![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II
jak to powtarza Andrzej Setman: nie musze ale chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() ![]() Ja mam dla was cytat ktory ostatnio sobie az zanotowalam. Najbardziej dla tych, ktore maja dylematy z drugimi polowkami ![]() "Poczekaj na kogos, kto sprawi, ze zechcesz byc lepszym czlowiekiem. Takiego, ktory stanie sie dla Ciebie zrodlem natchnienia, poniewaz sam bedzie dazyl do doskonalosci." Nie do konca jest to motywacja ducha, ale tak bardzo mi sie przydalo to zdanie w pewnym momencie, moze ktorejs z was tez pomoze ![]()
![]() |
#4593 | |
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
ładne
![]() jakieś stare porzekadło mi się przypomniało: "Traktuj każdy dzień tak, jakby miał być twoim ostatnim i staraj się, aby jutro było lepsze od dzisiaj. Albo przynajmniej nie gorsze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Dolce vita
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() Wiecie co.....zaczęłam się zastanawiać nad sobą...w sensie, że skoro każde doświadczenie mnie dotkliwie zmienia....czy to kształtuje mnie w tą lepszą stronę, czy gorszą..bo im jestem twardsza tym moja naiwność ucieka...lagodność zanika ![]() ![]() I nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Konto usunięte
|
wątek jest cudowny! strrasznie motywujący
![]() ja właśnie ściągnęłam ebooka "Sekret", piję kawę i czytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życie. Ważne jest jednak, żeby nikogo nie krzywdzić. Jeżeli kogoś "jara" krzywdzenie, to jego sprawa. Ale dobry temat do rozważań! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza? Mam nadzieję, że dobry nastrój Was nie opuszcza
![]()
#4599 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie z tymi studiami, takie spontaniczne decyzje najlepsze, a jakie studia?
![]() |
#4601 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja dawno nie miałam złego humoru, ale właśnie sama zaczęłam się nakręcać i widzę tylko czarne scenariusze i choć wiem, że to bez sensu to dalej tak myślę. Dziś sobie uświadomiłam, że są małe szanse na poprawę jednego przedmiotu i od razu zaczęłam myśleć, że na pewno za rok nie uda mi się tego zaliczyć i pewnie innych przedmiotów też nie zaliczę, a co za tym idzie nie obronie licencjatu itd ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez klaaa Czas edycji: 2011-10-25 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Dolce vita
|
klaaa a co Ty za spadek formy nam tutaj odstawiasz?? mnie łapie czasem stresior, że nie dam rady...ale zaraz...no a co to ja niby...tyle osiągnęlam, tyle przeżyłam, że mam nie dać rady??? pikuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się, że rozdział z uczestnictwem pana Ł. uważam za zamknięty
![]() Uświadomiłam sobie, wreszcie tak naprawdę, dosadnie, że lepiej, że to się stało, lepiej, że stało się praktycznie na dzień dobry, na początku. Bo im później to byłoby gorzej. Niby to wiedziałam, owszem, wiedziałam, ale jeszcze nie wierzyłam. A teraz patrzę całkowicie trzeźwym okiem. Nie tęsknię, bo zachował się jak burak, więc co mi po zwykłym bucu ![]() Nie odzywałam się sporo czasu. W międzyczasie spotkałam jego przyjaciół, sporo rozmawialiśmy na ten temat i co mnie bardzo zaskoczyło i ucieszyło zarazem to fakt, że powiedzieli mi wprost: "słuchaj Paula, szkoda tego wszystkiego, ale to on spartolił, spieprzył sprawę i choć to Ty podjęłaś decyzję to wszyscy wiemy jaka jest prawda, że to z jego winy, trzymamy Twoją stronę, a on jest głupkiem". Teraz to już mało istotne, ale podniosło mnie to na duchu, że JEGO przyjaciele są po mojej stronie, a nie trzymają sztamy z nim. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Kolejne doświadczenie, które mnie wzmocniło. Kolejne, z którego wysunęłam cenne, chyba głębsze, mądrzejsze wnioski. Pozdrawiam Was ![]()
#4605 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, którą z książek podanych w pierwszym poście poleciłybyście na początek? Już od jakiegoś czasu chodzi za mną, żeby zagłębić się w sztukę pozytywnego myślenia, a i życie ostatnio daje mi w kość, więc przydałoby się trochę pozytywnych wibracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() paula gratuluję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paula rónież gratuluję zamknięcia tego rozdziału, ciesz się życiem, nie rozmyślaj, bo to było jedyne słuszne rozwiązanie, a teraz będzie już tylko lepiej.
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj byłam w klubie i tak się wybawiłam, że teraz ledwo chodzę
![]() ![]()
![]() |
#4610 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Kawka jestes? masz ochotę dołączyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zadomowienie
|
Palladium i hybrydy.
#4612 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj byłam w Szparce, kocham te warszawskie knajpy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() A ja jutro musze wyrobić zdjecia do dowodu, więc postaram się delikatnie dzisiaj potraktować siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Rozeznanie
|
witam optymistycznie nastawione wizażanki
![]() mam nadzieję,że mogę się do was dołączyć ? Potrzebuje porządnego kopa dobrych i pozytywnych sił do życia. Do niedawna uporczywie przeżywałam rozstanie, aż tu nagle niespodziewanie zjawił się On i zaiskrzyło i to bardzo, wszystko jest na jak najlepszej drodze. Ale właśnie w tym tkwi cały nie powiem problem bo to nieodpowiednie słowo, ale chyba nie umiem się tym wszystkim cholera cieszyć... Są chwile, że radość poprostu nie zna granic, ale potem przychodzi najczarniejszy scenariusz : a co jeśli On zechce wrócić do byłej, a co jeśli ja będę studiować a On znajdzie sobie inną. Ufam mu a przynajmniej staram się , ale chyba za często byłam naiwna i wierzyłam ludziom a zwłaszcza facetom, którzy tylko tą naiwność wykorzystywali. Do tego wszystkiego najlepsza przyjaciółka też znalazła kogoś i rozumiem, że przez to zawsze kontakt jakoś się rozluźnia, trochę inaczej się do tego podchodzi a mi się poprostu tęskni za rozmowami i wogóle za nią. Teraz potrzeba mi najbardziej dystansu do wszystkiego i przede wszystkim pozytywnej energii i mam nadzieję, że mnie nią zarazicie. Żeby nie było aż tak dołująco dodam, że swego czasu naprawdę bardzo optymistycznie podchodziłam do życia, i co najlepsze nie było konkretnego źródła tej energii tylko poprostu wierzyłam, że tak będzie lepiej. I tak właśnie było prawie wszystko się układało, a jeśli coś poszło nie tak znajdywałam wiele innych sposobów na rozwiązanie problemu. I do tego nastawienia chcę wrócić ![]()
#4616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4617 | |
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się tym, że jest miło, dbaj o to ![]()
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie,że dopada mnie zimowa depresja...
Smutno, szaro, wychodze z domu ciemno, wracam ciemno... cena za wymarzoną prace... aj to życie, niech cholera zacznie się układać jak trzeba w 100% a nie tak tylko w połowie:/ zazdroszcze wam,że chodzicie na imprezy, ja też mam ochote, ale wczesniej nie miałam z kim, bo nie miałam takich znajomych z którymi mogłabym sie tu w Wawie wybrac, no i do tego chłopak nieznoszący imprez i robiący wszystko zebym ja nie chodziła, a teraz jak juz są znajomi to brak czasu i siły. Praca mnie okropnie męczy po ok 8-10 godz dziennie na nogach, do tego dojazd 1.5 godz w jedna strone i tak 7 dni w tygodniu... ciężko wstać o 5 po imprezie tym bardziej ze nie byłoby nawet kiedy tego odespać... aj sama se tak życie poukładałam, sory, ale musiałam się wyżalić... moja dobra energia prysła i mam wrażenie że nie korzystam w pełni z życia tak jakbym naprawde chciała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Queen Of Darkness
|
Witam, heh spokojnie, przecież życie to nie tylko fajerwerki. Z resztą ja jestem młoda bardzo młoda, i sama nie imprezuję, znajomi spokojni a jak nawet cos wymyślimy, to zaraz rodzice a nie bo coś tam, nauka przygniata... w dodatku złe oceny bo czegoś do końca nie zrozumiem, i już całkiem, ale!! Z tego wszystkiego wyciąga mnie muzyka, jej słuchanie i śpiewanie, oglądanie wesołych anime filmów, książek, dzieki którym na chwilę można uciec od tego dziwnego świata, i zwyczajne odreagowanie, odstresowanie się, takie "zawieszenie" i odizolowanie, tylko ja- i (tutaj miejsce na to co ty chcesz porobić). Bieganie również jest świetną metodą i ogólnie sport
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.