Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 12:48   #4591
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
nic Bo ja się zaraz marwię, jak coś nie tak, że to ma związek z jego polidaktylią. Ubijcie idiotkę
Mam przyjechać i ręcznie Ci wytłumaczyć, że wszystko jest ok?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a oglądała, którąs film "legion", ? możliwe , że będę go dzisiaj ogladała, i jestem ciekawa czy jest fajny, czy taki ło
Jaaaa, nie fajny, masakryczna strata czasu... Zapowiada się fajnie, a później jest coraz gorzej. Zmarnowany czas .

Jedna jest śmieszna-fajna akcja, jak taka babcia wpiernicza surowe mięso a potem po suficie biega
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:51   #4592
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
nic Bo ja się zaraz marwię, jak coś nie tak, że to ma związek z jego polidaktylią. Ubijcie idiotkę
tobie to nikt chyab dawno nie wpierdzielił
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:52   #4593
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Jacieeee- moja Nadia zaczęła sie przewracać z brzucha na plecy i na odwrót jak miała 9 m-cy ,moja pediatra mówiła,że to nie matematyka i dzieci robią to w róznym wieku.Nadia się nie przewracała a teraz przewraca dom do góry nogami
Nikodem też się nie przewraca ani w jedną ani w druga i nie robię sobie z tego powodu problemów.Nie stresuj się.To jest właśnie problem forum...naczytamy się,że inne dzieci to już skaczą jak się je podtrzyma i później sobie można do głowy przybrać.Jedne dzieciątka są sprawniejsze,inne mniej.Oczywiście warto iść do lekarza,zawsze Cię uspokoi,ale te zachowania o których piszesz u Domcia na pewno nie są patologiczne.

a dla dziewczyn,które nie wiedzą jak podawać gluten to polecam stronkę:
http://www.bobovita.pl/4_6_miesiecy/zywienie/121

oraz zarejestrujcie się tu: to jest najlepszy poradnik na świecie http://www.bobovita.pl/poradnik
Wiem, wiem. Dominik się ładnie obraca, ale się nie dźwiga jak mu się ręce poda, a lepiej jakby było na odwrót prawda? Rozumiem, że każde dziecko ma swoje tempo, ale zawsze się mówi, że kolejność nabierania umiejętności jest ważna. No ale nie marudzę, będzie ok

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Zaneta nie czyta moich postow lalalal :P

jaciee kochana Szymek jest starszy od Domka omiesiac a przybral 340 gram w miesiac a jak byl w wieku Domka to tez mniej niz pol kg. Obecnie wazy 6540 a ma 5,5 miesiaca. Najwazniejsze, ze przybiera. W swoim tempie. I trzyma sie tych centyli. Szymek jest w 10 centylu, to tez nie za wiele. Nie wiem jak twoj TZ ale ty drobna jestes wiec poszedl pewnie w slady mamy. No i jeszcze jedno dzieci starsze, mniej przybieraja, bo sie juz wiecej ruszaja. Nawet takie wierzganie noami. Co do neurologa, to idz uspokoisz sie. U nas tez bylo tak, ze mlody nie dzwigal glowki ale cwiczylam z nim w domu i juz to robi.
A proszek to wlasnie odkrylam Bialego Jelenia i jest swietny

Aa i ta siatka centylowa podana przez Brumka dotyczy li i jedynie dzieci warszawskich
Igor ma czas. Szymon zaczal przekrecac sie jak skonczyl 5miesiecy
Kajool ja Cię kocham Ja drobna??? Przecież ja się całe życie ledwo toczę, zawsze z nadwagą No ale niezmiernie miło się czyta, że jest się drobną

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:52   #4594
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Igor ma czas. Szymon zaczal przekrecac sie jak skonczyl 5miesiecy
oo to jeszcze mamy chwile czasu
Stary 2011-12-13, 12:54   #4595
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Jaaaa, nie fajny, masakryczna strata czasu... Zapowiada się fajnie, a później jest coraz gorzej. Zmarnowany czas .

Jedna jest śmieszna-fajna akcja, jak taka babcia wpiernicza surowe mięso a potem po suficie biega
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
tobie to nikt chyab dawno nie wpierdzielił
Wrrrr bijcie mnie, bijcie
Tego mi było trzeba

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-13, 12:55   #4596
SweetAngel1984
Zadomowienie

okej zostały porzadki w szafach...dzis zajme sie Igorkowa a moja zostanie na burym koncu.....

wrocilismy z werandowania na balkonie zaraz sie rozbudzi moj maly wilkolak lece mleko szykowac

u Was tez taki smutny szarobury dzien????

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Wrrrr bijcie mnie, bijcie
Tego mi było trzeba
ah ty ty zboczku ty
Stary 2011-12-13, 13:10   #4597
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie widzialam to, bo sobie troszke przesunęłam, zęby miała takie cieniutkie i czarne oczy, i facetowi odgryzła kawałek szyi, a taka spokojna babcia

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
okej zostały porzadki w szafach...dzis zajme sie Igorkowa a moja zostanie na burym koncu.....

wrocilismy z werandowania na balkonie zaraz sie rozbudzi moj maly wilkolak lece mleko szykowac

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

ah ty ty zboczku ty
ooo, to i ja sie dzisiaj wezmę, tylko za szuflady Natalki, może to głupie, ale uwielbiam robić porządki w szafach, szufladach, komodach

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

ah ty ty zboczku ty
mieszkam 20 km. do Ciebie, to u mnie ta sama pogoda , ale na dworze przyjemnie, jak na ta porę roku, nie ma takiego silnego wiatru

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 13:14   #4598
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

ooo, to i ja sie dzisiaj wezmę, tylko za szuflady Natalki, może to głupie, ale uwielbiam robić porządki w szafach, szufladach, komodach

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

mieszkam 20 km. do Ciebie, to u mnie ta sama pogoda , ale na dworze przyjemnie, jak na ta porę roku, nie ma takiego silnego wiatru
ja juz po porzadkach u Igorzastego

znow kilka za malych ciuszkow odlozylam .....

no zimno nie jest ale ciemno i szaro spac sie tylko chce
Stary 2011-12-13, 13:26   #4599
agadus
Wtajemniczenie

już od 16, nawet wcześniej jest uz ciemno, ja się pocieszam, że od stycznia dnia będzie przybywać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:35   #4600
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Lili ja mam zamiar karmić tylko UU do praktycznie 6 mies , przed ukończeniem pół roku zacznę podawać gluten na moim mleku
A masz juz zaplanowane w jaki sposob? Bedziesz odciagac, podgrzewac? Podzielisz sie?

Baboniku na stronie bobovity jest o wprowadzaniu glutenu, ale poprzez dodawanie do warzywek. A ja przed skonczeniem 6 m-ca nie chce nic innego podawac. I jakos srednio mi sie widzi tez podawanie na swoim mleku, bo ciezko mi idzie sciaganie mleka.

Leb mnie na.......a lalala
No nic ide z moim choruszkiem po jego siostrzyczki...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:36   #4601
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
No niby tak. Tylko, że Domek jeszcze nie podwoił wagi urodzeniowej. Ma ponad 4 miesiące i waży 6500 g. Urodził się z wagą 3355g. Czyli baaardzo niedużo mu już brakuje

A ktoś mi może powiedzieć jak to wygląda centylowo? Bo ja się z tych siatek nie wyznam Leci mu teraz 20 tydzień.
Moja ma prawie pół roku i waży 7 kg.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aga to dobrze, nie chciałam żebyś sobie pomyślała, że specjalnie nie odpisuję, czy coś.

a mój półroczniak nie obraca się z brzucha na plecy.
moja tez nie

Baboniku wreszcie jakis głos rozsądku. Forum z jednej strony jest super bo daje ogromne wsparcie, ale jest ten problem porównywania dzieci. Każde rozwija się we własnym tempie. Mamuśki nie szukać problemu tam gdzie go nie ma. Zresztą popatrzcie jakie są widełki osiągania różnych umiejętności.

My po spacerku znów wylegujemy się w łóżku

Jacie Domek bardzo dużo pje. Zazdroszcze, moja Agata ledwie 80 ml wypije w ciągu dnia Musze zacząć robić tak jak Ty i częściej proponować.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 13:38   #4602
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Igor ma 3 mc i przewraca sie na bok przy zabawie ale na brzuch za zadne skarby nie chce jak sie goprzewroci to owszem glowka w gorze itp ale sam nie przekrecic sie za nic ... moze i ja powinnam isc do neurologa?

i wiem jak sie denerwujesz ja mamj utro wizyte u ortopedy denerwowalam sie nia cale 2 miesiace (czyli od ostatniej) ale jak wiem ze jest jutro to mi normalnei zoladek sciska niby nie mama podstaw do niepokoju ale sie boje

oj on ma jeszcze mnóstwo czasu, mój łobuz zaczał się obracać jak skończył 5 miesiąc

Cytat:
Myślę, że Igorek ma jeszcze na to czas. Naszą panią doktor już miesiąc temu zastanawiało, czemu Dominik się nie dźwiga jak mu się ręce poda, ale on wtedy był bardzo zainteresowany naklejkami ma ścianie i myśleliśmy, że przez to. Tyle, że miesiąc minął a sytuacja się powtarza, więc trzeba zasięgnąć opinii specjalisty.
każde dziecko ma swoje tempo ?? ma ! więc mama zachowa spokój i wszystko będzie dobrze

Cytat:
mówisz i masz !! dalej chcesz lanie ??

Cytat:
a ja myslę, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, i nie ma sie co bać, ale oczywiście opini lekarza, zasięgni, ale ja myslę, że wszystko jest dobrze
swięte słowa

Cytat:
a oglądała, którąs film "legion", ? możliwe , że będę go dzisiaj ogladała, i jestem ciekawa czy jest fajny, czy taki ło

Cytat:
Jak chodzi o lenia, to ZAWSZE śmiało wal do mnie. Ja mam tak na trzecie imię ... nie na drugie Justyna Leń Zołza .
no to pędze do Ciebie towarzyszko lenistwa

Cytat:

ah ty ty zboczku ty
u mnie piekne słońce a mnie się nie chce wyjść na spacer

moje dziecko zjadło mleczko o 12 oby już strajk nie wrócił

za to w ramach rekompensaty zrobił właśnie 3 koope
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:44   #4603
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
eee ja już chciałam zachwalać, ale po opisie poniżej widzę, że to nie ten legion, który ja widziałam i bardzo mi się podobał

Cytat:
to masz taką wyobraźnię jak ja

Shira jak Ty ładnie piszesz o Żbiku
ja też mam taką jak Wy
staram się o tej małej zarazie ładnie pisać a co

Żbik wszamał miseczkę zupki babcinej roboty i chrapie teraz jeszcze jakieś 15 minut i koniec tej dłuuugiejjjj (45minut) popołudniowej drzemki o boże co ja mam zrobić tyle czasu ehhh ponudzę się
Stary 2011-12-13, 13:51   #4604
aania_20
Zakorzenienie

witam i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam

Krystianek ma 5 miesięcy

[QUOTE=Lili 83;31029257]
Czy są mamy, które do 5-6 miesiąca planują karmić tylko UU?
Bez obiadków i glutenu?
[/QUOTE]
tak, ja tak robię
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cudowne to musi być Tak sobie myślę, że już niedługo dzieci zaczną do nas rączki wyciągać, jak będą chciały żeby je wziąć i to dopiero będzie przesłodkie Chyba że Wasze dzieci już to robią
Już tak robi W leżaczku czy w wózku, wystarczy wyciągnąć ręce to momentalnie wyciąga swoje i wierzga nóżkami z radości że się go weźmie
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
to i siatki sie różnią ? ja korzystam z tej co mam w książeczce zdrowia dziecka
różnią się, teraz WHO opracowała nowe, osobne dla dzieci piersiowych a inne dla butelkowych

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:

u mnie słońce
ale niewiele go widziałam bo przesiedziałam na uczelni :/ a teraz biorę małego i jedzemy do koleżanki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:59   #4605
BABONIK
Zadomowienie

AgaG. ja właśnie też mam taki problem,ponieważ też chcę podawać z mlekiem...niestety też nie dam rady ściągnąć za wiele.Te same porcje glutenu podaje się do mleka co do warzywek.Nie ważne z czym się miesza.Ważna jest określona ilość glutenu. Ja raz w tyg podaję pepti jak idę do pracy...zastanawiam się czy nie podawać raz dziennie tego pepti z glutenem... tylko znów jak mu to podać,pewnie przez zwykły smoczek nie przeleci. Moje dziecko póki co nie jest gotowe na przyjmowanie stałych posiłków,ponieważ nadal ma odruch wypychania z buzi podawanego jedzenie-próbowałam z kleikiem ryżowym.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Baboniku wreszcie jakis głos rozsądku. Forum z jednej strony jest super bo daje ogromne wsparcie, ale jest ten problem porównywania dzieci. Każde rozwija się we własnym tempie. Mamuśki nie szukać problemu tam gdzie go nie ma. Zresztą popatrzcie jakie są widełki osiągania różnych umiejętności.
.

no własnie o to chodzi...moje dziecko zawsze w tyle,ale staram się nie przejmować tym za bardzo.

AgaG. niech ból głowy minie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 14:04   #4606
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Nie odzywam się, bo u nas pogoda piękna i korzystam póki mogę.
Poza tym siedzę i czytam o wprowadzaniu nowych produktów dziecku, co pochłania masę czasu... Tak się tym przejęłam, że nawet mi się śniły dzisiaj kaszki i obiadki
Zosia już 4 dzień z marchewką i postępy są superowe, aż się darła ze złości, że się papu skończyło Efektów ubocznych brak Jutro dynia z ziemniakiem
Wczoraj byłyśmy na bioderkach, wszystko ładnie pięknie, ale ja wyrodna matka zapomniałam o tej wizycie, ale jakoś doleciałyśmy - ośrodek mam pod nosem i dr kolejki nie pilnuje Pytałam o sadzanie - w poczekalni widziałam, jak mama rówieśnicę Zosi dosłownie posadziła i lekarz zabronił takich rzeczy, samo dziecko ma siedzieć, jak się dźwiga, nie zabraniać, dziecko robi tyle ile daje radę, więc jest ok.
Prezenty też zajmują mi trochę czasu, najgorzej z zabawkami dla wiekszych dzieci, bo ja nieobeznana
Co do spania w nocy - moja niunia się naprawiła Wczoraj zjadła o 19:30, zasnęła o 21 (sama w łóżeczku), o 2 karmienie, o 7:30 karmienie i o 8:30 wyległysmy ostatecznie z wyrka Ale się nie chwalę.
Zęba ani widu ani słychu, ale Bobodentem smaruję wieczorem jedynie i chyba jej pomaga
Tak grupowo pogratuluje wszytskich skończonych miesięcy
Może nadrobię....
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:06   #4607
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
już od 16, nawet wcześniej jest uz ciemno, ja się pocieszam, że od stycznia dnia będzie przybywać
ja wlasnie w tej chwili swiatlo zaswiecilam w pokoju bo mi sie dziecko po ciemku bawic nie bedzie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj on ma jeszcze mnóstwo czasu, mój łobuz zaczał się obracać jak skończył 5 miesiąc

u mnie piekne słońce a mnie się nie chce wyjść na spacer

moje dziecko zjadło mleczko o 12 oby już strajk nie wrócił

za to w ramach rekompensaty zrobił właśnie 3 koope
hmm..myslalam ze juz powinien ale w takim razie jestem spokojna

ciesze sie bardzo ze ma ladne kopy po HA oby tak zostalo
widzisz moze powoli przyzwyczaja sie do nowego smaku i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Żbik wszamał miseczkę zupki babcinej roboty i chrapie teraz jeszcze jakieś 15 minut i koniec tej dłuuugiejjjj (45minut) popołudniowej drzemki o boże co ja mam zrobić tyle czasu ehhh ponudzę się
kiedy ja mialam ostatnio czas na nude??? nie pamietam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

u mnie słońce
ale niewiele go widziałam bo przesiedziałam na uczelni :/ a teraz biorę małego i jedzemy do koleżanki
podaruj mi troche sloneczka......

Igorzasty wstal
zjadl rozbudzil sie i...
narazie wygina sie w lozeczku
ale jeszcze troche poziewuje....
a ja mam lenia giganta nadal
Stary 2011-12-13, 14:16   #4608
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Jacieee-któraś dziewczyna pisała,że jej dziecię lepiej na cycu przybierało na wadze...Ja mam nadzieje,że po prostu Nikoś będzie miał figure po ojcu czyli chuderlak pierwsza klasa

Marinko- zamów sobie ten poradnik,a o glutenie poczytaj na tej stronie bobovity.Najpierw daje się ok łyżeczkę np kaszki manny do posiłku raz dziennie przez 2 m-ce,potem przez dwa miesiące robi się tak samo,ale dodaje się więcej manny ok 2 łyżeczek.Po tych 4 m-cach ekspozycji można już spokojnie podawać dziecku posiłki pełnoglutenowe
Szampon niebieski z babydreama,taki za 3,49zł. A lakier zdarzyło mi się użyć.Ale ja rzadko z domu wyłażę A w końcu nie wiem ,robiłaś już te włoski?Bo póki co to widzę,że Carmela zrobiła i Natka czeka ze zrobieniem.
Dziękuję baboniku, zamówiłam właśnie.
No i pierwszy dzień z glutenem i pepti za nami. Zrobiłam 180 ml i dałam płaską łyżkę tej mlecznej manny. Oczywiście przez smok nie chciało lecieć...

A włosy dziś zrobi mi małż...
Już się boję, ale to ja go zmusiłam, bo tak to nigdy chyba bym nie dała rady zrobić, bo też tylko siedzę w domu i w sumie nie mam nikogo do tego zabiegu, a fryzjerka znajoma ma małe dziecko i się nie dogrywamy na całego z wolnym czasem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:21   #4609
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, chyba średnio dobrze. Myślę, że jak na 4 miesięczne dziecko to trochę za mało. Przyrost wagi zwalnia, ale trochę później.

Lili a Ty jak karmisz? Bo na MM chyba Dominik powinien więcej przybrać. Wydaje mi się, że to mało... Sama głupieję.

Co do tego podciągania się, to wydaje mi się że po prostu Domek to taki leniuszek pod tym względem. W końcu obraca się z pleców na brzuch, jak trzymam go na kolanach to rwie się do siadania. Pięknie wysoko trzyma głowę na brzuchu, chwyta zabawki, wyciąga do nich rączki. No ale weź tu się człowieku nie martw. No nie da się

Czytam Sagę o Ludziach Lodu
Ja karmię tylko UU.
Mi też się wydawało, że mało.
Tym bardziej, że jeden lekarz to zdecydowanie kazał kaszki już podawać.
Mam go gdzieś.
Wg mojej lekarki i mamy jest ok więc się nie nakręcam.

Radek na brzuszek z boczku się przekręci i tyle jego.
Na boczek sam to hoohohho może ze dwa razy mu się udało.
Z plecków na brzuszek raz.
Mi się wydaje, że to moja wina.
Radek głównie leży na łóżku i na nim ciężko się mu ćwiczy bo miękko ma.
Na ziemi za bardzo nie mam gdzie go położyć bo mało miejsca a na płytkach się boję.

Jaciee, uspokój się
Z Domkiem wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Oczywiście Ja nie zamierzam podawaćmu czegokolwiek PRZED SKOŃCZENIEM 6-tego miesiąca.
Właśnie mnie zastanawia jak to się liczy... Jak Radek skończył 5 grudnia 4 miesiące to teraz ma cztery czy już jest liczony piąty?
Bo ja bym gluten podała około 5 stycznia jak skończy 5m-czy.
A lekarka zaleciła już

Cytat:
No niby tak. Tylko, że Domek jeszcze nie podwoił wagi urodzeniowej. Ma ponad 4 miesiące i waży 6500 g. Urodził się z wagą 3355g. Czyli baaardzo niedużo mu już brakuje
Radek ma 18 tygodni i waży 6,500.
Urodził się z wagą 3,600.
To pół roku zdążymy podwoić wagę, tzn oni zdążą.
My raczej nie powinnyśmy

Cytat:
Ja też uwielbiam A ten erotyzm Choć uważam, że nie jest to literatura z wyższej półki Dla mnie to taki norweski harlekin z domieszką magii

Lili Dominik pije mniej więcej 250ml w dzień, czyli robię dwie butelki herbaty. Daję jak "wydaje mi się " że chce pić. Wypija parę łyków i wsio. I tak co jakiś czas. Nie podgrzewam, bo Dzieć nie przepada za ciepłą herbatką
Ja też przeczytałam "Sagę o Ludziach Lodu"
Później była
"Saga o Czarnoksiężniku"
i
"Saga o Królestwie Światła"
Dla mnie wszystkie bomba!
Czytałam jako nastolatka.
Byłam mega podniecona!

Cytat:
Dokładnie tak A jakie sny potrafiłam po niej mieć

Cytat:
Jacieeee- moja Nadia zaczęła sie przewracać z brzucha na plecy i na odwrót jak miała 9 m-cy ,moja pediatra mówiła,że to nie matematyka i dzieci robią to w róznym wieku.Nadia się nie przewracała a teraz przewraca dom do góry nogami
Nikodem też się nie przewraca ani w jedną ani w druga i nie robię sobie z tego powodu problemów.Nie stresuj się.To jest właśnie problem forum...naczytamy się,że inne dzieci to już skaczą jak się je podtrzyma i później sobie można do głowy przybrać.Jedne dzieciątka są sprawniejsze,inne mniej.Oczywiście warto iść do lekarza,zawsze Cię uspokoi,ale te zachowania o których piszesz u Domcia na pewno nie są patologiczne.

a dla dziewczyn,które nie wiedzą jak podawać gluten to polecam stronkę:
http://www.bobovita.pl/4_6_miesiecy/zywienie/121

oraz zarejestrujcie się tu: to jest najlepszy poradnik na świecie http://www.bobovita.pl/poradnik
Święta słowa!
Chętnie skorzystam

Cytat:
Cytat:

Ja też oglądałam i tak jak Iustyna pisała. Zapowiadał się lepiej, chociaż i tak momentami w napięciu trzymał
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:43   #4610
SweetAngel1984
Zadomowienie

czy kupujecie dzieciom takie cuda?????

http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt...waniliowa.html
Stary 2011-12-13, 14:54   #4611
BABONIK
Zadomowienie

Wodaqua- brawo za jedzonko i bioderka

Marinka- załóżcie oboje maski.bo śmierdzi strasznie,drażni nos i gardło.Już sie nie mogę doczekać efektu ,zrób zdjecie włosów przed i po i pokaż nam
A to jak podałaś to mleko jak nie chciało lecieć przez smoczek?Bo nie wiem co robić

Lili- ten poradnik to naprawdę najlepszy poradnik na swiecie.Tam jest wszystko bardzo przyjemnie napisane.

Patik Ty chyba zamawiałaś ten poradnik.Przyszedł Ci już??

Ogladałam Pani GADŻET i pokazała babka super gąbkę.ciekawe czy faktycznie tak działa...ponoć zmywa wszystko ze ścian nie zmywając farby i jest mega tania... ciekawe?W kazdym bądź razie zamawiam bo moje ściany zaczynają wyglądać coraz gorzej http://allegro.pl/scotch-brite-magic...984225418.html

Sweet myślę,że ten hipp własnie ma już odmierzoną dawkę glutenu.ja nie podaję gotowego jedzenia wiec nie brałam wogóle tego pod uwagę.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:56   #4612
Marina1
Zakorzenienie

Widziałyście tą kaszkę ? http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/505

Baboniku zrobiłam zdjęcie przed i po też będzie, tylko komórką, bo zgubiłam kabel od aparatu. Buu

A jeśli chodzi o smoczek no to niestety nie przeszło przez 2 Brownsa ( na tym jesteśmy ), znowu ze smoczka Y się krztusił, więc wzięłam smoczek 1 no i wycięłam malutką dziurkę, no i poszło. Wiem, że tak nie wolno robić ze smoczkami, no ale w akcie desperacji kaszka poszła.

A moje dziecię prawie potroiło wagę urodzeniową... ( pół roku jutro )

właśnie, jak to jest ? z tą kaszką co Sweet podała. Chciałam kiedyś maluchowi kupić coś podobnego, ale bałam się przez gluten...Chociaż chętnie spróbowałabym.

Baboniku oj nie wiedziałam czegoś takiego, taka gąbka to i mi by się przydała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-12-13 o 15:05
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:30   #4613
CookieMonsters
Rozeznanie

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki zamuł czy Wy też maci kryzys o tej godzinie? ja mam codziennie za to jak Zuzka w końcu już zaśnie o tej 23 to we mnie wstępuje nowe życie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:32   #4614
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A masz juz zaplanowane w jaki sposob? Bedziesz odciagac, podgrzewac? Podzielisz sie?
mam pomrożony pokarm, jak rozmrożę to tylko podgrzeję i do tego kaszkę bezmleczną gotową już z glutenem jest ich pełno po sklepach, postaram się wybrać jakąś z najmniejszą ilością cukru ... a jak zacznę dawać słoiczki to będę dodawać mannę ugotowana na wodzie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:38   #4615
patik87
Zakorzenienie

Babonik tak mam, super jest.

Cookie ja mam zamuł cały dzień i padam spać o 20, przez co nic nie mogę zrobić w domu.
Magisterka nie ruszona, czytam teraz notatki i ucze sie rozpoznawania traw. Chyba się poddam, bo za dużo tego a do piątku mało czasu. Może się uda ściągnąć, a jak nie to na poprawkę trzeba się nauczyć.
Bu.

Jacieee easy. Domek rozwija się dobrze. Sara też nie posiada tej umiejętności podciągania się. Też mnie to z deka niepokoi, ale odsuwam od siebie złe myśli.

Babonik
ciekawe te ścierki. Chyba też zamówię.

Marudera usnęła. A ile płaczu było
Stary 2011-12-13, 15:45   #4616
Natka_
Zakorzenienie

Hallo Mamuśki

My dzisiaj zaliczyliśmy 3 godzinny spacer, w trakcie zakupy, poczta...
Domek tak sobie czoło podrapał, że wygląda jakbym go nożem po czole potraktowała
Co dwa dni obcinam mu pazurki a jemu tak szybko rosną.

Czekam na męża, bo juz od 15 min powinnam byc na angielskim a jego nie ma

Dziękuję w imieniu Domuszka za brawa z okazji 5 miesięcy

Karolinee własnie się wczoraj zastanawiałam co z Tobą
Zaglądaj jak tylko znajdziesz czas.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie wczoraj, że ja już nie pamiętam, jak wygląda facet nago
Odpal google

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystianek ma 5 miesięcy

Jacieee za nocke.

Cytat:
Tośmy się pocieszyli nocnym niekarmieniem, a teraz złe wieści:
Domek przybrał przez miesiąc tylko pół kilo.
Mamy zrobić jeszcze raz morfo, mocz ogólny i posiew.
Oprócz tego wizyta u neurologa bo się nie dźwiga jak mu pani doktor ręce podawała.
Troszkę się podłamałam
Przecież go nie głodzę
Co do uczulenia, to pani doktor obstawia proszek. Kazała zmienić, więc czeka mnie wielkie pranie Co polecacie zamiast Loveli?
Jeśli nie przejdzie będziemy mysleć czy to nie pokarmowa
Mój Dominik juz też nie przybiera tyle co na początku, ale to przecież normalne.
Nic sie nie martw, napewno jest wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Moje dziecko obraca się na brzuszek tylko przez prawe ramię ja go przekręcam przez lewe jest ok ale jak sam się przekręca to tylko przez prawe Jak go nauczyc drugiej strony ????
Domek póki co tez sie obraca tylko w jedna stone na brzuszek, ale na drugi bok tez potrafi sie obrócić, tylko nie umie na brzuszek.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie odzywam się, bo u nas pogoda piękna i korzystam póki mogę.
Poza tym siedzę i czytam o wprowadzaniu nowych produktów dziecku, co pochłania masę czasu... Tak się tym przejęłam, że nawet mi się śniły dzisiaj kaszki i obiadki
Zosia już 4 dzień z marchewką i postępy są superowe, aż się darła ze złości, że się papu skończyło Efektów ubocznych brak Jutro dynia z ziemniakiem
Wczoraj byłyśmy na bioderkach, wszystko ładnie pięknie, ale ja wyrodna matka zapomniałam o tej wizycie, ale jakoś doleciałyśmy - ośrodek mam pod nosem i dr kolejki nie pilnuje Pytałam o sadzanie - w poczekalni widziałam, jak mama rówieśnicę Zosi dosłownie posadziła i lekarz zabronił takich rzeczy, samo dziecko ma siedzieć, jak się dźwiga, nie zabraniać, dziecko robi tyle ile daje radę, więc jest ok.
Prezenty też zajmują mi trochę czasu, najgorzej z zabawkami dla wiekszych dzieci, bo ja nieobeznana
Co do spania w nocy - moja niunia się naprawiła Wczoraj zjadła o 19:30, zasnęła o 21 (sama w łóżeczku), o 2 karmienie, o 7:30 karmienie i o 8:30 wyległysmy ostatecznie z wyrka Ale się nie chwalę.
Zęba ani widu ani słychu, ale Bobodentem smaruję wieczorem jedynie i chyba jej pomaga
Tak grupowo pogratuluje wszytskich skończonych miesięcy
Może nadrobię....
dla Zosi.
W klubie wkleję zdjęcie Domka w tym śpiworku

Cytat:

Domkowi nie, ale sobie kupuję bardzo chętnie

Marinko czekam na efekt prostowania
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:49   #4617
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Odpal google

oooooooooooo jaka ja nie potrzebuje porno tylko *****
ide se, bo sie pogrążam
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:53   #4618
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Cytat:
Wodaqua- brawo za jedzonko i bioderka

Marinka- załóżcie oboje maski.bo śmierdzi strasznie,drażni nos i gardło.Już sie nie mogę doczekać efektu ,zrób zdjecie włosów przed i po i pokaż nam
A to jak podałaś to mleko jak nie chciało lecieć przez smoczek?Bo nie wiem co robić

Lili- ten poradnik to naprawdę najlepszy poradnik na swiecie.Tam jest wszystko bardzo przyjemnie napisane.

Patik Ty chyba zamawiałaś ten poradnik.Przyszedł Ci już??

Ogladałam Pani GADŻET i pokazała babka super gąbkę.ciekawe czy faktycznie tak działa...ponoć zmywa wszystko ze ścian nie zmywając farby i jest mega tania... ciekawe?W kazdym bądź razie zamawiam bo moje ściany zaczynają wyglądać coraz gorzej http://allegro.pl/scotch-brite-magic...984225418.html

Sweet myślę,że ten hipp własnie ma już odmierzoną dawkę glutenu.ja nie podaję gotowego jedzenia wiec nie brałam wogóle tego pod uwagę.
Nie dajesz gotowego jedzenia, tzn. kaszek też nie? To co dajesz? Bo ja tylko jaglanke, ale szukam innych pomysłów
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Widziałyście tą kaszkę ? http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/505

Baboniku zrobiłam zdjęcie przed i po też będzie, tylko komórką, bo zgubiłam kabel od aparatu. Buu

A jeśli chodzi o smoczek no to niestety nie przeszło przez 2 Brownsa ( na tym jesteśmy ), znowu ze smoczka Y się krztusił, więc wzięłam smoczek 1 no i wycięłam malutką dziurkę, no i poszło. Wiem, że tak nie wolno robić ze smoczkami, no ale w akcie desperacji kaszka poszła.

A moje dziecię prawie potroiło wagę urodzeniową... ( pół roku jutro )

właśnie, jak to jest ? z tą kaszką co Sweet podała. Chciałam kiedyś maluchowi kupić coś podobnego, ale bałam się przez gluten...Chociaż chętnie spróbowałabym.

Baboniku oj nie wiedziałam czegoś takiego, taka gąbka to i mi by się przydała...
Ta kaszka to bardzo podobna do sinlaca jest. Ale szczerze mówiąc nie widziałam.

Co do kaszek to ja mam zamówione z niemieckiego rossmana takie http://www.rossmannversand.de/Deskto...69675&id=82841

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-13, 16:00   #4619
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ale mi się od Was dostało

Tylko, że to nie są moje spostrzeżenia tylko pediatry. Ja nie porównuję Dominika do innych dzieciaczków, tylko napisałam co Nasza pani doktor zauważyła. Napisałam wcześniej, że moja matczyna intuicja podpowiada mi, że wszystko jest ok, ale skoro lekarz kazał posprawdzać to i owo to tak zrobię. No i nie dziwcie się, że się zmartwiłam. Myślę, że to normalna reakcja. Pewnie lekarz woli dmuchać na zimne i tyle, ale wątpliwości się pojawiają w takie sytuacji i tyle.
Chyba po prostu za bardzo się Wam uzewnętrzniłam i tyle.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-13, 16:02   #4620
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ale mi się od Was dostało

Tylko, że to nie są moje spostrzeżenia tylko pediatry. Ja nie porównuję Dominika do innych dzieciaczków, tylko napisałam co Nasza pani doktor zauważyła. Napisałam wcześniej, że moja matczyna intuicja podpowiada mi, że wszystko jest ok, ale skoro lekarz kazał posprawdzać to i owo to tak zrobię. No i nie dziwcie się, że się zmartwiłam. Myślę, że to normalna reakcja. Pewnie lekarz woli dmuchać na zimne i tyle, ale wątpliwości się pojawiają w takie sytuacji i tyle.
Chyba po prostu za bardzo się Wam uzewnętrzniłam i tyle.
Eee tam
To masz bardzo mądrą pediatre, która nie uważa się za speca we wszytskich dziedzinach. Nie dziwie się, ze się martwisz, każda z nas się martwi.
Jacieńku kochany nie chcem zeby Ci było przykro

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości