|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przefarbować się z blondu na karmelowy brąz?
halooo, zagląda tu jeszcze ktoś? :P
|
|
|
|
#4592 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy
Jak w temacie
To mój naturalny kolor włosów. Jednak połączenie brązowe włosy-piwne oczy jest dosyć mdłe i nudne. Co proponujecie? Proszę o pomoc, kompletnie są na tym nie znam ;>- Edytowane przez nwr_ Czas edycji: 2014-02-10 o 11:10 |
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
czy ja wiem czy mdłe.. mi się podoba
z tym że ja bym fryzurę zmieniła i tyle jakaś grzywka na bok, pocieniowane włosy. Od razu nabierzesz wyrazu ![]() Dziewczyny, skąd wiecie jaki macie typ urody? Zimny, ciepły- po czym to się poznaje? |
|
|
|
#4594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam podobnie jak Kinia656, jest to dobre połączenie,ponoć najlepiej zmieniać kolor wlosów o ton, dwa ciemniejsze lub jaśniejsze, możesz spróbować jak chcesz coś zmienić... Lepiej wyglądać naturalnie niż sztucznie w blond tlenionych włosach, masz dość jasną karnacje... Ja mam podobną, z tą różnicą że piwne oczy, miałam kiedyś czarny kolor i wyglądałam jak śmierć, także według mnie ten też nie bardzo... Może jakiś ciemny blond, miodowy, jasny brąz? |
|
|
|
|
#4595 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://fryzurki.blox.pl/resource/tum...ezp7o11280.jpg http://img.szafa.pl/forum/1/foto_cac...64_500x640.jpg Tylko jak uzyskać taki kolor? W rzeczywistości mam włosy jaśniejsze niż na zdjęciu, które wcześniej dodałam. W słońcu wydają się rude. Praktycznie na każdym zdjęciu mają inny odcień.
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
te zdjęcia które wstawiłaś to na moje 1 zdj ma coś w stylu ombre (jasne końcówki) a to 2 zdj na moje ma bardzo podobny kolor do twoich włosów...
jak już koniecznie chcesz zmienić kolor to może tak jak wyżej- jakiś karmel albo jaśniutki brąz. I nadal obstawiam zmianę fryzury (pocieniowanie) |
|
|
|
#4597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karmelowy albo jasny brąz byłby według mnie całkiem ładny dla Ciebie, może ewentualnie jakieś jaśniejsze refleksy na kolor który masz, lekki balejaż, ombre, coś w tym stylu, jak na zdjęciach: http://m.ocdn.eu/_m/9303053cb02cdfcb...4c4a,62,37.jpg http://3.bp.blogspot.com/-vXsF9URwTK...00/ombre20.jpg http://2.bp.blogspot.com/-mG-rcMqGcG...s1600/bale.jpg http://4.bp.blogspot.com/-XbvcaDGB4h...-hair_bd-1.jpg http://2.bp.blogspot.com/-a4jVdhAO9a...ort_Ombre1.jpg ? |
|
|
|
|
#4598 |
|
Przyczajenie
|
hej , dawno mnie nie było
no więc mogę pozwolić sobie z włosami na totalne szaleństwo (choruje) znudził mi się już rudy , czerwony aktualnie mam a kusi mnie ombre lub sama nie wiem co , doradzicie ?! podobają mi się też takie kolory jak fiolotetowy , niebieski itd na włosach ale nie wiem jak to bd wyglądało. http://www.photoblog.pl/izajka/161953843
Edytowane przez izajjka Czas edycji: 2014-02-03 o 12:34 |
|
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
Hej, zastanawiam się czy przefarbować się na blond, ale cały czas mam wątpliwości gdyż nigdy nie farbowałam włosów
Doradzicie czy będzie pasować?Oczy mam ciemno niebieskie, a włosy takie trochę mysie - ciemny blond albo jasny brąz
|
|
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
A kolor o jakim myślałam to ten:
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny! Mam wlosy za ramiona,lekko falowane,mniej więcej równe,nie są pocieniowane. Uprzedzam,że nie mogę ściąć włosów krócej niż do ramion ze względów zawodowych. Nigdy nie farbowalam włosów. Mam włosy brązowe,bardziej jasne niż ciemne,które często latem wpadają w rudy. Mam jasną cerę,niebieskie oczy,ciemne rzesy i brwi. Mam owalną twarz,pełne usta i szeroki noc. Potrzebuję jakiejś zmiany,konkretu,czegoś nowego i świeżego. Wiem,że chcielibyście zdjęcie,ale nie mogę go wstawić. Pomozecie? Chociaż siłami wyobraźni.
|
|
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
Komu pasują takie włosy ?
He, czy kiedy mam jasną cerę (często się czerwieni), zielone oczy, ciemne brwii, duże różowe usta to będzie mi pasował taki kolor włosów ?
|
|
|
|
#4603 |
|
Przyczajenie
|
blond czy brąz?:)
Witam, otóż mam tzw "wieelki problem", dot. koloru włosów. Na głowie mialam już chyba wszystko, od jasnego blondu, po brąze i czerwienie, także jak się domyślacie moje włosy są w kiepskiej formie, po tych wszystkich zabiegach
. Jako, że szybko nudzi mi się mój image, zastanawiam sie czy nie przefarbowac moich jasnych blond wlosów na jakis ciemny czekoladowy chlodny brazik?. 1467294_575434522529219_1309508784_n.jpg DSC_0569.jpg |
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: blond czy brąz?:)
daj jakies normalne zdjecie to moze wtedy uda sie cos powiedziec. na tych g*wno widac
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego zdjęcia jeszcze- to mi się wydaje że ona ma pasemka blond na mysich włosach albo ombre- bo całych blond to ona nie ma. Ale takie jak ona ma końcówki myślę że by ci pasowało bez problemu. |
|
|
|
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za pomoc! W takim razie za tydzień się farbuję
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Komu pasują takie włosy ?
Cytat:
Jaki jest Twój naturalny kolor włosów??Ja tak jak Ty zapragnęłam jasnego/średniego blondu... Wiem, że ponoć przy cerze z wypiekami pasują odcienie naturalne typu: jasny brąz, ciemny blond... Brwi-ciemne są wskazane (przecież naturalne blondynki lekko je przyciemniają) - mogą być więc delikatnie ciemniejsze, ale nie kruczo czarne bo będzie to sztucznie wyglądać przy bardzo jasnym blondzie. Jeżeli chodzi o kolor oczu MOIM ZDANIEM nie ma wpływu na to jaki kolor powinnaś wybrać. Takie jest moje zdanie, jak napisałam ![]() Ja po zebraniu wielu opinii wiem, że pasować mi będzie karmelkowy blond, średni blond, miodowy blond, jasny brąz. Ogólnie blond pasuje ponoć każdej kobiecie, zależy tylko jaki odcień. Pamiętaj, że blond podkreśla niedoskonałości cery. Jasne włosy wymagają też duuużo większej pielęgnacji niż ciemne włosy naturalne, szczególnie jak są rozjaśnione. Łatwiej by było jakbyś dała swoje zdjęcie... ?? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Napisałaś, że miałaś już brąz. Jak się w nim czułaś? Jeżeli czułaś się w nim dobrze, to nie widzę problemu żeby spróbować takiej odmiany. Według mnie będzie Ci pasował brąz w chłodnej tonacji. |
||
|
|
|
#4608 |
|
Przyczajenie
|
w jakim kolorze jest mi dobrze ?
Otóż od dawna myślę sobie by zmienić coś w swoim wizerunku. Mam włosy NATURALNE ciemne, puszące się (od połowy lekko kręcone). Oczy brązowe, duży nos, małe usta. Zresztą dodaję zdjęcie. Chciałabym was prosić o rady jaki kolor by mi pasował, z grzywką czy bez i czy lepiej mi w prostych czy w takich jak na zdjęciu.
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: w jakim kolorze jest mi dobrze ?
Cytat:
Hm z tego co widzę to masz ni to loki ni to proste czyli takie nijakie - mam takie same jak wstaję rano ![]() Ja bym albo prostowała albo lokowała (mocno lub lekko) bo to co teraz to takie pośrednie.. dla mnie to nie fryzura (jeśli patrzę na siebie a mam takie same) ja moje prostuję ale nie tak mocno, tylko lekko (żeby tylko tych wywijasów dziwnych nie było)Kolor na 1 zdjęciu wydaje mi się ciemniejszy niż na 2, wydaje mi się że ci pasuje, przynajmniej wg mnie w jasnym blondzie będzie ci źle, bardziej brałabym ciemniejsze blondy i dalej... ale taki normalny kolor (tzn taki naturalny) a nie rude, platyna, czerń- nie. A co do grzywki- dobrze ci i bez niej i z.. ale jakoś bardziej wyrazu nabierasz wg mnie w grzywce ale wyprostowałabym ją. Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-02-17 o 22:47 |
|
|
|
|
#4610 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: BLONDYNKI i PANI GRAZYNKO pOmÓżCiE!!!
Zwracam się z prośbą o poradę... Jaki kolor włosów będzie pasował do mojego typu urody? Od kilku lat jedynym kolorem, który noszę to blond i to z użyciem rozjaśniacza. Niestety moje włosy strasznie źle go przyjmują
Są wysuszone i łamią się okropnie :/ Dlatego chciałabym teraz rozjaśniacz zamienić na coś mniej drastycznego dla moich włosów a przy okazji zmienić coś w swoim wyglądzie...Proszę o poradę w wyborze nowego koloru dla moich włosów. |
|
|
|
#4611 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
osobiście lubię pasemka, kilka dobrych lat miałam pasemka jasny blond na całej głowie i podobało mi się to bo nie było widać odrostów jak przy farbowaniu całych włosów a tez ładnie rozjaśniły twarz. Ale im więcej na pasemka się chodzi to potem w końcu głowa staje się całkiem jasny blond i wtedy albo ciemne pasemka robić albo całe włosy już farbować..
No tak myślę że musiałabyś rozjaśnić włosy jak chciałabyś mieć kolor blond lub jasny brąz. Najlepiej u fryzjera... ja mam taki mysi ale to taki "neutralny" kolor i wszystko mi na nich wychodziło od jasnego blondu po ciemny brąz. Ale w drugą stronę tzn jak ma się ciemne a chce się jasne to już lepiej samemu nie kombinować... ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- barbi ja bym troszke przyciemniła ale też nie za mocno.. średni blond może.. albo jakiś beżowy/piaskowy blond żeby nie był taki jasny ale też nie za ciemny. Ewentualnie jakiś karmelowy blond albo bardziej złocisty. W mocno ciemnych nie byłoby ci dobrze moim zdaniem. Bardziej obstawiałabym blond w innym odcieniu (trochę ciemniejszym ) ale nie za ciemnym |
|
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam problem , na włosach miałam juz wszystko - rudy , blond , brąz . Zostałam przy srednim blondzie , jednak troche zaczał mnie nudzić i chciałam wrócić do bardziej naturalnego koloru - jakiś średni brąz .. Co sądzicie ?
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie bardzo ładnie Ci w średnim blondzie... Sama staram się go uzyskać z brązowego koloru, bo taki właśnie blond mi się wymarzył
Aczkolwiek według mnie będzie Ci też pasował ciemniejszy kolor, ciemna czekolada, jasny brąz, ciemny brąz... |
|
|
|
#4615 |
|
Przyczajenie
|
Pomocyyy
Witajcie i pomóżcie!
Wrocilam wlasnie od fryzjera. Chciałam rozjasnic odrosty i zrobic ladny kolor. swoja droga wlosy farbuje na blond juz bardzo dlugo. Cos mnie podkusilo zeby zmienic fryzjerke.... no i teraz mam za swoje. Na odrostach wyszedl kolor zolty po rozjasniaczu a rzekomego koloru jaki nalozyla pani fryzjerka nie widac. Nienawidze zoltych wlosow... i nie wiem co robic. czy w takiej sytuacji moge isc do klepu i kupic jakas farbe blond i nią zafarbowac wlosy ?? (nie chce ich za bardzoznizczyc bo to sa wlosy dlugie i zalezy mi na nich). jezeli tak to doradźcie jaka. Zalezy mi na zimnym kolorze w szczegolnoci ale nie tez takim bardzo siwym ( i prosze nie doradzajcie mi zamponu do wyplukani zoltego koloru bo potrzebuje cos na juz a on dziala dopiero po czaie )
|
|
|
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedz
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
poogladaj efekty w necie jak nie to farba " gołębi popiel" z joanny , ale nie nieszczyłabym juz włosów po farbowaniu
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
sniegusia wg mnie ten w tym jasnym blondzie wyglądasz najlepiej. Fajnie cię rozświetla, a ciemny jakby przytłacza (chyba że to wina ciemnego tła).. ale ja bym została w tych jaśniejszych
|
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
To wina ciemnego tła
na wszystkich zdjęciach jest ten sam kolor ![]() dziękuje za odpowiedź , chyba zostane przy blondzie !
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
haha aha
to najlepiej zrób zdjęcie w świetle dziennym gdzieś na dworzu będzie wtedy najlepiej widać.
|
|
|
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
Sprawa ma się tak: mam trochę pulchną buźkę, trzy widoczne kolczyki na twarzy, długie włosy, dół blond ombre, bardzo zniszczone, suche, łamią się.
W przyszłym tygodniu planuję iść do fryzjerki i zmienić swoją fryzurkę. Chciałabym też znaleźć odpowiedni kolor dla siebie. W razie czego dodaję kilka swoich zdjęć. Pomożecie?
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

To mój naturalny kolor włosów. Jednak połączenie brązowe włosy-piwne oczy jest dosyć mdłe i nudne. Co proponujecie? Proszę o pomoc, kompletnie są na tym nie znam ;>
z tym że ja bym fryzurę zmieniła i tyle 

. Jako, że szybko nudzi mi się mój image, zastanawiam sie czy nie przefarbowac moich jasnych blond wlosów na jakis ciemny czekoladowy chlodny brazik?.

Są wysuszone i łamią się okropnie :/ Dlatego chciałabym teraz rozjaśniacz zamienić na coś mniej drastycznego dla moich włosów a przy okazji zmienić coś w swoim wyglądzie...