|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Farmerama cz II
Cytat:
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawostka
http://www.hotfarmers.pl/news.php?readmore=1515
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
świnki są boskie
zdobyłam prawie 30 SP w misjach w spółdzielni będę miała dużo burdelików
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobity.
Trochę mnie nie było, bo miałam problemy z dzieckiem. Ale powoli wracam do żywych i farmy. Widzę, że super urocze świnki mamy. Coś jeszcze mi umknęło z hodowlanych zwierzaków? Zadania truflowe super. Zrobiłam 9/10 z zapasów trufli. Nowe misje na wyspie i farmie też fajne, ale bardzo dużo tego trzeba tam.
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam 1 sąsiada na farmie bo mi sie wykruszył
![]() czarnaporzeczka2602 |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Świnki są fajne, ja dziś zanim zaczęłam zbiory to przeskoczyłam w misji wszystkie etapy, aż do kombajnu
. , na razie odblokowałam tylko ten na 12h, bo dziś jadę na uczelnię i następny odblokuję jutro rano jak na zajęciach będę siedzieć o ile net mi będzie dobrze działał. Ja SP to mam ponad 100 bo zbierałam ze wszystkich nagród i czasem tylko przez przypadek którą zagrodę nakarmiłam SP
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
zdobyłam kolejnych 20 SP
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy miał być cyrk???
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia, nie wiadomo kiedy będzie cyrk, miasteczko Renzo
Jutro od 10 do poniedziałku do 11 Baby Boom |
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż tyle dobrze
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
A wy kolorowe zwierzaki hodujecie do ulepszeń fabryk, misji w spółdzielni czy na sprzedaż?
![]() Ja do tej pory robiłam zadania w spółdzielni, ale teraz mam ochotę na jakieś fajne ulepszenie
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
CIEKAWOSTKA
Jak już wiadomo Renzo za darmo nam dostępu do nowego ogrodu nie da. Na stronach fanowskich w Niemczech i Rosji pojawiły się listy potrzebnych produktów do uzyskania dostępu do ogrodu:
Czekamy na dalsze informacje… ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- CIEKAWOSTKA CZ 2 Za około 2 tygodnie zacznie się event wielkanocny. Najwyższa pora zadbać o pewne zapasy w Stodole. Jak zwykle w wypadku świątecznych eventów będziemy mieli uprawę specjalną – podobno wrócą do nas dawno nie widziane żonkile Oraz będzie coś wypadać z pól. W poprzednich latach mieliśmy też żonkile i pisanki. Cóż, na to nie mamy obecnie żadnego wpływu, więc kwestia czy to będzie faktycznie pisanka, czy może cukrowy baranek nic nam dziś nie daje. Natomiast pytanie inne nas nachodzi, co będzie potrzebne z naszych stałych upraw i produkcji. Od kilku dni sortuję strzępki informacji i powoli wyłania się z nich dość ciekawy obraz. Nie wiem skąd oni to wiedzą, ale na różnych forach obcojęzycznych pojawiają się co pewien czas małe, drobne informacje. Według nich na najbliższy event będziemy potrzebować sporych ilości produktów: palety farb, jajka, mleko krowie i mleko kozie, prawdopodobnie też strusie jajka. Z upraw natomiast będzie standard: pszenica, kukurydza, jabłka, owies. Możliwe że dla kampanii diamentowej przydadzą się cebula, rzodkiewka, czy też kurki. Ze zwierząt należy oczekiwać standardu : kury, króliki, kozy, może coś z wyższych poziomów, ale nie koniecznie. Sporo jest informacji że w tym roku w misjach i eventach pojawi się zapotrzebowanie na różnorodne gatunki hodowlane – wstępnie krążą pogłoski że będą to zwierzaki z pierwszych czterech poziomów genetyki, czyli dość łatwe do szybkiego pozyskania, a nawet do kupienia na targu w dość dobrych cenach. W wielkanocnej zabawie mają się pojawić w zapotrzebowaniu właśnie kolorowe owieczki, króliki i kury – ale są to tylko pogłoski. Prawda jest taka, że konkrety i tak poznamy dopiero w momencie startu eventu, ewentualnie na 24 godziny przed, jak off opublikuje wcześniej FAQ do eventu. Dlatego też od nas zależy co będziemy mieć w zapasie. moja rada – wykorzystać najbliższy okres na wyciągniecie z pasków zagród, drzewek, na uprawie brakujących plonów, a w ostateczności na zaopatrzeniu się w tańsze produkty z Targu. Nadwyżka towaru w stodole nie zawadzi, nawet jak w evencie danego towaru nie będzie, to będzie w kolejnym – zasada dobierania produktów jest taka, że wszystkie co pewien czas są potrzebne do gry. A jak traficie z zapasami, tak jak wczorajsi magnaci truflowi – to nie dość ze event zaliczycie szybko i bezstresowo, to jeszcze zarobicie kilka milionów SG na przyszłe inwestycje w grze. I ostatnia rada – produkować produkty z rzemiosła, w evencie znowu będzie ich sporo potrzeba, w szczególności dżemu dyniowego, ciastek ananasowych czy tez chlebka marchewkowego – bez tego czasami ciężko się obejść…. ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- CZ 3 Tyle nowości kołacze się w plotkach i co gorsze nigdzie nie jest podane kiedy mamy ich się spodziewać. Na wielu zachodnich stronach krążą dziesiątki rozpisek co i kiedy ma się pojawić. Po porównaniu ich wszystkich i złożeniu ich do kupy wyszedł poniższy rozkład. Został on oparty na niemieckich stronach fanowskich oraz OFF, brytyjskim OFF, portugalskich, włoskich i rosyjskich stronach fanowskich, w tym wielu nieoficjalnych. 22.03 popołudniu Wprowadzenie hodowli kolorowych świń (wg. niektórych źródeł tylko zostanie podany komunikat o wejściu świnek do gry ) 23.03 – 24.03 24 godz. mini event szybsze fabryki 24.03 – 25.03 24 godz. mini event promocja super paszy 24.03 – 26.03 48 godz. mini event Baby-Bum 26.03 – 4.04 9-10 dni Cyrk Renzo z tajemniczą fasolką magicznej winorośli 27.03 – 28.03 Wprowadzenie dwóch misji do Spółdzielni (trufle i kolorowe świnie) – z reguły misje pojawiały się kilka dni po zwierzakach więc termin bardzo prawdopodobny 3.04 – 4.04 Królik Bugs zawita do sąsiadów 5(6).04 -11(12).04 5-6 dni event wielkanocny Uwaga, to jest tylko zestawienie wszelkich domyślnie podawanych terminów na stronach fanowskich i oficjalnych. Na tą chwilę nie ma jeszcze żadnego oficjalnego komunikatu, ale jak dobrze pamiętam już ponad 2 lata tej gry, często informacje o mini eventach pojawiają się nawet na kilkanaście minut przed ich wprowadzeniem – tak było w tym roku z jednym mini eventem w połowie lutego, a w poprzednim roku była to nagminna strategia naszego off dotycząca ponad 80% wszystkich wydarzeń. Nie wspomnę o takich kwiatkach z 2011 roku jak informacja o evencie ukazująca się na forum 15 minut po starcie eventu, i zaraz ze zmienioną datą wprowadzenia na godzinę przed…. Cóż, różne cuda już w Farmeramie bywały… Dlatego też proszę traktować ten „rozkład jazdy” jako orientacyjny plan od fanów dla fanów…
Razem 18.07.2007r Zaręczyny 19.07.2008r Nasz Ślub 18.07.2009r Kierowca 20.07.2012r Patunia Gotuje [B] Edytowane przez milejdi206 Czas edycji: 2012-03-24 o 06:44 |
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Gorzej z czerwonymi - te oddaję na bieżąco do misji w spółdzielni lub na paszę (np. króliki - aktualnie powsadzałam na żarcie dla anakond, których potrzeba aż 125 )
|
||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ile tego wszystkiego trzeba będzie
ja cierpię na deficyt narzędzi, także proszę sąsiadów o skrzyneczkę, w zamian odeślę, co potrzebujecie
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Loooo ile newsów
![]() Ustawiłam 17 burdelików (na tyle starczyło mi świnek) i czekam na efekty ich zabawy ![]()
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Do 3 wsadziłam nietoperze albinosy, na zwykłe zabrakło miejsca, bo wpakowały się białe krowy, kurki jedwabne i inne zwierze co najmniej 2 poziomu ![]() Zauważyłyście, że burdeliki nie są identyczne? Mam na myśli grafikę, w której jedne świnki fikają w błocie, inne jedzą, a jeszcze inne tylko siedzą |
|
|
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja póki co do spółdzielni, ale kilka razy jak potrzebowałam gotówki to sprzedawałam do ulepszenia raz dałam brązowe owce i stwierdziłam że to nie ma sensu---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
już zaczeło się BB?? muszę się przelogować
78-62 Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez zuzia13m Czas edycji: 2012-03-24 o 10:19 |
||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, wyprzedaż już jest. Gdzie BB?
Na OFFie proszą o wstrzymanie się ze zbiorami do włączenia eventu ![]() Zapomniałam o zapasach różowej galaretki, przyspieszającej produkcję w burdelikach i władowałam całą łąkę bez dopalacza |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do burdelików daje perfumy i czekam 25 minut, a co daje galaretka? tylko szybsze dzieci?
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już zebrałam zwierzątka
no chyba że potem sobie może kupię paszę
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
ja zebrałam 40 sp myślałam że jest BB i wrzuciłam ale czekam za zbiór aż pojawi się w końcu
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Wielu z Was zniknęły z paska inwentarza chlewy i hodowle świń truflowych. Błąd ten został zgłoszony i programiści już pracują nad usunięciem go. Prosimy o cierpliwość.
Graczom, którym poznikały chlewy i hodowle świń truflowych, jako rekompensata dziś w nocy zostanie uruchomiony skrypt, który dopisze im do konta za każdy zaginiony chlew hodowle świń truflowych. Czyli: Jeżeli graczowi zniknęły 2-wa chlewy i 2-wie hodowle świń truflowych, to otrzyma 4 hodowle świń truflowych. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- a ja specjalnie dokupiłam 2 chlewy, w pasku miałam 1 chlew +, a dzisiaj co ... 5 chlewów mi wróciło
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Kurcze, za 5 minut zbiory, chcę jechać do TŻ, a BB ni widu ni słychu |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

Coś jeszcze mi umknęło z hodowlanych zwierzaków?

06.12.2020
23.07.2022

)