Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 13:52   #4591
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Tymi się wściekał a mąż mi kazał go położyć do wózka. Popłakał trochę, pokrzyczał i usnął w dwie minuty Może to jest jakiś sposób na usypianie w dzień

Andziot, ja to samo ale nie bawię się klockami
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:54   #4592
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wiesz co, nie wiem jak to jest w ambasadzie, ja mialam dla domi na np 3 mce pierwszy z konsulatu

bo kiedys byly wazne od razu na 5 lat, dlatego sie rzucilam zeby wyrobic norbiemu, a tu zonk! od lutego bodajze zmienily sie przepisy-tak mnie poinformowala babeczka, a z dominikiem czekalismy i skladalismy po 5tych urodzinkach, bo bez sensu latac co rok
dzieki za odp.
Najwyzej za kazdym razem gdy bedziemy chcieli do PL jechac ,trzeba bedzie paszport zalatwiac Dobrze, ze na taki tymczasowy tylko 2 tygodnie sie czeka

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:56   #4593
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
dzieki za odp.
Najwyzej za kazdym razem gdy bedziemy chcieli do PL jechac ,trzeba bedzie paszport zalatwiac Dobrze, ze na taki tymczasowy tylko 2 tygodnie sie czeka
nie wiem, moze ambasady zadza sie troche innymi prawami?
a niemieckiego nie mozecie wyrobic?
Stary 2011-08-11, 14:04   #4594
sandrunia1511
Raczkowanie

ja normalnie robiłam w de tu gdzie mieszkam i płaciłam 15 euro i ma ważny na 6 lat..
do 2017 roku ..
( kinderreisepass )
więc nie wiem, dlaczego ty masz na rok tylko ..

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2011-08-11 o 14:05
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:07   #4595
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny jak czesto w dzien zmieniacie pamki jesli nie ma kupy i czy za kazdym razem smarujecie czyms pupe?
Jak wyglada u Was pielegnacja pieluszkowa?
No, bo ja zmieniam pieluche tak co 4 godziny okolo i niczym nie smaruje... czasem tylko pupke kolo odbytu, bo czasem bywa zaczerwieniona, ale to tylko w przypadku zaczerwienienia...
U na też mniej/więcej co 4 godz... chyba, że jest kupa to wiadomo częściej.. a pupulke Tonusia smarowałam tylko raz jak czerwone się zrobiło, teraz jest w porządku to niczym nie traktuję

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolusiu, zapomniałam Cie spytac, czy nasz wózek spacerowy ma jakiś daszek? Rozkłada się na leząco ? Nie wiesz ?

Ddaaiissuś
z tego co pamiętam to daszka nie ma, tylko jest taki materiał do naciągnięcia, które raz sie chowa, raz wyciąga ale Ci wytłumaczyłam heh
coś takiego jak w foteliku - ten materiał, który można naciągnąć na uchwyt, albo schować za tą gumę...
Spacerówka niestety nie rozkłada się na leżąco

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczyny ja ciągle karmię, zmieniam pieluchy i bawie się klockami

codziennie to samo ...

Ja również tylko karmię i zmieniam pieluchy.. a na zabawę klockami doczekać się nie mogę.. będzie jakieś urozmaicenie

Wróciliśmy z miasta.. sukienki, jak nie miałam tak nie mam
W szafie również nic starego do wyciągnięcia, wsyztsko za małe! Nie wiem w czym pójdę!!!
A tak chciałam sobie kupić coś extra, kasy nie żałować i znowu poczuć sie atrakcyjnie.. nic z tego! Wszystkie kiecki brzydkie, a ja gruba! wrrrr....
Stary 2011-08-11, 14:09   #4596
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus my mamy cos w foteliku co sie naciaga ??????????????? GDZIE ????

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:14   #4597
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
ja normalnie robiłam w de tu gdzie mieszkam i płaciłam 15 euro i ma ważny na 6 lat..
do 2017 roku ..
( kinderreisepass )
gusia pisala ze ma na 4 lata,

my wyrabialismy w biurze paszportowym w pl i na rok, podstawy prawne:
nformacje paszportowe
W dniu 19 lutego 2010 r. weszła w życie nowelizacja ustawy o dokumentach paszportowych. Najważniejsze zmiany przepisów dotyczą:

zasad wydawania dokumentów paszportowych dla dzieci do 5 roku życia - co do zasady - zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy dzieciom w tym wieku wydawane są paszporty tymczasowe; w tym przypadku dzieci nie muszą być obecne przy składaniu wniosku paszportowego. Obecność będzie obowiązkowa wyłącznie, gdy na życzenie rodziców dziecku do 5 roku życia będzie wydawany paszport biometryczny,
terminu ważności paszportów biometrycznych wydawanych na żądanie rodziców dla dzieci do 5 roku życia - dokumenty te są wydawane z 12 miesięcznym terminem ważności,

http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/38...szportowe.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 14:18   #4598
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
gusia pisala ze ma na 4 lata,

my wyrabialismy w biurze paszportowym w pl i na rok, podstawy prawne:
nformacje paszportowe
W dniu 19 lutego 2010 r. weszła w życie nowelizacja ustawy o dokumentach paszportowych. Najważniejsze zmiany przepisów dotyczą:

zasad wydawania dokumentów paszportowych dla dzieci do 5 roku życia - co do zasady - zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy dzieciom w tym wieku wydawane są paszporty tymczasowe; w tym przypadku dzieci nie muszą być obecne przy składaniu wniosku paszportowego. Obecność będzie obowiązkowa wyłącznie, gdy na życzenie rodziców dziecku do 5 roku życia będzie wydawany paszport biometryczny,
terminu ważności paszportów biometrycznych wydawanych na żądanie rodziców dla dzieci do 5 roku życia - dokumenty te są wydawane z 12 miesięcznym terminem ważności,

http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/38...szportowe.html
ale napisała, że doczytała, że na rok i ze dlaczego jej powiedzieli, że na 4 lata..

dlatego mówię,bo wiem ze mieszka w de, a ja dostałam do Maji na 6 lat..
Stary 2011-08-11, 14:23   #4599
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, moze ambasady zadza sie troche innymi prawami?
a niemieckiego nie mozecie wyrobic?
Aga, ja doczytalam w necie i paszporty tymczasowe dla dzieci ponizej 5 r.z sa wazne rok. Moze sie babka pomylila po prostu.
Niemieckiego chyba nie moge dla malej wyrobic, poniewaz ani ja ani Tz nie mamy niemieckiego paszportu.

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
do 2017 roku ..
( kinderreisepass )
Poniewaz ja wyrabialam w ambasadzie w Hamburgu (polski paszport)
A Ty wyrabialas dla dzidzi niemiecki paszport pewnie.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:25   #4600
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolus my mamy cos w foteliku co sie naciaga ??????????????? GDZIE ????
Ddaaiissuś z tyłu jest taka guma (u mnie szara), którą można odgiąć bez problemu.. w środku jest materiał (u mnie czarny).. wyciąga się go i tam są takie dwa uchyty, które zaczepia się do tego pałąka, za który trzyma się dzidzię w foteliku.. wtedy powstaje takie daszek/baldachim przeciwko słońcu, deszczu czy wiatrowi..

Też masz Pebble, co nie?

Sprawdz kochana, jak nie znajdziesz to zrobie foto
Stary 2011-08-11, 14:38   #4601
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Loluś, ja mam MC Cabrio Fix... w instrukcji jest napisane, że znajduje się wbudowana folia ochronna ale u mnie nie ma
Z tyłu tylko taki malutki schowek mam No nie...

Twój pierwszy krzyk...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 14:38   #4602
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no to sebulek dziekuje za brawa
ale dziwi mnie ze z brzucha sie nie przewraca skoro to dla dzieci jest łatwiejsze

nie wiem czy nie ma skoku ostatnio mam masakre zeby go w dzien uspic, zreszta w nocy to samo...

w ogole ostatnio robi dziwne kupy. od około tygodnia nie sa zielone ale takie hmm pomaranczowe i wodniste ale robi jedna do dwóch dziennie wiec to chyba nie biegunka

coi to moze byc? sluzu nie ma. brzuuch tez go chyba nie boli jakos specjalnie

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

o boze tragicznsa pogoda
mam nadzieje ze sie jeszcze wypogodzi

a nie najadlas sie za duzo marchwi np ?
bo to moglo byc od twojego pokarmu tez
a jak nie to nie wiem
Cytat:

Moze sie wypogodzi jeszcze. Oby jutro zaswiecilo slonko

Ja tez nie mam @ i nie chce miec jak najdluzej

Cytat:

Dziewczyny jak czesto w dzien zmieniacie pamki jesli nie ma kupy i czy za kazdym razem smarujecie czyms pupe?
No, bo ja zmieniam pieluche tak co 4 godziny okolo i niczym nie smaruje... czasem tylko pupke kolo odbytu, bo czasem bywa zaczerwieniona, ale to tylko w przypadku zaczerwienienia...
Cytat:

agus87; przyjezdzaj na poludnie - tu słonce
:błagam: daj słoneczko i wez sobie te chmurzyska
moja olka je tak co 2 h ale mniejsze porcje wiec jej zmieniam pieluche, ale nie zawsze przed karmieniem bo czasem ma sucho
a duzo herbatek i soczkow pije wiec duzo sika
i jak zrobi kuipke to ja puderkiem posypie
po kapieli bepantenem
a tak to po siet i tez nie zawsze po siku mokra chusteczka wycieram

pogoda nadal do d,...
niby przestaje padac, na 5 minut, mży od nowa
przynioslam rybe na obiad
teraz tz z olka spia
pozniej ja nakarmimy i idziemy!
nawdychamy sie jodu a jak sie rozpada mocniej to sie w knajpie schowamy i jakas kawe z szarlotka moze zjemy
no masakra
wku,.rwiona jestem jak nie wiem

niech przsestanie laaaaaaaaaćććććććććććć
Stary 2011-08-11, 14:43   #4603
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

codziennie to samo ...

oprócz klocków mam to samo jeszcze sprzatanie gotowanie i usypianie
jest pieknie...

agus własnie duzo rzeczy jem... nie wiem od czegpo to
ale sebek tak jak Gabi andziotkowa nie wyglada na niezadowolonego
Stary 2011-08-11, 14:43   #4604
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, weźcie mi poradźcie jak to jest z tymi szczepieniami, bo dziś zaczęłam czytać o szczepionkach skojarzonych, że mogą autyzm wywoływać itp, my mieliśmy już jedną dawkę Infarix, właśnie 5w1...Co jest z tymi szczepionkami, na prawdę są tak niebezpieczne? Albo te na rotawirusy? Jak mogą być dopuszczone do sprzedaży, jeżeli byłyby takie powikłania? I jak wygląda szczepienie tylko tymi obowiązkowymi szczepią? Na coś się szczepi, a co pomija? Andziot, Ty pewnie wiesz?

I czy mogę teraz wziąć obowiązkowe szczepienia, a nie te skojarzone jeżeli już raz wzięliśmy Infarixa? Czy te obowiązkowe są płatne? Sorry że Was tu męczę, ale w necie to już się w tym gąszczu nie mogę połapać, a może któraś z Was rozmawiała o tym ze swoim pediatrą?

Głównie o tych MMR II w 13-14 mscu życia były takie okropne historie, że dzieci przestawały mówić, chodzić, no objawy autyzmu.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-08-11 o 14:52
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:50   #4605
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Loluś, ja mam MC Cabrio Fix... w instrukcji jest napisane, że znajduje się wbudowana folia ochronna ale u mnie nie ma
Z tyłu tylko taki malutki schowek mam No nie...
My mamy Maxi Cosi Pebble, więc pewnie jest inaczej.. a to jest na penwo materiał, a nie folia..

Byłam przekonana, że też masz Pebble, ale to chyba Anulka81 ma i pomyliłam
Stary 2011-08-11, 14:57   #4606
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, weźcie mi poradźcie jak to jest z tymi szczepieniami, bo dziś zaczęłam czytać o szczepionkach skojarzonych, że mogą autyzm wywoływać itp, my mieliśmy już jedną dawkę Infarix, właśnie 5w1...Co jest z tymi szczepionkami, na prawdę są tak niebezpieczne? Albo te na rotawirusy? Jak mogą być dopuszczone do sprzedaży, jeżeli byłyby takie powikłania? I jak wygląda szczepienie tylko tymi obowiązkowymi szczepią? Na coś się szczepi, a co pomija? Andziot, Ty pewnie wiesz?

I czy mogę teraz wziąć obowiązkowe szczepienia, a nie te skojarzone jeżeli już raz wzięliśmy Infarixa? Czy te obowiązkowe są płatne? Sorry że Was tu męczę, ale w necie to już się w tym gąszczu nie mogę połapać, a może któraś z Was rozmawiała o tym ze swoim pediatrą?

Głównie o tych MMR II w 13-14 mscu życia były takie okropne historie, że dzieci przestawały mówić, chodzić, no objawy autyzmu.
ja brałam te obowiaszkowe
sa bezpłatne
nie pamietam na co ale na p-ewno gruźlica polio hajnego medina -> nie wiem jak to sie pisze ksztusiec hmmm cos jeszcze odra chyba?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

szczepionka jak kazdy lek mozee wywołac skutki uboczne. ciekawe czy autyzm jest czesty... ale chyba nie bo inaczej by nie szczepili
Stary 2011-08-11, 15:14   #4607
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Źle Loluś Ci powiedziałam - napisane jest w instrukcji, że "wbudowany daszek przeciwsłoneczny" Szkoda, że znaleźć go nie mogę

Może inne dziewczyny, które maja fotelik MC CABRIO FIX powiedzą mi, czy mają wbudowany daszek przeciwsłoneczny ?? Bo nie wiem gdzie on jest a straaaaaaaaasznie mi brakuje

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

EDIT

znalazłam daszek !!!!!!!!!!!!!
Boziu jaka jestem tępa
ogladałam inne foteliki jak ludzie nosili i tak zazdrosciłam im daszku
dziwiłam sie, ze niby taki porządny fotelik a nie ma nic nad główke

Dziekuje Loluś, że mnie uswiadomiłas !!!!!

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Spice, ja brałam skojarzone 6w1 oraz przeciw pneumokokom
Powiem szczerze, że nie czytałam NIC o skutkach ubocznych bo ze strachu chyba na nic bym dziecka nie zaszczepiła... Zawsze mogą wystąpić skutki uboczne, nawet łykajac aspiryne ale z drugiej strony tyyle dzieci jest szczepionych i takie przypadki, że coś ekstremalnie złego się dzieje, są jednak jednostkowe...

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-08-11, 15:31   #4608
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

codziennie to samo ...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja również tylko karmię i zmieniam pieluchy.. a na zabawę klockami doczekać się nie mogę.. będzie jakieś urozmaicenie
Ja również się tych klocków nie mogę doczekać.
Dopada mnie depresja spowodowana rutyną

Cytat:

Skutki uboczne mogą być po wszystkim.
Nie można dać się zwariować

I chyba jak braliście 5w1 to musicie już do końca dawać 5w1...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:40   #4609
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

znalazłam daszek !!!!!!!!!!!!!
Boziu jaka jestem tępa
ogladałam inne foteliki jak ludzie nosili i tak zazdrosciłam im daszku
dziwiłam sie, ze niby taki porządny fotelik a nie ma nic nad główke

Dziekuje Loluś, że mnie uswiadomiłas !!!!!
no problem

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-08-11 o 16:23
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 16:09   #4610
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!
Szalelismy wczoraj z Antonkiem do 12. Sluchalismy muzyki i tanczylismy. Antolek zasnal dopiero po 12

Co do kup to u nas tez sa musztardowe i wodniste od kilku dni, Az musze uwazac by sie z pieluchy nie wylalo

Grazin dla Sebka!!! Niesamowite... ja to mysle, ze u mojego to dluga droga do tej umiejetnosci. Na raie sie jara, ze umie sie z brzuszka na plecki przewrocic.

Andziot Antonkowi tez czasem dupka zostaje, ale wyczail, ze jak wezmie wiekszy zamach to uda mu sie wyladaowac na pleckach

Eve 9 tygodni... Jeszcze Maya dlugo bedzie malutka

AgnieszkaM. no to soczewki rozwiaza sprawe i dziekuje Ci za komplement! To fakt... mnie tez juz pewnie nie uda sie znow uzyskac ten kolor, bo to wyplukany szampon

Zosiaaa ja caly czas czekam, az moj zacznie swiadomie chwytac!!! Poki co nie czai bazy Brawa dla Mateuszka!!!

Ja zmieniam srednio co 3 godziny albo jak mala zacznie marudzic (bo wtedy wiem, ze ma mokro). I oprocz tego jak czasem wezme ja na rece i wyczuje, ze pampek napecznialy. No i jak kupa.
W sumie wychodzi okolo 8 pampkow na dobe bo w nocy zmieniam tylko po jedzonku czyli raz albo dwa.
Nie smaruje niczym, tylko pudrem sypie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 16:10   #4611
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice w Anglii wlanie nie ma szczepien na rotawirusty... teraz chyba wiem czemu

My bylismy na krotkim spacerku.
Kupilam biale wino. francuza
Stary 2011-08-11, 16:15   #4612
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Aga, ja doczytalam w necie i paszporty tymczasowe dla dzieci ponizej 5 r.z sa wazne rok. Moze sie babka pomylila po prostu.
Niemieckiego chyba nie moge dla malej wyrobic, poniewaz ani ja ani Tz nie mamy niemieckiego paszportu.

Poniewaz ja wyrabialam w ambasadzie w Hamburgu (polski paszport)
A Ty wyrabialas dla dzidzi niemiecki paszport pewnie.

no tak..
masz rację..
może polski dają na krócej..
Stary 2011-08-11, 16:20   #4613
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Spice w Anglii wlanie nie ma szczepien na rotawirusty... teraz chyba wiem czemu

My bylismy na krotkim spacerku.
Kupilam biale wino. francuza
tylko tu nie chodzi o szczepienie na rotawirusy tylko o te szczepionki 5w1, czy 6w1, skojarzone.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 16:31   #4614
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
tylko tu nie chodzi o szczepienie na rotawirusy tylko o te szczepionki 5w1, czy 6w1, skojarzone.
Czytalam o skutkach ubocznych i nie zdecydowalabym sie na takie szczepionki.
Wiem, ze mniej klucia ale jak bym miala ryzykowac takimi skutkami ubocznymi u dziecka, to juz wole patrzec jak je kluja kilka razy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:10   #4615
delicadeza
Raczkowanie

Dziewczyny Wiktor przewrócił się sam 2 razy dziś (w tym jeden raz spacjalnie dla mamusi) z brzuszka na plecki taka byłam dumna

a okoliczności jakie towarzyszyły wiekopomnemu wydarzeniu: przybiegł TŻ i złapał mnie za rękę, połozył synka na brzuszek i mówi :"no dawaj synku, specjalnie dla mamusi, potrafisz, no pokaż " aż mi się oczy spociły

pralka naprawiona, już nie mam gdzie wieszać

Eve za 9 tyg. dla Mayeczki;
też tak patrzę na małego i widzę jak rośnie cieszy mnie to a z drugiej strony chciałabym zatrzymać czas bo jest taki słodki

grazin za nową umiejętność Sebusia
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:16   #4616
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Heloł

cyrk w wózku był standardowo...:/
nie skomentuje tego, bo już wysiadam
nie mam pomysłu na o co mu może być..

okulary kupione, jutro odbr małz namówił mnie na dwie pary....wyobraźcie sobie, że z kilkuset oprawek ciężko mi było wybrać jedne a co dopiero drugie
w końcu sie udało...ale pękło 900zł

i sie czaję na ta sukienkę...chyba dziś zamówię, ale boje się, że z rozmiarówka nie trafi e

co do szczepionek to brałam podstawę....
w moim najbliższym otoczeniu maleństwo jedno miało takie komplikacje, że bali się o jego życie po tych skojarzonych...
długie miesiące w szpitalu przeleżał...

a po staruch szczepionkach nie słyszałam, żeby coś aż tak strasznego się działo maluszkom...
wolałam nie ryzykować...ale to indywidualna decyzja..
ja mam wrażenie, że to tylko i wyłącznie biznes
gdyby te szczepionki były naprawdę takie super świetne to by je wprowadzili jako standard...a nie kazali płacić..
Stary 2011-08-11, 17:16   #4617
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice, a myslalam ze mowisz o rota. O skojarzonych to ja w ogole nie mam pojecia.

Delicadeza dla Wiktorka
Stary 2011-08-11, 17:27   #4618
moniqac
Zadomowienie

ja Was NIENADROBIE nigdy!!!

daisy - pamiętasz? ja tez byłam ponad miesiąc sama bez TZta - w najtrudniejszym momencie - jak Szymonek był chory. jesli podejmiejcie decyzję o zmianie pracy to dasz radę . ale łatwo nam nie było.

andziot - jak karmienie? czytałam, że masz z tym problemy i emocjonalne i fizyczne, Gabi się rzuca przy piersi? ych. straszn eto jest. u nas jest wieczna walka przez pierwsze kilka chwil zanim Szymonek załapie (jesli w ogole) ja trace już mleko nad czym ubolewam. mogę nie karmić cały dzień i nawet nie mam twardych piersi - no może trocję prawą. lewa jest flakiem. bardzo mi z tym źle. ja lubię karmić. uwielbiam. ale cóż. jeszcze walczę.
za Was.

aga_pe - mój Szymonek tez je jak mu się chce: 120, 30, 60ml. nie wiem od czego to zależy. byłam go zważyć, od zeszlego tygodnia +190g czyli przybiera. ale już widzę że mi niejadek rośnie .

MoniaK
- mój Szymnek tez tylko w wózku w dzień chociaż dzisiaj wzięłam się w sobie i go usypiałam w łóżku (raz nawet 2h ), ale fakt że w wózku szybciej zasypia. i na dłużej.

I chciałam wszem i wobec ogłosić że po raz pierwszy od kilku tygodnie Szymonkowi NIE WYSZŁA BAKTERIA W MOCZU yeeeeeeeeeeeeeahhhhhhhhhh hh .
(ciekawe na jak długo - w przyszłym tygodniu znowu badanie - raz w tygodniu musimy ).

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-08-11 o 18:19
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:30   #4619
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja Was NIENADROBIE nigdy!!!

I chciałam wszem i wobec ogłosić że po raz pierwszy od kilku tygodnie Szymonkowi NIE WYSZŁA BAKTERIA W MOCZU yeeeeeeeeeeeeeahhhhhhhhhh hh .
(ciekawe na jak długo - w przyszłym tygodniu znowu badanie - raz w tygodniu musimy ).

kl aski:ob y tak już zostało !!!
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:37   #4620
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
mój Marcel też ciągle wolny żadna go nie chce

dziś idziemy do lekarza, bo dostał krostki na nóżkach i rączkach. takie coś jak kaszka. nawet czerwone nie są. z daleka nie widać. dziwne. oby nie od mleka
mojego Szymonka tez żadna nie chce cóż - strzelimy focha .
daj znac co to za krostki - u Szymonka tak sie (chyba) podobnie zaczynało tylko jemu na buzi.
ja sama nie wiem co to tak do konca.

Cytat:
Wieczorem znów zaserwowałam sobie peeling - nie smarowałam się potem balsamem do ciała bo nie było potrzeby. W nocy gdy karmiłam Malutką, leżałam i pachnialam Serio, wąchałam sobie rękę bo taki piękny zapach
tym peelingiem morskim, ktorego zachwalałaś? musze zakupić chyba .

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
kl aski:ob y tak już zostało !!!
:dziekue: oby oby, ale to raczej mało prawdopodbne .
ale wierzymy, że tak zostanie .

Paulizia - ja zmieniam przed każdym karmieniem, czyli średnio co 3h. smaruję zawsze wokół sisiaka i pachwinki i pupkę. alantanem albo bepanthenem.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-08-11 o 17:38
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości