|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Weterynarz każe skakać z radości,bo sama piję ![]() Nie wiem sama co będzie,wet pózniej przyjedzie leki jej dać to coś powie. Ja mam jeszcze jedno dziecko do opieki,a i z Niną mam niemałą przeprawę,bo nie idzie jej wytłumacz,że psa ma nie ruszać-a ona ciągle chcę się z nią bawić,tulić ją ![]()
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Ana, powiedz Nince, że sunia jest chora, źle się czuje i jak chce jej troszkę pomóc to może ją lekko pogłaskać, a najlepiej będzie jak się piesek doooobrze wyśpi to wtedy będzie się czuł lepiej. U nas jak się któryś z kotów schaftuje to Gabrysia mówi, że boli go brzuszek i musi iść spać (najchetniej sama by kotka zaniosła do łóżka i przykryła kołderką, co w przypadku szczególnie jednego z nich grozi zawałem na miejscu, ale wie chociaż, ze kotem odpocząć musi).
Cytat:
![]() Gabrysia została bez problemów. Dziś jest tylko na 2 godzinki i zaraz po nią jadę-znowu autobusem. Już zapomniałam jakie to potrafi być wkurzająca nie móc wsiąźć do samochodu i odjechać jak się chce tylko latać na przystanki. Chyba się młodej w przedszkolu w miarę podoba, bo pani do mnie nie dzwoni z alarmem, że mam ją zabierać. Ciekawe jak będzie jutro...
![]() |
#4593 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tam w tych kartonach na meblach i pudełkach tez są pochowane zabawki, ale to te którymi rzadziej sie bawi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1, już dwa lata są za nami, a my dalej na wizażu zajmujemy się plotkami 2. jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci= marzec -kwiecień dziękuję wszystkim za porady ![]() ![]() a ja po nieprzespanej nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale za tydzień mam urlop hehe wiec może wtedy odeśpie wszystkie czasy
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
drcron jakies cholerstwo z przedszkola pewnie przytargala;/
my mamy w pudlach,klocki w jednym,maskotki w 2 , jakies inne rzeczy w 3 ciuchcie itd, w piekarniku pochowane sztucce i talerze;p i pytam sie czym sie bawimy jak klockami to ok ,jak chce co innego klocki do pudla i bierzemy co innego. Ona robila syf z malaria jeszcze jakis czas temu ale terazpotrafi juz po sobie sprzatnac bedzie miala swoj pokoj niech robi co chce caly dzien,wieczorem wejde posprzatam:P
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Libra ale to trzeba uwazac co sie mowi, pamistasz jak pisalam pare dni temu ze wirurowka by mi sie przedala a no to Ja mam .
![]() Tak na szybko bo mam wene: Rowerek, hulajnoga , naszych dwulatkow pierwsza przygoda. Szogunki marzec kwiecien 2010. |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
"Nasze maluchy 2 latka już mają, na biegowych rowerkach przed mamą zwiewają
![]() a ja taki wymyśliłam ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- a ja padam na pysk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wzięłam opiekę, bo rano na spokojnie musiałam badania porobić, zostawiłam niemało kasy, bo wszystko prywatnie, a o 18.30 mam wizytę, trzęsę się ze strachu, bo tyle nerwów i stresów ostatnio miałam ![]() ![]() Mały teraz śpi, poszłam się trochę do ładu doprowadzić i pocięłam się strasznie...aż wstyd na fotelu się rozkraczać ![]()
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę na siłe ją zabierać rzucającą się w histerii ![]() Fajnie,że Gabrysia tak ładnie znosi przedszkole ![]() Wet właśnie wyszedł,leki dał,powiedział,że jest lepiej i mam obserwować. U nas deszcz wali,ciemno,buro i ponuro.Oby do środy-podobno ma być znowu ładnie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
a u mnie piździ, jak to madziwnia napisała - "jak w kieleckim" - DOSŁOWNIE!!!! u nas jeszcze sie mówi: "piździ jak na dworcu w kielcach"
![]()
#4599 |
Zakorzenienie
|
Jakos tak naturealnie z pampersaprzeszlismy na otulacz i muslinowe pieluchy.. od kilku dni nie zurzyliśmy pampersa.. a 3 dzien kupa jest w nocniku!
![]() ![]() A wczoraj na spacerze tez siku nie zrobiła, dopiero w domku i to samo jak o 18 do teściów pojechalismy a o 20.40 zawołała w domku siku na nocnik. Czyli dośc długo wytrzymuje z sikaniem!! no jestem z nas dumna! ![]() ![]()
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
A mnie zazdrość zżera, że tak fajnie spedzałyście ten cudownie ciepły weekend a ja... cały weekend w pracy po 12 i 10 godzin
![]() Nadrobiłam ale mi nie zacytowało i teraz nie wiem co komu miałam odpisać ![]() Pop- obyś jak najszybciej wróciła do "normalności" i sobie wypoczęła. Trzymam kciuki ![]() evi- super, że mała "wróciła do siebie" ![]() ![]() martuko- Twoje bliźniaki sa prześliczne, oczu nie mogę oderwać ![]() ![]() A co do kupowania rzeczy na niemowlęcym to witaj w klubie, my też nadal na 86 kupujemy bo ma 87 cm, w większych się topi bo jest raczej drobniutka. mrowak- kurcze... gabi nadal nie daje pospać? A co na to specjaliści? Chodziłaś prawda?? A co do Ciebie i tż to... czy czasem wasze nieporozumienia nie wynikają z tego, że jesteście przemęczeni tą sytuacją? Bo wiem jak jest u nas. Ogólnie jest dobrze ale jak mała ma gorsze dni (i noce) i nam daje popalić to i między nami też się pierniczy... bywa wtedy nieciekawie. na szczęście nasza czasem daje nam odespać i odpocząć i wtedy i między nami jest "jaśniej"... ana- jak tam piesek?? mam nadzieję, że wyjdzie z tego bo ja jestem strasznie czuła na krzywdę psiaków. Ze mnie to taka psiara na maksa... U nas było tak super z sikaniem a wczoraj i przedwczoraj troszkę jej się odmieniło ale od ddziś znowu pięknie woła. Tzn miala po jednej wpadce na dzień... wkurzylam się na tz bo w sobotę jak się zsikała przed moim wyjsciem to potem jak poszedl do rodziców to zostawił ją w pampku ![]() Tylko niestety kupki jakoś się boi robic bo ma straszne bobki- zatwardzenie. Także lind- witaj w klubie. Wczoraj robila kupke i płakała jednoczesnie tak jakby bardzo ją bolało... i robila na stojąco, nie usiadla na nocnik. Ale mam nadzieje, że to przejściowe... Widzę, że niektóre już zimówki pochowaly, ja jeszcze nie chowam, bo czuje, że jeszcze moze byc różnie... np. dziś ![]() madziwnia- trzeba placic każdą kwote. mój brat odkąd pamiętam zawsze płaci jakieś grosze. ja płaciłam mu przez konto internetowe ale musisz tam wpisać NIP. madzia-
#4601 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale mam nadzieję, że szybko jej minie ![]() Cytat:
Julia tez długo wytrzymuje, dzisiaj rano jak się obudziła, to mierzyłyśmy temperaturkę a ona mówi, że chce sisiu, poprosiłam, by poczekała chwilkę, bo mierzymy gorączkę i ja zapomniałam ![]() ![]() u nas jeszcze jest ten problem, że jak zawoła na podwórku, to szukamy jakiejś bramy i ja ten przenośny nocnik z torebki wypakowywuje i ona siusia ![]() a wy jak radzicie sobie na dworze z siusianiem?
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały wstał, nie rzygnął już flegmą, tylko ładnie odkaszlnął, mleko wypił i bajki ogląda - ufff jeden haft mniej ![]()
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby Kubuś juz wracał do zdrówka ![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Ja miałąm o to samo spytac..
jak radzicie/ radziłyście sobie podczas odpieluszkowywania poza domem np. w sklepie w miescie na spacerze itd.!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Wercia Zosi zawsze pomaga sok jabłkowy Cytat:
![]() ostatnio jak byliśmy w galerii to wzięłam tą nakładkę na kibel i jak chciała siku to szybko do toalety. Zawsze przed wyjściem robi siku Wróciłyśmy z bilansu, Zosia waży 13200 i ma 89 cm wzrostu. Pani doktor powiedziała że waga i wzrost idealne, na tej samej linii w siatce centylowej. Zdziwiła się że mała już nie ma pieluchy i nas pochwaliła ![]() Tak samo za picie herbatki bez cukru. ![]() Bao- dużo zdrówka dla Kubusia ![]()
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Ja na wyjścia zakladam jej pieluchę. zacznę wychodzić bez jak się zrobi cieplutko. jak wracamy ze spaceru 2-godzinnego to przeważnie pieluche ma suchą..., potem zakładam ta samą na drzemke i ona jeszcze wystarcza na noc... bo w sumie w nia nie sika. Ale po nocy nadal pełniutka...
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- sara- brawa za bilans!! ![]() Mam nadzieje, że to takie przejściowe "wpadki" ![]()
#4607 |
Zakorzenienie
|
W rejestracji siedziały 3 panie pielęgniarki, to musiała do nich wejśc, dwa razy cześć musiały z nią zrobić, dopiero mogła wyjść z przychodni. Tak samo z panią doktor, weszła do gabinetu z tekstem "cześć Pani, jestem Zosia Roczek"
![]()
#4608 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz na urlopie to pewnie zaczniesz sprzątać i nici ze spania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie przejmuj się na zapas ,trzymam kciuki za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ana dobrze że suni się polepszyło troszkę ,teraz pewnie już się wyczłapie z tego. A u nas słońce wyszło i w sumie nie jest tak źle ,tylko że wieje.Ubrałam Mika ciepło i poszliśmy biegać ,od razu mi usnął w wózku ,więc spokojnie trasę zaliczyłam.Zjadł miskę zupy jak wrócilismy i poszedł bajki oglądać. Zaraz jedziemy wszyscy do dentysty , ale mi się nie chce. Ciekawe czy mały gnom otworzy paszczę. Madziwnia lepiej niech odda ta złotówkę bo jak mu zaczną odsetki naliczać to się nie pozbiera My jak wychodzimy to zawsze przed wyjazdem idziemy siku a w mieście to (ja z wiadomych względów mam wszystkie kible obcykane ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
my tez wychodzimy w pieluszce jeszcze,jak sie zleje gdzies na dworze to dla mnie za zimno jeszcze zeby ja przebierac na powietrzu.
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluchy to Misiek od weekendu po ogródku biega bez pieluchy, mieliśmy kilka wpadek (2x kupa i 1x siku) ale też kilka razy drzewka podlewał. Na drzemkę pielucha, czasem sucha, wczoraj pełniutka. Po nocy z pieluchy się wylewa i często piżama jest mokra ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- drcron, monka, baobaku - współczuję chorób... My się trzymamy dzielnie mimo że od wczoraj na piętrze szpital mamy... wczoraj uciekaliśmy od nich w podskokach jak zaczęli mierzyć sobie temperaturę ![]()
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wercia usłyszała jak tz mówi do kolegi "sie ma' i teraz tak do wszystkich mówi zamiast cześć ![]() ![]() jak jestem na placyku to zawsze spotykamy się z natalka (miesiąc mlodsza od Werci- z maja). zawsze jak ja widze, to mysle o Lence Evitki. Podobna do niej bardzo, wyrośnieta, myślałyśmy razem z panią, że wercia młodsza ![]() ![]() ![]() "cześc jestem natalka a Ty jak masz na imię'? ![]() ![]() Za to potem tylko nawoływala ( w ogole ma manie rozkazywania): "natalka, chodź tu, no chodź! zjeźdźaj, chodź. natalka nie karuzele, zjeźdźaj, chodź no!"- z coraz większym nerwem, że jej nie słucha ![]() Jak jakieś dziecko przechodzi obok to woła "dzidzia, oć tu, no oc, słyszysz? no oć no!" i nerw...
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Nina mimo,że w domu pięknie robi wszystko do nocnika lub kibelka to na dwór i do dziennego spania zakładam jej pieluchę.Szkoda mi trochę,bo na dworzu spędza dużo czasu,ale musi się zrobić cieplej,żebym ją puszczała bez.
Dzięki dziewczyny w imieniu psa ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
mała spi juz prawie 3 godziny więc idę ją budzić. dałam jej pospać bo wczoraj wyjatkowo póxno poszła spać (21.10) bo była z tz na imieninach u babci. Potem ja przyszlam z pracy i troche jeszcze polatała. A mimo to wstała jak zwykle przed 7
![]() na szczęście ostatnio bez pobudek (tfu,tfu)
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Częściej mówi do mnie po imieniu niż"mama"zwracam jej zawsze uwagę,że"mama,a nie Ania"ale dalej wali mi na "Ty" ![]() Ostatnio jak szłyśmy z moją mamą to Nina z wózka się wydzierała do mnie Ania,a do mojej mamy babcia i mama jej tłumaczyła,żeby na odwrót wołała:do mnie mama,a do babci po imieniu-co to by jeszcze za babcię nie uchodzić ![]() Wszystkim chorym dzieciaczkom zdrówka życzę ![]()
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Asiaasia ja cie pocieszę.. moja chodzi spać ok 23 czasami wczesniej ale min 22.00 i wtsaje 6.30 7.30
![]()
![]() |
#4616 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O kurcze to wpolczuje, ciekawe co ja zlapalo. Ja dzis tez nie wyspana , mozecie pociesze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-19 o 13:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zacznie na prawdę jeździć już na zwykłym to kupię mu nowy. Może spróbuj go w nocy przebudzić i wysadzić siku ,czy to nie wypali? Ja tak własnie robię 2 razy go wysadzam bo inaczej tez mu uszami wyciekało z pampka,trochę nie raz popłacze i śpi a zazwyczaj to na śpiąco się wysika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
madzia- widzisz. Co to za sprawiedliwośc. jednym dzieciom wystarczy 10 godzin snu na dobę a inne (np. Ninka) śpią 15
![]() ![]()
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak pytam się gdzie jedziesz to wali: do babci Krzysia ( na teścia tak woła), jak dzowni do niego to cześć Krzysiu. wczoraj byłam z nią na cmentarzu u teściowej i tłumacze jej że tu babcia Irenka śpi. Wróciłyśmy do domu i opowiada tacie: byłam u babci Ilenki, babcia śpi. A dzisiaj od rana mi każe do niej dzwonić ![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
A my naszego specjalnie nauczyliśmy "nara"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.