|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
dziewczyny, mam takie trochę głupawe pytanie - do tych, które prócz walki o piękne włosy, podejmują walkę o zapuszczanie
![]() jak sobie radzicie z rutynowym ścinaniem końcówek? bo ja robię to co 2-3 miesiące, by końcówki były ładne i zdrowe, no ale przez to moje włosy w ogóle nie mają szansy stać się dłuższe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tyle, że nie robię tego na siłę. Po prostu nie przypatruję się dokładnie moim włosom, a jak nie widać ogólnie poniszczonych końcówek, to po prostu nie czuję potrzeby podcinania. Aż szkoda mi nawet. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
kurczę, to może i ja się powstrzymam od takiego częstego podcinania końcówek.... a jakby tak rok nie podcinać (za rok ślub, chcę mieć wtedy dłuższe o jakieś 10-15 cm )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejuje całe, a raczej olejowałam, bo nigdy więcej na skalp tego nie dam ! :P na końcówki będe teraz tylko stosowac, bo jak go tak uzwam to nie jest źle
![]() |
#4595 |
Konto usunięte
|
Ale tutaj jeszcze sporo zależy od fryzjera i od ścięcia.
Nie każdy fryzjer podetnie minimalnie, a niektórzy nie mają z tym problemów. Tak samo i ścięcie - przy prostych włosach łatwiej jest podciąć i nie wymaga to takiego radykalnego cięcia jak przy cieniowanych, których posiadaczką jeszcze niestety jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
je ostantnoi tyle nie podcinałam ale na końcu maja poszło ze 2 cm ![]()
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja planuję teraz podcinać końcówki o około 1-2 cm co około pół roku. Od ostatniego podcięcia minęły trzy miesiące i na razie końcówki są w dobrym stanie. Myślę, że częściej podcinając to nie zapuszczę długich włosów. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myję głowę, potem nakładam na długości mniej więcej od ucha w dół odżywkę/maskę nakładam czepek, zazwyczaj na 15 minut, i spłukuję. Powinnam nakładać coś jeszcze na skalp? Ogólnie rzecz biorąc wystrzegam się żeby na skórę głowy trafiało coś innego oprócz szamponu podczas mycia, wody brzozowej czy ostatnio ampułek vichy. aha i żel aloesowy, ale przed myciem dziś nałożę, ![]() Któraś z Was napisała jakiś czas temu, że silikony i tak migrują na skalp, i nad tym zaczęłam się zastanawiać ostatnio...
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2011-05-17 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Przyczajenie
|
Co mogę wam polecić maske matrix2 jest idealna do każdego rodzaju włosów. A by efekty był jescze lepszy polecam tzw domową saunę czyli nakładamy na włosy maskę rozczesujemy je nakładamy folię aluminiową kuchenna na to czepek i przez 2 min podgrzewamy suszarka zawijamy ręcznikiem i nosimy sobie min 15 min. Potem spłukujemy ciepłą wodą ale nie goracą !
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A co do zapuszcania włosó to może tak włos na miesią roąnie nam od 1cm-3cm max poprostu przez pół roku ich nie obcinamy tylko dbamy o nie intensywnie czyli maski odfzywki jedwab itp . Unikamy prostownicy lokówki suszarki gofrownicy i innych urządzen. |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Raczkowanie
|
Witam Was Serdecznie. Przeglądałam dużo postów na temat pielęgnacji włosów i ogarną mnie zamęt! Powiedzcie mi proszę jaki szampon i odżywkę polecacie? Nie chodzi mi oczywiście o te pospolite drogeryjne (na takie już w ogóle nie patrze), tylko o takie które faktycznie mają wiele wartości odżywczych, witamin i są bez chemikaliów. Stosowałam już kilka szamponów z serii L'biotica, Moc Natury Wax oraz całą serię Seboradin Niger (szampon, lotion, balsam). Jednakże nie zadowoliły mnie one. Zależy mi na efekcie nawilżonych, lśniących i odżywionych włosów. Doradzicie mi coś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co nie znaczy, że odciągam od skrajnego wielbienia natury, bynajmniej, jednak nie każdemu odpowiadają metody typu mycie odwarem z korzenia mydlnicy lekarskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4605 |
Konto usunięte
|
Gofrownica?!
Dajcie znać o tosterach i czajnikach jakby co, bo jakoś nie na czasie jestem. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Strażnik Wizażu
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2699081 1]Gofrownica?!
Dajcie znać o tosterach i czajnikach jakby co, bo jakoś nie na czasie jestem. ![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
no, gofrownica do włosów
![]() ![]() na KWC najlepszy ten z łowicza ![]() ![]()
#4609 |
Rozeznanie
|
dżemu a nie dżemora?
![]() |
#4610 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2011-05-18 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Gofrownica i karbownica do włosów to to samo. Obie nazwy funkcjonują zamiennie i nie ma w tym nic śmiesznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jednak pośmiać się nie szkodzi, endorfiny na włosy też pewnie dobrze działają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2699700 9]Z tym, że nazwa "gofrownica" naprawdę się wzięła od tradycyjnej gofrownicy. W podstawówce chyba ja jedyna się opierałam szałowi modelowania włosów od gofrownicy. Strasznie dziwne mi się to wydawało i szkodliwe, zupełnie jakby ktoś chciał prostować włosy żelazkiem.
![]() Jednak pośmiać się nie szkodzi, endorfiny na włosy też pewnie dobrze działają. ![]() znam bardzo dużo osób, prostujących włosy żelazkiem... ![]()
#4619 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.