|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Cytat:
![]() chociaz tak pewnie latwiej hehe ale ja mialam kiedys dosc krotkie wlosy i wiem ze zle wygladam ![]() a co do tej roznicy to u mnie zalezy od dnia ![]() raz uwazam ze jest strasznie widoczna i bleeee a czasami ze w sumie nie rzuca sie w oczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze uważałam, że źle wyglądam w krótkich włosach, ale wszystko zależy od cięcia ![]() ![]() Chociaż od kilku dni mam kryzys włosowy ![]() ![]()
![]() |
#4593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Wy narzekacie, a ja niecierpliwie czekam na odrost
![]() ![]() ![]() ![]() Na dodatek nie mogę nigdzie znaleźć niebieskiej płukanki do włosów ![]() ![]()
![]() |
#4595 |
Konto usunięte
|
hejka laski
![]() Sporo nowych niefarbujących się dołączyło, gratuluję pięknych odrostów i trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny to może i ja pokaże wam moje niefarbowane od 10 miesięcy włosy. Wcześniej przez prawie 5 lat farbowałam je na ciemne brązy, które w efekcie końcowym bardziej były czarne co sprawiło, że coraz mniej mi się to podobało i to najbardziej skłoniło mnie to porzucenia nawyku, tym bardziej że jako naturalna popielata blondynka odrosty na nich były widoczne już po dwóch tygodniach. Teraz widzę, że moje nowe, świeże włosy są po pierwsze: bardziej gładkie, po drugie: lśniące a po trzecie: wyglądam w nich po prostu młodziej. Na chwilę obecną chyba nie byłabym w stanie nałożyć na nie jakiejkolwiek farby do włosów. Mimo że zdaję sobie sprawę z tego, że czasami nie wyglądają one ładnie (zwłaszcza przez miedziano-rude końce) to i tak wolę je bardziej od sztucznie wyglądających farbowańców. Dlatego dziewczyny nie dajcie się skusić i dalej dbajcie o każdy nowy centymetr naturalnych włosków. Pierwsze zdjęcie: farbowane Drugie i trzecie zdjęcie: niefarbowane od 10 mcy |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. tez farbowalam sie swego czasu na czarno ![]() Dziewczyny, gdybym mogla, to tez bym obciela te wstretne farbowance. Ale naleze do typu, ktoremu absolutnie nie pasuja krotkie wlosy. Wygladam koszmarnie w kazdej krotszej fryzurze i nie ma jednego czlowieka, ktory by uwazal inaczej. A wiec bede regularnie podcinac, bo nie mam cisnienia na mega-dlugie wlosy, mnie wystarcza takie do ramion. Obliczylam, ze przy dobrzych wiatrach w lecie bede mogla wlosy zwiazac w kucyk tak, ze przy glowie bede miala swoje a w kucyku farbowane (mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi). ![]()
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Ech, dziewczyny, też bym chciała wrócić do naturalnych, mimo że wczoraj farbowałam :P
Tylko że ja nie miałabym zwykłego odrostu (to bym może jeszcze jakoś zniosła), a włosy w kilku kolorach, bo większość mam ciemniejszych (od dołu) , później pasmo jaśniejszych włosów a później moje odrosty ciemniejsze. I wszystko z takimi okropnymi rudymi refleksami. Ale może jak mi się zmyje ta farba (gdzieś za miesiąc, półtora pewnie śladu nie będzie :P ) to się zastanowię nad zaprzestaniem farbowania. Teraz będę miała studniówkę, to chciałam wyrównać kolor, a później może mi się uda ![]() Po co ja zaczęłam farbować? Już w gimnazjum bawiłam się kolorami włosów, poźniej jakoś wróciłam do naturalnych bez większego bólu, bo nie zwracałam na nie uwagi, a w maju zeszłego roku stwierdziłam, że zaczynają mi rudzieć od słońca i chciałam zafarbować na chłodny kolor, może odrobinę ciemniejszy. Padło na Wellaton średni brąz, który wyszedł prawie czarny. Ale przez wakacje i słońce, i spray rozjaśniający, i kąpiel rozjaśniająca nawet była 2 miesiące temu, i miałam taki dziwny rudo-złoty jasny brąz. No ale wyrównałam wczoraj, narazie jest ciemno, ale zmyje się niedługo. W ogóle nie wiem czy kogoś mój wywód będzie interesował, w każdym razie gratuluję Wam wytrwałości, może niebawem do Was dołączę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak to nie pasują do "zabójczego koloru włosów" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuj za wsparcie, możecie być dumne póki co, bo nie złamałam się i mimo, że czuje się dziwnie to cieszę się, że nie rozjaśniłam. Włosy by trochę się zniszczyły a do tego zmarnowałabym odrost. W ogóle mam momenty, że widzę, że włosy w końcu rosną i zaczynam co raz lepiej wyglądać, a są takie, że patrzę w lustro, jestem załamana i zdaje mi się, że włosy stoją w miejscu,że na nic to zapuszczanie naturalek które będzie trwało wieki a ja i tak będę tęsknić za blondem. Nie wiem czy to taki "uciekający i powracający" kryzys, czy wahania pogody czy może tak na mnie działa to, że TŻ w delegacji i wraca tylko na weekendy ale tak czy siak, mam tego dość i chcę by mi to minęło. Chcę dać radę, zapuścić te naturalne i długie włosy, a przede wszystkim nie myśleć o tym w wolnych chwilach. Z jednej strony, widuję czasami piękne i długie włosy na ulicach, a na wizażu to całe zatrzęsienie, a z drugiej mi to przypomina o tym ile mi jeszcze do takich włosów brakuj i jak beznadziejne są moje... Taki paradoks ![]() Na wakacje dodatkowo włosy rosną mi bardzo szybko, więc kolejny plus. Więc póki co daje radę... ale na jak długo? Mam tylko cichą nadzieję, że w końcu mi się uda. Idę poczytać a potem zrobię małe SPA moim włosom. Trzymajmy się dzielnie i przeczekujmy kryzysy, podczas kryzysu nawet czasami pokręćmy, wyprostujmy ale nie farbujmy! ![]() Edytowane przez anngeli Czas edycji: 2012-01-16 o 16:10 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiedziałam, że któryś post mi się nie kliknął wszystko przez okruszki w laptopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, myslicie,ze nie istnieja typy mieszane? ja cala jestem w cieplym kolorycie, a oczy mam stalowo-niebieskie, cos tu nie pasuje
![]() ![]() aaach, tez nie lubie krotkich wlosow, no i zimą musialabym chodzic bez czapki (chociaz co to za zima w tym roku, nie?), bo zadna fryzurka nie wytrzyma... zreszta, marza mi siem dluuuugie wlosy, zebym mogla je spiąć w taki wysoki ogon....mmmmhhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wlasnie mysle ze byle do wakacji, wtedy juz bede miala sporo naturalek, beda robic sie na nich refleksy wiec roznica bedzie mniejsza i mi tez wlosy szybciej rosna wiosna i latem ![]() Cytat:
![]() ale czytalam ze niby sa mieszane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
no nie wiem, cały skrypt mam nt mojego typu, tj jesieni karminowej
![]() ![]()
#4605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zawsze chciałam ale nie mogę dojść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak ja np. jestem soft summer, czyli typ zimny, ale z cieplymi refleksami. A Ty tez pewnie bedziesz latem: niebieskie oczy (zimny) i szare wlosy (zimny) za tym przemawiaja. Jaki masz odcien cery to nie wiem. W zakladce sa jeszcze inne typy kolorystyczne ![]()
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dołączam do Was ![]() Moja historia jest długa i skomplikowana, a przede wszystkim charakteryzuje się głupotą ![]() ![]() ![]() Rok temu (10.01.11r) ścięłam włosy na 10cm- tyle miał mój odrost. Fryzurka mi bardzo pasowała - do tej pory wszyscy twierdzą że mi ładnie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam ponad 1cm odrostu (naturalny mam blond popielaty). W październiku biorę ślub i do tego czasu mam zamiar nie obcinać włosów (jedynie podcięcie raz na 3 miesiące). Nie doczekałam się jeszcze warkocza bo włoski były dość mocno pocieniowane i schodzę z cieniowania podcinając co jakiś czas 3cm - utrzymuję długość do ramion. Ale po ślubie chyba zetnę bo odrosty będą mieć już długość która pozwoli mi uzyskać fryzurkę sprzed roku ![]() Na ślubie będę mieć mega odrosty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Przyczajenie
|
hej, to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli podobne pytanie pojawiło się wcześniej - przejrzenie całego wizażowego forum wydaje się szalenie czasochłonne
![]() od dwóch miesięcy dbam o włosy - oleje, niemal bezsilikonowa pielęgnacja etc. Włosy wciąż są w kiepskim stanie, zniszczone wieloletnim rozjaśnianiem i prostowaniem. W efekcie pielęgnacji okazało się, że włosy trochę falują. Główny problem stanowi odrost, ale póki co powstrzymuję się z kolejnym farbowaniem (ostatnie we wrześniu 2011). Myślałam o bezbarwnej hennie. Co o tym myślicie? Czy cassia poluzuje skręt? Załączam zdjęcia odrostów i skrętu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Konto usunięte
|
kiedyś fryzjerka mi mówiła,że najlatwiejszym sposobem na określenie czy typ urody jest ciepły czy zimny, jest przyłożenie do twarzy raz materiału złotego a potem srebrnego. ten materiał, który nas rozświetla, nie podkreśla niedoskonałości tylko kolor cery - jest nasz. Podobno styliści uzywają do tego folii bhp do ogrzewania ciała.:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale nie o tym teraz. Niedługo stuknie 5 miesiecy, odkąd nie farbuje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki! powiem wam, że cały czas trwam w moim niefarbowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gdyby nie to cieniowanie to byłoby super...ech ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Macie jakieś swoje ulubione DOMOWEJ roboty maseczki? Podzielcie się dokładnym przepisem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! trochę mnie tu nie było ale wracam i z dumą pokazuję swój 5 cm odrost. chociaż coraz mniej mi sie ona podoba - mam grzywke i zaczynam wyglądać jakbym miała miskę na głowie przez tą różnicę w kolorze
![]() nie farbuje włosów od : 27.102011 moje życie w Toskanii : www.sunflower--field.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja nie potrafie jakos jednoznacznie okreslic w czym mi lepiej a w czym gorzej ![]() witam nowe dziewczyny ![]() toskanka, ladny odroscik ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- wlasnie sobie parze pokrzywe ![]() mam teraz przerwe od seboradinu i daje wlosom troche spokoju ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.