Zapuszczanie włosów część II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 12:42   #4591
reliable1987
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Ja za to dzisiaj na noc zapodałam sobie maseczkę z joanny miód i cytryna + BD już jak zmywałam rano maskę to włosy bardziej miękkie i gładkie w dotyku niż połączenie Garniera AiK i BD, Poza tym wszystko zeszło jeszcze zanim nałożyłam szampon. Włosy zmyłam alverde na objętość i dałam na dwie godzinki waxa pod czepek tym razem na całą głowę nie jak zwykle tylko na skalp. Włosy tak ładnie się spłukały i są tak miękkie, że obeszło się bez odżywki b/s na końce poszedł tylko jedwab z biowaxa. No i od soboty mam już milimetrowy odrost jestem ciekawa ile urosną przez dwa tygodnie do kolejnego farbowania.

Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r.
Kręcone włosy

Moje włosiska: Album
reliable1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:29   #4592
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Hej można się przyłączyć ?
Jestem właścicielką włosiąt blond , średnio długich , które za nic nie chcą szybko rosnąć ani też falować . Są proste jak druty . Większość wcierek powoduje u mnie przyciemnienie skalpu i sama nie wiem już czego używać .
Czy są tu jakieś blondaski mogące polecić jakąś fajną wcierkę oprócz jantaru , który wywołuje u mnie przetłuszcz ?

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Ja wczoraj właśnie zrobiłam domową maseczkę z miodem Ale chyba im nie służy... Włosy były sztywne, trochę szorstkie i jakby oblepione. Za to później zrobiłam warkocza - był ze dwa razy grubszy niż normalnie! Już sama nie wiem co myśleć o miodzie na moich włosach. Chyba będę go stosować, gdy mam w planach warkocza czy inne upięcia
Planuje zrobić jutro odżywkę + miodzik na parę godzin . Dowiedziałam się ostatnio , że miód po kontakcie z odżywką / maską/ wodą ma właściwości rozjaśniające, ponieważ wytwarza się wtedy nadtlenek wodoru . Jesteś blondynką czy brunetką ?

Dodaje moje zdj dzisiejsze , bez lampy , robione samowyzwalaczem , kolorek włosów też troszkę przekłamany .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P290413_14.44.jpg (83,8 KB, 33 załadowań)

poziomkowa truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:34   #4593
monkaa321
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, bardzo proszę o pomoc i wskazówki
od grudnia zaczęłam pielęgnować włoski, aktualnie zapuszczam, jednak pomimo tego moje włosy nie wyglądają ładnie nie mogę wstrzelić się w jakąś konkretny schemat pielęgnacji bo ciągle mi coś nie wychodzi na początku olejowałam włosy ol. lnianym (w ilościach ok 10 łyżek, nie wiem nie liczyłam tylko lałam z butelki na dłonie i na włosy, były wtedy piękne, mięciutkie) jednak ze względu na duże ilości próbowałam olejować 1 łyżką no i wychodził mi puch i siano. w między czasie testowałam Alterre i olej kokosowy w odżywce z "oilmedica" i bez powodzenia.

Oprócz tego maski Bioetika, wax keratyna i jedwab, NaturVital aloesowa (która dała super efekty tylko przy pierwszym użyciu, każde kolejne to strąki) dodatkowo tiuningowanie masek aloesem, kwasem hialuronowym i olejami, tiuningowany glutek z siemienia (zwykły nic nie wnosił)

Końcówki zabezpieczam olejem z pestek śliwki i GlisKurem (w kolejce jedwab CHI)
Włosy myję co 2 dni szamponem z SLES lub facellą 50+ (częste stosowanie facelli powodowało łupież).
Włosy mam za zapięcie stanika, końce wysoko a na długości średnioporowate, góra prawdopodobnie będzie zmierzać w stronę niskoporowatych. Włosy podcinam co 3 mce.

Czego im brakuje lub co powinnam natychmiast zaprzestać robić bo już sama nie wiem co jest nie tak... będę wdzięczna za każdą wskazówkę

Wiem że szału kosmetycznego nie zrobiłam i nie przetestowałam wielu kosmetyków przez ten czas, ale chcę uniknąć gromadzenia wielkich ilości kosmetyków choć jest to bardzo ciężke teraz mi się akurat kończą i nadszedł czas na zakupy

Zapomniałam dopisać że stosuje też odżywkę Mrs Potter's aloesową i emulsje Glorii
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-04-30 o 13:57
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:02   #4594
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Cytat:
na początku olejowałam włosy ol. lnianym (w ilościach ok 10 łyżek, nie wiem nie liczyłam tylko lałam z butelki na dłonie i na włosy, były wtedy piękne, mięciutkie) jednak ze względu na duże ilości próbowałam olejować 1 łyżką no i wychodził mi puch i siano. w między czasie testowałam Alterre i olej kokosowy w odżywce z "oilmedica" i bez powodzenia.
10 łyżek ? łoo . mogłaś je potem normalnie domyć ? ol . lniany jest podobno dobry dla wysokoporowatych a Ty twierdzisz , że masz nisko więc może dlatego ten puch .. a jakie miałaś włoski po kokosowym ? pokażesz je tu nam ?

Stary 2013-04-30, 14:16   #4595
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa truskawka Pokaż wiadomość
Jestem właścicielką włosiąt blond , średnio długich , które za nic nie chcą szybko rosnąć ani też falować . Są proste jak druty . Większość wcierek powoduje u mnie przyciemnienie skalpu i sama nie wiem już czego używać .
Czy są tu jakieś blondaski mogące polecić jakąś fajną wcierkę oprócz jantaru , który wywołuje u mnie przetłuszcz ?

Planuje zrobić jutro odżywkę + miodzik na parę godzin . Dowiedziałam się ostatnio , że miód po kontakcie z odżywką / maską/ wodą ma właściwości rozjaśniające, ponieważ wytwarza się wtedy nadtlenek wodoru . Jesteś blondynką czy brunetką ?

Dodaje moje zdj dzisiejsze , bez lampy , robione samowyzwalaczem , kolorek włosów też troszkę przekłamany .
Witaj
Bardzo ładne, zadbane blond włosy .
Cięzko Ci będzie znaleźć wcierkę bo zawsze jakieś zioło coś powoduje a przyciemnia między innymi liście pokrzywy, liście brzozy, itp. Może zamiast je wcierać to po prostu je pij? np. skrzy i pokrzywę?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
od grudnia zaczęłam pielęgnować włoski, aktualnie zapuszczam, jednak pomimo tego moje włosy nie wyglądają ładnie nie mogę wstrzelić się w jakąś konkretny schemat pielęgnacji bo ciągle mi coś nie wychodzi na początku olejowałam włosy ol. lnianym (w ilościach ok 10 łyżek, nie wiem nie liczyłam tylko lałam z butelki na dłonie i na włosy, były wtedy piękne, mięciutkie) jednak ze względu na duże ilości próbowałam olejować 1 łyżką no i wychodził mi puch i siano. w między czasie testowałam Alterre i olej kokosowy w odżywce z "oilmedica" i bez powodzenia.

Oprócz tego maski Bioetika, wax keratyna i jedwab, NaturVital aloesowa (która dała super efekty tylko przy pierwszym użyciu, każde kolejne to strąki) dodatkowo tiuningowanie masek aloesem, kwasem hialuronowym i olejami, tiuningowany glutek z siemienia (zwykły nic nie wnosił)

Włosy myję co 2 dni szamponem z SLES lub facellą 50+ (częste stosowanie facelli powodowało łupież).
Włosy mam za zapięcie stanika, końce wysoko a na długości średnioporowate, góra prawdopodobnie będzie zmierzać w stronę niskoporowatych. Włosy podcinam co 3 mce.

Czego im brakuje lub co powinnam natychmiast zaprzestać robić bo już sama nie wiem co jest nie tak... będę wdzięczna za każdą wskazówkę

Wiem że szału kosmetycznego nie zrobiłam i nie przetestowałam wielu kosmetyków przez ten czas, ale chcę uniknąć gromadzenia wielkich ilości kosmetyków choć jest to bardzo ciężke teraz mi się akurat kończą i nadszedł czas na zakupy

Zapomniałam dopisać że stosuje też odżywkę Mrs Potter's aloesową i emulsje Glorii
Jak dla mnie to za mało odżywczą masz pielęgnacje, tak na prosto to masz - olej, dwie maski, jedna jak piszesz nic nie daje szczególnego, kwas to dodatek który dobrze dobrany powinien dawać efekt wow. Co dwa dni je dodatkowo wysuszasz SLS'em a emulsja i Potters są za lekkie i praktycznie to prędzej są do mycia włosów, do OMO, mieszania z olejem niż żeby odżywiały dobrze włosy. Jedynie końcówki mają się dobrze .

Jak dla mnie to za mało ale to moja opinia

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2013-04-30 o 14:22
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:27   #4596
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to za mało odżywczą masz pielęgnacje, tak na prosto to masz - olej, dwie maski, jedna jak piszesz nic nie daje szczególnego, kwas to dodatek który dobrze dobrany powinien dawać efekt wow. Co dwa dni je dodatkowo wysuszasz SLS'em a emulsja i Potters są za lekkie i praktycznie to prędzej są do mycia włosów niż żeby odżywiały dobrze włosy. Jedynie końcówki mają się dobrze .

Jak dla mnie to za mało ale to moja opinia
Rozumiem, a to za mało jeśli ja co mycie stosuje półprodukty? Bo mi się wydawało że właśnie uzupełniam te braki kosmetyczne tymi półproduktami
hialuronowy działa fajnie, udawało mi się nim uzyskać efekt wow w niektórych kompozycjach ale to za mało. Pottersa stosuję właśnie do OMO, ale będę go zmieniać na garniera AiK i chciałam jakieś dobre maski (Gloria, Bingo, albo Lyros czy jakoś tak to się pisze) myję co 2-3-cie mycie SLES tak to staram się właśnie facellą
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Czas edycji: 2013-04-30 o 14:30
Stary 2013-04-30, 14:30   #4597
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Bardzo ładne, zadbane blond włosy .
Cięzko Ci będzie znaleźć wcierkę bo zawsze jakieś zioło coś powoduje a przyciemnia między innymi liście pokrzywy, liście brzozy, itp. Może zamiast je wcierać to po prostu je pij? np. skrzy i pokrzywę?
Dzięki jak na razie stosowałam wcierki z wody pokrzywowej , brzozowej , kozieradki i joaśki rzepy i bez oszukiwania wszystko przyciemnia . Wygląda to dosłownie jak ciemny odrost i pasemka . Najgorsza pod tym względem była chyba kozieradka

Co do picia to obecnie jestem w trakcie kuracji drożdżowej i jeden kubek paskud dla włosów dziennie mi na razie wystarczy
A piłaś może wspomnianą wyżej pokrzywkę i skrzyp ? jak wrażenia ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 14:30   #4598
Inkus97
Rozeznanie

Dzisiaj minął miesiąc od początku pielęgnacji moich włosów. Nie wiem jak to możliwe, ale włosy urosły mi 2 cm.. Jestem zadowolona, ale nie wiem czy to możliwe.. Mam nadzieję, że pomiary są wiarygodne Teraz pokażę Wam różnice w wyglądzie włosów..

30.04 - metamorfoza miesięczna.jpg
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:38   #4599
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem, a to za mało jeśli ja co mycie stosuje półprodukty? Bo mi się wydawało że właśnie uzupełniam te braki kosmetyczne tymi półproduktami
hialuronowy działa fajnie, udawało mi się nim uzyskać efekt wow w niektórych kompozycjach ale to za mało. Pottersa stosuję właśnie do OMO, ale będę go zmieniać na garniera AiK i chciałam jakieś dobre maski (Gloria, Bingo, albo Lyros czy jakoś tak to się pisze) myję co 2-3-cie mycie SLES tak to staram się właśnie facellą
No dobrze ale sama napisałaś, że maska z aloesem daje Ci "stronki", sam aloes działa łagodząco, nawilżająco ale masz po nim lepsze efekty? Kwas jak najbardziej bo on też jest nawilżający, tylko czy to nawilżenie z aloesu i kwasu nie jest za słabe i Ci nie ucieka z włosów? Bo nie doczytałam żadnej odżywki b/s, stylizator, co ma trzymać to nawilżenie? Być może jest ono za słabe i potrzebujesz mocniejszego? Tyle pytań a podstawowe, masz włosy kręcone, falowane, proste? Jeśli chodzi o maski polecam Ci bingo, Lyros jest średni ale każdy musi próbować , Gloria jest też dobra i do niej jak najbardziej kwas i aloes jako tuning bym dawała. Czyli dobrze rozumiem, że myjesz OMO a myjadło to jest szampon lub facell?

A jeszcze proteinki jakie?

Cytat:
Dzięki jak na razie stosowałam wcierki z wody pokrzywowej , brzozowej , kozieradki i joaśki rzepy i bez oszukiwania wszystko przyciemnia . Wygląda to dosłownie jak ciemny odrost i pasemka . Najgorsza pod tym względem była chyba kozieradka

Co do picia to obecnie jestem w trakcie kuracji drożdżowej i jeden kubek paskud dla włosów dziennie mi na razie wystarczy
A piłaś może wspomnianą wyżej pokrzywkę i skrzyp ? jak wrażenia ?
Rozumiem, że przy takich jasnych włoskach te przyciemnianie może być uporczywe .
Jak piszesz drożdże to jak skończysz kuracje to pij pokrzywę i skrzyp Ja piję na zmianę i zawsze mam efekt, większy odrost, dłuższe pazurki i dłuższe włosy na nogach itp :P hehe :P

Zuzia już na świecie

Czas edycji: 2013-04-30 o 14:44
Stary 2013-04-30, 14:39   #4600
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
moje zapuszczanie
początki zapuszczania ---->teraz

Jakie świetne Wyglądają na grube i mocne
Zawsze marzyłam o takich czarnych, grubych i zdrowych włosach..
Stary 2013-04-30, 14:40   #4601
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Dzisiaj minął miesiąc od początku pielęgnacji moich włosów. Nie wiem jak to możliwe, ale włosy urosły mi 2 cm.. Jestem zadowolona, ale nie wiem czy to możliwe.. Mam nadzieję, że pomiary są wiarygodne Teraz pokażę Wam różnice w wyglądzie włosów..

Załącznik 5228761
Jest dobrze lepiej niż było ale ja bym ciachnęła końcówki

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-30, 14:48   #4602
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
No dobrze ale sama napisałaś, że maska z aloesem daje Ci "stronki", sam aloes działa łagodząco, nawilżająco ale masz po nim lepsze efekty? Kwas jak najbardziej bo on też jest nawilżający, tylko czy to nawilżenie z aloesu i kwasu nie jest za słabe i Ci nie ucieka z włosów? Bo nie doczytałam żadnej odżywki b/s, stylizator, co ma trzymać to nawilżenie? Być może jest ono za słabe i potrzebujesz mocniejszego? Tyle pytań a podstawowe, masz włosy kręcone, falowane, proste? Jeśli chodzi o maski polecam Ci bingo, Lyros jest średni ale każdy musi próbować , Gloria jest też dobra i do niej jak najbardziej kwas i aloes jako tuning bym dawała. Czyli dobrze rozumiem, że myjesz OMO a myjadło to jest szampon lub facell?
Nie mam żadnej odżywki b/s, włosy proste przy twarzy lekko falowane. Maska aloesowa jest tiuningowana kw hialuronowym, z dodatkiem alterry (2 pompki) lub też z glutkiem i to wtedy idzie jako pierwsze O. Bo mi się tak wydaje że jak dodam do maski trochę nawilżaczy i trochę oleju to zdołam zabezpieczyć przed utratą wody... Źle myślę
Co do mycia-> tak
A którą Bingo byś poleciła? Bo patrze i nie wiem którą wybrać :/ (taką bez protein)

