|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedna jest śmieszna-fajna akcja, jak taka babcia wpiernicza surowe mięso a potem po suficie biega ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
oo to jeszcze mamy chwile czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tego mi było trzeba ![]()
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
okej zostały porzadki w szafach...dzis zajme sie Igorkowa a moja zostanie na burym koncu.....
wrocilismy z werandowania na balkonie zaraz sie rozbudzi moj maly wilkolak lece mleko szykowac ![]() u Was tez taki smutny szarobury dzien???? ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ah ty ty zboczku ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znow kilka za malych ciuszkow odlozylam ..... ![]() no zimno nie jest ale ciemno i szaro spac sie tylko chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Wtajemniczenie
|
już od 16, nawet wcześniej jest uz ciemno, ja się pocieszam, że od stycznia dnia będzie przybywać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baboniku na stronie bobovity jest o wprowadzaniu glutenu, ale poprzez dodawanie do warzywek. A ja przed skonczeniem 6 m-ca nie chce nic innego podawac. I jakos srednio mi sie widzi tez podawanie na swoim mleku, bo ciezko mi idzie sciaganie mleka. Leb mnie na.......a lalala ![]() No nic ide z moim choruszkiem po jego siostrzyczki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Baboniku ![]() My po spacerku znów wylegujemy się w łóżku ![]() Jacie Domek bardzo dużo pje. Zazdroszcze, moja Agata ledwie 80 ml wypije w ciągu dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj on ma jeszcze mnóstwo czasu, mój łobuz zaczał się obracać jak skończył 5 miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecko zjadło mleczko o 12 ![]() za to w ramach rekompensaty zrobił właśnie 3 koope ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też mam taką jak Wy ![]() staram się o tej małej zarazie ładnie pisać a co ![]() Żbik wszamał miseczkę zupki babcinej roboty i chrapie teraz jeszcze jakieś 15 minut i koniec tej dłuuugiejjjj (45minut) popołudniowej drzemki o boże co ja mam zrobić tyle czasu ehhh ponudzę się ![]() ![]()
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
witam i nadrabiam
![]() ![]() ![]() [QUOTE=Lili 83;31029257] Czy są mamy, które do 5-6 miesiąca planują karmić tylko UU? Bez obiadków i glutenu? [/QUOTE] tak, ja tak robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- u mnie słońce ![]() ale niewiele go widziałam bo przesiedziałam na uczelni :/ a teraz biorę małego i jedzemy do koleżanki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
AgaG. ja właśnie też mam taki problem,ponieważ też chcę podawać z mlekiem...niestety też nie dam rady ściągnąć za wiele.Te same porcje glutenu podaje się do mleka co do warzywek.Nie ważne z czym się miesza.Ważna jest określona ilość glutenu. Ja raz w tyg podaję pepti jak idę do pracy...zastanawiam się czy nie podawać raz dziennie tego pepti z glutenem... tylko znów jak mu to podać,pewnie przez zwykły smoczek nie przeleci
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
no własnie o to chodzi...moje dziecko zawsze w tyle,ale staram się nie przejmować tym za bardzo. AgaG. niech ból głowy minie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie odzywam się, bo u nas pogoda piękna i korzystam póki mogę. Poza tym siedzę i czytam o wprowadzaniu nowych produktów dziecku, co pochłania masę czasu... Tak się tym przejęłam, że nawet mi się śniły dzisiaj kaszki i obiadki ![]() Zosia już 4 dzień z marchewką i postępy są superowe, aż się darła ze złości, że się papu skończyło ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłyśmy na bioderkach, wszystko ładnie pięknie, ale ja wyrodna matka zapomniałam o tej wizycie, ale jakoś doleciałyśmy - ośrodek mam pod nosem i dr kolejki nie pilnuje ![]() ![]() Prezenty też zajmują mi trochę czasu, najgorzej z zabawkami dla wiekszych dzieci, bo ja nieobeznana ![]() Co do spania w nocy - moja niunia się naprawiła ![]() ![]() Zęba ani widu ani słychu, ale Bobodentem smaruję wieczorem jedynie i chyba jej pomaga ![]() Tak grupowo pogratuluje wszytskich skończonych miesięcy ![]() ![]() ![]() Może nadrobię.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciesze sie bardzo ze ma ladne kopy po HA oby tak zostalo widzisz moze powoli przyzwyczaja sie do nowego smaku i bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Igorzasty wstal zjadl rozbudzil sie i... narazie wygina sie w lozeczku ale jeszcze troche poziewuje.... a ja mam lenia giganta nadal ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pierwszy dzień z glutenem i pepti za nami. Zrobiłam 180 ml i dałam płaską łyżkę tej mlecznej manny. Oczywiście przez smok nie chciało lecieć... A włosy dziś zrobi mi małż... Już się boję, ale to ja go zmusiłam, bo tak to nigdy chyba bym nie dała rady zrobić, bo też tylko siedzę w domu i w sumie nie mam nikogo do tego zabiegu, a fryzjerka znajoma ma małe dziecko i się nie dogrywamy na całego z wolnym czasem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się wydawało, że mało. Tym bardziej, że jeden lekarz to zdecydowanie kazał kaszki już podawać. Mam go gdzieś. Wg mojej lekarki i mamy jest ok więc się nie nakręcam. Radek na brzuszek z boczku się przekręci i tyle jego. Na boczek sam to hoohohho może ze dwa razy mu się udało. Z plecków na brzuszek raz. Mi się wydaje, że to moja wina. Radek głównie leży na łóżku i na nim ciężko się mu ćwiczy bo miękko ma. Na ziemi za bardzo nie mam gdzie go położyć bo mało miejsca a na płytkach się boję. Jaciee, uspokój się ![]() Z Domkiem wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
Bo ja bym gluten podała około 5 stycznia jak skończy 5m-czy. A lekarka zaleciła już ![]() Cytat:
Urodził się z wagą 3,600. To pół roku zdążymy podwoić wagę, tzn oni zdążą. My raczej nie powinnyśmy ![]() Cytat:
Później była "Saga o Czarnoksiężniku" i "Saga o Królestwie Światła" Dla mnie wszystkie bomba! Czytałam jako nastolatka. Byłam mega podniecona! ![]() ![]() Cytat:
Chętnie skorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
czy kupujecie dzieciom takie cuda?????
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt...waniliowa.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zadomowienie
|
Wodaqua- brawo za jedzonko i bioderka
![]() Marinka- załóżcie oboje maski.bo śmierdzi strasznie,drażni nos i gardło.Już sie nie mogę doczekać efektu ,zrób zdjecie włosów przed i po i pokaż nam ![]() A to jak podałaś to mleko jak nie chciało lecieć przez smoczek?Bo nie wiem co robić Lili- ten poradnik to naprawdę najlepszy poradnik na swiecie.Tam jest wszystko bardzo przyjemnie napisane. Patik Ty chyba zamawiałaś ten poradnik.Przyszedł Ci już?? Ogladałam Pani GADŻET i pokazała babka super gąbkę.ciekawe czy faktycznie tak działa...ponoć zmywa wszystko ze ścian nie zmywając farby i jest mega tania... ciekawe?W kazdym bądź razie zamawiam bo moje ściany zaczynają wyglądać coraz gorzej http://allegro.pl/scotch-brite-magic...984225418.html Sweet myślę,że ten hipp własnie ma już odmierzoną dawkę glutenu.ja nie podaję gotowego jedzenia wiec nie brałam wogóle tego pod uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście tą kaszkę ? http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/505
Baboniku zrobiłam zdjęcie przed ![]() A jeśli chodzi o smoczek no to niestety nie przeszło przez 2 Brownsa ( na tym jesteśmy ), znowu ze smoczka Y się krztusił, więc wzięłam smoczek 1 no i wycięłam malutką dziurkę, no i poszło. Wiem, że tak nie wolno robić ze smoczkami, no ale w akcie desperacji kaszka poszła. A moje dziecię prawie potroiło wagę urodzeniową... ![]() właśnie, jak to jest ? z tą kaszką co Sweet podała. Chciałam kiedyś maluchowi kupić coś podobnego, ale bałam się przez gluten...Chociaż chętnie spróbowałabym. Baboniku oj nie wiedziałam czegoś takiego, taka gąbka to i mi by się przydała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-13 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki zamuł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
mam pomrożony pokarm, jak rozmrożę to tylko podgrzeję i do tego kaszkę bezmleczną gotową już z glutenem jest ich pełno po sklepach, postaram się wybrać jakąś z najmniejszą ilością cukru ... a jak zacznę dawać słoiczki to będę dodawać mannę ugotowana na wodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Babonik tak mam, super jest.
Cookie ja mam zamuł cały dzień i padam spać o 20, przez co nic nie mogę zrobić ![]() Magisterka nie ruszona, czytam teraz notatki i ucze sie rozpoznawania traw. Chyba się poddam, bo za dużo tego a do piątku mało czasu. Może się uda ściągnąć, a jak nie to na poprawkę trzeba się nauczyć. Bu. Jacieee easy. Domek rozwija się dobrze. Sara też nie posiada tej umiejętności podciągania się. Też mnie to z deka niepokoi, ale odsuwam od siebie złe myśli. ![]() Babonik ciekawe te ścierki. Chyba też zamówię. Marudera usnęła. A ile płaczu było ![]()
#4616 | |||||
Zakorzenienie
|
Hallo Mamuśki
![]() My dzisiaj zaliczyliśmy 3 godzinny spacer, w trakcie zakupy, poczta... ![]() Domek tak sobie czoło podrapał, że wygląda jakbym go nożem po czole potraktowała ![]() Co dwa dni obcinam mu pazurki a jemu tak szybko rosną. Czekam na męża, bo juz od 15 min powinnam byc na angielskim a jego nie ma ![]() Dziękuję w imieniu Domuszka za brawa z okazji 5 miesięcy ![]() ![]() Karolinee własnie się wczoraj zastanawiałam co z Tobą ![]() Zaglądaj jak tylko znajdziesz czas. Cytat:
![]() ![]() Jacieee ![]() Cytat:
Nic sie nie martw, napewno jest wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W klubie wkleję zdjęcie Domka w tym śpiworku ![]() Cytat:
![]() Marinko czekam na efekt prostowania ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do kaszek to ja mam zamówione z niemieckiego rossmana takie http://www.rossmannversand.de/Deskto...69675&id=82841 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi się od Was dostało
![]() Tylko, że to nie są moje spostrzeżenia tylko pediatry. Ja nie porównuję Dominika do innych dzieciaczków, tylko napisałam co Nasza pani doktor zauważyła. Napisałam wcześniej, że moja matczyna intuicja podpowiada mi, że wszystko jest ok, ale skoro lekarz kazał posprawdzać to i owo to tak zrobię. No i nie dziwcie się, że się zmartwiłam. Myślę, że to normalna reakcja. Pewnie lekarz woli dmuchać na zimne i tyle, ale wątpliwości się pojawiają w takie sytuacji i tyle. Chyba po prostu za bardzo się Wam uzewnętrzniłam i tyle.
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To masz bardzo mądrą pediatre, która nie uważa się za speca we wszytskich dziedzinach. Nie dziwie się, ze się martwisz, każda z nas się martwi. Jacieńku kochany nie chcem zeby Ci było przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.