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.