Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 18:30   #4591
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Chłopak
Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
poza tym świruję w domu rzućcie jakims pomysłem na ciekawą i niebanalną książkę - tylko jakąś taką ambitniejszą, pliiiis. Wszystko już przeczytałam z biblioteki swojej, rodziców, siostry i kumpeli i mam zamiar sie zapisać do biblioteki, bo dostanę kota
A co lubisz czytac? I co to znaczy ambitniejsza? Czy wszystko powyzej harlekina to juz abitniejsze czy jeszcze nie ?

Ze srednio ambitnych moge polecic wszystkie ksiazki Paulo Coelho, "Lalke" Jacka Dehnela, "tysiac wspanialych slonc" khaleda hosseni, wszystkie ksiazki szwaji - czytadla ale bardzo przyjemne, szybkie i zabawne, seria balsam dla duszy tez jest calkiem niezla, ale to raczej tak od czasu do czasu, bo to opowiadanka/historyjki.
Stary 2011-05-04, 18:30   #4592
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ty się nic nie denerwuj a czym cie tak zdenerwowali?
ech szkoda gadać... czasem zbyt się wtrącają w moje życie...

Cytat:
Chłopak
100%?? wiesz nie wiem co napisać... wiem, że chciałaś dziewczynkę, ale na pewno pokochasz jak swoje Zresztą chłopcy są super no więc gratulacje

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a lubisz podróżnicze?

jeśli tak to polecam książki Kingi Hoszcz (nie pamietam czy H czy Ch ) i Pałkiewicza
A jeśli nie, to fajne są skandynawskie kryminały (Kamili Lackberg na przykład "księżniczka z lodu", "kamieniarz", Stiega Larsona saga Millenium).

czytałam też ostatnio "jedz, módl się, kochaj" - moim zdaniem całkiem dobra.
danika Palkiewicz jest dla mnie zbyt schematyczny i mało porywający (w porównaniu choćby z Cejrowskim), trochę jakby miał kij w tyłku Ale chętnie zapoznam się z tą Hoszcz, bo nie znam
A kryminały - czemu nie. Jeśli tylko nie są przewidywalne i banalne Jakby nie było spróbuję, dzięki wielkie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:30   #4593
danika
Zakorzenienie

Natka dawaj te książki moze ja też skorzystam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:32   #4594
pestka78
Rozeznanie

Ja uwielbiam Janathana Carrolla.....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:34   #4595
danika
Zakorzenienie

Cytat:
danika Palkiewicz jest dla mnie zbyt schematyczny i mało porywający (w porównaniu choćby z Cejrowskim), trochę jakby miał kij w tyłku Ale chętnie zapoznam się z tą Hoszcz, bo nie znam
A kryminały - czemu nie. Jeśli tylko nie są przewidywalne i banalne Jakby nie było spróbuję, dzięki wielkie
ok - widze, że typowy reportaż ci nie podchodzi a ja lubie takie pisanie o podróżach

a z kryminałów takich trochę "innych" to jeszcze mogę polecić ruskie czytadła Marininy ja baaaardzo lubie

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Pestka tez kiedyś łykałam Carrola kraina chichów, dziecko na niebie oj miło mi sie kojarzy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:34   #4596
MAGiALENA
Zakorzenienie

przed chwilą:
siedzę i czytam notaki, a mój mąż coś robi przy komputerze. wstał, to pomyślałam, że może do mnie idzie i wystawiłam policzek do buziaka. minął mnie, to ja zażartowałam: "zignorowałeś mnie...", a on: "nie, ja tylko poszedłem Ci słońce* zapalić."
aż musiałam Wam to napisać.

* oczywiście chodziło mu o światło

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:36
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:35   #4597
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
lausanne jeszcze mi sie przypomniało Carlos Ruiz Zafón "cien wiatru" i Zbigniew Domino "syberiada polska" - każda inna, obie dobre
ja też kocham czytać - czytam wszystko co wpadnie mi w ręce
czytałam Cien wiatru wręcz uwielbiam

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
co do głosowania - też to zauważyłam i miałam właśnie napisać, ale mnie wyprzedziłaś
czemu mnie to nie dziwi? normalnie bym pomyslała że jesteś moją siostrą, gdyby nie te książki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 18:39   #4598
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka dawaj te książki moze ja też skorzystam
"Poczekajka"(cz1) i "Zachcianek"(cz2) Michalak, seria "...nad rozlewiskiem", "LO story"(cz1) i "Dżus i dżin"(cz2) M. Skubas, "Artystka wędrowna", "Dziewice do boju" M. Szwaja
Więcej tytułów nie pamiętam niestety, te są dość lekkie, z humorem

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:57
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:40   #4599
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam Cien wiatru wręcz uwielbiam

czemu mnie to nie dziwi? normalnie bym pomyslała że jesteś moją siostrą, gdyby nie te książki

a może to, że kocham poezję mnie uratuje sama kiedyś pisałam, ale już nie ta wena... hahah

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:44   #4600
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Witajcie Obiecany brzuszek
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bianeczkaa się pochwaliła to i ja wrzucę

No dziewczyny piękne macie te brzuszki, śliczności
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
TO wklejam zakupy.
Nie wklejam tych miśków-kombinezonów, bo to już dawałam wcześniej.
Wg kolejności:
1. Pajac H&M - allegro
2. 2 czapeczki i pajac textil market
3. Body pepco
4. Body i pajac z cocodrillo
5. Śpiochy i pajac no name - zwykły sklep dzieciowy
6. Buty allegro.
Słodkie te ciuszki, ten bodziak z pepco w paski też mammm
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie krótkie spodenki w H&M, takie przed kolano ale można je odwinąć do kolana tzn mama mi kupiła na all były z 15 zł taniej, wiec stwierdziłam, że nie opłaca się tyle czekać za taką cenę zresztą nie miałam kasiory a tak mamcia mi zafundowała. Kupiłam też piżamkę z krótkimi szortami i topem, ale można też nosić jako normalne ubrania
Oddałam dzisiaj krew i mocz, mocz nawet 2 razy, bo nie miałam sterylnego pojemnika na posiew i sikałam jeszcze w Luxmedzie mam nadzieje, że będzie na poniedziałek o mam wizytę na 16.30 a wyniki niby w 3 dni, zobaczymy. Dałam też krew, była jakaś nowa dziewczynka, widać że się uczyła jeszcze bo bardzo ostrożnie to robiła i trochę była niepewna, ale siniaka nie ma A za miesiąc pewnie dopiero usg
Oj kochana bianeczkaa, wklej proszę fotkę tych spodenek z h&m. Właśnie powiedz czy fajne tam są ciuszki dla nas?? bo ja sie tak wybieram do Gdańska do h&m mama na zakupki i ciekawa jestem, a te spodenki(jesli te same) widziałąm na allegro i bardzo mi się spodobały będę ci bardzo wdzięczna za odp
Cytat:
Chłopak
No gratuluję kochanaBędzie synuś

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Pędzicie mamuśki z tym pisaniem, że ledwo Was nadrobiłam Musiałam dziś wyprawić na imprezę mojego dzielnego strażaka, a niech ma, wkońcu ich święto niech pije

A poza tym mam jutro wizytę i baaardzo się cieszę, wkońcu zobaczę moje maleństwo

Wszystkie Moniki wszystkiego naj naj!!!
Stary 2011-05-04, 18:45   #4601
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
A co lubisz czytac? I co to znaczy ambitniejsza? Czy wszystko powyzej harlekina to juz abitniejsze czy jeszcze nie ?
Ze srednio ambitnych moge polecic wszystkie ksiazki Paulo Coelho, "Lalke" Jacka Dehnela, "tysiac wspanialych slonc" khaleda hosseni, wszystkie ksiazki szwaji - czytadla ale bardzo przyjemne, szybkie i zabawne, seria balsam dla duszy tez jest calkiem niezla, ale to raczej tak od czasu do czasu, bo to opowiadanka/historyjki.
czytam wszystko jak leci i wyrabiam sobie własne zdanie. A ambitniejsze... no jak to określić - bez sztampowych, przewidywalnych "scenariuszy", bez dialogow co maja zero polotu... wiesz, chodzi mi o książki napisane przez ludzi którzy wiedzieli co chcą przekazać i jak to przekazać (dla przykłądu irytuje mnie wysyp pseudo autorów szkolonych w specjalnych amerykańskich szkołach dla pisarzy - wszyscy pisza według jednego schematu i nawet jak maja pomysł świetny to z opisami, dialogami itp. już gorzej sobie radzą - np. taki Dan Brown)
Coelho czytalam, resztę spróbuje o ile da sie wypozyczyć thx Juz mi sie coś zbiera
Stary 2011-05-04, 18:46   #4602
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopak
gratulacje!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:49   #4603
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas dziś ładny dzien i ja czuję się fizycznie super, ale rodzice mnie wkurzyli... jak nie urok o sraczka

ciekawe co tam u Agnyski myslicie że dziewczynka?

Sonia
Patiisia
a Wam się na pewno dzidziuś pokaze na połówkowym
Teraz pozostaje mi tylko czekać 3 tygodnie.. ale jeśli będę znała płeć, to naprawdę WARTO

Cytat:
poza tym świruję w domu rzućcie jakims pomysłem na ciekawą i niebanalną książkę - tylko jakąś taką ambitniejszą, pliiiis. Wszystko już przeczytałam z biblioteki swojej, rodziców, siostry i kumpeli i mam zamiar sie zapisać do biblioteki, bo dostanę kota
A lubisz kryminały? Polecam Joannę Chmielewską choćby np."Wszyscy jesteśmy podejrzani" albo Agaty Christie coś tam o morderstwie w domu, nie pamiętam tytułu.. akcja polega na tym że w gazecie pojawia się ogłoszenie o "morderstwie"* w czyimś domu i tam naprawdę ktoś ginie

*wszyscy myśleli że to taka zabawa

Cytat:
Chłopak
W takim razie gratuluję chłopaka Ja też chciałabym calzedonię, no ale znając życie los zrobi mi taką niespodziankę jak Tobie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
przed chwilą:
siedzę i czytam notaki, a mój mąż coś robi przy komputerze. wstał, to pomyślałam, że może do mnie idzie i wystawiłam policzek do buziaka. minął mnie, to ja zażartowałam: "zignorowałeś mnie...", a on: "nie, ja tylko poszedłem Ci słońce* zapalić."
aż musiałam Wam to napisać.

* oczywiście chodziło mu o światło
Haha tż-cik udany
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:55   #4604
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

agnyska81 gratuluję synka

Ja już też po wizycie, nawet przeżyłam pan doktor kazał mężowi czekać za parawanem na wezwanie, najpierw samolocik a potem usg przez brzuszek. Maluch rośnie, serduszko ładnie bije ale nadal jestem członkinią klubu anonimowego malucha za tydzień mam przyjść na połówkowe i tam prawdopodobnie się dowiemy kto tam u nas mieszka
No i mam skierowanie na tą glukozę wredną i to odrazu na 75g

A co do książek ja idę na łatwiznę i czytam Stefcia Kinga co tylko mi wpadnie w ręce a z takich bardziej o życiu Jodi Picoult ale to już cięższa lektura.

Btw. coś mi się z czcionką pomieszało pogrubia choć pogrubianie mam wyłączone i teraz wyprodukowałam takiego grubasa

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:56
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:56   #4605
aa2
Zakorzenienie

kurcze nieźle to u mnie może się okazać ze mam laseczkę skoro do początku przeczuwam i obstawiam chłopaka he he

co do książek to ja pochłaniam wszystko co sie da hehe

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Irmith ale jestes przynajmniej widoczna he he -gratuluje udanej wizyty
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:57   #4606
lausanne
Wtajemniczenie

Agnieszka pozezja? hmmm... może nie bardzo mnie kręci, ale moja prawdziwa siostra pisze wiersze, które sa juz nawet wydawane w tomikach, więc faktycznie poniekąd trafiłaś Jesteś uratowana

Danika ja ostatnio (w przeciągu tych dwoch tygodni) pochłonęłam "Nieznośną lekkośc bytu" Kundery, "Złudę" Carmen Laforet (zresztą książka polecana przez Zafona wlaśnie, moglaby Ci się podobać jeśłi nei czytałaś), "Czysta anarchia" Woodyego Allena oraz "Tysiąc dni w Toskanii" Marleny de Blasi (którą mnie się osobiście trochę ciężko czytało). I jestem spragniona więcej
Stary 2011-05-04, 18:58   #4607
aa2
Zakorzenienie

dodałam brzuchol w klubie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:00   #4608
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
czytam wszystko jak leci i wyrabiam sobie własne zdanie. A ambitniejsze... no jak to określić - bez sztampowych, przewidywalnych "scenariuszy", bez dialogow co maja zero polotu... wiesz, chodzi mi o książki napisane przez ludzi którzy wiedzieli co chcą przekazać i jak to przekazać (dla przykłądu irytuje mnie wysyp pseudo autorów szkolonych w specjalnych amerykańskich szkołach dla pisarzy - wszyscy pisza według jednego schematu i nawet jak maja pomysł świetny to z opisami, dialogami itp. już gorzej sobie radzą - np. taki Dan Brown)
Coelho czytalam, resztę spróbuje o ile da sie wypozyczyć thx Juz mi sie coś zbiera
ja czytam wszystko, no prawie kocham ksiązki od dzieciństwa, mama mi wtedy czytać wręcz zabraniała bo bała się o mój wzrok. a mój mąż mówi, ze tak szybko czytam, że chyba mnie odpytywać zacznie z tego co czytam

polecam śniadanie u tiffaniego t.capot - genialna
elia kazan 'Układ"- ciężka, ale momentami powalająca
teraz czytam sagę Sapkowskie narrenturm - jest co poczytać
a.pilipiuk - saga księżniczka, kuzynki itd

ja wracam teraz do tzw. klasyki - czytałam niedawno 'noce i dnie' na nowo, ta książka ma zupełnie inny wymiar, teraz w moim wieku..... przeczytałam sobie tez przeminęło z wiatrem, oj polecam - nawet tym, które za filmem nie przepadają

no i jeszcze trylogia paulliny simmons zaczynająca się od "jeźdźca miedzianego"

oraz trylogia "niebieski rower" Deforges Régine. świetna!

coś jeszcze?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:02   #4609
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Irmith ale jestes przynajmniej widoczna he he -gratuluje udanej wizyty
dokładnie Irmith rzucasz się w oczy Dobrze że wszystko jest ok, na pewno na połówkowym się wszystko wyjaśni Ja czekam do 14 maja. Oby tylko do 14-ego!! Bo my z gienkiem robimy tylko 3 usg (tak przynajmniej bylo poprzednio i teraz tez sie tak zapowiada - chyba że ten krwiak będzie go niepokoił)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 19:06   #4610
bruma
Rozeznanie

Hej...ja już po pracy i po wizycie. No i niestety ale dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami strasznie się wiercił, do tego mój gin powiedział, że ma kiepski sprzęt w gabinecie i kiepsko na nim widać. No i faktycznie...jakoś tak niewyraźnie było No nic, czekam do USG połówkowego, którego termin mam 25 maja prawie na dzień matki
Co do moich wyników cytomegalii, to lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, bo mam przeciwciała a wysoka avidność świadczy o tym, że jest to stare zakażenie...tak więc jestem teraz spokojniejsza
Na kolejną wizytę mam przynieść wyniki morfologii i moczu....aaaaa i ze względu na to, że dalej mam wstręt do mięsa to muszę zacząć brać żelazo

Życzę wszystko najlepszego wszystkim Monikom

Agnyska gratuluję chłopca
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:08   #4611
Patiisia
Wtajemniczenie

Co do książek, może Ci się spodobać także książka Nicka McDonella "Twelve"
Stary 2011-05-04, 19:09   #4612
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Hehe ale ja nie lubie się rzucać w oczy z powodu grubości, nawet samych literek 3 usg przez całą ciąże??? O matko to Ty ładnie wyposzczona w tej kwestii jesteś ja mam połówkowe już umówione na 12 maja więc to tylko tydzień czekania

Aha ktoś pytał o drżenie oka, pytałam mojego gienka i mówił że dobrze jest brać magnez a jeszcze lepiej z wit B6 bo ona wspomaga wchłanianie. Choć potas pewnie też nie zaszkodzi

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-05-04, 19:12   #4613
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już też po wizycie, nawet przeżyłam

Cytat:
Agnieszka pozezja? hmmm... może nie bardzo mnie kręci, ale moja prawdziwa siostra pisze wiersze, które sa juz nawet wydawane w tomikach, więc faktycznie poniekąd trafiłaś Jesteś uratowana
to się wstrzeliłam !

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej...ja już po pracy i po wizycie.

coś wstydliwe te maluszki, tylko Agi chłopak się ujawnił z siusiakiem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:13   #4614
Patiisia
Wtajemniczenie

Irmith ja też mam glukozę 75g, ale na szczęście gdzieś za 3 tyg dopiero. A czy jest to aż tak straszne? Bo ja nie znam się na tym w ogóle
Stary 2011-05-04, 19:13   #4615
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja czytam wszystko, no prawie kocham ksiązki od dzieciństwa, mama mi wtedy czytać wręcz zabraniała bo bała się o mój wzrok. a mój mąż mówi, ze tak szybko czytam, że chyba mnie odpytywać zacznie z tego co czytam

polecam śniadanie u tiffaniego t.capot - genialna
elia kazan 'Układ"- ciężka, ale momentami powalająca
teraz czytam sagę Sapkowskie narrenturm - jest co poczytać
a.pilipiuk - saga księżniczka, kuzynki itd

ja wracam teraz do tzw. klasyki - czytałam niedawno 'noce i dnie' na nowo, ta książka ma zupełnie inny wymiar, teraz w moim wieku..... przeczytałam sobie tez przeminęło z wiatrem, oj polecam - nawet tym, które za filmem nie przepadają

no i jeszcze trylogia paulliny simmons zaczynająca się od "jeźdźca miedzianego"

oraz trylogia "niebieski rower" Deforges Régine. świetna!

coś jeszcze?
Sapkowski Śniadanie... też super klasyka - w większości za mną. Reszty nie znam i też sprobuje jeju ile tytułów, kocham Was

Mnie rodzice czytali od małego. Już gdy miałam około 8-10 lat przeskoczyli z bajek i książek dla dzieci na Pana Tadeusza, Potop itp. Nie umiem sobie wyobrazić życia bez książki
Stary 2011-05-04, 19:17   #4616
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Irmith ja też mam glukozę 75g, ale na szczęście gdzieś za 3 tyg dopiero. A czy jest to aż tak straszne? Bo ja nie znam się na tym w ogóle
Przy 75g masz 3 wkłucia i siedzisz w poczekalni 2 godziny a nie jedną. Ogólnie nic wielkiego ale nieprzyjemne to jest tymbardziej że na czczo jesteś. Nie ma się czego bać tylko dodatkowy powód do ponarzekania

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-05-04, 19:21   #4617
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy 75g masz 3 wkłucia i siedzisz w poczekalni 2 godziny a nie jedną. Ogólnie nic wielkiego ale nieprzyjemne to jest tymbardziej że na czczo jesteś. Nie ma się czego bać tylko dodatkowy powód do ponarzekania
O matko Nienawidzę igły Słabo mi się robi na samą myśl A te 3 wkucia to do jednej ręki są ? I jak mam morfologię to będę miała dodatkowe jakieś wkucie ?
Stary 2011-05-04, 19:22   #4618
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe ale ja nie lubie się rzucać w oczy z powodu grubości, nawet samych literek 3 usg przez całą ciąże??? O matko to Ty ładnie wyposzczona w tej kwestii jesteś ja mam połówkowe już umówione na 12 maja więc to tylko tydzień czekania
oj zebys wiedziala ze wyposzczona ale mam zaufanie do niego, prowadzi juz moja druga ciazę i w sumie jak on mowi mi że nie ma takiej potrzeby to pozostaje mi w to wierzyć
a 12 maja - zazdroszczę. Ja jeszcze potem czekam dwa dlugaśne dni
Stary 2011-05-04, 19:23   #4619
Patiisia
Wtajemniczenie

A tak w ogóle, to nie będę w tyle i też się pochwalę fotkami brzuszka z wczoraj i dzidzi z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1093.jpg (38,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1105.jpg (52,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1114.jpg (46,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-05-04, 19:26   #4620
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej...ja już po pracy i po wizycie. No i niestety ale dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami strasznie się wiercił, do tego mój gin powiedział, że ma kiepski sprzęt w gabinecie i kiepsko na nim widać. No i faktycznie...jakoś tak niewyraźnie było No nic, czekam do USG połówkowego, którego termin mam 25 maja prawie na dzień matki
Co do moich wyników cytomegalii, to lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, bo mam przeciwciała a wysoka avidność świadczy o tym, że jest to stare zakażenie...tak więc jestem teraz spokojniejsza
Na kolejną wizytę mam przynieść wyniki morfologii i moczu....aaaaa i ze względu na to, że dalej mam wstręt do mięsa to muszę zacząć brać żelazo

Życzę wszystko najlepszego wszystkim Monikom

Agnyska gratuluję chłopca
Dobrze, że z tą cytomegalią się wyjaśniło A bobas w końcu musi się ujawnić

Cytat:
Aha ktoś pytał o drżenie oka, pytałam mojego gienka i mówił że dobrze jest brać magnez a jeszcze lepiej z wit B6 bo ona wspomaga wchłanianie. Choć potas pewnie też nie zaszkodzi
Ja pytałam, po jednym magnezie przeszło ale teraz znowu miałam "napad" drażni mnie to strasznie

Przypomniałyście mi, że mam kupić glukozę i pojemnik na siuski Muszę sobie zapisać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości