|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() aha i wywaliłabym te wafle ryżowe, nie są złe, ale nie mają żadnych wartości ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki, Ervisha tez dzieki ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- muffinki zmodyfikowane dodatkami stąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepis na naleśniki miałam stąd. Tylko teraz jest taki myk: wyczytałam, że żeby ciasto się nie przyklejało do patelni i nie rozpadało sie podczas smażenia trzeba ostawić je na jakieś 2 godziny żeby odpoczęło i nie dawaj wody gazowanej bo wtedy na bank się przyklei. Naleśniki odwracamy dopiero wtedy jak z wierzch prawie cały się zetnie. Smażenie takich nalesników trwa dłuzej niż z mąki pszennej. Jako nadzienie dałam twarożek zrobiony z kostki twarogu (nie dawałam jajka bo twaróg był wodnisty) Na naleśniki wykładasz twarożek w ilości dowolnej ( ja na 3 naleśniki zużyłam ponad pół kostki) na to układasz słodkie wiśnie z kompotu (dlatego do twarożku nie dawałam cukru bo wiśnie są słodkie a wiśni dałam ogromną ilość ![]() ![]() Do naleśników dobrze się też sprawdzi serek naturlany albo serek sernikowy taki w wiaderku
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-11 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Poczytuję was, ale nie mam ostatnio czasu, żeby się udzielać.
![]() Właściwie to piszę z jednym pytaniem- myślicie, że wejście na P w celu "przybrania" na wadze 2-2,5kg ma sens? Nie rozwali to metabolizmu (bo: do połowy listopada byłam na R, potem do stycznia się stabilizowałam zwiększając ilość kcal, od stycznia jestem U)? Trzymałam wagę, ale od czasu, kiedy zaczęłam ćwiczyć trochę leci w dół. Więc czy ma jakiś sens przejście na P na 2-3 tygodnie? Chodzi mi po prostu o to, czy to nie będzie zbyt "dezorientujące" dla organizmu (w krótkim czasie takie zmiany: prawie 3 miesiące R, potem ~4 miechy U, teraz P, za 2-3 tyg. znów U)? ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-11 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
A pierogi robiła mama
![]() ![]()
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- jak chcesz to mozesz posłodzic twarozek... bo jak ser kwaśny to wisnie nic nie pomogą i oczywiście jak będzie trzeba to daj jajko. to zależy od gramatury sera
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozwali, a wręcz przeciwnie - nakręci nie będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze naleśniki posmakują
#4600 |
Raczkowanie
|
P:
I paluch pszenny z sezamem, pół z serem gouda , szynką i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym, szynką i ogórami, kromka pszennego na 2, 1 z serkiem śmietankowym i dżemem, 2 z serkiem śmietankowym i pasztetem ( to połączenie to średni pomysł ;p), kubek kakao na mleku 2% z miodem nutridrink waniliowy, pare truskawek II bułka z ziarnami i makiem z serkiem śmietankowym, szynką,serem gouda, sałatą,jajkiem i pomidorem , activia zboża z garścią nerkowców, kubuś brzoskwinia-jabłko-banan III talerz żurku z warzywami i ziemniakami, 4 młode ziemniaki, grilowany mintaj w ziołach prowansalskich, gotowana kapusta, sałatka( pomidor, papryka, ogórek,sałata, oliwki, kapka oliwy z oliwek), szklanka soku owocowego IV serek wiejski z saszetką(50g) musli żurawinowego, polany miodem, z garścią nerkowców i garścią orzechów włoskich, szklanka soku owocowego , a i jeszcze brzoskwinia z puszki pare truskawek V bułka pszenna, pół z serkiem i szynką , pół z szynką i serem gouda + warzywa, kromka pszennego na 2 , 1 z serkiem topionym paprykowym i papryką , 2 z pasztetem i pomidorem, kubek herbaty z miodem i cytryną Po nerkowcach i włoskich tez brzuch boli więc od jutra przeżucam się na słonecznik ![]() Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-05-11 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- A trusawki mozesz zjeść na podwieczorek z bitą śmietaną, czekolada/sosem do lodów i musli ![]()
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: kromka chleba z mąki pp z tuńczykiem w oleju i połową ogórka w occie, pół kromki chleba z mąki pp z serkiem Philadelphia, plasterkiem pomidora, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i ziołami włoskimi Drugie śniadanie: (w szkole do 15) kromka chleba z maki pp z łyżeczką serka Philadelphia, sałatą, ogórkiem zielonym, jabłko baton musli z czekoladą Nestle 45g pizzerinka mała(mało ciasta, dużo przecieru pomidor.) Obiad: mały krupniok, ziemniak, kapusta zasmażana Deser: 2 paczki ciasteczek LuGo ;o Podwieczorek: (i teraz cos strasznego... ) serek wiejski lekki Piątnica, baton Mleczny start truskawkowy(fuuj), banan, 2 garsci mieszanki studenckiej, Kolacja: owsianka czekoladowa z paczki Ovitte 65g (270kcal) |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i migdałami; kawa z mlekiem, dwie kostki Milki mlecznej. II. Bułka wieloziarnista z dynią: - z masłem, serem gorgonzola, rukolą i pomidorem - z masłem, twarożkiem, pomidorem i rzodkiewką kawa z mlekiem III. Filet z kurczaka smażony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa IV. Drożdżówka z serem i kruszonką, koktajl truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny, trochę śmietany 30% , miód) V. Grahamka z masłem, polędwicą, jajkiem i ogórkiem, sałatka z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek Dzisiaj kiepsko, prawda? Miałam ciężki dzień, byłam w domu sama, bolał mnie brzuch, czułam się wzdęta i opuchnięta a do tego nieszczęśliwa i samotna... Totalny brak apetytu, a wręcz jadłowstręt ![]()
#4604 |
Zakorzenienie
|
1.grahamka duża z masłem, twarożkiem domowym piątnicy,jajkiem,wędliną drobiową,pomidorem,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia
2.7 days, szklanka maślanki straciatella,2madarynki 3.grillowany kurczak,ziemniaki,sałatka (sałata,pomidorki cherry,ketchup czosnek-bazylia ) 4.2kawałki sernika,kilka kruchych ciastek,herbatka 5. mała grahamka z masłem,serek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorkiem,earl grey z cytryną
#4605 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słonecznik to dobra opcja, zawsze też są jeszcze pestki dyni, sezam, mak, siemię lniane. Cytat:
jesteś też kolejną osobą na tym wątku, która zrobiła kolosalny krok do przodu, naprawdę. wracając pamięcią do Twoich jadłospisów sprzed kilku miesięcy, można odnieść wrażenie, że to prawie dwie różne osoby.. widać, że też chcesz w końcu wyzdrowieć. ![]() A jedzenie masz zawsze tak pyszne, wartościowe i trafiające w moje smaki, że inspiracji co niemiara. ![]() Jak już się tak rozpisuję, to czemu by swojego U nie wstawić: I. Owsianka( 5 łyżek płatków+otręby, wiejski 200g, dwie gruszki, garść pistacji, łyżka miodu) II. Dwie garście orzechów włoskich, banan. III. Rosół z lanymi kluskami, Dwa filety z gotowanego łososia w sosie śmietanowo-kaparowym z kurkumą, ziemniaki z masłem, szpinak duszony z oliwką i cebulką. Szklanka soku ananasowego, pasek gorzkiej czekolady. IV. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem, - z domowym masłem, sałatą, podwójnym serem żółtym i rzodkiewką; - z domowym masłem, oscypkiem (potrójnym ![]() Do picia herbaty, i dużo wody w te upały... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
BAN stały
|
I moje, mam nadzieję lepsze U:
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 150ml mleka 0.5% kostka czekolady,cynamon) 2śniad: nie było, bo byłam w szkole na 2 h, ale wpadła resztka jogobelli light. obiad: placki (jajko +3 łyżki otrębów pszennych) z 2 łyżkami musu jabłkowego +kostka czekolady podiweczorek:big milk trio, pół tego jogurtu http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...Jogobella.html (nie dałam całego rady wcisnąć) kolacja:2 kromki grahama 1 z margaryna i 2 lyzeckzami wiejskiego i lyzeczka musu, 2 z serkiem czosnkowym)+piętka chleba pszennego w ciagu dnia: pol jablka, 3 kawy z mlekiem 0.5% mam nadzieje,ze jest lepiej ![]() 20 minut cwiczen brzuszki skakanie) Edytowane przez mickey___mouse Czas edycji: 2012-05-11 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() |
#4609 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje że to w końcu przejdzie, bo mi zasmakowały . Zwłaszcza nerkowca ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym by ktoś spojrzał:
U 1. o 12 ![]() /kawa z mlekiem/ 2. sałatka: sałata lodowa, masłowa, papryka czerwona, pomidory, cebula, przyprawy i bardzo dużo kurczaka smażonego ( w nocy się marynował w oleju, przyprawach i czerwonym winie) /kawa z mlekiem/ 3. serek homogenizowany i miseczka fistaszków 4. taka sama sałatka jak na obiad i równie bardzo duża porcja ( dużo mięska no i warzyw też) porządna micha i to zjadłam teraz właśnie skończyłam i jeszcze zjadłam miseczkę fistaszków znów ![]() i chyba będzie dziś jeszcze jedna kawa z mlekiem i w planach mam zamiar późno się dziś położyć tak ok. 1-2 więc zjem ( no nie wiem o której, jak zgłodnieję, ale na pewno zjem wieśniaka ok.200g ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i innymi warzywami czy ktoś spojrzy, mam wrażenie że cały dzień jem, ale chyba tak mi się wydaje bo dziś taki krótki dzień, przez te długie spanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4614 |
Wtajemniczenie
|
Moje R:
I: 3 kiwi i pomarańcza skrojone do miseczki II: 2 tosty z twarożkiem, pomidor III: kiwi i pomarańcza zblendowane z jogo naturalnym i otrębami IV: miseczka cornfalkes'ów z mlekiem V: sałatka (sałata, pomidor, ogórek, cała piers z kurczaka, trochę kukurydzy) z sosem ziołowym lekko majonezowym Jak teraz na to patrze to strasznie ubogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
BAN stały
|
Ervisha,rzucisz okiem na moje U <prosi>
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Znając ją, będzie chciała iść na pizzę - boję się... To takie smutne, że zamiast w pełni cieszyć się z nadchodzącego spotkania, przejmuję się taką głupotą. Chciałabym być wreszcie wolna...
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie rezygnuj ze spotkania przez głupią pizze...-zawsze mozesz zamowic salatke albo zjesc tylko odrobine ![]()
![]() |
#4618 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
a pamietasz przy jakiej wadze Ci okres zniknąl?
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie tej kolacji2 to zjadłam teraz ok.24 serek wiejski, rzodkiewki, pomidor, kawałek papryki, zioła i trochę sałaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.