![]() |
#4591 |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Jestem po kolejnej rozmowie kwalifikacyjnej.No cóż, oferta dotyczyła pracy asystentki, czyli obsługa komputera, odbieranie telefonów itd- akurat pasowały mi godziny i to że miałabym weekendy wolne na studia.No niestety-zarobki gorsze niż podane w ogłoszeniu- za 7brutto za godzinę jeszcze Matko Boska trójfazowa prądu zmiennego nie pracowałam, niebawem chyba pracodawcy będą oferowali 1 dolara dziennie, i do tego żadna asystentka tylko obdzwanianie ludzi i oferowanie im funduszy emerytalnych;/Masakra i rzeźnia nr.5;/
Mam nadzieję że coś się w końcu ruszy ![]() Do tego wielka niewiadoma z cyklu jak się ubrać na rozmowę żeby nie było faux pas a z 2 strony żeby się nie ugotować żywcem ![]()
#4592 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś wysłałam CV na stanowisko pracownik biurowy do szkoły i wymagane było jedynie wykształcenie średnie. Pewnie nic z tego nie będzie.. a tak baaardzo bym chciała.
Ale od października zaczynam poszukiwania tak na poważnie, bo nie mogę ciągle tkwić w mojej mało rozwijającej pracy.
#4593 |
Zakorzenienie
|
Jupi gratuluję Yoona! U mnie podobnie ale się nie zdradzam żeby nie zapeszyć ;-) na dniach może się wszystko rozwiązać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
... chciałam wstukać w google rozmowa kwalifikacyjna + nazwa firmy która mnie interesuje...
pierwsze co mi wyskoczyło to rozmowa mistrza polikarpa ze śmiercią...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam wpisane w cv, że prowadzę własną działalność gospodarczą... A to źle ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
a ja od wczoraj wiem, że to bardzo złe uczucie jak ci nagle wypadnie nieoczekiwany wydatek
![]() ![]()
#4599 |
Raczkowanie
|
Ja mam jutro rozmowę o pracę... Dzisiaj mi koleżanka dała cynk... Jak się tam nie dostanę, to będzie porażka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniła do mnie Pani z banku i zaprosiła mnie na rozmowę we wtorek. W jednym się nie udało, może tym razem będzie inaczej. Chociaż nie ukrywam, że na tamtym bardziej mi żależało i będę jeszcze próbować.
![]() |
#4601 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Asienka187 Powodzenia na rozmowie ![]() 88Ekaterina88 Wiem co czujesz, trzymaj się ![]() Mnie brak pracy nauczył, że nie muszę co miesiąc kupować nowego ubrania czy kosmetyku, kupuję tylko to co na prawdę potrzebne, szukając też tańszych zamienników. Nauczyłam się w końcu oszczędzać, w tej chwili odkładam każdą kasę na studia, choć rodzice jeszcze mają urodziny zaniedługo i jestem w kropce, nie wiem czy kupować im coś, bo w takim wypadku oni będą musieli mi więcej dołożyć na studia (o ile się na nie dostanę), czy prezenty odpuścić i zostawić tą kasę na te studia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;27243820]Będę trzymać
![]() ![]() Asienka187 Powodzenia na rozmowie ![]() 88Ekaterina88 Wiem co czujesz, trzymaj się ![]() Mnie brak pracy nauczył, że nie muszę co miesiąc kupować nowego ubrania czy kosmetyku, kupuję tylko to co na prawdę potrzebne, szukając też tańszych zamienników. Nauczyłam się w końcu oszczędzać, w tej chwili odkładam każdą kasę na studia, choć rodzice jeszcze mają urodziny zaniedługo i jestem w kropce, nie wiem czy kupować im coś, bo w takim wypadku oni będą musieli mi więcej dołożyć na studia (o ile się na nie dostanę), czy prezenty odpuścić i zostawić tą kasę na te studia ![]() wiesz ja też nie kupuję, ale szukam czegoś na wyprzedażach, w sh, na allegro czasami za gorszę kupię nowy ciuch z metkami jeszcze, do tego na innym portalu wystawiam na sp.. ubrania w których już nie chodzę i bilans wychodzi na zero, bo zainteresowanie tez jest. Trzeba sobie jakoś radzić. Chciałam dzisiaj od rodziców wyprosić kaskę na jutrzejszy wydatek jako że na dzień dziecka, ale dostałam tylko 5 zł na lody ![]() A ty może pogadaj z rodzicami o tych urodzinach i studiach? może na urodziny zrobisz jakąś dobrą kolację a może ciasto ? ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie: jaką kwotę wynagrodzenia mam podawać na rozmowach, skoro mam wyk. wyższe, doświadczenie pół roku (nie licząc 2 praktyk i stażu), prawo jazdy B., 2 kursy (Excel i angielski). Podaję 1500 netto jak praca w innym mieście, a jak w moim to tak 1300. Może jednak za dużo?
![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-06-01 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
(Nie) dziękuję
![]() Cytat:
Zależy od miasta i zawodu. Pamiętaj, że trzeba się cenić. Pracodawcy też na to patrzą. Ja też wołam 1300-1500 zł a jestem w trakcie studiów. Myślę, że w Twoim przypadku te 1500 zł to min. A i podawaj kwotę brutto, bo to jest dla pracodawcy bardziej istotne (tak nam mówili na kursie z prezentacji na rozmowach).
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
POWODZENIA
![]() mi też się worek z rozmowami wysypał teraz... jestem pełna nadziei, gorzej jak z niczego nie wyjdzie to chyba się zaryczę na amen ![]() Ariena myślę że kwoty które podajesz są całkiem rozsądne. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się wydaje że podaję rozsądne kwoty...jak na moje kwalifikacje, no ale sama nieraz wątpię, a może mówić że od 2000 brutto? (to jest 1400 z hakiem). Jak idę do jakieś małej firemki to ta kwota jest mniejsza.
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
no
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Bezrobotni kombinują jak mogą, trochę to smutne co obserwuję... Sama ledwo skończyłam studia i wiem jak ciężko znaleźć pracę. Ostatnio w moim wątku ktoś wspominał o portalu texter, który publikuje prace magisterskie już napisane, więc setki pomysłów są na jakieś zarabianie na studiach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
No to super
![]() Ja dziś z wielkimi oporami wysłałam podania do 5 firm z mojej branży bądź pokrewnej. Od początku roku wysłałam do 30 i była tylko 1 odpowiedź w sprawie stażu który i tak mi PUP nie przyznał. No ale 30 to wciąż mało, powinnam wysłać 300 i marudzić wtedy. ![]() Już teraz o tej porze nie ma sensu wysyłać, bo albo ludzie skończyli pracę albo ostatnia godzina to nikomu się nie będzie chciało czytać maili. Jutro z rana znów wysyłam. A na tych firmach na których mi najbardziej zależy to przedzwonię za jakiś tydzień albo pojadę do nich bez zapowiedzi.
#4612 |
Raczkowanie
|
Ja się obawiam jutrzejszej rozmowy kwalifikacyjnej, bo wiem,że moją konkurentką będzie osoba, która ma wyższe kwalifikacje niż ja... Nie wiem sama jak na to będą patrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Rodzynek pewnie chodzi o wynagrodzenie (tamta osoba może chcieć więcej kasy)+ to jak się zaprezentujesz. Niestety ja podejrzewam że właśnie każdy konkurent jest lepszy ode mnie pod każdym względem-po prostu zawsze bardziej odpowiada jakaś inna osoba pod każdym względem i dlatego mam już tyle bez owocnych rozmów za sobą.
Zauważyłam też że bardziej odpowiadam starszym panom, a przeważnie na rozmowie mam babki koło 30 albo nawet młodsze ode mnie,grrr...(np 25 lat, przed rozmową, albo po rozmowach można znaleźć osoby w necie np. na goldenie, mam prawo wiedzieć z kim będę rozmawiać).
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-06-01 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
No właśnie jeżeli chodzi o wynagrodzenie, to jest to instytucja państwowa,więc nie ma to znaczenia, bo wynagrodzenie jest ustalane ustawowo... Tam żeby dostać pracę, trzeba być poleconym przez pracownika - więc ta dziewczyna też jest przez kogoś polecona...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
albo powiedz ze około 2 tys brutto choc ze sredniej krajowej bys sie bardzo ucieszyla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
No to będę tak mówić - ok. 2 tyś brutto.
![]() ![]()
#4617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Ej pomóżcie mi :- P dostałam telefon że w piątek mam się zgłosić na szkolenie z dokumentami i numerem NIP...
co to oznacza? jakaś umowa będzie spisana...? ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
jesteś po studiach? przecież wiesz jak to się odbywa ![]() ![]() kwalifikacje to 1/3 sukcesu... ja jestem po rozmowie. i... na razie nic nie zdradzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
No właśnie się zastanawiam. Bo może jak pracodawcy to czytają to Ciebie już z góry odrzucają,bo nie jesteś dyspozycyjna?? Sama nie wiem.
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie wpisuj tego albo inaczej nazwij np. jakiś freelancer czy sprzedaż internetowa własnych wyrobów (w końcu co ich obchodzi skąd masz produkty). Na rozmowie możesz powiedzieć że działasz na własny rachunek bo "prowadzenie działalności gospodarczej" odstrasza.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.