|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Ja za to dzisiaj na noc zapodałam sobie maseczkę z joanny miód i cytryna + BD już jak zmywałam rano maskę to włosy bardziej miękkie i gładkie w dotyku niż połączenie Garniera AiK i BD, Poza tym wszystko zeszło jeszcze zanim nałożyłam szampon. Włosy zmyłam alverde na objętość i dałam na dwie godzinki waxa pod czepek tym razem na całą głowę nie jak zwykle tylko na skalp. Włosy tak ładnie się spłukały i są tak miękkie, że obeszło się bez odżywki b/s na końce poszedł tylko jedwab z biowaxa. No i od soboty mam już milimetrowy odrost jestem ciekawa ile urosną przez dwa tygodnie do kolejnego farbowania.
#4592 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jestem właścicielką włosiąt blond , średnio długich , które za nic nie chcą szybko rosnąć ani też falować . Są proste jak druty . Większość wcierek powoduje u mnie przyciemnienie skalpu i sama nie wiem już czego używać . ![]() Czy są tu jakieś blondaski mogące polecić jakąś fajną wcierkę oprócz jantaru , który wywołuje u mnie przetłuszcz ? ![]() Cytat:
![]() Dodaje moje zdj dzisiejsze , bez lampy , robione samowyzwalaczem , kolorek włosów też troszkę przekłamany .
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, bardzo proszę o pomoc i wskazówki
![]() od grudnia zaczęłam pielęgnować włoski, aktualnie zapuszczam, jednak pomimo tego moje włosy nie wyglądają ładnie ![]() ![]() Oprócz tego maski Bioetika, wax keratyna i jedwab, NaturVital aloesowa (która dała super efekty tylko przy pierwszym użyciu ![]() Końcówki zabezpieczam olejem z pestek śliwki i GlisKurem (w kolejce jedwab CHI) Włosy myję co 2 dni szamponem z SLES lub facellą 50+ (częste stosowanie facelli powodowało łupież). Włosy mam za zapięcie stanika, końce wysoko a na długości średnioporowate, góra prawdopodobnie będzie zmierzać w stronę niskoporowatych. Włosy podcinam co 3 mce. Czego im brakuje lub co powinnam natychmiast zaprzestać robić bo już sama nie wiem co jest nie tak... ![]() ![]() Wiem że szału kosmetycznego nie zrobiłam i nie przetestowałam wielu kosmetyków przez ten czas, ale chcę uniknąć gromadzenia wielkich ilości kosmetyków choć jest to bardzo ciężke ![]() ![]() Zapomniałam dopisać że stosuje też odżywkę Mrs Potter's aloesową i emulsje Glorii ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-04-30 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne, zadbane blond włosy ![]() Cięzko Ci będzie znaleźć wcierkę bo zawsze jakieś zioło coś powoduje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Jak dla mnie to za mało ale to moja opinia ![]()
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2013-04-30 o 14:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hialuronowy działa fajnie, udawało mi się nim uzyskać efekt wow w niektórych kompozycjach ale to za mało. Pottersa stosuję właśnie do OMO, ale będę go zmieniać na garniera AiK i chciałam jakieś dobre maski (Gloria, Bingo, albo Lyros czy jakoś tak to się pisze) ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-04-30 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do picia to obecnie jestem w trakcie kuracji drożdżowej i jeden kubek paskud dla włosów dziennie mi na razie wystarczy ![]() A piłaś może wspomnianą wyżej pokrzywkę i skrzyp ? jak wrażenia ? ![]()
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj minął miesiąc od początku pielęgnacji moich włosów. Nie wiem jak to możliwe, ale włosy urosły mi 2 cm..
![]() ![]() ![]() 30.04 - metamorfoza miesięczna.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze proteinki jakie? ![]() Cytat:
![]() Jak piszesz drożdże to jak skończysz kuracje to pij pokrzywę i skrzyp ![]()
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2013-04-30 o 14:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mycia-> tak ![]() A którą Bingo byś poleciła? Bo patrze i nie wiem którą wybrać :/ (taką bez protein)
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-04-30 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam brązowe włosy, nie zauważyłam, by miód je rozjaśnił, jednorazowo na pewno nie rozjaśni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bingo polecam Ci z masłem shea i algami, a czemu bez protein? ![]()
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2013-04-30 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten olej to w ilości 1 łyżki? Później potrzymać i przed myciem Pottersa na pół godz? czy wymieszać i z tą mieszanką trzymać? potencjału włosy z tyłu nie mają :/ właśnie jedynie te przy twarzy przy dobrze trafionej masce mam po jednym loku co wygląda komicznie ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-04-30 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polećcie jakiś szampon bez SLSów... nie chcę, żeby mi hennę zgryzło. Barwa? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super różnica! oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() planuje jutro nałożyć miodzik z Garnierem ultra doux rumianek i miód kwiatowy . Po pierwszym razie na pewno nie rozjaśni , ale liczę na jakieś fajne nawilżenie ![]() Cytat:
Co stosowałaś na porost ? ![]() Buraczku , ale Twoje włosy wcale nie wyglądają na suche ,szczególnie końcówki . ![]()
Edytowane przez poziomkowa truskawka Czas edycji: 2013-04-30 o 15:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||
Nindżopesz
|
Hej, śliczne masz włosy
![]() Cytat:
![]() Te dwie ostatnie są dość lekkie, nie dziwię się, że szału nie robią. 10 łyżek oleju! Tylko taka ilość je natłuszczała? Toż to musiało ostro skapywać... Ogólnie jeśli chodzi o kosmetyki to może po prostu nie trafiłaś na swoje, NV jest ok jeśli chodzi o nawilżanie (chociaż mnie puszył więc mu podziękowałam), Wax i Bioetika chyba są polecane (nie używałam). Może skoro Twoje włosy tak piją olej zapodaj im coś mocno emolientowego - Garnier Oleo albo AiK? Fruity Passion jako b/s? Moje kłaki je uwielbiają, proteinami i humektantami raczej gardzą. A najlepiej daj fotkę włosów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ma, ma! potwierdzam ![]()
![]() Edytowane przez donimica Czas edycji: 2013-04-30 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do oleju to one to akceptowały i nie wiem dlaczego ale o wiele łatwiej było mi umyć włosy z dużą ilością oleju niż z 1 łyżką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Nie, nie, nie...aż tylu centymetrów nie zetnę na pewno ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() jeju wieki mnie tu nie było, człowiek ciągle w biegu ![]() matura za tydzień, nie ma czasu na olejowanie ![]() na nic ![]()
![]() |
#4615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S Pierwszy raz widzę, żebyście radziły mi ściąć aż tyle centymetrów. Kiedyś owszem, mówiłyście żebym ścięła, ale tylko końcówki..i to zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Ale skoro one ciągle tak wyglądają to znaczy, że są zniszczone i pną się w górę. Jak będziesz podcinać 1-2 cm to nic Ci to nie da, bo włos dalej jest uszkodzony i idzie w górę. jedyna opcja - ściąć zniszczone, bezpiecznie będzie 2 cm ponad zniszczone skoro masz taką tendencję i wtedy zapuszczaj i ciesz się ładnymi włosami a nie piórkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak zobaczysz, jak je zetniesz to będą wyglądały lepiej. ![]()
![]() |
#4618 |
Nindżopesz
|
A mi one wyglądają na po prostu przerzedzone cieniowaniem - czy nie są cieniowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wodę brzozową możesz dostać np Tesco czy małych hurtowniach kosmetycznych . Jantar również nabyłam w hurtowni .
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witam nowe dziewczyny ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.