|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
cześć,
zanim was nadrobię napisze co u mnie po wczorajszej wizycie. Te wszystkie objawy typu: spuchnięte dłonie, stopy, zdrętwiałe palce, delikatnie podwyższone ciśnienie, uderzenia gorąca (nie tylko pocenie sie w nocy), dosyć bolesne kłucia w pochwie i napieranie dziecka w trakcie chodzenia są oznaką, że coś się zaczyna zbliżać. Jak weszłam do gabinetu to byłam strasznie czerwona i lekarka od razu zapytała czemu mam takie wypieki i powiedziała, że mam spuchniętą buzię, obejrzała też dłonie i stopy. Co prawda skończyłam dopiero 36 tc ale mówi, żeby się oszczędzać bo chciałaby żebym dotrwała do 38 co najmniej i jeśli tak będzie to w następnym tygodniu będę miała cc w terminie między 16 a 18 listopada. Mam się w tym czasie codziennie ważyć i mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie i zapisywać wszystko żeby lekarka mogła sprawdzić. Córcia waży 2700 i pani doktor chce żeby jeszcze przytyła, poza tym wszystko w porządku ale muszę na siebie uważać. Ja już mam 16 kg na plusie, nie wiem kiedy się tego pozbędę ![]() Następna wizyta 9 listopada (jak dotrwam) i wtedy da mi skierowanie do szpitala. Jeśli cos się zacznie dziać to mam od razu jechac do szpitala i ponieważ córcia się nie odwróciła i ma położenie miednicowe to natychmiast robią cc (tak jest akurat w tym szpitalu). Niepotrzebne jest wtedy skierowanie jedynie trzeba pokazać ostatnie usg, zdjęcia i opis. Natalka jest strasznie zwinięta ![]() ![]() Dzisiaj spakuję torbę do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
moja wczoraj dzwoniła do TŻ-ta i jak pytała o mnie to mówił czy chce ze mną pogadać, to ona mu na to że na koncie już nie ma teraz.. a dawno ze mną gadała, oj dawnooo... tak więc z teściami to różnie bywa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Fajnie, że znacie wage swoich dzieci, nie to co ja ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko skąd u mnie taka agresja?? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-10-27 o 08:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 |
w krainie snu i marzeń
|
Hej Dziewczyny. Dopiero teraz dołączam się do waszego wątku. Ja mam termin na 22 grudnia -lekarz mówił, że na 100% będzie dziewczynka, więc wybraliśmy imię Wiktoria.
Mam nadzieję, że na tym wątku będę częstym gościem. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
To się udziela samoczynnie
![]() Dobrze wiedzieć że ma się wsparcie...
![]() ![]() Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 ![]() Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-10-27 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za tupeciara , ja bym jej powiedziała ze jak chce sie opiekowac mały dzieckiem to niech sobie je najpierw zrobi ![]() ![]() ![]() Karolina B moze to jakies napiecie hormonalne bo ja tez ostanio stalam sie agresywna ![]() andziat uwazaj na siebie ![]() ![]() Sereniti ![]() Ursull ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Witaj A jak samopoczucie ???
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
Spać jak spać ale sie razem kapać??? Ostatnio się śmiałam do TŻta że jeszcze troche a nogi zacznie jej golic.
![]() ![]() ![]()
#4601 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale skoro tylu rodzicom pomógł to może i ja go wprowadzę, najpierw muszę się "zapoznać" ze swoją córcią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
w krainie snu i marzeń
|
A dziękuję na razie nie narzekam. na początku miałam poranne przygody, ale teraz jest wszystko ok. teraz to tylko w nocy mam problem trochę z przekręcaniem, ale kręgosłup na razie nie boli. mam nadzieję, że tak będzie do końca. a tak w ogóle to przytyłam 10kg i czuję się jak wieloryb. i zauważyłam, że zaczynają mi się robić rozstępy na biodrach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
gimikis no po to tu jesteśmy
![]() Moniak85 witaj ![]() Ja właśnie wciągnęłam Prince Polo classic, pyynia ![]() Mnie ten brzuszek twardnieje i tak ,,staje" jak ja to określam. Do tego chyba mi dłonie puchną, no i koleżanka zauważyła że zaokrągliłam się na twarzy, i usta mi się trochę powiększyły i mam takie ,,ladne, pełniejsze, jak po kolagenie" tak określiła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Spanie z 13 latką, poracha ![]() Gdzieś czytałam, żeby nie kąpać dziecka dopóki nie odpadnie ten kikut z pępula, chodzi żeby nie zamoczyć, ale przecież spokojnie można tak zrobić, żeby woda się nie dostała, bo się nie kąpie przecież w wannie pełnej wody. Wczoraj byłam z koleżanką w dwóch lokalach- w jednym pizze żarłyśmy- i powiem Wam ,że aż lepeij się poczułam, że wyszłam gdzieś pogadać ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Monika 85 witaj
Olajka jejus jak fajnie ja tak dawno nigdzie nie byłam, koszmar a tu cos na rozweselenie: http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...279801335.html
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-27 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
Mój brzusio tez twardnieje. I to teraz częściej. Dziewczyny tak się cieszyłam ze nie mam rozstępów. Az pewnego dnia po kąpieli TZ mówi że coś mi popękało pod pępkiem. Wiec gazem lusterko w dłoń patrze a tam meeeeega rozstępy chyba z 6 takich wielkich.
![]() ![]() ![]() ![]()
#4607 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
widzę, że im bliżej rozwiązania, tym krótszy lont mamy ![]() ![]() Kootekk - ja to podziwiam Cię,że psychicznie wytrzymujesz badania dziecka, ja do dziś nie mogę pójść ze swoją córką np na szczepienie albo inne bolesne badanie- typu pobranie krwi- wysyłam męża. Jak patrzyłam jak ona płacze, to bolało mnie wszystko, chociaż sama jestem w miarę wytrzymała i nie boję się widoku krwi, czy podstawowych zabiegów, ale świadomość,że moje dziecko płacze- nie do zniesienia. Jesteś naprawdę bardzo dzielna i silna psychicznie. Michałek Ci to wynagrodzi. I super, ze wyniki są bardzo dobre- tak trzymać. Ishka - Tobie też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Patrząc za okno czuje się jakby się wiosna robiła
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu wyjmują tą matę z rożka i wkładają dzidzię bez maty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() serenity ![]() ![]() ![]() właśnie dostałam tą przesyłkę z pampersami co wysyłałyśmy, szybko a miała być po miesiącu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | ||||
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy wkurzaloby was, jakby wasz maz mial swoje ''przyjaciolki''? Moj to z tych, co niby kobiety rozumieja ![]() ![]() ![]() ![]() sereniti juz chyba po? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo podobna sytuacja Cytat:
![]() i również dziewczynka pisz często ![]() Cytat:
![]() ale ma jakiś dziwny charakter bo nieraz przy byle g.. panikuje i ryczy jak 10latka! jak coś trzeba załatwić to jest tylko mój TŻ! ale jak coś zrobi źle to słuchamy następny miesiąc już go tyle raz prosiłam by choć kilka razy odmówił dla zasady ale dla niego to za trudne..... zresztą ona nawet przy delikatnej odmowie potrafią tak zacząć panikować że nie raz mu się nie dziwie boli mnie jedno że teściowa nigdy nie powiedziała mu żeby mniej pracował bo sam się wykończy a do tego mnie ale jak zauważa że przez pracę brakuje mu czasu by im koło d.. latać to już co innego |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj pospałam aż do 9
![]() Teraz troszke posprzątałam i musze sie ogarnąć bo o 12 przyjeżdza do mnie położna to dowiem sie szczegółów co i jak z porodem ![]() Jeszcze spakowana dokładnie jestem a już dzisiaj do Polski wieczorkiem jedziemy, ciesze sie bardzo bo wózek przywieziemy co na nas czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Olajka, wiosna u Ciebie się robi?
![]() ![]() Ja umyłam nową szafę ![]() ![]()
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to ja nie wierze w przyjaźń damsko meską taka czysta bez pod tekstów. Moj mąż na poczatku związku miał taka jedna przyjaciółeczke - pocztakowo to zaakceptowałam a on próbował mnie przekonac ze cos takiego moze istniec . jednak laska chyba czuła do niego miete bo po jakims czasie zaczeła sie do niego przymilat w mojej obecnosci i to bez obciachowo ( moj oczywiscie nie dawal jej sygnałów ale ona miala to w dupie) w koncu sie wkur..... i zrobiłam awanture mojemu tz ( on jakby nie widzial poczatkowo problemu) az w koncu nie wytrzymalam i zjechalam laske i przyjazn sie skonczyła. ![]() ![]()
![]() |
#4617 |
Dragonfly
|
De Takie kolezanki sa najgorsze,ze sie tak kreca,a ze ja jestem bardzo zazdrosna to kazalam mu uciac takie znajomosci..Raz na jakis czas jakas jego znajoma(znajoma z ktora cos go laczylo) cos pisze do niego na gadu,ale widzialam,ze temat dziecko i za kilka dni zostanie ojcem
![]()
#4618 |
Zadomowienie
|
andziat nie wiem jak w przypadku cc, ale chyba trzeba z kims skonsultować jak czop odejdzie, bo tez zależy dlaczego się ma tą cc, żeby w końcu nie było i za późno. Ja bym zadzwoniła do gina się zapytać lub na IP.
Mój nie ma żadnych przyjaciółek damskich, ani ja nie mam przyjaciółek męskich ![]() Artystka cuś jest chyba na rzeczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Panowie czesto nie widza tego co my widzimy i choc czasem sprawa wydaje sie prostaoni sa szczerze zdziwieni o co chodzi????/ Niemniej jednak nie wierze w PRZYJAZN DAMSKO_ MESKA!!!!!! MNIE BY TO DRAZNIŁO OGROMNIE
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-27 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zadomowienie
|
HEJ
okropne samopoczucie mam!! napisze tylko teraz i pomilcze troche bo az mnie kreci w srodku od wczoraj z nerwow!! jestem dodatkowo przemeczona a nie mam tak naprawde czym bo nic nie robie!!! i to jest bol apropo bolu - okropnie dokucza mi kregoslup krzyzowy i ogonowy (mam poza obciazeniem Grzesia ocierajace sie kregi o siebie :/ i mala dyskopatie) ;( Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.