Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 08:46   #4591
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
To przeszłaś ewurka swoje.. wracaj do swojej formy
A myślisz,że w Polsce byłoby lepiej rodzić?
Ja jednak bądź co bądź jestem za porodem tutaj, bo nie miałam dużych komplikacji, problemy były, ale wszyscy byli pomocni i lekarze i położne

Dziewczyny,apropo tego plecaka/torby to np. jak chcę kupić na ebay'u, patrzę w informacje i jest napisane, że 18 litre capacity, a ja to nie wiem ile kilogramów. Bo szukam czegoś i dla siebie i dla młodej na podręczny. Bo na bagaż ten główny mam walizkę
Z góry dzięki za pomoc

Capacity to jest objetość.Nie możesz tego przeliczyć na kilogramy.
Skoro leciszprzewoźnik powinien ci powiedziećile kg możesz ze soba zabrać i jakie wymiary maksymalne może mieć torba.
Nie wiemzkim lecisz, alepierwsze słyszę, zeby takie dane zostały pominięte.

Ewurko zyczę dużo zdrowia i powrotu do formy
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:48   #4592
beafrance
Zadomowienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

ewurko
szybkiego powrotu do zdrowia
jak Dominiczek je? jak spi?

to teraz emilia a potem ja

mam wreszcie neta...nareszcie.
kinga przeciez to, ile torba bedzie wazyc zalezy od tego co do niej wlozysz
W litrach podaja Ci pojemnosc. Ja czasem zabieram ze soba plecak ktory ma pojemnosc do 25litrow i wymiarami to on spokojnie miesci sie w przepisach a nawet moglby byc wiekszy.Wiec pakuje tam te przepisowe 10 kg i juz. Czasem zabieram plecak z pojemnosci do 35 lirow tylko ten to juz jest duzawy i musze go paskami sciagac i oczywiscie w calosci nie zapelniac.
Popros sprzedawce zeby podal Ci wymiary tej torby

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:19   #4593
nikita262
Rozeznanie

Oj Ewurka bidulko dobrze, ze juz lepiej sie masz
Obys szybko zapomniala o tym calym bolu i stresie i mogla w pelni cieszyc sie macierzynstwem

no i dla Dominika
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:20   #4594
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:33   #4595
gosia261282
Gang Iren

Hej!
U nas nocka taka sobie,dwa razy karmilam,ale raz juz nad ranem,a potem jeszcze pospalismy.Teraz Eryk lezy na macie kolo mnie i zagaduje,kochany moj
Sloneczko za oknem,wiec pozytywnie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Wpadam do Was w takiej porannej przerwie kiedy Dominik śpi najedzony a ja jem śniadanko.
Nie pisałam, nie zaglądałam bo nie było ze mną dobrze. Po dość długim porodzie (prawie 24 godzinnym) dochodzę dalej do siebie. W skrócie rozwarcie szło bardzo wolno 2cm co 2h, czop nie odchodził, wody nie odchodziły, mocz się zablokował i Dominik był żle obrócony i po 23h stwierdzili, ze musza mnie wziąść na sale rozciąć, obrócić dominika i wyciągnąć, bo już zaczynał się denerwować w brzuszku i tak się stało...dostałam epidural, porozcinali mnie i dominik pojawił się na świecie założyli szwy...które teraz lecze bo dostałam zakażenia wysokiej gorączki, zimnych dreszczy, ale to takich, że nie mogłam nic, a nic zrobić. Dostałam antybiotyk.. teraz doszło mi zakażenie cewki moczowej po cewnikowaniu i kolejny antybiotyk...ogólnie dziewczyny od porodu nie mogę normalnie usiąść na tyłku, wstać czy chodzić. Płakałam po kątach bo bolało mnie wszystko, ale wszystko każdy centymetr ciała. Nie chce rozpisywać się nad tym kto i co zle zrobił, ale angielskiej służby zdrowia mam jeszcze bardziej dość...
Jedynym takim promyczkiem w tym wszystkim jest rosnący Dominik, który z dnia na dzień się tak cudnie zaokrągla
Kochana,wycierpialas sie,ale dobrze ze to juz za toba
Cudownie,ze Dominiczek ladnie rosnie.Buziaki dla was.
Stary 2012-09-06, 10:36   #4596
Kinqaa
Zakorzenienie

luna , bea dziękuję dziewczyny
Mamy walizkę z Minnie z Disney'a , ale wydaje mi się, że jest zbyt mała na te 10 kg dla młodej O taka KLIK . Bo już dla siebie na podręczny widziałam fajną torbę

Jedyne co to muszę wymienić baterie w mojej wadze co by przed wyjazdem posprawdzać

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:49   #4597
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Wpadam do Was w takiej porannej przerwie kiedy Dominik śpi najedzony a ja jem śniadanko.
Nie pisałam, nie zaglądałam bo nie było ze mną dobrze. Po dość długim porodzie (prawie 24 godzinnym) dochodzę dalej do siebie. W skrócie rozwarcie szło bardzo wolno 2cm co 2h, czop nie odchodził, wody nie odchodziły, mocz się zablokował i Dominik był żle obrócony i po 23h stwierdzili, ze musza mnie wziąść na sale rozciąć, obrócić dominika i wyciągnąć, bo już zaczynał się denerwować w brzuszku i tak się stało...dostałam epidural, porozcinali mnie i dominik pojawił się na świecie założyli szwy...które teraz lecze bo dostałam zakażenia wysokiej gorączki, zimnych dreszczy, ale to takich, że nie mogłam nic, a nic zrobić. Dostałam antybiotyk.. teraz doszło mi zakażenie cewki moczowej po cewnikowaniu i kolejny antybiotyk...ogólnie dziewczyny od porodu nie mogę normalnie usiąść na tyłku, wstać czy chodzić. Płakałam po kątach bo bolało mnie wszystko, ale wszystko każdy centymetr ciała. Nie chce rozpisywać się nad tym kto i co zle zrobił, ale angielskiej służby zdrowia mam jeszcze bardziej dość...
Jedynym takim promyczkiem w tym wszystkim jest rosnący Dominik, który z dnia na dzień się tak cudnie zaokrągla

Ps. Rada dla przyszłych rodzących mały ręcznik do moczenia w zimnej wodzie i ochładzania ciała, mnie bardzo pomógł

Buziaki dziewczyny

Nitka Ogromne Gratulacje
Wracaj Ewuś do zdrowia Teraz to już będzie z górki zobaczysz.

Jeśli miałaś cesarkę to często są problemy z tymi szwami Moja siostra rodziła w Pl przez cesarkę i też miała jazdy bo jej ropiały itp.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 15:54   #4598
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
To przeszłaś ewurka swoje.. wracaj do swojej formy
A myślisz,że w Polsce byłoby lepiej rodzić?
Ja jednak bądź co bądź jestem za porodem tutaj, bo nie miałam dużych komplikacji, problemy były, ale wszyscy byli pomocni i lekarze i położne
Kinguś nie wiem gdzie było by lepiej, po tym wszystkim czuje ogromny żal, bo nikt nie powiedział mi o tym jak leżeć po szwach, żeby nie nosić za bardzo, moczyć się w badedasie itp. Wszyscy są pomocni teraz kiedy temperatura doszła do 39 stopni zimne dreszcze, trzęsawka i ciało jak ogień.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ewurko zyczę dużo zdrowia i powrotu do formy
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
ewurko
szybkiego powrotu do zdrowia
jak Dominiczek je? jak spi?

to teraz emilia a potem ja
Dominiczek dobrze, rośnie ładnie dziś był ważony i już ma 3800 śpi różnie, ale ogólnie myślę, że jest grzeczny.
No tak...emilka nastepna

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Oj Ewurka bidulko dobrze, ze juz lepiej sie masz
Obys szybko zapomniala o tym calym bolu i stresie i mogla w pelni cieszyc sie macierzynstwem

no i dla Dominika
Antybiotyk chyba zaczyna działać ponieważ już nie chodzę spocona jak diabli...i temperatura spadła do 37.3, dzięki nikita

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kochana,wycierpialas sie,ale dobrze ze to juz za toba
Cudownie,ze Dominiczek ladnie rosnie.Buziaki dla was.
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Wracaj Ewuś do zdrowia Teraz to już będzie z górki zobaczysz.

Jeśli miałaś cesarkę to często są problemy z tymi szwami Moja siostra rodziła w Pl przez cesarkę i też miała jazdy bo jej ropiały itp.
Ja nie miałam cesarki, porozcinali mnie na dole, ponieważ Dominik był żle obrócony i sięchyba cofał podczas skurczy partych. Dzięki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:34   #4599
dzinek
Wtajemniczenie

Ewurka
zdrowka i zeby sie wszystko ladnie wygoilo.

Obawiam sie "takiego'' scenariusza. Jak jest dobrze to jest dobrze ale jak cos idzie nie tak to sie zaczynaja z reguly schody, sa wyjatki, tylko ze ja az tyle szczescia nie mam

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:51   #4600
tajka88
Zakorzenienie

ewurka- zdrowka

U mnie nudy, mama jest do wtorku.
Dzis zrobilam mini zakupy ubraniowe dla Lenki.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:59   #4601
beafrance
Zadomowienie

dzinek bedzie dobrze, i tego sie trzeba trzymac
przynajmniej ja zamierzam

Dziewczyny jutro jedziemy do ikei, chcialam kupic changing unit ale zaczynam myslec ze lepiej od razu lozeczko i na to changing table top.
Myslicie ze to bedzie pasowalo na to? a jesli nie , czy dokupie gdzies taki top?
wiem ze ktoras z Was korzystala z takiego rozwiazania ale nie pamietam czy chodzilo o ikejowskie lozeczko...one jednak maja nietypowe (chyba?)rozmiary

dzieki z gory za wszelka pomoc

edit:
ee to chyba nie bedzie pasowalo... ale widze ze sa topy w mothercare , mamas&papas...no nic pomysle jeszcze bo tanie one tez nie sa

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-09-06 o 20:08
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 20:15   #4602
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jutro jedziemy do ikei, chcialam kupic changing unit ale zaczynam myslec ze lepiej od razu lozeczko i na to changing table top.
Myslicie ze to bedzie pasowalo na to? a jesli nie , czy dokupie gdzies taki top?
wiem ze ktoras z Was korzystala z takiego rozwiazania ale nie pamietam czy chodzilo o ikejowskie lozeczko...one jednak maja nietypowe (chyba?)rozmiary

edit:
ee to chyba nie bedzie pasowalo... ale widze ze sa topy w mothercare , mamas&papas...no nic pomysle jeszcze bo tanie one tez nie sa
Miałam komode z Ikei rozkładaną tak, by było miejsce do przewiajania. Sprawa fajna, ale i tak się skończyło na zwykłym ceracianym przeiwjaku i przeiwjaniu tam gdzie wygodnie- np. na dużym łóżku.

Myślę, że to kwestia tego ile masz miejsca w domu i tego co wam będzie lepiej pasowało.
Łóżęczka z IKEI nie miałam, więc nie podopowiem.

dzinek
bywa różnie. Ja z tych, które miały komplikacje: w 1 i w 2 ciązy.
W pierwszej opieka OK., a w drugiej opieka niesamowita
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-06, 20:19   #4603
rybkie
Rozeznanie

beafrance takie na lozeczko wydaje sie dobre bo ja moj changing unit uzylam......dwa razy a wszystko przez to ze changing unit jest w jej pokoju a ona spi z nami w naszym pokoju, chyab ze bedziesz wstawiala changing unit w waszym pokoju albo od razu bedzie spac w swoim pokoju w lozeczku....generalnie gdzie planujesz spedzac najwiecej czasu ja np mam duzy stol w salonie i tam mam maly rog na zmiane pieluszek i jedna mate druga mam na gorze w jej pokoju ale i tak najczesciej zmieniam na podlodze, na lozku, na sofie.....
My na poczatku duzo czasu spedzalismy w salonie mala spala w koszu wiec stad mata na stole w salonie
teraz mysle ze taka nakladka na lozeczko nieglupia a powinno chyba pasowac bo ta sama firma poza tym wiem ze sa tez takei uniwersalne co pasuja n akazde lozeczko widzialam w mothercare

cisza tutaj nikt sie nie produkuje a u nas nic sie nie dzieje, nuuuuda ladna pogoda i duzo czasu spedzamy na spacerach, rozkoszuje sie ostatnimi tygodniami z mala duzo sie przytulamy, spimy razem i takie tam mloda raczkuje i lobuzuje i w ogole widze ze teraz sie intensywnie rozwija a ja musze isc do pracy

Ufff ale sie rozpisalam nie wiem czy zrozumiale
Stary 2012-09-06, 21:03   #4604
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry

Ps. Rada dla przyszłych rodzących mały ręcznik do moczenia w zimnej wodzie i ochładzania ciała, mnie bardzo pomógł

Buziaki dziewczyny

Nitka Ogromne Gratulacje

O kurde to niedobrze, ze tak to wszystko poszlo Masakra z tutejsza sluzba zdrowia. Ja to juz sie przekonalam o tym nieraz!
Pomyslec, ze ja nastepna do porodu Dzieki za rade odnosnie recznika, bede musiala go sobie spakowac

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

edit:
Ja mam taki zwykly przewijak. Bede klasc go na lozko Z tego co mi kiedys kolezanka mowila to nie mogla dokupic osobno (chyba w mothercare) takiego na lozeczko jedynie odrazu z lozeczkiem ale czy to prawda to nie wiem
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:04   #4605
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
O kurde to niedobrze, ze tak to wszystko poszlo Masakra z tutejsza sluzba zdrowia. Ja to juz sie przekonalam o tym nieraz!
Pomyslec, ze ja nastepna do porodu Dzieki za rade odnosnie recznika, bede musiala go sobie spakowac
Tutaj z służbą zdrowia podobnie jak w Polsce: można trafić dobrze, można trafić gorzej.
Nawet obsługa w jednym szpitalu bywa kompletnie różna. Nie ma co się nastawiać, negatywnie zwłaszcza.
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
beafrance takie na lozeczko wydaje sie dobre bo ja moj changing unit uzylam......dwa razy a wszystko przez to ze changing unit jest w jej pokoju a ona spi z nami w naszym pokoju, chyab ze bedziesz wstawiala changing unit w waszym pokoju albo od razu bedzie spac w swoim pokoju w lozeczku....generalnie gdzie planujesz spedzac najwiecej czasu ja np mam duzy stol w salonie i tam mam maly rog na zmiane pieluszek i jedna mate druga mam na gorze w jej pokoju ale i tak najczesciej zmieniam na podlodze, na lozku, na sofie.....
My na poczatku duzo czasu spedzalismy w salonie mala spala w koszu wiec stad mata na stole w salonie
teraz mysle ze taka nakladka na lozeczko nieglupia a powinno chyba pasowac bo ta sama firma poza tym wiem ze sa tez takei uniwersalne co pasuja n akazde lozeczko widzialam w mothercare

cisza tutaj nikt sie nie produkuje a u nas nic sie nie dzieje, nuuuuda ladna pogoda i duzo czasu spedzamy na spacerach, rozkoszuje sie ostatnimi tygodniami z mala duzo sie przytulamy, spimy razem i takie tam mloda raczkuje i lobuzuje i w ogole widze ze teraz sie intensywnie rozwija a ja musze isc do pracy

Ufff ale sie rozpisalam nie wiem czy zrozumiale
Wszystko zrozumiałe.
Jak nuda jak się mała tak intensywnie rozwija?

Jak ja bym chciała sie ponudzić
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-06, 21:12   #4606
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny oznajmiam, ze moja wyprawka jest prawie skompletowana Mama ma mi jeszcze dowiesc kilka rzeczy z Pl. Polowa ubranek popranych i poprasowanych Po niedzieli zabieram sie za pakowanie torby do szpitala. Jutro ide na pierwsze zajecia do SR. Jednym slowem po malu zblizamy sie do porodu aaa i dzisiaj zaczelam 35 tc

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Tutaj z służbą zdrowia podobnie jak w Polsce: można trafić dobrze, można trafić gorzej.
Nawet obsługa w jednym szpitalu bywa kompletnie różna. Nie ma co się nastawiać, negatywnie zwłaszcza.

Wszystko zrozumiałe.
Jak nuda jak się mała tak intensywnie rozwija?

Jak ja bym chciała sie ponudzić
Co do porodu to nie mam zdania, bo jeszcze nie rodzilam i wierze, ze mala sie szybko wysliznie a personel mi w tym jak najlepiej pomoze
Chodzi mi o prowadzenie mojej nielatwej ciazy Prawie mi sledzione i watrabe od zelaza rozwalili ale to grubszy temat

Co do nudy to od soboty jestem na macierzynskim a ciagle mam cos do roboty i nawet nie mam czasu sie ponudzic Syndrom wicia gniazda mnie przesladuje
Stary 2012-09-06, 21:16   #4607
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny oznajmiam, ze moja wyprawka jest prawie skompletowana Mama ma mi jeszcze dowiesc kilka rzeczy z Pl. Polowa ubranek popranych i poprasowanych Po niedzieli zabieram sie za pakowanie torby do szpitala. Jutro ide na pierwsze zajecia do SR. Jednym slowem po malu zblizamy sie do porodu aaa i dzisiaj zaczelam 35 tc

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Co do porodu to nie mam zdania, bo jeszcze nie rodzilam i wierze, ze mala sie szybko wysliznie a personel mi w tym jak najlepiej pomoze
Chodzi mi o prowadzenie mojej nielatwej ciazy Prawie mi sledzione i watrabe od zelaza rozwalili ale to grubszy temat

Co do nudy to od soboty jestem na macierzynskim a ciagle mam cos do roboty i nawet nie mam czasu sie ponudzic Syndrom wicia gniazda mnie przesladuje
Tyle, że i w tej kwestii co szpital/przychodnia/region jest różnie.
Ja miałam trudną ciąże. Druga o podwyższonym ryzyku, poród mocno monitorowany. Zresztą wspominałam o tym wcześniej już. W ciąży źle się poczułam to położna przyjechała do mnie zobaczyć co się dzieje. Wysłała mnie do szpitala, w szpitalu się mną zajęto w sposób niesamowity.

Zdarzyła się jedna dziwaczna sytuacja, bo doktorek mojej karty nie doczytał. Zwróciłam mu uwagę, doczytał, przejął się i już wszystko wróciło do pięknej normy
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-06, 21:24   #4608
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Tyle, że i w tej kwestii co szpital/przychodnia/region jest różnie.
Ja miałam trudną ciąże. Druga o podwyższonym ryzyku, poród mocno monitorowany. Zresztą wspominałam o tym wcześniej już. W ciąży źle się poczułam to położna przyjechała do mnie zobaczyć co się dzieje. Wysłała mnie do szpitala, w szpitalu się mną zajęto w sposób niesamowity.

Zdarzyła się jedna dziwaczna sytuacja, bo doktorek mojej karty nie doczytał. Zwróciłam mu uwagę, doczytał, przejął się i już wszystko wróciło do pięknej normy
Moja polozna to czesto nawet telefonu nie odbiera
Stary 2012-09-06, 21:26   #4609
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Moja polozna to czesto nawet telefonu nie odbiera
Skargę bym złożyła. Przecież jak nie ona, to ktoś inny powinien być pod ręką- na wszelki wypadek.
Ja miałam telefon do mojej, do oddziału dziennego, do oddziału w szpitalu.

BTW współczuję i życzę, zeby poród był dla ciebie łatwiejszy niż ciąza
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-06, 21:43   #4610
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Pomyslec, ze ja nastepna do porodu
Tez mysle,ze nie ma co sie negatywnie nastawiac.Zycze ci abys trafila w dobre rece i byla zadowolna
Ja dla odmiany niezbyt dobrze wspominam porod w Polsce,a tutaj nie mam zastrzezen do opieki zdrowotnej
Stary 2012-09-06, 21:49   #4611
emillia006
Zadomowienie

Ja wierze, ze skoro ciaze mialam nielatwa to za to porod bedzie szybki i malobolesny Najwazniejsze aby Niunia byla zdrowa i silna
Stary 2012-09-07, 05:14   #4612
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:

edit:
ja mam taki uniwersalny przewijak na lozeczko i ani razu do nie uzylam :P:P przewijalam ja na stole w salonie :P:P

Ewurka duzo zdrowka : cmok: I Dla Synusia

Ja zaczelam w tym tyg szkole haha masakra tak mi sie nie chce :P:P Ale mam juz dosc swojej pracy wiec musze zacisnac zeby i jak najlepiej ja skonczyc

W pracy ogolnie problemy :/ od 2 miechow walcze z debilami o moja kase za chorobowe na nocce zaden idiota nie moze( nie chce !!) mi pomoc i zalatwiam to przez meza na dniowce :/ masakra :/ dzis chcialam pogadac z szefem i zapytac dlaczego nic w tej sprawie nie robi no to on mnie w najlepsze olal :/ i stwierdzil ze jak mi nie pasuje mam napisac skarge wiec napisze skarge oskarze go o rasizm i dyskryminacje i udam sie do CA bo mam juz dosc :P

No to w skrocie :P

Moja mala wlasnie wstala wiec zapowiada sie dziekawy poranek :P:P a ja po nocce

Buziaki dla Mam , Dzieciaczkow i Brzuszkow

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:16   #4613
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
ja mam taki uniwersalny przewijak na lozeczko i ani razu do nie uzylam :P:P przewijalam ja na stole w salonie :P:P

Ewurka duzo zdrowka : cmok: I Dla Synusia

Ja zaczelam w tym tyg szkole haha masakra tak mi sie nie chce :P:P Ale mam juz dosc swojej pracy wiec musze zacisnac zeby i jak najlepiej ja skonczyc

W pracy ogolnie problemy :/ od 2 miechow walcze z debilami o moja kase za chorobowe na nocce zaden idiota nie moze( nie chce !!) mi pomoc i zalatwiam to przez meza na dniowce :/ masakra :/ dzis chcialam pogadac z szefem i zapytac dlaczego nic w tej sprawie nie robi no to on mnie w najlepsze olal :/ i stwierdzil ze jak mi nie pasuje mam napisac skarge wiec napisze skarge oskarze go o rasizm i dyskryminacje i udam sie do CA bo mam juz dosc :P

No to w skrocie :P

Moja mala wlasnie wstala wiec zapowiada sie dziekawy poranek :P:P a ja po nocce

Buziaki dla Mam , Dzieciaczkow i Brzuszkow
No to nieciekawie Kasiu,mam nadzieje,ze uda sie jakos ten problem rozwiazac.
Powodzenia w szkole,milej nauki

Dzien dobry!
Eryk jeszcze spi,Wiki je sniadanie przed TV,a ja mam czas na poranna kawke przy kompie
Za godzinke wychodzimy do szkoly.Poranny spacerek bedzie przyjemny,bo juz teraz jest 19 stopni
Milego dnia dziewczyny!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 07:35   #4614
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
my kupilismy cały komplet HENSVIK i ja jestem zadowolona z ego przewijaka, wszystko mam pod ręką

Cytat:
Dokładnie mną się chyba zaczeli przejmowac, zadzwoniła do mnie położna która odbierała poród i ma być u mnie w poniedziałek sprawdzić jak wszystko wygląda...temperatura mi spada jest lepiej tak się ciesze, mój mały pucuś w ciągu 2 tygodni przybrał 300g już ma takie fajne policzki i się zaokrągla

Emilko myślę, ze każdy poród jest inny i nie ma co o tym myśleć przed, ja szczerze powiem miałam jakieś takie głupie przeczucia, że tak będzie bo wszystkie koleżanki wkoło rodziły po maksymalnie 3h... więc pojechałam z takim nastawienie że rodzę 3 h i po sprawie, było jak widać inaczej...póki co ciesz się wiciem gniazda, prasowaniem ciuszków itp.
Aha dziewczyny ja bym też wzieła kilka pampersów i chusteczki czy waciki do podcierania w razie czego, mój dominik zrobił smułke w szpitalu, pampery miałam ale nie miałam zywcem go czym podetrzeć, dobrze że ktoś zostawił te chusteczki jj z bounty.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:56   #4615
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mialam lozeczko z ikea i ceratkowy top z mothercare i bylam zadowolona. Uzywalam go z pol roku bo pozniej juz przebieralam gdzie popadnie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:49   #4616
Ula 25
Rozeznanie

Ja od wczoraj w pl jestem ale jakos nie moge do siebie dojsc, wyspac sie i chodze zmeczona, lot w sumie ok, ale od podrozy mam non stop spuchniete stopy
odezwe sie moze pozniej jak sie ogarne i odpoczne
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:38   #4617
nikita262
Rozeznanie

Beafrance ja mialam cos takiego
http://www.ebay.co.uk/itm/Cot-Top-ch...item4607695c20
fajna sprawa, oczczednosc miesca, nieuzywane wsuwalam pod lozeczko i po sprwaie Ale uwazam, ze spokojnie mozna sobie poradzic bez tego typu rzeczy
Przy kolejnym dzidziusiu odpuszcze sobie ten zakup kupie tylko mate i bede przewijac na lozku lub podlodze

Kasia szybkiego rozwiazania problemow w pracy i za ambicje

Emilia za 35 tc

Edytowane przez nikita262
Czas edycji: 2012-09-07 o 09:39
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 18:08   #4618
emillia006
Zadomowienie

Dzien Dobry Wszystkim

U nas tez ladna pogoda. Staram sie jak najwiecej przebywac na swiezym powietrzu. Bylam dzisiaj w sr i powiem szczerze, ze nic nowego sie nie dowiedzialm. Zdziwilam sie, ze polozna odradzala owijania dziecko w beciki czy kocyki. Moja polozna twierdzi co innego, ze dziecko w beciku czuje sie bezpiecznie, bo warunki sa zblizone do tych w brzuszku. Ja rozek bede miec. Zobaczymy reakcje mojego dziecka na spanie w nim.

Dziewczyny jak to jest z tym aktem urodzenia i kiedy moge sie starac o child benefit?
Stary 2012-09-07, 18:18   #4619
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tym aktem urodzenia i kiedy moge sie starac o child benefit?
W szpitalu dostaniesz taki dokument, na którym będzie wypisane kiedy dziecko się urodziło i Twoje nazwisko (i chyba też płeć dziecka). Będzie tam też numer telefonu do urzędu gdzie się rejestruje dzieci-trzeba zadzwonić i się umówić. Akt urodzenia wydają od ręki (jeśli jesteście małżeństwem to dobrze mieć odpis aktu małżeństwa, wtedy też do rejestracji wystarczy jedno z Was). Skrócony jest za darmo, pełny kosztuje 10f.
W szpitalu dostałam bounty pack i tam był formularz na Child Benefit. Do wniosku trzeba dołączyć akt urodzenia (pełny lub skrócony), ale ten akt odsyłają.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:40   #4620
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W szpitalu dostaniesz taki dokument, na którym będzie wypisane kiedy dziecko się urodziło i Twoje nazwisko (i chyba też płeć dziecka). Będzie tam też numer telefonu do urzędu gdzie się rejestruje dzieci-trzeba zadzwonić i się umówić. Akt urodzenia wydają od ręki (jeśli jesteście małżeństwem to dobrze mieć odpis aktu małżeństwa, wtedy też do rejestracji wystarczy jedno z Was). Skrócony jest za darmo, pełny kosztuje 10f.
W szpitalu dostałam bounty pack i tam był formularz na Child Benefit. Do wniosku trzeba dołączyć akt urodzenia (pełny lub skrócony), ale ten akt odsyłają.
Dziekuje bardzo
Jestescie nieocenione!!!!!!!!!!!!!! !!!
A o child tax credit to gdzie powinnam sie ubiegac?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości