|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Tymi się wściekał a mąż mi kazał go położyć do wózka. Popłakał trochę, pokrzyczał i usnął w dwie minuty
![]() ![]() Andziot, ja to samo ale nie bawię się klockami ![]()
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Najwyzej za kazdym razem gdy bedziemy chcieli do PL jechac ,trzeba bedzie paszport zalatwiac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a niemieckiego nie mozecie wyrobic?
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
ja normalnie robiłam w de tu gdzie mieszkam i płaciłam 15 euro i ma ważny na 6 lat..
do 2017 roku .. ( kinderreisepass ) więc nie wiem, dlaczego ty masz na rok tylko .. Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-08-11 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ddaaiissuś z tego co pamiętam to daszka nie ma, tylko jest taki materiał do naciągnięcia, które raz sie chowa, raz wyciąga ![]() coś takiego jak w foteliku - ten materiał, który można naciągnąć na uchwyt, albo schować za tą gumę... Spacerówka niestety nie rozkłada się na leżąco ![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy z miasta.. sukienki, jak nie miałam tak nie mam ![]() ![]() W szafie również nic starego do wyciągnięcia, wsyztsko za małe! Nie wiem w czym pójdę!!! A tak chciałam sobie kupić coś extra, kasy nie żałować i znowu poczuć sie atrakcyjnie.. nic z tego! Wszystkie kiecki brzydkie, a ja gruba! wrrrr.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Lolus my mamy cos w foteliku co sie naciaga ??????????????? GDZIE ????
![]()
#4597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my wyrabialismy w biurze paszportowym w pl i na rok, podstawy prawne: nformacje paszportowe W dniu 19 lutego 2010 r. weszła w życie nowelizacja ustawy o dokumentach paszportowych. Najważniejsze zmiany przepisów dotyczą: zasad wydawania dokumentów paszportowych dla dzieci do 5 roku życia - co do zasady - zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy dzieciom w tym wieku wydawane są paszporty tymczasowe; w tym przypadku dzieci nie muszą być obecne przy składaniu wniosku paszportowego. Obecność będzie obowiązkowa wyłącznie, gdy na życzenie rodziców dziecku do 5 roku życia będzie wydawany paszport biometryczny, terminu ważności paszportów biometrycznych wydawanych na żądanie rodziców dla dzieci do 5 roku życia - dokumenty te są wydawane z 12 miesięcznym terminem ważności, http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/38...szportowe.html
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego mówię,bo wiem ze mieszka w de, a ja dostałam do Maji na 6 lat.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemieckiego chyba nie moge dla malej wyrobic, poniewaz ani ja ani Tz nie mamy niemieckiego paszportu. Cytat:
A Ty wyrabialas dla dzidzi niemiecki paszport pewnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też masz Pebble, co nie? Sprawdz kochana, jak nie znajdziesz to zrobie foto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Loluś, ja mam MC Cabrio Fix... w instrukcji jest napisane, że znajduje się wbudowana folia ochronna ale u mnie nie ma
Z tyłu tylko taki malutki schowek mam No nie...
#4602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie najadlas sie za duzo marchwi np ? bo to moglo byc od twojego pokarmu tez a jak nie to nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja olka je tak co 2 h ale mniejsze porcje wiec jej zmieniam pieluche, ale nie zawsze przed karmieniem bo czasem ma sucho a duzo herbatek i soczkow pije wiec duzo sika i jak zrobi kuipke to ja puderkiem posypie po kapieli bepantenem a tak to po siet i tez nie zawsze po siku mokra chusteczka wycieram pogoda nadal do d,... niby przestaje padac, na 5 minut, mży od nowa ![]() przynioslam rybe na obiad teraz tz z olka spia pozniej ja nakarmimy i idziemy! nawdychamy sie jodu a jak sie rozpada mocniej to sie w knajpie schowamy i jakas kawe z szarlotka moze zjemy no masakra wku,.rwiona jestem jak nie wiem niech przsestanie laaaaaaaaaćććććććććććć ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jest pieknie... ![]() agus własnie duzo rzeczy jem... ![]() ale sebek tak jak Gabi andziotkowa nie wyglada na niezadowolonego ![]()
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, weźcie mi poradźcie jak to jest z tymi szczepieniami, bo dziś zaczęłam czytać o szczepionkach skojarzonych, że mogą autyzm wywoływać itp, my mieliśmy już jedną dawkę Infarix, właśnie 5w1...Co jest z tymi szczepionkami, na prawdę są tak niebezpieczne? Albo te na rotawirusy? Jak mogą być dopuszczone do sprzedaży, jeżeli byłyby takie powikłania? I jak wygląda szczepienie tylko tymi obowiązkowymi szczepią? Na coś się szczepi, a co pomija? Andziot, Ty pewnie wiesz?
I czy mogę teraz wziąć obowiązkowe szczepienia, a nie te skojarzone jeżeli już raz wzięliśmy Infarixa? Czy te obowiązkowe są płatne? Sorry że Was tu męczę, ale w necie to już się w tym gąszczu nie mogę połapać, a może któraś z Was rozmawiała o tym ze swoim pediatrą? Głównie o tych MMR II w 13-14 mscu życia były takie okropne historie, że dzieci przestawały mówić, chodzić, no objawy autyzmu. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-08-11 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam przekonana, że też masz Pebble, ale to chyba Anulka81 ma i pomyliłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa bezpłatne nie pamietam na co ale na p-ewno gruźlica polio hajnego medina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- szczepionka jak kazdy lek mozee wywołac skutki uboczne. ciekawe czy autyzm jest czesty... ale chyba nie bo inaczej by nie szczepili
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Źle Loluś Ci powiedziałam - napisane jest w instrukcji, że "wbudowany daszek przeciwsłoneczny" Szkoda, że znaleźć go nie mogę
![]() Może inne dziewczyny, które maja fotelik MC CABRIO FIX powiedzą mi, czy mają wbudowany daszek przeciwsłoneczny ?? Bo nie wiem gdzie on jest a straaaaaaaaasznie mi brakuje ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- EDIT znalazłam daszek !!!!!!!!!!!!! Boziu jaka jestem tępa ogladałam inne foteliki jak ludzie nosili i tak zazdrosciłam im daszku dziwiłam sie, ze niby taki porządny fotelik a nie ma nic nad główke Dziekuje Loluś, że mnie uswiadomiłas !!!!! ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Spice, ja brałam skojarzone 6w1 oraz przeciw pneumokokom Powiem szczerze, że nie czytałam NIC o skutkach ubocznych bo ze strachu chyba na nic bym dziecka nie zaszczepiła... Zawsze mogą wystąpić skutki uboczne, nawet łykajac aspiryne ale z drugiej strony tyyle dzieci jest szczepionych i takie przypadki, że coś ekstremalnie złego się dzieje, są jednak jednostkowe...
#4608 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopada mnie depresja spowodowana rutyną ![]() Cytat:
Nie można dać się zwariować ![]() I chyba jak braliście 5w1 to musicie już do końca dawać 5w1...
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-11 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie wychodzi okolo 8 pampkow na dobe bo w nocy zmieniam tylko po jedzonku czyli raz albo dwa. Nie smaruje niczym, tylko pudrem sypie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
Spice w Anglii wlanie nie ma szczepien na rotawirusty... teraz chyba wiem czemu
![]() My bylismy na krotkim spacerku. Kupilam biale wino. francuza ![]()
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak.. masz rację.. może polski dają na krócej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
tylko tu nie chodzi o szczepienie na rotawirusy tylko o te szczepionki 5w1, czy 6w1, skojarzone.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze mniej klucia ale jak bym miala ryzykowac takimi skutkami ubocznymi u dziecka, to juz wole patrzec jak je kluja kilka razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wiktor przewrócił się sam 2 razy dziś (w tym jeden raz spacjalnie dla mamusi) z brzuszka na plecki
![]() ![]() a okoliczności jakie towarzyszyły wiekopomnemu wydarzeniu: przybiegł TŻ i złapał mnie za rękę, połozył synka na brzuszek i mówi :"no dawaj synku, specjalnie dla mamusi, potrafisz, no pokaż ![]() ![]() pralka naprawiona, już nie mam gdzie wieszać ![]() Eve ![]() też tak patrzę na małego i widzę jak rośnie cieszy mnie to a z drugiej strony chciałabym zatrzymać czas bo jest taki słodki ![]() grazin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() cyrk w wózku był standardowo...:/ nie skomentuje tego, bo już wysiadam ![]() nie mam pomysłu na o co mu może być.. okulary kupione, jutro odbr ![]() ![]() w końcu sie udało...ale pękło 900zł ![]() i sie czaję na ta sukienkę...chyba dziś zamówię, ale boje się, że z rozmiarówka nie trafi e ![]() co do szczepionek to brałam podstawę.... w moim najbliższym otoczeniu maleństwo jedno miało takie komplikacje, że bali się o jego życie po tych skojarzonych... długie miesiące w szpitalu przeleżał... a po staruch szczepionkach nie słyszałam, żeby coś aż tak strasznego się działo maluszkom... wolałam nie ryzykować...ale to indywidualna decyzja.. ja mam wrażenie, że to tylko i wyłącznie biznes gdyby te szczepionki były naprawdę takie super świetne to by je wprowadzili jako standard...a nie kazali płacić..
#4617 |
Wtajemniczenie
|
Spice, a myslalam ze mowisz o rota. O skojarzonych to ja w ogole nie mam pojecia.
Delicadeza ![]() ![]()
#4618 |
Zadomowienie
|
ja Was NIENADROBIE nigdy!!!
daisy - pamiętasz? ja tez byłam ponad miesiąc sama bez TZta - w najtrudniejszym momencie - jak Szymonek był chory. jesli podejmiejcie decyzję o zmianie pracy to dasz radę ![]() andziot - jak karmienie? czytałam, że masz z tym problemy i emocjonalne i fizyczne, Gabi się rzuca przy piersi? ych. straszn eto jest. u nas jest wieczna walka przez pierwsze kilka chwil zanim Szymonek załapie (jesli w ogole) ja trace już mleko nad czym ubolewam. mogę nie karmić cały dzień i nawet nie mam twardych piersi - no może trocję prawą. lewa jest flakiem. bardzo mi z tym źle. ja lubię karmić. uwielbiam. ale cóż. jeszcze walczę. ![]() aga_pe - mój Szymonek tez je jak mu się chce: 120, 30, 60ml. nie wiem od czego to zależy. byłam go zważyć, od zeszlego tygodnia +190g czyli przybiera. ale już widzę że mi niejadek rośnie ![]() MoniaK - mój Szymnek tez tylko w wózku w dzień ![]() ![]() I chciałam wszem i wobec ogłosić że po raz pierwszy od kilku tygodnie Szymonkowi NIE WYSZŁA BAKTERIA W MOCZU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (ciekawe na jak długo - w przyszłym tygodniu znowu badanie - raz w tygodniu musimy ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-08-11 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() daj znac co to za krostki - u Szymonka tak sie (chyba) podobnie zaczynało tylko jemu na buzi. ja sama nie wiem co to tak do konca. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- :dziekue: oby oby, ale to raczej mało prawdopodbne ![]() ale wierzymy, że tak zostanie ![]() Paulizia - ja zmieniam przed każdym karmieniem, czyli średnio co 3h. smaruję zawsze wokół sisiaka i pachwinki i pupkę. alantanem albo bepanthenem. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-08-11 o 17:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.