|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Dziewczynki, jak wygląda śluz po zapłodnieniu? Ost. @ miałam 23 stycznia więc według kalkulatora dni płodnych na 8 lutego przypadła mi owulacja, gdzie współżyłam, ma się rozumiec
Dziś przypada 23 dzień cyklu i od wczoraj zauważyłam u siebie taki lejący się, bialawy śluz. To normalne? Wybaczcie mi ze tak wprost pisze, ale jesteście doświadczone w tej kwestii i może któraś wie A no i temperatura, nie wiem czemu nie wiem czy ma cos wspolnego ale od dobrych 3 dni 35.5 C a nie jestem chora ani nic.. Edytowane przez delilahinsomnia Czas edycji: 2012-02-14 o 17:21 |
|
|
|
#4592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, gdyż są tanie, świetne, i małemu baardzo pasują. mam też jedną złotą z aventu którą dostałam i jest beznadziejna wg. mnie, bo gdy F. budzi się bardzo głodny i z niej pije to za szybko mu leci pokarm i ciągle się krztusi, z tej z nan nie mam czegoś takiego, poza tym o wiele bardziej podoba mi się wizualnie), przewijak, 2 prześcieradła na przewijak i 2 na łóżeczko, wanienka z termometrem, termometr dla dziecka, leżaczek z możliwością bujania i regulacji (ja mam taki zwykły i u mnie jest zbawienny gdy F. ma problemy z zaśnięciem!), rumianek w saszetkach, herbata koperkowa firmy hipp, płatki kosmetyczne duże, glukoza 75g w proszku, 10 pieluszek tetrowych białych, 5 pieluszek tetrowych kolorowych, 1 gruby koc, 1-2 rożki i to chyba wszystko ![]() Uwaga: Filip dostał 3 cieńkie koce w prezencie więc cieńkich nie kupowałam w ogóle, tak samo jak i pościeli, gdyż w pokoju i tak jest ciepło i śpi on pod samym kocem, na samym początku był to rożek+koc, i nigdy mi nie zmarzł, nie kaszlał przez to ani nic. U mnie komplet kołdra+poduszka w ogóle się nie sprawdził i leży w kącie, na szczęście dostałam w prezencie i dzięki temu nie straciłam niepotrzebnie pieniędzy. A to że to ładnie wygląda do mnie nie przemawia, bo i tak jak Filip skończy półtora roku, dwa wiek planuję kupić mu lepsze łózeczko i do tego normalną pościel, a nie taką sztywną i cieniutką ![]() Mam nadzieję, że coś pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
A obserwowałaś temperaturę i śluz we wcześniejszych miesiącach? Bo to też ma duże znaczenie. Ja przed zajściem w ciążę w ogóle się tego nie spodziewałam, gdyż czułam się normalnie, a w dzień spodziewanej @ pobolewał mnie brzuch jak zwykle w ten dzień. Objawy zaczęły mi się jakoś 3 tyg później, gdy zaczęły mnie pobolewać piersi, i zrobiłam się trochę bardziej senna. 4-5 tyg później miałam mdłości i wszystko już było jasne
![]() Temp nie sprawdzałam ale śluzu prawie wcale nie było |
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Pati, właśnie jak Ci się sprawdza to łóżeczko ?
Co do tych rzeczy to dokładnie nie ma co wymyślać bo lepiej dokupić niż wydawać kase i odstawić w kąt. Ja np. nie miałam rożka ale zwijałam np. koc i robiłam z niego taki ala rożek więc to też jest zbędny wydatek jak dla mnie bo dziecko tylko do jakiegoś tam miesiąca można go wsadzić bo potem wyrośnie ja kupiłam jeszcze dwa śpiworki i to było głupie bo w ogóle ich nie używam ostatnio zaczęłam ale to i tak gdybym ich nie miała to i tak bym przeżyła. Co do kocyków ( mam 2 grube i 3 cienkie - wystarczyło by po jednym), kołderek ( też mam 3 używam głównie jednej inne kładę na leżaczek czy coś ale pewnie jak będzie starszy to będę używać więcej) to po sobie widzę żę nie ma co przesadzać z tym Ja dostałam oliwkę jak coś kupiłam i na początku małego tym smarowałam ale nie lubię rok po niej więc już nie używam. Żabciu, ja na początku też miałam listę taką że zajmowała ze 4 strony a na sam koniec okazało się że połowy nie potrzebuję a na dobrą sprawę mogłabym kupić 1/4 a i tak by było full
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarudze sobie, dla nie majacych duzo czasu: nie musicie czytac...
![]() boski dzien po prostu, tz dalej w pracy a ja mam jakiegos dola, siedze wlasnie nad paczka krowek, calymi dniami jestem sama, w nocy tez ja wstaje, bo przeciez tz mu cycka nie da... u siebie na sybrii nie bylam od wrzesnia i teskni mi sie za swoimi, za kawka w niedziele u babci... eh, eh... Filip od tygodnia nie chce piersi w dzien, w nocy czy nad ranem jest fajnie pojesc, przytulic sie do cycka i podrzemac, a w dzien interesuje go wszystko tylko nie piers, drze sie jak poparzony az nie wytrzymuje i po milionie prob przystawienia daje butelke. Tyle czasu bylo ok i sie odmienilo, nie wiem, do tej pory nie przeszkadzalo mu dokarmianie w ciagnieciu cycka... nie wiem, czy nie skonczyc tego, cycki mi rozsadza w dzien przez te jego humorki, ale szkoda mi tego karmienia, a raczej tej bliskosci... ![]() dobra, juz mi troche lepiej... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- zabciu dziewczyny maja racje, duzo rzeczy sie nie przydaje (u mnie rozek i spiworki to totalny niewypal), ja prawie wszystko dostalam, wiec mi nie szkoda, jak czegos nie uzyje, tak ze nie ma co przesadzac, zawsze po porodzie mozna dokupic to i owo
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka, ja tam się na tym nie znam ale czy dzieci jakos tak koło 3 miesiąca nie mają czegoś tam ze nie chca juz ciągnąć a pozniej znow wraca to do normy? i tak
dla Ciebie że tak długo karmisz a jak sprawia CI to przyjemność to nie poddawaj sie
|
#4597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bylam w ciezkim szoku ze sie udalo bo kompletnie sie tego nie spodziewalam takze wyluzuj wyluzuj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mnie dopadla grypa, bylam na antybiotyku ale go odstawilam bo bylo mi po nim strasznie niedobrze, juz sie czuje lepiej ale juz tydzien choruje ![]() Wydaje mi sie ze zaczynam czuc ruchy choc nie chce sie nastawiac ![]() Ale tak mi sie wydaje ze to moj dzidziol mnie tam puka od srodka ![]() jak mijaja walentynki?
|
||||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
tak, jakis czas temu mial ten ''skok'' i teraz je wiecej, problem w tym, ze on jak tylko dotknie dziobem cycka to drze sie jak oparzony, a butelka juz cacy... jak tak bedzie dalej, to po prostu nie bedzie juz co ciagnac, bo mleka nie bedzie... trudno, nie zmusze go, nie mam sumienia brac go glodem, nie chce to nie
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- chce byc mama gratuluje pierwszych ''kopniaczkow'' cudowne uczucie |
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoj pokarm sie zmienia, to dlatego, przemecz sie jeszcze troszke jezeli masz sily i cierpliosc i zobaczysz jak sie to potoczy
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze tak bedzie, jak mowicie i to chwilowe
![]() aguu mam aventu, one sa anatomiczne raczej
|
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
To łóżeczko stoi u tż i sprawdza się super
![]() Cytat:
![]() Kochana zrób jak uważasz, małemu może minie ten skok niedługo |
|
|
|
|
#4603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja i tak nie kupuje bo w nich jest tona cukru.Jezeli chodzi o sam rumianek, to lepszy jest zwykly w torebkach. |
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ta herbatka kosztuje coś koło 16-17zł
|
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Nie mi chodzi o to że jak pojadę do polski to mam zamiar kupić małemu parę i zastanawiam się właśnie jakie są ceny w PL bo nie wiem czy nie będzie bardziej się opłacało zamówić w większej ilość w internecie.
Martynka, u mnie dokładnie tak samo jest z cenami, przeginają no ale jak ktoś chce to kupi.
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
ahaha, ale się uśmialam, dziecko przegadało Tate ;-) http://www.youtube.com/watch?v=VT-E7...eature=related
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny, wczoraj przyszła ta pościel w paseczki co zamówiłam. Kolorki ładne, materiał też wydaje się porządny. Jak wypiorę to zdam relację też ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha dobre Witajcie
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zwarta i gotowa ![]() Moj brzusio wkoncu sie ujawnil My w 23tyg+5 dni
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Nooo
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
W koncuuuuu
![]() Rosnie rosnie synus i coraz bardziej ruchliwy ![]() A Ty jak sie czujesz? ![]() ![]()
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny
![]() Na wstępie duuuuzo miłości z okazji walentego ![]() Balbinka20 Witaj strasznie Ci współczuje z tymi goscmi, zwłaszcza, ze teraz nie powinnaś się denerwować i to oni powinni Ci usługiwac! Nosz cholera co za tupet Deliahinsomia Nie bój sie pytac o takie rzeczy Ja Ci powiem, ze u mnie było wszystko normalnie jak przed spodziewana @. Jedyne co u mnie zmieniło się na maksa, to nagły kłopot z cerą. Jestem szcześciara bo bardzo zadko coś mi wyskakuje i nie miałam też trądziku. A tu nagle BUUUM!!! Miałam wysypaną całą twarz! nie mogłam sobie z tym poradzić. Az mi sie ryczec chciało. Potem zamiast miesiączki były plamienia, dokładnie w tym dniu więc od razu cos wydało mi sie podejrzane. Temperaturę mozesz mieć podwyzszoną przez multum rzeczy. Nawet od stresu czy od tego, ze przezywasz planowaną ciązę. Poczekaj na spokojnie do @. Muffinka90 Ja jeszcze nie mam w tym doswiadczenia ale życze Ci zeby wszytsko wróciło do normy A już jest lepiej? Moze rzeczywiscie jak nie chce, to nie, moja mama nas odstawiła jak nam się odwidziało. Ja podobno piłam jej mleko tylko niecały miesiąc...Patisia Ja tu jestem chyba zbyt nowa zeby cokolwiek na ten temat mówic Co zrobicie, będzie dobrze i na nowy watek bardzo chętnie klikne ![]() zaaabcia haha boskie uczucie co? Mój też rośnie, bardzo długo miałam malutki brzuszek az wkońcu ruszył jak strzała ![]() Jak sie czujecie mamusie? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Aaaaa dopiero ujrzałam zdjęcie ja wczoraj z moim G mielismy małą sesje naszego brzuchola i dopiero na zdjęciach zdałam sobie sprawę jaki jest duzy ![]() Mamy podobnej wielkosci brzuchole
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Dziś przypada 23 dzień cyklu i od wczoraj zauważyłam u siebie taki lejący się, bialawy śluz. To normalne? Wybaczcie mi ze tak wprost pisze, ale jesteście doświadczone w tej kwestii i może któraś wie

dla Ciebie że tak długo karmisz

Ale ja i tak nie kupuje bo w nich jest tona cukru.