Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 16:43   #4591
Bellamy
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U :
śniadanie : granola orzechowa sante - 50g, ze szklanką mleka, jabłkiem, paskiem gorzkiej czekolady, kromka razowca z maslem i dżemem, < bardzo ładnie
Szkoła : 2 kromki razowca z masłem żółtym serem, sałatą , pomidorem, ogórkiem, jabłko < super!
Obiad : wątróbka , ogórki, surówka z marchwii i selera, kasza gryczana < też fajnie!
Podwieczorek : kubek mocnego cappucino, jogurt nat. Tola z dosypanym kakao, jabłko, 3 wafle ryżowe, big trio < taka przekąska, ale spoko
Pójdę z psem na spacer
Kolacja : serek wiejski z pł. owsianymi, dużo warzyw < redukcyjnie ale ok
od zawsze lubiłaś wątróbkę czy po jakimś czasie się przemogłaś?
aha i wywaliłabym te wafle ryżowe, nie są złe, ale nie mają żadnych wartości jeśli ci smakują to ok, ale mnie to taki suchy pył, lepiej już wymienić na zwykły chleb.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
U

I owsianka z dużym jabłkiem zielonym musli tropikalnym, rodzynkami, 2 garściami orzechów arachidowych, suszonymi bananami i serkiem wiejskim < mniami!

II 3 kromki żytniego z twarożkiem i ogórkiem < skromnie ale fajnie

III 9 pierogów z serem i ziemniakami i stopionym masełkiem < nie, błagam! teraz będą za mną chodziły

IV 3 duże nalesniki żytnie (w końcu mi sie nie przykleiły i wyszly) z twarożkiem, wiśniami i czekoladkami mersi (jeden z czekoladką orzechową, drugi o smaku cappuccino, trzeci gorzką deserową) < bozee nie! daj przepis

V pewnie 3 kromki żytniego z osełką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem i szczypiorem a do tego kubas mleka sojowego z cynamonem < też super
wyjątkowo smakowity jadłospis, ukradłabym wszystko!

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I 2 kromki razowego orkiszowego chleba z ziarnami - z bieluchem i kaparami / serem kozim, sałatą, oliwkami, ogórkiem i solą ziołową + rzezucha i kawałek papryki, duża kawa

II duży koktajl - mleko sojowe, mrozony banan, mrożony szpinak na to 3 łyżki płatków orkiszowych, łyzka poppingu amarantusowego i łyzka słonecznika

III czarny ryż verne, jakies 150g warzyw chinskich ( 1/3 paczki) i 6 surimi

kilka orzechów brazylijskich

IV bedzie twarożek z warzywami i muffinka pełnoziarnista ze szpinakiem
zgadzam sie z Ervisha, jak dodasz jeszcze muffine to będzie idealne U chociaż w sumie i tak jest super!
Stary 2012-05-11, 16:52   #4592
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
aha i wywaliłabym te wafle ryżowe, nie są złe, ale nie mają żadnych wartości jeśli ci smakują to ok, ale mnie to taki suchy pył, lepiej już wymienić na zwykły chleb.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

zgadzam sie z Ervisha, jak dodasz jeszcze muffine to będzie idealne U chociaż w sumie i tak jest super!

dzieki, Ervisha tez dzieki [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

muffinki zmodyfikowane dodatkami stąd
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:56   #4593
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Co do II śniadanie to byłam najedzona po pierwszy. wyszła mi na prawde spora micha taka ponad 0,5 l ze ledwo to wymieszałam. chyba zaopatrze sie w jakiś garnek i będe jeść owsianki

Przepis na naleśniki miałam stąd. Tylko teraz jest taki myk: wyczytałam, że żeby ciasto się nie przyklejało do patelni i nie rozpadało sie podczas smażenia trzeba ostawić je na jakieś 2 godziny żeby odpoczęło i nie dawaj wody gazowanej bo wtedy na bank się przyklei. Naleśniki odwracamy dopiero wtedy jak z wierzch prawie cały się zetnie. Smażenie takich nalesników trwa dłuzej niż z mąki pszennej.

