|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Cytat:
![]() Nie wierz też we wszystko co mówi usługodawca klientowi - z pierwszej ręki znam przypadek fotografa, który na swojej stronie już z początkiem 2010 miał zapisane które terminy ma zarezerwowane i było ich 20 w 2011, skończyło się na 7 zleceniach - taka dziwna strategia marketingowa. Z mówieniem klientowi jak się jest rozchwytywanym jest dokładnie tak samo jak w USA z "how are you" zawsze odpowiadają "very good" - choćby wszystko się waliło.
|
|
#4592 |
|
Raczkowanie
|
Jest sporo prawdy w tym, co mówisz, ale też nie do końca:
szukając pod koniec 2011r. fotografa na wesele (2012r.) napisałam do kilku - prawie wszyscy mieli wolne terminy, natomiast jeśli chodzi o zespół - tu znów odwrotnie, prawie wszyscy zajęci...
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój asystent był na kursie kościelnym dla fotografów i było 300 osób.Teraz każdy kto kupi sobie aparat szumnie nazywa się fotografem, a z kupnem gitary czy klawiszy już to nie przejdzie.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2012-01-12 o 16:43 |
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jaka polecacie poradnie rodzinna na ktora mozna pojsc bez narzeczonego,i nie trzeba robic tych wykresow w domu,moja juz nie istnieje a potzrebuje namiary
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie, czy będziecie miały orkiestrę w czasie błogosławieństwa, czy dopiero na sali podczas przyjęcia
?
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem co prawda ze tu jest taki wyczaj zeby byli podczas blogoslawienstwa ale ja chce od razu na sale zeby nie robic widowiska na osiedlu. I pod kosciolem tez nie chcemy i kamery podczas blogoslawienstwa tez nie chcemy. To ma byc chwila nasza i rodzicow.
|
|
|
#4597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że do tego czasu im się zmieni ![]() A jak będzie/ było u Was?
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie mam dylemat....Z jednej strony bym nie chciała robić szopki. Z drugiej TŻ i rodzice mi mówią, że jak to będzie wyglądało, tak jakbyśmy po cichu robili wesele, chcieli ukryć, że tradycja taka, że powinno się hucznie wyjść z domu...
Druga sprawa, że orkiestra nad którą myślimy liczy sobie dodatkowo za granie pod domem... |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4600 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
No wiec ostatecznie wzieliśmy- ale nie żałuje. Bo bez muzyki uwierzcie mi łyso Nie było żadnych odgrywek pod domem żadnych przywitań każdego gościa z osobna, poprostu stali i sobie coś tam grali.
|
||
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno nic nie pisaliśmy jednak widzę że muszę się odnieśc kolejny raz do stwierdzenia słuszności wystawiania się firm na targach, jak koleżanka stwierdziła że zespoły bedące na targach nie miały wolnych miejsc, tak samo jest z branżą video-foto.
Najważniejszym elementem wystawienniczym jest promocja firmy, umocnienie nazwy, przedstawienie oferty, bo i tak umowy po targach podpisuje się w biurze, na spokojnym indywidualnym spotkaniu, gdzie można spokojnie ustalic cene i zakres usług. Jeśli chodzi o targi w Cristal Park to są one bezpłatne dla zwiedzających i wystawców (najlepszych z branży) firmy mają już wypracowane swoje pozycje na rynku, a co do płacenia z reklame; to zawsze będą głosy że reklamują sie najgorsi, ale to kolejna bzdura! Na reklame trzeba wyłożyc pieniądze, pieniadze sie zarabia jak sie ma zlecenia, ma sie zlecenia gdy się jest dobrym w swojej robocie. Aby sie móc spokojnie reklamowac trzeba też prowadzic legalną działalnośc, niestety wiekszosc filmowcow czy fotografów nie ma zarejestrowanej działalnosci i dla tego ich nie widac
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Dziewczyny słuchajcie szukam cukierni, piekarki kogo kolwiek kto piecze torty w stylu angielskim. Byłam u Piotrka Rydza powiedział mi ok 800-1000tys za taki tort wydaje mi sie to troche dużo ale może się nie znam wkońcu to pierwsze wesele które planuje hehehe. Czy któraś z was miała taki tort lub planuje? Jeżeli tak to gdzie go zamawiacie i w jakiej cenie?
|
|
#4603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz zainteresowana to napiszę Ci na priv. Wiem też, że pieką ciasta na wesele. Początkowo myślałam o P. Rydzu, ale podobno jego ciasta są ładne, ale niesmaczne, więc zrezygnowałam. Też jestem ciekawa, czy jest jeszcze w Tarnowie jakaś cukiernia robiąca zjadliwe torty w stylu angielskim.
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odrywki same w sobie mi się nie podobają ale myślę, że byłoby weselej gdyby orkiestra grała przed moim domkiem no ale cóż.. pieniążki, pieniążki, pieniązki. A na błogosławieństwie będziemy my z rodzicami + fot.i kamera - styknie
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani która prowadzi tą cukiernie wróciła niedawno z Anglii wiec myśle ze podpatrzyła jak się to robi. Wszystkie produkty sprawadza z Anglii, nie piecze nic na polskich (przynajmniej tak było jeszcze pół roku temu). Moja mama z nią rozmawiała, wtedy powiedziała jej 650zł za duży czekoladowo - pomarańczowy tort. Pyszny
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie zdzierżyłabym tego. Zespół dopiero na sali. |
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Miała któraś z was na weselu zespół Orion ze Szczepanowic ?
Właśnie waham się czy wybrać zespół Orion czy Geminix.... Zespół Orion miała moja siostra na weselu 8 lat temu i grali naprawdę super, nie wiem właśnie jak jest teraz z nimi.... Na plus jest to że sa dużo tańsi niż Geminix Doradźcie proszę
|
#4610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z Tż zdecydowaliśmy, że orkiestra będzie dopiero na sali, bez zbędnych ogrywin. Chcemy aby na błogosławieństwie byli jedynie rodzice noo i My wszystkim gościom przy zaproszeniu powiemy, że spotkamy się w kościele ![]() DZIEWCZYNY mam pytanie z innej beczki...Gdzie najlepiej kupić alkohol? chcemy kupić stocka, mogłybyście doradzić w jakich miejscach jest najtaniej
|
|
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś około 120 osób. A tort od Pana Rydza miałam przyjemność jeść, osobiście uważam że był taki sobie i nie wart swojej ceny jeżeli chodzi o smak ale z wyglądu trzeba przyznać że robił wrażenie. Ta Pani także piękne torty robi skontaktuje się z nią na pewno żeby porównać oferty. A na priv napisz jak w smaku będę czekać na info
|
|
#4615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
piska, czy próbowałaś tego torta? czy tak Ci się wydaje, że będzie pyszny? Pani Ania mówiła mi też o nim, ale nie jest dla osób nie lubiących gorzkich smaków. Dla mnie bardzo ważne jest, żeby oprócz wyglądu tort był smaczny. Jeśli okaże się na degustacji, że szału nie będzie to zrezygnuję.Jeśli chodzi o produkty na tort to na pewno nie sprowadzają produktów na biszkopty, czy masy, bo to głupota byłaby zwozić to śmieciowe żarcie jak ma się dostęp do wysokiej jakości produktów Polskich. Poza tym pieczeniem zajmuje się jej mama wychowana na Polskich produktach, więc wątpie żeby dała sobie wcisnąć angielski proszek do pieczenia na przykład, bo co jeszcze mogłyby sprowadzać? hmm przecież nie jajka, czy masło, czy orzechy. Może czekoladę? nie wiem. Muszę jej zapytać o to Z Anglii to bardzo możliwe, że sprowadza składniki na masę cukrową do strojenia.
|
||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także najlepiej umówic sie jak będą mieli próbę i posłuchac na żywo
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Przyczajenie
|
Czesc DZIEWCZYNY
![]() Jestem tu nowa. Rzuciłam okiem na poprzednie wątki i wasze porady wydaja mi sie bardzo przydatne i tafne. Stad moje pytanie czy któras z was organizowała wesele w RESTAURACJI PLANETA lub była gościem w tej restauracji? Co o niej sadzicie? I znacie moze zespół PARADISE z Radłowa? w sierpniu tego roku mam wesle. POMOŻECIE? |
|
|
|
#4619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli orkiestra chce za granie pod domem dodatkowe pieniądze to weż inną(jeśli nie podpisałas umowy) przecież w Tarnowie mają to w cenie. Cóz to za orkiestra co ma takie" cenniki"-pewno za dojazd też trzeba płacić. A teraz z innej beczki czy ktoś słyszał jaka firma w Tarnowie lub okolicy robi bramy z balonów? |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W której miejscowości masz na myśli ten lokal ?? A tak poza tym witajcie dawno dawno mnie nie byłoooo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

...już tak niedługo... 08.09.2012

Jak będziesz zainteresowana to napiszę Ci na priv. Wiem też, że pieką ciasta na wesele. Początkowo myślałam o P. Rydzu, ale podobno jego ciasta są ładne, ale niesmaczne, więc zrezygnowałam. Też jestem ciekawa, czy jest jeszcze w Tarnowie jakaś cukiernia robiąca zjadliwe torty w stylu angielskim.
Odrywki same w sobie mi się nie podobają ale myślę, że byłoby weselej gdyby orkiestra grała przed moim domkiem no ale cóż.. pieniążki, pieniążki, pieniązki. A na błogosławieństwie będziemy my z rodzicami + fot.i kamera - styknie
Pani która prowadzi tą cukiernie wróciła niedawno z Anglii wiec myśle ze podpatrzyła jak się to robi. Wszystkie produkty sprawadza z Anglii, nie piecze nic na polskich (przynajmniej tak było jeszcze pół roku temu). Moja mama z nią rozmawiała, wtedy powiedziała jej 650zł za duży czekoladowo - pomarańczowy tort. Pyszny