|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
hejka
![]() {przeniesione do klubu} byłam z seba na kontroli w szpitalu bo odejrzewali u niego zespół wad wrodzonych po porodzie. ponoc ma jedno ucho mniejsze od drugiego i jedno oko mniejsze od drugiego i plaska nasade nosa. ja roznicy w wielkosci nie widze. dostakam skierowanie do poradni genetycznej do krakowa. zeby sie dowiedziec czy nie ma wad genetycznych. ale generalnie seba rozwija sie wzorowo wiec nie ma powodu do obaw. mam mu dawac zupy. doktor powiedziala ze jest wielki wazy 9,70 ![]() ide cos zjesc ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-11-07 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Wtajemniczenie
|
Witam moje ukochane!!!!!!!
Jest mi niezmiernie przemilo, ze o mnie myslalyscie! Jestescie kochane, niezastapione i ogromnie sie ciesze, ze Was mam. Jestescie jak najlepsze przyjaciolki! DZIEKUJE! ![]() Nie udalo mi sie wczoraj wpasc na watek. O 21 bylismy w domu, bo musialam jeszcze pojechac po mleko i herbatke. SAM LOT cudowny. Antos przegrzeczniusi. Przy starcie dostal piciu, a ladowanie przespal wiec roznica cisnien nie zrobila na nim zadnego wrazenia. Mimo wszystko przez odprawe, wejsce do samolotu, wlozenie torby potrzebowalam czyjejs pomocy. zazwyczaj osluga lotniska trzymala Antka. Jednej pani moj synek rozburzyl fryzure ![]() Przy wyjsciu mily anglik sam z siebie wzial mi torbe i potem tez Antka trzymal, a ja moglam spokojnie rozlozyc wozek, zapakowac fotelik i Antosia oczywiscie ![]() Jestem szczesliwa, ze poslzo tak gladko z Antkiem, ale to wszystko zalezalo ode mnie. Wypilam dzbanek [!!!] melisy z trzech torebek i nie stresowalam sie ani denerowoalam, bo jakby to sie Antkowi udzielilo to koniec! \tak wiec ja z usmiechem, Antos z usmiechem i wspolpasazerowie rozniez z usmiechem, bo chyba nikt nie ma ochoty sluchac wrzasku dziecka przez dwie godziny! BYLISMY DZIS U PEDIATRY! mamy antybiotyk Zinnat, Dicoflor 30 i syrop prawoslazowy. Do noska sol morska. Przewlekle zapalenie, troche zmian w przednich oskrzelach i jest uczuleniowcem. pani doktor powiedziala, ze ma krzepe osmiomiesiecznego dziecka i byla pod wrazeniem jego bicepsow ![]() Dzis bylam na zakupach i wydalam m a j a t e k! Dzewczyny podziwiam Was, ze dajecie rade ![]() Kupilam pampersy 120 za 96zl [dobry dil czy nie bardzo?] Do podawania glutenu kaszke mleczna manna z Nestle. Proszek Lovela i czy silan sensitive jest ok? I kupilam inhalator! Doczytalam, ze EDA siedzi! Foty widzialam na fejsie. Jestem pod mega wrazeniem ![]() I czekam na wiesci od Andziot jak po rozmowie! ![]() I chcialam jeszcze powiedziec, ze Daisy jest najukochansza osobka i mega dziekuje za smski, ktore podtrzymywaly mnie na duchu! Jestes super kochana ![]() To tyle narazie. Chcialam bardzo cos skrobnac. Caly czas cos robie, jestem zajeta. Antek swietnie sie bawi z dziadkami. Wstal troszke zdziwiony, ale po zwiedzeniu mieszkania chyba zaaprobowal tak wiec super ![]() Mam nadzieje, ze jutro uda mi sie troche Wam poodpisywac i poczytac dokladniej watek ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Grazin moj tz ma jedna strone mniejsza od drugiej. Np. oko czy stope. Wiesz jak trudno mu buty dobrac? ![]() ![]() ![]() ![]() Co do twoich psraw to sie super ciesze... chyba nadszedl moment, ze wujaszkowi sie podwija nozka... ajajajaj ![]() MoniaK daisy ma sony alpha 35 ![]()
#4593 |
Zakorzenienie
|
Paulizia Welcome, welcome w PL
![]() No Eda siedzi i w ogóle wyczynia takie rzeczy, że ja się boję. On chyba naprawdę chce chodzić w 8 miesiącu ![]()
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
dwie nowe fotki w albumie
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Matall no ktos musi byc pierwszy prawda? ![]() ![]()
#4595 |
Zakorzenienie
|
Grazin, cieszę się! Już widzę ich minę
![]() Paulizia, łelkom ![]() ![]()
#4596 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Ale zaliczyłam dzisiaj długaśny spacer. Wyszłam z Kubą na polko o 11.30 (od razu usnął) i śpioch spał 2h, i przed domem jeszcze poczekaliśmy aż tatuś wróci z pracy,więc do po 14tej wietrzyliśmy się ![]() ![]() Daisy- taki wielki Smyk w tym Futura Park? Super ![]() ![]() Paulizia- cieszę się,że lot minął Wam bezproblemowo ![]() ![]() Widzę,że jakieś nowe fotki masz ![]() Grazin- ![]() ![]() Jestem pod wrażeniem (wielkim wrażeniem) wagi Sebusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
mina wujka - bezcenna
![]() zrobił sie bordowy, para poszła uszami i szczęka wypadła na podłoge ![]() dziekuje wam ![]() nie dziwcie sie wadze seby bo juz przeciez wiecie ze mam sterydy w cycach:P dzisiaj jak bylam w miescie to musialam nakarmic malego siadłam na ławce w centrum:P i karmiłam i KAZDY kto przechodził to sie do mnie usmiechał a jednak starsza pani podeszła i mi pogratulowała ze karmie i ze jestem 'cudowną mateńką' ![]() ![]() musiałam sie pochwalic, ale chciałam zaznaczyc ze mamusie karmiace sztucznym mleczkiem tez sa cudownymi mateńkami ![]() pauliziu myslisz ze seba na mniejsze ucho bedzie wyrywał?:P ja mam jedna noge krótszą o 5 mm i nigdy na to nikogo nie wyrwałam:P hiih
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Grazyna jestem przekonana, ze to bedzie mu dodawac tylko uroku, a nie ujmowac. Moj bratanek ma jedno uszko odstajace i wyglada super!
![]()
#4599 |
Zakorzenienie
|
ja to w ogole roznicy w wielkosci nie widze. ide obczaic jego zdjecia:P
#4600 |
Zakorzenienie
|
listopadowa
![]() ![]() Grazin dzielna z Ciebie baba, jaja to Ty masz ![]() ![]() och cudowno mateńko --- słodkie !! Pauliziu jednak antybiotyk ! Melisa górą ![]() ------------------------------------------------------------ mężul po rozmowie --> sam jest zadowolony, mają się odezwać w ciągu tygodnia, godzinę go maglowali, więc proszę nie puszczać kciuków ![]() ------------------------------------------------------------ Gabulkowej drzemki nie było, jakoś dałyśmy radę i wytrzymała do kąpieli, padła szybciutko zmęczona jestem zabawianiem dwóch córek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Rozeznanie
|
listopadowa Izunia
![]() Grazin super ze w(ch)ujek bedzie miał za swoje ![]() no a waga Sebusia konkretna ![]() Paulizia witaj w PL ![]() daisy czekam na twoją relację z wypadu do Futura Park ![]() mój synuś śpi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
listopadowaFajnie, ze do nas zajrzalas
![]() Izunia slicuna ![]() ![]() Paulizia Ciesze sie, ze Antos tak ladnie zniosl swoj pierwszy lot ![]() ![]() andziot No to trzymam dalej ![]() Grazin ![]() ![]() Nadia wykapana, ucina sobie wlasnie drzemke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to było dziwne i wkurzające grazin dobrze postawiłaś sprawę z kasą ![]() ![]() To czym się martwić i po co robić dalsze badania skoro Seba prawidłowo się rozwija? czasami mam wrażenie, że lekarze przesadzają. Chyba, że po tych badaniach będziesz spokojniejsza ![]() andziot mąż już wrócił ? jak po rozmowie? listopadowa śliczna Iza ![]() ![]() My dzisiaj zaliczyłyśmy spacer leśny ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-11-07 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Oliwka, samotny spacer w lesie
![]()
#4605 |
Zakorzenienie
|
MoniaK yhy
![]() ![]() ![]() Do lasu mam około 10 min. drogi. Tam jest spokój i powietrze fajne. Jak chodzę osiedlowymi uliczkami to pełno aut ![]()
#4606 |
Zakorzenienie
|
Seba zasnął o 17 30
pampka zmieniałam o 16 jak sie obudzi za godzine to ja przepraszam ale ide skakac z okna ![]() ![]() raz mielismy taki incydent ze zasnal o 17 30 i spal do 7 30... ale mimo wszytko boje sie ze o 2 obudzi sie wypoczety... boje sie ![]()
#4607 |
Zadomowienie
|
a ja się tylko przywitam wieczorową porą, przeczytałam sobie na szybciora ale jakoś nie mam co odpisać
![]() ![]()
#4608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym też się bała...
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Raczkowanie
|
Dobrywieczor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupilam tez ta silikonowa szczoteczka do zabkow-fajna sprawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za pomyslne potoczenie sie spraw z (ch)wujkiem,u nas jest podobna sytuacja(wiec doskonale wiem co czujesz) ale ciagnie sie chyba juz ze 2 lata,jednak wydaje sie ze bedzie juz niedlugo ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziwnie tu jak jest tak malo postow do nadrabiania ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
grazin
![]() a asymetria sie nie przejmuj ![]() paulizia super, ze tak wszystko gladko poszlo ![]() a pampki kupilam te same moim zdaniem dobry deal ![]() ola wypila 100mm i 70 mm z kleikiem ![]() jemy kebaba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a dasz troszke? ![]()
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obzarlam sie ![]() super nocka mnie czeka, bylam u Olusi juz 3 razy w przeciągu 45 minut z rykiem sie budzi po posmarowaniu dziąsełek usnęła ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-07 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A co tu taka cisza? ![]()
#4615 |
Rozeznanie
|
witam
jakoś nie mam ostatnio siły doczytywać. chyba zaczynam zapadać w sen zimowy, poziom energii mam przy podłodze ![]() nie mam za bardzo o czym pisać. Ania nadal nie ma zębów, ani nie biega. żyjemy od przytulasa do przytulasa ![]() jak ja nie znoszę tego jesienno-zimowego okresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza.....
Grazin Pieknie Seba wazy ![]() ![]() Jak nocka?? ![]() dzien dobry ![]() Nocka fajna. Duzo pobudek na karmienia, ale za to spanko od 21 do 8 ![]() Lolus A gdzie Ty sie podziewasz?? Flavciu Najlepszego dla Ciebie ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-08 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka fajna. Pierwsza i jedyna pobudka o 3.55 ![]() Potem spanko do 6.50 ![]() Idę do klubu, bo mam dylematy żywieniowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
![]() Czy antybiotyk i syrop dzialaja cuda w 10 minut? ![]() ![]() Dziekujemy za wszystkie przemile komentarze ![]() Grazin Antos siedzial na moich kolanach. Dostal specjalny pas, ktory przypina sie do mojego pasa. Niemowle do lat 2 nie ma swojego miejsca siedzacego ani bagazu [co wedlug mnie jest tragedia, bo 3/4 mojego bagazu to byly Antka rzeczy ![]() ![]() Jak noc? Mam nadzieje, ze sie jednak nie obudzil i spal pieknie do rana!!! Agus87, a jak Ola? Czyli nie przeplacilam za te pampersy? To swietnie. Mam nadzieje, ze starcza na dluzej ![]() Listopadowa Izunia to sswietna laska ![]() ![]() Wazka Emilka pogryzla lyzeczke? ![]() ![]() MoniaK jak noc? ![]() No wlasnie gdzie jest Lolcia i Moria??? ![]() Gusia no to pieknie pospaliscie ![]() Anulinko, sciagasz jeszcze pokarm czy zupelnie zanikl? ![]() Lwica spokojnie... trzeba sie przyzwyczaic. Tez mnie wkurza ta niekonczaca sie deprecha, ale musimy to przejsc ![]() A i jestem mile zaskoczona, ze polskie zielone pampki pachna ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-11-08 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, cieszę się że Antoś zdrowieje
![]() ![]()
#4620 |
Wtajemniczenie
|
Paulizia, witaj w Polsce
![]() Niestety, już pusto w moich cycach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.