|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Uwaga: zjadłam jedną zimną parówkę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupowałam w matalanie. Dwupak za 10f. Nosiłam dwa na zmianę przez pół roku (całą dobę, bo tak mi się mleko lało), więc muszę nowe kupić. Teraz widzę że mają ładniejsze w ofercie, tylko trochę droższe. Ale to pomyślę o tym jak tż wróci. http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
KarolinaPW zgodnie z Twoją radą udało mi się wysłać babcię ponownie do stomatologa. Przy czym uczuliłam babcię, że są dwie opcje - albo powinno być to leczone bo jest próchnica albo pokryte specjalnym preparatem bo są odsłonięte szyjki. Babcia na początku rozważała wyrwanie bolącego zęba (ma 70 lat i tylko dwa ubytki więc to szkoda).
Babcia u dentysty była w piątek i jest prze szczęśliwa. Ząb został wyleczony i nic jej nie boli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Uciekam do wyrcia. Dobrej nocy mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się co przygotować na wyjście ze szpitala. W sumie muszę zrobić 4 reklamówki: 2 lżejsze w rozmiarze 56 i 62 i 2 cieplejsze w rozmiarze 56 i 62 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Link dla naszych kocich mam: http://www.alert24.pl/alert24/5,8474...KOW_.html?i=28
Przyznaję jednak, że większość fot nie pokazuje niczego zaskakującego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
hania ladne te cycniczki musze sie zaopatrzyc w takie
![]() W przyszly weekend sie wybiore i kupie i kupie tez szlafrok bo widzialam primarku za 8 f taki cieniutki bawelniany i widzialam w primarku tez pizamke z guziczkami odpinana za grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli po, powiedzmy, miesiącu uznam, że odnajduję się w karmieniu piersią - wtedy rozejrzę się za czymś fajniejszym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam do małża, za 5h musi wstać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem już czym mam smarować TŻ żeby go te nogi tak nie swędziały... Ma wielkie czerwone swędzące plamy i nie chcą zejść. Próbowałam oliwki, kremu, balsamów, emolientów, nawet kremu na odparzenia i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znowu coś bym zjadła.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
a moze do lekarza by poszedl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Jeździł z tym po dermatologach był u nas w mieście, miastach obok, w Rzeszowie, Krakowie i nic... Wypisują tylko maści natłuszczające, ale one nie pomagają... I nie wiadomo co to i czemu tak ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie pamietam co to bylo ale dermatolog mi przepisala bardzo droga masc normalnie taka mala tubeczka byla i kosztowala chyba z 50 zl zuzywalam jedna w tyg, po trzech tyg przestalam sie smarowac bo i tak nic nei dawalo a kasa szla no i wiesz co mi pomoglo? Zwykly ten niebieski krem nivea. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brał też tabletki antyalergiczne żeby sprawdzić, czy to nie alergia na coś, ale to też nie to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
bo wejscie do ogrodu jest tylko z mieszkania na dole.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodów może być dużo, tylko trzeba męczyć długo jednego lekarza, a nie różnych. O ile oczywiście nie uczula go coś w codziennej diecie, albo proszek do prania. Mamy tż toleruje tylko Jelp-a, a niemowlęciem to on już nie jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, muszę kupić wapno ![]() Piorę mu ciuchy w tej Loveli... Ale żadnych zmian nie zaobserwowałam. Wręcz ostatnio mu się to nasiliło... Idę spać, bo już późno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Nie śpię!
![]() A dokładniej: JESZCZE nie śpię. Zdrzemnęłam się po południu, a w nocy mała pobiła wszelkie dotychczasowe rekordy rozpychania się. Później zaczęłam rozmyślać o różnych sprawach, a teraz jest jasno i ptaszki już się budzą, więc nie wiem, czy zasnę. Na termometrze zaledwie 6 stopni, czyli faktycznie się ochłodziło. *** Życzę miłego dnia. Prince pewnie niedługo będzie pić poranną kawę. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sprzed ciąży mam spory nadmiar :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Ja wczoraj znów miałam dość aktywny dzień - wieczorem moja macica powiedziała mi co o tym myśli ![]() ![]() Jedna z moich koleżanek urodziła - ta o któej pisałam że w 35 tc. pojawiło się u niej rozwarcie. Urodziła w 36 tc. ale dziewczynka jest malutka - tylko 2300 g. Trochę się zestresowałam .. Ooolllccciiia - mam nadzieję, ze usłyszysz dziś na usg ze wszystko jest dobrze... Cytat:
Cytat:
mam z nim ciężkie życie ![]() gratuluję Ci 9 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- ANDO fajnie, ze się odezwałaś. Dużo się wycierpisz, mogę sobie tylko wyobrazać stres w jakim żyjesz. Dobrze, ze jesteś w szpitalu, tam jesteś pod stałą obserwacją i mozesz być troszkę spokojniejsza. Trzymaj się... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() obudzilam sie o 5 rano razem z TZem i jakos nie moge spac.... za gorąco u mnie... wiec wstawilam pranie, zjadlam platki i mysle o herbacie, ale nie chce mi sie wstawac juz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Witam,
szykuje sie do neurologa za 20 min wychodze ![]() Cytat:
![]() skad wiedzialas ![]() ja juz od 5.30 nie spie! ale lezałam z luteiną a kawe piłam o 6.30 ![]()
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam po strasznej nocy W sumie spałam moze z 2h, cały czas meczył mnie straszny kaszel suchy nie do wykrztuszenia. A Juz bylo troszke lepiej na weekendzie ![]() ![]() Sprobuje iść jeszcze raz do lekarki , nie iwem juz czy nie lepiej wziąśc ten antybiotyk niż tak cały czas napinac ten brzuch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Hej...
Tż zaraz ma pociąg na lotnisko... w nocy czuwałam żeby nie zaspać jak będzie wstawał, ale mimo to jestem wyspana. Czekam do 8 i będę dzwonić do przychodni. Teraz mi się śniło że nie chcieli tam w ogóle rozmawiać, że niby sobie wymyślam i nic mi nie jest ![]() ![]() Wieczorem czułam się lepiej, a teraz znów jest gorzej, strasznie boli mnie język ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Rozeznanie
|
Witam.
Po pierwsze trzymam kciuki za wizytę Olcii i wymiary brzuszka Oskarka. Po drugie za wizytę Ciastka u neurologa. Chyba nikt więcej dzisiaj nie ma żadnej wizyty. Widziałam też że Ando się odezwała, trzeba być dobrej myśli, z każdym kolejnym dniem maleństwo ma większe szanse. Ja kupiłam już jeden biustonosz do karmienia z Triumpha Mamabel ecru, jest swietny i bardzo ładny, dzisiaj idę dokupić drugi. W ogóle wybieram się dzisiaj na zakupy raczej takie szpitalne, dwie koszule do szpitala już mam, trzecią muszę dokupić. Jednak nie będę zamawiać na allegro. Muszę kupić też jakieś buty sportowe, ostatnio kupiłam sobie fajne japonki w Venezia ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ pojechał w nocy do Warszawy z moim Tatkiem, tato na przegląd sprzętu geodezyjnego i statywy musiał dokupić a TŻ chce sobie koni do silnika dołożyć (nie wiem po jaką cholerę). Zwariuje z tym moim mężem. Chciał kupić motor, wybijałam mu go z miesiąc z głowy, powiedziałam żeby sobie kupił coś do auta. No to kupił zestaw głośników, z tym że jeden z głośników idzie do bagażnika i jest tak wielki że pół bagażnika zajmie. Oczywiście jak zobaczyłam ten głosnik i zapytałam się gdzie zmieści wózek to zrobił wielkie oczy, bo nie pomyślał że przecież wózek w bagażniku będziemy wozić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Idę zmierzyć ciśnienie i na kawkę na dół idę. Miłego dnia Mamcie. Wieczorem wkleje moje zakupki ![]()
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tak trochę bez humoru dzisiaj, ale nic strasznego się nie dzieje Linka u mnie to już norma, że mimo feno brzuch twardnieje i macica się stawia. Ciekawe, czy szyjka dalej tak ładnie trzyma jak ostatnio ![]() ![]() Cytat:
Ciastek ![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty, szczególnie by olci dzidzius ją zaskoczył i miał brzuszek jak nalezy w tc, żeby pokazął mamie, że jest żartownisiem ![]() ![]() ja dostałam maszynę do szycie, muszę się pouczyć i poszyję jakies cuda dla małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.