|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
nawet nie wiesz ile ja dałabym za chociaż 05,kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i foto najlepiej
|
|||
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na jutro zrobię zupę krem z brokuła z pulpetami z mielonego. No chyba że mi się odechce. Zapomniałam, że ilekroć wspomina się o swoich eksperymentach kulinarnych poprostu mus wrzucić fotkę i przepis. ![]() Proszę, przepis jest TU (na moim ulubionym blogu) a zdjęcie wrzucę wieczorem o ile jeszcze coś z tej baby zostało. Ale taka uwaga odemnie. Z oryginalnego przepisu wyszło mi bardzo delikatne i wilgotne ciasto, niestety mało sprężyste. Raz zgniecione zostaje cieniutkim plackiem. Bardzo ciężko się kroi, a kakaowa masa cała spłynęła na dno blaszki (z kakaem było cięższe). Po upłynięciu czasu pieczenia jak w przepisie sprawdziłam babke patyczkiem i musiałam przedłużyć czas jeszcze o jakieś 15 minut. Dopiero później patyczek był suchy. Mimo to ciasto jest lekko zakalcowate. Wnioski: 1. Dać troszkę więcej mąki lub otręb by ciasto było troszkę gęstrze. (moje przypominało jogurt naturalny) 2. Po upieczeniu pozostawić w zamkniętym piecu do wystudzenia (ja uchyliłam by to przyspieszyć. Tak bardzo chciałam juz zobaczyć co z tego wyszło, dlatego pewnie wyszedł zakalec) 3. Mieszanie dwóch kolorów warstw to zabawa dla wtajemniczonych, Jeszcze raz spróbuje ale jak nie wyjdzie to będe robiła babke jednosmakową jasną lub ciemną. 4. Obowiązkowo dodać aromatu. Spróbuję też mienić kolejność i ubite białka dam na końcu
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-12-05 o 12:32 |
|
|
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
ależ mam lenia , pracować mi się nie chce
siedze przy kompie i stukam w klawisze ..........jednoczesnie w głowie opracowując menu na najbliższe dni : sałatka z brokułem , biały serem, jogurtem i czosnkiem - dziś na kolację , pulpety z mielonego indyczego - jutro i jajecznica mi się marzy, moze udo wędzone lib sałatka z tuńczyka i gotowanego jaja bo mi się pichcić nie chce - fundusze ograniczone do 10.12 i musze wyrobić co lodówka oferuje, zupa pieczarkowa to w piątek bo smaka mam strasznego, i budyń zrobię bo dawno nie było ale chyba taki rzadki to picia bardziej a u was jakie pomysły ? Emne to szaleje w kuchni i pyszności robi , tym słodkim to mnie zawsze zagnie , u nie to nawet na diete nie wygląda tiramisu albo rolada i tak ciągle coś - musze się do niej wprosić
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj znowu drożdżówy zrobiłam, dodałam o połowę mnie otrąb - wychodzą super, gdybym nie martwiła się ceną prądu to bym robiła codziennie
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego z całych sił staram sie przy jednym nagrzaniu piekarnika zrobić tak wiele jak się da.
|
|
|
#4596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale na PW czy od początku diety łącznie z fazą I?Cytat:
ja już zaliczyłam dzisiaj siłownię, ale ostatnio jakaś głodna chodzę, niby jem wszystko jak wcześniej, ale wcześniej się robię głodna i więcej chcę zjeść
|
||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4598 |
|
Rozeznanie
|
objadłam się sałatką brokułowa , dopchałam owsianką a teraz delektuje się nutelką na biało - tylko taką robię bo jest BOSKA ! na jutro robią się galaretki truskawkowe
jakiś Mikołaj musi być a wiem że w prezencie dostanę drobny upominek dwa opakowania mleka w proszku ;D podglądnęłam :P
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
Od samego początku diety tyle mi spadło
Też chyba muszę iść na jakąś siłownię czy coś żeby to ruszyło.
|
#4600 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ćwiczenia by się przydały jeśli masz zastój, ale jak widzisz milennka też miała a tu teraz takie piękne spadki ![]() u mnie zastój najdłużej trwał tydzień prawie i mocno mnie to denerwowało bo i z motywacją słabiej wtedy było. A nie grzeszę i nawet za bardzo nie piekę dukanowych pyszności, co organizm to inaczej
|
|||
|
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jem dość monotonnie, ale bez grzechów i też żadnych dukanowych słodkości itp nie robię bo za bardzo mi się nie chce :P Lubię coś szybko zjeść bo nie mam za dużo czasu, a jakieś ciasta czy coś to dla mnie za dużo roboty
|
|
#4602 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Trzeci dzien uderzeniowki za mna i... Drugi kilogram w dol brzuszek mi sie zapadl troche i czuje sie lekko. Jak widac efekty to latwiej sie poswiecac zmykam na sniadanko jajka na twardo i wedzona makrela
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez zastoj ale sie nie daje, jak to TŻ mowi, spokoojnie nikt Cie nie goni
niewyladam juz źle, po prostu chce osiagnac upragniona wage 58 albo chociaz 59 i utrzymać. dzis warzywa ale skonczy sie w pracy na dwoch pomidorkach i kalarepce jesli chodzi o warzywa bo nie mialam czasu na zakupki
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie Tż zaskoczył bo u mnie też był Mikołaj Widocznie faktycznie SŁUCHAŁ jak mówiłam, że podobno książki Igrzyska śmierci są świetne bo kupił mi trylogię Cytat:
![]() nic a nic
|
||
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Hejka, babole,
Mnie tez jest trudno, bo efektow satysfakcjonujacych brak. Nie pisuję, bo mam doła. ale trochę podczytuję. cieszę, się że trwacie. A i przyznam sie, że zjadlam owaszem i delicje cały pasek czekolady milki z andrutem. Matko jakie niebo w gebie. Tak, warto czekac na taką chwilę. Jest to jedyna slodkośc, której nie mogę sie oprzec. Cala reszta może dla mnie nie istniec. Fasola, to mleko w proszu uważam za super prezent. Sama bym takie chciała. U mnie mikołaj tylko w pracy. Firma zrobiła paczaki a w nich ozdoby na choinke, pomarańcza, ślwiki w czekoladzie i długopis. nawet nie rozpakowałam, bo po co.
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra, to ja się pochwalę, bo na prawdę mam czym
waga drgnęła. Jestem 24 dzień na diecie a schudłam 7,4 kg, uwierzycie? dzisiaj warzywa, ale się cieszę |
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Nawet taki upominek jest miły
))))) ja dziś się nie widzę z TŻem więc nie robimy sobie prezencików zadnych drobnych, od mamy za to dostalam nowa narzute na lozko i 3 piekne poduszki z home&you takie mieciutkie mowie wam glodke mnie powoli bierze chyba polece popic maslanke albo cos
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj zgrzeszyłam tak mnie dobija, że ta waga się nie rusza, że w końcu dzisiaj się poddałam
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do grzeszenia to się nie dziwię, jakby mnie zaprowadzili do pizzy hut to jestem na 100 % pewna, że zamówiłabym nową pizzę z serem i to nawet wiedząc, że chudnęNo i najważniejsze nie wyrzucaj sobie tego, dalej dietuj, jesteśmy tylko ludźmi
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
III
no i po proto czwartku kolejne 0.5 kg w dół - tak mi się wydaj bo waga nieelektroniczna , no i coraz bliżej cyfry którą zaprzepaściłam tylko cholera tych świąt się obawiam ....... jak to przetrwac, jeszcze syn ma roczek itp katia nie dołuj się , u mnie zanim ruszyło to mineło ponad 2 tygodnie a teraz widac efekt na wadze, także musisz być cierpliwa , wiem że nie łatwo bo sytuacja mam podobną jak twoja i każde kolejne podejście do diety jest trudniejsze , ale wierz mi warto czekac , jak poleci 1 kg to motywacja jest większa i robi się prościej zastanawiam się nad drożdzówami dzisiaj .........może by tak zrobić podówjną porcję bo skoro już piekarnik włącze to niech bedzie wydajnei
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę się ich doczekać. Musze jeszcze tylko mnóstwo kasy na prezenty wydać ![]() Na necie jest takie mrowie fajnych przepisów, które można na święta przygotować, że na moim stole będzie więcej dań dukanowych niż niedukanowych.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-12-07 o 11:10 |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja być może spędzę wigilię u Tż rodziców i nie będzie nic dukanwego, więc jedyna opcja,. że przywiozę swoje
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tylko znajde chwilkę to wrzucę swój zaplanowany jadłospis świąteczny.
|
|
|
#4614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no trudno, pewnie będę musiała czegoś spróbować
|
||
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostrzegam, że nie wszystkie linki prowadzą do przepisów dukanowych. Część trzeba po prostu zmodyfikowac. 1.Oczywiście na start nie obejdzie się bez barszczu z uszkami (niestety to danie niedukanowe ale na jedno uszko będę musiała się skusić bo inaczej nie wypada) 2. Grilowany karp 3. Grilowany pstrąg (lub zapiekany w folii) 4. Sałatka śledziwa (dowolna) 5. Rolada szpinakowa z serem i łososiem 6. Ryba po grecku (przepisów jest tyle ilu gotujących) 7. Pasztet domowy (ja zrobię z drobiu i królika) 8. Drobiowa kiełbasa na ciepło z kapustą zapiekaną ala bigos (niestety przepis też na oko i dowolny dla każdego) 9. Zimne nóżki czy też kurczak w galarecie 10. Babka 11. Rolada (a może nawet ze dwie, abym miała coś z ciasta) To tak na start, być może jeszcze coś dojdzie do listy.
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Emne będę u ciebie na świętach , nawet nie pytam czy mogę , będe i już!
ja dziś piekłam drożdżówy a że pisalyście że ten prąd taki drogi i trzeba nagrzany piekarnik wykorzystać to zrobiłam z podówjnej porcji no i zastanawiałam się czy jednocześnie wrzuccić do piekarnika dwie blaszkiczy najpierw jedną 30 min i potem hop 30 min druga ale bałam się że ta druga opadnie oczekując i wrzuciałam dwie , po jakimś czasie patrze jakpięknie te na górze rosną a te dolne nic - plaskata no i głupia baba nie wiem skąd mi to do glowy przyszło po 15 min pieczenia gdy te górne były pięknę puchate postanowiłam je zamienić miejscami to se wyobraźcie co wyszło ..... jasna rzecz klapło wszystko .........no ale smak i tak super , jedną porcje opyliłam na kolację zasmarowując dodatkowo nutelką - no smak rewelacja , druga porcja na jutro do kawy , bardzo mnie te drożdzówy cieszą i katia jeszcze raz dzięki za przekonanie mnie do wypróbowania przepisu
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Faza uderzeniowa juz za mna ubylo mi 2,5kg nie jest to rewelacyjny wynik ale jest dobrze. Dzisiaj w koncu upragnione warzywka. A nastepnie tryb 5/5 ehhh 5 dni samego bialka to duzo, ale nie chce probowac czegos innego bo za pierwszym razem w tym trybie udalo mi sie zrzucic tyle kilogramow, a kiedy zaczelam kombinowac i zmieniac pod koniec II fazy na 3/3 albo 1/1 to wszystko sie posypalo. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem. A co do swiat... Ja sie nawet nie zastanawiam bo cale swieta spedzam w pracy. Pomijam juz fakt, ze w wigilie mam na druga zmiane :/ ehhhhh
166cm Start: 03.12.2012r. Cel: -10,1kg 71,1 ---> 66,7 ---> 60 Za mną już: -4,4kg Edytowane przez sweet__chocolate Czas edycji: 2012-12-08 o 07:16 |
|
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam plany wziąć wolne od 21.12 i wrócić do pracy dopiero 2.01 nie uwierzycie ale ta cholerna waga dzisiaj się ruszeła szału nie ma bo tylko 300g ale i tak jestem meeeeega zadowolona, że w końcu coś |
||
|
|
|
#4619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też jakieś delikatne spadki, ale szału nie ma, więc się nie chwalę dzisiaj poćwiczę trochę na siłowni to może jutro waga pokaże lekki spadek
|
||
|
|
|
#4620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdy wstawiam dwie blachy to staram się zostawić pomiędzy nimi maksymalny odstęp a piec nastawiam na termoobieg. Wtedy piecze się w miarę równo. Może miałaś nastawioną górną grzałkę? Wtedy faktycznie do dolnej blachy dochodzi mniej ciepła. Cytat:
Rany ale ci współczuję tej drugiej zmiany. U mnie po wczorajszej "rewolucji żołądkowo - wydalniczej" waga zeszła poniżej magicznej wagi 73. Nareszcie. Choć waga 72,8 to niby niewielka różnica ale już coraz blizej do 70. W piekarniku właśnie piecze się babka. Wcześniej podawałam z jakiego przepisu ją robię. Pierwsza próba wyszła raczej nieudana i nie było czym sie chwalić. Teraz trochę zmodyfikowałam przepis i mam nadzieję na wspaniałe ciasto. Wyrosła skubana z blachy i zlała się w jedno mimo że w blaszce jest komin.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

nawet nie wiesz ile ja dałabym za chociaż 05,kg 

i foto najlepiej 

Też chyba muszę iść na jakąś siłownię czy coś żeby to ruszyło.

tak mnie dobija, że ta waga się nie rusza, że w końcu dzisiaj się poddałam 

no trudno, pewnie będę musiała czegoś spróbować
szału nie ma bo tylko 300g ale i tak jestem meeeeega zadowolona, że w końcu coś