Jako nadzienie dałam twarożek zrobiony z kostki twarogu (nie dawałam jajka bo twaróg był wodnisty)
Na naleśniki wykładasz twarożek w ilości dowolnej ( ja na 3 naleśniki zużyłam ponad pół kostki) na to układasz słodkie wiśnie z kompotu (dlatego do twarożku nie dawałam cukru bo wiśnie są słodkie a wiśni dałam ogromną ilość ) i pokrojoną w drobną kostkę czekoladkę mersi ( na jeden naleśnik jedna cała czekoladka)
Do naleśników dobrze się też sprawdzi serek naturlany albo serek sernikowy taki w wiaderku

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-11 o 16:57
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:58   #4594
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Poczytuję was, ale nie mam ostatnio czasu, żeby się udzielać.
Właściwie to piszę z jednym pytaniem- myślicie, że wejście na P w celu "przybrania" na wadze 2-2,5kg ma sens? Nie rozwali to metabolizmu (bo: do połowy listopada byłam na R, potem do stycznia się stabilizowałam zwiększając ilość kcal, od stycznia jestem U)? Trzymałam wagę, ale od czasu, kiedy zaczęłam ćwiczyć trochę leci w dół. Więc czy ma jakiś sens przejście na P na 2-3 tygodnie?
Chodzi mi po prostu o to, czy to nie będzie zbyt "dezorientujące" dla organizmu (w krótkim czasie takie zmiany: prawie 3 miesiące R, potem ~4 miechy U, teraz P, za 2-3 tyg. znów U)?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-05-11 o 17:00
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:58   #4595
Ervisha
Zakorzenienie

A pierogi robiła mama Zapraszam do siebie

Stary 2012-05-11, 16:58   #4596
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Co do II śniadanie to byłam najedzona po pierwszy. wyszła mi na prawde spora micha taka ponad 0,5 l ze ledwo to wymieszałam. chyba zaopatrze sie w jakiś garnek i będe jeść owsianki

Przepis na naleśniki miałam stąd. Tylko teraz jest taki myk: wyczytałam, że żeby ciasto się nie przyklejało do patelni i nie rozpadało sie podczas smażenia trzeba ostawić je na jakieś 2 godziny żeby odpoczęło i nie dawaj wody gazowanej bo wtedy na bank się przyklei. Naleśniki odwracamy dopiero wtedy jak z wierzch prawie cały się zetnie. Smażenie takich nalesników trwa dłuzej niż z mąki pszennej.

Jako nadzienie dałam twarożek zrobiony z kostki twarogu (nie dawałam jajka bo twaróg był wodnisty)
Na naleśniki wykładasz twarożek w ilości dowolnej ( ja na 3 naleśniki zużyłam ponad pół kostki) na to układasz słodkie wiśnie z kompotu (dlatego do twarożku nie dawałam cukru bo wiśnie są słodkie a wiśni dałam ogromną ilość ) i pokrojoną w drobną kostkę czekoladkę mersi ( na jeden naleśnik jedna cała czekoladka)
Do naleśników dobrze się też sprawdzi serek naturlany albo serek sernikowy taki w wiaderku
dzięki jutro wypróbuje i napisze jak wrażenia pewnie mój brat jak zwykle wszama wszystkie
Stary 2012-05-11, 17:00   #4597
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Właściwie to piszę z jednym pytaniem- myślicie, że wejście na P w celu "przybrania" na wadze 2-2,5kg ma sens? Nie rozwali to metabolizmu (bo: do połowy listopada byłam na R, potem do stycznia się stabilizowałam zwiększając ilość kcal, od stycznia jestem U)? Trzymałam wagę, ale od czasu, kiedy zaczęłam ćwiczyć trochę leci w dół. Więc czy ma jakiś sens przejście na P na 2-3 tygodnie?
Chodzi mi po prostu o to, czy to nie będzie zbyt "dezorientujące" dla organizmu (w krótkim czasie takie zmiany: prawie 3 miesiące R, potem ~4 miechy U, teraz P, za 2-3 tyg. znów U)?
CZemu ma rozwalić Moze sie tylko poprawić. Dziewczyny pisaly ze po porządnym P metabolizm sie poprawia

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
dzięki jutro wypróbuje i napisze jak wrażenia pewnie mój brat jak zwykle wszama wszystkie
jak chcesz to mozesz posłodzic twarozek... bo jak ser kwaśny to wisnie nic nie pomogą i oczywiście jak będzie trzeba to daj jajko. to zależy od gramatury sera

Stary 2012-05-11, 17:00   #4598
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
tak, ma sens

nie rozwali, a wręcz przeciwnie - nakręci

nie będzie

Stary 2012-05-11, 17:01   #4599
Ervisha
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze naleśniki posmakują

Stary 2012-05-11, 17:17   #4600
gosinek13
Raczkowanie

P:

I paluch pszenny z sezamem, pół z serem gouda , szynką i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym, szynką i ogórami, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmietankowym i dżemem, 2 z serkiem śmietankowym i pasztetem ( to połączenie to średni pomysł ;p), kubek kakao na mleku 2% z miodem
nutridrink waniliowy, pare truskawek
II bułka z ziarnami i makiem z serkiem śmietankowym, szynką,serem gouda, sałatą,jajkiem i pomidorem , activia zboża z garścią nerkowców, kubuś brzoskwinia-jabłko-banan
III talerz żurku z warzywami i ziemniakami, 4 młode ziemniaki, grilowany mintaj w ziołach prowansalskich, gotowana kapusta, sałatka( pomidor, papryka, ogórek,sałata, oliwki, kapka oliwy z oliwek), szklanka soku owocowego
IV serek wiejski z saszetką(50g) musli żurawinowego, polany miodem, z garścią nerkowców i garścią orzechów włoskich, szklanka soku owocowego , a i jeszcze brzoskwinia z puszki
pare truskawek
V bułka pszenna, pół z serkiem i szynką , pół z szynką i serem gouda + warzywa, kromka pszennego na 2 , 1 z serkiem topionym paprykowym i papryką , 2 z pasztetem i pomidorem, kubek herbaty z miodem i cytryną

Po nerkowcach i włoskich tez brzuch boli więc od jutra przeżucam się na słonecznik

Edytowane przez gosinek13
Czas edycji: 2012-05-11 o 17:21
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 17:26   #4601
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
P:

I paluch pszenny z sezamem, pół z serem gouda , szynką i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym, szynką i ogórami, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmietankowym i dżemem, 2 z serkiem śmietankowym i pasztetem ( to połączenie to średni pomysł ;p), kubek kakao na mleku 2% z miodem
II bułka z ziarnami i makiem z serkiem śmietankowym, szynką,serem gouda, sałatą,jajkiem i pomidorem , activia zboża z garścią nerkowców, kubuś brzoskwinia-jabłko-banan
III talerz żurku z warzywami i ziemniakami, 4 młode ziemniaki, grilowany mintaj w ziołach prowansalskich, gotowana kapusta, sałatka( pomidor, papryka, ogórek,sałata, oliwki, kapka oliwy z oliwek), szklanka soku owocowego ziemniaki były z masełkiem a sałatka z oliwą ?
IV serek wiejski z saszetką(50g) musli żurawinowego, polany miodem, z garścią nerkowców i garścią orzechów włoskich, szklanka soku owocowego
pare truskawek
V bułka pszenna, pół z serkiem i szynką , pół z szynką i serem gouda + warzywa, kromka pszennego na 2 , 1 z serkiem topionym paprykowym i papryką , 2 z pasztetem i pomidorem, kubek herbaty z miodem i cytryną

Po nerkowcach i włoskich tez brzuch boli więc od jutra przeżucam się na słonecznik są jeszcze rodzynki np w czekoladzie
Fajnie... Wiesz orzechy są ciężkostrawne. Może boli Cię po nich brzuch bo ważysz jeszcze za mało? Ja jak miałam niską wagę też nie mogłam jeść niektórych rzeczy bo bolał mne po nich brzuch. Jak waga wzrosła to dolegliwości minęły.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

A trusawki mozesz zjeść na podwieczorek z bitą śmietaną, czekolada/sosem do lodów i musli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 17:56   #4602
dirtysoul
Raczkowanie

P:
Śniadanie: kromka chleba z mąki pp z tuńczykiem w oleju i połową ogórka w occie, pół kromki chleba z mąki pp z serkiem Philadelphia, plasterkiem pomidora, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i ziołami włoskimi

Drugie śniadanie: (w szkole do 15) kromka chleba z maki pp z łyżeczką serka Philadelphia, sałatą, ogórkiem zielonym,
jabłko
baton musli z czekoladą Nestle 45g
pizzerinka mała(mało ciasta, dużo przecieru pomidor.)

Obiad: mały krupniok, ziemniak, kapusta zasmażana

Deser: 2 paczki ciasteczek LuGo ;o

Podwieczorek: (i teraz cos strasznego... )
serek wiejski lekki Piątnica, baton Mleczny start truskawkowy(fuuj), banan, 2 garsci mieszanki studenckiej,

Kolacja: owsianka czekoladowa z paczki Ovitte 65g (270kcal)
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:22   #4603
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i migdałami;
kawa z mlekiem, dwie kostki Milki mlecznej.

II. Bułka wieloziarnista z dynią:
- z masłem, serem gorgonzola, rukolą i pomidorem
- z masłem, twarożkiem, pomidorem i rzodkiewką
kawa z mlekiem

III. Filet z kurczaka smażony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa

IV. Drożdżówka z serem i kruszonką, koktajl truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny, trochę śmietany 30% , miód)

V. Grahamka z masłem, polędwicą, jajkiem i ogórkiem, sałatka z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Dzisiaj kiepsko, prawda?
Miałam ciężki dzień, byłam w domu sama, bolał mnie brzuch, czułam się wzdęta i opuchnięta a do tego nieszczęśliwa i samotna... Totalny brak apetytu, a wręcz jadłowstręt

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:39   #4604
orzeszek01
Zakorzenienie

1.grahamka duża z masłem, twarożkiem domowym piątnicy,jajkiem,wędliną drobiową,pomidorem,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia

2.7 days, szklanka maślanki straciatella,2madarynki

3.grillowany kurczak,ziemniaki,sałatka (sałata,pomidorki cherry,ketchup czosnek-bazylia )

4.2kawałki sernika,kilka kruchych ciastek,herbatka

5. mała grahamka z masłem,serek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorkiem,earl grey z cytryną
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 18:43   #4605
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
i jeszcze ja poprę wypowiedzi dziewczyn wyżej - wskoczenie na P może Ci jedynie poprawić metabolizm. To wg mnie fajny pomysł, zwłaszcza że coś kojarzę że zanikł Ci okres..? Może lekkie przybranie na wadze pobudzi organizm do prawidłowej pracy.
Cytat:
Napisane przez gosinek_13
P:

III talerz żurku z warzywami i ziemniakami, 4 młode ziemniaki, grilowany mintaj w ziołach prowansalskich, gotowana kapusta, sałatka( pomidor, papryka, ogórek,sałata, oliwki, kapka oliwy z oliwek), szklanka soku owocowego
IV serek wiejski z saszetką(50g) musli żurawinowego, polany miodem, z garścią nerkowców i garścią orzechów włoskich, szklanka soku owocowego , a i jeszcze brzoskwinia z puszki
pare truskawek

Po nerkowcach i włoskich tez brzuch boli więc od jutra przeżucam się na słonecznik
baardzo fajny jadłospis, zrobiłaś naprawdę duże postępy i przemogłaś się do tej bułki w szkole chyba nareszcie? widać, że naprawdę Ci zależy.
słonecznik to dobra opcja, zawsze też są jeszcze pestki dyni, sezam, mak, siemię lniane.
Cytat:
Napisane przez Jorelia
P:

kawa z mlekiem

III. Filet z kurczaka smażony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa

IV. Drożdżówka z serem i kruszonką, koktajl truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny, trochę śmietany 30% , miód)

V. Grahamka z masłem, polędwicą, jajkiem i ogórkiem, sałatka z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Dzisiaj kiepsko, prawda?
Miałam ciężki dzień, byłam w domu sama, bolał mnie brzuch, czułam się wzdęta i opuchnięta a do tego nieszczęśliwa i samotna... Totalny brak apetytu, a wręcz jadłowstręt
aż tak fatalnie nie jest, wyszło co prawda mocne U, ale nie przejmuj się tym - nie każdy dzień musi być idealny.
jesteś też kolejną osobą na tym wątku, która zrobiła kolosalny krok do przodu, naprawdę. wracając pamięcią do Twoich jadłospisów sprzed kilku miesięcy, można odnieść wrażenie, że to prawie dwie różne osoby.. widać, że też chcesz w końcu wyzdrowieć.
A jedzenie masz zawsze tak pyszne, wartościowe i trafiające w moje smaki, że inspiracji co niemiara.

Jak już się tak rozpisuję, to czemu by swojego U nie wstawić:
I. Owsianka( 5 łyżek płatków+otręby, wiejski 200g, dwie gruszki, garść pistacji, łyżka miodu)
II. Dwie garście orzechów włoskich, banan.
III. Rosół z lanymi kluskami,
Dwa filety z gotowanego łososia w sosie śmietanowo-kaparowym z kurkumą, ziemniaki z masłem, szpinak duszony z oliwką i cebulką.
Szklanka soku ananasowego, pasek gorzkiej czekolady.
IV. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem,
- z domowym masłem, sałatą, podwójnym serem żółtym i rzodkiewką;
- z domowym masłem, oscypkiem (potrójnym ) i żurawiną, + garść pomidorków koktajlowych.
Do picia herbaty, i dużo wody w te upały...
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 19:05   #4606
mickey___mouse
BAN stały

I moje, mam nadzieję lepsze U:
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 150ml mleka 0.5% kostka czekolady,cynamon)
2śniad: nie było, bo byłam w szkole na 2 h, ale wpadła resztka jogobelli light.
obiad: placki (jajko +3 łyżki otrębów pszennych) z 2 łyżkami musu jabłkowego +kostka czekolady
podiweczorek:big milk trio, pół tego jogurtu http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...Jogobella.html (nie dałam całego rady wcisnąć)
kolacja:2 kromki grahama 1 z margaryna i 2 lyzeckzami wiejskiego i lyzeczka musu, 2 z serkiem czosnkowym)+piętka chleba pszennego

w ciagu dnia: pol jablka, 3 kawy z mlekiem 0.5%
mam nadzieje,ze jest lepiej
20 minut cwiczen brzuszki skakanie)

Edytowane przez mickey___mouse
Czas edycji: 2012-05-11 o 19:06
mickey___mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:05   #4607
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Masz takie fajne, luzne jadlospisy. Przegladalam watek jakis czas wstecz i naprawde duza zmiana u Ciebie
to prawda,duża zmiana i bardzo jestem z niej zadowolona
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:17   #4608
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

kawa z mlekiem

Dzisiaj kiepsko, prawda?
E tam jak na bolący brzuch, wzdęcia to i tak bardzo ładnie Mam nadzieję ze jutro poczujesz sie lepiej

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:
Śniadanie: kromka chleba z mąki pp z tuńczykiem w oleju i połową ogórka w occie, pół kromki chleba z mąki pp z serkiem Philadelphia, plasterkiem pomidora, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i ziołami włoskimi

Drugie śniadanie: (w szkole do 15) kromka chleba z maki pp z łyżeczką serka Philadelphia, sałatą, ogórkiem zielonym,
jabłko
baton musli z czekoladą Nestle 45g
pizzerinka mała(mało ciasta, dużo przecieru pomidor.)

Obiad: mały krupniok, ziemniak, kapusta zasmażana

Deser: 2 paczki ciasteczek LuGo ;o

Podwieczorek: (i teraz cos strasznego... )
serek wiejski lekki Piątnica, baton Mleczny start truskawkowy(fuuj), banan, 2 garsci mieszanki studenckiej,

Kolacja: owsianka czekoladowa z paczki Ovitte 65g (270kcal)
To nie P

Stary 2012-05-11, 19:23   #4609
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie... Wiesz orzechy są ciężkostrawne. Może boli Cię po nich brzuch bo ważysz jeszcze za mało? Ja jak miałam niską wagę też nie mogłam jeść niektórych rzeczy bo bolał mne po nich brzuch. Jak waga wzrosła to dolegliwości minęły.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

A trusawki mozesz zjeść na podwieczorek z bitą śmietaną, czekolada/sosem do lodów i musli

Mam nadzieje że to w końcu przejdzie, bo mi zasmakowały . Zwłaszcza nerkowca przed chorobą jadłam i było ok. Do sałatki dodałam troszke oliwy, napisałam to w jadłospisie . Dzięki za ocene i rady ;*

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
i jeszcze ja poprę wypowiedzi dziewczyn wyżej - wskoczenie na P może Ci jedynie poprawić metabolizm. To wg mnie fajny pomysł, zwłaszcza że coś kojarzę że zanikł Ci okres..? Może lekkie przybranie na wadze pobudzi organizm do prawidłowej pracy.

baardzo fajny jadłospis, zrobiłaś naprawdę duże postępy i przemogłaś się do tej bułki w szkole chyba nareszcie? widać, że naprawdę Ci zależy.
słonecznik to dobra opcja, zawsze też są jeszcze pestki dyni, sezam, mak, siemię lniane.
Bułke w szkole jem , ale wciąż po kątach i w ukryciu :< Staram sobie jak najlepiej dzień zaplanować żeby jak najmniej myśleć i mieć czas na wyrzuty sumienia. Dzięki za ocene
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:25   #4610
dirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
E tam jak na bolący brzuch, wzdęcia to i tak bardzo ładnie Mam nadzieję ze jutro poczujesz sie lepiej

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

To nie P
yym...
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:28   #4611
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
to prawda,duża zmiana i bardzo jestem z niej zadowolona
No i nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac i brac przyklad
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 19:56   #4612
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Chciałabym by ktoś spojrzał:
U
1. o 12 owsianka eksperymentalna ( płatki + mleko+cynamon+kakao prawdziwe+ całe ubite jajko)
/kawa z mlekiem/
2. sałatka: sałata lodowa, masłowa, papryka czerwona, pomidory, cebula, przyprawy i bardzo dużo kurczaka smażonego ( w nocy się marynował w oleju, przyprawach i czerwonym winie)
/kawa z mlekiem/
3. serek homogenizowany i miseczka fistaszków
4. taka sama sałatka jak na obiad i równie bardzo duża porcja ( dużo mięska no i warzyw też) porządna micha i to zjadłam teraz właśnie skończyłam i jeszcze zjadłam miseczkę fistaszków znów trochę ich chyba dziś za dużo bo coś mnie brzuch rozbolał
i chyba będzie dziś jeszcze jedna kawa z mlekiem i w planach mam zamiar późno się dziś położyć tak ok. 1-2 więc zjem ( no nie wiem o której, jak zgłodnieję, ale na pewno zjem wieśniaka ok.200g ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i innymi warzywami

czy ktoś spojrzy, mam wrażenie że cały dzień jem, ale chyba tak mi się wydaje bo dziś taki krótki dzień, przez te długie spanie
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 20:55   #4613
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że to w końcu przejdzie, bo mi zasmakowały . Zwłaszcza nerkowca przed chorobą jadłam i było ok. Do sałatki dodałam troszke oliwy, napisałam to w jadłospisie . Dzięki za ocene i rady ;*

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Bułke w szkole jem , ale wciąż po kątach i w ukryciu :< Staram sobie jak najlepiej dzień zaplanować żeby jak najmniej myśleć i mieć czas na wyrzuty sumienia. Dzięki za ocene
No czyli to wina tego ze jeszcze jestes za chuda i Twój żołądek nie trawi. jak troszeczkę nabierzesz masy wszytko się unormuje

Stary 2012-05-11, 21:11   #4614
hauuu
Wtajemniczenie

Moje R:

I: 3 kiwi i pomarańcza skrojone do miseczki
II: 2 tosty z twarożkiem, pomidor
III: kiwi i pomarańcza zblendowane z jogo naturalnym i otrębami
IV: miseczka cornfalkes'ów z mlekiem
V: sałatka (sałata, pomidor, ogórek, cała piers z kurczaka, trochę kukurydzy) z sosem ziołowym lekko majonezowym

Jak teraz na to patrze to strasznie ubogo Cały dzień pracowałam i nie miałam czasu na obiad. Jutro muszę to nadrobić.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:15   #4615
mickey___mouse
BAN stały

Ervisha,rzucisz okiem na moje U <prosi>
mickey___mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:21   #4616
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
aż tak fatalnie nie jest, wyszło co prawda mocne U, ale nie przejmuj się tym - nie każdy dzień musi być idealny.
jesteś też kolejną osobą na tym wątku, która zrobiła kolosalny krok do przodu, naprawdę. wracając pamięcią do Twoich jadłospisów sprzed kilku miesięcy, można odnieść wrażenie, że to prawie dwie różne osoby.. widać, że też chcesz w końcu wyzdrowieć.
A jedzenie masz zawsze tak pyszne, wartościowe i trafiające w moje smaki, że inspiracji co niemiara.

Jak już się tak rozpisuję, to czemu by swojego U nie wstawić:
I. Owsianka( 5 łyżek płatków+otręby, wiejski 200g, dwie gruszki, garść pistacji, łyżka miodu)
II. Dwie garście orzechów włoskich, banan.
III. Rosół z lanymi kluskami,
Dwa filety z gotowanego łososia w sosie śmietanowo-kaparowym z kurkumą, ziemniaki z masłem, szpinak duszony z oliwką i cebulką.
Szklanka soku ananasowego, pasek gorzkiej czekolady.
IV. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem,
- z domowym masłem, sałatą, podwójnym serem żółtym i rzodkiewką;
- z domowym masłem, oscypkiem (potrójnym ) i żurawiną, + garść pomidorków koktajlowych.
Do picia herbaty, i dużo wody w te upały...
Dziękuję Twój jadłospis również śliczny, zwłaszcza obiad Kocham łososia, choć rzadko jadam go w innej postaci niż wędzony na kanapce. Oscypek z żurawiną - mniam, to też moje smaki

Cytat:
Powinnam czuć się lepiej bo wreszcie ruszę się z domu - spotykam się z dawno nie widzianą koleżanką

Znając ją, będzie chciała iść na pizzę - boję się... To takie smutne, że zamiast w pełni cieszyć się z nadchodzącego spotkania, przejmuję się taką głupotą. Chciałabym być wreszcie wolna...

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 21:29   #4617
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Dziękuję Twój jadłospis również śliczny, zwłaszcza obiad Kocham łososia, choć rzadko jadam go w innej postaci niż wędzony na kanapce. Oscypek z żurawiną - mniam, to też moje smaki

Powinnam czuć się lepiej bo wreszcie ruszę się z domu - spotykam się z dawno nie widzianą koleżanką

Znając ją, będzie chciała iść na pizzę - boję się... To takie smutne, że zamiast w pełni cieszyć się z nadchodzącego spotkania, przejmuję się taką głupotą. Chciałabym być wreszcie wolna...
a Ona nic nie wie?
nie rezygnuj ze spotkania przez głupią pizze...-zawsze mozesz zamowic salatke albo zjesc tylko odrobine

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 21:50   #4618
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
CZemu ma rozwalić Moze sie tylko poprawić. Dziewczyny pisaly ze po porządnym P metabolizm sie poprawia

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------
(...)
Cytat:
tak, ma sens

nie rozwali, a wręcz przeciwnie - nakręci

nie będzie

Cytat:

(...)
Dziękuję. Mam nadzieję, że przytyję, wróci okres (prosi prosi ) i będzie cacy, a przy okazji jeszcze bardziej podkręcę metabolizm. W takim razie od jutra ostre P, a dziś już przedsmak- "przytyciowa" () kolacja. ;-)

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 22:17   #4619
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. Mam nadzieję, że przytyję, wróci okres (prosi prosi ) i będzie cacy, a przy okazji jeszcze bardziej podkręcę metabolizm. W takim razie od jutra ostre P, a dziś już przedsmak- "przytyciowa" () kolacja. ;-)
a pamietasz przy jakiej wadze Ci okres zniknąl?
Stary 2012-05-11, 23:17   #4620
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Chciałabym by ktoś spojrzał:
U
1. o 12 owsianka eksperymentalna ( płatki + mleko+cynamon+kakao prawdziwe+ całe ubite jajko)
/kawa z mlekiem/
2. sałatka: sałata lodowa, masłowa, papryka czerwona, pomidory, cebula, przyprawy i bardzo dużo kurczaka smażonego ( w nocy się marynował w oleju, przyprawach i czerwonym winie)
/kawa z mlekiem/
3. serek homogenizowany i miseczka fistaszków
4. taka sama sałatka jak na obiad i równie bardzo duża porcja ( dużo mięska no i warzyw też) porządna micha i to zjadłam teraz właśnie (ok.21) skończyłam i jeszcze zjadłam miseczkę fistaszków znów trochę ich chyba dziś za dużo bo coś mnie brzuch rozbolał
i chyba będzie dziś jeszcze jedna kawa z mlekiem i w planach mam zamiar późno się dziś położyć tak ok. 1-2 więc zjem ( no nie wiem o której, jak zgłodnieję, ale na pewno zjem wieśniaka ok.200g ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i innymi warzywami

czy ktoś spojrzy, mam wrażenie że cały dzień jem, ale chyba tak mi się wydaje bo dziś taki krótki dzień, przez te długie spanie
Podbijam bo mi zależy by ktoś spojrzał.
Odnośnie tej kolacji2 to zjadłam teraz ok.24 serek wiejski, rzodkiewki, pomidor, kawałek papryki, zioła i trochę sałaty
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości