![]() |
#4591 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gra o tron
Mi się bardziej podoba wersja Podricka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 Czas edycji: 2019-04-26 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 |
Rozeznanie
|
Wersja Podricka ma vibe pieśni Pippina z Powrotu Króla, daję okejke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
ja czuję, że na 3 odcinku będę ryczeć, jak część z nich umrze
![]()
![]() |
#4595 |
Pani Mizantrop
|
Ja pewnie tez
![]()
![]() |
#4596 |
... choć nie Westwood
|
Mnie na każdym wzruszenie bierze, to na trzecim inaczej na pewno nie będzie.
Jeszcze 18 godzin. Nie wiem jak ja jutro do pracy wstanę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4597 |
... choć nie Westwood
|
Nie wiem co powiedzieć o tym odcinku...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4598 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
Ja oglądam dopiero w poniedziałek o 20 bo wcześniej nie mam czasu a nie chce mi się zostawać o 3. Mąż robił kilka podejść ale nie wciągnęło go
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
U mnie tez bedzie pewnie kolo 19-20 seans. Jest 16:30, maz wroci z pracy pewnie za jakas godzine, zrobimy kolacje, zjemy i dopiero bedziemy ogladac.
![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko Was podczytuje, ale muszę to napisać. Miałam zupełnie inną "wizję" tego odcinka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję osobom, które jeszcze nie widziały i czekają do wieczora. Ja już trafiłam na spoiler "XY nie żyje" na forum o zupełnie innej tematyce (ludzie są jednak wredni). Za to kolega dowiedział się o zakończeniu jednego z odcinków zeszłego sezonu jadąc autobusem do pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 |
Przyczajenie
|
Gra o tron mnie niesamowicie wciąga, jednorazowo potrafię obejrzeć 4-5 odcinków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Pani Mizantrop
|
Zabieramy sie za ogladanie
![]()
![]() |
#4606 |
... choć nie Westwood
|
Wstaje i oglądam o 3, bo potem zewsząd atakują mnie spoilery. Już nawet aktorzy publikują posty na swoich fp na FB i insta.
Ja też miałam inna wizję odcinka, ale w miarę akcji juz wiedziałam jak się skończy i w sumie mnie to rozczarowało. Holiłud. Wciąż więcej pytań niż odpowiedzi. Myślę, że większa rzez będzie w kolejnych odcinkach. Ale z komentarzy widziałam, że mnóstwo osób było zachwyconych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4607 |
Pani Mizantrop
|
Obejrzelismy z mezem odcinek, bardzo nam sie podobal. Jak dla mnie to dopoki Arya zyje, cala reszta srednio mnie obchodzi
![]()
![]() |
#4608 |
Zadomowienie
|
Ja chętnie napisze coś więcej, też przeczytałam już co przeżywa pół internetu, i do tego się odniosę, będzie na biało
Spoilery i jeszcze więcej spoilerów: Cały odcinek na maksa trzymający w napięciu, jednakże ujęcia nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jak np w bitwie bękartów, niestety sceny kręcone nocą nie mogą wyglądać tak dobrze ...stąd nie dziwi mnie udział Melissandre, niby jej działania bez sensu, ale jak fantastycznie wyglądał oświetlony zamek ![]() ![]() Że Arya wykończyła NK faktycznie zaskoczenie, ale nie w stylu mózg rozje*any jak to było kiedyś w GoT, tylko po prostu się nie spodziewałam, i tyle. Wątek NK mocno uproszczony, i w sumie dziwię się, że ludzie się spodziewali więcej. Ja gdy usłyszałam, że bitwa z umarlakami jest już teraz, to pomyślałam właśnie, że o to w tym chodzi, że wszystkich najbardziej interesuje ostatecznie kto zasiądzie na tronie i konflikt Cersei versus reszta świata. I dlatego te odcinki z nią są na końcu, a nie umarlaki. Niemniej jednak trochę szkoda, że tak to uprościli, liczyłam na większy plot twist, przez chwilę myślałam w ogóle, że NK złoży hołd Branowi ![]() Aha, i będzie MEGA słabe jeśli nie wyjaśnią, gdzie Bran się przeniósł na pół odcinka i poleciał tymi wronami. Po coś chyba to zrobili. Bardzo fajna chemia między Sansą i Tyrionem. Plot armor aka zbroje fabularne zbyt wielu postaci - Robak, Brienne, Jaimie, Sam... fajnie, że żyją, ale to było tak bardzo naciągane, że ała. Jeszcze w porównaniu do nieskalanych, niezwyciężonych, szkolonych od dziecka...bla, bla bla. Giną jak muchy. W walce wyglądają jakby dźgali tymi swoimi włóczniami kompletnie na oślep. Btw zapowiedź kolejnego odcinka... trochę to zabawne, bo w tym odcinku wygląda jakby wyrżnęli ich wszystkich, i została ich dosłownie garstka (chowali się po zamku jak frajerzy), a tymczasem w następnym szykują się ochoczo do kolejnej bitwy, jakby nigdy nic... łał. Tak czy siak fajnie się to oglądało, ale jest niedosyt, mam nadzieję, że Martin jednak skończy książki i wytłumaczy te wszystkie wątki ![]() Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2019-04-29 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie wiem czy mi się chce to oglądać.
![]() Nie lubię bitew, nudzą mnie i irytują. A jak to jeszcze nocne ujęcia to w tym filmie ja nic prawie nie wiedzę na nich. ![]() Wole takie "codzienne knowania". ![]() Powiem mężowi żeby może obejrzał a jak wrócę z treningu to mi powie czy warto, albo opowie co było. (spoilery przeczytałam oczywiście) ![]()
![]() |
#4610 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Ale jak Nocny Król ma pięknie zrobione paznokcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 |
Pani Mizantrop
|
Zaczynam faktycznie lubic Sanse, a przez tyle sezonow nie umialam jej zniesc
![]()
![]() |
#4612 |
jestę wieszczę
|
Mam mieszane uczucia. Pompowano balonik z super bitwą, a było to takie... no... zwykłe.
Śmierć NK mnie zaskoczyła. Co prawda chciałam, żeby zabił go ktokolwiek poza Jonem, ale i tak byłam zaskoczona. Co w takim razie z AA? Arya nim jest? Jon to pier-do-ła. Z każdej opresji chyba typa ktoś musi ratować. Nawet Lyanna Mormont była ciekawsza w tym odcinku. Sam pewnie żyje nadal, szkoda. Cieszę się, że Missandei się odezwała ![]() Aha i śmierć Dothraków, co to kurna było?!
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4614 |
Przyczajenie
|
Ale moment ze Starkami wstajacymi z grobów mega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Pani Mizantrop
|
Spodziewalam sie tego
![]() I jeszcze mowie mezowi przed seansem, ze mnie by to nie zdziwilo, a on, ze nie, bo to bez sensu ![]()
![]() |
#4616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Dodam jeszcze od siebie: 1. Akurat podobała mi się opcja załatwienia Nocnego Króla przez Aryę, to jej całe szkolenie w końcu ma sens, 2. Szkoda mi bardzo młodej Mormontowej, 3. Fajnie było patrzeć, jak Dany spadła (zeskoczyła?) ze smoka i prawie sobie głupi ryj rozwaliła, 4. Świetnie zrobiony początek z wybiciem Dothraków i z uciekającymi z ciemności końmi, 5. Podobało mi się spotkanie 1x1 Jona z NK, 5. Miałam nadzieję, że Sansa zrobi użytek z noża otrzymanego od Aryi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Śmierci NK się spodziewałam w tym odcinku. Od początku sezonu myślę że głównie o Cersei się będzie rozchodzic później. Super, że to Arya go capnela, ale kurna sposób.. No taki nijaki. W sensie spodziewałam się wielkiego bum i wow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama bitwa całkiem-całkiem, choć szczerze? Bitwa o Mur podobała mi się dużo bardziej, Bitwa Bękartów chyba również, ta druga nadrabiała wizualnie. A Bitwa o Złotą Drogę z poprzedniego sezonu? Majstersztyk to był. Tutaj emocji było sporo, owszem, ale głupotami scenariuszowymi i dziwną realizacją (CIEMNO) trochę to położyli. Niemniej, ja bym to wszystko wybaczyła, bo ledwo siedziałam na tyłku w trakcie oglądania, ale końcówka spowodowała, że wszystko mi opadło. Żeby tak beznadziejnie zakończyć wątek budowany od samiutkiego początku serialu, to jest coś niesamowitego po prostu. Kto spojrzał na ten koncept i pomyślał: "to ma sens"? Nie ogarniam. Arya ninja assassin, której udało się przemknąć koło setek wightów i WW bez najmniejszego szumu, a pomysł przyszedł jej do głowy tylko dlatego, że Melka wspomniała o niebieskich oczach ![]() Podobało mi się, że wykorzystali jednak motyw nieumarłych w kryptach, ale: 1) Dlaczego nie zobaczyłam bezgłowego Neda i całkiem jeszcze świeżutkiego Rickona ścigających przerażonych ludzi po krypcie? To byłby świetny motyw horrorowy; 2) Scena Tyriona i Sansy była przeurocza i mam nadzieję, że to foreshadowing do czegoś później, jeśli obydwoje przeżyją, ale muszę przyznać, że miałam w jej trakcie mikrozawał bo byłam przekonana, że odwalą Romeo i Julię i się nawzajem zadźgają obsydianem żeby się nie przemienić; 3) W sumie niczego te sceny nie wniosły, bo zginęły same randomy, nawet Varys się uchował. Muzyka robi robotę w tym odcinku, podobało mi się też jak pokazano walkę Nieskalanych, a Theon miał naprawdę bardzo dobrą scenę śmierci. Piękne pożegnanie dla postaci, która przeszła taką długą drogę. Po cichu liczę na to, że dostanie w krypcie Winterfell swój pomnik i na zawsze już pozostanie w swoim prawdziwym domu. Jorah też miał niezły send-off, ta pieta na końcu wyglądała świetnie, choć liczyłam że Danka na sam koniec go jednak pocałuje, czy cokolwiek oprócz samego rozpaczania. Biedak by się dał ze skóry obedrzeć dla niej i solą posypać, a on przecież też był dla niej bardzo, bardzo ważny, dużo ważniejszy niż Jon czy Daario. Jeszcze co do końcówki - ja cały czas liczę, że tu będzie jeszcze jakiś twist. Co Bran wyczyniał przez 90% odcinka? Po prostu wwargowywał się w ptaki? W momencie pokonania NK istnienie jego postaci straci jakikolwiek sens, więc o ile nie planuje się tu żadnego twistu, to Bran powinien w tym odcinku zginąć. I want to belieeeeeeve! Jaime i Brienne to moi absolutni ulubieńcy zarówno razem, jak i osobno (na scenie pasowania Brienne z poprzedniego odcinka wyłam okropnie ze wzruszenia, moi najukochańsi ![]() Z głupotek i pytań: Dlaczego Duch leciał na wighty z kawalerią Dothraków, zamiast być eee... gdziekolwiek indziej? Z kimkolwiek innym, choćby z Sansą? Samem? Przepraszam, ale co Jon chciał zrobić zaraz przed śmiercią Nocnego Króla wyskakując zza murku i wrzeszcząc na nieumarłego Viseriona? Jakby Arya wyskoczyła na NK ze trzy sekundy później to zostałaby z niego mokra plama, come on. To było tak głupie, że aż zachciało mi się śmiać. Melisandre umarła, bo skończyła się jej mana, czy po prostu miała już dość i od dłuższego czasu żyła tylko po to, żeby wypełnić wolę Chlorka i jak to się stało, to stwierdziła że spada? Dlaczego nawet nie próbowała ożywić Berica kolejny raz? Gdzie podczas bitwy podziewał się Yohn Royce? Nie widziałam go chyba ani przez chwilę, a na naradzie był. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2019-04-29 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Konto usunięte
|
Myślę, że nie próbowała go wskrzesić, bo już wykonał swoje zadanie. Sama też wg mnie odeszła z tego powodu - żyła prawdopodobnie bardzo długo, popełniła wiele błędów, gdy pomagała Stannisowi, myślę, że trwała już wyłącznie dlatego, że miała jeszcze coś do zrobienia w służbie swemu bogu i z ulgą pożegnała się z tym światem.
Chyba wolałabym, żeby Theon pokonał Nocnego Króla ![]() Zdecydowanie za mało ważnych postaci zginęło ![]() Jakość obrazu w tym odcinku fatalna. W wielu momentach bardziej się domyślałam co się dzieje, niż widziałam :/ tak nakręcano porównania do bitwy o Helmowy Jar, ale wg mnie są one zupełnie nietrafione. Długość bitwy to nie wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.