Czas edycji: 2013-04-30 o 15:03
Stary 2013-04-30, 15:01   #4603
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:

Cześć Śliczne włosy, a taki kolor jak na zdjęciu boooooski
Ja mam brązowe włosy, nie zauważyłam, by miód je rozjaśnił, jednorazowo na pewno nie rozjaśni Tu jest cały wątek o rozjaśnianiu miodem, dziewczyny piszą jakie proporcje itd: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=549283
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:03   #4604
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam żadnej odżywki b/s, włosy proste przy twarzy lekko falowane. Maska aloesowa jest tiuningowana kw hialuronowym, z dodatkiem alterry (2 pompki) lub też z glutkiem i to wtedy idzie jako pierwsze O. Bo mi się tak wydaje że jak dodam do maski trochę nawilżaczy i trochę oleju to zdołam zabezpieczyć przed utratą wody... Źle myślę
Co do mycia-> tak
To spróbuj inaczej. Połóż olej + Mr.Potters i to będzie Twoje pierwsze O, potem M jak zawsze a ostatnie O nałóż Maske aloesową + kwas. Na końcu spróbuj zrobić płukankę z glutka lub spróbuj ugnieść go we włosy, falują się przy twarzy hm...może mają jakiś potencjał i warto to sprawdzić?

Bingo polecam Ci z masłem shea i algami, a czemu bez protein?

Zuzia już na świecie

Czas edycji: 2013-04-30 o 15:06
Stary 2013-04-30, 15:11   #4605
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
To spróbuj inaczej. Połóż olej + Mr.Potters i to będzie Twoje pierwsze O, potem M jak zawsze a ostatnie O nałóż Maske aloesową + kwas. Na końcu spróbuj zrobić płukankę z glutka lub spróbuj ugnieść go we włosy, falują się przy twarzy hm...może mają jakiś potencjał i warto to sprawdzić?

Bingo polecam Ci z masłem shea i algami, a czemu bez protein?
Bo już mam dwie z proteinami a nie chcę też przesadzić z nimi..
Ten olej to w ilości 1 łyżki? Później potrzymać i przed myciem Pottersa na pół godz? czy wymieszać i z tą mieszanką trzymać?
potencjału włosy z tyłu nie mają :/ właśnie jedynie te przy twarzy przy dobrze trafionej masce mam po jednym loku co wygląda komicznie

Czas edycji: 2013-04-30 o 15:15
Stary 2013-04-30, 15:26   #4606
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5228761
Nie chcę się powtarzać, ale moim zdaniem jakieś 7-10cm jest do ucięcia.

Polećcie jakiś szampon bez SLSów... nie chcę, żeby mi hennę zgryzło. Barwa?
Stary 2013-04-30, 15:27   #4607
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
donimica ja nie wiem o co chodzi . Masz śliczne, zdrowe, długie, lekko falowane blond włosy. Pamiętaj, że one są naturalnie blond a blond włosy z natury mogą być wysokoporowate, bardziej podatne na zniszczenia, delikatne i nie wszystko może im pasować, taka ich uroda :X

A patrząc na zdjęcia to one wyglądają na prawdę dobrze Ile blondynek mijasz naturalnych na ulicach z takimi włosami zadbanymi jak Twoje? Ja mijam ich bardzo mało . Dbaj o nie nadal, zapisuj jak jest Ci prościej w jakie dni i po czym wyglądają tak jak lubisz i w końcu zacznij się nimi cieszyć bo jesteś młodziutka, zapuścisz je jeszcze dłuższe i będziesz się nimi cieszyć długo .

Ja z olejem po nocy bo niestety w górach nie będzie ich jak olejować :/

I zakupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-spulung.html, będę dzisiaj testować
kurcze, ale mnie podbudowałaś masz rację!! za długo walczyłam z moimi włosami i za bardzo się z nimi 'ciapciam', żeby mówić o nich źle. one są blond, w dodatku falowano/kręcone, a takie się plączą i są z natury suche. Także więcej nawilżenia od nich już chyba nie wyduszę. no ale trudno, zawsze coś

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
moje zapuszczanie
początki zapuszczania ---->teraz
super różnica!
oby tak dalej

Cytat:

w zasadzie pielęgnacja wychodzi Ci na 0. Niby nawilżasz, cośtam jednak się dzieję, ale potem dowalasz SLS'em i pewnie je wysuszasz (bo moje np. tak na sls reagują może i Twoje ) dlatego koniecznie kup inny szampon

Cytat:

witam kogoś blond czy Twoje włosy też są suche pomimo pielęgnacji?

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:30   #4608
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, że przy takich jasnych włoskach te przyciemnianie może być uporczywe .
Jak piszesz drożdże to jak skończysz kuracje to pij pokrzywę i skrzyp Ja piję na zmianę i zawsze mam efekt, większy odrost, dłuższe pazurki i dłuższe włosy na nogach itp :P hehe :P
oo właśnie liczę na porost ( niekoniecznie na nogach ) i pazurki też by się ładniejsze przydały , chociaż na uczelni każą obcinać na krótko :|

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Cześć Śliczne włosy, a taki kolor jak na zdjęciu boooooski
Ja mam brązowe włosy, nie zauważyłam, by miód je rozjaśnił, jednorazowo na pewno nie rozjaśni Tu jest cały wątek o rozjaśnianiu miodem, dziewczyny piszą jakie proporcje itd: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=549283
oo dzięki za info
planuje jutro nałożyć miodzik z Garnierem ultra doux rumianek i miód kwiatowy . Po pierwszym razie na pewno nie rozjaśni , ale liczę na jakieś fajne nawilżenie

Cytat:

Załącznik 5228761
Widać różnice . Takie fajne gładkie się zrobiły .
Co stosowałaś na porost ? Myślałaś nad ciachnięciem końcówek ?

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość

witam kogoś blond czy Twoje włosy też są suche pomimo pielęgnacji?
Buraczku , ale Twoje włosy wcale nie wyglądają na suche ,szczególnie końcówki . u mnie górne włosy ok , ale te na dole to właśnie suche niestety do obcięcia , ale to jeszcze nie dziś..

Edytowane przez poziomkowa truskawka
Czas edycji: 2013-04-30 o 15:37
Stary 2013-04-30, 15:40   #4609
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Hej, śliczne masz włosy Może suplementy i ziółka do picia zamiast wcierek?

Cytat:

Hej Bioetikę masz proteinową?
Te dwie ostatnie są dość lekkie, nie dziwię się, że szału nie robią.
10 łyżek oleju! Tylko taka ilość je natłuszczała? Toż to musiało ostro skapywać...
Ogólnie jeśli chodzi o kosmetyki to może po prostu nie trafiłaś na swoje, NV jest ok jeśli chodzi o nawilżanie (chociaż mnie puszył więc mu podziękowałam), Wax i Bioetika chyba są polecane (nie używałam). Może skoro Twoje włosy tak piją olej zapodaj im coś mocno emolientowego - Garnier Oleo albo AiK? Fruity Passion jako b/s?
Moje kłaki je uwielbiają, proteinami i humektantami raczej gardzą.
A najlepiej daj fotkę włosów

Cytat:
Tuningujesz humektantami i olejem, ok, a próbowałaś protein? Może niepotrzebnie ich unikasz

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Barwa chyba ma SLES, ja polecam dziecki Hipp

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 15:44   #4610
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:

Buraczku , ale Twoje włosy wcale nie wyglądają na suche ,szczególnie końcówki . u mnie górne włosy ok , ale te na dole to właśnie suche niestety do obcięcia , ale to jeszcze nie dziś..
niestety są też porozdwajane

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Barwa chyba ma SLES, ja polecam dziecki Hipp
ma, ma! potwierdzam

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL

Edytowane przez donimica
Czas edycji: 2013-04-30 o 15:47
Stary 2013-04-30, 16:05   #4611
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Bioetikę masz proteinową?
Te dwie ostatnie są dość lekkie, nie dziwię się, że szału nie robią.
10 łyżek oleju! Tylko taka ilość je natłuszczała? Toż to musiało ostro skapywać...
Ogólnie jeśli chodzi o kosmetyki to może po prostu nie trafiłaś na swoje, NV jest ok jeśli chodzi o nawilżanie (chociaż mnie puszył więc mu podziękowałam), Wax i Bioetika chyba są polecane (nie używałam). Może skoro Twoje włosy tak piją olej zapodaj im coś mocno emolientowego - Garnier Oleo albo AiK? Fruity Passion jako b/s?
Moje kłaki je uwielbiają, proteinami i humektantami raczej gardzą.
A najlepiej daj fotkę włosów

Tuningujesz humektantami i olejem, ok, a próbowałaś protein? Może niepotrzebnie ich unikasz
Kurcze bioetika nie ma protein ale ze mnie du## nie wiem czemu sobie cały czas wmawiałam że ma...
co do oleju to one to akceptowały i nie wiem dlaczego ale o wiele łatwiej było mi umyć włosy z dużą ilością oleju niż z 1 łyżką i nie kapały ostatnio robiłam śmietanę i wyszło tragicznie (ale chyba była jakaś beznadziejna)

Stary 2013-04-30, 16:12   #4612
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
oo właśnie liczę na porost ( niekoniecznie na nogach ) i pazurki też by się ładniejsze przydały , chociaż na uczelni każą obcinać na krótko :|

oo dzięki za info
planuje jutro nałożyć miodzik z Garnierem ultra doux rumianek i miód kwiatowy . Po pierwszym razie na pewno nie rozjaśni , ale liczę na jakieś fajne nawilżenie

Widać różnice . Takie fajne gładkie się zrobiły .
Co stosowałaś na porost ? Myślałaś nad ciachnięciem końcówek ?

Gdzie tam gładkie. Nie lubię ich :c Mogłyby się bardziej postarać jeśli chodzi o gładkość, ale długością się zadziwiłam bo nie wiem czy możliwością jest taki szybki wzrost. Ja jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o takie szybkie tempo Nie stosowałam żadnych wcierek ani nic z tych rzeczy. Dopiero mam zamiar kupić Jantar bądź wodę brzozową z tym, że nie wiem gdzie mogę je dostać :P Końcówki podcinałam w lutym bodajże, o ile dobrze pamiętam..teraz właśnie myślę nad ścięciem, ale nie uśmiecha mi się to

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Nie chcę się powtarzać, ale moim zdaniem jakieś 7-10cm jest do ucięcia.

Nie, nie, nie...aż tylu centymetrów nie zetnę na pewno końcówki być może pójdę ściąć..kurde, nie wiem już co mam z nimi robić bo przy końcach wyglądają jak pióra..masakra
Stary 2013-04-30, 16:26   #4613
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Gdzie tam gładkie. Nie lubię ich :c Mogłyby się bardziej postarać jeśli chodzi o gładkość, ale długością się zadziwiłam bo nie wiem czy możliwością jest taki szybki wzrost. Ja jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o takie szybkie tempo Nie stosowałam żadnych wcierek ani nic z tych rzeczy. Dopiero mam zamiar kupić Jantar bądź wodę brzozową z tym, że nie wiem gdzie mogę je dostać :P Końcówki podcinałam w lutym bodajże, o ile dobrze pamiętam..teraz właśnie myślę nad ścięciem, ale nie uśmiecha mi się to

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Nie, nie, nie...aż tylu centymetrów nie zetnę na pewno końcówki być może pójdę ściąć..kurde, nie wiem już co mam z nimi robić bo przy końcach wyglądają jak pióra..masakra
no nic dziwnego, że wyglądają jak pióra, skoro radzimy Ci je ściąć. Zresztą nie pierwszy raz

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 16:47   #4614
foreverme
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
jeju wieki mnie tu nie było, człowiek ciągle w biegu
matura za tydzień, nie ma czasu na olejowanie
na nic
Stary 2013-04-30, 17:26   #4615
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
no nic dziwnego, że wyglądają jak pióra, skoro radzimy Ci je ściąć. Zresztą nie pierwszy raz
W takim razie ile centymetrów radzicie ściąć?
P.S Pierwszy raz widzę, żebyście radziły mi ściąć aż tyle centymetrów. Kiedyś owszem, mówiłyście żebym ścięła, ale tylko końcówki..i to zrobiłam
Stary 2013-04-30, 17:32   #4616
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ale skoro one ciągle tak wyglądają to znaczy, że są zniszczone i pną się w górę. Jak będziesz podcinać 1-2 cm to nic Ci to nie da, bo włos dalej jest uszkodzony i idzie w górę. jedyna opcja - ściąć zniszczone, bezpiecznie będzie 2 cm ponad zniszczone skoro masz taką tendencję i wtedy zapuszczaj i ciesz się ładnymi włosami a nie piórkami.
Stary 2013-04-30, 17:34   #4617
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie ile centymetrów radzicie ściąć?
P.S Pierwszy raz widzę, żebyście radziły mi ściąć aż tyle centymetrów. Kiedyś owszem, mówiłyście żebym ścięła, ale tylko końcówki..i to zrobiłam
5-8cm moim zdaniem, ale ja tam ekspertem nie jestem
Jednak zobaczysz, jak je zetniesz to będą wyglądały lepiej.
Stary 2013-04-30, 17:34   #4618
Redhaired Witch
Nindżopesz

A mi one wyglądają na po prostu przerzedzone cieniowaniem - czy nie są cieniowane?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:03   #4619
poziomkowa truskawka
Raczkowanie

Cytat:
Hej, śliczne masz włosy Może suplementy i ziółka do picia zamiast wcierek?
Właśnie popijam drożdżowego drinka ze wcierkami na razie daje sobie chyba spokój .

Cytat:
Z każdym miesiącem pielęgnacji będą ładniejsze skoro tak ładnie Ci rosną to tnij śmiało . Naprawdę wiele zyskają na wyglądzie i nie będziesz żałować . Jaki jest sens zapuszczania takiego cienkiego ogonka ? na Twoim miejscu obcięłabym tak z 5 cm na początek . I za jakiś czas znowu troszkę . małymi kroczkami będzie łatwiej
Wodę brzozową możesz dostać np Tesco czy małych hurtowniach kosmetycznych . Jantar również nabyłam w hurtowni .

Stary 2013-04-30, 18:47   #4620
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5228761
bardzo ładne, ale rzeczywiście przydałoby się podciąć trochę, jesli nie są cieniowane tylko zniszczone

Cytat:
Napisane przez foreverme Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
jeju wieki mnie tu nie było, człowiek ciągle w biegu
matura za tydzień, nie ma czasu na olejowanie
na nic
widzę, że koleżanka za tydzień też maturę zdaje z czego piszesz?

witam nowe dziewczyny blondyneczka (chyba Poziomkowa Truskawka?) ma śliczne włosy takie gęściory, mam rację?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości