Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 10:21   #4591
Jorelia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Tak sobie czytam i... może rzeczywiście udzielanie się w tym wątku nie przyczynia się do mojego zdrowienia.
Wstawiam swoje P i również znikam na jakiś czas. Mam dość obsesyjnego skupiania się na jedzeniu.... taka przerwa dobrze mi zrobi.

I. Serek wiejski z oliwkami, pomidorem i bazylią + dwie kromki razowca przypieczone w tosterze z masłem.
II. Duuuży pieróg ze szpinakiem i fetą (taki wielkości bułki) polany sosem czosnkowym + pomidor ze szczypiorkiem i cebulką;
kawa z mlekiem, jabłko.
III. Grahamka z masłem, kurczakiem i ogórkiem kiszonym + pojemniczek surówki z marchewki (obiad jedzony w pracy niestety)
IV. Jogurt grecki z migdałami, suszonymi figami i daktylami + trzy mandarynki,
cappuccino.
V. Porcja kalafiora z wody z oliwą i ziołami, cała makrela wędzona + kromka razowca.
Dwie marchewki do pochrupania, kubek barszczu czerwonego.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:23   #4592
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam i... może rzeczywiście udzielanie się w tym wątku nie przyczynia się do mojego zdrowienia.
Wstawiam swoje P i również znikam na jakiś czas. Mam dość obsesyjnego skupiania się na jedzeniu.... taka przerwa dobrze mi zrobi.

I. Serek wiejski z oliwkami, pomidorem i bazylią + dwie kromki razowca przypieczone w tosterze z masłem.
II. Duuuży pieróg ze szpinakiem i fetą (taki wielkości bułki) polany sosem czosnkowym + pomidor ze szczypiorkiem i cebulką;
kawa z mlekiem, jabłko.
III. Grahamka z masłem, kurczakiem i ogórkiem kiszonym + pojemniczek surówki z marchewki (obiad jedzony w pracy niestety)
cappuccino.
V. Porcja kalafiora z wody z oliwą i ziołami, cała makrela wędzona + kromka razowca.
idealne U

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:19   #4593
ulicasezamkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Zwracam się do Was dwóch i innych osób, które mają widzę a z różnych przyczyn opuszczają ten wątek.
Jestem początkująca w jadłospisach, czytam dużo, ale każdy popełnia błędy. My(myślę, że mogę wypowiadać się za inne użytkowniczki, takie jak ja)- jeszcze nie wprawione w bój , potrzebujemy Waszych rad, przecież same nie byłyście od razu orłami w układaniu jadłospisów. Szybciej będzie, jeśli któraś z Was, powie mi- robisz to źle, niż sama do tego dojdę po długim czasie nieprawidłowego odżywiania się.

Rrrr wczorajsza:

wstałam ok 11 więc bez normalnego 2 śniadania, zjadłam po prostu pomelo po 3 godzinach od pierwszego,a potem obiadek po godzince

1śn: owsianka- 4 łychy płatków owsianych, kilka rodzynek, cynamon, pół wieśniaka + szklanka soku pomidorrowego tutaj zamiast rodzynek dałabym jakieś orzechy, albo świeży owoc

2śn (od razu po treningu): ćwiartka pomeloto w zasadzie przekąska, ale bardzo smaczna

obiad (godzinę po treningu): ok 130 g piersi z indyka zapiekanej w folii do tego dużo chili + 25g ryżu brązowego z połową startego jabłka i cynamonem+ szklanka soku pomidorrowego yy fajne połączenie jabłka z indykiem Trochę mi warzyw brakuje

podwieczorek: cały wieśniak z połową utartej marchewki+ rodzyny + orzechy laskowe + cynamon ok

kolacja: sałatka z jednym jajem, 1/4 puszki tunczyka wsw, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym + lekki sosik z jog naturalnego (resztkowa sałatka, z wszystkiego co było:P) pysznie

do tego zielona herbatka, duuuużo wody z cytrynką, 1 mała kawka etc.

trochę monotonnie z tym cynamonem, aczkolwiek przez ostatnich kilka dni jestem chora na niego;-)
Cynamon bardzo zdrowy jest i przyspiesza metabolizmSama go wciskam, gdzie tylko mogę, jest przepyszny! Jeśli chodzi o jadłospis- jakość posiłków bardzo fajna, nie czepiam się ilości, bo jak już ktoś wcześniej wspomniał- każdy ma inną pojemność, jeden się nasyci połową serka-inny nie Mam tylko nadzieję, że ta ograniczona ilość nie jest spowodowana strachem Ps. nie musisz tak dokładnie ważyć indyka- wystarczy podać mniej więcej
ulicasezamkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:13   #4594
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
idealne U
Tyję na takim jadłospisie, więc dla mnie to P. Szacuję tu coś około 2500 kcal a moje zapotrzebowanie przy minimum ruchu wynosi około 1800.
Ale fajnie byłoby mieć takie U. Mam nadzieję, że tak będzie jak już przytyję, rozkręcę metabolizm i zacznę ćwiczyć

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:02   #4595
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Tyję na takim jadłospisie, więc dla mnie to P. Szacuję tu coś około 2500 kcal a moje zapotrzebowanie przy minimum ruchu wynosi około 1800.
Ale fajnie byłoby mieć takie U. Mam nadzieję, że tak będzie jak już przytyję, rozkręcę metabolizm i zacznę ćwiczyć
to w takim razie dobrze, że robisz sobie odwyk od ncj.
skoro tyjesz, to najlepiej wiesz, że jadłospis jest ok, a na tym forum można tylko pogłębić chorobę, na pewno nie wyleczyć

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:54   #4596
vespertine_
Zadomowienie

U

Ś(11.00): jedna mandarynka, jeden duży grejfrut, jajko gotowane na miękko z odrobiną soli, duża grahamka z masłem, plastrem sera żółtego i dużą ilością ogórka + herbata żurawinowa

O(16.00): Pół woreczka ryzu z mieszanką różnych warzyw i lyzeczka sosu slodko-kwasnego.

P: pistacje, jabłko, herbata jaśminowa

K: grahamka z maslem i domowym dzemem truskawkowym, herbata cynamonowa

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 14:08   #4597
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulicasezamkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma co zwracać jej uwagę, ona i tak nie zwraca na nią najmniejszej uwagi. Jest tak bardzo zaburzona, że wydaje jej się, iż wie najlepiej. Daje wszystkim rady, a założę się, że sama się głodzi. Szkoda nerwów.
Tak głodze się. Całymi dniami nic nie jem Daj już spokój

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

kawa z mlekiem, jabłko.
cappuccino.
Podoba mi się

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 14:47   #4598
Cammila123
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R, proszę o ocenę:
I śniadanie: 2 kromki chleba ze śliwką (bez niczego, wiem że powinno być coś na kanapkę ale wolę sam) + jabłko i pół grejpfruta
II śniadanie: 2 małe jabłka + 15 migdałów
Obiad: papryka, talerz i trzy łyżki owsianki + 10 migdałów
Podwieczorek: wiejski + 10 migdałów
Kolacja: kawałek makreli wędzonej z jakimś warzywkiem
Powinna być jeszcze wędlina czy coś ale nie posiadałam w domu.
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 15:20   #4599
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
U

Ś(11.00): jedna mandarynka, jeden duży grejfrut, jajko gotowane na miękko z odrobiną soli, duża grahamka z masłem, plastrem sera żółtego i dużą ilością ogórka + herbata żurawinowa <przyjemnie

O(16.00): Pół woreczka ryzu z mieszanką różnych warzyw i lyzeczka sosu slodko-kwasnego. <tez w porzakdu, choc malo troche, jakby wpadlo jakies mieso byloby super

P: pistacje, jabłko, herbata jaśminowa <to nie posilek

K: grahamka z maslem i domowym dzemem truskawkowym, herbata cynamonowa< w porzadku, brak bialka ale skoro to utrzymanie to moze byc taka kolacja
brakuje mi dwoch posilkow, malo kcal, malo bialka, malo zdrowych tluszczy(tylko jajko widze)

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R, proszę o ocenę:
I śniadanie: 2 kromki chleba ze śliwką (bez niczego, wiem że powinno być coś na kanapkę ale wolę sam) + jabłko i pół grejpfruta
II śniadanie: 2 małe jabłka + 15 migdałów
Obiad: papryka, talerz i trzy łyżki owsianki + 10 migdałów
Podwieczorek: wiejski + 10 migdałów
Kolacja: kawałek makreli wędzonej z jakimś warzywkiem
Powinna być jeszcze wędlina czy coś ale nie posiadałam w domu.
urocza głodóweczka, doprawdy... slyszalas kiedys o racjonalnym odzywianiu?

Irish lady 28 jedynie sniadanie jest znośne, czy mozesz juz przestac tu wstawiać te żenujące jadłospisy?

Moje dzisiejsze R:
I. dwa jajka posadzone na lyzeczce masla, troche szynki parmeńskiej, kawa z mlekiem
II. niestety tylko kefir 0%, i to jeszcze niecały... byłam poza domem i nie bardzo mialam czas cos zjesc ah, no i kawa z mlekiem bo jak się śpi 3 h to tak niestety trzeba ;p
III. dwie kromki chleba razowego(takie cieniutkie), z oliwą, pomidorem i tunczykiem z puszki, jabłusio
planuję:
IV. pizza z mąki razowej, jakaś dietetyczna, z kurczaczkiem, mozarellą, oliwkami i co tam sie jeszcze nawinie ;d
trening... o ile dam rade bo boli mnie glowa
V. potreningowo zapewne troche kurczaka, zobaczymy ile wyjdzie pizzy i albo będzie to albo z ryżem /makaronem
VI. serek wiejski(niecaly)

wczesnie wstalam i pozno pojde spac wiec dlatego 6 posilkow
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 16:04   #4600
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
RIDDLE...A co jest żenujacego w moim jadłospisie??bigos domowy?bułka i micha surówek...?

nie jadłam w knajpie, wszystko jest własnej roboty....chyba, że chodzi Ci o kabanosa.....no tak...
żenujące jest to że wstawiasz non stop takie same, słabe jadłospisy.. skoro nie chcesz słuchać niczyich rad, to zapisuj je sobie na kartce i chowaj do szuflady.. skoro i tak wiesz najlepiej
ale jesli chcesz wiedziec co dokladnie, to prosze bardzo:

1. jajko na miękko, 2 kromki razowca z szynką i musztarda, kilka plastrów pomidora <tu jak juz mowilam w porzadku
  2. kabanos, kawa <kabanos to nie posiłek, to jakaś marna przekąska pełna tłuszczu
  3. podwójna porcja bigosu od mamy <bigos wcale nie jest taki zdrowy, nawet jeśli domowej roboty to jest dosyć tłusty.. chyba że Twoja mama robi go jakoś chudo.. tak czy siak to raczej nie jest pełnowartościowy posiłek żeby Ci się zdarzylo zastąpić kawałek mięska/rybki, ryżu i surówki tym bigosem RAZ, to ok.. ale Ty nie jesz zdrowo prawie non stop
  4. hot-dog domowej roboty z keczupem, sosami czosnkowymi, salsa,itd. (własnej roboty) <co z tego że domowej roboty, skoro takie sosy są zazwyczaj tłuste(plus jeszcze parówka w hot dogu, samo zdrowie )
reasumując, jak zwykle, brak pełnowartościowego białka(jedno jajko i troszke mięsa w bigosie to nie porcja na caly dzien), brak warzyw, brak owoców, brak tłuszczu z ryb, oliwy, ziaren, orzechów, brak sensownych węglowodanów... czegoś jeszcze nie rozumiesz? bo non stop ktoś Ci to pisze
Stary 2011-12-03, 16:22   #4601
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:
I. dwa jajka posadzone na lyzeczce masla, troche szynki parmeńskiej, kawa z mlekiem
II. niestety tylko kefir 0%, i to jeszcze niecały... byłam poza domem i nie bardzo mialam czas cos zjesc ah, no i kawa z mlekiem bo jak się śpi 3 h to tak niestety trzeba ;p
III. dwie kromki chleba razowego(takie cieniutkie), z oliwą, pomidorem i tunczykiem z puszki, jabłusio
planuję:
IV. pizza z mąki razowej, jakaś dietetyczna, z kurczaczkiem, mozarellą, oliwkami i co tam sie jeszcze nawinie ;d
trening... o ile dam rade bo boli mnie glowa
V. potreningowo zapewne troche kurczaka, zobaczymy ile wyjdzie pizzy i albo będzie to albo z ryżem /makaronem
VI. serek wiejski(niecaly)

wczesnie wstalam i pozno pojde spac wiec dlatego 6 posilkow

można się zapytac, dlaczego owoc + orzechy to nie posiłek?

podoba mi się twój jadłospis, fajnie urozmaicona redukcja, dobrze się czujesz na śniadaniu bez węgli?

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:03   #4602
nikol12
Rozeznanie

Moje dzisiejsze ( luźne - jem to na co mam ochotę ) U :
śniadanie : ok. 6 łyżek płatków owsianych, ponad szklanka mleka 2%, małe jabłko, miini gruszka, mandarynka, garść rodzynek, łycha wiórek kokosowych, kostka gorzkiej czeko, cynamon do posypania, kubek cappucucino : love:
II śniadanie : jogurt Fruvita brzoskwinia marakuja- 0 % z 2 garściami płatków Just fit z bananami , 2 kostki gorzkiej czekolady
Obiad: bułka śniadaniowa ( duża) posmarowana masłem , jajecznica z 1 jajka, 4 pl. polędwicy, 1 pl. jakiejś innej szynki, 1/2 bułki z serem żółtym i ketchupem ( tost) , marchewka do przegryzienia
Podwieczorek: banan, mini jabłko, ,mandarynka, 5 daktyli suszonych
W piekarniku ,, siedzi" drożdżówka , więc pewnie wpadnie kawałek
Kolacja: planuję serek wiejski , z kromką razowca z masłem i marchewkę ( kooocham )
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:15   #4603
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze ( luźne - jem to na co mam ochotę ) U cieszę się że luźne Czy by to oznaczało ze wcześniejsze jadłospisy takie nie były?
śniadanie : ok. 6 łyżek płatków owsianych, ponad szklanka mleka 2%, małe jabłko, miini gruszka, mandarynka, garść rodzynek, łycha wiórek kokosowych, kostka gorzkiej czeko, cynamon do posypania, kubek cappucucino : love: bardzo ładnie i smacznie
II śniadanie : jogurt Fruvita brzoskwinia marakuja- 0 % z 2 garściami płatków Just fit z bananami , 2 kostki gorzkiej czekolady a czemu jogurt O%? Poza tym to fajnie
Obiad: bułka śniadaniowa ( duża) posmarowana masłem , jajecznica z 1 jajka, 4 pl. polędwicy, 1 pl. jakiejś innej szynki, 1/2 bułki z serem żółtym i ketchupem ( tost) , marchewka do przegryzienia dziwny obiad, ale jak miałaś ochotę to ok. Tylko moim zdaniem jajecznica powinna być z 2 jajek. Te ze sklepu są bardzo malutkie i nie da się tym najeść.
Podwieczorek: banan, mini jabłko, ,mandarynka, 5 daktyli suszonych
W piekarniku ,, siedzi" drożdżówka , więc pewnie wpadnie kawałek smacznie Zazdroszczę drożdżówki
Kolacja: planuję serek wiejski , z kromką razowca z masłem i marchewkę ( kooocham ) skoro lubisz to ok, ale moze dorzuć jeszcze jedną kromkę?
Ogólnie podoba mi się Fajnie, że jesz to na co masz ochotę. Trzymasz wagę na tym co jesz ?

Stary 2011-12-03, 17:19   #4604
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ogólnie podoba mi się Fajnie, że jesz to na co masz ochotę. Trzymasz wagę na tym co jesz ?
Szczerze to nie wiem ( ważenie mam we wtorek ) ale mam nadzieję , że utrzymuję wagę i nie tyje
Stary 2011-12-03, 17:19   #4605
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuu
  • jajecznica z kurkami i szczypiorkiem, 2 tosty z serem i pomidorem, kiwi
  • jogurt malinowy,bananowy koktajl
  • gorąca bułka nadziewana pieczarkami (homemade)+ wątórbka z cebulką
  • 3 filety rybne meksykańskie (FROSTA..) + marchewka z groszkiem, puree z ziemniaczków, mizeria
  • serek wiejski, rzodkiewki, szczypiorek wrzuciłam, puszka śledzi w pomidorach

proszę o ocenkę

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 17:24   #4606
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wiem ( ważenie mam we wtorek ) ale mam nadzieję , że utrzymuję wagę i nie tyje
Wiesz jeśli uzyskałaś już prawidłową wagę i lekarz który się Tobą opiekuje pozwolił Ci przejsć na utrzymanie to ok. Jeśli jednak wazysz za mało to wiesz że powinnaś jeszcze troszkę pobyć na P. Jednak ważne jest byś nie myślała o jedzeniu i nie planowała. Jedz to na co masz ochotę, kiedy chcesz i ile chcesz. Ważne byś najadała się do syta i nie głodziła. Głodny żołądek wytwarza kwasy, które go podrazniają. Jeśli człowiek jest głodny i nie dostarczy paliwa wówczas pusty żołądek "trawi sam siebie"

Stary 2011-12-03, 18:44   #4607
xxcherry90xx
Zakorzenienie

.

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-12-03 o 21:52 Powód: jadłospis głodówkowy
xxcherry90xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:07   #4608
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza Rka , co myślicie ?

I. Śniadanie : 10:00
* 3 plasterki szynki ogonówki
* kawa : rozpuszczalna + trochę mleka 3,2%
*otręby : 3 łyżki otrąb żytnich plus słodzik,jogurt naturalny i ćwiartka jabłka
* resztka jabłka wow, nie przejadłaś się tym?

Obiad : 15.
*kawa + 3 słodziki mm a te słodziki.. samo zdrowie......
*pulpet gotowany) mięso wieprzowe z cebulą i jajkiem ugotowane +ogórek kiszony

Kolacja : 18 serek wiejski ze szczypiorkiem i ogórek kiszony..
szczerze ? no ja np życzę miłego jojo
błagam, to co się tutaj dzieje ostatnio
to aż woła o pomstę do nieba ! z resztą widzę, że dziewczyny normalnie podchodzące do diety już się stąd powoli wynoszą i wcale im się nie dziwie.. ja co prawda tylko podczytuję od czasu do czasu, bo czasem ktoś albo potrzebuje małej pomocy w R-ce, to co nieco tam mogę podpowiedzieć, albo ktoś podrzuci jakąś smacznie brzmiącą nową potrawę do wypróbowania, ale chyba też przestanę tu wchodzić, bo na prawdę jak to czytam to aż mi was szkoda

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-12-03 o 19:09
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:21   #4609
hauuu
Wtajemniczenie

gdzie jest modertor?

Kurcze jak widzę co tu się dzieje to mi słabo. Wchodzę tu i czasem wrzucam mój jadłospis ale z reguły szukam inspiracji na fajne redukcyjne posiłki. Teraz narobiło się tu pełno syfu - atak dziewczyn z ED. Powiem tylko tak: MACIE SWÓJ WĄTEK NCJ NA KZ I TAM SOBIE WRZUCAJCIE SWOJE JADLOSPISY. Wkurza mnie już to jak czytam o posiłkach takich jak: kabanos, owoc czy kawa ze słodzikiem i pare plasterków szynki

Czasem zgłaszam jadłospisy, które mają mało kcal. Irish zgłosiłam za spamowanie ale nie pomogło...
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:25   #4610
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
można się zapytac, dlaczego owoc + orzechy to nie posiłek?

podoba mi się twój jadłospis, fajnie urozmaicona redukcja, dobrze się czujesz na śniadaniu bez węgli?[/SIZE][/FONT]
po prostu to jest za mało.. na redukcji każdy posiłek powinien zawierać białko, do tego zależnie od diety, tłuszcze, węgle itp.. fajnie że jest owoc, fajnie że są orzechy, bo to zdrowe tłuszcze, ale wrzuć to np do serka homogenizowanego naturalnego albo do wieśniaka ja osobiście jem sporo białka, Ty możesz jeść go mniej, ale nie traktuj takiej małej przekąski jako posiłku
a co do mojego śniadania - to nie jest reguła czasem zjadam do tego grahamkę, czasem to jest omlet z mąką razową... dziś odczuwałam mniejszy głód i mialam mniej czasu, więc zjadlam te dwa jajka tam jest dosyć dużo tłuszczu więc energię mam

Magdalena0603 - bardzo ladnie! moglabym się przyczepić jedynie do jogurtu malinowego, bo jak wiadomo ma sporo cukru, aale przeciez to utrzymanie, więc jest w porządku!

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez xxcherry90xx Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza Rka , co myślicie ?

I. Śniadanie : 10:00
* 3 plasterki szynki ogonówki
* kawa : rozpuszczalna + trochę mleka 3,2%
*otręby : 3 łyżki otrąb żytnich plus słodzik,jogurt naturalny i ćwiartka jabłka
* resztka jabłka

Obiad : 15.
*kawa + 3 słodziki
*pulpet gotowany) mięso wieprzowe z cebulą i jajkiem ugotowane +ogórek kiszony

Kolacja : 18 serek wiejski ze szczypiorkiem i ogórek kiszony..
nie żartuj.

hauuu ma całkowitą rację
Stary 2011-12-03, 19:38   #4611
ulicasezamkowa
Raczkowanie

MODERATOR!! Błagam. Czy ktoś się w ogóle zajmuje tym wątkiem???

Magdalena0603: wspaniały jadłospis. Idealnie wpasowuje się w moje kubki smakowe Skąd masz kurki o tej porze??
Stary 2011-12-03, 19:56   #4612
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:

Magdalena0603: wspaniały jadłospis. Idealnie wpasowuje się w moje kubki smakowe Skąd masz kurki o tej porze??

Dziekuję
a kurki mrożone, niestety, z Almy...
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 20:54   #4613
zielona_zabcia
Rozeznanie

No szkoda wątku, mi osobiście bardzo pomogły dziewczyny,z wieloma utrzymuję kontakt (gg,mail itp). Ale w tym momencie to, serio, są jakieś jaja Dobrze że Iza_wiosenna już nie musi tracić nerwów bo szkoda, naprawdę. A tu było dobre miejsce aby dowiedzieć się wiele na temat racjonalnego jedzenia (szczególnie na eRce)
dziewczyny znają się i doradzają, ale na miły Bóg, ile można?
Czy to poradnia psychologiczna? litości...
Jak masz problem z jedzeniem to nie pakuj się jeszcze głębiej w ten temat, tylko pogadaj ze swoim lekarzem o tym. I przede wszystkim postaw sobie pytanie czy ten wątek naprawdę pomaga Tobie w wyzdrowieniu, w uczynieniu jedzenia tylko dodatiem do życia? Czy wręcz przeciwnie.......?
no właśnie.

xxcherry90xx-słodzik nie pomaga schudnąć, a wręcz przeciwnie, niestety wiem coś o tym. (i uzależnia).

tyle ode mnie.

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-12-03 o 20:56
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:08   #4614
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Droga Pani (jak i inne Panie wzywające pomocy)
takie pseudo-wołanie to niby czemu służy?
mamy klawisz "zgłoś" i proszę z niego korzystać
proszę się wykazywać odwagą cywilną a nie robieniem scen
czy ktos to czyta? Wy to czytacie, przede wszystkim
to Wy jesteście mistrzyniami w liczeniu kalorii i Wy wiecie zapewne najlepiej, który jadłospis nie spełnia przepisowych kryteriów

pewnie sądzicie, że jest to niezmiernie zajmujące, czytanie stron jadłospisów różnych osób i na dodatek podliczanie zawartości?

otóż może jest i pasjonujące wręcz, ale uwierzcie, nie dla każdego

dlatego osobom, którym zależy na "czystości" wątku polecam funkcję zgłaszania "złego postu"

myślę, że zdajecie sobie sprawę, jak rozległy jest dział Dietetyki i raczej mało prawdopodobne jest śledzenie na bieżąco wszystkich wątków

przykład:
-jeśli dzieje się Wam krzywda to przecież np.Policja sama się o tym nie dowie
zwykle ktoś to musi zgłosić, czyż nie?
-jeśli ktoś źle się czuje, to zwykle też musi poinformować lekarza,
mimo że mamy tzw.publiczną służbę zdrowia, to owa służba raczej nie domyśli się sama, że np.boli nas brzuch, o ile nie wysilimy się by informacja o tym dyskomforcie dotarła do właściwych osób

zachęcam raz jeszcze by osoby zainteresowane tym, aby wątek był zdrowy i służył właściwym celom nie tylko oczekiwały, że "samo się stanie", ale i przykładały do tego minimum własnych starań

pozdrawiam

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-12-03 o 22:11
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:24   #4615
ulicasezamkowa
Raczkowanie

Szczerze, to nie wiedziałam o tym, że same możemy zgłaszać takie sprawy. Brak odwagi cywilnej nie ma tu nic do rzeczy. Dziękuje(my) za informację
Stary 2011-12-03, 22:30   #4616
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, to nie wiedziałam o tym, że same możemy zgłaszać takie sprawy. Brak odwagi cywilnej nie ma tu nic do rzeczy. Dziękuje(my) za informację
no to teraz wszystko jasne

nie ma za co
Stary 2011-12-03, 23:16   #4617
karola11
Wtajemniczenie

Poproszona o ocene - ocenię
Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Zwracam się do Was dwóch i innych osób, które mają widzę a z różnych przyczyn opuszczają ten wątek.
Jestem początkująca w jadłospisach, czytam dużo, ale każdy popełnia błędy. My(myślę, że mogę wypowiadać się za inne użytkowniczki, takie jak ja)- jeszcze nie wprawione w bój , potrzebujemy Waszych rad, przecież same nie byłyście od razu orłami w układaniu jadłospisów. Szybciej będzie, jeśli któraś z Was, powie mi- robisz to źle, niż sama do tego dojdę po długim czasie nieprawidłowego odżywiania się.

Rrrr wczorajsza:

wstałam ok 11 więc bez normalnego 2 śniadania, zjadłam po prostu pomelo po 3 godzinach od pierwszego,a potem obiadek po godzince

1śn: owsianka- 4 łychy płatków owsianych, kilka rodzynek, cynamon, pół wieśniaka + szklanka soku pomidorrowego wartościowo ładnie, jest co trzeba, a jeżeli nie byłaś głodna i się najadłaś to ok

2śn (od razu po treningu): ćwiartka pomelopatrząc na tę "przestrzeń czasową" którą podałaś to faktycznie mogłaś zjeść taką przekąskę pomijając pełnowartościowe drugie śniadanie, więc tutaj jest ok a po treningu owoc też ok bo z tego co wiem, potrzebne są cukry proste po treningu by uzupełnić glukozę aby nie doszło do spalania mięśni

obiad (godzinę po treningu): ok 130 g piersi z indyka zapiekanej w folii do tego dużo chili + 25g ryżu brązowego z połową startego jabłka i cynamonem+ szklanka soku pomidorrowego wszystko ładnie i pięknie, ale może zamiast jabłka warzywa daj?Chociaż nie dajmy się zwariować, jabłko może raz na jakiś czas wpaść na obiad do ryżu, dieta ma też smakować!

podwieczorek: cały wieśniak z połową utartej marchewki+ rodzyny + orzechy laskowe + cynamon ładnie

kolacja: sałatka z jednym jajem, 1/4 puszki tunczyka wsw, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym + lekki sosik z jog naturalnego (resztkowa sałatka, z wszystkiego co było:P) powiem tak - wartościowo i składnikowo super. Ale!Tuńczyka mogłoby wpaść śmiało więcej, nie mniej,jeżeli to zaspokoiło Twój apetyt to wszystko jest ok

do tego zielona herbatka, duuuużo wody z cytrynką, 1 mała kawka etc.

trochę monotonnie z tym cynamonem, aczkolwiek przez ostatnich kilka dni jestem chora na niego;-)jedz cynamon do woli, wspomaga trawienie,jest zdrowy i działa przeciwzapalnie. U mnie nie ma dnia bez cynamonu,dodaję go chociażby do inki
j.w.
Stary 2011-12-03, 23:53   #4618
ulicasezamkowa
Raczkowanie

Dziewczyny- oficjalnie już się z Wami żegnam, a raczej z tym wątkiem. Znalazłam w tym dziale wiele, wiele więcej naprawdę ciekawych, na których można się czegoś ciekawego i mądrego dowiedzieć. Straciłam jakoś poczucie ważności tego wątku. Nie mam potrzeby tak skrzętnego spisywania każdego zjedzonego posiłku. Połowa promowanych tu teorii, to mity, szerzenie się zaburzonych postów też zrobiła swoje. Trzymajcie się dziewczyny! Z niektórymi z Was pewnie spotkam się jeszcze przy okazji innych wątków.
Stary 2011-12-04, 00:42   #4619
julink
Raczkowanie

moja Rka z dzisiaj
sniadanie; 2 kromki razowca-jedna z pasta z makreli,druga z wiesniakiem,plastrem pomidora,papkryki i ogorka zielonego. kawa z mlekiem 2 procentowym
2 sniadanie-1/4 duzego jogurtu natuarlnego z wrzuconymi nasionami slonecznika,garscia orzechow-wloskich,nekrowca i migdalow+wkrojone kawalki jablka
obiad- kurczak z rozna,3 lychy ryzu basmati, ok 4-5 lyzek kapusty czerwonej, kilka lyzek pieczarek gotowanych.
podiweczorek-spore jablko
kolacja-tu wybralam niestety najmniejsze zlo na filmowy wieczor-bulka razowa rozgrzana w piekarniku z plasterkami mozarelli i pomidora(zawsze lepiej niz moje ukochane chipsy:P)+ piwo
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:08   #4620
nikol12
Rozeznanie

U :
śniadanie : pełna ( wręcz czubata) miseczka płatków pszennych zalanych mlekiem , garść rodzynek, kawa zbożowa z mlekiem, jabłko
Potem cienki kawałek ciasta drożdżowego
II śniadanie:pasek gorzkiej czekolady, gruszka, 2 mandarynki
Obiad: talerz rosołu z makaronem i duuuuuużą ilością marchewek i gotowanego mięsa
Podwieczorek: będzie kawałek ciasta drożdżowego i kubek cappucino
Kolacja : wieśniak z łyżeczką miodu i jabłkiem, 2 daktyle suszone
Potem pewnie wpadną jakieś marchewki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości