Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 18:55   #4591
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

No własnie renata to tak jak mój TŻ jest bardzo blisko z bratem i siostra swojego ojca, dlatego ich zaprasza. Ja tam nie mam zamiaru moich wujków zapraszać nawet..

Jeju życie pod jednym dachem z dorastająca siostra to koszmar, non stop te nowe hasła, hormony jej buzuja bardziej niż mnie :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:08   #4592
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
nawojka, dzięki za odpowiedz na temat szczepionki, też się raczej nie zgodze.
A ad ciuszków tzn kupna według rozmarów, to też teraz zgłupiałam Hm..wymyśliłam że pokupuje najwyżej po 10 sztuk z każdego rozmiaru, tzn np: po 5 bodow new born i 5 bodów na 0-3 miesiące. Apropo bodów, nie widze coś tutaj bodów z długmi rękawkami, bo takie chciałam kupić. Widziałam z krótkimi, albo w ogóle bez rękawków. Jakie kupujecie???
Karinio ja tam body z długim rękawem widziałam wszędzie, w Primarku, w Mothercare, Asda, Next itd nie wiem czemu nigdzie nie spotkałaś
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:10   #4593
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kurcze jak tak czytam wasze posty to się zaczynam martwić bo nic nie mam jeszcze szczególnego dla Lilki. ciuszki są, podobno kołyska karuzelka przewijak na nas czekają plus 5pudeł ciuchów po moich malutkich kuzynkach, ale gdzie wózek kosmetyki itd?
a jeszcze ten lekarz do mnie na badaniu w szpitalu że mam chociaż spróbowac doczekać do30tyg z urodzeniem bo od wtedy jest bezpieczniej już dla małej(mi się coś wydaje że on przesadzał żeby mnie postarszyć, dzisiaj poszłam do mojej ginki-znajomej ale niestety miała szkolenie i dopiero w poniedziałek się wcisnę)...no i trochę panikuję że nic nie mam a on już mówi żebym się spodziewała
tż poszedł z moim bratem na jakiś koncert i bilarda i siedzę sama z pieskiem.

Renatka
, nie przejmuj się, zdążysz wszystko kupić

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ojej Agawoo Ty też do szpitala?? A odczuwasz jakoś te skurcze macicy, czy to jest bolesne? Bo ja też kilka a nawet kilkanaście razy dziennie mam takie twardnięcia i nie wiem co to oznacza. Nie bój się Kochana, będzie dobrze, będziesz pod opieką lekarzy i wkońcu trochę zwolnisz tępa.
No niestety
A te skurcze, to nawet nie wiedziałam, że to są skurcze
Czasem mi brzuszek twardniał, ale to naprawdę czasem. I wczoraj w pracy zaczał mnie boleć (tylko chwilę to trwało, ale dziś powiedziałam o tym lekarzowi) - i akurat jak byłam u niego, to wyczuł, że jakiś taki twardawy jest ( a po chwili, po usg zrobił się miekki) - no i stwierdził, że to skurcze
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
agawoo mój suwaczek jakiś kłamczuch ;/ 24tc4d mamy 31.10 mam wizyte ciekawe czy mi zleci tą krzywą cukrową?
To poczekaj do wizyty i zapytaj wtedy. Zobaczysz co Ci powie, najwyżej wtedy zrobisz prywatnie, dla swojego spokoju

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Macie racje z tym chrztem. Nie mogłam się dogadać z TŻ-tem w tej sprawie, ale teraz wiem, że na pewno zapraszać rodzeństwa rodziców nie będę, jedynie moje rodzenstwo, mame tate no i chrzestnych.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:28   #4594
NataliaM1103
Rozeznanie

bambusiek z tych co ja oglądalam to 3 funkcyjne około 1400 -1500,ale były różnych firm różne ceny
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:39   #4595
renata:)
Zadomowienie

zosia wiesz jeśli tż jest blisko z nimi to czemu mielibyście ich nie zapraszać. wydaje mi się że powinno zapraszać się tych których się chce opróz tych których się musi
agawoo oby oby w poniedziałek się skonsultuje z moja ginka czy ten lekarz czasami nie przesadzał...

nie pochwaliłam się że kupiłam pierwszy staniczek do karmienia a to dlatego tylko że szukłam jakiegoś sportowego do spania(leje mi się z piersi bardzo i mam piżamy brudne co noc....wy też tak macie?)no i nigdzie nie było więc pani mi zaproponowała taki miękki do karmienia no i się dorobiłam na przyszłość no i wkłądki laktacyjne tez już mam. z tym że powiem wam że to droga inwestycja kupiłam za25zł 50szt wkładek (na 25dni w sumie więc drogo na dłuższą mete...)

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

a w ogóle to sprzedawczyni pytała czy byłam z tym u lekarza że mi się tak leje bo ona tak nie miała

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:45   #4596
uska000
Zadomowienie

czesc mamunie

zmarzlam jak cholera, juz tak zimno na dworze jutro jade do szkoly a na sama mysl chce mi sie ;(

jeszcze tz mi dziala na nerwy;/ moje kolezanki od 6 tyg ciazy nie sprzataja nic nie robia;/ a ja zapierdzielam pranie gotowanie sprzatanie ze az brzuch mnie boli;(

od jutra nie robie nic mam w dupie!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:47   #4597
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Właśnie nie bo niby jestem na granicy więc tylko dietka

Pisałam już na początku twojej choroby o tym syropie ,pełno mamuś go brało,mi pomógł po 2 dniach,całkowicie przeszło,a wyniki glukozy miałam 51 a po 2 h 70

Jak zapłaci to nie trzeba skierowania
tak pamiętam ze ktoś pisał o tym syropie , no niestety mi nie pomaga jest tak samo w czasami mi się wydaję ze wręcz jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Moniczka my już dawno pisałyśmy o tym syropie Prenalen. Faktycznie zapach i smak nieciekawy, ale wielu dziewczynom pomógł.
a to musiałam gdzieś przeoczyć hmmm

dostalam dzis super wyprawke od tesciowej i szewagierki az sie poplakalam super niespodzianke mi zrobily- kurcze jakis klawisz wcisnelam i nie wiem jaki i nie mam polskich znakow wrrrrrrrrrrrr

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 19:53   #4598
Zadomowienie

Mmonika super niespodzianka musisz nam się pochwalic co dostałaś
uska wiesz jacy sa faceci... mój kręci nosem jak za dużo mu powiem żeby zrobił, no ale robi bo musi, i już, ale denerwuje mnie to jak pyta "a po co?" "wczoraj to robiłem" "przesadzasz" itd ehhh normalnie bym sama zrobiła, ale nie mogę więc czekam drugi dzień żeby odkurzył,a on się denerwuje bo on odkurzał przed moim przyjściem ze szpitala i wg niego za czesto. no ale co ja poradze ze brudno jest

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-10-21 o 19:54
Stary 2011-10-21, 19:54   #4599
agacia_cz
Zadomowienie

mi za to z piersi nic się nie ulewa żadnej siary jeszcze nie miałam
a wkładki laktacyjne kupiłam na allegro 14zł za 60szt

mój tż kochany jest jakby mógł to by mnie wyręczył we wszystkim mimo że ma cięzko pracę na kopalni w pzryszłym tygodniu bedzie mył okna -zobaczymy jak mu wyjdzie

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-10-21 o 19:56
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:58   #4600
uska000
Zadomowienie

moj niby tez ale sie mudze nagadac najpierw...;/ sam by sie domysli;/

Monia ctrl i shift (jeden na drugim) wcisnij razem i powinno byc ok

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:03   #4601
Zadomowienie

wiesz mój nie jest jakiś zły, bo myje okna, robi obiady, robi i wiesza pranie, jeździ na zakupy kolacyjke tez zrobi do łóżka jak mi się zachce, no ale teraz odkąd wyszłam ze szpitala to wszystko na niego spadło łacznie ze sprzątaniem no i wyciąganiem mi wszystkiego(deska do prasowania na przykład czy suszarka czy garnki itp) no i chyba go to wkurza że non stop coś od niego chcę....mnie też wkurza że musze go o to prosić ale obiecałam sobie że nie będę sie przejmować i koniec.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

o własnie tak jak uska tez muszę mu wszystko powiedzieć bo się sam nie domyśli;/

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-21, 20:06   #4602
*Agatek*
Zakorzenienie

dziewczyny cały czas dokucza mi suchy kaszel... ja miałam zawsze taki lekki, kaszlnęłam lekko z 2 razy w ciągu dnia i wszystko, a w ciąży on mi się pogorszył i kaszlę o wiele częściej a wieczorami to o mało co nie wymiotuję... a kaszel powoduje skurcze macicy i przedwczesny poród
JAKIE ZNACIE DOBRE SPOSOBY DOMOWE ORAZ SYROP NA SUCHY KASZEL DLA CIĘŻARNEJ??
Stodal polecają niby, ale co jeszcze??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:10   #4603
Zadomowienie

Agatku niestety nie znam żadnych
idę się położyć coś mnie brzuś boli pewnie mała marzy o spaniu a nie ciągłym siedzeniu...całuski

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-21, 20:12   #4604
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamunie

zmarzlam jak cholera, juz tak zimno na dworze jutro jade do szkoly a na sama mysl chce mi sie ;(

jeszcze tz mi dziala na nerwy;/ moje kolezanki od 6 tyg ciazy nie sprzataja nic nie robia;/ a ja zapierdzielam pranie gotowanie sprzatanie ze az brzuch mnie boli;(

Uska, przystopuj trochę Ja tak zapierdzielałam i co?

Stary 2011-10-21, 20:21   #4605
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
;(

A jesteś na zwolnieniu?
Ja jestem i nawet dobrze mi z tymi pracami domowymi No ale w sumie dobrze się czuję A jak mi źle, to po prostu się kładę. Mąż zawsze mi pomaga, kiedy go o to poproszę. Wszystkie cięższe prace wykonuje sam, nawet odkurzacz mi przynosi Dzisiaj szorował kabinę prysznicową, bo ja nie chcę wdychać tego płynu do mycia
Pewnie jakbym pracowała, to już bym na domowe prace siły nie miała :/

Śpiewacie swoim Dzieciaczkom piosenki? Jakie?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:22   #4606
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zuzia, ja już dzisiaj szłam do lekarza z nastawieniem, że zwolnienie dostanę (sam mi kazał tak przyjść ), ale nie wiedziałam, że się szpitalem skończy
Ciacha w domu nie było, bo mama na diecie, ale ciastka w pracy chyba jakieś jadłam, bo codziennie tak robię
Nie wiem czy to ma znaczenie, czy nie

Wynik po 1 godzinie miałam 143, a norma jest do 140. To by było jeszcze nic, ale jak lekarz zmierzył dzidzię to wyszło, że jest prawie 2 tyg większa - i to już go zaniepokoiło
Buuuuu ..... pal sześć mnie, ale o dzidzię się martwię

Ja od dziś od 20:00 mam nic nie jeść, tylko wodę mogę pić, więc coś w tym musi być

Trzymajcie kciuki dziewczynki
kciuki zaciśniete
ja miałam 75g i przed wypiciem miałam 79 mg/dl (zakres ref 60-99) a potem po 2h miałam 85
więc chyba każde lab ma swoje zakresy
to zostawiasz mnie na placu boju w robocie w przyszłym tyg ja wytrwam albo do wt wiecz (zwol od śr) albo do pt wiecz ( zwol wtedy od kolejnego pon)
dużo zdrówka, bedzemy myślały o Tobie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Cały dzień Was nadrabiałam, tyle zaległości! Ale udało się...uffff......
Ja cały czas u mamy siedzę i się byczę, jest mi bardzo dobrzeRobię zakupy dla Gabi bo tak przyjemnie robić je z mamą i siostrąNie ma to jak baby Tż chyba będzie musiał po mnie busem przyjechać

Agatku - super, że jesteś Szpitalem się nie przejmuj, przecież to nie będzie trwać wiecznie, a zdrówko dzidzi najważniejsze, zresztą sama o tym wiesz
Gratulacje zakupów - fajowe

N1kotynka - gratuluję super fury!Niech się dobrze sprawuję, nie psuje i mało pali

mała_stopka - gest teściowej do pozazdroszczenia

annyonne - zakupy pierwsza klasa

ciezaroweczka - przepis jest cudowny! Mam urodziny 14 lutego i z tej okazji mam zamiar go wypróbować z podwójnej porcji

neska22 - rewelacja, że badania ok

inutil - mam nadzieję, że rączki nie będą Ci mocno dokuczać i tego Ci życzę! Oby szybko przeszło

enaria - witaj

agawoo - zdrówka kochana na długo do szpitala?

zoskasamoska - ja mam ten sam problem z chrzcinami. Mam liczną rodzinę i coś czuje, że będę miała małe wesele na chrzcinach, pomimo tego, że tego nie chcę

agacia_cz - ja własnie zaczynam 25 tydz. i też nie miałam jeszcze testu "rzygacza" następną wizytę mam 7 list. i to u nowego lekarza, ciekawe czy mnie nie opierdziuli za to Też zastanawiam się nad tym, czy sama nie zrobić

_________________________ _____________

Jeśli chodzi o smoczki i butelki to ja już mam kupione ( wybrałam firmę Mam) i niech czekają. Smoka będę dawać na pewno, jak długo nie wiem, okaże się Ale jakoś nie wyobrażam sobie go nie mieć i podziwiam mamy którym udaje się wychować maleństwa bez smoka
Butla i mleko będą też czekać w pogotowiu bo nie wiem jak będzie z pokarmem, zresztą wstyd się przyznać, ale ja po prostu nie czuje tego i nie wiem czy będę karmić piersią, co nie znaczy, że nie moim pokarmem

Zdecydowałam się na wózek, w przyszłym tyg. kupuję dyliżans W wersji gondola + spacerówka. Fotelika nie biorę bo nie ma wszystkich atestów, a my z tż dużo jeździmy autem i muszę wiedzieć, że fotelik jest mega bezpieczny!
Oto Gabrysiowóz:
gratuluję zakupów
ale ci fajnie z wylegiwaniem się u Mamuśki

Cytat:
kurcze jak tak czytam wasze posty to się zaczynam martwić bo nic nie mam jeszcze szczególnego dla Lilki. ciuszki są, podobno kołyska karuzelka przewijak na nas czekają plus 5pudeł ciuchów po moich malutkich kuzynkach, ale gdzie wózek kosmetyki itd?
a jeszcze ten lekarz do mnie na badaniu w szpitalu że mam chociaż spróbowac doczekać do30tyg z urodzeniem bo od wtedy jest bezpieczniej już dla małej(mi się coś wydaje że on przesadzał żeby mnie postarszyć, dzisiaj poszłam do mojej ginki-znajomej ale niestety miała szkolenie i dopiero w poniedziałek się wcisnę)...no i trochę panikuję że nic nie mam a on już mówi żebym się spodziewała
tż poszedł z moim bratem na jakiś koncert i bilarda i siedzę sama z pieskiem.
ja mam troszkę ubranek, niewiele w porównaniu do reszty dziewczyn mebelki i zamówiony wozek, plus smoczek
witaj w klubie, ja też siedzę sama - tż śpi w sypialni a ja leże w salonie i czekam na jakiś durny program

Cytat:

nie pochwaliłam się że kupiłam pierwszy staniczek do karmienia a to dlatego tylko że szukłam jakiegoś sportowego do spania(leje mi się z piersi bardzo i mam piżamy brudne co noc....wy też tak macie?)no i nigdzie nie było więc pani mi zaproponowała taki miękki do karmienia no i się dorobiłam na przyszłość no i wkłądki laktacyjne tez już mam. z tym że powiem wam że to droga inwestycja kupiłam za25zł 50szt wkładek (na 25dni w sumie więc drogo na dłuższą mete...)

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

a w ogóle to sprzedawczyni pytała czy byłam z tym u lekarza że mi się tak leje bo ona tak nie miała
mi się NIC nie leje więc zastanawiam się czy ja w ogóle będe mogła karmic wy to pewnie mlekowozy bedziecie mieć

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
t

dostalam dzis super wyprawke od tesciowej i szewagierki az sie poplakalam super niespodzianke mi zrobily
super, fajny prezent

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:25   #4607
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ultraradiola w życiu nie dałabym za ten kombinezon tyle kasy!! w lumpku bialuteńki kombinezon kupiłam za 2 zł... tym bardziej, że dzieciak szybko wyrośnie... a paka- hmm ubranka piękne- ale cenowo wydaje mi się, że mało dała babka
a ja uważam że zrobiłam dobry interes z tym kombinezonem Wójcik to na prawdę dobra firma a kombinezony chodzą u nich po 100-200 zł Ważne że jest cieplutki i strasznie się cieszę z tego zakupu

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zapytaj lekarza o to twardnienie Ja to tak w zasadzie rzadko czułam, czasami, ale wczoraj w pracy brzuch mnie przez chwilę bolał i dlatego zapytałam I dobrze zrobiłam

Na razie idę z nastawieniem, że na kilka dni - na badania i kroplówki. A co dalej, to zależy od wyników

Fajniutkie te ciuszki
koniecznie zapytam teraz bo twardnienie zdarza mi się coraz częściej ostatnio jak byłam na wizycie to pytał czy juz mam skurcze. Powiedziałam że tak i dał mi wapno i magnez. Zobaczymy co teraz powie

Cytat:
mi za to z piersi nic się nie ulewa żadnej siary jeszcze nie miałam

mój tż kochany jest jakby mógł to by mnie wyręczył we wszystkim mimo że ma cięzko pracę na kopalni w pzryszłym tygodniu bedzie mył okna -zobaczymy jak mu wyjdzie
skoro tz jest górnikiem tzn że jesteś ze śląska jeśli mogę wiedzieć z jakiej części ja też Śląsk

aaaaa i się nie pochwaliłam chyba zaczynam produkować siarę bo na biustonoszu zauważyłam plamki mokre

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-10-21 o 20:27
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:31   #4608
*Agatek*
Zakorzenienie

jutro z rana pojadę do apteki, kupię stodal i będę kurować się jeszcze domowym sposobem czyli syropem z cebuli

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja uważam że zrobiłam dobry interes z tym kombinezonem Wójcik to na prawdę dobra firma a kombinezony chodzą u nich po 100-200 zł Ważne że jest cieplutki i strasznie się cieszę z tego zakupu
nie no kombinezon śliczny, a firma b.dobra, ale mi np. byłoby żal tyle kasy wkładać wolałabym taki kupić wtedy, kiedy dziecko tak szybko nie rośnie No ale jak masz tyle $$ to kupuj ja osobiście nie mogę sobie na takie coś pozwolić

Stary 2011-10-21, 20:36   #4609
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
teraz niebawem robiłam i już mam wyniki podane w mg wiec niewiemjak to się odnosi do mmol ale mam tak wartośc od 70-100 ja na czczo miałam 100
natomist po wypiciu (75 i po 2 godz). miałam 123
i ta sama śpiewka że tu nie podają wartości dla kobiet w ciaży wiec nie jest źle

jakie wy miałyście wyniki??
kochana miałam identyczny wynik i gin powiedział ze ok bo norma jest do 140
Cytat:
Aaa niedawno wróciłam z rynku- kupiłam 2x staniki do karmienia! Czarny i biały jeden aż 12 zł kosztował No i niebieski szlafroczek teraz to ja będę miss patologii... bo miałam taki wiejski szlafrok, staroświecki na guziki- pożyczony od teściowej i się wstydziłam w nim chodzić
pokaż
[QUOTE=*Agatek*;30081572]
:

Neska a ceny w tym sklepie to takie przystępne co upatrzyłaś sobie?? W listopadzie to ja chyba kupię łóżeczko, bo nie wiadomo kiedy wyjdę ze szpitala...

QUOTE]
tej sklep ma taki plusik ze mozna się targowac i zjeżdzają do cen jakie są na all
wiec kupimy tam łózeczko, posciel chyba i wózek na pewno i nie wiem...jakeis pierdółki jeszcze tez pewnie
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Byłam dziś u gina, wszystko w porządeczku, dostałam "zlecenie na glukozę"
Gin pobierał mi cytologię i zaczęła mi lecieć krew i to dosyć sporo, ale to ponoć normalka,bo wszystko jest bardzo ukrwione, a ja mam nadżerkę. Do jutra powinno minąć.

.
mnie gin uprzedzal ze po cytologii mozna krwawic lekko ale u mnie nic takiego nie wydarzyło sie...
Cytat:
ja kupiłam w rossmanie chyba 30 szt za 5 zł
Cytat:
dziewczyny cały czas dokucza mi suchy kaszel... ja miałam zawsze taki lekki, kaszlnęłam lekko z 2 razy w ciągu dnia i wszystko, a w ciąży on mi się pogorszył i kaszlę o wiele częściej a wieczorami to o mało co nie wymiotuję... a kaszel powoduje skurcze macicy i przedwczesny poród
JAKIE ZNACIE DOBRE SPOSOBY DOMOWE ORAZ SYROP NA SUCHY KASZEL DLA CIĘŻARNEJ??
Stodal polecają niby, ale co jeszcze??
oj nie wiem... moze w aptece zapytaj albo do lekarza idz..
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 20:52   #4610
elunia25
Raczkowanie

hej Mamusie dopiero udało mi się Was nadrobić przez ostatnie 3 dni miałam jakieś dziwne przymulenie i nic mi się nie chciało buziakuje Was mocno i zmykam spać
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:54   #4611
agacia_cz
Zadomowienie

ja jestem z okolic Tychów
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:56   #4612
*Agatek*
Zakorzenienie

Neska na razie spróbuję sposobów domowych- już pokroiłam cebulę i zasypałam cukrem, zobaczymy jutro. No i stodal kupię, a jak przez weekend nic nie podziała to w pon do lekarza

Stary 2011-10-21, 21:03   #4613
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

kurka chyba znów mi cycki urosły
muszę znów kupic cyckonosz ale terz juz kupię do karmienia taki...
Stary 2011-10-21, 21:05   #4614
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kurka chyba znów mi cycki urosły
muszę znów kupic cyckonosz ale terz juz kupię do karmienia taki...
ja dziś kupiłam biały i czarny do karmienia super są! Masz możliwość popatrzeć na rynku? Może trafisz na tani i superowy

Stary 2011-10-21, 21:08   #4615
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja dziś kupiłam biały i czarny do karmienia super są! Masz możliwość popatrzeć na rynku? Może trafisz na tani i superowy
tak tylko musżę teraz do wypłaty poczekac ;/ bo limit zakupowy sie nam skonczył ale to będzie gdzies sroda/czwartek
ja w ogole czesto kupuje cyckonosze na rynku jakos mi szkoda np 100 wydac w sklepie
Stary 2011-10-21, 21:11   #4616
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana miałam identyczny wynik i gin powiedział ze ok bo norma jest do 140
No mi właśnie też powiedział, że norma do 140

Idę spać dziewczynki,dobranoc
Nie piszcie za dużo

Stary 2011-10-21, 21:12   #4617
MMONIKA9
Wtajemniczenie

jest działa!!!!!!!!!!!!! dzięki !!!!!!!!!!!!!
dostałam:
wanienke + wkład gąbkowy z myjkami
paczke pieluch "2" 94szt
smoczek sylikonowy
szczotka i grzebyk do włosków
patyczki do uszu
nożyczki,obcinaczki,pilni czek
termometr do wody
butelke lovi ze smoczkiem antykolkowym
mleczko intensywne nawilżające nivea
łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 nivea
delikatny krem pielęgnacyjny nivea
chusteczki nivea duo pack

no zaskoczona byłam baaaardzo i aż się popłakałam ze szczęścia
Stary 2011-10-21, 21:15   #4618
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dostałam:
paczke pieluch "2" 94szt
smoczek sylikonowy
patyczki do uszu
termometr do wody

super

my bylismy dzis u teściow i teściowa powiedziała, ze wybiera się do sklepu dziecięcego - ciekawe hi hi na razie zdeklarowali sie dac na wózek - poza tym nico ;D

a w ogole pisałyscie wczoraj o tesciowych czy cos kupuja czy sie interesuja itd...
no i co tu mowic o tesciowych skoro u mnie np własna babcia sie mnie nawet nie zapyta jak sie czuje... ehh
Stary 2011-10-21, 21:20   #4619
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dostałam:
paczke pieluch "2" 94szt
smoczek sylikonowy
patyczki do uszu
termometr do wody

super dostałaś prezenty!! rodzinka się spisała trochę kosztów masz z głowy!

Neska mi też żal kasy- takie z rynku zmieniam co rok, dwa max jak zaczynają się psuć, mechacić itp
Teściowa mi pojechała przy babce jak mi pokazała stanik 85 B żartem niby: "a ty masz co tam włożyć?", a ja mówiłam, że dobry będzie bo przymierzałam już w triumfie i była zdziwiona, że pasuje no i przymierzyłam i miałam rację mówię, że mi pojechała i chyba skoczę z krawężnika A one niby wyglądają- miseczki- na duże ale układa się pięknie

Pearl gdzie jesteś skarbie???

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-21 o 21:22
Stary 2011-10-21, 21:24   #4620
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Pearl moze tworzy jeszcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości