![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Choreo, myślę, że kociak jest po prostu zestresowany i dajcie mu spokój przez jakiś czas - pozostawcie sobie...
Mój pierwszy kociak, a w zasadzie kotka - brytyjczyk - trafił do mnie przepisowo w wieku 13 tygodni i mimo tego, że pochodził z hodowli (a więc był przyzwyczajony do kotów i ludzi) chował się non stop w wersalce (właził tam jakąś dziurą) i nie wychodził... Przez pierwszy dzień w ogóle się nie załatwiał, nie jadł, tylko właził w dziury... Po kilku dniach się do nas przyzwyczaił i wszystko już było w porządku. Drugi kociak - wyszarpany śmierci w wieku 4 - 5 tygodni dachowiec - już jako taki maluch atakuje powyższą kotkę, skacze, biega, drapie, gryzie, ssie, zżera wszystko z kocich miseczek, aż trzeba chować - normalnie jazda z nim nieprzeciętna ![]() ![]() Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2012-07-02 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także odebrałabym to jako dobry znak, zaczyna powolutku nabierać zaufania otoczony spokojem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4594 | |
KOTerator
|
Cytat:
Mówiłaś, ale skąd mogłam wiedzieć, pierwszy raz takie cudo kupiłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zadomowienie
|
Moja kicia śpi już dobre kilkanaście minut na moim brzuchu oparta o lewa reke
![]() ![]()
#4596 |
KOTerator
|
A u nas sytuacja sięgnęła zenitu, Sonia jest dalej syczącą, smutną, sfochowaną i obrażoną Sonią już 5 miesięcy i nie mam pomysłów do niej ani sił, pogoda też na nią robi swoje. Milkę lubi i potrzebuje jej towarzystwa, szuka ją jak się schowa, ale jest zazdrosna o nią jak diabli... Żadnej nie oddam nigdzie ale naprawdę już mam dość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
przejęzyczyłam sie, ze zmęczenia pewnie. Miało byc ze oczywiście pojechałabym odrazu
![]()
#4598 |
Raczkowanie
|
Motylku idziemy tak szybko jak to bedzie mozliwe
![]() ![]() maly update: wczoraj Watson przesiedzial z nami na kanapie caly wieczór, bawil sie przez chwile moim kieliszkiem z lodem, zrzucil storczyka ze stolu, a dzis rano znalazlam w kuwecie siuski ![]() ![]() oczywiscie dalej chowa sie po katach, ale juz nie ucieka i nie syczy kiedy sie do niego podchodzi dziekuje dziewczyny za wszystkie wpisy ![]() Edytowane przez Chorea Czas edycji: 2012-07-03 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
W necie nie mogę znaleźć, a nie kupuję tego ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Przeglądałam wczoraj wątek 'Dlaczego nie dawać...' . Brr! Fajny jest tam link o karmach od najtańszych najlepszych do najdroższych najlepszych. Wprawdzie mowa o psach, ale warto się zapoznać. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() O tym jeszcze nie wiedziałam ![]()
![]() |
#4600 | |
Nie depcze krokusów
|
Kupiłam kiedyś Butchersa, oryginalna wersja językowa była zaklejona nalepką po polsku. Kot po nim zrobił półmiękką kupę, więcej mu już tego nie podam.
Cytat:
A puszcza bąki? Mój jak się wstydził na początku korzystać z kuwety i był zaaferowany zwiedzaniem, to nie robił kupy, tylko miał wiatry. Za to jak już się kupa pojawi... to nie da się jej przeoczyć.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-07-03 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Maleństwo5 - śliczne kociaczki
![]() U mnie weekend pełen wrażeń huh Pierwszy mały rudy zakończył w sobotę leczenie i zastrzyki, jeszcze oczko średnio ciekawe ale kropimy, za to drugi się rozłożył ![]() W weekend kociaki pilnowali moi bracia, ja pojechałam z TZ i Shilką do rodziców na działkę na noc, było super, Shilka jak zwykle jak piesek chodziła z nami na spacerki, zbierać poziomki ![]() po powrocie okazało się że od tych wichur, deszczów i burzy przeciągi w domu były i wiatr zamknął Mołdżusiowi drzwi od łazienki w której jets kuweta, i musiało się to stać niebawem po moim wyjściu w sobotę i do nd popołudnia nie mógł się do kuwetki biedaczek dostać Obszukałam cały dom i znalazłam kupkę w garderobie po czym zupełnie przypadkiem odkryłam że siusiał też w garderobie do kosza z szalikami i czapkami zimowymi, musiał się biedak nieźle nagimnastykować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://drbach.pl/dla_zwierzat.php
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
|
Cytat:
![]() Mam identycznie ![]()
![]() |
#4605 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne imię ![]() Dobrze by było zainwestować w duży drapak . Kupisz raz i masz. Moje koty nie były nauczone na drapaku niestety ![]() Ech, kartony i reklamówki zawsze robią furorę. W tym miesiącu może zamówię tunel... ![]()
![]() |
#4608 |
KOTerator
|
Wolałabym uniknąć stosowania tych kropel, bo z tego co kojarzę one są doustne i nie jestem za takim rozwiązaniem, ale zobaczę, jak nie będzie innego wyjścia... To też nie tak, że Sonia chodzi wściekła cały czas, rano siedziały z Milką w jednym małym pudle kartonowym i każda myła swój ogonek, później obydwie przyszły na mizianki i mruczenie, ale jak wpadnie w szał to to nie mój kot wtedy, uszy do tyłu, oczy złe, syczy, język wysunięty, pokazuje zęby i jeszcze myśli, że mnie łapką pacnie :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
|
#4610 |
KOTerator
|
To drapak od podłogi do sufitu.
Taki np. http://www.drapaki.pl/img/cms/zdjecia_do_opini/348.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||
|
Cytat:
2. Siedzicie z kotem w łazience (1 osoba, nie musza być 2) dużo czasu. Mówcie do niego, dobrze by było, gdyby miał jakieś wstępne imię, Kiciunia itp, które wypowiada się cichym, łagodnym głosem. 3. Często delikatnie wsadzajcie go do kuwety. Standardowo po spaniu i za jakiś czas po jedzeniu. 4. Nie wypuszczajcie go na razie do innych pomieszczeń. Niech się najpierw przyzwyczai do miejsca stania kuwety itd. Za jakiś czas- tydzień może niech wychodzi sobie jak chce. Kot sam powinien wyrobić sobie orientacje pomieszczeń i poszczególnych rzeczy. Jeśli będziecie go zanosić z kuchni do kuwety, kot może tego oczekiwać cały czas. Do tego dochodzi wizyta u weta. Oceni ewentualny stan zdrowia itd. Ja sama mam 2 psy i 2 koty. Staram się jak mogę, żeby nie były zaniedbane- pod względem psychiki, zdrowia, pielęgnacji. Persa mam z pseudohodowli (jak się później okazało), gdzie przebywał wśród... ponad 30 kotów w mieszkaniu na 11 piętrze. Niekastrowany, dziki, śmierdzący moczem, chory na koci katar. Kot po ok. tygodniu zaczął się powoli oswajać z ludźmi, psami i drugim kotem. Podejrzewam, że Twój nie był z socjalizowany. Nie dostał tyle uwagi, ile wymaga kociak. Nie zostawiajcie kota samego na kilka godzin, bo ciągle będzie uciekał i się chował! Ktoś powinien być w pobliżu niego cały czas. I na razie nie zmuszajcie go siłą do siedzenia na kolanach. Po oswojeniu ze wszystkim (zmianie miejsca, przyzwyczajeniu do ludzi, mieszkanie, sprzętu itd) powinien sam szukać z Wami kontaktu. Jeśli nie, to to zaakceptujcie, bo nie każdy kot lubi pieszczoty. Mój Cham przychodzi do mnie kiedy chce, na kolana rzadko, ale często np. kładzie się na biurku jak coś czytam. Ja to szanuję, a on docenia ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
2. Czy kot miał możliwość wychodzenia na dwór? Jeśli tak, może załatwiał się na dworze, a kuwety na oczy nie widział. 3. Gdzie stoi kuweta? Musisz wiedzieć, że koty też potrzebują intymności. Ustaw kuwetę w takim miejscu, żeby nic go niepokoiło. I nie pozwalaj mu w niej spać!
![]() |
#4612 |
Nie depcze krokusów
|
A propos uczenia kuwetkowania... Jak ci ludzie masowo produkujący kociaki z powodu własnej głupoty, lenistwa i skąpstwa radzą sobie z zapachem w domu?
![]() |
#4613 | ||
|
Cytat:
Myślę, że może kociak jest o wiele młodszy niż mówiła właścicielka. Czytałam o oddaniu 5 tygodniowych kotów, a nawet... 3 ! Jak możesz to pokaż zdjęcie, może uda się ocenić pi razy drzwi wiek. Między kotem 3,5 tygodniowym a 8 jest różnica. No i koniecznie zapytajcie o wiek weta. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Nie, pisałaś jej ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- A mają w rozmiarze na 175 cm długości i 1 m szerokości ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4614 |
KOTerator
|
Chcesz dla psów czy dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() '' Oddam w dobre ręce śliczne małe kotki. Maluchy mają już skończone 5 tyg. Same jedzą i załatwiają się do kuwety. '' '' 3 tyg. kocury Oddam 3 tygodniowe szare pręgowane kocurki.'' ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ha, ha, rozwieję wątpliwość: moje psy nie są aż tak długie ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Pisałam o kociakach sąsiadki, że zostały 2. Otóż w niedzielę kotki z matką bawiły się na moim ogródku. No ok. Wczoraj pojechałam do pracy i zostawiłam w altanie otwarte drzwi od papug. Mama zapomniała zamknąć, to poszedł tata z psami. Dzisiaj rano przychodzę, wymieniam proso, a Melman uparcie wpatruje się w kąt pod stolikiem. Mówię, że tam nic nie ma. Jednak zastanowiłam się nad skupieniem Mela i dziwnym warkotem. Schylam się wolno, a tu uszy tylko widać ![]() Tata mówił, że wczoraj biegały pod komórką, zanim zamknął odczekał jeszcze trochę. No cóż. Papugi całe na szczęście. Zaprowadziłam psy i wróciłam dając mu saszetkę, bo pewnie głodny. Zaraz znowu pójdę. Jak mi się uda to zaprowadzę go do matki.
![]() |
#4616 |
KOTerator
|
Milka śpi na legowisku chłodzącym... A Sonia za łóżkiem przytulona do ściany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
Moja czarna kotka chyba przeczuwa jakąś zmianę w życiu, co prawda do brzucha się nie zbliża ale chodzi, mruczy, zachowuje się towarzysko- wcześniej raczej do miłych nie należała. W pokoju dziecięcym jest tylko z moim nadzorem ale zafascynował ją taki koszyk do wózka na zakupy i na razie łóżeczko poszło w odstawkę
![]()
#4618 | ||||
Wtajemniczenie
|
kroje mu wszystko, on ma takie male te zabki, nie probowalam dawac mu wiekszych kawalkow.
fontanna leci do mnie z zoo+, jak bedzie to na pewno napisze jak sie sprawuje. Mam nadzieje, ze bedzie cicha. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogolnie widze po nim, ze sie oswoil juz bardziej, wszystko nowe go ciekawi, jak wracam z pracy to miauczy i leeeeeeeeeeci. Koniecznie trzeba sie bawic, nie ma zmiluj ![]()
![]() |
#4619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i taki do Euzebiuszka podobny ![]() ![]() i też ma takie brudki w nosku ![]() ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-07-03 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Którą fontannę wzięłaś? Też się obawiam, że są głośne, daj znać z ilu metrów ją będzie słychać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.